Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 18:27   #4471
red_scorpio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Hej Laseczki, od rana Was poczytuje ale nie mam siły skrobać... Jakaś niemoc mnie ogarnęła. Rano byłam na spotkaniu ze starą firmą a raczej z jej pracownikami. Było bardzo miło...
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dzień dobry to komu dziś będziemy gratulować ?
Kilka by się znalazło bo chcą ale dzieci jakoś gorzej...
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to zapomniałam pogratulować: Paulaaa23, Chmielinka - wielkie gratulacje Haniu, Adasiu - witamy na świecie! Dziewczyny, widziałyście jakie słodkie czapki dla niemowląt ma C&A w kolekcji jesiennej? No padłam, muszę mieć przynajmniej jedną!

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Czapki boskie! Brzuch nadal boli co jakiś czas.....idę na miasto z siostra, ale złe sie dziś czuje, w sensie ze mi słabo jakoś tak i duszno.....ale nie będę siedziała
Idź, może się co ruszy Teściową olej!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Niunia pozdrawia ciotki klotki jaaaaaacie ale słodkie Rozalka chce taka alepogoda, zachmurzone niebo, wieje.... wrrrrrr.... Moja mała jest zmarzluchem! co chwile ma gesią skórke nawet na policzku!!!! jak sie kapie tez podejrzewam ze Jej zimno dlatego wrzeszczy , bo jak jest okryta juz to spokojniejsza jest..... nie kumam Jej raz lubi an golasa lezec a raz jej zimno....
Śliczna niunia
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Oczywiście zaczęłam od listy dzieciaczków i widzę, że mamy dwa nowe Paulaaa23 chmielinka Ogromne gratulacje Przy okazji mogę pochwalić się, że małej odpadł pępuś a teraz uciekam ją karmić. Studnia bez dna Mam nadzieję, że będzie dzisiaj spokojna i będę miała czas na wizaż Miłego dnia Kobietki
za pępek
Cytat:
sama nie wiem, jak sobie radzę, ale niestety zauważyłam, że jeśli jestem z małą sama, to pod wieczór już się czasem... zawieszam Potrafię położyć ją sobie taką wyjącą na kolanach i 5 minut patrzeć, nie reagując.
Trafił się trudny egzemplarz ale jaki kochany Dużo siły!!
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Pochodziłam trochę, pokręciłam biodrami i trochę mnie brzuszek... no tak zaczyna być coś czuć... Matko, żeby się zechciało rozkręcić... wiem, że to nie będzie takie proste
Słabizna widzę, lekarz chemicznie nie chce pomóc? Daj znać jak wyniki, za akcję i badania.
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej nieobecności jak juz pisałam Hani w sobotę w nocy urodziłam mojego synka (49 cm, 3905 g) jestem ogromnie szczęśliwa, mały jest słodki dziękuję wszystkim za życzenia gratuluje również nowym mamusiom

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Paulagratulacje! chmielinka gratulacje! trzymam kciuki za ewentualne dzisiejsze porody moja w nocy co zjadła to zwróciła i tak w kółko. o 6.00 była pobudka i tak do 8 się z nią męczyłam, w końcu dała pospać z 1,5 h a teraz babcia ją niańczy...ja tylko dostarczam mleko, normalnie jak krowa dojna sie czuję, wczoraj nie byliśmy na spacerze, na balkonie tylko kimała, bo nie udało mi się odciągnąć mleka. Mam na styk, a bez butli nie ryzykuje wyjścia. jutro wizyta u pediatry, akurat Pola skończy 4 tygodnie, myślę ze 4 kg będzie mieć.Ubranka jeszcze te najmniejsze zakładam, ale są takie na styk. W piątek wizyta w mojej pracy, dziewczyny chcą zobaczyć małą na żywo.Jedziemy też do moich rodziców na 3 dni , w tym jeden dzień to chrzciny u mojego brata. Będę chrzestną Gabrysia, jeszcze go nie widziałam, a ma już 2,5 m-ce. dziś jeszcze planuje zakupy: torebka + stanik. Zacznę poszukiwania od stanika, póki z cyców nie będzie mi się lało mleko.Tż jeszcze chce sobie kupić koszulę.Tylko żeby mi się udało odciągnąć z 100 ml mleka, żeby małą zostawic bez stresu z babcią...
za 4 tydzień
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ja! Ja! Ja! Ja zaraz sobie poskaczę na piłce Prince, Mandi śliczne te Wasze księżniczki A my dziś zaczynamy 4o tydzień! I mam nadzieję, że ostatni
oby był ostatni!!
za ostatni tydzień, aby się ruszyło, było szybko i w miarę bezboleśnie

Za wszystkie tygodnie, badania wizyty, akcje za siebie też trzymam ale coś słabo

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:27   #4472
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

wiecie kiedy mniej więcej maluszki zaczynają przesypiać noce??
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:45   #4473
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Dowcipni Mój mąż jak słyszy "sprawdź w mojej torebce" to oddaje mi ją i wychodzi z pokoju Twierdz, że nie chce tego widzieć. Ale ja wiem co on nosi w swoim plecaku i to jest dużo gorsze niż moja torebka
U nas jest to samo.
Choć mój szwagier też ma rację dzwoniąc do kobiet dwa razy - pierwszy raz to szansa na znalezienie telefonu w torebce

Cytat:
Powiedz to mojemu mężowi

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jak dlugo krwawilyscie po porodzie i czy mialyscie jakies przerwy?
Ja nadal plamię (jutro będzie miesiąc) - maksymalna przerwa to doba

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gratuluję. Ja nie mam rany, a na początku miałam bardziej wrażliwy brzuch i też chodziłam w ciążówkach, dresie i luźnych bojówkach.
O kremy i maści najlepiej zapytaj lekarza, bo kobiety po cc chyba często coś stosują. Wiem tylko, że nie należy używać niczego bez potrzeby.
Tak zrobię - zapytam gina co sądzi o tej ranie i opuchliźnie Jeszcze ze dwa tygodnie dowizyty.

Cytat:
Dziewczyny, ja wiem, że większość z was nie ma tego problemu (bo dzieci - mniej lub więcej - śpią też w dzień), ale CO BYŚCIE ZROBIŁY NA MOIM MIEJSCU?
Przez większość dnia jestem sama - mąż wraca najczęściej około 17, czasem później. A czasem - jak teraz - wyjedzie na kilka dni służbowo i to ja jestem z dzieckiem 24 godziny na dobę. W 9 przypadkach na 10 - bez jakiejkolwiek pomocy.
Mała, jak wiecie, w ogóle w dzień nie sypia. A kiedy nie śpi, to wyje. No chyba, że akurat je albo trzymam ją w ramionach. I nie - ja jej tego nie "uczyłam" - ona już po nas przyszła zaprogramowana na takie zachowanie i "nauczona" milczenia wyłącznie przy fizycznym kontakcie
Nie kołyszę jej, nie noszę, nie usypiam w inny sposób, bo bym już miała kompletnie przechlapane - ale bez tego jednego - bez fizycznej bliskości (bo ją jednak biorę i przytulam/kładę sobie na kolanach) - Zosia sobie kompletnie nie radzi i koniec. I odkładana drze się na pół ulicy.
I co ja mam robić? przecież ja też się muszę wysikać, umyć, czasem coś zjeść. Ok, sikanie trwa moment, szybki prysznic też, ale jedzenie? Przecież nie mogę zjadać pierwszego posiłku o 18!!!

(zawsze myślałam, że przy dziecku nie będę miała czasu na net i książki. A tu niespodzianka! na to akurat mam najwięcej, bo i tak większość czasu siedzę)
Moja pierwsza myśl to chusta Można to połączyć ze sposobem Pauli.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

A właśnie, miałam pytać dziewczyny chustujące, czy wychodząc na spacer z chustą smarujecie rączki i nóżki dziecka kremem z filtrem?
Rączki są schowane, a na stópkach skarpetki - jednak jak był upał, to jeszcze w niej nie wychodziłam.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny czym myjecie butelki po mleku? jakim płynem do naczycn czy czyms specjalnym, bo mi zostaja tłuste osady na ściankach butelek
Tylko wodą plus wrzątek do wyparzania przy co drugim użyciu
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:49   #4474
agunia82
Zakorzenienie

No to my już po USG, wszystko w jak najlepszym porządku Jedyne co to widać, że mózg jest młodszy niż by na to wskazywał wiek dziecka (no ale Luśka miała cechy wcześniactwa, więc jest to całkowicie normalne)

no i muszę pochwalić się nowoodkrytą umiejętnością Luśki, leżąc na brzuszku unosi i trzyma głowę tak, że patrzy na wprost i obserwuje poruszającą się zabawkę
No i doszły nam nowe dźwięki do repertuaru

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja za daleko nie wychodzę z chustą tylko do blisko mieszkajacej mamy/do sklepu ale powiem Ci że niczym nie smaruje, bo raczki zawsze ma schowane (jak na razie motam "kieszonke") a z główki też niewiele widać, bo wtulona we mnie
W ogole jak byłam o ortopedy pytalam o chusty, to powiedział że nie jest zwolennikiem osobiście, ale jak już to uważać na pozycje ciała dziecka żeby nie była przykurczona no i nie nosić dłużej niż 45 min...

a mnie bola ostatanio plecy, pewnie to znak że Sare za bardzo rozpieszczam noszac na rekach.. a to dopiero początek!!
dzięki za odpowiedź
ja chciałabym motać kangurka, bo to chyba najlepsza pozycja, dlatego pytam, bo tam nóżki wystają. Nie mam zamiaru urządzać długich spacerów w chuście, raczej wypad do sklepu na parę minut, ale jakby się zdarzyło wyjść na dłużej to właśnie nie wiem, czy smarować czymś
Blue a jak myślisz, smarować czymś w takim wypadku?

nooo mi też plecy dzisiaj dają się we znaki, po dwóch dniach noszenia małej niemal non stop. Ale dzisiaj jest już o niebo lepiej, ufff

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-08-08 o 18:51
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 19:09   #4475
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A jak sobie radzisz za dnia? Moja ma krótsze okresy czuwania, a i tak często czuję zabójcze fizyczne zmęczenie.
Za to nocka cudna, jak widzę!

Dobrze, że nie kupiłam tej książki w takim razie

Moja Mała przed chwilą zapłakała przez jakieś 2-3 sekundy w sklepie. Jedna klientka od razu założyła, że to kolki Za to pani otworzyła drugą kasę i zaprosiła mnie jako pierwsza w kolejce. Głupio mi było, choć miło z jej strony. Głupio tym bardziej, że Martynka od razu się uspokoiła i zasnęła - chyba nie chciało jej się czekać
dla Małej za przedsiębiorczość

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Słabizna widzę, lekarz chemicznie nie chce pomóc? Daj znać jak wyniki, za akcję i badania.

Za wszystkie tygodnie, badania wizyty, akcje za siebie też trzymam ale coś słabo
Słabizna. Teraz miałam drugie dziś ktg i dupa Ani jednego skurczu. Zaczynam tracić nadzieję na to, że urodzę niedługo

Co do chemicznej pomocy to powiedzieli, że do 2 tygodni jest to całkiem normalne... Pytałam położną ale powiedziała mi tylko żebym się nie nastawiała bo mam jeszcze czas i na razie nie ma szans na taką pomoc. Lekarz teraz na obchodzie też mi powiedział, że jeszcze mam czas. No kurde, nie pocieszyli mnie.

I dostałam nowy antybiotyk - amoksiklav.

za Ciebie Może moje pomogą

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2012-08-08 o 19:12
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 19:50   #4476
prince_polo
Zakorzenienie

Agusia na jakie szczepionki sie zdecydowałas???????

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 19:50   #4477
nel_a
Zakorzenienie

wróciliśmy z sr dziś było dokładniej o porodzie a na koniec filmik
tylko 1 na 5 panów wyszedł. Mój twardziel siedział ale minę miał nietęgą jak zobaczył na samym końcu łożysko

Byłam też u fryzjera chyba jestem zadowolona - chyba, bo muszę to ułożyć po swojemu

wvictoria a co Ty tu jeszcze robisz? miałaś rodzić

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-08-08 o 19:56
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:08   #4478
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dla Małej za przedsiębiorczość

Słabizna. Teraz miałam drugie dziś ktg i dupa Ani jednego skurczu. Zaczynam tracić nadzieję na to, że urodzę niedługo

Co do chemicznej pomocy to powiedzieli, że do 2 tygodni jest to całkiem normalne... Pytałam położną ale powiedziała mi tylko żebym się nie nastawiała bo mam jeszcze czas i na razie nie ma szans na taką pomoc. Lekarz teraz na obchodzie też mi powiedział, że jeszcze mam czas. No kurde, nie pocieszyli mnie.

I dostałam nowy antybiotyk - amoksiklav.

za Ciebie Może moje pomogą
a może jednak samo w końcu coś się ruszy
moja kumpela tak miała, że do samego porodu na ktg jej nie wychodziły żadne skurcze

Cytat:
Agusia na jakie szczepionki sie zdecydowałas???????
osobne dawki

Cytat:
tylko 1 na 5 panów wyszedł. Mój twardziel siedział ale minę miał nietęgą jak zobaczył na samym końcu łożysko

Byłam też u fryzjera chyba jestem zadowolona - chyba, bo muszę to ułożyć po swojemu

mój łożysko widział na żywo i stwierdził, że widok do zniesienia

Stary 2012-08-08, 20:19   #4479
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Kochane, pomóżcie powiedzcie mi proszę jak odróżnić wyciekanie wód od zwykłych upławów? Dziś w będąc mieście poczułam sporą wilgoć jak na początku @ - była mokra plama i resztki globulki (natamycyny na infekcję) na majtkach, teraz jest całkiem suchutko Papierki lakmusowe mam jakieś kijowe, nic nie wskazują (żadnego koloru)
Nie mam żadnych bóli ani skurczów, maluch rusza sie leniwie, ale rusza
Gin mój za granicą jest...
Oby to nie było to jeszcze....
Poczekaj jeszcze chociaz z 24h, jesli to wody to beda wyplywac co jakis czas.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:20   #4480
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Pokulam się do świąt Młody kompletnie nie zainteresowany drugą stroną brzucha. Robi mi nadzieję i... później idzie spać. I taka robota z nim

Cytat:
moja kumpela tak miała, że do samego porodu na ktg jej nie wychodziły żadne skurcze
Oby się ruszyło
Wiecie najbardziej to się nie mogę doczekać tego jak zobaczę tą buziunię, łapki, nóżki i te wszystkie wałeczki (może), które nic tylko całować Jestem bardzo ciekawa tego jak Kubuś wygląda. Rozczula mnie sama myśl o tym

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:21   #4481
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Miałam identyczną sytuację jak brałam nystatynę dopochwowo. Wystraszona popędziłam do swojego lekarza i dowiedziałam się, że to normalne...nie są to wody i mam nie panikować ;p Płyn który ze mnie wyleciał był w kolorze nystatyny (żółty) z resztkami tej tabletki, a wody płodowe są przejrzyste i mają kolor jak 10 razy parzona herbata...taki właśnie bardzo jasny herbaciany. Tak mi to wytłumaczyła ginka. No i wody sączyłyby się stale, a nie jednorazowo.
Moje wody byly z domieszka krwi Wtedy to sie wystraszylam

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
No to my już po USG, wszystko w jak najlepszym porządku Jedyne co to widać, że mózg jest młodszy niż by na to wskazywał wiek dziecka (no ale Luśka miała cechy wcześniactwa, więc jest to całkowicie normalne)

no i muszę pochwalić się nowoodkrytą umiejętnością Luśki, leżąc na brzuszku unosi i trzyma głowę tak, że patrzy na wprost i obserwuje poruszającą się zabawkę
No i doszły nam nowe dźwięki do repertuaru
Gratulacje!

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:31   #4482
nadalka
Zakorzenienie

Hej wam!
Gratuluję nowym mamusiom!
Cytat:

osobne dawki

mój łożysko widział na żywo i stwierdził, że widok do zniesienia
ja na widok swojego łożyska powiedziałam do położnej "ale kawał mięcha"
Ja też biorę osobne szczepionki...
Dziewczyny z dzidziusiami, wasze dzieci przechodziły skok 5 tygodnia? Moja od wczoraj strasznie marudna, ma serie 2 godzinne płakania, tylko noszenie i śpiewanie ją uspokaja... Myślałam że to od zatwardzenia bo dzisiaj miała, ale poszło już 5 kup a ona dalej marudzi... Kolki wykluczam bo brzuszek ma miękki...
Stary 2012-08-08, 20:35   #4483
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny z dzidziusiami, wasze dzieci przechodziły skok 5 tygodnia? Moja od wczoraj strasznie marudna, ma serie 2 godzinne płakania, tylko noszenie i śpiewanie ją uspokaja... Myślałam że to od zatwardzenia bo dzisiaj miała, ale poszło już 5 kup a ona dalej marudzi... Kolki wykluczam bo brzuszek ma miękki...
tutaj wszystkie chyba naraz skok przechodzą niezależnie od wieku, bo prawie każda z nas narzeka na takie marudzenie dzieci w ostatnich dniach

Paula

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-08-08 o 20:37
Stary 2012-08-08, 20:36   #4484
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Pokulam się do świąt Młody kompletnie nie zainteresowany drugą stroną brzucha. Robi mi nadzieję i... później idzie spać. I taka robota z nim

Oby się ruszyło
Wiecie najbardziej to się nie mogę doczekać tego jak zobaczę tą buziunię, łapki, nóżki i te wszystkie wałeczki (może), które nic tylko całować Jestem bardzo ciekawa tego jak Kubuś wygląda. Rozczula mnie sama myśl o tym
no nie przesadzaj jeszcze troszkę i się rozhula

a ja sobie w ogóle nie mogę wyobrazić jak on będzie wyglądał. Jakaś abstrakcja

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:40   #4485
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
tutaj wszystkie chyba naraz skok przechodzą niezależnie od wieku, bo prawie każda z nas narzeka na takie marudzenie dzieci w ostatnich dniach

Paula
moja na ogół jest marudna strasznie, ale zawsze można ją jakoś uspokoić ale dzisiaj i wczoraj to wścieklizna totalna. Dopiero teraz od 17 się uspokoiła. Już myślałam że głos straci
Stary 2012-08-08, 20:47   #4486
phdwao
Zakorzenienie

Dziwczyny zdarzylo sie ze wasze dziecko zakaszlało? Bo moj maly teraz spi i przez sen chwilke kaszlał moze mu sie ulalo??
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:48   #4487
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwczyny zdarzylo sie ze wasze dziecko zakaszlało? Bo moj maly teraz spi i przez sen chwilke kaszlał moze mu sie ulalo??
moje kaszle. Juz w szpitalu sie zdarzało. W diomu tez. A niby zdrowa. moze tak czasem mają

Agunia, ja tez wlasnie chce osobne, a rotawirusy czy pneumokoki???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-08-08, 20:52   #4488
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
moje kaszle. Juz w szpitalu sie zdarzało. W diomu tez. A niby zdrowa. moze tak czasem mają

O mamio ale sie zlękłam
Stary 2012-08-08, 20:52   #4489
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
moja też. U nas to chyba jak za dużo powietrza łyknie to kaszle.
Stary 2012-08-08, 20:55   #4490
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
moja na ogół jest marudna strasznie, ale zawsze można ją jakoś uspokoić ale dzisiaj i wczoraj to wścieklizna totalna. Dopiero teraz od 17 się uspokoiła. Już myślałam że głos straci
no moja tak dawała w poniedziałek i wtorek, nie szło jej uspokoić

Cytat:
zdarzało

Cytat:

na rotawirusy nie szczepię. Nie wiem co z pneumokokami, my je mamy niby obowiązkowe (tak mi pediatra mówiła, że przez to że wcześniak, ale na ile to prawda nie wiem, bo wyczytałam że wtedy są bezpłatne, ale nigdzie nie piszą, że obowiązkowe), najchętniej bym zaszczepiła ale dopiero po 2 roku życia

Stary 2012-08-08, 20:55   #4491
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
moja też. U nas to chyba jak za dużo powietrza łyknie to kaszle.
Aha! Ale schiza boje sie tych rzeczy
Stary 2012-08-08, 21:04   #4492
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moja tez kaszle szczegolnie jak sie za duzo nachapie mleka )

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 21:16   #4493
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Czyli w końcu jak: czekamy do końca tej części i wtedy wszystkie przenosimy się na odchowalnię, tak?

Gratulacje dla Chmielniki!

Ja mam dość bolesne kłucia w pochwie i mam wrażenie, że mała mi się tam pcha...jak siedzę to jest ok, ale jak chodzę to masakra...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 21:18   #4494
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Wróciliśmy wyluzowani z kina, mama została z Fabim Ale i tak padam na pysk ze zmęczenia

Odliczam też dni, 17stego zołza jedzie jak tylko pojedzie to z radości puszczę baloniki z okien

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 21:28   #4495
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej Wróciliśmy wyluzowani z kina, mama została z Fabim Ale i tak padam na pysk ze zmęczenia

Odliczam też dni, 17stego zołza jedzie jak tylko pojedzie to z radości puszczę baloniki z okien

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

A my zaczynamy 39 tydzień
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 21:36   #4496
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Kobietki Całe popołudnie spędziliśmy dzisiaj na ogródku u mojej mamy - grillowaliśmy, a ja się trochę byczyłam. Babcia przejęła Amelkę
Teraz lecę pod prysznic, potem karmienie i liczę na spanie
Dobrej nocy laseczki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 21:43   #4497
prince_polo
Zakorzenienie

agunia super ze wszystko dobrze po wizycie
ja wiem ze chce osobne ale te pnemokkoki to nie wiem...

Jutro was nadrobie idę spad bo mala śpi. Padam... Dobranoc..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-08-08, 21:46   #4498
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

A my zaczynamy 39 tydzień
i miejmy nadzieję, że zaniedługo przytulisz Kruszynkę.

wiktoria no to kicha, współczuję
Ja swojego lekarza w czwartek też pytałam o ewentualną chemię (mędziłam, że mi ciężko, spuchnięta jestem, na drugie mam Pigi i inne takie), był niewzruszony. Przed terminem Cię nie dotknę bo krzywdy robić Ci nie będę. Tyle usłyszałam. Więc takim sposobem szpital mam gwarantowany na 20.08. I w sumie jeśli nie urodzę do piątku to chcę iść do szpitala i poczekać do 20-tego bo w przyszłym tygodniu mój gin będzie zagranicą.
W każdym razie dziękuję za i mam nadzieję, że coś się jednak ruszy u Ciebie... posyłam oby pomogło!!

Edytowane przez red_scorpio
Czas edycji: 2012-08-08 o 21:48
red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 22:02   #4499
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
agunia super ze wszystko dobrze po wizycie
ja wiem ze chce osobne ale te pnemokkoki to nie wiem...

Jutro was nadrobie idę spad bo mala śpi. Padam... Dobranoc..

Długi ale ciekawy artykuł na temat szczepienia przeciw pneumokokom

http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/

Stary 2012-08-08, 22:11   #4500
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
ja nie umiem powiedziec bo sama wciaz sie balam ze mi wody leca a tro byly wodniste upławy, ponoc na stojąco wody gorzej odplywaja bo glowka dziala jak korek, na leząco moglby wyplywac bardziej
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
wody sączą sie przez cały czas no bo skoro pęcherz przebity to tak porostu sie nie zaklei wiec szczerze wątpię ze to wody, szczególnie ze były tam resztki globulki - pewnie sie tak rozpuściła, nie martw sie i nie panikuj tylko połóż, rozluźnij i obserwuj
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Miałam identyczną sytuację jak brałam nystatynę dopochwowo. Wystraszona popędziłam do swojego lekarza i dowiedziałam się, że to normalne...nie są to wody i mam nie panikować ;p Płyn który ze mnie wyleciał był w kolorze nystatyny (żółty) z resztkami tej tabletki, a wody płodowe są przejrzyste i mają kolor jak 10 razy parzona herbata...taki właśnie bardzo jasny herbaciany. Tak mi to wytłumaczyła ginka. No i wody sączyłyby się stale, a nie jednorazowo.
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Poczekaj jeszcze chociaz z 24h, jesli to wody to beda wyplywac co jakis czas.
Dzięki serdeczne za odpowiedzi
Zadzwoniłam do mojego kolegi- ginekologa z Wrocka i kazał mi iść sprawdzić to na IP, więc pojechałam. Zrobili mi 2x ktg- brak skurczów, na badaniu wyszło że pęcherz cały. ufff, wiem, wiem spanikowałam trochę ale wolałam się upewnić
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-08-08 o 22:18
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości