Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 14:54   #1951
_millena
Zadomowienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

uwielbiam Cie czytac

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:55   #1952
Tacca
Zakorzenienie

Kot już woła, mąż zaraz będzie... Idziemy otwierać drzwi zawsze z Miśką.
Stary 2012-08-10, 15:14   #1953
_agata
Zakorzenienie

kapukat, wieczorem postaram się napisać jak planuję zacząć wprowadzanie pokarmów

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
acha jeszcze coś... Antosi od 3 nocy coś się odmieniło, zawsze spała od 21 do 5 , czasem dłużej, ale ostatnio budzi się przed 2 potem znów po 5 i koniec spania... męczy mnie to, bo przyzwyczaiłam się, że i ona i ja przesypiamy całą noc... odmieniło jej się odkąd P. wyjechał do Rumunii, ciekawe czy to ma jakiś związek...mam nadzieję, że to jej nie zostanie
Albo zostanie, albo nie
Maciej też miał takie 3 czy 4 noce, że obudził się 2 razy. Myślałam, że padnę z niewyspania.
Rozpuściło mnie to dziecko, jak nic!

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Koszmar...
Mi się czasem Piotrek tak krztusi jak za szybko zje...

Dziewczyny kiedy wsadzacie dzieci do spacerówek? mam wrażenie, że młody powoli mi wyrasta z gondoli...

Pranie muszę powiesić...
Spokojnie, jeszcze nie wyrasta.
Spacerówkę nie wcześniej planuję jak po 5. miesiącu. Póki co jeszcze trochę miejsca w gondoli mamy

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
bielizna mnie uwierała w miejscu blizny i nie chce sie wdawać w szczegóły, ale albo mi sie szew rozszedł albo coś mi urosło ślepa jestem to nie widzę, a przecież mamy nie poprosze poczekam na męża, chociaż wolałabym, zeby się tam nie zagłębiał tymczasowo, ale co poradzić.
Lustereczko, powiedz przecie...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
sailomarry, nie chcę komentować Twojego bloga, bo to Twoja sprawa, ale odniosę się do jednego Twojego wpisu. Napisałaś mianowicie, że jakaś tam położna tudzież pielęgniarka się dziwiła, że Ty taka szczupła, a masz tyle pokarmu. Dodajesz jeszcze, że poród miałaś lekki i że to też niesłychane. Otóż nie ma zasady chuda- mało pokarmu, gruba- dużo pokarmu Podobnie z porodem. Ja również jestem szczupła, karmię piersią i Hania ładnie przybiera, a rodziłam półtorej godziny więc jak widzisz, to żaden ewenement.
Z ust mi to wyjęłaś, Gabbi!
Co za głupia baba, takie pierdoły wygadywać...

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
link zawiera niesmaczną zawartość
pajdy mojego małego
także dla zainteresowanych wklejam linki
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ff4bbf98b6e00.jpg.html
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/1f613372cb1cd.jpg.html
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/efc1212a84c34.jpg.html
_agata i kism takie kupki robią wasze dzieci?

po://
z a p o d a j . n e t
dwa pierwsze z wczoraj, ostatnia z dzisiaj
drugi dzień daje ten lek-florę co poleciła _agata
poproszę też o opinie mamy innych dzieci karmionych wyłącznie na piersi
Hmmm... tylko pierwsze zdjęcie mi się otwiera.
U Maśka kupy są nieco inne, bo grudki są małe i równomiernie rozłożone I chyba mniej błyszcząca kupa jest....

Cytat:
mysle ze jakbys poszła do brafiterki to z małego B połechtałaby Cię uniwersalnym D polecam! połowe kolezanek, które uważały się za płaskie deski przekonałam do tego i teraz są mega zadowolone.

Jak się zdziwiła moja koleżanka "75B", kiedy okazało się, że moje biustonosze sprzed ciąży są na nią dobre. A ja jestem F+

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:31   #1954
blueelektron
Rozeznanie

to błyszczenie to lampa
dzięki za kuknięcie

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

ja mam rozmiar H
a cycek wcale nie jest większy od głowy
Stary 2012-08-10, 15:53   #1955
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Spokojnie, jeszcze nie wyrasta.
Spacerówkę nie wcześniej planuję jak po 5. miesiącu. Póki co jeszcze trochę miejsca w gondoli mamy
No mam nadzieję, że nie wyrasta.
U nas Piotrek "zjeżdża" w gondoli tak, że pewnie niedługo nogi będzie na zewnątrz wystawiał.
Stary 2012-08-10, 15:57   #1956
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja tez mam wrazenie, ze Maja juz ledwo miesci sie w gondoli, niby miejsce jest, ale mogłaby miec go wiecej
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:00   #1957
rinco
Wtajemniczenie

Znowu nie mogę Was nadgonić!!!

Kism z tym parkiem jeszcze się wstrzymamy, niech się już Seba całkiem udobrucha i mam nadzieję, że we wrześniu się uda, albo końcem sierpnia, oki?

Ja też karmię piersią, ale dokarmiam mm, dziennie wychodzi tego po jakieś 120-210ml, reszta to pierś. Chciałam bardzo karmić samą piersią, ale Seba wtedy słabo przybierał i jak zaczęliśmy dokarmiać gdzieś w 4 tygodniu to tak już zostało.

Poza tym ja mam chyba cały czas za mało pokarmu Nie wiem jak to możliwe, bo robię wszystko, żeby zwiększyć laktację, a poprawy żadnej nie ma. Piję herbatki laktacyjne 2-3 razy dziennie, dużo kompotu z jabłek, zaczęłam nawet Karmi, choć nie lubię piwa I NIC!!! Kupiłam sobie jakiś miesiąc temu laktator Mini Electric Medeli i odciągam 2-3 razy dziennie po 10 min na pierś I NIC!!! Nic się nie zwiększa Cały czas udaje mi się odciągnać zaledwie 30-70ml z obu piersi przez te 20 min - porażka. Walczę i walczę, a efektów zero. Na początku mnie to załamywało, zwłaszcza jak czytałam, że ktoś odciąga 200ml z jednej - dla mnie to szok!!! Ale teraz już wyluzowałam, będę karmić piersią ile się da, a potem najwyżej przejdziemy na mm Tylko cały czas mnie zastanawia dlaczego pomimo takich wysiłków nie jestem w stanie wykarmić swojego dziecka??? Przykre to.

Oglądnęłam te kupki i Seba robi takie same. Nie wiem czy to dobrze czy źle
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-10, 16:23   #1958
anulka4771
Wtajemniczenie

Ja mam D a przed ciąża miałam Ba nie karmie cycem

P.S. mojej wypłaty już nie maOt gospodyni ze mnie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:27   #1959
rozowa1987
Zadomowienie

dziewczynki jakie polecacie nosidełko?
Stary 2012-08-10, 16:58   #1960
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Nasteczka - współczuję, straszne przeżycie! najważniejsze, że z Zosią wszystko dobrze!

Andzya - nie martw się tymi włosami, to naprawdę mija niestety wszystkie musimy przez to przejść No i bardzo współczuję problemów w małżeństwie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Moj maz hoduje rybki, krewrtki, mamy duze akwarium. Tzn mielismy;/ przez 2 h wsyztko co mamy padlo;/ tyle krewetek... i to takich drozszych....;/ kolekcjonowal je.... zepsula sie butla nawadniajaca dwutlenkiem wode dla roslin i dala duzo dwutlenka.... wsyztko plywa do gory brzuszkiem ;[[[[
przezyly tylko slimaki, ktorych chcielismy sie pozbyc....
Rety... strasznie mi przykro...

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Przerzucilam przez dlon buzka w dol i klepalam po pleckach zachowanie intuicyjnne ale jak sie okazalo tak trzeba robic lub gwaltownie potrzasnac czy ktos mial podobne przezycia szczegolnie refluksowe dzieci? Dajcie prosze znac jestem klebkiem nerwow
Nie wolno potrząsać dzieckiem! Nigdy! Można uszkodzić kręgi szyjne albo mózg - u dziecka jakby "lata" w przestrzeni czaszki, a główka stanowi aż 1/5 ciała. Dobrze zrobiłaś! Ja na szczęście nigdy nie musiałam tego robić - Michał był refluksowy, Wojtek też ale mniej. Ja jak widzę, że będzie go zalewać to od razu na ręce, ale wiadomo, nie zawsze się da, czasem nagle, bez kwękania idzie mleko...ale to u mnie rzadko. Nawet w nocy wiem, kiedy go zaleje. U Michała nie wiedziałam - był wrzask bez żadnego ostrzeżenia.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jaja. Mojego teścia chciano oszukać na "wujka". Zadzwoniła jakaś dziewczyna że chce pożyczyć 5tys zł, że jest z rodziny, że on jest jej wujkiem. 5tys...mój teść w życiu tyle nie miał poszedł dzwonić na policję.
Matko...

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
To skoro Hania jest na samej piersi (i chciałabym żeby tak zostało jak najdłużej) to jak powinnam wprowadzać ten gluten?
Jak myślicie dziewczyny? To tak na przyszłość. Jeszcze trochę czasu zostało do rozszerzania diety.
Odrobinka kaszki błyskawicznej do mleka z piersi i podać na łyżeczce - dosłownie szczypta, to nie ma być dużo.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Kot już woła, mąż zaraz będzie... Idziemy otwierać drzwi zawsze z Miśką.
Ja nie wołam!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Znowu nie mogę Was nadgonić!!!

Kism z tym parkiem jeszcze się wstrzymamy, niech się już Seba całkiem udobrucha i mam nadzieję, że we wrześniu się uda, albo końcem sierpnia, oki?

Ja też karmię piersią, ale dokarmiam mm, dziennie wychodzi tego po jakieś 120-210ml, reszta to pierś. Chciałam bardzo karmić samą piersią, ale Seba wtedy słabo przybierał i jak zaczęliśmy dokarmiać gdzieś w 4 tygodniu to tak już zostało.

Poza tym ja mam chyba cały czas za mało pokarmu Nie wiem jak to możliwe, bo robię wszystko, żeby zwiększyć laktację, a poprawy żadnej nie ma. Piję herbatki laktacyjne 2-3 razy dziennie, dużo kompotu z jabłek, zaczęłam nawet Karmi, choć nie lubię piwa I NIC!!! Kupiłam sobie jakiś miesiąc temu laktator Mini Electric Medeli i odciągam 2-3 razy dziennie po 10 min na pierś I NIC!!! Nic się nie zwiększa Cały czas udaje mi się odciągnać zaledwie 30-70ml z obu piersi przez te 20 min - porażka. Walczę i walczę, a efektów zero. Na początku mnie to załamywało, zwłaszcza jak czytałam, że ktoś odciąga 200ml z jednej - dla mnie to szok!!! Ale teraz już wyluzowałam, będę karmić piersią ile się da, a potem najwyżej przejdziemy na mm Tylko cały czas mnie zastanawia dlaczego pomimo takich wysiłków nie jestem w stanie wykarmić swojego dziecka??? Przykre to.

Oglądnęłam te kupki i Seba robi takie same. Nie wiem czy to dobrze czy źle
Z tym karmieniem to naprawdę doskonale wiem, co czujesz ale tak czasem bywa i nic na to nie poradzimy. Trzeba myśleć w ten sposób, że są dobre mleka na rynku, a dziecko najedzone
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:58   #1961
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
mysle ze jakbys poszła do brafiterki to z małego B połechtałaby Cię uniwersalnym D polecam! połowe kolezanek, które uważały się za płaskie deski przekonałam do tego i teraz są mega zadowolone.
miałam się wybrać, ale nie zdążyłam przed ciążą. Ja w sumie nie narzekałam na mały biust, bo biustonosze w miarę dobrze zawsze dobierałam, ale nie zaszkodziłoby mieć choć o jeden rozmiar większy

Cytat:

ja mam rozmiar H
a cycek wcale nie jest większy od głowy
nie????
Cytat:
Ja mam D a przed ciąża miałam Ba nie karmie cycem

P.S. mojej wypłaty już nie maOt gospodyni ze mnie
pochwal się co kupiłaś

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
chodzi o fotelik do samochodu?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-10, 17:05   #1962
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

pochwal się co kupiłaś

Chcesz zdjęcia?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-10, 17:32   #1963
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Intencje mszalne, czyli to za kogo odprawiana będzie dana msza. Chodzi pewnie o to że te intencje Niunia dostaje na jakichś byle jakich kartkach i przepisuje je na czysto na jedną kartkę, albo robi kartkę taką którą ksiądz wywiesza w gablocie. Niunia przepisuje je dla księdza
Niunia wybacz
jak dostane kwiatka to wybacze :P

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Chcesz zdjęcia?
dawaj

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 17:41   #1964
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
jak dostane kwiatka to wybacze :P

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

dawaj
Ale ja nic takiego szczególnego nie kupiłam zaraz wrzuce Szymonowe ciuchy,reszta to potrzebne rzeczy typu proszek pampki.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-10, 17:51   #1965
anulka4771
Wtajemniczenie

Body i bluza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0157.jpg (135,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0158.jpg (121,5 KB, 40 załadowań)

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-10, 17:58   #1966
niunia32
Zakorzenienie

fajne ciuszki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 19:02   #1967
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość

Czasem dobrze jest się oderwać od tej rzeczywistości i fajnie Ci to wychodzi dla mnie posługiwanie się tabletem to czarna magia ale mogę się pochwalić ze swego czasu to mężowi to sama na prezent wybrałam tablet i ponoć okazał się fajny [COLOR="Silver"]
Dzięki,
Ja kupiłam tablet wacom Bamboo i jestem zadowolniona wcześniej miałam jakiś bez firmowy ale się zepsuł więc musiałam zakupić nowy Tyle lat go masakrowałam więc się nie dziwię Ciekawe czy firmowy będzie trwalszy...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość

Czytałam coś o karmieniu nocą i gdzieś napisano, że dziecko zaczyna przesypiac noce jak przekroczy wagę 5.5 kg czyli brakuje nam jeszcze kilograma
o u mnie też tylko niecały kilogram Ciekawe w ile przybędzie?

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
ja poszłam i pierwszy raz w życiu mam dobry stanik wydałam więcej ale się opłacało
Ja też byłam u Brafitterki i już przeszłam na 60F XD
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 19:04   #1968
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Chcesz zdjęcia?
Cytat:
Body i bluza
fajne ciuszki. Tylko tyle????
Stary 2012-08-10, 19:10   #1969
sailormaary
Zadomowienie

Gaabbi
sailomarry, nie chcę komentować Twojego bloga, bo to Twoja sprawa, ale odniosę się do jednego Twojego wpisu. Napisałaś mianowicie, że jakaś tam położna tudzież pielęgniarka się dziwiła, że Ty taka szczupła, a masz tyle pokarmu. Dodajesz jeszcze, że poród miałaś lekki i że to też niesłychane. Otóż nie ma zasady chuda- mało pokarmu, gruba- dużo pokarmu Podobnie z porodem. Ja również jestem szczupła, karmię piersią i Hania ładnie przybiera, a rodziłam półtorej godziny więc jak widzisz, to żaden ewenement.

No ja tam nie twierdzę, ale wiele ludzi się dziwi, bo w społeczeństwie nadal pokutuje, że te z dużymi biodrami są dobre do rodzenia i te grubsze do karmienia... a tym czasem często okazuje się odwrotnie... Tylko mówię, że śmieszne, że ludzie się dziwią
Stary 2012-08-10, 19:12   #1970
śliweńka
Zakorzenienie

moje dziecko przesypia całe noce od chyba 4,5kg

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Gaabbi

No ja tam nie twierdzę, ale wiele ludzi się dziwi, bo w społeczeństwie nadal pokutuje, że te z dużymi biodrami są dobre do rodzenia i te grubsze do karmienia... a tym czasem często okazuje się odwrotnie... Tylko mówię, że śmieszne, że ludzie się dziwią

a ja mam cycki wielkości wisienek i karmię piersią a mówią że małe nie dadzą rady

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 19:12   #1971
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Jakby którąś to interesowało to proszę http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...je/?kid=km0005

Cytat:
Też mieliśmy taką historię, mam wujka który mieszka pod Krakowem i którego odwiedzam raz na kwartał. Czasami dzwoniliśmy do siebie , zeby zapytać co słychać, wujek i ciocia są po 70tce. Kiedys zadzwoniła na tel stacjonarny ( ja zawsze dzwoniłam na komórke) jakaś kobieta , i mówi : "cześć wujku, wiesz kto dzwoni? poznajesz? , na co wujek: yy nie ? , ona: no jak to ? , wujek : Asia? , ona: no właśnie, Asia. ..i rozmowa toczyła się dalej, aż ona w koncu powiedziała, ze ma taką niedyskretną prośbę, że jest w ciężkiej sytuacji , że nie może powiedzieć o co chodzi, ale chciałaby pożyczyć 5 tysięcy i żeby wujek nie mowił rodzicom ani nikomu . Wujek podobno powiedział zaskoczony, ze on nie ma w domu takich pieniędzy, i że możemy się spotkać w Krakowie , on wypłaci z banku i mi przekaże np u mnie w domu, nie był świadomy tego, ze rozmawia z obcą osobą jeszcze. Ale ta pani się nie zgodziła i powiedziała, ze jej na prawdę bardzo zależy i że jej okropnie głupio, ale nie ma sie do kogo zwrócić a potrzebuje tych pieniędzy. Wujek jednak powiedział jej , że przy sobie ma 500 zł i że jeśli chce to niech wpadnie po tyle dzisiaj , a jutro wujek dorzuci. ( bo onapowiediala, ze jest w pobliżu). I ona ponoć powiedziała,że wpadnie. Skończyli rozmawiać, wujek podobno pomyslal, ze jak już przyjade ( bo jak sie domyslacie Asia to ja ) to pojedzie ze mna do banku i będę mieć dzisiaj te pieniadze, ale że sie nie pojawiałam przez kilka godzin to zadzwonił do mnie na komorke i sie pyta, gdzie ja jestem. Ja w szoku, o co chodzi, dopiero mi wszystko opowiedział. Potem sie z ciocią bardzo bali, ze ktoś ich napadnie wnocy, ale na szczęście powiedział tej osobie, że nie ma pieniędzy i ze nie bedzie mial dopóki nie pojedzie do banku. Zgłosił to na policje, ale policja stwierdziła, ze nie ma żadnych dowodów , ze bilingi nic nie dadzą i że nie zapewni im monitoringu w nocy. Swoją drogą tak sobie myślę, ze coż by im sie stalo jakby sie przejechali raz na jakiś czas. Na szczescie wujek ma monitoring prywatny i prywatną ochronę i tam sobie załatwił pomoc. Po tym wszystkim ostrzegłam dziadków, bo też łatwo się nabrać.
Dobrze, ze teraz są takie czasy, ze albo sie nie ma kasy albo trzyma sie ja w banku. U nas jakby się włamali to nie mieli byc co zabierać. Kasy w domu nie trzymamy, kosztowności nie mamy, kompy ze sobą zabieramy zawsze, telefony też, a jakby wzieli meble to bym sie ucieszyla bo bym sobie kupila nowe

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

musicie podać andzyi linki do swoich profili na fb , zbey mogla was zaprosić do grupy, inaczej sie chyba nie da dostać tam. mozecie podać na forum publicznym
Aha, czyli Ty jesteś Asia a nie Millena no proszę
Link do profilu że też ja na tak prostą rzecz nie wpadnę a ja napisałam, że proszę o zaproszenie chyba na kawę
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
jak dostane kwiatka to wybacze :P[COLOR="Silver"]

Cytat:
Body i bluza
Ładniutkie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 19:19   #1972
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

a ja mam cycki wielkości wisienek i karmię piersią a mówią że małe nie dadzą rady
he he no właśnie a ludzie to swoje wiedzą XD
Stary 2012-08-10, 19:58   #1973
onething
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli pytasz o takie do noszenia dziecka na klatce piersiowej to ja kupiłam Womar, ale gdybym raz jeszcze mogła kupić to szukałabym takiego, żeby dziecko wtulało się we mnie, bo Womar ma tam materiał.

Cytat:

A nie śliweńki

stokroteczka spojrzałam na link 51015 i co znalazłam? Interesujęce skarpetki http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...y-5v2004?c=597
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 20:08   #1974
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Jeśli pytasz o takie do noszenia dziecka na klatce piersiowej to ja kupiłam Womar, ale gdybym raz jeszcze mogła kupić to szukałabym takiego, żeby dziecko wtulało się we mnie, bo Womar ma tam materiał.

A nie śliweńki

stokroteczka spojrzałam na link 51015 i co znalazłam? Interesujęce skarpetki http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...y-5v2004?c=597

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-08-10, 20:15   #1975
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Jestem Twoją fanką

Ujawniłaś się na forum z nowym avkiem, a cycki to może masz wielkości śliweczek, co?
Stary 2012-08-10, 20:19   #1976
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne ciuszki. Tylko tyle????
No teraz do lat 4 mam spokój
Cytat:

od 4,5kgCos tu nie halo

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-10, 20:23   #1977
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Nadrobilam! uhh
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 20:31   #1978
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Nadrobilam! uhh

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-08-10, 20:33   #1979
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
miałam się wybrać, ale nie zdążyłam przed ciążą. Ja w sumie nie narzekałam na mały biust, bo biustonosze w miarę dobrze zawsze dobierałam, ale nie zaszkodziłoby mieć choć o jeden rozmiar większy

nie????

pochwal się co kupiłaś

chodzi o fotelik do samochodu?
takie do noszenia dziecka na sobie
Stary 2012-08-10, 20:38   #1980
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

od 4,5kgCos tu nie halo
To cała śliweńka

Cytat:
takie do noszenia dziecka na sobie
aha, no tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości