Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 18:40   #1741
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
wczoraj nabyłam w Rossmanie Babydream niebieski i Isanę z olejkiem Babassu.
Jestem przezachwycona. Tę niveę odstawię w kąt głęboko, dopiero teraz nie mam problemu z rozczesaniem włosów i są dość gładkie Tak samo myślałam, że BD nie będzie się prawie pienił, a tu niespodzianka! Jedyne co, włosy przetłuszczają mi się szybciej niż zwykle, ale nie to może być wina wcierania w skórę głowy rycyny. Ale czego się nie robi dla większego wzrostu

wcześniej polecałyście jakieś produkty z Mariona, co to było ? byłam dziś u mnie w drogerii i sporo produktów Mariona tam było, sporo odżywek b/s , ale moją uwagę przykłuła odżywka b/s z olejkiem arganowym - może któraś z Was ją miała i może coś więcej o niej powiedzieć, czy warto?
na Mariona radzę uważać niektóre produkty są fajne, a inne mają bardzo słabe składy i łatwo się naciąć . Na moim przykładzie: kupiłam spray z octem z malin - jeden wielki bubel, a byłam przekonana, że to w miarę naturalny kosmetyk. Z tej firmy lubię maseczki do włosów farbowanych (fajnie przyciemniały i nabłyszczały moje naturalne włosy)

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

no i wspomniany jedwab z Mariona - według mnie całkiem przyzwoity

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
według mnie skład trochę słaby, olej arganowy w składzie dopiero przed samym zapachem
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:48   #1742
isi rici
Zadomowienie

według mnie skład trochę słaby, olej arganowy w składzie dopiero przed samym zapachem [/QUOTE]

Rzeczywiście
Ale bardzo dobrze zabezpiecza mi końcówki i nie ma alkoholu

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:54   #1743
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
A czemu nie teraz? Podejrzewam, że jak będziesz dużo chodziła po górach to i tak włosy spięte dla wygody, więc jakiś jedwab na końce czy spray ochronny z silikonami i po sprawie. Uważam, że nie ma co przesadzać

Sama wyjeżdżam we wrześniu i to do Grecji, gdzie pewnie słońce, wiatr, słona woda i zamierzam podciąć włosy przed wyjazdem, ale to dlatego, że już mi niemiłosiernie wkurzają i nie układają się

Skalp mi się sypie i z każdej strony mu coś nie pasuje
Dzięki za odpowiedź
Tylko nie wiem czy moja fryzjerka zdąży mnie przyjąć
Innym za bardzo nie ufam, ale jak ona nie da rady, to będę musiała zaryzykować..

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 19:02   #1744
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Rzeczywiście
Ale bardzo dobrze zabezpiecza mi końcówki i nie ma alkoholu
jako zabezpieczacz to ok, myślałam, że jako odżywka
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 19:20   #1745
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
na Mariona radzę uważać niektóre produkty są fajne, a inne mają bardzo słabe składy i łatwo się naciąć . Na moim przykładzie: kupiłam spray z octem z malin - jeden wielki bubel, a byłam przekonana, że to w miarę naturalny kosmetyk. Z tej firmy lubię maseczki do włosów farbowanych (fajnie przyciemniały i nabłyszczały moje naturalne włosy)

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

no i wspomniany jedwab z Mariona - według mnie całkiem przyzwoity

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

według mnie skład trochę słaby, olej arganowy w składzie dopiero przed samym zapachem
Sama się zastanawiam czy nie kupić tego z arganowym z Mariona albo też z Mariona błyskawiczną odżywkę do łamliwych na wyjazd https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oncowkami.html . Tylko czy dostanę w Skarbku? Może dziewczyny ze Śląska się orientują?
A mam jeszcze spray z gliss kura https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html , ale obawiam się, że przeterminowany, a daty ważności się nie doszukałam

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź
Tylko nie wiem czy moja fryzjerka zdąży mnie przyjąć
Innym za bardzo nie ufam, ale jak ona nie da rady, to będę musiała zaryzykować..
Jak nie zdąży to ja bym poczekała i poszła po przyjeździe, bo ze swojego doświadczenia wiem, że jak fryzjerka zaufana to lepiej poczekać. Ostatnio poszłam ze względów ekonomicznych do innej fryzjerki i włosy podcięła mi tak, że z jednej strony były trochę dłuższe, a grzywka w ogóle się nie układa Ale to zależy czy naprawdę już bardzo źle się czujesz z tymi końcówkami.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."

Edytowane przez pluskotka
Czas edycji: 2012-08-07 o 19:22
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:07   #1746
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubie ten szampon z Isany, pomimo że ma SLES w składzie nie wysusza włosów.
Cytat:
Napisane przez Mimi1985 Pokaż wiadomość
niewiem czy już pisałam czy nie ale po szamponie isana wygładzająca mam strasznie cienkie włosy i słabe na dodatek wypadają i na całej dlugości mam takie sterczące koncówki chyba połamanych ?! włosów, i na dodatek puszą się niesamowicie, i to wlaśnie po takim wizażowym hicie jak ISANA!! Odżywka tak samo do bani.
Czyżby to ta wersja z kwasem mrówkowym? Jak mama przytargała toto do domu, to wymyłam dziadem wannę
Cytat:
Nie ogarniam skalpu. Przetłuszcza się, tłuste miejsce z tyłu głowy nadal aktywne, do tego łupież tłusty z suchym. Czy to mycie Alterrą, Facelle czy szamponem z SLeSem- zawsze to samo. Długość włosa doprowadziłam w miarę do normalnego stanu. Stąd apel do Was: czy znacie w Katowicach albo okolicach dobrego dermatologa (wiem, brzmi jak oczekiwanie cudu )? Pomóżcie, bo skalp niweczy mi całą pielęgnację
Drożdżaki... kup se maść Clotrimazolum w aptece (grosze kosztuje) i smaruj.
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Prof. Arct i jego kolega jeszcze więcej rewelacji mają :
http://wegedzieciak.pl/printview.php...33330df502e0c5
Pewnie, w pierwszym okresie twórczości imć dr Różańskiego, też było wiele osób, które, po przeczytaniu jego rewolucyjnych poglądów, ogołociły swoje szafki z kosmetykami z produktów kancerogennych. Tzn. wyrzuciły wszystko .
Ja nie wierzę w skuteczność zewnętrznej kuracji przeciwzmarszczkowej. Nie wierzę w skuteczne działanie kremów / preparatów na tę przypadłość zewnętrznie stosowanych. I tu zgadzam się z teorią w/w panów. Ale w to, że skórę od zewnątrz można nawilżyć - wierzę . Mam przykład na sobie . Zbawienne dla mnie są algi . O kwasie hialuronowym nie wypowiem się . Próbowałam żelu hialuronowego parę razy i w różnych zestawieniach, konfiguracjach. Więcej mi krzywdy niż pożytku uczynił. Ale, w durnocie swej ogromnej, ograniczyłam się jedynie do kwasu hialuronowego w żelu. Dopiero teraz osoba powszechnie tu, u włosomaniaczek, za swą wiedzę poważana, uświadomiła mnie, niewyobrażalnego tępaka, że istnieje coś takiego, jak kwas hialuronowy w proszku. Za to przypomnienie , po trzykroć - . Spróbuję .
Mam nadzieję, że ten Ci podejdzie
A za tępaka

Przejrzałam wątek pobieżnie, jeśli były jakieś pytania do mnie, a nie zauważyłam - proszę mnie zbesztać
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:17   #1747
Papiszynka
Zakorzenienie

Ja mam dylemat stulecia: kupić oliwkę Hipp, Babydream czy Babydream fur mama
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-07, 20:20   #1748
ejzii
Rozeznanie

dziewczyny, czy któraś miała z was poszarpane pasma od spodu, na karku i udało wam się to zregenerować?
ja je chce obciąć :/ ale tylko spód... bo jak porównam z włosem z góry to one są normalne,całkiem ładne ale te pasma
juz nie wiem co robić. :unhappy:

Ponawiam pytanie:
własnie nałozyłam maske na włosy(nafta, żółtko, olej rycynowy,alterra, maska WAX) i zostawiam na godzinę. Później zmyje BDFM.
mam pytanie, czy to nie powinno być na odwrót? Bo przecież maski sie stosuje po myciu, ale taki mix to chyba lepiej umyć?

Edytowane przez ejzii
Czas edycji: 2012-08-07 o 20:22
ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:27   #1749
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Drożdżaki... kup se maść Clotrimazolum w aptece (grosze kosztuje) i smaruj.
Dzięki za odzew Podsunęłaś mi jakąś myśl. A dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę na uregulowanie cyklu miesiączkowego, więc może przy okazji problemy skórne po paru tygodniach się unormują.

A maść proponujesz smarować przed myciem oczywista?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
Stary 2012-08-07, 20:29   #1750
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Sama się zastanawiam czy nie kupić tego z arganowym z Mariona albo też z Mariona błyskawiczną odżywkę do łamliwych na wyjazd https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oncowkami.html . Tylko czy dostanę w Skarbku? Może dziewczyny ze Śląska się orientują?
A mam jeszcze spray z gliss kura https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html , ale obawiam się, że przeterminowany, a daty ważności się nie doszukałam
Teraz na większości kosmetykach nie ma dat tylko jest "rysunek" np. słoiczka z lekko odchylonym wieczkiem i wewnątrz niego pisze przykładowo 12M - czyli produkt jest ważny do 12 miesięcy od otwarcia. Spróbuj poszukać czegoś takiego, chyba, że już o tym wiedziałaś
Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Ja mam dylemat stulecia: kupić oliwkę Hipp, Babydream czy Babydream fur mama
Mam ten olejek BD i nie urywa. Hippa i BDFM nie używałam.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy któraś miała z was poszarpane pasma od spodu, na karku i udało wam się to zregenerować?
ja je chce obciąć :/ ale tylko spód... bo jak porównam z włosem z góry to one są normalne,całkiem ładne ale te pasma

Ponawiam pytanie:
własnie nałozyłam maske na włosy(nafta, żółtko, olej rycynowy,alterra, maska WAX) i zostawiam na godzinę. Później zmyje BDFM.
mam pytanie, czy to nie powinno być na odwrót? Bo przecież maski sie stosuje po myciu, ale taki mix to chyba lepiej umyć?
Ja tam zawsze nakładam maski przed myciem
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:30   #1751
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
W sobotę wyjeżdżam do Zakopanego i miałam zamiar w czwartek iść do fryzjerki podciąć końce, bo są już w opłakanym stanie (tak 0,5-1cm). Ostatnio podcinałam w lutym. I teraz pytanko, lepiej zrobić to przed czy po wyjeździe?
Moim zdaniem po wyjeździe, to co się podniszczy z okazji wyjazdu, to i tak potem obetniesz. A tak to na darmo nadwyrężysz całkiem nowe końcówki
Cytat:
ja je chce obciąć :/
Jak są pourywane, to lepiej obciąć, ja czasami pasma od karku obcinam bo mają strukturę filcu...

Po wczorajszym nawaleniu fructisa na łeb dziś włosy pod koniec dnia były już trochę obciążone. Ale przynajmniej są o niebo miększe, jak się je rusza, to się wyginają a nie sterczą no i bardzo ładnie błyszczą.

Nie rozumiem czemu tak się stało Domyślam się, że to efekt czasowy, skoro były takie suche, ale jednak przy takim efekcie można coś regenerować, nie chodząc jednocześnie ze szczotką na głowie... Bo te suchulce, to już myślałam że zetnę...
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-07, 20:32   #1752
versatille
Zakorzenienie

To ja mam pytanko:
Jak to możliwe, że porowatość włosów z dnia na dzień mi spada i się nie chce zatrzymać?
Wczoraj umyłam włosy Joanną Naturią pokrz., wstałam jeszcze z mokrymi, a odkąd wyschły to są śliskie jakby je ktoś masłem wysmarował..
Są tak błyszczące, że sprawiają wrażenie tłustych.
Możliwe, że szamponik Joanny tak dobrze na nie działa?
(nawet końce są ideanie nawilżone i błyszczą, a tego jeszcze nie widziałam)

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:37   #1753
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
To ja mam pytanko:
Jak to możliwe, że porowatość włosów z dnia na dzień mi spada i się nie chce zatrzymać?
Wczoraj umyłam włosy Joanną Naturią pokrz., wstałam jeszcze z mokrymi, a odkąd wyschły to są śliskie jakby je ktoś masłem wysmarował..
Są tak błyszczące, że sprawiają wrażenie tłustych.
Możliwe, że szamponik Joanny tak dobrze na nie działa?
(nawet końce są ideanie nawilżone i błyszczą, a tego jeszcze nie widziałam)
Też tak kiedyś miałam po Naturii Borykałam się dość długo z kryzysem włosowym i umyłam Naturią i nagle WOW
Ale nie przeginaj z tym szamponem, bo jego magiczne działanie może zniknąć, jednak jest dość mocno oczyszczający
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:37   #1754
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem po wyjeździe, to co się podniszczy z okazji wyjazdu, to i tak potem obetniesz. A tak to na darmo nadwyrężysz całkiem nowe końcówki

Jak są pourywane, to lepiej obciąć, ja czasami pasma od karku obcinam bo mają strukturę filcu...
.
właśnie je zebrałam i zrobiłam zdjęcie. wyciąć te włosy? reszta jest prosta tylko te pofalowane poszarpańce sa:/
boje sie ze jak wytne to te kolejne od spodu, te zdrowe tak się zrobią...
proszę was pomóżcie mi.... :unhappy:
własnie zebrałam w kitke te poszarpańce i do tyłu, a te zdrowe do przodu i od razu aż miło jak ich nie widze... tylko własnie boje sie ze te zdrowe zaczna sie ocierać i bedzie powtorka, błedne kolo..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (33,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ww.jpg (47,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33.jpg (42,6 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez ejzii
Czas edycji: 2012-08-07 o 20:57
Stary 2012-08-07, 20:47   #1755
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Też tak kiedyś miałam po Naturii Borykałam się dość długo z kryzysem włosowym i umyłam Naturią i nagle WOW
Ale nie przeginaj z tym szamponem, bo jego magiczne działanie może zniknąć, jednak jest dość mocno oczyszczający
Właśnie czekam na ten moment kiedy znowu odzyskają swój dawny wygląd (szopa i siano).
Ok to następne mycie czymś łagodniejszym. Ciekawe co tym razem zobaczę na głowie
___
Co do maski przed myciem: tylko raz tak zrobiłam do tej pory i chyba już przy tym zostanę. Zadziałać zadziała i nie ma strachu o obciążenie

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:51   #1756
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Teraz na większości kosmetykach nie ma dat tylko jest "rysunek" np. słoiczka z lekko odchylonym wieczkiem i wewnątrz niego pisze przykładowo 12M - czyli produkt jest ważny do 12 miesięcy od otwarcia. Spróbuj poszukać czegoś takiego, chyba, że już o tym wiedziałaś

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Ja tam zawsze nakładam maski przed myciem
Aaaa racja! Często nałogowo paczę na ten znaczek, ale teraz mi to umknęło, bo byłam pewna, że 2 lata będzie ważny ten spray, a kupowałam ok 1,5 roku temu. No i sprawdziłam- rzeczywiście 12 M Dzięki za przypomnienie.
Stary 2012-08-07, 20:54   #1757
Paris167
Raczkowanie

Muszę powiedzieć, że miałam ostatnio lekki kryzys. Bo smaruje te włosy, dbam o nie jak tylko mogę a one nadal wyglądają tragicznie. Najbardziej mnie zniechęca to,że są takie sztywne...
Ale dziś zgrywałam zdjęcia do wywołania z kilku wakacji pod rząd (miałam spore zaległości) i widzę, że było jeszcze gorzej.
Co uświadomiło mi, że skoro katowałam je tyle lat, to teraz muszę to odpokutować...
To tak dla tych z Was, które się zniechęcają
Paris167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:55   #1758
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Ponawiam pytanie:
Ja stosuję takie full opcje przed myciem
Cytat:
Dzięki za odzew Podsunęłaś mi jakąś myśl. A dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę na uregulowanie cyklu miesiączkowego, więc może przy okazji problemy skórne po paru tygodniach się unormują.

A maść proponujesz smarować przed myciem oczywista?
Oczywiście, ale tak co najmniej z godzinkę przed.

Nie sądzę, by łupież był objawem hormonalnym.
Stary 2012-08-07, 20:59   #1759
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja stosuję takie full opcje przed myciem

Oczywiście, ale tak co najmniej z godzinkę przed.

Nie sądzę, by łupież był objawem hormonalnym.
Sam łupież nie występuje. Najczęściej to łupież tłusty, a czasem tłuste placki na głowie tak jakbym myjąc szamponem masowała głowę chcąc zostać łaciatą krową z tłustymi plackami zamiast czarnymi.
Stary 2012-08-07, 21:02   #1760
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paris167 Pokaż wiadomość
Muszę powiedzieć, że miałam ostatnio lekki kryzys. Bo smaruje te włosy, dbam o nie jak tylko mogę a one nadal wyglądają tragicznie. Najbardziej mnie zniechęca to,że są takie sztywne...
Ale dziś zgrywałam zdjęcia do wywołania z kilku wakacji pod rząd (miałam spore zaległości) i widzę, że było jeszcze gorzej.
Co uświadomiło mi, że skoro katowałam je tyle lat, to teraz muszę to odpokutować...
To tak dla tych z Was, które się zniechęcają
moje tez wlasnie takie sztywne, jak zlape to zamiast opadać i przelewać sie w palcach to stoją jak słoma. poczytalam dzis o tych humektantach (?) i emolientach i spróbuje je jakos nawilzyc(do niedawna myslalam ze odzywianie a nawilzanie to to samo, jeszce tyle wiedzy przede mna). Planuje zakupic do tego olej ze slodkich migdalow, albo gliceryne i dodawać do masek

Stary 2012-08-07, 21:15   #1761
Paris167
Raczkowanie

Cytat:
moje tez wlasnie takie sztywne, jak zlape to zamiast opadać i przelewać sie w palcach to stoją jak słoma. poczytalam dzis o tych humektantach (?) i emolientach i spróbuje je jakos nawilzyc(do niedawna myslalam ze odzywianie a nawilzanie to to samo, jeszce tyle wiedzy przede mna). Planuje zakupic do tego olej ze slodkich migdalow, albo gliceryne i dodawać do masek
Ja też się dopiero tego wszystkiego uczę, ale ciągle czuję, że nic nie wiem
Paris167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:18   #1762
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Sam łupież nie występuje. Najczęściej to łupież tłusty, a czasem tłuste placki na głowie tak jakbym myjąc szamponem masowała głowę chcąc zostać łaciatą krową z tłustymi plackami zamiast czarnymi.
Nadal czuję coś grzybowego z tego, co opisujesz
Stary 2012-08-07, 21:25   #1763
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam to w niedzielę w Naturze, ale się nie skusiłam

Cytat:
Ponawiam pytanie:
Oczywiście, że naftę trzeba zmyć w ogóle nie poleca się tak długiego trzymania nafty bo wysusza...

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość

Skłaniam się ku Hipp jednak, bo ma najkrótszy skład...

Cytat:
właśnie je zebrałam i zrobiłam zdjęcie. wyciąć te włosy? reszta jest prosta tylko te pofalowane poszarpańce sa:/
własnie zebrałam w kitke te poszarpańce i do tyłu, a te zdrowe do przodu i od razu aż miło jak ich nie widze... tylko własnie boje sie ze te zdrowe zaczna sie ocierać i bedzie powtorka, błedne kolo..
Mam to samo co Ty... ale ja bym nie obcięła. Obetniesz i te zdrowsze Ci się sfilcują przecież tak jak te...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-07, 21:31   #1764
blackberry8
Zakorzenienie

Pluskotka - będę w czwartek w Skarbku, mogę Ci sprawdzić czy mają te produkty Marion, tylko czy czwartek to nie za późno dla Ciebie?

Cytat:
Myjesz włosy trzymając głowę pochyloną?
Ja doszłam do tego, że przy myciu nakładam najwięcej szamponu na włosy, które są najbliżej czyli własnie te na karku a dopiero później 'rozsmarowuję' kosmetyk na reszcie.
Zawsze myję włosy mając spuszczoną głowę czyli codziennie najbardziej dostaje się właśnie tym kosmykom z karku.
Odżywek używam inaczej więc 'intensywność' docierania produktu do tamtej strefy się nie równoważy.
Innej przyczyny nie potrafię znaleźć, ani nie noszą apaszek, ani żadnej biżuterii, która mogłaby szarpać tamtą strefę
Odkąd zaczęłam rozcieńczać szampony w kubeczku i lać na cały skalp to zauważyłam znaczną poprawę w kondycji tych pasm

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2012-08-07 o 21:33
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:39   #1765
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Widziałam to w niedzielę w Naturze, ale się nie skusiłam

Oczywiście, że naftę trzeba zmyć w ogóle nie poleca się tak długiego trzymania nafty bo wysusza...

Mam to samo co Ty... ale ja bym nie obcięła. Obetniesz i te zdrowsze Ci się sfilcują przecież tak jak te...
na obsessionhaircare bylo ze na godzine to tak zastosowałam
kurde no nienawidze tych pasm , one psuja caly efekt.. dalej mnie kusi żeby ściąć..

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość

Myjesz włosy trzymając głowę pochyloną?
Ja doszłam do tego, że przy myciu nakładam najwięcej szamponu na włosy, które są najbliżej czyli własnie te na karku a dopiero później 'rozsmarowuję' kosmetyk na reszcie.
Zawsze myję włosy mając spuszczoną głowę czyli codziennie najbardziej dostaje się właśnie tym kosmykom z karku.
Odżywek używam inaczej więc 'intensywność' docierania produktu do tamtej strefy się nie równoważy.
Innej przyczyny nie potrafię znaleźć, ani nie noszą apaszek, ani żadnej biżuterii, która mogłaby szarpać tamtą strefę
Odkąd zaczęłam rozcieńczać szampony w kubeczku i lać na cały skalp to zauważyłam znaczną poprawę w kondycji tych pasm
tak, z pochyloną głowa najczęściej. a ja najpierw biore tam na przedziałek a dopiero później na kark szampon, moze je jakoś szarpe zbytnio? ale nie , no delikatnie wszystko... a odrastają zniszczone ciagle(

Edytowane przez ejzii
Czas edycji: 2012-08-07 o 21:54
Stary 2012-08-07, 21:47   #1766
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Nadal czuję coś grzybowego z tego, co opisujesz
To czas zaatakować to okrucieństwo. Zaopatrzę się w maść/krem Clotrimazolum i będę działać bo do dermatologów straciłam zaufanie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Pluskotka - będę w czwartek w Skarbku, mogę Ci sprawdzić czy mają te produkty Marion, tylko czy czwartek to nie za późno dla Ciebie?
Ja prawdopodobnie będę jutro tam o ile zdążę, więc postaram się sprawdzić i napisać. Pamiętam jak kiedyś sprawdzałam czy mają maseczki Marion do farbowanych, ale oczywiście nie było.
Stary 2012-08-07, 22:07   #1767
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
na obsessionhaircare bylo ze na godzine to tak zastosowałam
kurde no nienawidze tych pasm , one psuja caly efekt.. dalej mnie kusi żeby ściąć..

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

tak, z pochyloną głowa najczęściej. a ja najpierw biore tam na przedziałek a dopiero później na kark szampon, moze je jakoś szarpe zbytnio? ale nie , no delikatnie wszystko... a odrastają zniszczone ciagle(
Może w maskach można dłużej
Te włosy to myślę, że się niszczą ocierając się o ciuchy poprostu... ale ja też, odżywki na tył dużo nie kładę, bo się boję, że mi ta odżywka obciąży tył głowy i bedzie smalec, chyba pora to zmienić no ale się zawsze dziwię, bo te spodnie włosy najmniej mam rozjaśniane, najmniej prostowane i w najgorszej są kondycji...

Ja dzisiaj na noc eliksir GP na całość i Bingo na długość (na skórę głowy nie), w warkocz i do wyra, a jutro moja kochana Wella i będę miała piękne włoski

Chyba jednak zamiast tych oliwek zamówie słodkiego migdała na DOZie. Ah dylematy
Stary 2012-08-07, 22:15   #1768
Kasia225
Raczkowanie

Dziewczyny, troszcze sie o moje wlosy juz od 30 czerwca. Kupilam juz z 7 odzywek i uzywam ich na przemian. Czy widzicie juz jakas poprawe na zdjeciach?

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=18799

Czy da sie dostarczyc wlosom protein bez polproduktow?
Stary 2012-08-07, 22:17   #1769
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Może w maskach można dłużej
Te włosy to myślę, że się niszczą ocierając się o ciuchy poprostu... ale ja też, odżywki na tył dużo nie kładę, bo się boję, że mi ta odżywka obciąży tył głowy i bedzie smalec, chyba pora to zmienić no ale się zawsze dziwię, bo te spodnie włosy najmniej mam rozjaśniane, najmniej prostowane i w najgorszej są kondycji...
Ja dzisiaj na noc eliksir GP na całość i Bingo na długość (na skórę głowy nie), w warkocz i do wyra, a jutro moja kochana Wella i będę miała piękne włoski
Chyba jednak zamiast tych oliwek zamówie słodkiego migdała na DOZie. Ah dylematy
ja właśnie mam tak że po bokach glowy sa te fale. tak żeby po bokach to tylko wyciąć.. a reszta całkiem ładniutka..

też musze zakupić ten eliksir i wgl jakieś maski , wcierki.. tylko że wcierek zadnych znalezc nie moge:/

Stary 2012-08-07, 22:18   #1770
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
mam dokładnie to samo! chociaż w sumie nie, moje wyglądają gorzej
moooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości