|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
raz tak raz nie ;p tak z ciekawości ;p
|
|
#902 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na pewno będzie dobrze Cytat:
(( Agatko bardzo mi przykro ;( trzymaj sięa lekarka po prostu ... masakra Cytat:
też bym pewnie nagadała jej nie przejmuj się, bo nie warto nią. Cytat:
Co do brzucha to ja też mam już widoczny, okrągły hehe Cytat:
(( trzymaj się ;(
|
|
|
|
#903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Statystyki sa naprawdę zatrważające, bo mowi sie nawet o 50% poronień wszystkich ciąż ![]() Cytat:
Cytat:
A na razie czekam na rozwoj sytuacji i bardzo sie ciesze, ze jestem w ciazy ![]() Buziaki dziewczyny ![]() ahh wrocilam z pracy i jestem wykonczona, a jutro pobudka juz o 4:30.. nie wiem, jak ja dam rade.. zaliczam sie raczej do grupy spiochow
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrafię sobie nawet tego wyobrazić, że musiałabym wstać o tak wczesnej porze.Ja już siły nie mam tak mnie męczy, cały czas mi nie dobrze. Najgorzej rano na śniadanie nie zjem nic innego jak płatki z mlekiem. A jak sobie tylko pomyśle o innym jedzeniu to masakra. A potem co bym nie zjadła to mi nie dobrze;((( Kurcze wczoraj zjadłam lody o smaku malaga i dopiero jak kupiłam pomysłałam, że to alkohol :/i tak teraz mnie to męczy... chyba tam nie ma za wiele tego alkoholu ? |
|
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już od godziny ziewam
|
|
|
#906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tych Twoich plamień to nie wiem co Ci poradzić. Z jednej strony wiadomo, że takie częste badania nie są dobre ani dla dzidziusia ani dla portfela, ale człowieka przeraża bezsilność i chciałby żeby już teraz było wszystko wiadomo i żeby móc odetchąć spokojnie... Trzymaj się, na pewno będzie wszystko dobrze ![]() Moderna: mnie by trzeba było chyba dźwigiem z łóżka o tej porze wyciągać Współczuję Ci.
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-08-07 o 18:48 |
|
|
|
|
|
#907 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Mi zabrali w szpitalu
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(( trzymaj się ;( Cytat:
W głębi duszy marzę o 3 dzieci, choć nie wiem jak podołamy finansowo. Zobaczymy Cytat:
Cytat:
( Na dodatek duphaston mi nie służy i mam mega mdłości... mam nadzieję, że z mój krwiak się wchłonął ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było i muszę dużo po nadrabiać Jesteśmy już po ślubie. Moja krewetka dała mi się we znaki i efekcie (ciąża + upał) zemdlałam w kościele po przysiędze Nieźle przestraszyłam mojego już męża.W pracy powiedziałam dziewczynom, że jestem w ciąży. Może nie powinnam, ale wolę dbać o siebie. Zawsze byłam pierwsza do wszystkiego- znoszenie manekinów, noszenie ciężkich rzeczy, a teraz chcę na siebie uważać i dziewczyny dbają o mnie pod tym względem Nie miałam jeszcze wymiotów ciążowych, raczej same mdłości, ale nie było to nic poważnego. Łatwiej się też męczę i w środku dnia przydałaby się drzemka. Częściej muszę sobie "usiąść", bo czuję się słabo. Mam też straszne problemy ze snem, budzę się o 4-5 rano i kręcę w łóżku. Nie potrafię znaleźć sobie dobrego miejsca. No i nie zapominajmy o nieposkromionym apetycie na domową kuchnię (pomidorowa to mnie prześladuje!). Za tydzień wylatujemy do Włoch w podróż poślubną. Trochę boimy się by brzuszka nie przeciążyć za bardzo. Od czasu pierwszego USG, czyli prawie 2 tygodnie temu, dopiero po powrocie z urlopu udam się znów do lekarza. Koleżanka poleciła mi dobrego położnika w Jbiu Zdroju i chyba skorzystam. Muszę też zrobić sobie badania i dbać o szkraba jak najlepiej idzie. Chciałabym już widzieć brzuszek, a nie oponkę z jedzenia, hehe Czy, któraś z Was w tak wczesnej ciąży wyjeżdżała gdzieś za granicę? Martwię się czy dobrze zniosę upały i dłuższe spacery. Znajoma była w 4 miesiącu ciąży w Egipcie i mówi, że dużo daje nastawienie. Chyba ma rację
|
|
|
#909 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale z drugiej strony, jakoś nie widzę w tym problemu. Jeśli gin w tym czasie zbada wszystko to trzeba, to po co dłuższa wizyta...![]() A kiedy dowiedziałaś się o tym krwiaku? Jak byłaś na tym usg w piątym tygodniu? Potem już nie byłaś na żadnej kontroli?Jak u Ciebie wyglądaal sytuacja z tym krwiakiem? Wspólczuję takiego dlugiego czekania. Ale jeszcze tylko trochę
|
|
|
#910 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do bliźniaków to strzelam, ale wydaje mi się, że widać od razu, w sensie jak widać serduszko to chyba byłoby widać, że są dwa i chyba beta jest wtedy dużo wyższa ![]() ____________ jesteśmy w Zakopcu od dzisiaj, tłumy tu jak zwykle ale i tak uwielbiam to miejsce. dzisiaj mamy 8t0d. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Luna była teraz w Londynie, to napisze Ci więcej. My byliśmy w Portugalii, ale jeszcze nie wiedziałam o ciąży, dowiedziałam się kilka dni po powrocie. świadomie bym nie poleciała. |
|||||
|
|
|
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak więc jeśli u Ciebie nie dzieje się nic niepokojącego, to myślę, że ten odstęp miesiąca między wizytami jest ok i nie musisz szukać innego lekarza. Choć jesli się uprzesz, to każdy do którego pójdziesz prywatnie musi Ci zrobić usg jeśli sobie tego zażyczysz. Przecież będziesz za to placic
|
|
|
#912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak bedzie to sie zobaczy ;p Cytat:
ja też tak mam że muszę czesto usiąść no to tam odpoczywajcie w tych wloszech, do egiptu bym nie pojechala ze wzgledu na florę bakteryjna ale wlochy spokojnie. Cytat:
ja byłam na kanarach 5 godzin lotu ale też nie wiedziałam że jestem w ciąży w niedziele był wylot a w srode ostateczny termin dostania @, ale nie przyszla i dopiero po powrocie robilam test.
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Dragusia88
W dniu ślubu było ponad 30st na dworze. W kościele zatrzasnęły się drzwi od zakrystii i zapanowała duchota. Ja zaś zawsze miałam tendencje do omdleń z powodu ciepła Najbliższa rodzina wie o ciąży, ale dalszej się powiedziało, że to niedobór cukru, lub inną ściemę puściło.Na razie nie chcę by wszyscy wiedzieli. Po co zapeszać.
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostanio tez zasłabłam na ślubie, ale na szczęscie nie swoim;p Potrwało z 10min, zanim wróciłam do żywych
|
|
|
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
Przysięgę złożyłam bez problemu. Przed pierwszym klęknięciem zrobiło mi się slabo więc usiadłam. Chciałam wstać na znak pokoju i nie wiem co bylo dalej. Ocknęła mnie mama i od razu wyprowadziła mnie z moim już mężem. Ksiądz zaś pociągnął mszę dalej, akurat była komunia i zaczekał później na nas byśmy ją przyjęli. Nie przeciagał na siłę mszy. Ja opamiętałam się na dworze w 5 minut i dotrwalam jakoś do końca. Całkiem śmieszna ta historia, hehe
|
|
|
#916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwal się choć jednym zdjęciem Ale miałaś przeżycia, nie dziwię się mężowi, że się przeraził, ja sama bym pewnie na zawał zeszła. Wyjazdem się nie martw, bardzo dużo mam wyjeżdża we wczesnej ciąży. Najwyżej zapytaj lekarza co i jak. Cytat:
Co do wizyty, to lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby iść wcześniej niż 12tydzień zwłaszcza, że to moja 2 ciąża. Dodatkowo powiedziała, że do 12tyg by się krwiak nie wchłonął jeszcze więc, jakbym przyszła w np 8tyg to on dalej by był, bo był duży. O krwiaku dowiedziałam się w 5tyg właśnie. Sytuacja z krwiakiem wyglądała tak, że był w macicy dość duży ten krwiak, dostałam tabletki na podtrzymanie i musiałam zrezygnować z pracy. Cytat:
|
|
|
|
#917 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też na pierwszej zarodka nie widziałam, mi powiedziała gin, że troszkę za mały jak na swój wiek.. ale 2 ostatnie cykle miałam 30-31 dniowe i mówiła, że to pewnie przez to.. a następna wizyta dopiero 20 sierpnia.. i tak czekam.. na to piękne małe serduszko.. Cytat:
![]() co oni Cię tak męczą.. ![]() Cytat:
mina gości pewnie bezcenna.. ![]() i całe szczęście, że nic poważnego Ci się nie stało.. jeszcze raz gratulacje i udanej podróży poślubnej.. ![]()
|
|
|
#918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I gratulacje z okazji ślubu .A co do wakacji,to ja w poprzedniej ciąży -ok 9-10 tyg.-byłam w połowie lipca na Majorce i było gorąco ale ok. Pamiętaj ,że u nas też potrafi być duszno i gorąco...i wszędzie są kobiety w ciąży -czy jest gorąco czy zimno... Zresztą to może ostatnia podróż "we dwójkę",bo nawet jak będziesz miała z kim zostawić maluszka to już zawsze będziesz tęsknić choć odrobinę.... Coraz więcej rodzin wielodzietnych-wbrew temu co się mówi.....i do tego młodych.Ja znam bardzo dużo właśnie z "magiczną" trójeczką i to w moim wieku -mam 30 lat a mój mąż prawie30. |
||
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Kawusia z rana, by postawic choc odrobine na nogi ![]() Cale szczescie, ze to tylko 2 dni tak wczesnego wstawania.. a w przyszlym tygodniu sobie dobije, gdyz mam kilka dni urlopu ![]() Milego dnia mamusie
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry(: zdecydowałam się powiedzieć o ciąży szefowi bo miałam ryzyko że będę musiała pracować z dość toksycznym klejem ... a terazwolałabym tego uniknąć...
Moderna zazdroszczę urlopu(: Czarnyflamaster gratuluje ślubu(: ale miałam przeżycia...
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-08-08 o 07:18 |
|
|
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie wiem czemu jak TŻ wstaje do pracy to ja się budze i nie ma szans usnąć Wczoraj położyłam się o 17 i obudziłam o 20:30 i bardzo dobrze bo przynajmniej dotrwałam do wieczora ![]() Ogromnie zmęczona jestem ostatnio i cały czas jest mi niedobrze ale to mnie kaurat bardzo cieszy.Odrzuciło mnie od kawy ![]() Cytat:
I bardzo dobrze że w pracy powiedziałaś Ja byłam ostatnio w Londynie, bo mieliśmy bilety i za bardzo nie było wyjścia. Najbardziej się bałam lotu, tym bardziej że niedawno straciłam ciąże. Ale stwierdziłam że będzie co będzie i lot to pikuś z porównaniem do tego jak się w tej Anglii wymęczyłam, wychodziłam itd. Dlatego możesz być spokojna, bo sam lot nie zaszkodzi a do Włoszech lecicie w końcu odpoczywać Jak będziesz chciała pozwiedzać to będziesz sobie robić odpoczynki i nic w tym złego nie ma. Tym bardziej że właśnie Włochy to bezpieczniejszy kraj od Egiptu itp.Nie masz się co martwić tylko cieszyć wakacjami ![]() Cytat:
i nie koniecznie nawet co miesiąc USGJa mam wizyte co 2 tyg i zawsze z USG ale to dlatego że tamta ciąża była nieudana. Jak wszystko jest wporządku to co 4 tyg |
||
|
|
|
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Historia naprawdę jak z filmu Mi się ostatnio słabo zrobiło w kościele w niedzielę, że musiałam wyjść na dwór. Jeszcze chwila i też pewnie bym odleciała a u Ciebie doszły pewnie jeszcze nerwy, gorąco, duchota Ale dobrze, że nic Ci się nie stało!
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja się szykuje na praktyki miłego dnia
|
|
#924 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
ja wstaje o 6.30 codziennie ale też mi ciężko to idzie, chociaż wczoraj jak padłam o 21.30 to dziś jakoś lżej mi sie wstawało też należe do grupy spiochów a teraz to juz całkiem![]() Cytat:
![]() a lodami się nie martw na pewno jesli dają wogole alkohol to jakąs kropelke albo moze nawet tylko aromat Cytat:
ale miałaś przezycie!a na pomidorową zapraszam też miałam straszna ochotę i nagotowałam cały garnek ![]() Zazdraszczam urlopu i to we Włoszech super! Ja niby nigdzie nie latałam ale w 1c jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciazy bylismy 2 tyg w górach i to tak ostro codziennie chodziliśmy
|
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
To chyba jakaś plaga pomidorowych
bo ja też wczoraj ugotowałam cały gar bo miałam smaka
|
|
|
|
|
#926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zawsze byłam twardzielką i oczywiście stałam z tyłu. Ale teraz standardem jest, że wchodzę i od razu rozglądam się za miejscem... nawet jakby miało być w 3 ławce od ołtarza
|
|
|
#927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taaaka dobra, na dzis tez sobie zostawilam
|
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
ale z nas pomidorowe potworki
a ja sobie wziełam dzisiaj do pracy zupke pomidorową bo mi z wczoraj zostało
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, nie wiem jaki duży, lekarka powiedziała że duży, ale nie podała mi ile ma, coś tam mierzyła, ale nie powiedziała, tylko mi pokazała na monitorze i faktycznie ciemny punkt w macicy był duży. 2 cm to już nie duży, ale nie znam się za bardzo na tym.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

ja znam dziewczynę co niby w 5 miesiącu dopiero się dowiedziała ale nie wiem czy to prawda

Niestety nasz fasolek nie żyje 

Nie potrafię sobie nawet tego wyobrazić, że musiałabym wstać o tak wczesnej porze.

05.07.2008