III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 13:47   #4171
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ladybeatta super ze już w domku w dwupaku oby tak dalej

Kasiam mi już makijaż nawet nie pomaga w wyglada niu pieknie wiec juz od 2 tygodni sie wogóle nie maluje bo po co i tak wyglądam jak zombie kciui za wizytę

juz mam porzadek zrobiony z nogami i rekami moge rodzic

Dalej męczą Cię wypryski bo mnie tak

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:47   #4172
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
wstawię jeszcze foto bryczki naszej Niuni pus fotelik bo spacerówka nadal rozczłonkowana no i te parę sztuk zakupów dla Maluszkowej

Lady Beatta super, że trzymacie się w dwupaku, oby tak dalej, dbajcie o siebie
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:58   #4173
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mi w Roanie się tylko gondola podoba, nawet niewiem jaki ma fotelik, więc nie pomogę. A adaptery do innego fotelika? Z reguły można dostać do maxi cosi.
Właśnie ta gondola jest świetna. Niestety adaptera do innego fotelika nie znalazłam :/
Stary 2012-08-08, 14:03   #4174
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

mnie też sięRoan podoba ale własnie sama gondola, chyba największa na rynku, na zimę akurat, tak fajnie też ten sztrusks wygląda wewnątrz ale spacerówka to lipa, koleżnka ma już dla 2 dziecka i po pierwszym to ona w opłakanym stanie, ten plastik taki tandetny jest
Ja mam kupiony Espiro Vector 4 lite jagododwo różowy plus dokupiony do niego fotelik fioletowy dla synka miałam coneco V3 - porażka, pozbyłam się jak miał 4 mce, nie polecam tej firmy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:04   #4175
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę brać po 1 pastylce (tej rozpuszczalnej w wodzie) magnezu dziennie? Wiem, że lekarze często przepisują magnez na twardnienie brzuszka, ale jeśli chciałabym go brać sama, to nie ma przeciwwskazań? Czasem w nocy mam skurcze łydki i dlatego myślałam, żeby kilka dni go pobrać....
Magnez możesz spokojnie brać - nie zaszkodzi. Ja przez całą ciąże brałam i skurcze w łydkach się pojawiły. Dlatego gin mi zmienił na magnez z potasem i dodał jony wapnia. I to w efekcie dało mi ulge, bo była tragedia.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam z powrotem dziewczyny! w koncu znalazlam chwile i chec na wizazowanie z Wami nareszcie w domu
no to opowiadam co u mnie i biore sie za nadrabianie.
juz w czwartek wieczorem po kolacji wpadlismy moze na 15 min na zakupy do marketu i brzuch spial mi sie jak nie wiem. wzielam jeszcze jeden fenek ponad zalecone 4 i poszlam spac. w piatek musielismy z tzem skoczyc na zakupy, no nie moglam go puscic samego bo nie wiedzialby co wziac. zeszlo nam ze 2 godz, brzuch nie odpuszczal. wrocilismy do domu, zaleglam i odpoczywalam, no ale dalej kicha, brzuch napiety tak, ze nawet stanie sprawialo mi problem... pod wieczor zdecydowalam, ze wpadniemy na ip, liczylam, ze zrobia mi jakies badania, nie wiem, dadza jakies leki i wrocimy do domu na Harryego Pottera
a tu od razu mnie wzieli na oddzial. dostawalam 4 kroplowki po 2 g fenka, w pon i wczoraj juz tabletki. w sobote zaczal mi brzuch mieknac, w niedziele juz bylo ok. mialam po raz pierwszy robione ktg- po 2 razy dziennie oczywiscie najczesciej maluch wiercil sie przed i po, w trakcie tak sobie
weekend jak to weekend, nic specjalnego w szpitalu nie zrobia, za to w poniedzialek obchod na bogato- 3 lekarzy i 2 polozne, potem mialam badanie- szyjka rozmiekczona, i trzon macicy napiety mozliwe, ze to ze stresu, bo liczylam, ze w poniedzialek juz wyjde...
po poludniu bylam na usg. Junior nadal pozostaje glowka w dol, wazy 2012 g (ukonczony 33 tydz)
wzrosly mi wody, mam 12 nie wiem, czy od kroplowek, czy od mojego picia, ale cieszy mnie to
lozysko dojrzale w II stopniu, reszta tez prawidlowa. mialam robiona morfo i mocz, tez ok
wrocilam do domciu i jestem uziemiona, nie ma mowy o spacerach chocby 100metrowych, nie daje rady... byle do ukonczenia 37 tygodnia i niech sie dzieje, co chce tz jest kochany, wszystko w domu robi, bez zajakniecia nawet gotuje obiady co ja bym bez niego zrobila...
ide ponadrabiac
Witamy w takim razie w domciu. Odpoczywaj kochana i dotrzymasz szczęśliwie do 37 tygodnia

Cytat:
Ja nie odróżniam BH od zwykłych skurczy, nawet nie wiem czy je mam.

Dobra, zabieram się za prasowanie.
Ja też mam w planach prasowanie. Na siedząco oczywiście przed telewizorkiem

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Paznokcie pomalowane do porodu niet, tzn mi kazali zmyć na lewej ręce kciuka chociaż do cesarki a miałam na czarno pomalowane wtedy a nie było czasu zmywacza kupić bo miałam iśc na sale JUŻ i dziewczyny z sali jakieś resztki miały i ledwo co udało mi się zmyc tego jednego paznokcia
Bafi, Ania - no stress, po co wam to? Przecież to już końcówka. Jak łożysko nie będzie nadrabiało to po poprostu zmusi dzidziusia do wyjścia, to już są wysokie tygodnie, nikomu nic złego się nie stanie kochane!!!!!!!!!!!

Pamiętajcie, że gdyby starzenie się łożyska było czymś nienormalnym to byście nie chodziły z tymi pięknymi brzusiami tylko leżały w szpitalach po cesarkach, bo nikt nie chciałby narażać życia waszego i waszych dzieci.
To jest normalne !!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomyślcie zatem jak mają się czuć te kobitki któe mają łożysko 3stopnia od 30 tygodnia??? dopiero muszą mieć schizy nie?? a ciąze dalej przebiegają normalnie, dzidziusie rodzą się o czasie.
a żebyście przestały martwić się o wagę swoich maluchów tutaj siatka centylowa.
Pamiętajcie że od 10 do 90 centyla nasze dzieciaczki są w normach !!!!!!
Zośka jest ledwo nad 10centylem ale już sie tym nie martwie bo widzę jak baraszkuje w brzuchu, lekarz mowi że jest super a ja mu wierzę.

30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
Jakoś tak przeraziło mnie, że miałam być mamą wrześniową a tu nagle sierpień wchodzi w rachubę Jakoś to tak szybko zleciało. W tych centylach to mój mały ma miedzy 50 a 90 więc chyba dobrze.
Ale powiem Wam szczerze, że czuje jak mi to całe podwozie siada, jakieś kłucie w pochwie, takie jakieś rozklepane.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O paciorkowcach to ja sie z forum naszego dowiedziałam a i wątpie żeby gin mi zalecił te badanie jak mam jeszcze tylko 40 dni do porodu a na wizyte w poniedziałek ide
Pewnie na tej wizycie pobierze Ci wymaz. Podczas badania na samolocie weźmie takie patyczki jak do uszu tylko dłuższe i przesmaruje dziurkę w cipce i dupce i wsadzi do plastikowego pojemniczka i powie żebyś do laboratorium zawiozła, chyba że ma laboratorium w przychodni w której przyjmuje to zaniesie sam. Teraz to badanie jest obowiązkowe więc bez tego na porodówkę nie trafisz

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczynki ide na wizyte, mam nadzieje, że sie dowiem czy Giulia się obróciła
za salto malutkiej i za wizytę

Cytat:
No to szalejesz kochana... jak gotowa jesteś to czekamy na rozwój akcji
Stary 2012-08-08, 14:05   #4176
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mnie też sięRoan podoba ale własnie sama gondola, chyba największa na rynku, na zimę akurat, tak fajnie też ten sztrusks wygląda wewnątrz ale spacerówka to lipa, koleżnka ma już dla 2 dziecka i po pierwszym to ona w opłakanym stanie, ten plastik taki tandetny jest
Ja mam kupiony Espiro Vector 4 lite jagododwo różowy plus dokupiony do niego fotelik fioletowy dla synka miałam coneco V3 - porażka, pozbyłam się jak miał 4 mce, nie polecam tej firmy
Ja miałam spacerówkę Coneco i super była. Lekka, zwrotne, porządna.
W Roanie mi się spacerówka nie podoba bo taki kanciak z niej, taka starodawna jest.
No ale te adaptery powinny jakieś być, niemożliwe aby tylko ich fotelik pasował.
Stary 2012-08-08, 14:05   #4177
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Niby na Allegro znalazłam sprzedawcę gdzie w opisie jest, że mają adaptery do Maxi Cosi. W ogóle to się zastanawiam czy nie lepiej jest kupić samą gondolę, a spacerówkę dopiero na wiosnę. Co o tym myślicie?

Baobabek a jakiej firmy fotelik kupiłaś?
Stary 2012-08-08, 14:11   #4178
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Pewnie na tej wizycie pobierze Ci wymaz. Podczas badania na samolocie weźmie takie patyczki jak do uszu tylko dłuższe i przesmaruje dziurkę w cipce i dupce i wsadzi do plastikowego pojemniczka i powie żebyś do laboratorium zawiozła, chyba że ma laboratorium w przychodni w której przyjmuje to zaniesie sam. Teraz to badanie jest obowiązkowe więc bez tego na porodówkę nie trafisz
Rewelacyjny opis

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Niby na Allegro znalazłam sprzedawcę gdzie w opisie jest, że mają adaptery do Maxi Cosi. W ogóle to się zastanawiam czy nie lepiej jest kupić samą gondolę, a spacerówkę dopiero na wiosnę. Co o tym myślicie?

Ja tak chciałam zrobić, że gondolę Roana a spacerówkę x-landera, ale trafiłam na wózek w którym podoba mi się wszystko

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Nisia tu znalazłam adaptery:
http://www.2o2.pl/produkt,24284,adap...a-i-rocco.html
A czy tak bardzo jest Ci to potrzebne na zimę i jesień?
Stary 2012-08-08, 14:16   #4179
marta1986222
Zakorzenienie

Ale mnie zgaga pali,nie wyrabiam,mam nadzieję chociaż że niunia urodzi się z włoskami dzięki moim cierpieniom

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:16   #4180
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Ja miałam spacerówkę Coneco i super była. Lekka, zwrotne, porządna.
W Roanie mi się spacerówka nie podoba bo taki kanciak z niej, taka starodawna jest.
No ale te adaptery powinny jakieś być, niemożliwe aby tylko ich fotelik pasował.
a ta moja spacerówka z coneco ciężka jak pieron, wszystko skrzypiało, mały kilka razy palce sobie przyciął jak budka była rozłożona
Cytat:

z tej samej co wózek - espiro i w komplecie adaptery były Fotelik porządny ładnie wykonany, solidny co do samej gondoli na zimę to ja też o tym myślałam, ale jak przeliczyłam to mi się to nie kalkulowało, no chyba, że gondolę używaną , a potem dołozyć do lepszej spacerówki. Ja i tak zamierzam koło lata kupić spacerówkę baby design mini a ten przedam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:20   #4181
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dalej męczą Cię wypryski bo mnie tak
tak meczą i myślę że póki nie urodze tak będzie dokonca
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:20   #4182
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak chciałam zrobić, że gondolę Roana a spacerówkę x-landera, ale trafiłam na wózek w którym podoba mi się wszystko

[/COLOR]Nisia tu znalazłam adaptery:
http://www.2o2.pl/produkt,24284,adap...a-i-rocco.html
A czy tak bardzo jest Ci to potrzebne na zimę i jesień?
Pytasz czy bardzo mi jest potrzebne aby fotelik móc zamontować na stelażu? W sumie nie wiem Myślę, że jest to wygodne. Ty masz doświadczenie w tym temacie, mogłabyś się wypowiedzieć? Z góry dziękuję

I masz rację, właśnie znalazłam ten adapter a co najlepsze sklep jest z Częstochowy, czyli tu gdzie mieszkam i jutro się tam wybiorę. Poza tym podobają mi się też wózki z Tako i jutro też skoczę je obejrzeć, wezmę głównych inwestorów (rodzice) i niech mi doradzają
Stary 2012-08-08, 14:27   #4183
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę brać po 1 pastylce (tej rozpuszczalnej w wodzie) magnezu dziennie? Wiem, że lekarze często przepisują magnez na twardnienie brzuszka, ale jeśli chciałabym go brać sama, to nie ma przeciwwskazań? Czasem w nocy mam skurcze łydki i dlatego myślałam, żeby kilka dni go pobrać....
Zobacz jaką masz dawkę.jeśli 100mg to mozesz pic 2 razy dziennie. 200 na dzień. oczywiscie dawka bez konsultacji. Bo tak to pewnie i więcej mozna.
Ja sobie piję już jakiś czas bo ginek mi polecił i skurcze odeszły w niepamiec.

Cytat:
No to sie okaże czy mi coś w poniedziałek o tym wspomni
Żadnych problemów czy infekcji nie miałam to pewnie odpuści.
Wy tu ciągle jakieś badania robicie a ja tylko na początku zestaw wielki a potem same siuśki i morfologia do badania
)
Mój cały czas tylko morfo i mocz. Na tokso to powiedział, że decyzja nalezy do mnie bo mam wynik sprzed 2 lat.
Nawet wstretnej glukozy nie miałam.

Cytat:

Jak Ci się podoba zestaw 3w1 to korzystniej wychodzi cenowo niz kupowane oddzielnie. Chyba, że planujesz kupno z innej firmy.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:37   #4184
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Ale mnie zgaga pali,nie wyrabiam,mam nadzieję chociaż że niunia urodzi się z włoskami dzięki moim cierpieniom
Szczerze współczuję tej zgagi, bo ja przez calutką ciążę nie doznałam tej wątpliwej przyjemności Ale mam nadzieję że moja niunia nie będzie łysolkiem, może poda się do mamusi, ja podobno miałam burzę czarnych włosów na głowie, byłam podobno niespotykanym okazem na porodówce
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:04   #4185
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
No to sie okaże czy mi coś w poniedziałek o tym wspomni
Żadnych problemów czy infekcji nie miałam to pewnie odpuści.
Wy tu ciągle jakieś badania robicie a ja tylko na początku zestaw wielki a potem same siuśki i morfologia do badania

Kasiam za wizyte
ja na twoim miejscu to bym sie uparła o to badanie. moja znajoma 2 lata temu nie miala tego badania a okazalo sie ze miala paciorkowca i dzidzia dostala sepsy. na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło.

Cytat:
Dziewczyny przede wszystkim dużo zdrówka dla Was i Waszych bliskich!
Ja dzisiaj lepiej czuję się fizycznie bo pogoda już lepsza stanowczo, ale za to psychicznie jakoś niezbyt fajnie. Smutna jakaś jestem i w ogóle.
Byłam przed chwilą u rodziców, mama wrzucała właśnie drugie pranie Maluszkowych ubranek i jeszcze została jedna porcja do wyprania. Wczoraj siostra się śmiała, że mam ubranek na każdy dzień roku inne i chyba nie będę musiała prać A ja przed chwilą kupiłam sukienkę, wrzucam Wam poniżej foto.

Ja tego cholernego paciorkowca na bank będę miała znając moje szczęście do infekcji. Teraz lekarz mi pobrał wymaz, a właściwie dwa, ale wynik będę miała dopiero na początku września. Dziewczyny, którym wyszedł pozytywny wynik, lekarz przepisał Wam teraz leki czy przy porodzie dostaniecie antybiotyk?

Co do wózka to mnie się strasznie podoba ten Roan Marita, ale doradźcie, bo czytałam, że to nosidełko, które jest niejako w zestawie i służy na początku jako fotelik samochodowy nie ma zachwycających opinii, ale znowu pasuje do stelaża i można je razem montować. Nie wiem czy odpuścić sobie na razie ten fotelik i kupić sam wózek, czy szukać innego wózka, tak żeby można było wpiąć jakiś porządniejszy fotelik.
sukieneczka sliczna mam podobno dla mojej pannicy

Cytat:

Kasiam mi już makijaż nawet nie pomaga w wyglada niu pieknie wiec juz od 2 tygodni sie wogóle nie maluje bo po co i tak wyglądam jak zombie kciui za wizytę

ja w sumie nie moge teraz narzekać, bo mi nic nie wyskakuje ale no ja mialam problemy przed ciaza wszyscy mi mowili ze po ciazy sie skoncza i licze na to

Cytat:

Ja też mam w planach prasowanie. Na siedząco oczywiście przed telewizorkiem

za salto malutkiej i za wizytę

telewizor obowiązkowo

dziekuje dziewczyny za kciuki
niestety nadal nie wiem czy Giulia sie obróciła czy nie i jestem wsciekła z tego powodu.ginka kazał przyjsc za 2 tyg i wtedy zobaczymy i bedziemy robic badania do porodu, bo dziecko ma jeszcze czas sie obrocic. no ok ale kurka co z moimi nerwami, ja jujz bym chciala wiedziec
i jeszcze powiedziała mi żebym sie CIESZYLA ze moge miec cesarke, bo to o wiele lepsze niz sn...brak problemow z wyproznianiem, skurczy, nacinania, problemow ze wspolzyciem ...no cala wiazanke zalet mi wyliczyla..... no moze i jest lepiej...ale jak czlowiek nigdy czegos takiego nie przezyl to raczej ciezko mu sie nastawnic pozytywnie no i my bardzo chcemy byc przy narodzinach razem z tz, a tu dupa jak by cesarka byla no nic jakos musze wytrzymac te 2 tyg.

kupilam sobie rafaello i ide sie najesc moze mi sie humor poprawi eh.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:14   #4186
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

cytuję kawałkami bo coś mnie przeglądarka wywala

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Ale jestem szczęśliwa, po prostu się poryczałam ze szczęścia. Kilka lat temu tata zaczął terapię mającą zwalczyć wirusa wątroby. I mu terapię przerwano, bo nie przyniosła efektu. W tamtym roku miał 3 st. marskości wątroby i dali mu kolejną szansę... Od kwietnia jest na terapii i własnie dziś odebrał wyniki, że terapia jest skuteczna. Oby tak dalej. Siedzę i ryczę ze szczęścia. To była ostatnia szansa.

Siedzę i ryczę dosłownie, łez powstrzymać nie mogę.... Tyle lat z tym wirusem żył, każdy tylko cicho myślał ile jeszcze będzie z nami... Wiem okrutne to, ale bez wątroby żyć się nie da, a przeszczepu nie dałoby się zrobić, bo nową wątrobę dalej atakowałby wirus... Teraz jest realna szansa, że będzie zdrowy. Może nam się uda piwko z nim kiedyś wypić nawet

zdrówka dla taty

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Poszlam badac krzywa cukorwa. Byla obrzydliwa po godzinie zaczelo robic mi sie slabo,oblały mnie zimne poty i wszystko zwymiotowalam.czuje sie teraz fatalnie i potwornie chce mi sie spac. Nie chce tego przezywac po raz drugi i nie podejme sie juz tego badania.
zielona, nie chcę Ci tu prawić kazań moralnych ale lepiej by było gdybyś jednak zrobiła to badanie. bo gdyby jednak się okazało, że z cukrem jest coś nie tak i byś tego nie leczyła to wtedy istnieje duże ryzyko powikłań u noworodka,różnego rodzaju wady a może nawet zapaść w śpiączkę...

wiem, że to straszne badanie, sama dziś podchodziłam do niego 4 raz i modlę się, by ostatni...

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo, od paru dni nic w głowie nie mam jak myśl o starzejącym sie łożysku itp rzeczach. Naczytałam sie tutaj i ooo.. a usg mam robione 21.08 ale to na takim sprzęcie, że lepiej nie mówić, u lekarza u którego tylko zwolnienie mnie interesuję, a takie lepsze z wyliczeniami itp mam 8.09 dopiero. Zwariuje
marzenka, nie nakręcaj się, wsio będzie ok

Cytat:
Kupiłam te bella, tylko jedno opakowanie, bo przy Pauli w domu używałam już normalnych podpasek, teraz też liczę że tak będzie. W razie W je wzięłam, aby były. One są jak szpitalne podkłady. A dziewczyny na innych wątkach zachwalały. No i szczerze mówiąc szkoda mi 30zł na podpaski wydać. I tak w kosz i tak.
też mam te zwykłe belli, podpachy jak podpachy mi też było szkoda pieniążków na droższe ...

Cytat:
Chyba nie powinnaś mieć z tego powodu wyrzutów sumienia Z tego co pamiętam to miałaś leżeć
no miałam, ale sama wiesz jak to jest
wyleżę się po śmierci

Cytat:
od razu po porodzie można? U nas możesz siateczkowe zabrać ale na sam początek trzeba o nich zapomnieć i też podkładów nie dają.
u nas można od razu, byleby były te z siatki a nie jednorazówki.

Cytat:
Zmiana tematu. Wkurzyłam się bo mam jutro urodzinki, ale moja rodzinka przyjedzie dopiero w sobotę. Póki mamy jeden pokój to chcąc nie chcąc jakieś większe spędy robimy u teściów na dole. I teściowa akurat na sobotę też musiała sobie sprosić gości. Ani w kuchni się nie pomieścimy, ani w pokoju. Masakra. Wiem że to jej chałupa ale mogła sobie ten jeden weekend darować
a to teściówka wredna

Cytat:

ja za 40 min jadę do kosmetyczki na manicure i pedicure trzeba sie wypięknić na poród
penie, że trzeba położna polecała nam jeszcze wizytę u fryzjera

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
ale pazurków pomalowanych to chyba nie można mieć do porodu co ?
zależy od szpitala, u nas można, nie jakaś ognista czerwień ale pastele jak najbardziej

i tipsy, akryl, też można mieć.

położna nam mówiła, że i tak cały czas kobieta podłączona jest pod sprzęt monitorujący więc nikt na paznokcie patrzeć nie będzie takie praktyki stosowano kilka lat temu ale teraz nie ma takiej potrzeby

ja w każdym bądź razie cały czas maluję, najwyżej wezmę za sobą zmywacz
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:21   #4187
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

zależy od szpitala, u nas można, nie jakaś ognista czerwień ale pastele jak najbardziej

i tipsy, akryl, też można mieć.

położna nam mówiła, że i tak cały czas kobieta podłączona jest pod sprzęt monitorujący więc nikt na paznokcie patrzeć nie będzie takie praktyki stosowano kilka lat temu ale teraz nie ma takiej potrzeby

ja w każdym bądź razie cały czas maluję, najwyżej wezmę za sobą zmywacz
Fajny masz szpital. Ja jak miałam pomalowane przy pierwszym porodzie to dostałam taki ochrzan że teraz nawet nie śmiem mieć pomalowanych pomaluje jak wróce do domku już
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:26   #4188
Dearlie
Zakorzenienie

Ja już w domu po pracy, muszę jeszcze tylko na 19 wyskoczyć do gabinetu na jedne brwi. Dobrze, że mam tak blisko.

Poza tym dzisiaj z mamą odbyłam poważną rozmowę i chyba jednak zdecyduję się na zamknięcie działalności. Serce mi pęka na myśl o tym, ale tak chyba będzie najlepiej. Jeżeli mam się co miesiąc stresować, żeby znaleźć pieniądze na opłatę czynszu to chyba nie warto. Gdyby lokal był luksus to też co innego... a tak to na wiosnę musiałabym jeszcze wsadzić z 3 tys. w remont, bo ściany pękają, dach przecieka i grzyb wychodzi, co zimę zamarzają rury i muszę nosić wodę w butlach 5 litrowych, brak ogrzewania i musze ogrzewać elektrycznie, a tym samym moje rachunki w okresach zimniejszych wynoszą za sam prąd ponad 1000 zł. Co nie zmienia faktu, że decyzja jest trudna... kocham tę pracę, ubóstwiam wiele moich klientek i na tę chwilę nie widzę swojego życia bez tego gabinetu. Muszę psychicznie oswoić się z tą myślą i decyzją.

Cytat:
witam z powrotem dziewczyny! w koncu znalazlam chwile i chec na wizazowanie z Wami nareszcie w domu
juz w czwartek wieczorem po kolacji wpadlismy moze na 15 min na zakupy do marketu i brzuch spial mi sie jak nie wiem. wzielam jeszcze jeden fenek ponad zalecone 4 i poszlam spac. w piatek musielismy z tzem skoczyc na zakupy, no nie moglam go puscic samego bo nie wiedzialby co wziac. zeszlo nam ze 2 godz, brzuch nie odpuszczal. wrocilismy do domu, zaleglam i odpoczywalam, no ale dalej kicha, brzuch napiety tak, ze nawet stanie sprawialo mi problem... pod wieczor zdecydowalam, ze wpadniemy na ip, liczylam, ze zrobia mi jakies badania, nie wiem, dadza jakies leki i wrocimy do domu na Harryego Pottera
a tu od razu mnie wzieli na oddzial. dostawalam 4 kroplowki po 2 g fenka, w pon i wczoraj juz tabletki. w sobote zaczal mi brzuch mieknac, w niedziele juz bylo ok. mialam po raz pierwszy robione ktg- po 2 razy dziennie oczywiscie najczesciej maluch wiercil sie przed i po, w trakcie tak sobie
weekend jak to weekend, nic specjalnego w szpitalu nie zrobia, za to w poniedzialek obchod na bogato- 3 lekarzy i 2 polozne, potem mialam badanie- szyjka rozmiekczona, i trzon macicy napiety mozliwe, ze to ze stresu, bo liczylam, ze w poniedzialek juz wyjde...
po poludniu bylam na usg. Junior nadal pozostaje glowka w dol, wazy 2012 g (ukonczony 33 tydz)
wzrosly mi wody, mam 12 nie wiem, czy od kroplowek, czy od mojego picia, ale cieszy mnie to
lozysko dojrzale w II stopniu, reszta tez prawidlowa. mialam robiona morfo i mocz, tez ok
wrocilam do domciu i jestem uziemiona, nie ma mowy o spacerach chocby 100metrowych, nie daje rady... byle do ukonczenia 37 tygodnia i niech sie dzieje, co chce tz jest kochany, wszystko w domu robi, bez zajakniecia nawet gotuje obiady co ja bym bez niego zrobila...
ide ponadrabiac
Witamy spowrotem. Cudownie, że masz tak wielkie wsparcie w mężu. Odpoczywajcie kochani, a wierzę, że bez problemu wytrwacie do tego 37 tygodnia.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry mamy

ja melduję, że żyję

i że od dwóch dni wieczorem zjawiają się przepowiadacze no i że brzuch nisko
widzę, że robi się na wątku co raz bardziej gorąco u mam z pierwszymi terminami na liście.
Stary 2012-08-08, 15:27   #4189
lidka0308
Zadomowienie

Witanko!

Właśnie wszamaliśmy obiadek i mogę was podczytać.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry
dzisiaj mnie nie będzie .. chciałam tylko zameldować że znowu są skurcze i już się boje co to będzie dalej jak dopiero 3 dni bez fenka ehhh ....
Kochana, będzie wszystko dobrze już my się tu o to postaramy wsparciem duchowym!

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej

Witam się z rańca i mam doskonałą wiadomość - jest szansa, że mój tatuś będzie całkowicie zdrowy.
No to cudnie! fantastyczna wiadomość!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:36   #4190
Konczita
Zakorzenienie

wróciłam z IP .. mam skurcze co 16 minut i odesłano nas do domu ! szyjka ma prawie 5 mm i rozwarcie na pół opuszka .. mam się relaksować ... aaaaaaaaaaaa mała waży uwaga 2985 ... gdzie ostatnio miała 2150 ... masakra ....

13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:37   #4191
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
zielona, nie chcę Ci tu prawić kazań moralnych ale lepiej by było gdybyś jednak zrobiła to badanie. bo gdyby jednak się okazało, że z cukrem jest coś nie tak i byś tego nie leczyła to wtedy istnieje duże ryzyko powikłań u noworodka,różnego rodzaju wady a może nawet zapaść w śpiączkę...
Ja nie wiem czy to nietolerancja glukozy jest faktycznie tak niebezpieczna. U mnie w UK tego badania się nie wykonuje, jedynie w przypadku gdy w rodzinie są przypadki cukrzycy. Cukrzycy powtarzam, a nie nietolerancji glukozy, bo to jest podstawowa różnica. Wydaje mi się, że gdyby faktycznie ryzyko dla dziecka było tak wysokie to wszystkie kobiety miałyby zalecane to badanie. Z tego co czytałam to głównym ryzykiem jest bardzo duże dziecko i cesarskie cięcie. Nie ma co popadać w paranoję - trzeba racjonalnie się odżywiać, nie przesadzać ze słodkościami i będzie ok.

Anesh, super wiadomość. Zdrowia dla Taty.

Konczita, ojej, już tak szybko?

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-08-08 o 15:40
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:40   #4192
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Konczita, trzymam kciuki za pomyślny rozwój wydarzeń. Chcesz już rodzić czy nie?
mam nie wypraną pościel i mebelków nie mam ... jakie urodzić? dopiero 36t mamy
Stary 2012-08-08, 15:41   #4193
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Witaj super, że już w domku , że z dzidzią wszystko w porządku i że brzusio się nie napina teraz ładnie odpoczywaj żebyście pozostali jak najdłużej w dwupaku i dla Tż-ta
Cytat:
Super ze jesteście w dwupaku

Oszczędzaj sie kochana ale skoro mężul tak dba to wszystko będzie dobrze
Cytat:
cudnie ze jesteście w domku nadal w dwuaku
Cytat:
super ze nadal w dwupaku i dla meza

dziewczynki ide na wizyte, mam nadzieje, że sie dowiem czy Giulia się obróciła
Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Oj niedobra siostrzyczka żeby tak kobietę w ciąży traktować
żebyście tylko zdążyły dziś wszystko pozałatwiać co macie zaplanowane

Super, przydadzą się zwłaszcza te o przechowywaniu mleka, bo mam zamiar karmić co najmniej pół roku (o ile będę miała pokarm), a jak będę jeździć na uczelnię to muszę zostawiać mleko dla maluszka, dzięki

Ja też mam te majty, polecam. Zamówiłam jedną paczkę, ale w raju rodzica się pomylili i przysłali mi dwie

Mamcia to ty się ładnie szykujesz do porodu Nie zapomnij o fryzurze i makijażu Ale co tam, dzidziuś pozna piękną mamuśkę jak się urodzi

Spokojnie możesz łykać magnez, bo te skurcze łydek są męczące

Super wózio

LadyBeatta witamy w domku i dla Tżta

Zabieram się za dzisiejszą część mojej magisterki
Cytat:
Na pewno nie można.

Spokojnie sobie bierz

Proszę bardzo

Łeeee no to wszystko ładnie, tylko leżakować trzeba więcej. Piękne wieści nam przyniosłaś

To wcale tak nie leci jak z kranu, bardziej niż przy okresie, ale z podpachą pod tyłkiem ze spokojem można leżeć i nie powinno być niespodzianek.

Ginekolog Cię do okulisty wysłal? Dlaczego?

Ponoć to teraz obowiązek, a badanie wykonuje się około 36-38 tyg ciąży.

Szkoda że u mnie się nie pomylili.

Idę obiad robić, a mi się nie chce. Nie lubię stać przy garach.
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja w pracy siedzę i już mam dość.
Ale jeszcze tylko 1,5 tygodnia, później urlop, po urlopie tydzień i zwolnienie

Anesh bardzo się ciesze, że z Tatą lepiej.

Śpioszka - łózeczko bardzo ładne, a TŻ niech nie narzeka.

Colds, Kasiam - kciuki za wizyte.

Lady - ciesze się, że jesteście w dwupaku, oby tak dalej.
Cytat:

dziekujemy dziewczyny, za trzymanie kciukasow kazdej z osobna i wszystkim razem
uch uziemienie mnie dobije, ale jest jeden plus- nie bede lazic po sklepach i wydawac kasy na bzdury no chyba ze przez all
Stary 2012-08-08, 15:42   #4194
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
mam nie wypraną pościel i mebelków nie mam ... jakie urodzić? dopiero 36t mamy
No zauważyłam na suwaczku i dlatego zedytowałam. Nie martw się, dzidzia już duża i jakby co nic jej nie grozi. A tego fenka nie kazali Ci znowu brać?
Stary 2012-08-08, 15:43   #4195
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
wstawię jeszcze foto bryczki naszej Niuni pus fotelik bo spacerówka nadal rozczłonkowana no i te parę sztuk zakupów dla Maluszkowej
bryczka super

Cytat:
ide ponadrabiac
nie ma to jak w domu
odpoczywaj jak najwięcej

Cytat:
Logiczne że łożysko sie starzeje
Wszystko sie starzeje, serce, flaki, cycki, dupa, włosy itp
Maluch już w brzuchach też ma kilka miesięcy i też sie starzeje. No kurka, taka kolej rzeczy

O paciorkowcach to ja sie z forum naszego dowiedziałam a i wątpie żeby gin mi zalecił te badanie jak mam jeszcze tylko 40 dni do porodu a na wizyte w poniedziałek ide

jak to mówi moja mama: każdy dzień przybliża nas do śmierci

a na paciorkowca też jeszcze nie miałam, mam mieć między 36 a 38 tyg.

Cytat:

przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać

Cytat:
ja się raczej zdecyduję na 3 w 1, głównie ze względów finansowych

Cytat:
mnie też cały czas pali, nawet po wodzie

Cytat:
niestety nadal nie wiem czy Giulia sie obróciła czy nie i jestem wsciekła z tego powodu.ginka kazał przyjsc za 2 tyg i wtedy zobaczymy i bedziemy robic badania do porodu, bo dziecko ma jeszcze czas sie obrocic. no ok ale kurka co z moimi nerwami, ja jujz bym chciala wiedziec
i jeszcze powiedziała mi żebym sie CIESZYLA ze moge miec cesarke, bo to o wiele lepsze niz sn...brak problemow z wyproznianiem, skurczy, nacinania, problemow ze wspolzyciem ...no cala wiazanke zalet mi wyliczyla..... no moze i jest lepiej...ale jak czlowiek nigdy czegos takiego nie przezyl to raczej ciezko mu sie nastawnic pozytywnie no i my bardzo chcemy byc przy narodzinach razem z tz, a tu dupa jak by cesarka byla no nic jakos musze wytrzymac te 2 tyg.

oj szkoda, że lekarz nie podpatrzył jak malutka leży.
powiem Ci, że mój ginekolog też na ostatniej wizycie nie chciał mi zrobić usg ale powiedziałam mu, że bez niego nie wyjdę facet nie miał wyjścia jak zobaczył moja desperację

mój lekarz znowu jest bardzo przeciwny cesarkom, chyba że jest wyraźny powód to wtedy tak.
Stary 2012-08-08, 15:45   #4196
Konczita
Zakorzenienie

kazali wszystko odstawić i się relaksować ... a tu jeszcze miesiąc do terminu bo przecież 8 września z OM ... co za patologia ... chcę do mojej ginki !
Stary 2012-08-08, 15:46   #4197
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
kazali wszystko odstawić i się relaksować ... a tu jeszcze miesiąc do terminu bo przecież 8 września z OM ... co za patologia ... chcę do mojej ginki !

Nie martw się, nie możesz sie teraz denerwować.
Stary 2012-08-08, 15:50   #4198
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Szkoda, że nie dowiedziałaś się, jak malutka jest ułożona... Życzę, żeby się obrociła i byście z TŻ mogli rodzic razem. Rozumiem Cię, ja też bym nie chciała cesarki...

Cytat:
wróciłam z IP .. mam skurcze co 16 minut i odesłano nas do domu ! szyjka ma prawie 5 mm i rozwarcie na pół opuszka .. mam się relaksować ... aaaaaaaaaaaa mała waży uwaga 2985 ... gdzie ostatnio miała 2150 ... masakra ....

Oj, to relaksuj się Kochana Duża masz już dziewczynkę w brzuszku.

Cytat:

a na paciorkowca też jeszcze nie miałam, mam mieć między 36 a 38 tyg.

Ja też jeszcze nie miałam. na następnej wizycie będę zaczynała 35 t to może wtedy mi zrobi.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:51   #4199
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

O cholercia Słońce uciekaj do wyrka leżakować! Nic się nie martw... zobacz jaka córcia już duża, a do tego już 36 tydzień, więc nie ma powodów do obaw. Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj!
Stary 2012-08-08, 15:51   #4200
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy to nietolerancja glukozy jest faktycznie tak niebezpieczna. U mnie w UK tego badania się nie wykonuje, jedynie w przypadku gdy w rodzinie są przypadki cukrzycy. Cukrzycy powtarzam, a nie nietolerancji glukozy, bo to jest podstawowa różnica. Wydaje mi się, że gdyby faktycznie ryzyko dla dziecka było tak wysokie to wszystkie kobiety miałyby zalecane to badanie. Z tego co czytałam to głównym ryzykiem jest bardzo duże dziecko i cesarskie cięcie. Nie ma co popadać w paranoję - trzeba racjonalnie się odżywiać, nie przesadzać ze słodkościami i będzie ok.
ale z drugiej strony to badanie nie jest na tyle uciążliwe by go nie zrobić tym bardziej gdy zleca je lekarz prowadzący ciążę (u nas w Polsce to raczej standard).
wiem coś o tym, sama podchodziłam do niego kilkakrotnie i nieraz też się porzygałam...
moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne i w razie czego zastosować dietę niż później mieć pretensje że coś się przeoczyło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości