|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
no właśnie to jest najgorsze, że inni wpędzają w poczucie winy nawet przez chwilę się nie zastanawiając co robią... A przecież najważniejsze, żeby i mama i dzieciaczek miały komfort psychiczny, jak mama będzie chodzić wiecznie sfrustowana, próbować karmić chociaż pokarmu brak, to i na dziecku to się odbije, bo raz, że głodne, a dwa że wyczuje nastrój mamy. Ja nie wiem, czy to takie dobre dla dziecka i czy korzyści płynące z mleka mamy przewyższają powyższe. Olej takich ludzi ciepłym sikiem i tyle, nie ma co się przejmować. Jak będziesz szczęśliwa Ty, to szczęśliwy będzie i maluszek, nieważne czym karmiony. Moja znajoma też przechodziła gehennę w związku z karmieniem, już w szpitalu się zaczęło. Teraz dzieciak ma 3 lata i jest okazem zdrowia, nigdy nie chorował poważnie. A wmawiali jej, że jak nie będzie karmić piersią, to dziecko będzie chorowite ![]() Soleilka gdzie mierzyłaś temperaturę? A tak poza tym, to u niemowlaczków za prawidłową uznaje się temperaturę do 38 stopni, inaczej działa ośrodek termoregulacji i mogą mieć wyższą temp niż dorośli. No i zwykle wieczorem ta temperatura będzie wyższa, tak samo, jak zmierzysz kiedy dziecko płacze
|
|
#3632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeszcze do tego wszystkiego ciągła presja karmienia piersią mnie dobiła,dopiero mąż mi wiele przetłumaczył i już jest ok znalazłam dobre mleczko i jestem szczęśliwa a maluszek razem ze mną![]() spał 4h, zjadł 120ml i znowu zasnął |
|
|
|
|
#3633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża Bardzo mądre podejście ![]() I dla Ciebie i małego ![]() A Młody cudny Taki spokojny i kochany
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiego mam nerwa to sobie nie wyobrazacie
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
Stało się coś poważnego?
|
|
|
|
#3637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co się stało? ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() ja to najchętniej bym go zostawiła samego z małą na cały dzień, dopiero by zobaczył... no ale póki karmię piersią nie ma niestety takiej opcji
|
|
#3638 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale w sumie to dobrze, że te kapturki są, bo inaczej byłby od początku na butelce
|
||
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez już po (wielka różnica po ciąży - nie ma jak mały brzuch ), no i prezerwatywy to nie jest marzenie, heh. A nie wolno nam teraz zajść! Mam nadzieję, że gin coś sensownego zaproponuje. Nie wiem co myśleć o tabsach
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
nie nic poważnego poprostu ktoś mnie z równowagi wyprowadził tak ze masakra
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się |
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ciekawe co kobiety robiły dawniej, jak kapturków nie było, rezygnowały z karmienia piersią chyba |
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a Wy też na razie gumki???
|
||
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co nie ma wyjścia.
|
|
|
|
#3646 | |||||||
|
Zadomowienie
|
O w dupę, ale mam zaległości
![]() Nie dość, że dzieciąteczko absorbujące, to jeszcze gości miałam - teraz was chyba będę tydzień nadrabiać ![]() Cytat:
![]() tylko wiesz - jak płacę za to dość wysoką cenę: mała w dzień jest baaaardzo aktywna, nie śpi prawie wcale (a jak już, to najczęściej nie dłużej niż 30 minut) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana, a ile Twoja miała przy narodzeniu "wzrostu"? (bo chyba przeoczyłam, jeśli pisałaś). I jaki teraz rozmiarek nosi - 56? Cytat:
Cytat:
A najwięcej sierści na chyba na ramionkach. Słodkie to ![]() Cytat:
(ja tak miałam - urodziłam się z jasnymi, pociemniały mi w okresie dojrzewania, hyhy) No, staram się nadrobić dalej, ciekawe na ile wyjdzie
|
|||||||
|
|
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3649 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szybkie rozkręcenie akcjiCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A mnie po tych zastrzykach narazie nic nie rusza, miałam 2 sksurcze na 50 na ktg, mła wariuje w brzuchu i mam twardy brzuch. I tyłek mnie boli od tych zastrzyków. Już niecierpliwa jestem!!! |
||||||||
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko jedyna co to był za dzień... Pojechałam z małą przed 8 po męża, spała smacznie w samochodzie. Jak wróciliśmy, istny ryk... I dopiero teraz usnęła, czaicie? Bożena, nie ogarniam tego. Dobrze że tż był dzisiaj, bo od wczoraj od 6 rano do dzisiaj go nie było. Ja bym oszalała jak by mi dała taki popis a ja była bym sama jest taka wymęczona że nawet nie dygnie przez sen tylko muszę jeszcze suszarkę wyłączyć...
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I słusznie - 150zł wystarczy Bez przesady nie ma co paść tych pasibrzuchów ![]() Ja nie mogę na porodówkę bo Ty ją okupujesz
|
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co to mieści się w jeszcze 50, ale już lada moment Luśka z nich wyrośnie bo są baaaardzo na styk, w 56 też już ubieramy od jakiegoś czasu, ale to jest tak porypana rozmiarówka tych ubranek, że część z nich jest dobra a część jeszcze luźnawa
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wzięło na karaoke Cytat:
![]() Gratulacje Cytat:
Też muszę wybrać jakiś leżaczek, ale nie wiem jaki. Z chęcią skorzystam z podpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Aha miałam pisać, że byliśmy dzisiaj na obiedzie u teściów. Spędziliśmy tam prawie cały dzień - w sumie przez to, że częściej bywamy u mojej mamy, więc od czasu do czasu wypada posiedzieć u nich dłużej. Głównym zajęciem teściów było patrzenie na wnusię, no i udzielanie dobrych rad (teściowa). Dobre rady mało mi się podobały więc puściłam je mimo uszu i nawet nie wiem co mi doradzała
|
|||
|
|
|
#3656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja z karaoke ryzykować nie będę - jakbym zaśpiewała to musiałabym całemu pubowi albo zasponsorować albo stopery do uszu albo później leczenie słuchu ![]() Z tym noclegiem to się uśmiałam Co prawda pytanie z bujaczkiem nie do mnie, ale ja zakupiłam taki: http://allegro.pl/rewelacyjny-lezacz...526711422.html Poleciły mi go dwie koleżanki, które mają dzieci ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Jak chcesz mieć udział w zyskach to musisz się postarać
|
||
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Idę kąpać Amelkę.
![]() ![]() : kciuki: Trzymam kciuki za Malwinę i mamusie z terminami na już. Kochane sio na porodówki, albo na wakacje. Widocznie to jest sposób
|
|
|
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziewczęta, uciekam. Spokojnie, nie na porodówkę, niestety
![]() Będę dopiero jutro. za dzisiejsze/jutrzejsze porody ![]() |
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas temat znów ucichł. *** Wczoraj odpisywałam z cytowaniem, a później padłam i nie napisałam o wizycie u okulisty: naczyniakiem na powiece nikt specjalnie się nie przejął, ale go obejrzeli i wspomnieli, że jest powierzchowny. Od pielęgniarki usłyszałam tylko, że "po tygodniu nie zejdzie". Odpowiedziałam, że minęły już trzy i chciałabym wiedzieć, czego się spodziewać - na ogół schodzi po kilku miesiącach. W każdym razie najpierw jedna pielęgniarka 3x co 15 min. zakrapiała oczka dwoma rodzajami kropelek zaznaczając, że od drugiego zakropienia do badania nie wolno dziecka karmić (żeby się nie zachłysnęło w czasie badania), a później trzeba było przejść pod gabinet lekarski, a tam... wpuszczali krople znieczulające, zakładali na oczko jakieś ustrojstwo uniemożliwiające zamknięcie powiek i badali dno oka. PODOBNO badanie jest bezbolesne, a rozdzierający płacz wynika z unieruchomienia oka i silnego światła latarki. Asystent trzyma maluszka owiniętego pieluszką, okulistka bada, a pielęgniarka pisze. Matka może nie patrzeć i dobrze, bo wystarczył mi widok tego otwartego na siłę oczka i płacz. To poradnia dla wcześniaków, więc takie badania robią każdemu maluszkowi. Mi tą przychodnię poleciła pediatra mówiąc, że jest nie tylko dla wcześniaków i po rozmowie telefonicznej okulistka mnie zarejestrowała, chociaż wcale się nie upierałam, że muszę być przyjęta akurat tam. W czasie wywiadu pielęgniarka pytała, czy mówię o naczyniaku oka, czy powieki. Może przez telefon mówiłam o oku? ![]() Wynik badania: "siatkówka na obwodzie dojrzewa", co podobno jest u takich maluszków normalne, a okazało się, że zakrapiali, żeby sprawdzić, czy nie ma naczyniaka również w środku oka. Nawet mi to przez myśl nie przeszło! Czyli na razie wszystko jest w porządku, |
|
|
|
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
helloł mamuśki
trochę mnie nie było, mam duuże zaległości, nawet nie nadrabiam, piorun załatwił nam Wfi i bylismy odcięci od świata, już małż naprawił nawet nie mam jak zjeść, nie mówiąc już o zrobieniu obiadu, niech ta laktacja już się rozkręci bo oszaleje![]() mam pytanie do mam karmiących czujecie czasem kłucie w piersiach? myślałam że mi to przejdzie a mam takie kłucia od początku i drugie moje pytanie to ostatnio Maluszek jest niespokojny przy karmieniu, kręci się, wypuszcza cyca a potem znowu go szuka albo odwraca się zaciskając usta i ciągnie jakby miał urwać sutka wiecie może co to możne oznaczać? próbowałam odstawiać od piersi to dalej sygnalizuje głód, smoczek uspokajacz też nie działa eh nie wiem co się ostatnio dzieje temu mojemu dziecku
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-08-04 o 21:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

a jeszcze do tego wszystkiego ciągła presja karmienia piersią mnie dobiła,dopiero mąż mi wiele przetłumaczył i już jest ok
znalazłam dobre mleczko i jestem szczęśliwa a maluszek razem ze mną
dla męża 

a Wy też na razie gumki???

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Chyba złapałam dołka... 
za szybkie rozkręcenie akcji
k laski: