Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 10:09   #1711
ejzii
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Olej kokosowy to nie silikony
tak wiem, tylko o zabezpieczaczach na końcówki zaczęłam wymieniać ;p

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:12   #1712
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja uwielbiam aplikator z Joanny Rzepy - normalny Jantar wystarczyl mi jedynie na 15 razy (nie umiem sie nim poslugiwac :P), a jak przelalam Jantara do aplikatora po Joannie to mialam go na 27 razy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:17   #1713
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość

Zgadzam się. Poza tym w tym wątku wcale nie ma żadnej krucjaty na silikony, nie wiem gdzie wy to wyczytałyście Po prostu tu jest dużo dziewczyn stosujących metodę CG, a z tego co wiem przy niej się powinno unikać silikonów. Nikt tu nie napisał nigdy, że one są jakieś złe itp. Silikony zabezpieczają włosy i podejrzewam, że 90% dziewczyn udzielających się w tym wątku ich używa. Ja w zasadzie silikon mam tylko w mleczku b/s, a jak używałam np. serum L'Biotica z wit. A+E to miałam paskudne końcówki, bo było dla mnie za słabe. tutaj chodzi o zabezpieczanie nie tylko przed suszarką czy prostownicą, ale też przed urazami mechanicznymi, o które nie trudno jak włosy są długie (zaczepianie o ramiona, o rączki torebki itp. itd.)
to ja juz nie wiem

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ważne, żeby używać ich z głową ja np. w maskach nie toleruję silikonów, bo uważam, że maski mają odżywiać i nawilżać, a nie chronić włosy. w szamponach to samo - ma nas oczyszczać. silikony mogę przeżyć w odżwykach i zabezpieczaczach żeby ułatwić rozczesanie, zabezpieczyć, nadać trochę blasku. ale staram się używać tylko tych łatwo zmywalnych ale prawda jest taka, że na początku pielęgnacji odstawiłam je całkowicie i się przeraziłam, jak naprawdę wyglądały moje włosy pielęgnowałam je bez silikonowo przez jakieś dwa miesiące, potem podcięłam końcówki i do włosowej "diety" dodałam silikony na zabezpieczenie przed uszkodzeniami i teraz taka pielęgnacja mi bardzo odpowiada.
i tu sie z tobą zgodze. Też jakoś nie chce używać tych silikonowych szamponów,ani masek. Bo po co w szamponie silikon, jak już to w odżywce.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Jak miałam jedwab to używałam go zawsze na mokre włosy i tylko na końce, tak 5cm od dołu... wyżej nigdy nie nakładałam
ups, a ja na suche nakładam bo boje się że skapnie cały jedwab

Stary 2012-08-07, 10:19   #1714
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
joanna ma alkohol w składzie - mnie to nie przeszkadzało akurat. wstrzymała wypadanie (przy czesaniu, myciu wypada mi około 20 włosów, w trakcie kuracji joanny 3-4). niestety po odstawieniu dalej zaczęły wypadać.
ja ze strzykawką nie potrafiłabym sobie poradzić nie mam wyczucia do tego tłoczka, albo za mocno nacisnę i wszystko mi się wyleje, albo w ogóle nie mogę go wcisnąć
Nie wiem jak na mnie podziałałby alkohol Zazdroszczę takiego wypadania, mnie przy samym wcieraniu Janataru wypada ok. 20-30.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam aplikator z Joanny Rzepy - normalny Jantar wystarczyl mi jedynie na 15 razy (nie umiem sie nim poslugiwac :P), a jak przelalam Jantara do aplikatora po Joannie to mialam go na 27 razy
A mi się zawsze wydawało, że z tymi aplikatorami wystarcza na o wiele krócej
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:19   #1715
ejzii
Rozeznanie

a czy tu sa jakieś trudno do usunięcia silikony? bo mam jedynie taką odzywke silikonową (jeszcze jest jakaś Balea pomarańczowa mamy).

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetyl alcohol, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Isopropyl Alcohol, Parfum, Benzyl Alcohol, Disodium EDTA, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Sodium Hydroxide, Geraniol, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolino ne, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone

dimethicone?

Stary 2012-08-07, 10:22   #1716
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
a czy tu sa jakieś trudno do usunięcia silikony? bo mam jedynie taką odzywke silikonową (jeszcze jest jakaś Balea pomarańczowa mamy).

Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetyl alcohol, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Isopropyl Alcohol, Parfum, Benzyl Alcohol, Disodium EDTA, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Sodium Hydroxide, Geraniol, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolino ne, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone

dimethicone?
to jest ta odżywka?
Masz już jej analizę gotową... http://analizy-kosmetykow.blogspot.c...ow-10-20z.html
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:07   #1717
Scarrabeo
Zakorzenienie

Pani listonoszka chba zaczęła mnie dziś podejrzewać o terrorystyczne zamiary, bowiem wczoraj odebrałam paczkę z Tajwanu z częściami do kompa dla brata, a dziś Sesę z Indii. Minę ona miała przezabawną.

Dziś zaczynam sesowanie!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:08   #1718
_tysia_
Raczkowanie

Ja dzisiaj zakończyłam pierwszą kurację z jantarem. Zużyłam na nią całe opakowanie ;p Nie wiem czy to zwidy, ale widzę dużo nowych włosków przy linii czoła, mam nadzieję, że to jego zasługa Włosy myłam tak jak zawsze co dwa dni

Waga: 70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
Ćwiczę z Ewą od 23.05

_tysia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:10   #1719
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Pani listonoszka chba zaczęła mnie dziś podejrzewać o terrorystyczne zamiary, bowiem wczoraj odebrałam paczkę z Tajwanu z częściami do kompa dla brata, a dziś Sesę z Indii. Minę ona miała przezabawną.

Dziś zaczynam sesowanie!

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:12   #1720
AmaiMomo
Zadomowienie

Hej,

Ja od wczoraj piję skrzyp polny. Jeszcze dorzucę pokrzywę. Piłabym drożdże, ale tylko z mlekiem mogę je w siebie wcisnąć...niestety jak na złość mam nietolerancję laktozy i unikam mleka, więc drożdże odpadają (chyba, że kupię sobie suplement z drożdżami).

By the way: śniło mi się, że mam piękne, długie blond włosy (do kolan! ) i biorę ślub z moim tż. Niestety w pewnym momencie tż zaczął pluć i krztusić się. To moje włosy wchodziły mu do nosa i ust! Prosił mnie, bym je zabrała, ale ja nie miałam nad nimi kontroli. Fuuuj!
AmaiMomo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:42   #1721
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:

Dziś zaczynam sesowanie!

Cytat:
Napisane przez AmaiMomo Pokaż wiadomość
Hej,

Ja od wczoraj piję skrzyp polny. Jeszcze dorzucę pokrzywę. Piłabym drożdże, ale tylko z mlekiem mogę je w siebie wcisnąć...niestety jak na złość mam nietolerancję laktozy i unikam mleka, więc drożdże odpadają (chyba, że kupię sobie suplement z drożdżami).

By the way: śniło mi się, że mam piękne, długie blond włosy (do kolan! ) i biorę ślub z moim tż. Niestety w pewnym momencie tż zaczął pluć i krztusić się. To moje włosy wchodziły mu do nosa i ust! Prosił mnie, bym je zabrała, ale ja nie miałam nad nimi kontroli. Fuuuj!
Tez mam to cholerstwo i dodatkowo mase innych schorzen
Ale drozdze pilam solo, zalane wrzatkiem. niestety wytrzymalam tylko miesiac, bo z czasem juz nie moglam na nie patrzec
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:01   #1722
Antii89
Zakorzenienie

Kupiłam drożdże i od dziś zaczynam kuracje. A zaraz idę ukrecić jakiś psikacz pod olej wg alex.
Stary 2012-08-07, 12:42   #1723
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mimi1985 Pokaż wiadomość
Lethie - włosy mam wysokoporowate na bank
No to o ile się nie mylę oleje nasycone będę Cie puszyć

Cytat:

Dziś zaczynam sesowanie!
Trzeba było jej się przyznać, że bomba się zacina i trzeba ją naolejować

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-08-07 o 12:43
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:12   #1724
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
ważne, żeby używać ich z głową ja np. w maskach nie toleruję silikonów, bo uważam, że maski mają odżywiać i nawilżać, a nie chronić włosy. w szamponach to samo - ma nas oczyszczać. silikony mogę przeżyć w odżwykach i zabezpieczaczach żeby ułatwić rozczesanie, zabezpieczyć, nadać trochę blasku. ale staram się używać tylko tych łatwo zmywalnych ale prawda jest taka, że na początku pielęgnacji odstawiłam je całkowicie i się przeraziłam, jak naprawdę wyglądały moje włosy pielęgnowałam je bez silikonowo przez jakieś dwa miesiące, potem podcięłam końcówki i do włosowej "diety" dodałam silikony na zabezpieczenie przed uszkodzeniami i teraz taka pielęgnacja mi bardzo odpowiada.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

edit: ciekawe, jak moje włosy wyglądałyby po odżywce typowo silikonowej, takiej drogeryjnej może byłyby jak z reklamy

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

a ja właśnie swój zamówiłam na dozie i zaczynam chyba już z 4 buteleczkę
a czego silikonowanego używasz do zabezpieczania? może coś zgapię

ja dziś odebrałam zamówienie z doz chciałam ten krem co polecałaś apis i przy okazji wzięłam jantar, ale żeby rozpylać po całości włosów nieznaczną ilość, ale nie użyję dopóki nie skończę radicala wzmacniajacego
Stary 2012-08-07, 15:37   #1725
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a czego silikonowanego używasz do zabezpieczania? może coś zgapię

ja dziś odebrałam zamówienie z doz chciałam ten krem co polecałaś apis i przy okazji wzięłam jantar, ale żeby rozpylać po całości włosów nieznaczną ilość, ale nie użyję dopóki nie skończę radicala wzmacniajacego
a ja chyba też odbiorę dziś moje zamówienie z dozu i też jantar przyjdzie daj znać jak sprawuje się krem.

a długośc zabezpieczam tym jedwabiem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-kuracja.html. nie wiem czy jest dobry czy nie, ważne, że zabezpiecza (końcówki wszystkie całe ) i dodatkowo ma pompkę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-07, 16:18   #1726
Mimi1985
Raczkowanie

say-hello - miałam ten jedwab marion i rzeczywiście miło go wspominam, fajne włosy byly po nim, w moim odczuciu lepszy niż ten co teraz mam - biovax serum a+e- on mi nic nie robi wogóle, jakiś dziwny a kosztuje jakoś 2- 3 razy tyle co marion, to po co przepłacać.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...z-awokado.html

co myślicie o tym? próbowała ktoraś? szukam gotowej maski z olejem avocado.

Edytowane przez Mimi1985
Czas edycji: 2012-08-07 o 16:51
Mimi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:35   #1727
AmaiMomo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mimi1985 Pokaż wiadomość
say-hello - miałam ten jedwab marion i rzeczywiście miło go wspominam, fajne włosy byly po nim, w moim odczuciu lepszy niż ten co teraz mam - biovax serum a+e- on mi nic nie robi wogóle, jakiś dziwny a kosztuje jakoś 2- 3 razy tyle co marion, to po co przepłacać.
Masz na myśli ten produkt: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html ?

Ja zużyłam niedawno próbkę i po fakcie dowiedziałam się, że jest tam sporo silikonów, a ja staram się ich unikać. Jak będę miała długie włosy to myślę, że taki preparat będzie w porządku, ale na same końcówki.
AmaiMomo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:46   #1728
Flicka
Rozeznanie

tak w temacie: potwornie mnie kusi jedwab Green Pharmacy, tylko gdzie tu by go dostać w Trójmieście?

jak się nie uda stacjonarnie, to będę musiała zamówić przez internet, ale wtedy też wezmę dodatkowo olejek łopianowy i pewnie coś i jeszcze coś bo koszty wysyłki a tak poza tym znowu mam ochotę złożyć zamówienie na ZSK

„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.”
Audrey Hepburn
Flicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:11   #1729
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flicka Pokaż wiadomość
tak w temacie: potwornie mnie kusi jedwab Green Pharmacy, tylko gdzie tu by go dostać w Trójmieście?

jak się nie uda stacjonarnie, to będę musiała zamówić przez internet, ale wtedy też wezmę dodatkowo olejek łopianowy i pewnie coś i jeszcze coś bo koszty wysyłki a tak poza tym znowu mam ochotę złożyć zamówienie na ZSK
ja widziałam w rossmanach ten jedwab (w Galerii Bałtyckiej chyba też) ja też na zsk mam parę rzeczy do zamówienia, ale to dopiero we wrześniu

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

przyszło moje zamówienie z dozu - dzisiaj wyjątkowo szybko. zamówiłam wczoraj o 17, a przed chwilą odebrałam ;D
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:17   #1730
kinpatsu
Rozeznanie

Cytat:
Ja używam już drugie opakowanie i jestem nim zachwycona Na moje końcówki działa idealnie, do tego cudownie pachnie. Przebił nawet jedwab CHI, któremu byłam wierna baaardzo długo.

JESTEŚMY ZE SOBĄ...
VIKINGS WE LOVE
kinpatsu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:44   #1731
isi rici
Zadomowienie

Czy mogłabym dostać nazwy masek, które zawierają silikony ale waszym zdaniem mimo tego są dobre dla włosów

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:59   #1732
miranda122
Zakorzenienie

W sobotę wyjeżdżam do Zakopanego i miałam zamiar w czwartek iść do fryzjerki podciąć końce, bo są już w opłakanym stanie (tak 0,5-1cm). Ostatnio podcinałam w lutym. I teraz pytanko, lepiej zrobić to przed czy po wyjeździe?

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:02   #1733
blackberry8
Zakorzenienie

Isi rici - z tego rodzaju kilka razy obiła mi się o uszy maska elseve total repair

Ale mam dzisiaj fajne futro
Po nocy z vatiką migdałową na długość i odrobioną oleju z pestek śliwki na końce, zmyte szamponem oczyszczającym przywiezionym nawet nie wiem skąd, zanim jeszcze zaczęłam włosomaniactwo (a skład ma świetny do oczyszczania ), potem zmieszałam ostatki z pudełek: 2/4 biovax latte, 1/4 biovax do ciemnych i 1/4 bingo z kaszmierm + kilka kropel gliceryny + 3 krople oleju z pestek śliwki.
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:03   #1734
ejzii
Rozeznanie

własnie nałozyłam maske na włosy(nafta, żółtko, olej rycynowy,alterra, maska WAX) i zostawiam na godzinę. Później zmyje BDFM.
Tylko mam pytanie, czy to nie powinno być na odwrót? Bo przecież maski sie stosuje po myciu, ale taki mix to chyba lepiej umyć?
I chyba zastosuje płukanke octowa(tylko ocet przeterminowany), zobaczymy drugie podejście, wcześniej mi szybko przetłuscil wlosy, ale teraz ogólnie już na 1 dzien wieczorem sa nieładne:unhappy:

Stary 2012-08-07, 18:08   #1735
Flicka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinpatsu Pokaż wiadomość
Ja używam już drugie opakowanie i jestem nim zachwycona Na moje końcówki działa idealnie, do tego cudownie pachnie. Przebił nawet jedwab CHI, któremu byłam wierna baaardzo długo.
tym bardziej mam ochotę go poszukać!

---

dzięki za wskazówkę odnośnie Galerii Bałtyckiej

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Isi rici - z tego rodzaju kilka razy obiła mi się o uszy maska elseve total repair

Ale mam dzisiaj fajne futro
Po nocy z vatiką migdałową na długość i odrobioną oleju z pestek śliwki na końce, zmyte szamponem oczyszczającym przywiezionym nawet nie wiem skąd, zanim jeszcze zaczęłam włosomaniactwo (a skład ma świetny do oczyszczania ), potem zmieszałam ostatki z pudełek: 2/4 biovax latte, 1/4 biovax do ciemnych i 1/4 bingo z kaszmierm + kilka kropel gliceryny + 3 krople oleju z pestek śliwki.
miałam podobnie w nocy migdałowa Vatika i jojoba na końce, rano resztki odżywkowe wzbogacone półproduktami. lubię moje włosy dzisiaj, ale przydałoby się podciąć końcówki

„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.”
Audrey Hepburn
Flicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:10   #1736
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
W sobotę wyjeżdżam do Zakopanego i miałam zamiar w czwartek iść do fryzjerki podciąć końce, bo są już w opłakanym stanie (tak 0,5-1cm). Ostatnio podcinałam w lutym. I teraz pytanko, lepiej zrobić to przed czy po wyjeździe?
A czemu nie teraz? Podejrzewam, że jak będziesz dużo chodziła po górach to i tak włosy spięte dla wygody, więc jakiś jedwab na końce czy spray ochronny z silikonami i po sprawie. Uważam, że nie ma co przesadzać

Sama wyjeżdżam we wrześniu i to do Grecji, gdzie pewnie słońce, wiatr, słona woda i zamierzam podciąć włosy przed wyjazdem, ale to dlatego, że już mi niemiłosiernie wkurzają i nie układają się

Skalp mi się sypie i z każdej strony mu coś nie pasuje
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:15   #1737
rozwydrzona
Zadomowienie

wczoraj nabyłam w Rossmanie Babydream niebieski i Isanę z olejkiem Babassu.
Jestem przezachwycona. Tę niveę odstawię w kąt głęboko, dopiero teraz nie mam problemu z rozczesaniem włosów i są dość gładkie Tak samo myślałam, że BD nie będzie się prawie pienił, a tu niespodzianka! Jedyne co, włosy przetłuszczają mi się szybciej niż zwykle, ale nie to może być wina wcierania w skórę głowy rycyny. Ale czego się nie robi dla większego wzrostu

wcześniej polecałyście jakieś produkty z Mariona, co to było ? byłam dziś u mnie w drogerii i sporo produktów Mariona tam było, sporo odżywek b/s , ale moją uwagę przykłuła odżywka b/s z olejkiem arganowym - może któraś z Was ją miała i może coś więcej o niej powiedzieć, czy warto?
rozwydrzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:21   #1738
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
a tak poza tym znowu mam ochotę złożyć zamówienie na ZSK
nie wymawiaj przy mnie tej nazwy ani tej ma M i B mija 7. dzień mego zakupowego bana, nawet nie zauważyłam, ile już zleciało

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:24   #1739
Leili
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość

dimethicone?
Mi ta odzywka nie pasowała, miałam oklapnięte i jakieś takie bez życia włosy, wywaliłam połowe... bo nie dałabym rady do końca jej zuzyć.... Kiedyś jeszcze dawno ją kupiłam jak nie wiedziałam że najważniejsze są składy kosmetyków... a skład ma ubogi, sam silikon.
Leili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:27   #1740
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
wczoraj nabyłam w Rossmanie Babydream niebieski i Isanę z olejkiem Babassu.
Jestem przezachwycona. Tę niveę odstawię w kąt głęboko, dopiero teraz nie mam problemu z rozczesaniem włosów i są dość gładkie Tak samo myślałam, że BD nie będzie się prawie pienił, a tu niespodzianka! Jedyne co, włosy przetłuszczają mi się szybciej niż zwykle, ale nie to może być wina wcierania w skórę głowy rycyny. Ale czego się nie robi dla większego wzrostu

wcześniej polecałyście jakieś produkty z Mariona, co to było ? byłam dziś u mnie w drogerii i sporo produktów Mariona tam było, sporo odżywek b/s , ale moją uwagę przykłuła odżywka b/s z olejkiem arganowym - może któraś z Was ją miała i może coś więcej o niej powiedzieć, czy warto?
Polecam Ci z całego serca to--> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,50270,marion-7-efektow-kuracja-z-olejkiem-arganowym.html

Edytowane przez isi rici
Czas edycji: 2012-08-07 o 18:29
isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości