Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-04, 19:02   #3631
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
dokładnie,nie ujęłabym tego lepiej głupie poczucie winy potęgowane jeszcze debilnymi uwagami i komentarzami innych. Myślę że to przez te życzliwości przeszłam dosyć mocnego baby bluesa, na szczęście to już za mną a ja w pełni cieszę się macierzyństwem

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

dziękuję Aguś

no właśnie to jest najgorsze, że inni wpędzają w poczucie winy nawet przez chwilę się nie zastanawiając co robią... A przecież najważniejsze, żeby i mama i dzieciaczek miały komfort psychiczny, jak mama będzie chodzić wiecznie sfrustowana, próbować karmić chociaż pokarmu brak, to i na dziecku to się odbije, bo raz, że głodne, a dwa że wyczuje nastrój mamy. Ja nie wiem, czy to takie dobre dla dziecka i czy korzyści płynące z mleka mamy przewyższają powyższe.
Olej takich ludzi ciepłym sikiem i tyle, nie ma co się przejmować. Jak będziesz szczęśliwa Ty, to szczęśliwy będzie i maluszek, nieważne czym karmiony.
Moja znajoma też przechodziła gehennę w związku z karmieniem, już w szpitalu się zaczęło. Teraz dzieciak ma 3 lata i jest okazem zdrowia, nigdy nie chorował poważnie. A wmawiali jej, że jak nie będzie karmić piersią, to dziecko będzie chorowite

Soleilka gdzie mierzyłaś temperaturę? A tak poza tym, to u niemowlaczków za prawidłową uznaje się temperaturę do 38 stopni, inaczej działa ośrodek termoregulacji i mogą mieć wyższą temp niż dorośli. No i zwykle wieczorem ta temperatura będzie wyższa, tak samo, jak zmierzysz kiedy dziecko płacze

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:18   #3632
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no właśnie to jest najgorsze, że inni wpędzają w poczucie winy nawet przez chwilę się nie zastanawiając co robią... A przecież najważniejsze, żeby i mama i dzieciaczek miały komfort psychiczny, jak mama będzie chodzić wiecznie sfrustowana, próbować karmić chociaż pokarmu brak, to i na dziecku to się odbije, bo raz, że głodne, a dwa że wyczuje nastrój mamy. Ja nie wiem, czy to takie dobre dla dziecka i czy korzyści płynące z mleka mamy przewyższają powyższe.
Olej takich ludzi ciepłym sikiem i tyle, nie ma co się przejmować. Jak będziesz szczęśliwa Ty, to szczęśliwy będzie i maluszek, nieważne czym karmiony.
Moja znajoma też przechodziła gehennę w związku z karmieniem, już w szpitalu się zaczęło. Teraz dzieciak ma 3 lata i jest okazem zdrowia, nigdy nie chorował poważnie. A wmawiali jej, że jak nie będzie karmić piersią, to dziecko będzie chorowite
dokładnie tak było, mały płakał bo mu mleczko nie leciało,ja płakałam że nie mam wystarczająco mleka i on to wyczuwał,był nerwowy i błędne koło się zamykało a jeszcze do tego wszystkiego ciągła presja karmienia piersią mnie dobiła,dopiero mąż mi wiele przetłumaczył i już jest ok znalazłam dobre mleczko i jestem szczęśliwa a maluszek razem ze mną

spał 4h, zjadł 120ml i znowu zasnął o tak sobie śpię mój kochany pisklaczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 007.jpg (72,5 KB, 75 załadowań)
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:21   #3633
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie tak było, mały płakał bo mu mleczko nie leciało,ja płakałam że nie mam wystarczająco mleka i on to wyczuwał,był nerwowy i błędne koło się zamykało a jeszcze do tego wszystkiego ciągła presja karmienia piersią mnie dobiła,dopiero mąż mi wiele przetłumaczył i już jest ok znalazłam dobre mleczko i jestem szczęśliwa a maluszek razem ze mną

dla męża Bardzo mądre podejście
I dla Ciebie i małego

A Młody cudny Taki spokojny i kochany

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:24   #3634
prince_polo
Zakorzenienie

Jakiego mam nerwa to sobie nie wyobrazacie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:30   #3635
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Ja wczoraj wyszłam popołudniu ze szpitala.
Malutka jest sliczna, ale strasznie duzo przy niej roboty i z niczym się nie wyrabiam. Mam nadzieję że za niedługo ogarnę wszystko i będę bardziej zorganizowana. 9 dniowy pobyt w szpitalu dał mi się we znaki, myslaąłm że tam zwariuje...
A opis porodu zostawiam na kiedy indziej, chociaż jak mała jeszcze pospi to może uda mi się dzisiaj napisac
Pozdrawiam i gratuluje nowym mamusiom
Super, że już jesteście! Na pewno prędko sobie wszystko ogarniesz

Cytat:
No to ja już po cytologii, będzie spokój na kolejny rok
Biustonoszu do karmienia oczywiście sobie nie kupiłam, bo mieli same ogromne rozmiary Za to małej kupiłam smoczki
No i mała dała popalić tatusiowi jak zostali sami, cały czas nie spała i trzeba było się nią zajmować. Bardzo dobrze, może przestanie gadać głupoty w stylu "w dzień możesz odespać" i przestanie mu się wydawać, że skoro nie pracuje to mam full czasu, no bo jego zdaniem przy dziecku za wiele do roboty nie ma
Oni potrzebują trochę pobyć sam na sam z dzieckiem. Ja byłam dziś u fryzjera - nie było mnie godzinę. Tak wykończyła tż, że jak przyszłam to razem spali.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:31   #3636
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Stało się coś poważnego?

Stary 2012-08-04, 19:34   #3637
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

brawa dla męża

Cytat:
co się stało?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Oni potrzebują trochę pobyć sam na sam z dzieckiem. Ja byłam dziś u fryzjera - nie było mnie godzinę. Tak wykończyła tż, że jak przyszłam to razem spali.
też mam w planach fryzjera, ale to chyba wybiorę się przed chrzcinami, co by się wylaszczyć

ja to najchętniej bym go zostawiła samego z małą na cały dzień, dopiero by zobaczył... no ale póki karmię piersią nie ma niestety takiej opcji

Stary 2012-08-04, 19:34   #3638
Vestis
Raczkowanie

Cytat:

my podajemy od 2 tygodnia, one działają właśnie pomocniczo w puszczaniu bączków więc myślę że by Wam pomogły
Dzięki A jeszcze zapytam - kupowaliście przez internet? Bo z tego co wyczytałam to nie są dostępne w polskich aptekach.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
rozumiem Cię, presja jest i poczucie winy (irracjonalne) też, dobrze że masz już kryzys za sobą
ja karmię tylko piersią ale nie bez problemów i zastanawiam się jak długo pociągnę
bo jak mam ciągle sfrustrowana chodzić to lepiej dla dziecka by dostawało mm
ja karmię przez kapturki, co drugie karmienie zaczyna się awanturką bo Małej te kapturki nie bardzo pasują
a bez nie mam szans, nie potrafię jej dostawić, mam za krótkie brodawki i technicznie jest to niewykonalne
czy to moja wina że nie mam sutków jak stąd do Krakowa?

kapturki też nie działają fajnie na laktację, bo "sygnał" do piersi jest mniejszy

poza tym nie widzę ile Mała zjada i to mnie też męczy psychicznie

no i to "żądanie" - też trudno stwierdzić kiedy dziecku chodzi o jedzenie a kiedy jest zwyczajnie mar
podsumowując: mam trochę dość
Ja też karmię przez kapturki, inaczej mały nie złapie. I też mnie szlag trafia czasami jak jesteśmy już po sesji karmienia, idę i wyparzam kapturek, a jak wracam do synka to on znowu pcha łapki do buzi, sygnalizując, że chce jeść. I tak jest często, co jest urocze szczególnie w nocy
Ale w sumie to dobrze, że te kapturki są, bo inaczej byłby od początku na butelce

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:37   #3639
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie widziałam Linka że też pisałaś o tym mleczku,cieszę się bo robi teraz kupkę 3 razy dziennie a na Bebilonie była tylko jedna i ogólnie mu służy bo mniej się pręży.
wczoraj minęły nam 4 tygodniekiedy to zleciało..
Blue kilka dni temu pytałaś o przytulanki po cc,my już po ale mam ogromnego stracha na gumkach!!!boję się że zajdę w ciążę
Dobrze, że z trawieniem lepiej!
My tez już po (wielka różnica po ciąży - nie ma jak mały brzuch), no i prezerwatywy to nie jest marzenie, heh. A nie wolno nam teraz zajść! Mam nadzieję, że gin coś sensownego zaproponuje. Nie wiem co myśleć o tabsach
Stary 2012-08-04, 19:38   #3640
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Stało się coś poważnego?
nie nic poważnego poprostu ktoś mnie z równowagi wyprowadził tak ze masakra

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-08-04, 19:43   #3641
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
nie nic poważnego poprostu ktoś mnie z równowagi wyprowadził tak ze masakra
Walnij ją/jego i zrzuć na poporodowe wahania nastrojów i burzę hormonów
Nie przejmuj się

Stary 2012-08-04, 19:43   #3642
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Ja też karmię przez kapturki, inaczej mały nie złapie. I też mnie szlag trafia czasami jak jesteśmy już po sesji karmienia, idę i wyparzam kapturek, a jak wracam do synka to on znowu pcha łapki do buzi, sygnalizując, że chce jeść. I tak jest często, co jest urocze szczególnie w nocy
Ale w sumie to dobrze, że te kapturki są, bo inaczej byłby od początku na butelce
skąd ja to znam
i ciekawe co kobiety robiły dawniej, jak kapturków nie było, rezygnowały z karmienia piersią chyba
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:44   #3643
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Dzięki A jeszcze zapytam - kupowaliście przez internet? Bo z tego co wyczytałam to nie są dostępne w polskich aptekach.
tak,przez internet ale gdzie nie wiem bo to mąż zamówił

Cytat:
Dobrze, że z trawieniem lepiej!
My tez już po (wielka różnica po ciąży - nie ma jak mały brzuch), no i prezerwatywy to nie jest marzenie, heh. A nie wolno nam teraz zajść! Mam nadzieję, że gin coś sensownego zaproponuje. Nie wiem co myśleć o tabsach
ja raczej zdecyduję się na wkładkę,tabsami nie chcę się już truć a do prezerwatyw nie mam zaufaniaa Wy też na razie gumki???
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:44   #3644
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Walnij ją/jego i zrzuć na poporodowe wahania nastrojów i burzę hormonów
Nie przejmuj się
polać jej soczku, dobrze prawi

Stary 2012-08-04, 19:50   #3645
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ja raczej zdecyduję się na wkładkę,tabsami nie chcę się już truć a do prezerwatyw nie mam zaufaniaa Wy też na razie gumki???
Póki co nie ma wyjścia.
Stary 2012-08-04, 19:50   #3646
depoison
Zadomowienie

O w dupę, ale mam zaległości
Nie dość, że dzieciąteczko absorbujące, to jeszcze gości miałam - teraz was chyba będę tydzień nadrabiać

Cytat:
Czyli jest nadzieja, że jeszcze będę spać dłużej niż dwie godziny???
no ba
tylko wiesz - jak płacę za to dość wysoką cenę: mała w dzień jest baaaardzo aktywna, nie śpi prawie wcale (a jak już, to najczęściej nie dłużej niż 30 minut)

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Bo śpi, jak Mały zaczyna płakać to jest tylko "ja pier.dole i obraca się na drugi bok" a ja taka zmęczona czasami już zasypiam nad Małym Ostatnio kapituluję i śpimy w 3 bo chociaż nie muszę wstawać i nosić Małego...
Jak tak dalej ma być to wynoszę się do mamy. Nie daję już rady fizycznie i psychicznie przez mamę TŻ
Soleilka, a co by było, jakbyś któregoś wieczoru postawiła przed TŻtem butlę (z odciągniętym mlekiem) i oznajmiła (nie pytała - oznajmiła), że dziś on wstaje i karmi, bo Ty zwyczajnie po miesiącu musisz się przespać? No przecież chyba dziecko poza matką ma też ojca...

Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec: Sukces, po wielu dniach bojów udało nam się pobrać mocz do badania!!!
Nasz sposób ostateczny i trochę drastyczny: polanie psiochy zimną wodą i dmuchanie, siurnęła aż miło po tych zabiegach
przyłożenie czegoś zimnego to jest właśnie jeden sposób (mojej położnej), a ja z kolei zauważyłam, że jak mała płacze (bo np. bardzo głodna, a ja ją jeszcze przewijam), to potrafi siknąć z wysiłku - więc takim sposobem chyba też można złapać

Cytat:
rany, jak ja bym kupowała ubranka od rozmiaru 68 to moja Luśka nie wiem ile jeszcze by nago chodziła
moja też!
Kochana, a ile Twoja miała przy narodzeniu "wzrostu"? (bo chyba przeoczyłam, jeśli pisałaś). I jaki teraz rozmiarek nosi - 56?

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
noo to moja polozna uwaza ze po mleku mamy nie musi sie odbic, chociaz ja zawsze biore małego na beknięcie widze co polozna to inna szkoła
też się tu spotkałam z tym podejściem, nie raz

Cytat:

a wiecie, że Luśka ma owłosione uszy? Ma ten meszek jeszcze, śmiesznie to wygląda ciekawe kiedy jej się to wytrze
moja też A najwięcej sierści na chyba na ramionkach. Słodkie to

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
,
długie ma włoski
aa.. i nasuneło mi sie pytanie: kiedy dziecku ciemnieją brwi, bo moja ma włosy brązowe a a brwi prawie nie widać, takie są jasne
wiesz, nie chcę Cie straszyć, ale... mogą ściemnieć za 13 lat
(ja tak miałam - urodziłam się z jasnymi, pociemniały mi w okresie dojrzewania, hyhy)

No, staram się nadrobić dalej, ciekawe na ile wyjdzie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:50   #3647
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję

Stary 2012-08-04, 19:52   #3648
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
jej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-08-04, 19:52   #3649
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Czytam jak piszecie o swoich dzieciaczkach i zazdroszczę Wam, że już je macie przy sobie... Jeszcze 4 dni do terminu porodu, jednak chciałabym już! Chyba złapałam dołka...
Na nas też przyjdzie pora, chociaż ja też już się nie mogę doczekać, jeszcze co chwilę przechodzę przez porodówkę i te maluchy widzę, że już ciągle myślę o Agatce
Cytat:
Kobieto, zwariowałaś?? Ja za mszę ślubną dałam 300 zł i uważam, że to dużo. Więcej niż 200 zł bym nie dała. Budowa i wykańczanie kościoła to nie jest argument - na to ma się złożyć cała parafia a nie tylko chrzczeni. Zrobisz jak uważasz ale jak dla mnie 100 zł za chrzest taki w niedzielę ma mszy wystarczy. A 150-200 jeśli chrzest jest w inny dzień.
My daliśmy na ślub 400zł, a chrzest to też uważam że max 150zł
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=Cx9Uw...ature=youtu.be

to już chyba świadome uśmieszki się nagadałam przy tym
Ale słodka

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Wiem, że nie mam czym się za bardzo ekscytować, ale jakąś godzinę temu wstałam siku i odszedł mi wtedy czop, wydaje mi się, że cały i do tego z dużą ilością krwi. Wiem, że mogę po tym urodzić dzisiaj, jutro, a równie dobrze za tydzień, albo i dłużej, ale może nie będą mi musieli nic wywoływać Tak się zastanawiam, czy odszedł by mi ten czop, gdyby nie to badanie, bo może to dzięki niemu się coś ruszyło
za szybkie rozkręcenie akcji
Cytat:
Napisane przez Cz4rnul4 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny uprzejmie zawiadamiam że 30.07.2012 o godzinie 19:05 przyszedł na swiat Jakub Dominik 3.500 kg 54 cm ma ciemne włoski i jest uroczy : ) jesteśmy już w domu i jest narazie ok mało czasu na opisywanie ale odezwę się jakoś niedługo pozdrowienia dla wszystkich rozpakowanych mamuś i ich dzieciątek jak również dla tych które cierpliwie czekają na ten dzień.... Buziole
Gratulacje
Cytat:
Cześć Mamuśki
Jak tam nocka? U mnie dobrze - jedno wstawanie na siku a tak to przespałam do 8

Zaczynam dziś 40 tydzień - sio na porodówkę

za dzisiejsze wizyty i porody
za kolejne tygodnie i narodziny
sio na porodówkę!!!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hejka!!
witamy się w 41. tygodniu:brzydal :
nic z tej okazji nie proponuję.....bo już powinnam być na porodówce, a nie imprezować...

młodaj, czarnula wielkie gratulacje!!!! super, że macie Dzieciaczki już obokk laski:

wczoraj zastosowałam kilka metod przyspieszenia porodu....i cio???i nic się nie działo-ani bóli, ani skurczy....nic....po prostu co ma być to będzie- w swoim czasie!!!:p rosi:tylko jak na to doczekać....
sio na porodówkę!!!!

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
ja już wróciłam z urlopu
było fajnie choć nie obyło się bez niespodzianek
nasza Hania rozbójnica przyszła na świat 29.07.2012 o godz 11:45 i miała 54cm, i 2850g wagi
córcia chyba ma poczucie humoru po tatusiu, bo zachciało jej się przyjść na świat na Mazurach

acha wybaczcie, że wcisnęłam się w kolejkę
Gratulacje, ale niespodzianka

A mnie po tych zastrzykach narazie nic nie rusza, miałam 2 sksurcze na 50 na ktg, mła wariuje w brzuchu i mam twardy brzuch. I tyłek mnie boli od tych zastrzyków. Już niecierpliwa jestem!!!
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:57   #3650
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
polać jej!

Matko jedyna co to był za dzień... Pojechałam z małą przed 8 po męża, spała smacznie w samochodzie. Jak wróciliśmy, istny ryk... I dopiero teraz usnęła, czaicie? Bożena, nie ogarniam tego. Dobrze że tż był dzisiaj, bo od wczoraj od 6 rano do dzisiaj go nie było. Ja bym oszalała jak by mi dała taki popis a ja była bym sama jest taka wymęczona że nawet nie dygnie przez sen tylko muszę jeszcze suszarkę wyłączyć...
Stary 2012-08-04, 19:57   #3651
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Na nas też przyjdzie pora, chociaż ja też już się nie mogę doczekać, jeszcze co chwilę przechodzę przez porodówkę i te maluchy widzę, że już ciągle myślę o Agatce

My daliśmy na ślub 400zł, a chrzest to też uważam że max 150zł

sio na porodówkę!!!

A mnie po tych zastrzykach narazie nic nie rusza, miałam 2 sksurcze na 50 na ktg, mła wariuje w brzuchu i mam twardy brzuch. I tyłek mnie boli od tych zastrzyków. Już niecierpliwa jestem!!!
Ale obiecujesz, że my też się doczekamy???

I słusznie - 150zł wystarczy Bez przesady nie ma co paść tych pasibrzuchów

Ja nie mogę na porodówkę bo Ty ją okupujesz Zdecyduj się - rodzisz albo zwalniasz miejsce

Stary 2012-08-04, 19:59   #3652
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Kochana, a ile Twoja miała przy narodzeniu "wzrostu"? (bo chyba przeoczyłam, jeśli pisałaś). I jaki teraz rozmiarek nosi - 56?
46cm ledwo
póki co to mieści się w jeszcze 50, ale już lada moment Luśka z nich wyrośnie bo są baaaardzo na styk, w 56 też już ubieramy od jakiegoś czasu, ale to jest tak porypana rozmiarówka tych ubranek, że część z nich jest dobra a część jeszcze luźnawa

Stary 2012-08-04, 20:00   #3653
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
jej
To wal i patrz czy równo puchnie

Stary 2012-08-04, 20:09   #3654
nadalka
Zakorzenienie

No fajnie było. Wyłączyłam suszarkę a Iga już wygięta jak paragraf
Stary 2012-08-04, 20:35   #3655
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Kij z towarzystwem, byle tylko pomogło. Tylko za wstęp trzeba by płacić za jedną czy dwie osoby??

Ja oglądam olimpiadę - triathlon. Myślicie, że po nim by nas wzięło? Wygląda dobrze - rower, bieg, pływanie...
Na pewno by wzięło, może byłby poród w wodzie
Mnie wzięło na karaoke

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
ja już wróciłam z urlopu
było fajnie choć nie obyło się bez niespodzianek
nasza Hania rozbójnica przyszła na świat 29.07.2012 o godz 11:45 i miała 54cm, i 2850g wagi
córcia chyba ma poczucie humoru po tatusiu, bo zachciało jej się przyjść na świat na Mazurach

acha wybaczcie, że wcisnęłam się w kolejkę
A to Ci niespodzianka, pytałaś nas o noclegi, a trzeba było zapytać o szpital na Mazurach
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Ha ha ale się ubawiłam
Mąż wyciągnął mnie na zakupy i obiad. No i teraz odpoczywam bo za chwilę jedziemy do kumpeli bo rano zadzwoniła i zaproponowała nam leżaczek dla Maćka... Taka czarownica , bo ja już miałam na allegro upatrzony. Wyczuła mnie A że dziś wyjeżdża na wczasy i wraca z końcem sierpnia, to jedziemy około 19...choć bardzo mi się nie chce. Zmęczona jestem łażeniem po sklepach, pogodą no i moimi serdelkami...
Jaki leżaczek sobie upatrzyłaś? Możesz podesłać linka?
Też muszę wybrać jakiś leżaczek, ale nie wiem jaki. Z chęcią skorzystam z podpowiedzi

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Aha miałam pisać, że byliśmy dzisiaj na obiedzie u teściów. Spędziliśmy tam prawie cały dzień - w sumie przez to, że częściej bywamy u mojej mamy, więc od czasu do czasu wypada posiedzieć u nich dłużej.
Głównym zajęciem teściów było patrzenie na wnusię, no i udzielanie dobrych rad (teściowa). Dobre rady mało mi się podobały więc puściłam je mimo uszu i nawet nie wiem co mi doradzała

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 20:39   #3656
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Na pewno by wzięło, może byłby poród w wodzie
Mnie wzięło na karaoke

A to Ci niespodzianka, pytałaś nas o noclegi, a trzeba było zapytać o szpital na Mazurach
Gratulacje

Jaki leżaczek sobie upatrzyłaś? Możesz podesłać linka?
Też muszę wybrać jakiś leżaczek, ale nie wiem jaki. Z chęcią skorzystam z podpowiedzi
Albo poród na rowerze
Ja z karaoke ryzykować nie będę - jakbym zaśpiewała to musiałabym całemu pubowi albo zasponsorować albo stopery do uszu albo później leczenie słuchu

Z tym noclegiem to się uśmiałam

Co prawda pytanie z bujaczkiem nie do mnie, ale ja zakupiłam taki:
http://allegro.pl/rewelacyjny-lezacz...526711422.html
Poleciły mi go dwie koleżanki, które mają dzieci

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Aha miałam pisać, że byliśmy dzisiaj na obiedzie u teściów. Spędziliśmy tam prawie cały dzień - w sumie przez to, że częściej bywamy u mojej mamy, więc od czasu do czasu wypada posiedzieć u nich dłużej.
Głównym zajęciem teściów było patrzenie na wnusię, no i udzielanie dobrych rad (teściowa). Dobre rady mało mi się podobały więc puściłam je mimo uszu i nawet nie wiem co mi doradzała
Wracaj do teściowej i nagraj rady!! Będziemy wydawać książkę ze złotymi myślami mam i teściowych Jak chcesz mieć udział w zyskach to musisz się postarać

Stary 2012-08-04, 20:40   #3657
Mandragorrka
Zakorzenienie

Idę kąpać Amelkę.
: kciuki:Trzymam kciuki za Malwinę i mamusie z terminami na już. Kochane sio na porodówki, albo na wakacje. Widocznie to jest sposób

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 20:42   #3658
wvictoria
Wtajemniczenie

No dziewczęta, uciekam. Spokojnie, nie na porodówkę, niestety
Będę dopiero jutro.

za dzisiejsze/jutrzejsze porody

Stary 2012-08-04, 21:14   #3659
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Matko jaki upał u nas Nic nie robię, a jestem cała spocona...
Leoś śpi smacznie. Mamy zaklepane chrzciny 9 września No i super. Jeszcze tylko trzeba kupić to i owo i jesteśmy przygotowani do chrztu. Aaa no i szwagra trzeba zapytać czy zgadza się być chrzestnym. Taki mały szczegół
Rzeczywiście drobiazg!
A u nas temat znów ucichł.
Wczoraj odpisywałam z cytowaniem, a później padłam i nie napisałam o wizycie u okulisty:
naczyniakiem na powiece nikt specjalnie się nie przejął, ale go obejrzeli i wspomnieli, że jest powierzchowny. Od pielęgniarki usłyszałam tylko, że "po tygodniu nie zejdzie". Odpowiedziałam, że minęły już trzy i chciałabym wiedzieć, czego się spodziewać - na ogół schodzi po kilku miesiącach.
W każdym razie najpierw jedna pielęgniarka 3x co 15 min. zakrapiała oczka dwoma rodzajami kropelek zaznaczając, że od drugiego zakropienia do badania nie wolno dziecka karmić (żeby się nie zachłysnęło w czasie badania), a później trzeba było przejść pod gabinet lekarski, a tam... wpuszczali krople znieczulające, zakładali na oczko jakieś ustrojstwo uniemożliwiające zamknięcie powiek i badali dno oka. PODOBNO badanie jest bezbolesne, a rozdzierający płacz wynika z unieruchomienia oka i silnego światła latarki. Asystent trzyma maluszka owiniętego pieluszką, okulistka bada, a pielęgniarka pisze. Matka może nie patrzeć i dobrze, bo wystarczył mi widok tego otwartego na siłę oczka i płacz.
To poradnia dla wcześniaków, więc takie badania robią każdemu maluszkowi. Mi tą przychodnię poleciła pediatra mówiąc, że jest nie tylko dla wcześniaków i po rozmowie telefonicznej okulistka mnie zarejestrowała, chociaż wcale się nie upierałam, że muszę być przyjęta akurat tam. W czasie wywiadu pielęgniarka pytała, czy mówię o naczyniaku oka, czy powieki. Może przez telefon mówiłam o oku?
Wynik badania: "siatkówka na obwodzie dojrzewa", co podobno jest u takich maluszków normalne, a okazało się, że zakrapiali, żeby sprawdzić, czy nie ma naczyniaka również w środku oka. Nawet mi to przez myśl nie przeszło! Czyli na razie wszystko jest w porządku, ale pod koniec miesiąca mam przyjść do kontroli.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 21:27   #3660
wanilllka82
Wtajemniczenie

helloł mamuśki trochę mnie nie było, mam duuże zaległości, nawet nie nadrabiam, piorun załatwił nam Wfi i bylismy odcięci od świata, już małż naprawił a drugie to maluch zrobił się z dnia na dzień dzieckiem nieśpiącym i marudnym, spokój jest tylko na rączkach i przy cycku, wysysa mi dosłownie wszystko, mam już dość nawet nie mam jak zjeść, nie mówiąc już o zrobieniu obiadu, niech ta laktacja już się rozkręci bo oszaleje

mam pytanie do mam karmiących czujecie czasem kłucie w piersiach? myślałam że mi to przejdzie a mam takie kłucia od początku i drugie moje pytanie to ostatnio Maluszek jest niespokojny przy karmieniu, kręci się, wypuszcza cyca a potem znowu go szuka albo odwraca się zaciskając usta i ciągnie jakby miał urwać sutka wiecie może co to możne oznaczać? próbowałam odstawiać od piersi to dalej sygnalizuje głód, smoczek uspokajacz też nie działa eh nie wiem co się ostatnio dzieje temu mojemu dziecku

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-08-04 o 21:29
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości