Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-04, 16:32   #3601
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiemy ile dać bo u nas budowa kościoła,dokładnie już wykańczanie i ksiądz zawsze na mszy prosi o ofiarę więc wypada dać więcej.. pewnie damy 500zł
Kobieto, zwariowałaś?? Ja za mszę ślubną dałam 300 zł i uważam, że to dużo. Więcej niż 200 zł bym nie dała. Budowa i wykańczanie kościoła to nie jest argument - na to ma się złożyć cała parafia a nie tylko chrzczeni. Zrobisz jak uważasz ale jak dla mnie 100 zł za chrzest taki w niedzielę ma mszy wystarczy. A 150-200 jeśli chrzest jest w inny dzień.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 16:32   #3602
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=Cx9Uw...ature=youtu.be

to już chyba świadome uśmieszki się nagadałam przy tym
słodka

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to ja już po cytologii, będzie spokój na kolejny rok
Biustonoszu do karmienia oczywiście sobie nie kupiłam, bo mieli same ogromne rozmiary Za to małej kupiłam smoczki
No i mała dała popalić tatusiowi jak zostali sami, cały czas nie spała i trzeba było się nią zajmować. Bardzo dobrze, może przestanie gadać głupoty w stylu "w dzień możesz odespać" i przestanie mu się wydawać, że skoro nie pracuje to mam full czasu, no bo jego zdaniem przy dziecku za wiele do roboty nie ma

gratulacje

ja ostatnio chciałam spać w łazience, ale to dlatego, że to było najchłodniejsze pomieszczenie w domu

nooo proszę jaka niespodzianka Gratuluję

witajcie

w końcu kiedyś do czegoś na pewno doprowadzą

no raczej świadome, super śmieszka

moja nie ma
walczyliśmy za to teraz z koszmarnym odparzeniem na tyłeczku i w końcu połączone siły sudocremu i zasypek z mąki ziemniaczanej podziałały i tyłek zaczął się błyskawicznie goić
dobrze, że tatuś odczuł na własnej skórze

Ja mam wiatrak skierowany centralnie na siebie w sypialni więc aż tak gorąco mi nie jest

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
hejka

Matko jaki upał u nas Nic nie robię, a jestem cała spocona...
Leoś śpi smacznie. Mamy zaklepane chrzciny 9 września No i super. Jeszcze tylko trzeba kupić to i owo i jesteśmy przygotowani do chrztu. Aaa no i szwagra trzeba zapytać czy zgadza się być chrzestnym. Taki mały szczegół

za chrzciny

I dla pozostałych dziewczyn za chrzciny

my się pewnie dopiero w październiku chrzcić będziemy ale już myślimy nad terminem bo mama chrzestna Małej musi sobie wolne załatwić i przylecieć z wysp.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 16:36   #3603
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a co do przytulanek ja tez sie boje ze zajde!!!!!!!!!1 i jeszcze odwlekam
hehehe ja się cykam strasznie ale ufam tżtowi za 2 tygodnie będę miała spiralkę założoną to będę już spokojna a te 2 tygodnie muszę jakoś wytrwać na gumkach

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Kobieto, zwariowałaś?? Ja za mszę ślubną dałam 300 zł i uważam, że to dużo. Więcej niż 200 zł bym nie dała. Budowa i wykańczanie kościoła to nie jest argument - na to ma się złożyć cała parafia a nie tylko chrzczeni. Zrobisz jak uważasz ale jak dla mnie 100 zł za chrzest taki w niedzielę ma mszy wystarczy. A 150-200 jeśli chrzest jest w inny dzień.
wiem że dużo ale kurde ten nasz ksiądz okropnie naciska na ofiary,na każdej mszy przypomina że kościół zadłużony na 500tyś zł i żeby wspomóc itd i głupio mi dać mniej w takiej sytuacji..
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 16:43   #3604
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
hehehe ja się cykam strasznie ale ufam tżtowi za 2 tygodnie będę miała spiralkę założoną to będę już spokojna a te 2 tygodnie muszę jakoś wytrwać na gumkach

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

wiem że dużo ale kurde ten nasz ksiądz okropnie naciska na ofiary,na każdej mszy przypomina że kościół zadłużony na 500tyś zł i żeby wspomóc itd i głupio mi dać mniej w takiej sytuacji..
Jak chcesz. Ja bym nie dała i już Kościół zadłużony ale spokojnie, spłaci pożyczki, ludzie dadzą. Poza tym jak ktoś naciska to mnie jeszcze bardziej zniechęca do poratowania - nachalny marketing jest najgorszym czym może być. Ja za chrzest dam max. 200 zł. Tym bardziej, że jeśli to będzie na mszy niedzielnej to msza będzie jeszcze pewnie za jakiegoś zmarłego albo coś co mnie maksymalnie wkurza. A jak będzie w inny dzień to będzie bez mszy bo tak robią. A zarobić 200 zł za 30 minut czy nawet za 1h to ja bym chciała

Stary 2012-08-04, 16:48   #3605
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
ja właśnie jestem zaskoczona że ona taka niegrzeczna, a w brzuszku cicho siedziała
No a u nas już w brzuszku zdarzają się takie dni, że Mały szaleje niemalże bez przerwy Nie martwi mnie to, bo lubię wiedzieć, że jest a wszystkie badania mamy w porządku więc chyba nic złego mu się nie dzieje...no ale tak jak mówię, przygotowuję się psychicznie, że jak się urodzi to da nam czadu. Będę wtedy mówić, że to wina Tż, bo on podobno jak był mały to był strasznie niedobry, a ja za to grzeczna jak aniołek

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 16:50   #3606
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
a co do jajników, tez mnie kłują
mnie też kłuł ostanio prawy jajnik, jakbym miała mieć owulację

Cytat:

buziaki cioteczki ***
o jak słodko

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
uznałam, że juto mąż zostaje z Jasiem,a aj wybywam na miasto kupic sobie jakis ciuch, bo nie mam w czym chodzi, a tych sprzed ciązy nie mozemy znaleźc, no wcięło gdzies
oo fajnie... a z tymi ubraniami z przed ciąży to się uśmiałam
Ja dziś założyłam przedciążowe krótkie spodenki. I wszystko git, tylko guzika nie mogę zapiąć, bo brzuch mi jeszcze całkiem nie zszedł Ale na szczęście w spodenkach jest sznureczek i tak sobie chodzę

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Pisałyście o odbijaniu i rzeczywiście zdania są podzielone. Na sr położna mówiła nam, że po karmieniu piersią dzieciaczkom rzadko kiedy się odbija.
Po jedzeniu Amelkę noszę chwilkę i jeszcze ani razu jej się nie odbiło.
u Leonka to jest tak pół na pół z tym odbijaniem. Raz się odbije a raz nie.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 16:51   #3607
karmeelek
Zadomowienie

Olciu faktycznie 500zł to bardzo dużo - moim zdaniem 200zł to max.
Pumcia super, że mała rozwija się prawidłowo - duża z niej już dziewuszka
Ja dziś mam taki średni dzień.... Kolejna noc zupełnie nie przespana, nie mogę się zmobilizować do niczego - masakra jakaś normalnie....
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 16:52   #3608
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
No a u nas już w brzuszku zdarzają się takie dni, że Mały szaleje niemalże bez przerwy Nie martwi mnie to, bo lubię wiedzieć, że jest a wszystkie badania mamy w porządku więc chyba nic złego mu się nie dzieje...no ale tak jak mówię, przygotowuję się psychicznie, że jak się urodzi to da nam czadu. Będę wtedy mówić, że to wina Tż, bo on podobno jak był mały to był strasznie niedobry, a ja za to grzeczna jak aniołek
A u mnie odwrotnie Ja byłam rozrabiaka, a mój mąż spokojniutki Tylko przez pierwsze 2-3 miesiące w czasie każdego karmienia miał czkawkę. I to też czuję, bo młody w brzuchu codziennie ma czkawkę Ale za to ja w pieluchy przestałam sikać jak miałam 10 miesięcy więc jak się z tym poda do mamusi to idealna sytuacja Moja mama mówi, że pieluchy po mnie miała jeszcze dla mojego brata, który jest ode mnie młodszy o 1 rok.

Stary 2012-08-04, 16:55   #3609
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak chcesz. Ja bym nie dała i już Kościół zadłużony ale spokojnie, spłaci pożyczki, ludzie dadzą. Poza tym jak ktoś naciska to mnie jeszcze bardziej zniechęca do poratowania - nachalny marketing jest najgorszym czym może być. Ja za chrzest dam max. 200 zł. Tym bardziej, że jeśli to będzie na mszy niedzielnej to msza będzie jeszcze pewnie za jakiegoś zmarłego albo coś co mnie maksymalnie wkurza. A jak będzie w inny dzień to będzie bez mszy bo tak robią. A zarobić 200 zł za 30 minut czy nawet za 1h to ja bym chciała
no pewnie,każdy zrobi jak uważa ja dam więcej bo wiem że to pójdzie na kościół nie dla księdza,jakbym miała jakieś wątpliwości to bym pewnie i 100zł nie dała

jej,niunio śpi już 4h na brzuszku więc siedzę obok bo się boję ale chyba będę go musiała wybudzić na jedzonko
Stary 2012-08-04, 16:55   #3610
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Wiem, że nie mam czym się za bardzo ekscytować, ale jakąś godzinę temu wstałam siku i odszedł mi wtedy czop, wydaje mi się, że cały i do tego z dużą ilością krwi. Wiem, że mogę po tym urodzić dzisiaj, jutro, a równie dobrze za tydzień, albo i dłużej, ale może nie będą mi musieli nic wywoływać Tak się zastanawiam, czy odszedł by mi ten czop, gdyby nie to badanie, bo może to dzięki niemu się coś ruszyło
No to
Cytat:
Napisane przez Cz4rnul4 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny uprzejmie zawiadamiam że 30.07.2012 o godzinie 19:05 przyszedł na swiat Jakub Dominik 3.500 kg 54 cm ma ciemne włoski i jest uroczy : ) jesteśmy już w domu i jest narazie ok mało czasu na opisywanie ale odezwę się jakoś niedługo pozdrowienia dla wszystkich rozpakowanych mamuś i ich dzieciątek jak również dla tych które cierpliwie czekają na ten dzień.... Buziole
Gratulacje klask i:
Cytat:
Zaczynam dziś 40 tydzień - sio na porodówkę

Jak się sama wyganiasz to już serio sio
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
witamy się w 41. tygodniu:brzydal :
nic z tej okazji nie proponuję.....bo już powinnam być na porodówce, a nie imprezować...

No to co tu jeszcze robisz
Cytat:
Bo je pewnie ukrywałaś w szkole Ale jaka pamięć, podziwiam
Ja przed ciążą miałam A75, a teraz DD mam
Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
ja już wróciłam z urlopu
było fajnie choć nie obyło się bez niespodzianek
nasza Hania rozbójnica przyszła na świat 29.07.2012 o godz 11:45 i miała 54cm, i 2850g wagi
córcia chyba ma poczucie humoru po tatusiu, bo zachciało jej się przyjść na świat na Mazurach

acha wybaczcie, że wcisnęłam się w kolejkę
Gratulacje Mąż miał przeczucie
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Czesc mamusie
My juz od czwartku w domciu. Póki co mamy się bardzo dobrze
Malutka dość dużo spi także na brak czasu nie narzekam ale staram sie jak najwiecej czasu spędzac z Zosia.Wogole Zosia bardzo fajnie przyjęła AsieCałuje ja non stop , głaszcze i do niej mówiTylko musimy niezle uwazać bo czasem jest "delikatna"inaczej:brzyda l:
Ja bardzo szybciusienko wróciłam do siebie. Już od wtorku śmigam jakbym wogole nie rodziła:P
Rodziłam jednak w prywatnym szpitalu (z refundacją NFZ) i jestem barddddddzooooo zadowolona Warunki,personel ekstra
Wczoraj za namowa położnej zaliczyliśmy już pierwszy spacerek w czwórke

My sie karmimy ok 15-20 min i małej wystarcza

Nordiczka, Młodaj , Cz4rnul Serdeczne gratulacje
Super, że już w domku I rewelacja, że Zosia tak zareagowała na siostrzyczkę
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Ja wczoraj wyszłam popołudniu ze szpitala.
Malutka jest sliczna, ale strasznie duzo przy niej roboty i z niczym się nie wyrabiam. Mam nadzieję że za niedługo ogarnę wszystko i będę bardziej zorganizowana. 9 dniowy pobyt w szpitalu dał mi się we znaki, myslaąłm że tam zwariuje...
A opis porodu zostawiam na kiedy indziej, chociaż jak mała jeszcze pospi to może uda mi się dzisiaj napisac
Pozdrawiam i gratuluje nowym mamusiom
Super, ze już w domku Teraz sobie odpoczywajcie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 17:00   #3611
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą miałam A75, a teraz DD mam
czyli dopiero teraz wykorzystałaś potencjał
Ja rozmiar B to miałam jakoś na przełomie podstawówki i liceum. Później długo C, a teraz to lepiej nie straszyć. Niedługo zamiast biustonosza będę kupować dwa berety i gumkę

Stary 2012-08-04, 17:02   #3612
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale słodziutka!
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Wizyta u pediatry przebiegła spoko, córcia urosła, waży 3900 i wszystko z nią OK, także kamień z serca
To super

Cytat:
hej

jestem na bieżąco z czytaniem,gorzej z pisaniem ale obiecuję poprawę
gratuluję wszystkim nowym mamusiom
u nas lepiej, kolki wyraźnie zmniejszyły się po sab simplexie, do tego podajemy małemu BioGaię i jest o niebo lepiej na szczęście niestety temat ulewania nas również dotyczy, Oskar ulewa mocno i często myślałam o tym nutramigenie ale skoro u muminków się nie sprawdził to jeszcze pomyślę nad tym. Karmimy się już tylko mm, mleko mi zanikło całkiem, na szczęście znalazłam świetne mleko modyfikowane,Hipp Bio Combiotic,ma rewelacyjny skład więc przestawiliśmy małego z Bebilonu na tego Hippa i jestem zadowolona
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Przynajmniej sobie pojesz

Ja na chrzciny dam max. 200 zł. Więcej nie, bo i po co? Na kasie nie śpię, a ksiądz obrotny, to może znaleźć sponsorów na to co mu potrzeba

Mały ma podwyższoną temperaturę 37,1. A mnie boli gardło

Bloguję
Stary 2012-08-04, 17:03   #3613
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
A u mnie odwrotnie Ja byłam rozrabiaka, a mój mąż spokojniutki Tylko przez pierwsze 2-3 miesiące w czasie każdego karmienia miał czkawkę. I to też czuję, bo młody w brzuchu codziennie ma czkawkę Ale za to ja w pieluchy przestałam sikać jak miałam 10 miesięcy więc jak się z tym poda do mamusi to idealna sytuacja Moja mama mówi, że pieluchy po mnie miała jeszcze dla mojego brata, który jest ode mnie młodszy o 1 rok.
U nas z czkawką podobnie....czasem nawet 3 razy dziennie
Między mną i moim bratem też jest bardzo mała różnica wieku- rok i 3 miesiące. Z jednej strony uważam, że tak jest idealnie bo zawsze mieliśmy ze sobą świetny kontakt, ale z drugiej strony...gdybym miała zaraz zachodzić w kolejną ciążę to dziękuję bardzo

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 17:10   #3614
Balbinka1983
Rozeznanie

Cześć dziewczyny widzę, że sypnęło dzieciaczkami gratulacje dla wszystkich nowych mamuś

Nie bardzo mam czas na wizaz bo Mikołaj to straszny terrorysta i jamochłon
Nawet teraz piszę leżąc z nim u cyca
Jest przekochany nie sądziłam że można kogoś aż tak mocno kochać Mąż dzielnie pomaga, przewija a dziś nawet został z nim sam bo musiałam jechać na zdjęcie szwów (pęknięta szyjka i nacięcie krocza). Poród był masakryczny bo 12 godzinny ale daliśmy radę jak znajdę więcej czasu to wrzucę opis.
Pozdrawiam raz jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 482003_4388237024023_859679321_n.jpg (73,1 KB, 69 załadowań)
Stary 2012-08-04, 17:10   #3615
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Niedługo zamiast biustonosza będę kupować dwa berety i gumkę

mi już wróciły do rozmiaru sprzed ciąży

Cytat:
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Przynajmniej sobie pojesz

Mały ma podwyższoną temperaturę 37,1. A mnie boli gardło
no i piwko już nawet wypiłam tylko w☠☠☠☠. mnie strasznie ten terror laktacyjny i ogromna presja kp, kilka nocy przepłakałam jak mi pokarm zanikł i niezłego doła zaliczyłam ale niektórzy nie rozumieją że pewnych tematów nie powinni komentować i to nie ich sprawa
Stary 2012-08-04, 17:14   #3616
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozmiar B to miałam jakoś na przełomie podstawówki i liceum. Później długo C, a teraz to lepiej nie straszyć. Niedługo zamiast biustonosza będę kupować dwa berety i gumkę
Wyobraź sobie jaki będę miała zwis po karmieniu
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny widzę, że sypnęło dzieciaczkami gratulacje dla wszystkich nowych mamuś

Jest przekochany nie sądziłam że można kogoś aż tak mocno kochać Mąż dzielnie pomaga, przewija a dziś nawet został z nim sam bo musiałam jechać na zdjęcie szwów (pęknięta szyjka i nacięcie krocza). Poród był masakryczny bo 12 godzinny ale daliśmy radę jak znajdę więcej czasu to wrzucę opis.
Pozdrawiam raz jeszcze
Słodziaczek!
Cytat:
no i piwko już nawet wypiłam tylko w☠☠☠☠. mnie strasznie ten terror laktacyjny i ogromna presja kp, kilka nocy przepłakałam jak mi pokarm zanikł i niezłego doła zaliczyłam ale niektórzy nie rozumieją że pewnych tematów nie powinni komentować i to nie ich sprawa
Olej takie gadanie. To Twoja sprawa jak karmisz i nikomu nic do tego. A jak im nie pasi, to powiedz żeby cycka wyciągnęli i nakarmili Oskarka jak tacy mądrzy

Mi mama TŻ też gada, że mam karmić jak najdłużej. No, ale to nie zależy ode mnie, bo pokarmu mam mało, a laktacja nie chce się rozkręcić. Do tego ciągłe kolki Małego i wisi nade mną wizja, że też będę karmić mm. Ona tego nie rozumie, bo karmiła do 3 roku życia (dla mnie obleśne). Ja i tak jakbym miała karmić cyckiem to jeszcze tylko 5 miesięcy

Bloguję
Stary 2012-08-04, 17:19   #3617
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie dziewczyny
ja już wróciłam z urlopu
nasza Hania rozbójnica przyszła na świat 29.07.2012 o godz 11:45 i miała 54cm, i 2850g wagi
córcia chyba ma poczucie humoru po tatusiu, bo zachciało jej się przyjść na świat na Mazurach

Gratulacje

Witam na świecie moją imienniczkę
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 17:26   #3618
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Pozdrawiam raz jeszcze
gratulacje!Mikołaje k słodki
Cytat:
Olej takie gadanie. To Twoja sprawa jak karmisz i nikomu nic do tego. A jak im nie pasi, to powiedz żeby cycka wyciągnęli i nakarmili Oskarka jak tacy mądrzy

Mi mama TŻ też gada, że mam karmić jak najdłużej. No, ale to nie zależy ode mnie, bo pokarmu mam mało, a laktacja nie chce się rozkręcić. Do tego ciągłe kolki Małego i wisi nade mną wizja, że też będę karmić mm. Ona tego nie rozumie, bo karmiła do 3 roku życia (dla mnie obleśne). Ja i tak jakbym miała karmić cyckiem to jeszcze tylko 5 miesięcy

tak będę mówić czasami ludzie nie rozumieją że NAPRAWDĘ można nie mieć pokarmu a Ty niedobra jak możesz sprzeciwiać się teściowej?
Stary 2012-08-04, 17:26   #3619
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
U nas z czkawką podobnie....czasem nawet 3 razy dziennie
Między mną i moim bratem też jest bardzo mała różnica wieku- rok i 3 miesiące. Z jednej strony uważam, że tak jest idealnie bo zawsze mieliśmy ze sobą świetny kontakt, ale z drugiej strony...gdybym miała zaraz zachodzić w kolejną ciążę to dziękuję bardzo
Między mną a bratem jest rok i 9 dni różnicy Ja sobie tego nie wyobrażam ale chciałabym mieć drugie dziecko tak za jakieś 3 lata

Cytat:

Pozdrawiam raz jeszcze
dla Ciebie i Mikołaja, małego jamochłona bardzo mi się podoba to określenie

Cytat:

Nie martw się - Twoja sprawa jak karmisz. Właśnie dlatego nie podoba mi się to całe namawiania i narzucanie karmienie piersią. W pon. jak byłam u lekarza w szpitalu to oczywiście położna pytała mnie o karmienie piersią. Powiedziałam jej, że chcę karmić ale nie zamierzam się z tego powodu zarzynać - jak dam radę to do 6-8 miesiąca tak, później i tak nie będę karmić. A jak nie będę miała pokarmu to mówi się trudno - to nie oznacza, że jestem złą matką. Najpierw była zdziwiona i zaczęła to swoje, że to najlepsze dla dziecka... i tak dalej, więc ja znowu swoje - dokładnie to co wcześniej. W końcu popatrzyła na mnie i powiedziała, że chyba mam rację
Więc uszy do góry - dziecku krzywdy nie zrobisz a nie ma się co zarzynać.

Cytat:
Wyobraź sobie jaki będę miała zwis po karmieniu

E tam, zwis. Młoda jesteś więc pewnie nic nie zostanie

za radę ws. karmienia

A teściowa urocza - dobijająco-pomagająca. Nic tylko kochać ją

Stary 2012-08-04, 17:32   #3620
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
hej

jestem na bieżąco z czytaniem,gorzej z pisaniem ale obiecuję poprawę
gratuluję wszystkim nowym mamusiom
u nas lepiej, kolki wyraźnie zmniejszyły się po sab simplexie, do tego podajemy małemu BioGaię i jest o niebo lepiej na szczęście niestety temat ulewania nas również dotyczy, Oskar ulewa mocno i często myślałam o tym nutramigenie ale skoro u muminków się nie sprawdził to jeszcze pomyślę nad tym. Karmimy się już tylko mm, mleko mi zanikło całkiem, na szczęście znalazłam świetne mleko modyfikowane,Hipp Bio Combiotic,ma rewelacyjny skład więc przestawiliśmy małego z Bebilonu na tego Hippa i jestem zadowolona
A ten sab simplex od jakiego czasu można podawać - czy już od urodzenia? On jest tylko na kolki czy ogólnie na problemy z brzuszkiem? (wzdęcia etc)?
bo u nas od kilku dni problemy brzuszkowe, ciągły płacz przerywany karmieniem, w dzień jestem w stanie to przetrwać, ale noce są wykańczające

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 17:39   #3621
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
witajcie dziewczyny
ja już wróciłam z urlopu

gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Czesc mamusie
My juz od czwartku w domciu. Póki co mamy się bardzo dobrze
Malutka dość dużo spi także na brak czasu nie narzekam ale staram sie jak najwiecej czasu spędzac z Zosia.Wogole Zosia bardzo fajnie przyjęła AsieCałuje ja non stop , głaszcze i do niej mówiTylko musimy niezle uwazać bo czasem jest "delikatna"inaczej:brzyda l:
Ja bardzo szybciusienko wróciłam do siebie. Już od wtorku śmigam jakbym wogole nie rodziła:P
Rodziłam jednak w prywatnym szpitalu (z refundacją NFZ) i jestem barddddddzooooo zadowolona Warunki,personel ekstra
Wczoraj za namowa położnej zaliczyliśmy już pierwszy spacerek w czwórke

My sie karmimy ok 15-20 min i małej wystarcza

Nordiczka, Młodaj , Cz4rnul Serdeczne gratulacje
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Ja wczoraj wyszłam popołudniu ze szpitala.
Malutka jest sliczna, ale strasznie duzo przy niej roboty i z niczym się nie wyrabiam. Mam nadzieję że za niedługo ogarnę wszystko i będę bardziej zorganizowana. 9 dniowy pobyt w szpitalu dał mi się we znaki, myslaąłm że tam zwariuje...
A opis porodu zostawiam na kiedy indziej, chociaż jak mała jeszcze pospi to może uda mi się dzisiaj napisac
Pozdrawiam i gratuluje nowym mamusiom
Witajcie

Cytat:

ślicznotka

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Super to nagranie Igusi i tak mi się smutno zrobiło, bo moja Gosia jeszcze nie ma zamiaru wyjść - a ja coraz bardziej nie mogę się jej doczekać...
Czytam jak piszecie o swoich dzieciaczkach i zazdroszczę Wam, że już je macie przy sobie... Jeszcze 4 dni do terminu porodu, jednak chciałabym już! Chyba złapałam dołka...
Jeszcze kilka chwil, kazda z nas odlicza . Łączę się w bólu...

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej hello! Witam się z wami i znikam, bo niestety nie mogę w weekend za dużo siedzieć na necie - tatuś przyjechał, więc żeby nie było.... że wyrodna matka na wizażu. Humory takie se, ale jakoś dajemy radę. Mała ładnie śpi w nocy, w dzień trochę szaleje, choć ostatnio jest grzeczna w te upały.

Wizyta u pediatry przebiegła spoko, córcia urosła, waży 3900 i wszystko z nią OK, także kamień z serca
Ja w poniedziałek idę na badania różne swoje, czyli hormonów, krew i mocz - ciekawe, ile dziecko wyssało ze mnie dobrodziejstw
za przyrost wagi i za wyniki badań

Cytat:
Dobrze gada, polać jej Nawet nie masz pewności, że ta kasa pójdzie na wykończenie kościoła ... A i też chcę zarabiać 200 czy 500 za 45 min roboty

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 17:55   #3622
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Dobrze gada, polać jej Nawet nie masz pewności, że ta kasa pójdzie na wykończenie kościoła ... A i też chcę zarabiać 200 czy 500 za 45 min roboty

A Ty jeszcze nie na porodówce?

Stary 2012-08-04, 18:10   #3623
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie martw się - Twoja sprawa jak karmisz. Właśnie dlatego nie podoba mi się to całe namawiania i narzucanie karmienie piersią. W pon. jak byłam u lekarza w szpitalu to oczywiście położna pytała mnie o karmienie piersią. Powiedziałam jej, że chcę karmić ale nie zamierzam się z tego powodu zarzynać - jak dam radę to do 6-8 miesiąca tak, później i tak nie będę karmić. A jak nie będę miała pokarmu to mówi się trudno - to nie oznacza, że jestem złą matką. Najpierw była zdziwiona i zaczęła to swoje, że to najlepsze dla dziecka... i tak dalej, więc ja znowu swoje - dokładnie to co wcześniej. W końcu popatrzyła na mnie i powiedziała, że chyba mam rację
Więc uszy do góry - dziecku krzywdy nie zrobisz a nie ma się co zarzynać.

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
A ten sab simplex od jakiego czasu można podawać - czy już od urodzenia? On jest tylko na kolki czy ogólnie na problemy z brzuszkiem? (wzdęcia etc)?
bo u nas od kilku dni problemy brzuszkowe, ciągły płacz przerywany karmieniem, w dzień jestem w stanie to przetrwać, ale noce są wykańczające
my podajemy od 2 tygodnia, one działają właśnie pomocniczo w puszczaniu bączków więc myślę że by Wam pomogły
Stary 2012-08-04, 18:13   #3624
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:

A Ty jeszcze nie na porodówce?
Ha ha ale się ubawiłam
Mąż wyciągnął mnie na zakupy i obiad. No i teraz odpoczywam bo za chwilę jedziemy do kumpeli bo rano zadzwoniła i zaproponowała nam leżaczek dla Maćka... Taka czarownica , bo ja już miałam na allegro upatrzony. Wyczuła mnie A że dziś wyjeżdża na wczasy i wraca z końcem sierpnia, to jedziemy około 19...choć bardzo mi się nie chce. Zmęczona jestem łażeniem po sklepach, pogodą no i moimi serdelkami...

Stary 2012-08-04, 18:16   #3625
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

rozumiem Cię, presja jest i poczucie winy (irracjonalne) też, dobrze że masz już kryzys za sobą
ja karmię tylko piersią ale nie bez problemów i zastanawiam się jak długo pociągnę
bo jak mam ciągle sfrustrowana chodzić to lepiej dla dziecka by dostawało mm
ja karmię przez kapturki, co drugie karmienie zaczyna się awanturką bo Małej te kapturki nie bardzo pasują
a bez nie mam szans, nie potrafię jej dostawić, mam za krótkie brodawki i technicznie jest to niewykonalne
czy to moja wina że nie mam sutków jak stąd do Krakowa?

kapturki też nie działają fajnie na laktację, bo "sygnał" do piersi jest mniejszy

poza tym nie widzę ile Mała zjada i to mnie też męczy psychicznie

no i to "żądanie" - też trudno stwierdzić kiedy dziecku chodzi o jedzenie a kiedy jest zwyczajnie marudne

podsumowując: mam trochę dość

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-08-04 o 18:17
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 18:24   #3626
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
A ja się zastanawiam co zrobić bo nie potrafię sobie w ciąży stanika dobrać. Wystarczyło od babci beretki i kawałek gumki z majtasów...
Coś brak mi kreatywności...

Stary 2012-08-04, 18:26   #3627
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Ha ha ale się ubawiłam
Mąż wyciągnął mnie na zakupy i obiad. No i teraz odpoczywam bo za chwilę jedziemy do kumpeli bo rano zadzwoniła i zaproponowała nam leżaczek dla Maćka... Taka czarownica , bo ja już miałam na allegro upatrzony. Wyczuła mnie A że dziś wyjeżdża na wczasy i wraca z końcem sierpnia, to jedziemy około 19...choć bardzo mi się nie chce. Zmęczona jestem łażeniem po sklepach, pogodą no i moimi serdelkami...
Ale biegasz po mieście Ja nie mam siły nawet wstać z łóżka w tym zaduchu - zdechnąć można.
Ja też nadal nie na porodówce Teraz mam takie nieregularne skurcze i młody mi w brzuchu szaleje...
Jedź po leżaczek - ja niestety musiałam kupić. Właśnie zastanawiam się czego jeszcze nie mam Ale jakieś 200m od domu mam sklep z rzeczami dla dzieci (od wózków do pieluch i innych bzdur) więc w razie czego będę kupować na szybko. Co prawda pewnie drożej ale mówi się trudno.

Stary 2012-08-04, 18:31   #3628
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Ale biegasz po mieście Ja nie mam siły nawet wstać z łóżka w tym zaduchu - zdechnąć można.
Ja też nadal nie na porodówce Teraz mam takie nieregularne skurcze i młody mi w brzuchu szaleje...
Jedź po leżaczek - ja niestety musiałam kupić. Właśnie zastanawiam się czego jeszcze nie mam Ale jakieś 200m od domu mam sklep z rzeczami dla dzieci (od wózków do pieluch i innych bzdur) więc w razie czego będę kupować na szybko. Co prawda pewnie drożej ale mówi się trudno.
Ja już nie wiem czy mam wszystko czy nie ... wyjdzie w praniu...
Zakupy odchoruje wieczorem - nieziemskim bólem nóg. Zresztą, od rana na....dala m nie łeb. Jest cudnie!
Teraz się zwijam, do potem

Stary 2012-08-04, 18:49   #3629
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam raz jeszcze
cudny ten Twój terrorysta

Cytat:

ehh kochana tulę mocno

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 18:56   #3630
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
rozumiem Cię, presja jest i poczucie winy (irracjonalne) też, dobrze że masz już kryzys za sobą
ja karmię tylko piersią ale nie bez problemów i zastanawiam się jak długo pociągnę
bo jak mam ciągle sfrustrowana chodzić to lepiej dla dziecka by dostawało mm
ja karmię przez kapturki, co drugie karmienie zaczyna się awanturką bo Małej te kapturki nie bardzo pasują
a bez nie mam szans, nie potrafię jej dostawić, mam za krótkie brodawki i technicznie jest to niewykonalne
czy to moja wina że nie mam sutków jak stąd do Krakowa?

kapturki też nie działają fajnie na laktację, bo "sygnał" do piersi jest mniejszy

poza tym nie widzę ile Mała zjada i to mnie też męczy psychicznie

no i to "żądanie" - też trudno stwierdzić kiedy dziecku chodzi o jedzenie a kiedy jest zwyczajnie marudne

podsumowując: mam trochę dość
dokładnie,nie ujęłabym tego lepiej głupie poczucie winy potęgowane jeszcze debilnymi uwagami i komentarzami innych. Myślę że to przez te życzliwości przeszłam dosyć mocnego baby bluesa, na szczęście to już za mną a ja w pełni cieszę się macierzyństwem

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ehh kochana tulę mocno
dziękuję Aguś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości