Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 15:11   #511
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

hej
po weekendzie tylk otrochę udało m isię nadrobić, reszta w domu

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny

marzy mi się taka roleta do pokoju dla maluszka

http://firany.zarzecka.pl/eurofirany...e=offer&id=652
mam identyczny materiał na leżakach do opalania, tylk ow czerwone pasy

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
dziewczyny, chciałam Wam pokazać jak mi belly urósł :P
dzisiaj parę godz w zoo spędziłyśmy...jestem paaaaadnięta... jakiś masaż nóg by się przydał..
a myślałam, że ja mam za duży brzuch w porównaniu do innych, ale etraz ejstem spokojna poza tym świetnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Załamałam się przed chwilą więc się Was poradzę - może ktoś mi pomoże? Wyskoczyła mi teraz opryszczka - jak sobie z nią poradzić? Czy można zastosować vratizolin?
Jest możliwośc, że w wyniku różnych uniesień ślina dostała się tam. Czy to może zagrozić dziecku? Chyba umrę do końca sierpnia, kiedy kolejny raz idę na usg ;(
ja też miałam jakiś czas temu opryszczkę, zniknęła i nic się nie dzieje, także bez paniki; jeśli miałaś już wcześniej, to nie ma zagrożenia żadnego

Cytat:
wklejam brzusio i ......cyce
bo sama oniemiałam jak je dziś w lustrze zobaczyłam
dziewczyny ja całe życie nosiłam miseczke A/B
teraz D
ja chcę już zawsze być w ciąży
serio, przy pierwszym tak nie miałam, piersi był bez zmian, tylko jak kończyłam karmić i mi się mleko zastało to takie miałam

obłęd- uwielbiam swoje cycki
ja mam to samo - z B na D i coś mi się wydaje, że na tym się nie skończy ale jakoś mi tak dziwnie z tym rozmiarem, bo jak leżę na boku to mi przeszkadzają kwestia przyzwyczajenia

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
co do ruchów to strasznie sie boje łapie doły bo to już 19 tydzień a ja nic nie czuje ok 14 tyg wydawało mi sie ze poczułam a teraz nic byłam w 17 tyg na usg i maluch kopal nogami jak szalony myslałam ze poczuje niedługo zaczynam sie powaznie martwic a wizyta dopiero 22 sierpnia
ja też jeszcze nic nie czuję, choć pilnie się wsłuchuję; no ale na razie cisza

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
pokaże wam jeszcze linka do tej fotobudki co na weselu była, normalnie chyba też sobie taką zamówie
http://fun2you.pl/jak-to-dziala/
ale ekstra i neizłe muszą zdjęcia wychodzić, jak większoć naprocentowana

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:05   #512
monamur
Raczkowanie

Witam

Uff, udało mi się nadrobić wszyściutenko,łącznie z II cz.; powiem, że łatwo nie było

Lady bardzo Cię proszę leż sobie, odpoczywaj, książki czytaj, tv oglądaj, tylko się nie przemęczaj, dbaj o siebie dobrze, że nie plamisz, ja niestety jeszcze- to juz 5 dzień, a myślałam, ze już dzis w porzadku, bo rano czysto, wiec mnie poniosło-pranie, sprzatanie łazienki, troche sie poschylałam i prosze, plamienie znów jest, tylko juz duzo jaśniejsze. Zła jestem na siebieNo ja już wiem,że nie ma zartów, jak mamy odpoczywac to na maxa, choc czasem szlag trafia, bo w żadnej pozycji sie nie moge odnalezc

Mitabe, dobrze, że humor ci wrócił, mama w końcu się opamięta, dobrze,że TŻ Cie wspiera

Lenova, zdecydowalaś sie w koncu zmienic lekarkę?ja juz na pewno do swojego nie wroce, bo rozumiem,ze nie moze oddzwonic jak ma pacjentke na fotelu, ale między pacjentkami to chocby te 3 minuty mogł znalezc, a nie ja umierałam ze strachu kilka godz, wyczuliłam sie na chamstwo, nie wspominajac juz ile kasy biorą za wizyty a i pięknie wyglądasz ty, i piękny pejzaz za Tobą snem sie oczywiscie nie przejmuj bo to tylko sen

Djerba i Marsi- ale z was lachony brzuszki i biusty extra ja z moim pełnym A to sie chowam

Szaja, piękne te dziergiełka Twoje

dzis na śniadanko mleko z czekoladowymi muszelkami, potem banan, śliwka, zielone winogrono, potem troszke zgrzeszyłam, zjadłam taką mikroskopijna porcje frytek i garsc chiopsów paprykowych, potem rosołek, jabłko, zjadłabym znow kopytka, ale nie chce mi sie robic: (

AAAA no i Delicjanko, E_vel gratuluję dziewczynek, tez bym baaardzo chciała dziewczyneczke

witam nowe mamuski

Edytowane przez monamur
Czas edycji: 2012-08-06 o 16:08
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:43   #513
Ifwka
Zakorzenienie

O bosze dziewczyny jestem od piątku na urlopie a Wy już tyle stron naprodukowałyście, na razie nie udało mi się nadrobić więc napisze tylko co u mnie. Został mi tydzień do wizyty nie moge się już doczekać
W niedzielę słabo mi się w kościele zrobiło i musieliśmy wyjsć, ledwo weszłam do domu - kierunek wc, masakara, ale to chyba przez gorąco. nie przytyłam na razie nic chociaż brzuszek rośnie.
Pozdrawiam
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:47   #514
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mam, które brały luteinę, do kiedy brałyście? Ja zaczynam dziś 16 tc i mam ją już odstawić.
Ja brałam Luteinę 2x2 i Duphaston 3x1 (ale to jest to samo), później sam Duphaston 2x1. W 14 tyg.gin powiedział że mogę odstawić, zostało mi 1 opakowanie, właśnie kończę brać, ale zmniejszyłam dawkę do 1 tabletki dziennie, żeby nie przerywać tak gwałtownie, jeszcze 10 dni i finito (będzie akurat 16 tydz.).
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:04   #515
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość

Mam pytanko do mam, które brały luteinę, do kiedy brałyście? Ja zaczynam dziś 16 tc i mam ją już odstawić.
15/16 tydzień właśnie tzn, duphaston brałam, ale to podobnie długo się bierze. Tzn. jeśli jest ok to taka długość, jeśli nie, to i czasem dziewczyny do końca biorą.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Bexa B4 ma najlepszą ocenę za stosunek jakości do ceny Cena nam bardzo odpowiada (1300 zł z fotelikiem). Mnie się najbardziej podobają te zielone modliszki lub ten:
Bardzo ładny aczkolwiek ciut jaśniejszy bym brała, bo jednak jak słońce wyjdzie to wózek ciemny stgrasznie się nagrzeje. Poza tym wózki naprawdę miodzio są Rączka nie jest przekładana, ale i gondola i spacerówka montowane w obie strony.

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość

Djerba i Marsi- ale z was lachony brzuszki i biusty extra ja z moim pełnym A to sie chowam

Szaja, piękne te dziergiełka Twoje
Dzięki

A propos lachonów - kilka lat temu na wizażu chyba wątek był, że lachon to obraźliwe słowo a mnie rozbraja strasznie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Ja brałam Luteinę 2x2 i Duphaston 3x1 (ale to jest to samo), później sam Duphaston 2x1. W 14 tyg.gin powiedział że mogę odstawić, zostało mi 1 opakowanie, właśnie kończę brać, ale zmniejszyłam dawkę do 1 tabletki dziennie, żeby nie przerywać tak gwałtownie, jeszcze 10 dni i finito (będzie akurat 16 tydz.).
Nie to samo.

Luteina to progesteron naturalny. Dowcipny i doustny, przy czym doustnie do ssania pod język.
Duphaston do dydrogesteron, hormon syntetyczny (stąd taka kolosalna różnica w cenie, luteina 3,2zł u mnie, duphaston ponad 40zł), jest tylko doustny, do połykania. Duphaston jest lekiem silniejszym niż luteina.

Zresztą, gdyby to to samo było, nie dostawałabyś 2 różnych leków
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:14   #516
suzi31
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35726466]
Luteina to progesteron naturalny. Dowcipny i doustny, przy czym doustnie do ssania pod język.
Duphaston do dydrogesteron, hormon syntetyczny (stąd taka kolosalna różnica w cenie, luteina 3,2zł u mnie, duphaston ponad 40zł), jest tylko doustny, do połykania. Duphaston jest lekiem silniejszym niż luteina.

Zresztą, gdyby to to samo było, nie dostawałabyś 2 różnych leków [/QUOTE]
To oświeciłaś mnie, lekarz powiedział mi, że to jest to samo.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:16   #517
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

WIesz co, nie to samo na pewno, nawet już na logikę - dostajesz DWA różne leki, prawda? A czemu nie luteinę dopochwowo i doustnie, co nie?

Natomiast działanie podobne, podtrzymuje ciążę, ale duphaston mocniejszy 10-30 razy.

Jako ciekawostka - na wywołanie okresu, gdy się spóźnia a ciązy nie ma, dostaje się luteinę a nie duphaston
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:19   #518
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny, jesteście nie możliwe!! Tyle stron dziennie naskrobać!!

Ja tylko napiszę, że jutro idę do ginki może dowiem się czegoś nowego

no i wieczorem postaram się nadrobić.. ale przystopujcie trochę
Stary 2012-08-06, 17:55   #519
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ło matyldo, ja mam alergie na poliję. jak tylko widze ich z daleka to mam dreszcze. Nigdy nie mialam bezpośredniego styku z nimi, jako pasażer - owszem ale jakby mnie tak osobiście zatrzymali to bym chyba zemdlała z wrażenia.
Aż tak zle nie było ale stres był w końcu trzeba miec ten pierwszy raz
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Też chcę już poczuć dzidziola... Wizyta poprzednia prawie dwa tygodnie temu, następna 3 września, więc chociaż tak mógłby się ze mną komunikować
Też nie moge sie doczekac ruchów
Ja po obiadku mam 85 cm na wysokości pępka w 19 tyg
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:57   #520
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Witam po weekendzie Ale się rozgadałyście, ciężko nadrobić
Rano odprawiłam męża do pracy po dwutygodniowym urlopie. Tak mi trochę smutno, że sama w domu zostałam, ale przynajmniej miałam czas Was nadrobić

Macie śliczne brzuszki Bałam się, że tylko ja mam taki wielki bebech, ale chyba nie jest ze mną aż tak źle
A tak przy okazji, to ile macie cm w brzuchu? Czytałam na innym wątku i się przeraziłam. Dziewczyny pisały, ze w 9 mc miały 97 cm w brzuchu. Przed chwilą się mierzyłam i w 4 mc na wysokości pępka mam już... 92 cm. Strach się bać co to będzie później. A jak tam u Was wygląda sytuacja?

LadyWhisper, dużo odpoczywaj bo takie bóle to nic ciekawego. Mam nadzieję, że się już nie powtórzą.

Świetny wózek, podoba mi się. Szkoda tylko, że ta cena taka wielka U nas to max połowę ceny wydamy.

Mi się wydaje, że kicham podobnie jak przed ciążą, tylko że bardziej zwracam na to uwagę. Podczas kichania albo kaszlenia, to trochę ciągnie w brzuchu i dlatego bardziej się te kichnięcia pamięta

U mnie podobnie. Też jak moje Kochanie patrzy i mówi, znowu to fioletowe forum, albo znowu to zielone forum...
Poza tym zdarza się, że zamiast coś posprzątać w domu, to siedzę cały dzień przed lapkiem i piszę, czytam itd.

Śliczności

Na jarmarku św. Dominika co chwilę można napotkać na gofry Może się skusisz

Mi gin zalecił 3 razy dziennie jedną tabletkę. Tylko czasami zapominam niestety :/

Ostatnio zaczęłam brać Femibion 2 i tam są kwas tłuszczowy DHA i to chyba wystarczy

maduzza, zapomniałam się zapytać jak tam u endo było?? Dostałaś większą dawkę??
za daleko mi na jarmark

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
faktycznie to i załatwienie potrzeb fizjologicznych po porodzie to chyba będzie najstraszniejsze, czasami jak się ma ostre zapalenie pęcherza to wszystko strasznie boli i piecze a po porodzie to będzie pewnie coś podobnego, maaatkoo

Aga wszystkiego najlepeszego z okazji rocznicy ślubu !!!

Djerba jak ja pracowałam jako opiekunka to dostawałam 10 zl na godzinę, ale to była stawka dla osoby bez doświadczenia były też wyższe kwoty. To zależy czy chcesz aby opiekunka tylko zajomwała się Małą, czy też sprzątała w domu, robiła zakupy, mówiła w innych językach, odbierała z przedszkola etc. Ale taka chyba podstawa to właśnie 10 zł. Przynajmniej w warszawie.

Dziewczyny miałam dzisiaj bardzo przykry i dziwny sen...
Pamiętacie jak pisałam o mojej babci że dziś mija jej 8 rocznica śmierci?
Więc właśnie dziś mi się śniła moja babunia. Poszłam do niej w odwiedziny i robiła akurat naleśniki . Gratulowała ciąży i się pytała co obstawiam czy chłopca czy dziewczynkę. Ja jej powiedziałam że nie ważne oby było zdrowe.
Ona mi wtedy powiedziała coś takiego... to ja ci powiem że urodzisz chłopca, tylko że będzie martwy... tak jak kiedyś twoja mama ( w rzeczywistości moja mama nigdy nie urodziła martwego dziecka ani nie poroniła) . Powiedziała też że będę chora na raka układu pokarmowego i to będzie jedyna szansa żebym ja sama przeżyła.
Pamiętam że potem jadłam te naleśniki i strasznie płakałam a babcia się dziwiła czemu ja płaczę....

Okropny sen, i to jeszcze w taki dzień... obudziłam się strasznie zdenerwowana i zastanawiam się co to miało na celu to wszystko

w sumie to potrzebuję taką osobę okazyjnie...np wieczorem, gdy będę chciała gdzieś wyjść z mężem.. i tyle
Stary 2012-08-06, 17:58   #521
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Wróciłam z miasta, upolowałam letnią, pomarańczową spódniczkę do kolan (chciałam białą, była ładna ale na zamek, nie na gumkę) Kosztowała mnie 8 zeta. Złapała nas burza, więc chcąc nie chcąc przeczekałyśmy ją w cukierni, bo była najbliżej no i bajaderka orzechowa mnie tam skusiła a teraz znowu duszno
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:11   #522
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Moja mama też niestety ma żylaki i to duże. Ostatnio wreszcie się wzięła za nie i chodzi na jakieś zastrzyki. Po jednym przez dwa tygodnie chodzić nie mogła, bo tak ją noga bolała. Wiem jedno, jeśli się pojawią, lepiej nie czekać i od razu pójść na te zastrzyki. Mniej bólu, mniej kasy się wyda, no i krócej takie leczenie będzie trwało.
Moja też ma..chodziła na zastrzyki, smarowała czymś tam, zakładała przeróżne opaski..i nic nie pomogło
Stary 2012-08-06, 18:58   #523
Hosenka*
Zakorzenienie

Musze iść do sklepu a dalej taki skwar i duchota, że ledwo żyje

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:21   #524
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak sie siada po kilkugodzinnej nieobecnosci to trzeba sie oblozyc jedzonkiem, żeby przetwac zanim się przeczyta

musze sie pochwalic ze zrobiłam po poludniu 22 słoiki cukinii marynowanej
i mimo tego upału mąż wykosił trawnik a ja robiłam "wykończeniówkę"- wyrywałam tam gdzie się nie dokosiło, obcinalam drzewka i krzaczki
a potem padłam..... drzemałam chyba ze 2,5 godz

piszecie o centymetrach- ja w połowie 19 tyg mam 76 cm, czyli chyba nie ma tragedii

Lady! Ty leż i pachnij! A już na pewno odpoczywaj!

Zapomniałam już która z Was napisała, że buźkę ma zawaloną jak pieron i że to podobno na dziewuszkę- ja niestety zaczęłam przypominac powierzchnię księzyca- krater na kraterze ale może będzie ta moja wymarzona córunia? Jesli tak to wybaczam

Ide sobie jedzonko wyszykowac i pobuszuje troche po tablicy, może coś upoluję dla malucha

apotem kąpciu-kąpciu poza tym mężuś obiecał, że stanie dziś na wysokosci zadania (przez kilka ostatnich dni był w pracy albo zmęczony po pracy)
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:36   #525
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Idę do łóżka, bo już siedzę i ziewam Poczytam jeszcze, udanego wieczorku Dziołchy, do jutra
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:50   #526
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Aż tak zle nie było ale stres był w końcu trzeba miec ten pierwszy raz

Też nie moge sie doczekac ruchów
Ja po obiadku mam 85 cm na wysokości pępka w 19 tyg
u pierworódek pierwszse ruchy są odczuwalne między 18 a 22 tygodniem

dziewczyny ale mam zachciankę, marzę o takich malutkich bułeczkach ciepłych z makiem- czasem w hotelach takie serwują i do tego masło i dżem truskawkowy
ja zwariuje z tymi smakami i zachciankami
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:01   #527
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny ale mam zachciankę, marzę o takich malutkich bułeczkach ciepłych z makiem- czasem w hotelach takie serwują i do tego masło i dżem truskawkowy
a ja dzisiaj w Auchanie dostałam pypcia na krówki :/ no i kupiłam :/
cholera, znowu mi w biodra i pupe pójdzie :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:02   #528
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

ja na szczęście nie mam takich zachcianek
Miewam za to "fazy" - np. teraz od ok tygodnia w pracy jem kajzerkę (po pół, cała na raz to za dużo) z serem żółtym (mamuniu, jako dobry dziś kupiłam idealna słoność, "mokry", no pycha) i rzodkiewką, a niedawno jeszcze nie mogłam patrzeć na ser. Wcześniej jadłam z serem i pomidorem, a teraz z kolei od pomidorów mnie odrzuciło.

Instagram

Stary 2012-08-06, 20:05   #529
badziabadzia
Zakorzenienie

marsii, masz chyba najbardziej szalone zachcianki z nas wszystkich
ja dziś ugotowałam zupę ogórkowa dobrze, że mały garnek bo prawie całą sama zjadłam

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj w Auchanie dostałam pypcia na krówki :/ no i kupiłam :/
cholera, znowu mi w biodra i pupe pójdzie :/
ja też mam jakąś fazę na krówki ostatnio
Stary 2012-08-06, 20:08   #530
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja też jem dużo sera ostatnio, ale ja z kolei lubię słono-słodkie, takie śmierdziele z dziurami. KOCHAM po prostu. Ale ser to akurat zawsze lubiłam...
A w tej chwili objadam się marynowanymi pieczareczkami z biedrony, trafił mi się akurat wyjątkowo hardkorowy słoik, jest tak mocno octowy, tak ostry smak mają... NO PYCHA. Zjadłam od razu pół słoika.

Była u nas burza, przez chwilę nie było po niej prądu, ale już wszystko działa.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:13   #531
badziabadzia
Zakorzenienie

u nas tylko popadało bez wyładowań ale powietrze od razu sie poprawiło
Stary 2012-08-06, 20:13   #532
Hosenka*
Zakorzenienie

Na mnie czekają ogórki w słoiku od mamy Uwielbiam takie domowe ogóreczki, poczekam do jutra jeszcze, się lepiej się ukisiły (kiszą się od czwartku) - nie lubię takich całkiem świeżych, chrupiących, ani też bardzo kwaśnych, miękkich.

Instagram

Stary 2012-08-06, 20:16   #533
badziabadzia
Zakorzenienie

oj ja uwielbiam małosolne!! ale takie właśnie max trzydniowe
Stary 2012-08-06, 20:23   #534
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja dzisiaj poczułam dzidziola...położyłam się wykończona na łóżku i już wcześniej czułam w środku, że coś tam się zaczyna dziać.... no i położyłam rękę na brzuchu, dość nisko.. i poczułam może z 2-3 razy puknął

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja też jem dużo sera ostatnio, ale ja z kolei lubię słono-słodkie, takie śmierdziele z dziurami. KOCHAM po prostu. Ale ser to akurat zawsze lubiłam...
A w tej chwili objadam się marynowanymi pieczareczkami z biedrony, trafił mi się akurat wyjątkowo hardkorowy słoik, jest tak mocno octowy, tak ostry smak mają... NO PYCHA. Zjadłam od razu pół słoika.

Była u nas burza, przez chwilę nie było po niej prądu, ale już wszystko działa.
ja też uwielbiam sery ;]
prozdrowotny z kwasami omega to mój ulubiony
Stary 2012-08-06, 20:28   #535
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja mam zachcianki na pryncy pałki z biedrony
a tak w sumie to jakoś szczególnie nie, no ostatnio sprite mi się zachciało.
bardziej właśnie jak Hosenka, fazy na jedzenie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:28   #536
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
O, kurka, tyle czekania?
No nic, nie mam wyjscia

Odebralam dzis wyniki czystosci pochwy.
Nie wiem czy pamietacie, ale pisalam ostatnio, ze pielegniarka wykonujaca to badanie stwierdzila, ze prawdopodobnie mam grzybice.
A tu sie okazuje, ze wynik jest ujemny
Nastraszyla mnie babeczka, ale na szczescie wszystko gra

Wasze wyniki podane byly w jakiejs skali? (np. 1-4)?
Bo u mnie jest tak:
Gc - ujemny
Trich. vag - ujemny
Cand. alb - ujemny

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:35   #537
marta00537
Raczkowanie

Ja właśnie zjadłam śledzie po gizycku, poprawiłam żelkami a później wszamałam winogrono

Dziewczyny ale duchota, teraz juz jest trochę lepiej ale w południe myślałam, że umieram. Zmierzyłam ciśnienie a tam 86/46. Myślałam, ze się ciśnieniomierz popsuł ale nieee

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, kurka, tyle czekania?
No nic, nie mam wyjscia

Odebralam dzis wyniki czystosci pochwy.
Nie wiem czy pamietacie, ale pisalam ostatnio, ze pielegniarka wykonujaca to badanie stwierdzila, ze prawdopodobnie mam grzybice.
A tu sie okazuje, ze wynik jest ujemny
Nastraszyla mnie babeczka, ale na szczescie wszystko gra

Wasze wyniki podane byly w jakiejs skali? (np. 1-4)?
Bo u mnie jest tak:
Gc - ujemny
Trich. vag - ujemny
Cand. alb - ujemny
Wydaj mi się, ze te wyniki nie powinny być w skali. Jeżeli by była chociaz 1 to znaczy, ze je masz. A tak jest wynik ujemny czyli nie wyhodowano żadnych grzybów no i super ze wyniki ujemne

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:39   #538
badziabadzia
Zakorzenienie

mnie jutro czeka pobieranie cytologii ciekawe jak wyjdzie..
Stary 2012-08-06, 20:48   #539
ania13.03
Zadomowienie

Moja najwieksza zachcianka w tej ciazy jest guacamole, z duza iloscia soku z cytryny, najlepiej jedzone z nachosami Moglabym jesc co wieczor, tylko nie zawsze chce mi sie robic
Tz zrobil mi wczoraj zdjecia ale przy Waszych figurach w zyciu nie odwazylabym sie pokazac Cudne macie brzuszki i nie tylko... figury ogolnie tez
Ja w tej ciazy wygladam i czuje sie jak slon morski.

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2012-08-06 o 20:49
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 21:06   #540
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Wydaj mi się, ze te wyniki nie powinny być w skali. Jeżeli by była chociaz 1 to znaczy, ze je masz. A tak jest wynik ujemny czyli nie wyhodowano żadnych grzybów no i super ze wyniki ujemne
Super, bardzo się cieszę

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości