|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
No niestety, nawet mówiła że fajnie, bo nasze dzieci się będą razem bawić, bo nieduża różnica wieku będzie.... Nie no raczej wezmą ten cywilny skoro już zamówiony, chociaż oni w sumie nie za długo są ze sobą, bo chyba z pół roku, może troszkę dłużej.... Nie wiem co z kościelnym, bo dopiero mieli planować, więc albo będą dalej załatwiać, albo się zatrzymają na razie na cywilnym. |
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Melduje że idę na swoje ostatnie babskie spotkanie z psiółami
![]() ![]() Będzie piwo wino mega żarcie i zielona mrożona herbata dla mnie ... no to do później
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
Tamllin współczuję sytuacji z babcią
![]() Maggie iesze się że na finiszu okazuje się że tak szybko Zuźka wcale nie ma zamiaru wyjść.. a pamiętam jak obie chciałyśmy żeby już te 3jki z przodu mieć i jak najwyższą cyferke przy nich dla świętego spokoju ![]() Colds nawet, nie próbuj się wygłupiać ja rodzę tutaj pierwsza i się nie wychylaj nawet :P ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Chyba chciałas powiedzieć OSTATNIE Z ZIELONA HERBATKĄ :BRZYDAL:
|
#3754 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć i tak jest ich baaardzo mało w jego przypadkuCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Baw się dobrze, relaksuj!Zielona herbata brzmi świetnie!
|
|
|
|
|
#3756 | |
|
Wtajemniczenie
|
juz maja
![]() Cytat:
baw sie dobrze !!! tylko dlaczego ostatnie ?my na 18 jestesmy umowieni z babka na podpisanie wstepnej umowy na wynajem wiekszego mieszkania. trzymajcie kciuki zeby nam wynajela bo babka trohe taka paniusia i ciezko jej dogodzic ![]()
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
aga ton wklejam Ci tutaj przpis na te wisnie w syropie.
Na pewno sa przepisy, że mozna zrobic to w jeden dzien, ale moja mama robi z tego przepisu bo wtedy wisnie ladniej wygladaja, zachowuja ksztalt, nie robi sie taka miazga
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam w moczu troche leukocytó i nieliczne bakterie. Na razie mam brać ProUro. Jak się za 3 dni nie poprawi to mam się zgłosić
|
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie ma się co chłopu dziwić, piękna kobieta u boku to korzysta, ile tylko można więc na zdrowie kochani!kciuki są! |
|
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
dostałam dziś smsa od Lady Beatty: Hej. Od piątku leżę w szpitalu, strasznie mi twardniał brzuch, dostawałam fenka w kroplówce, teraz już w tabletkach. No ale trzon macicy nadal napięty a szyjka skrócona. Jeszcze mam iść na usg, zobaczymy jak tam mały. Pozdrowienia dla wszystkich.
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3765 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam, nadrabiam i nie mogę nadrobić, bo cały czas ktoś mnie rozprasza
dziękuję za gratulacje. cała w tym zasługa mojego gina i stosowania się do jego poleceń. aż sam się cieszył, jak dziecko, że udało nam sie szczęśliwie skończyć 36 tydzień, choć nic na to nie wskazywało. Więc i ja jestem mega szczęśliwa. jeszcze sobie żartował, że nic po mnie ciąży nie widać, a tylko sobie przyczepiłam jakąś piłkę na brzuch i udaję ![]() więc żeby dalej dobrze się prezentować i ponieważ jest tak nadspodziewanie dobrze już sobie odświeżyłam kolorek na włoskach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że ochraniacze też wystają nad łózeczko. tak się zastanawiałam, jak je założyć? bo jeśli nad materacykiem zacznę zakładać, to wystaje, a jeśli najpierw założę ochraniacz, później włożę materac do łóżeczka, wystawać nie będzie, ale za to śliczny miś na ochraniaczu będzie częściowo zasłonięty ![]() [QUOTE=colds;35722750] Patrząc na tygodnie to jestem w trochę krótszej ciąży niż Ty - bo ja dzisiaj zaczęłam 37tydzień dopiero, a szyjkę mam o wiele krótszą.. 16mm O ile w środę nie okaże się jeszcze krótsza [QUOTE] Colds, już i tak jesteśmy w prawie donoszonej ciąży, więc i tak jest dobrze i nie ma co się za bardzo denerwować. Przynajmniej tak mi się wydaje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ech.. pamiętam jak się martwiłyśmy.. i jak to szybko minęło... zastanawiam się kiedy? wczoraj świętowaliśmy z moimi rodzicami ich 30-stą rocznicę ślubu.... i tak sobie przypominałam nasze dzieciństwo, wyjazdy wakacyjne z rodzicami i chciałabym, żeby moje dzieci też miały takie fantastyczne wspomnienia, jak ja i moja siostra A w sobotę widziałam się z koleżankami i ich maluszkami. Jedna z koleżanek 3 tygdonie temu urodziła córeczkę (niecałe 3 kg) i w ogóle nie widać po niej, że kiedykolwiek była w ciąży. zero brzuszka. i jest tak świetnie zorganizowana, że tylko pozazdrościć. Od razu przepełniło mnie to optymizmem i nadzieją, że może i mi też się tak uda, jak się mocno uprę i skoncentruję ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiecie, że mój mały się przekręcił głową w górę? Dziś miał czkawkę na górze, a do tej pory zawsze była na dole... Kurczę, a to już 35 tydzień leci!
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! Byłam dzisiaj u lekarza w przychodni gdyż umówiliśmy się, że da mi od dzisiaj L4. Zwolnienie dostałam, ale widzę, że mam wpisane, że "chory ma leżeć". Mam się tym przejmować? Pielęgniarka mi wypisywała to zwolnienie bo przecież lekarz dał mi je ot tak po prostu, ale wszystko jest u mnie dobrze :/
Poza tym pobierał mi dwa wymazy, jeden z odbytu. Średnio to przyjemne :/ Zawsze po usg drukuje mi takie zestawienie z obwodem brzuszka, długością kości udowej i wagą, ale dzisiaj mu się drukarka zepsuła i nie dostałam. Dowiedziałam się tylko, że Dzidzia jest dłuuuuga. Teraz wizyta 4 września w przychodni a prywatnie mam 23 sierpnia.
|
#3768 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za nowy tydzień. Sytuacji z babcią bardzo współczuję ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Enigmama;35721037 Cały dzien sie meczylam myslami, w dodatku sprawy łożkowe ostatnio są nie takie jak powinny i przez to czuje sie dodatkowo nietrakcyjna. A pod koniec dnia zsotałam na chwilke sama i doszłam do wniosku ze mam to wszystko GDZIEŚ jesli sie nie podobam mojemu męzowi to jego strata, pare razy mi powiedział ze mi tyłek urósł teraz mowi narzeka ze ciagle ta sama pozycja w łóżku. Nie to NIE. Przytyłam dopiero 8 kg to nie jest jaka tragedia, fakt ze przed ciaza przytylam 6 kg i w sumie razem jestem chyba jak dotąd najciezsza w swoim życiu ale nie mam zamiaru sie tym przejmować wiecej. Dziecko jest najwazniejsze, skupie sie teraz na nim, na wyprawce, a po porodzie to juz mi sie nie będzie chcialo. Sniło mi sie dzisiaj ze Dorotka miala 3850 i 60 cm i urodziłam ją w godzinę prawie bez bólu ![]() [/QUOTE]Burok. Jeesteś sliczna i się nim nie przejmuj Cytat:
jakże pomyślne wieści Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Reszty jak zwykle nie zacytowało a chciałam Sojce życzyć wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i pogratulować nowych tygodni Colds, Alfabii i chyba zapomniałam komu jeszcze.Co do terminów porodu to mi się zaczyna od 9 września (z pierwszego prenatalnego usg), 11 września, 13 września. W sumie wszystko w kupie.
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybki powrót do domku w dwupaku
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
a no i seksiku my też niet. Na urlopie jak pobaraszkowaliśmy to tak mnie andzia bolała, że się bałam że urodzę. Chyba sobie do końca już podarujemy
![]() Wczoraj byliśmy na grillu u znajomych i podarowali nam elektryczną nianię ![]() A dziś jestem od 6 na nogach. W taki upał prawie zero odpoczynku, pół dnia w aucie, jestem wymachana jak koń po westernie
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne, że pielęgniarka takie zwolnienie Ci wypisała. Zazwyczaj w ciąży zaznaczają, że można chodzić...
|
|
|
#3772 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesh śliczny brzuszek
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
może niekoniecznie leżeć (chyba, że gin Ci nakazał), ale nie wychodzić z domu. ewentualnie apteka, lekarz. Bo inaczej ZUS w przypadku kontroli i nie zastania Ciebie w domu może się przyczepić
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pocieszam się, że przez pierwszy miesiąc to pracodawca płaci więc ZUS chyba nie często kogoś sprawdza przez pierwszy miesiąc.
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Ach... nie mam siły cytować... bo sprzatałam all time i jeszcze musze rozpalić w piecu na wode ciepłą i z psiurem iść, i w ogrodzie byłam pielić, padam dosłownie...:/ Z tego co pamiętam: Tamlin odpoczywaj kochana. Współczuje z powodu babci. Enigma Ty śliczna jesteś ![]() Sojka wszystkiego najlepszego i któraś mówiła,że miała w sobotę to również wszystkiego najlepszego .Za wszytskie nowe tygodnie
|
|
|
|
#3777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Poszłam odebrać wyniki krwi i moczu i z z moczem wszystko ok, czyściutki, a z morfologii wyszła mi anemia, nigdy w życiu nie miałam hemoglobiny i czegoś tam jeszcze poniżej norm, mała mi kradnie najwyraźniej, a teraz tak się wypycha, że zaraz chyba sobie brzuch otworzy i wyjdzie
![]() Cytat:
. Cytat:
.
|
||
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze paznokcie u nóg sobie pomalowałam.... co za wyczyn
|
|
|
|
#3779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jak jeszcze kiedyś zdecyduję się na ciążę to spróbuję tak sobie zaplanować, żeby nie chodzić z brzuszkiem w takie upały.
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Raczkowanie
|
Juhuuuu!!! Zostaly mi tylko 3 rzeczy do kupienia (termometr, szlafrok i staniki do karmienia)
Wczoraj nabiegalam sie jak glupia za plynem do kapieli Oilatum, wszedzie powykupowany byl, nie wiem o co kaman? No i jestem bardzo z siebie dumna, bo w koncu napisalam moj Plan porodu (takie tu maja wymagania). A wogole to nie wiem,czy juz sie Wam zalilam,ale moj porod w wodzie niestety bedzie niemozliwy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

ja rodzę tutaj pierwsza i się nie wychylaj nawet :P 

tylko tyle już zostało 
klask i:
.
I co z moim planem urodzenia po 20-tym września 

.