|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
nasteczka a mała płacze przy tym?? Tutaj kotek chyba jest specjalistą od refluksu,bo u niej jeden synek chyba mial albo ogólnie wiem, że coś pisala na ten temat.
#1622 |
Zadomowienie
|
#1623 |
Rozeznanie
|
_agata rzeczywiście ogromniasty....
![]() ja się tak zastanawiam gdzie się podziała Monika Faustyna, diablica? Pojawiły się na odchowalni, czy już nie?
#1624 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jem ![]() Cytat:
Jaki bęben ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czasami nawet dwie ![]() Karmię tylko piersią i małej nic nie jest. A co do problemów skórnych to ostatnio skonczył mi się krem oilatum i kupiłam olilan - jest trochę tańszy, no i okazał sie lepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla Mai za odwagę przy szczepieniach! ![]() Cytat:
Trzeba walić do lekarza czy próbować jakiś domowych sposobów? Jeśli tak to jakich??? Jak jest uczulenie to chyba szczepić nie można??? Cytat:
![]() Moje chłopaki właśnie się do siebie śmiały. Piotrek śmieje się na głos... Matko... Aż mi łzy w oczach stanęły... Już wczoraj mi się wydawało, że się głośno śmieje, ale no dziś jeden do drugiego się szczerzył i się tak dobrych kilkanaście minut brechtali... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jem i żadnych skutków ubocznych nie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja go nie budzę, ale martwi mnie, że jest tak ciepło, a on tak mało pije. Wiem, że nie da się zagłodzić, ale o odwodnienie też nie trudno ehh... Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-08-07 o 17:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Jak to jest z tymi dziećmi... Po 18 wzięłam Piotrusia na ręce, żeby się pobawić to zasnął mi momentalnie, a jak usypiać już na dobranoc to nijak nie miał ochoty.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Zadomowienie
|
To Szymon wył niemiłosiernie o 20:30, więc włączyłam youtube i puszczałam po kolei to co lubię. Od razu nastała cisza,a przy 4 utworze dziecko usnęło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Tak się zastanawiam co to za krsoteczki. Zachowują się jak potówki... Mianowicie są różowe jak mały jest zgrzany a potem bledną i są prawie niewidoczne... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja!
Na początek, dziewczyny , no nie mogę, musze to wkleic ![]() ![]() ![]() To książka z aukcji na al, generalnie szukam ksiazki o odzywianiu niemowląt... no i trafilam przypadkowo na masaz erotyczny ![]() Możecie cos polecic??
#1633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zadomowienie
|
Mogę prosić o dostęp na facceboka
#1636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas dzisiaj potówy jak ta lala. I zachowują się dokładnie tak jak opisałaś. Ja z tym nic nie robię.
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Będę uciekać... Jutro muszę zahaczyć o aptekę albo sklep spożywczy... Żeby zrobić krochmal nawet nie mam mąki ziemniaczanej... Spróbuję jutro z tym krochmalem. Dobrej nocki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Rozeznanie
|
to powstało jakieś koło na fb?
![]() jakoś mi umknęło Ci co mieli dostać to już dostali pewnie ![]() mój mały ślini się niemiłosiernie i wkłada rączki do buzi, czytałam, że ząbki mogą zacząć wychodzić już w 2,3 miesiącu dziś w ciągu dnia spał aż całą 1 godz, maruda był Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-08-07 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Jestem, jestem ![]() ![]() ![]() A propos nieobecnych ![]() Jak tam przybieranie na wadze Tosi? I jak samopoczucie i picie z butelki u Martusi? Kupy u nas nadal tragiczne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czytam tu pilnie wszystko co piszecie o wysypkach, skazach, dietach... ![]() Zresztą w ogóle wszystko czytam ![]() andzya, to ja się podziwię ![]() ![]() ![]() ![]() Zaglądnę jeszcze do moich zbieranych przez wszystkie dni cytatów, czy coś tam jeszcze jest do odpowiedzenia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Fajnie dużo zdjęć ostatnio wrzucacie. Piękne mamy dzieciaczki!
![]() claudik, jak Tam u Ciebie z tż? Ma jeszcze urlop? Poprawiło się coś? ![]() sailor, dużo różnych słów tu padło o Tobie i z żalem stwierdzam, że z większością się zgadzam ![]() Życzę, żeby się poprawiło ze wszystkim u Ciebie i nie znikaj ![]() Aha, jeszcze mi się przypomniało, że wzwody u chłopców niemowląt są normalne, np. podczas siusiania. Czasem jak po ochyleniu pieluszki bobas ma wzwód, to może właśnie przed momentem siusiał. Poza tym pomaga to w naturalnym odklejeniu napletka. Nie ma reguły ![]() Czasem dziecko już rzadko je w nocy, a potem w okresie kiedy zaczyna raczkować i świat jest dla niego bardzo interesujący, w dzień nie ma czasu jeść, to znowu zaczyna w nocy jeść więcej, żeby nadrobić straty ![]() Ale z tego co kojarzę, to jak dziecko ma zęby, to nie powinno już jeść w nocy. Oczywiście, wiadomo, że nie sposób 6- czy 8-miesięcznemu niemowlęciu, które już ma zęby, odmawiać mleka w nocy, ale tak około roku trzeba już nocne mleko zastąpić wodą i podawać ją cierpliwie i konsekwentnie. To pomoże też w tym, żeby dziecko zaczęło przesypiać całe noce. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że Leoś zrobił się bardziej komunikatywny! Życzę poprawy sytuacji w domu albo lepiej, żeby udało Wam się jakieś inne lokum z korzystnymi warunkami znaleźć ![]() Cytat:
![]() U mnie w szpitalu, jak dziecko płakało podczas badania słuchu, to pielęgniarka kazała je przystawić do piersi i tak badała ![]() Natomiast jakbyś miała dalej się zamartwiać, to napiszę Ci, że moja ciocia pracowała z osobami głuchymi i niedosłyszącymi i wiem, że wcześnie wykryte problemy ze słuchem nie stanowią problemu z normalnym rozwojem i życiem dziecka ![]() Cytat:
![]() Znalazłam się ![]() Cytat:
![]() Jak tak Andzyę będziecie chwalicie, to w końcu ją zasypiemy prośbami o diety ![]() Cytat:
U nas jako tako nie funkcjonują piżamki. Po prostu wieczorem po kąpieli ubieram czystego bodziaka (czy pajaca jak jest chłodniej) i jest on od razu ubrankiem na następny dzień. Przy Maksie jak był starszy (1-2 lata) używaliśmy pajaców jako piżamek. Zwykle śpi 3 razy po ok. 1h (ale zdarza się też 0,5h albo 2,5h). Je średnio co 2-3 godziny. W nocy miewa przerwę od 5 do 9h. Uff, trochę zaległości nadrobiłam ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry z kawusia rzecz jasna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanie czy któraś z was miała problem z odstajacymi uszami tudzież jednym u dziecka???M każe mi kupic opaskę i zakładac ją Szymonowi że wtedy uszy nie będą tak odstające.Tylo ja sie zastanawiam czy to ma sens,kisic moje dziecko z opaska na uszach w taka pogodę.Czy to da rezultaty.Mi to uszko absolutnie nie przeszkadza ale boje się ze jak dorośnie będzie miał do mamy pretensje ze w porę nic z tym nie zrobiłam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Rozeznanie
|
Kism, fajnie znów Cię "widzieć"
![]() pytasz, co jem - pediatra dała mi mocno radykalne zalecenia, dziś będę je konfrontować z innym lekarzem, bo wierzyć mi się nie chce że miałabym nie móc zjeść żadnego surowego owocu. Poki co od tygodnia nie jem. Oczywiście najbardziej kieruję się tym, jak Kuba reaguje na poszczególne rzeczy. Wydaje mi się że mocno reaguje bólem brzuszka na jajka, dlatego makaronow jajecznych nie jem, podobnie jak ciastek, słodkich bułek i wszystkiego, co ma jajka w składzie. Duzo tego ![]() Mówiąc krótko, co jem: -owoce i warzywa w postaci gotowanej, pieczonej, kompoty, dżemy itd. Warzywa nie wszystkie, jem głównie brokuly i kalafiora. Wydaje mi sie że po niby bezpiecznej marchewce gotowanej mały reaguje. -pieczywo chrupkie, jeśli skład pozwala, pieczywa razowe (kupuje takie, gdzie podany jest skład) -kasze, ryż, ziemniaki -wafle ryzowe, galaretki owocowe -drób gotowany i pieczony ...tak myślę co jeszcze i nic mi nie przychodzi do głowy ![]() i właściwie cały czas nie wiem jak wygląda typowa wysypka skazowa i inne skórne objawy. U nas na skórze jest taka drobniutka kaszka, przeważnie bezbarwna, czasem się rumieni - najpierw była tylko na buzi, potem na całej głowie, a po tych nieszczęsnych brzoskwiniach wyskoczyło na całym ciele z kumulacja nad łopatkami, gdzie plamek było najwięcej i były one aż szorstkie, pozlewane. To ustąpiło po dwóch dobach. Wysypka jest dalej na całym ciele (choć w okolicy podpieluszkowej, zwlaszcza z przodu, nie ma), ale widac ją tylko z bliska, bo jest w kolorze skóry. W szpitalu - bo on to ma praktycznie od urodzenia, tzn urodził się bez wysypki ale szybko przyszła - powiedzieli nam że to trądzik, tego też trzymała się pediatra pod koniec pierwszego miesiąca. I ja nie znam różnicy między wyglądem trądziku, potowek i wysypki skazowej, jest to dla mnie nowość, a w internecie wszystko jest opisane i wygląda z grubsza tak samo. Mamy już dwie różne opinie pediatry, pewnie dziś się dowiem że to potowki ![]() ![]() Ja serio zglupialam przez tę wysypke ![]() zwłaszcza, że było też podobno typowe dla skazy schodzenie skóry z uszu i nie wiadomo skąd wzięta drobna ropka na platkach uszu, która wracała po zmyciu octeniseptem. Po kilku razach nie wróciło dziadostwo. ewidentnie coś go uczula, bo oprócz wzdec, kiedy mały ma twardy brzuszek i potwornie krzyczy (po zmianie diety rzadko się nam zdarza) czasem brzuszek boli też kiedy jest miękki. Odkąd zmieniłam diete, jest spokojny i pogodny w ciągu dnia (dotychczas był placzliwy) , za to w nocy mało spi, wierci sie, poplakuje i wrzeszczy. Także zamienił stryjek... ![]() ![]() Dam znac co mi dziś powie lekarz. Przed nami pewnie jeszcze wizyta u alergologa i/lub dermatologa. A powiedz Kism, jak się czuje Maksiu? już zapomniał o pobycie w szpitalu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Wtajemniczenie
|
Chwalę się
![]() ![]() A Filipek zaczął reagowac na Szymonka,podchodzi do niego,mówi,śpiewa i całuje ![]() Za to chyba ma bunt 4,5 latka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
kism, makarony jak najbardziej możesz, unikaj tylko tych typu "makaron babuni", "domowy"... bo one zawierają jajka.
Większość makaronów to mąka durum i woda, więc śmiało możesz jeść. Lubella, Malma, makarony z Lidla - te w zielonych opakowaniach https://www.google.pl/search?hl=pl&s...HojgtQbi44CYBw, makarony Pastani z Biedronki https://www.google.pl/search?hl=pl&s...XyGIrLswa074BA, makarony z Tesco (swoją drogą świetne są ![]() Podravka https://www.google.pl/search?hl=pl&s...w=1280&bih=681 Czytaj tylko uważnie skład ![]() Aż zrobiłam przegląd szuflady, 17 otwartych opakowań różnych makaronów ![]()
![]() |
#1645 |
Zadomowienie
|
Bry
Agata, myślałam na miniaturce, że to Twój ciążowy ![]() Tacca, my też mamy teraz taką kaszkę na brodzie i jednym policzku. Nie wiem co to, bo Adaś wcześniej miał już potówki i jednak wyglądało to trochę inaczej. przemyłam mu wczoraj krochmalem to na brodzie jest dzisiaj lepiej. Mamy za to problem z zaśnięciem wieczorem. W ciągu dnia jak je z piersi to przysypia, nieraz śp[i 5 nieraz 10 min ale spi a wieczorem po kąpieli karmię go i nie chce zasnąć. Wczoraj np. kąpaliśmy Adasia po 19ej a zasnął po 22ej dopiero. Najpierw odkładamy go żeby sam zasnął, na początku leży grzecznie ale po jakimś czasie zaczyna się kotłować i popłakuje, kładę go na huśtawkę, poleży trochę, widać że chce mu się spać, bo przymyka oczy, ale po jakimś czasie zaczyna sie kotłować i popłakiwać, w końcu biorę go do łóżka, przystawiam do piersi i tak sobie ciumka aż zaśnie. Kurczę, chciałabym zeby po kąpieli szedł spać, przynajmniej mialabym trochę czasu dla siebie, męża... Przyszła nam mata tiny love, nie myślałam, że tak fajnie na nią zareaguje, głowa to myślałam, że mu odpadnie tak mu chodziła na wszystkie strony. Narazie dlugo się nie skupia, ale macha kończynami jak szalony uderzajac w wiszące zabawki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tylko czegoś się dowiem napewno napiszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Raczkowanie
|
Hej znowu dlugo mnie nie bylo, ale wrocilam na pare dni w rodzinne strony a jak tam jestem to nie mam czsu na nic
![]() ![]() no i ogolnie jakas taka marudna strasznie... nie wiem o co chodzi. Od nastepnego tygodnia maz idzie na urolpp to sobie ja troszke odpoczne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() musze juz wracac bo syerena sie wlavczyla ![]() Ogladnelam szybko pare stron - macie wszystkie slicznie dzieciaczki!! Zgadzam sie z tą, która to napisala ze na naszym watku mamy najladniejsze dzieci ![]() Pozdrawiam Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1649 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jade oddac prace mgr... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Wtajemniczenie
|
tak poza tym to dzien dobry!!
![]() anulka - ja zamiast kawy pijam cappucino, kawa mi juz nie smakuje ![]() agata - Twoj Maciejo ma naprawdę nizeły bemboł ![]() andzya - ![]() u mnie kiepsko - tzn. z mężem, nie potrafie sie z nim wogole dogadac, nawet nie mam ochoty z nim przebywac ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.