|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Hej Laseczki, od rana Was poczytuje ale nie mam siły skrobać... Jakaś niemoc mnie ogarnęła. Rano byłam na spotkaniu ze starą firmą a raczej z jej pracownikami. Było bardzo miło...
Kilka by się znalazło bo chcą ale dzieci jakoś gorzej... Cytat:
Cytat:
Teściową olej!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za akcję i badania. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za ostatni tydzień, aby się ruszyło, było szybko i w miarę bezboleśnie ![]() Za wszystkie tygodnie, badania wizyty, akcje za siebie też trzymam ale coś słabo ![]() |
|||||||||
|
|
|
#4472 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie kiedy mniej więcej maluszki zaczynają przesypiać noce??
|
|
|
|
#4473 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć mój szwagier też ma rację dzwoniąc do kobiet dwa razy - pierwszy raz to szansa na znalezienie telefonu w torebce ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
No to my już po USG, wszystko w jak najlepszym porządku
no i muszę pochwalić się nowoodkrytą umiejętnością Luśki, leżąc na brzuszku unosi i trzyma głowę tak, że patrzy na wprost i obserwuje poruszającą się zabawkę ![]() No i doszły nam nowe dźwięki do repertuaru ![]() Cytat:
ja chciałabym motać kangurka, bo to chyba najlepsza pozycja, dlatego pytam, bo tam nóżki wystają. Nie mam zamiaru urządzać długich spacerów w chuście, raczej wypad do sklepu na parę minut, ale jakby się zdarzyło wyjść na dłużej to właśnie nie wiem, czy smarować czymś Blue a jak myślisz, smarować czymś w takim wypadku? nooo mi też plecy dzisiaj dają się we znaki, po dwóch dniach noszenia małej niemal non stop. Ale dzisiaj jest już o niebo lepiej, ufff
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-08-08 o 18:51 |
|
|
|
|
#4475 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Małej za przedsiębiorczość ![]() Cytat:
Ani jednego skurczu. Zaczynam tracić nadzieję na to, że urodzę niedługo ![]() Co do chemicznej pomocy to powiedzieli, że do 2 tygodni jest to całkiem normalne... Pytałam położną ale powiedziała mi tylko żebym się nie nastawiała bo mam jeszcze czas i na razie nie ma szans na taką pomoc. Lekarz teraz na obchodzie też mi powiedział, że jeszcze mam czas. No kurde, nie pocieszyli mnie. I dostałam nowy antybiotyk - amoksiklav. za Ciebie Może moje pomogą
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-08-08 o 19:12 |
||
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia na jakie szczepionki sie zdecydowałas???????
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy z sr
dziś było dokładniej o porodzie a na koniec filmik tylko 1 na 5 panów wyszedł. Mój twardziel siedział ale minę miał nietęgą jak zobaczył na samym końcu łożysko ![]() Byłam też u fryzjera chyba jestem zadowolona - chyba, bo muszę to ułożyć po swojemu ![]() wvictoria a co Ty tu jeszcze robisz? miałaś rodzić ![]()
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-08-08 o 19:56 |
|
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kumpela tak miała, że do samego porodu na ktg jej nie wychodziły żadne skurcze ![]() osobne dawki Cytat:
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4480 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Młody kompletnie nie zainteresowany drugą stroną brzucha. Robi mi nadzieję i... później idzie spać. I taka robota z nim ![]() Cytat:
Wiecie najbardziej to się nie mogę doczekać tego jak zobaczę tą buziunię, łapki, nóżki i te wszystkie wałeczki (może), które nic tylko całować
|
||
|
|
|
#4481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy to sie wystraszylam ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam!
Gratuluję nowym mamusiom! Cytat:
Ja też biorę osobne szczepionki... Dziewczyny z dzidziusiami, wasze dzieci przechodziły skok 5 tygodnia? Moja od wczoraj strasznie marudna, ma serie 2 godzinne płakania, tylko noszenie i śpiewanie ją uspokaja... Myślałam że to od zatwardzenia bo dzisiaj miała, ale poszło już 5 kup a ona dalej marudzi... Kolki wykluczam bo brzuszek ma miękki... |
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-08-08 o 20:37 |
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze troszkę i się rozhula ![]() a ja sobie w ogóle nie mogę wyobrazić jak on będzie wyglądał. Jakaś abstrakcja
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwczyny zdarzylo sie ze wasze dziecko zakaszlało? Bo moj maly teraz spi i przez sen chwilke kaszlał
moze mu sie ulalo??
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agunia, ja tez wlasnie chce osobne, a rotawirusy czy pneumokoki???
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
moja też. U nas to chyba jak za dużo powietrza łyknie to kaszle.
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na rotawirusy nie szczepię. Nie wiem co z pneumokokami, my je mamy niby obowiązkowe (tak mi pediatra mówiła, że przez to że wcześniak, ale na ile to prawda nie wiem, bo wyczytałam że wtedy są bezpłatne, ale nigdzie nie piszą, że obowiązkowe), najchętniej bym zaszczepiła ale dopiero po 2 roku życia
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wróciliśmy wyluzowani z kina, mama została z Fabim Ale i tak padam na pysk ze zmęczenia ![]() Odliczam też dni, 17stego zołza jedzie
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- A my zaczynamy 39 tydzień
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
![]() Teraz lecę pod prysznic, potem karmienie i liczę na spanie ![]() Dobrej nocy laseczki |
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
agunia super ze wszystko dobrze po wizycie
ja wiem ze chce osobne ale te pnemokkoki to nie wiem... Jutro was nadrobie idę spad bo mala śpi. Padam... Dobranoc..
|
#4498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiktoria no to kicha, współczuję Ja swojego lekarza w czwartek też pytałam o ewentualną chemię (mędziłam, że mi ciężko, spuchnięta jestem, na drugie mam Pigi i inne takie), był niewzruszony. Przed terminem Cię nie dotknę bo krzywdy robić Ci nie będę. Tyle usłyszałam. Więc takim sposobem szpital mam gwarantowany na 20.08. I w sumie jeśli nie urodzę do piątku to chcę iść do szpitala i poczekać do 20-tego bo w przyszłym tygodniu mój gin będzie zagranicą. W każdym razie dziękuję za i mam nadzieję, że coś się jednak ruszy u Ciebie... posyłam Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-08-08 o 21:48 |
|
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długi ale ciekawy artykuł na temat szczepienia przeciw pneumokokom http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/
|
|
#4500 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zadzwoniłam do mojego kolegi- ginekologa z Wrocka i kazał mi iść sprawdzić to na IP, więc pojechałam. Zrobili mi 2x ktg- brak skurczów, na badaniu wyszło że pęcherz cały. ufff, wiem, wiem spanikowałam trochę ale wolałam się upewnić
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-08-08 o 22:18 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

Teściową olej!
za akcję i badania. 

Mój mąż jak słyszy "sprawdź w mojej torebce" to oddaje mi ją i wychodzi z pokoju
Twierdz, że nie chce tego widzieć. Ale ja wiem co on nosi w swoim plecaku i to jest dużo gorsze niż moja torebka ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Za to pani otworzyła drugą kasę i zaprosiła mnie jako pierwsza w kolejce. Głupio mi było, choć miło z jej strony. Głupio tym bardziej, że Martynka od razu się uspokoiła i zasnęła - chyba nie chciało jej się czekać
Ani jednego skurczu. Zaczynam tracić nadzieję na to, że urodzę niedługo 

powiedzcie mi proszę jak odróżnić wyciekanie wód od zwykłych upławów? Dziś w będąc mieście poczułam sporą wilgoć jak na początku @ - była mokra plama i resztki globulki (natamycyny na infekcję) na majtkach, teraz jest całkiem suchutko
Papierki lakmusowe mam jakieś kijowe, nic nie wskazują (żadnego koloru)