|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Kobieto, zwariowałaś?? Ja za mszę ślubną dałam 300 zł i uważam, że to dużo. Więcej niż 200 zł bym nie dała. Budowa i wykańczanie kościoła to nie jest argument - na to ma się złożyć cała parafia a nie tylko chrzczeni. Zrobisz jak uważasz ale jak dla mnie 100 zł za chrzest taki w niedzielę ma mszy wystarczy. A 150-200 jeśli chrzest jest w inny dzień.
|
|
|
|
#3602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam wiatrak skierowany centralnie na siebie w sypialni więc aż tak gorąco mi nie jest ![]() Cytat:
![]() I dla pozostałych dziewczyn za chrzciny my się pewnie dopiero w październiku chrzcić będziemy ale już myślimy nad terminem bo mama chrzestna Małej musi sobie wolne załatwić i przylecieć z wysp.
|
|||
|
|
|
#3603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 2 tygodnie będę miała spiralkę założoną to będę już spokojna a te 2 tygodnie muszę jakoś wytrwać na gumkach![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kościół zadłużony ale spokojnie, spłaci pożyczki, ludzie dadzą. Poza tym jak ktoś naciska to mnie jeszcze bardziej zniechęca do poratowania - nachalny marketing jest najgorszym czym może być. Ja za chrzest dam max. 200 zł. Tym bardziej, że jeśli to będzie na mszy niedzielnej to msza będzie jeszcze pewnie za jakiegoś zmarłego albo coś co mnie maksymalnie wkurza. A jak będzie w inny dzień to będzie bez mszy bo tak robią. A zarobić 200 zł za 30 minut czy nawet za 1h to ja bym chciała
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie też kłuł ostanio prawy jajnik, jakbym miała mieć owulację
![]() o jak słodko Cytat:
![]() Ja dziś założyłam przedciążowe krótkie spodenki. I wszystko git, tylko guzika nie mogę zapiąć, bo brzuch mi jeszcze całkiem nie zszedł Ale na szczęście w spodenkach jest sznureczek i tak sobie chodzę![]() u Leonka to jest tak pół na pół z tym odbijaniem. Raz się odbije a raz nie.
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
Olciu faktycznie 500zł to bardzo dużo - moim zdaniem 200zł to max.
Pumcia super, że mała rozwija się prawidłowo - duża z niej już dziewuszka ![]() Ja dziś mam taki średni dzień.... Kolejna noc zupełnie nie przespana, nie mogę się zmobilizować do niczego - masakra jakaś normalnie.... |
|
|
|
#3608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam rozrabiaka, a mój mąż spokojniutki Tylko przez pierwsze 2-3 miesiące w czasie każdego karmienia miał czkawkę. I to też czuję, bo młody w brzuchu codziennie ma czkawkę Ale za to ja w pieluchy przestałam sikać jak miałam 10 miesięcy więc jak się z tym poda do mamusi to idealna sytuacja Moja mama mówi, że pieluchy po mnie miała jeszcze dla mojego brata, który jest ode mnie młodszy o 1 rok.
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dam więcej bo wiem że to pójdzie na kościół nie dla księdza,jakbym miała jakieś wątpliwości to bym pewnie i 100zł nie dała![]() jej,niunio śpi już 4h na brzuszku więc siedzę obok bo się boję ale chyba będę go musiała wybudzić na jedzonko |
|
|
|
|
#3610 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Jak się sama wyganiasz to już serio sio ![]() Cytat:
![]() No to co tu jeszcze robisz ![]() Ja przed ciążą miałam A75, a teraz DD mam ![]() Cytat:
Mąż miał przeczucie ![]() Cytat:
I rewelacja, że Zosia tak zareagowała na siostrzyczkę ![]() Cytat:
Teraz sobie odpoczywajcie
|
||||||
|
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli dopiero teraz wykorzystałaś potencjał
![]() Ja rozmiar B to miałam jakoś na przełomie podstawówki i liceum. Później długo C, a teraz to lepiej nie straszyć. Niedługo zamiast biustonosza będę kupować dwa berety i gumkę
|
|
|
|
#3612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na chrzciny dam max. 200 zł. Więcej nie, bo i po co? Na kasie nie śpię, a ksiądz obrotny, to może znaleźć sponsorów na to co mu potrzeba ![]() Mały ma podwyższoną temperaturę 37,1. A mnie boli gardło
|
|||
|
|
|
#3613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Między mną i moim bratem też jest bardzo mała różnica wieku- rok i 3 miesiące. Z jednej strony uważam, że tak jest idealnie bo zawsze mieliśmy ze sobą świetny kontakt, ale z drugiej strony...gdybym miała zaraz zachodzić w kolejną ciążę to dziękuję bardzo
|
|
|
#3614 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
widzę, że sypnęło dzieciaczkami gratulacje dla wszystkich nowych mamuś![]() Nie bardzo mam czas na wizaz bo Mikołaj to straszny terrorysta i jamochłon ![]() Nawet teraz piszę leżąc z nim u cyca ![]() Jest przekochany nie sądziłam że można kogoś aż tak mocno kochać Mąż dzielnie pomaga, przewija a dziś nawet został z nim sam bo musiałam jechać na zdjęcie szwów (pęknięta szyjka i nacięcie krocza). Poród był masakryczny bo 12 godzinny ale daliśmy radę jak znajdę więcej czasu to wrzucę opis.Pozdrawiam raz jeszcze
|
#3615 | |
|
Wtajemniczenie
|
mi już wróciły do rozmiaru sprzed ciąży Cytat:
tylko w☠☠☠☠. mnie strasznie ten terror laktacyjny i ogromna presja kp, kilka nocy przepłakałam jak mi pokarm zanikł i niezłego doła zaliczyłam ale niektórzy nie rozumieją że pewnych tematów nie powinni komentować i to nie ich sprawa
|
|
|
|
|
#3616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi mama TŻ też gada, że mam karmić jak najdłużej. No, ale to nie zależy ode mnie, bo pokarmu mam mało, a laktacja nie chce się rozkręcić. Do tego ciągłe kolki Małego i wisi nade mną wizja, że też będę karmić mm. Ona tego nie rozumie, bo karmiła do 3 roku życia (dla mnie obleśne). Ja i tak jakbym miała karmić cyckiem to jeszcze tylko 5 miesięcy
|
|||
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam na świecie moją imienniczkę
|
|
|
|
|
#3618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tak będę mówić czasami ludzie nie rozumieją że NAPRAWDĘ można nie mieć pokarmu |
||
|
|
|
#3619 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sobie tego nie wyobrażam ale chciałabym mieć drugie dziecko tak za jakieś 3 lata ![]() Cytat:
dla Ciebie i Mikołaja, małego jamochłona bardzo mi się podoba to określenie ![]() Cytat:
![]() Więc uszy do góry - dziecku krzywdy nie zrobisz a nie ma się co zarzynać. Cytat:
![]() za radę ws. karmienia ![]() A teściowa urocza - dobijająco-pomagająca. Nic tylko kochać ją
|
||||
|
|
|
#3620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo u nas od kilku dni problemy brzuszkowe, ciągły płacz przerywany karmieniem, w dzień jestem w stanie to przetrwać, ale noce są wykańczające |
|
|
|
|
#3621 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za przyrost wagi i za wyniki badańCytat:
Nawet nie masz pewności, że ta kasa pójdzie na wykończenie kościoła ... A i też chcę zarabiać 200 czy 500 za 45 min roboty
|
|||||||
|
|
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty jeszcze nie na porodówce? |
|
|
|
|
#3623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3624 |
|
Rozeznanie
|
Ha ha ale się ubawiłam
![]() Mąż wyciągnął mnie na zakupy i obiad. No i teraz odpoczywam bo za chwilę jedziemy do kumpeli bo rano zadzwoniła i zaproponowała nam leżaczek dla Maćka... Taka czarownica , bo ja już miałam na allegro upatrzony. Wyczuła mnie A że dziś wyjeżdża na wczasy i wraca z końcem sierpnia, to jedziemy około 19...choć bardzo mi się nie chce. Zmęczona jestem łażeniem po sklepach, pogodą no i moimi serdelkami...
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja karmię tylko piersią ale nie bez problemów i zastanawiam się jak długo pociągnę bo jak mam ciągle sfrustrowana chodzić to lepiej dla dziecka by dostawało mm ja karmię przez kapturki, co drugie karmienie zaczyna się awanturką bo Małej te kapturki nie bardzo pasują a bez nie mam szans, nie potrafię jej dostawić, mam za krótkie brodawki i technicznie jest to niewykonalne czy to moja wina że nie mam sutków jak stąd do Krakowa? ![]() kapturki też nie działają fajnie na laktację, bo "sygnał" do piersi jest mniejszy poza tym nie widzę ile Mała zjada i to mnie też męczy psychicznie no i to "żądanie" - też trudno stwierdzić kiedy dziecku chodzi o jedzenie a kiedy jest zwyczajnie marudne podsumowując: mam trochę dość
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-08-04 o 18:17 |
|
|
|
|
#3626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś brak mi kreatywności... |
|
|
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam siły nawet wstać z łóżka w tym zaduchu - zdechnąć można.Ja też nadal nie na porodówce Teraz mam takie nieregularne skurcze i młody mi w brzuchu szaleje... Jedź po leżaczek - ja niestety musiałam kupić. Właśnie zastanawiam się czego jeszcze nie mam Ale jakieś 200m od domu mam sklep z rzeczami dla dzieci (od wózków do pieluch i innych bzdur) więc w razie czego będę kupować na szybko. Co prawda pewnie drożej ale mówi się trudno.
|
|
|
|
|
#3628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zakupy odchoruje wieczorem - nieziemskim bólem nóg. Zresztą, od rana na....dala m nie łeb. Jest cudnie! Teraz się zwijam, do potem |
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- dziękuję Aguś |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.

bo u nas budowa kościoła,dokładnie już wykańczanie i ksiądz zawsze na mszy prosi o ofiarę więc wypada dać więcej.. pewnie damy 500zł

Za to małej kupiłam smoczki 

Nic nie robię, a jestem cała spocona...

klask i:

Nawet nie masz pewności, że ta kasa pójdzie na wykończenie kościoła ... A i też chcę zarabiać 200 czy 500 za 45 min roboty