Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 14:08   #3001
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jest śliczny-lekarz przełączył na 3d, czy 4 niewiem jak to jesti było widać PIĘKNĄ buzię(mam zdjęcia- napewno będą w rodzinnym albumie) Waży 900g, położenie narazie pośladkowe, ale mamy czas. Serduszko i wszystko ok. Lekarz powiedział, że mam pełnowymiarowe dziecko, już nie żaden płodzik
Te problemy żołądkowe, to normalne podobno, małe wylewiki na stopie koło kostek też, więc po prostu już stara jestem
Potem szybko pojechałam do endokrynologa i kolejny miód na moje uszy- ,,żeby tak każda ciąża przebiegała, to nie byłoby żadnych problemów"

Kiedyś Was już pytałam, ale muszę jeszcze raz, bo temat odżył A mianowicie jakie polecacie laptopy? Rodzice chcą mi kupić( apropo przyjeżdżają już za tydzień ) i niewiem na jaki mam sie zdecydować-tylko tak do 3 tys. więc apple odpada
super wieści z wizyty

ja mam w domu Asusa i bardzo polecam tę firmę - mam już go 5 lat i miał jedno formatowanie robione, niedłygo trzeba będzie drugie zrobić bo muli już.

ale jest fajny i nawet niedrogie są.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Bey
Humor do doopy w sumie. Brak pracy, brak kasy, i brak alimentów na koncie

Ale za to dzisiaj mamy mały zlot w Lublinie, będę ja brunetka i patik ) No i dzieciakii
dawać foty ze zlotu

a dawca tłumaczył czemu nie przesłał alimentów? kontaktował się jakos z Tobą w tej sprawie? uprzedzał o opóźnieniu?

Cytat:
Jak obchodzisz urodziny?
tak mi się skojarzyło że na urodzinki Marinki to jej tż powinien sie zapakować w czerwoną wstążeczke wieczorkiem dla niej specjalnie nago - of course

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no niby racja z tym nie leczeniem bo te nasze sposoby to głównie na zatrzymanie biegunki są
o badaniu sama MArkowi mówiłam ze to chore ,ze lekarz sam nic nie zleci, też się zastanawiałam czy to nie jakaś bakteria
Biedny Szymek...

jeżeli to biegunka bakteryjna to faktycznie nifuroksazyd pomoże. na wirusowe nie bardzo - tylko przy zakażeniach bakteryjnych
ale mysle że warto spróbowac

na opakowaniu pisze że nifuroksazyd na receptę jest - ale jak pisza dziewczyny popytaj czy bez recepty nie kupisz, moze Wam pomoze na tę biegunke....

a przy biegunce spróbuj mleka NAN bezlaktozowy - można stosować doraźnie podczas biegunki - widziałam go wczoraj w Rossmannie za 26zł puszka o TAKI

dobrze wpływa na brzuszek podczas biegunki i można w sklepie go kupić, a nie na receptę jak inne bezlaktozowe mleka typu nutramigen czy B. Pepti.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Aaaaa, nienawidzę tego mieszkania

Idę ścierać ziemniaki, zajrzę później
placki ziemniaczane? mniam

a czemu nienawidzisz mieszkania"/ co się stało?
edit:

już doczytałam

Cytat:
biegunki dziś nie było (dwie malutkie koopki ale ok były)

oby Brumeczku, oby
czyli powoli malutka poprawa jest - oby szybko Szymek doszedł do zdrówka

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-08-10 o 14:13
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:19   #3002
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Wyszłam z kuchni
robienie obiadu przy dziecku które chce wszystko widzieć to masakra.
Już kombinuje jak mogę, robię połowę rzeczy na ziemi,
albo sadzam ją jak najwyżej w krzesełku do karmienia,
ale ona jak nie szafki otwiera, to wyciąga mi śmieci ze śmietnika
albo przypomni sobie że chce nektarynę,,albo pić

Nauczyła sie już jajca wyciagać z lodówki i to najbardziej lubi,
tylko lodówkę się otworzy na jej oczach to myk i jajca wyciąga.

Dziiubek
a nie ślini się przez ząbkowanie? bo moja się tak ślini że ucieka jej ślina na brodę, a potem na szyje. Zrobiłam jej z tetry arafatkę, bo musiałam ją co chwile przebierać i na brodzie wokół ust ma krostki,ale to wiem żę przez ślinę.Jakby to była skaza to raczej miały inne objawy,co nie? Pamiętaj musi dużo pić, przez rurkę, kubek, butelka jakkolwiek aby pił .A kupy ma wodniste? jakie koloru?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:55   #3003
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

a przy biegunce spróbuj mleka NAN bezlaktozowy - można stosować doraźnie podczas biegunki - widziałam go wczoraj w Rossmannie za 26zł puszka o TAKI

dobrze wpływa na brzuszek podczas biegunki i można w sklepie go kupić, a nie na receptę jak inne bezlaktozowe mleka typu nutramigen czy B. Pepti.

czyli powoli malutka poprawa jest - oby szybko Szymek doszedł do zdrówka
dziekuję

właśnie to mleczko pije od wczoraj i możliwe ,że dzieki niemu na razie biegunki niet

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dziiubek
a nie ślini się przez ząbkowanie? bo moja się tak ślini że ucieka jej ślina na brodę, a potem na szyje. Zrobiłam jej z tetry arafatkę, bo musiałam ją co chwile przebierać i na brodzie wokół ust ma krostki,ale to wiem żę przez ślinę.Jakby to była skaza to raczej miały inne objawy,co nie? Pamiętaj musi dużo pić, przez rurkę, kubek, butelka jakkolwiek aby pił .A kupy ma wodniste? jakie koloru?
Żanetko słońce czy Ty czytasz moje posty
młody na szczęście nie ma juz biegunki od wczorajszego południa
mam nadzieję ,że minęła
no i u niego to nie były jakieś straszne ilości , czasem ledwo pampka pobrudził ale długo się to utrzymuje w dniach i zmienia nasilenie

dziś spokój i mam nadzieję,że nie wróci

a pije tyle co zawsze jakoś ok 1 -1,3 l na dzień razem z mlekiem
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:57   #3004
DaKaro
Zadomowienie

Kurcze dziewczyny, mam opryszczkę . Nie chodzi o sam fakt, tylko, że na necie przeczytałam, że wirus jest bardzo groźny dla małych dzieci. Malwinka złapała moją łyżeczkę, którą jadłam jogurt i wylizała. Boję się, żeby jej się coś nie stało. dzwoniłam do pediatry i mnie uspokoiła, ale i tak sobie wkręciłam. Miała któraś z Was ostatnio?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:38   #3005
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny, mam opryszczkę . Nie chodzi o sam fakt, tylko, że na necie przeczytałam, że wirus jest bardzo groźny dla małych dzieci. Malwinka złapała moją łyżeczkę, którą jadłam jogurt i wylizała. Boję się, żeby jej się coś nie stało. dzwoniłam do pediatry i mnie uspokoiła, ale i tak sobie wkręciłam. Miała któraś z Was ostatnio?
Ostatnio nie, ale m iałam i w ciąży kilka razy i jak Amelka była bardzo malutka (starałam się jej nie całować i zawsze myć ręce zanim ją wzięłam, ale i tak wiadomo jak to wychodzi w realu) i nic małej nie było
Spokojnie

Tak, Beatko, placki ziemniaczane Uwielbiam

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:48   #3006
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Oliweczko ja polecam Asusa (tak jak Beatka) mam go tez 5 lat. Od niedawna mamy tez samsunga i z niego jestem rownież zadowolona daliśmy ok 3 tys Wlasnie.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:01   #3007
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Marinko wszystkiego najlepszego!

U Szymcia biegunki cd. Doszła do tego odparzona pupa..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:30   #3008
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
u nas wczoraj znowu krew sie polala Karolinka potkneła się i upadła na twarz i rozcięła dziąsło u góry. to było juz drugi raz w przeciągu tygodnia. No ale tak to jest - ledwo nauczyła się chodzić a juz chce biegać
Ja się wykończę, to nie na moje nerwy....
Ojej bidusia mała
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mąż mówi że Lenovo. Brzydkie, ale dobre, jak to ujął
No dziękuje Ci bardzo za komplement dla mojego lapka
Ale mimo wszystko polecam Lenovo
Dla mnie (mimo że kobiety) sprzęt ma funkcjonować, nie wyglądać
Cytat:
Lenovo faktycznie brzydki , a dla kobiety wygląd też się liczy No nic zobaczę jeszcze w sklepie jak rodzice przyjadą.
Następna
Cytat:
Aaaaa, nienawidzę tego mieszkania

Idę ścierać ziemniaki, zajrzę później
Juz doczytałam dlaczego
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
DaKaro ja w ciągu ostatniego miesiąca miałam 2 razy - nawet teraz mam jeszcze strupka na wardze i Lili nic a nic nie bylo nawet ja miała osłabiony organizm przy gorączce to nic nie złapała. Do tego zawsze podjada moją kanapke przy śniadaniu i mimo to nie zlapala
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
U Szymcia biegunki cd. Doszła do tego odparzona pupa..
ojoj ale się te nasze dzieciaki namęczą

Bylimy z tż u lekarza, zdjęli mu szwy lekarka powiedziala ze ma uwazac przez weekend i jak nie da rady czegos podniesc tą reką bo bedzie czul ze sie moze rana rozejsc to w poniedzialek po zwolnienie na 3 dni... wychodzimy z gabinetu dzwoni szef, czy na pewno tż przyjdzie jutro do pracy... no i musi isc...
Bylismy tez na nieplanowych zakupach kupilam sobie 3 bluzeczki, zjadlam frytki i jest mi po nich meeeega niedobrze..
Aaa i kupilam Lili Pampersy! oryginalne nie podróby bo z kuponami jakie dostala od drogerii wychodza taniej niz te podróby

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 18:08   #3009
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziubek czytam, tylko tak mnie stresuje słowo "biegunka" że przeczytałam, że nadal je ma, trzymam kciuki aby było już tylko lepiej

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 18:09   #3010
aania_20
Zakorzenienie

Dziewczyny, prośba
zna się któraś na programie Statistica? Muszę kilka analiz zrobić, a za nic nie wiem jak. Na studiach statystyka była, ale taka jakby jej nie było..... Analizy umiem, ale tylko najprostsze, w excelu, a tym razem nie wystarczą...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 18:47   #3011
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Marinko- wszystkiego co cudowne, dużo zdrówka, przesłanych nocy i uśmiechu

Cytat:
Wysłaliśmy, ale przed chwilą, więc na odpowiedź pewnie jeszcze trochę poczekamy
Pomysłów konkretnych jeszcze nie mam, ale z grubsza ma być grillowo, więc kilka rodzajów mięska (karkówka, udka, może i skrzydełka, kaszanka ), surówki jakieś, chleb z grilla, na pewno ugotujemy też jakieś warzywka sezonowe typu fasolka, kalafior, brokuły. No i ciasta, ciasta, ciasta Ale jakie to jeszcze nie myślałam.

A Ty tort pieczesz czy zamawiasz gdzieś?

Kochan torpedo
Więc zamysł imprezy widze bardzo podobny mamy,
Szkoda ze taaaaaka odległość nas dzieli bo moglibyśmy zrobić meeeeeegasny roczek razem

Tort bardz bym chciała sama ale jeszcze nie wiem bo
A) kiepsko mi idzie z biszkoptami
B) tort musi być 2-3 razy większy niż standard - bo dużo będzie nas

Pozatym planuje dla dzieci upiec fajne babeczki
Kupiłam nawet takie coś
http://www.mniammniam.com/sklep/9089...64_Wilton.html

Cytat:
jak dzisiaj?

Wczoraj byłam na badaniach-glukoza... i zemdlalam po pierwszym pobraniu krwi(po1h), nie mogłam do siebie dojść ze 40min.-już chcieli kardiologa wołać ciśnienie miałam 70/50, ale jakoś powoli powoli doszłam do siebie... A to poskutkowało tym, że cukier na czczo miałam 85, a po wypiciu glukozy 86, dopiero po kolejnej godzinie 110. Ale lekarz powiedział, że wyniki są super(mówiłam o omdlęciu) tylko muszę częściej jeść, a mniejsze porcyjki- zawsze jakiś batonik mieć. Poza tym w moczu wyszły bakterie-ale to mały pikuś-dostałam leki i o zgrozo globulki
A teraz o Mateuszu
Jest y
Oliweczko
Tez zaliczam sie do osób często mdlejacych
W ciąży tylko raz mi sie zdarzyło
Lekarz polecił mi ćwiczyć rano na podniesienie cisnienia
A ze lubię cwiczenia codziennie 20 - min cwiczylam z piłka
Delikatne rozciaganie, przesiady, cwiczenia na biust itd
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Aania dla Adasia! Szybko się chłopak rozwija i wg mnie wcale tak mało nie mówi
U nas też jest ciągły szał na tatę, choć widzi go codziennie, choć ja też jestem mile widziana w tym gronie Babcia ostatnio powiedziała: "popatrz, jak tatuś jest, to nawet babcia jest nieważna"
Nie wyobrażam sobie na razie odstawienia Małego od UU, więc nie dziwię się, że Ci było ciężko. Ale może faktycznie jakieś wyjście przy waszych starankach. Ja nadal bez @. Jest jeszcze ktoś taki?

[
u mnie @. 1 dzień tylko
I to takie delikatne plamienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Marinko wszystkiego najlepszego kochana!!!!

Oliweczko super wiesci - to dawaj "fotke" Mateuszka

Hej

u nas wczoraj znowu krew sie polala Karolinka potkneła się i upadła na twarz i rozcięła dziąsło u góry. to było juz drugi raz w przeciągu tygodnia. No ale tak to jest - ledwo nauczyła się chodzić a juz chce biegać
Ja się wykończę, to nie na moje nerwy....
Biedna Karolci
Ucałuj od cioci telika
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

dokładnie, w dzień to bardziej było na deser, niż jako główny posiłek

dzięki nie powiem, ciężko, jak dziecko tak płacze, ale TŻ stanął na wysokości zadania

teliczku, dzięki UU całkiem nieźle, szybko się przyzwyczaiły
Planujecie się zupełnie odstawić?

Marinko, wszystkiego najlepszego!!!!:roz a:
Aniu tak myślałam o całkowitym odstawieniu
Robię o stopniowo od miesiąca
Ale jakoś mi cieżko z tym i mam chociaż swoje nocne karmienie
Choć wiem ze i tak długo karmiłam - nieco mi smutno

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-08-10 o 18:49
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 19:15   #3012
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek czytam, tylko tak mnie stresuje słowo "biegunka" że przeczytałam, że nadal je ma, trzymam kciuki aby było już tylko lepiej

dziekuję za zainteresowanie !!!
no dziś odpukać cisza, choć purka strasznie
mam nadzieję,że wyjdziemy na prostą

u nas dzisiaj 1 krew
tż nie przytrzymał małego jak chodził i zjechał buzią po kole z wózka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 20:17   #3013
patik87
Zakorzenienie

My już po spotkaniu i lekarzu.
Usg wykazało że miedniczka jest nadal poszerzona, lekarz nic nie mówił i nie odpowiedział na moje pytanie co w związku z tym mamy zrobić, czy same kontrole moczu wystarczą. Powiedział ze za trudne pytania zadaję czy coś w tym stylu, wręczając mi opis usg i ulotkę ze schorzeniami ukł moczowego i objawami, i opisami badań cystografi i scynocystografi czy coś takiego, i na tej ulotce było napisane że w tej placówce jako jedynej w polsce są wykonywane te badania w obrazie 3/4d - tak mi to wręczył jakby zasugerował żeby zrobić te badania w tej konkretnej placówce?
Nic nie powiedział. Kompletnie. Czy mam zrobić jakieś dodatkowe badanie? te konkretnie które sa w ulotce? czy same kontrole moczu wystarczą. 150 zł poszło i takie przyjęcie. Dziękuję.
Wkurzyłam się.
Sara wyła jak opętana przy całym badaniu, już na widok białego fartucha wpada w spazmy. Nie mogliśmy jej utrzymać.

Carmela
czy Sarenka miała te badania?

Foty ze spotkania będą, dziewczyny wstawią. Ja nie robiłam.
Dzieci fajne, miłe, uśmiechnięte. I mamusie też Sara dopiero w połowie się rozkręciła.
Szkoda że czas tak szybko minął
Stary 2012-08-10, 21:04   #3014
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pierze któraś w orzechach? zastanawiam się czy nie kupić na próbę
ja piore z saszetką MOLI (jakies kamienie sa w srodku czy cos) i sobie w sumie chwale. pranie czyste, tylko z marchewka sobie nie radzi, ale ców sobie z nia radzi...

noc mialam przeokropna - strułam sie chyba pomidorami i cała noc na kiblu (i góra i dołem), czulam sie fatalnie, słabo mi do teraz ale rano t masakra byla. do tego sama jestem w domu z kinga. dobrze ze jej nie obudzilam moimi odgłosami...

nadrabiam i ogladam faceciw czerni 2 a kinga bawi sie fontanną z piłek zamiast spać

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Wyszłam z kuchni
Już kombinuje jak mogę, robię połowę rzeczy na ziemi,
albo sadzam ją jak najwyżej w krzesełku do karmienia,
ale ona jak nie szafki otwiera, to wyciąga mi śmieci ze śmietnika
albo przypomni sobie że chce nektarynę,,albo pić

Nauczyła sie już jajca wyciagać z lodówki i to najbardziej lubi,
tylko lodówkę się otworzy na jej oczach to myk i jajca wyciąga.
niezła jest! kinga za to zawsze chce swój niekapek na stół położyć a jeszcze nie stoi tak stabilnie sama i już ma siniaka na policzku bo sie przewraca

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:06   #3015
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Aniu tak myślałam o całkowitym odstawieniu
Robię o stopniowo od miesiąca
Ale jakoś mi cieżko z tym i mam chociaż swoje nocne karmienie
Choć wiem ze i tak długo karmiłam - nieco mi smutno
wcale się nie dziwię, mnie też smutno trochę..
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Usg wykazało że miedniczka jest nadal poszerzona, lekarz nic nie mówił i nie odpowiedział na moje pytanie co w związku z tym mamy zrobić, czy same kontrole moczu wystarczą. Powiedział ze za trudne pytania zadaję czy coś w tym stylu, wręczając mi opis usg i ulotkę ze schorzeniami ukł moczowego i objawami, i opisami badań cystografi i scynocystografi czy coś takiego, i na tej ulotce było napisane że w tej placówce jako jedynej w polsce są wykonywane te badania w obrazie 3/4d - tak mi to wręczył jakby zasugerował żeby zrobić te badania w tej konkretnej placówce?
Nic nie powiedział. Kompletnie. Czy mam zrobić jakieś dodatkowe badanie? te konkretnie które sa w ulotce? czy same kontrole moczu wystarczą. 150 zł poszło i takie przyjęcie. Dziękuję.
Wkurzyłam się.
Sara wyła jak opętana przy całym badaniu, już na widok białego fartucha wpada w spazmy. Nie mogliśmy jej utrzymać.

No to cię bardzo paskudnie potraktował, po to tam był, żeby wątpliwości wyjaśniać, a nie olewać... co za baran

M1981, ktoś ty?? Wygodnie Ci w tych krzakach???

Shira, gdzie się podziewasz??

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:08   #3016
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
u mnie @. 1 dzień tylko
I to takie delikatne plamienie
ja już 3 takie plamienia miałam. dwa typowe brunatne, jedno żywoczerwone. i tez tylko jeden dzień. sama wkładka starczyła. dwa pierwsze w odstepie miesiaca, kolejne dwa tygodnie po poprzednim

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:21   #3017
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cały dzień robiłam podchody żeby odpisać i młody mi nie pozwolił

Cytat:

toskaKrk, brumek, hurtem odpowiem

Ostatnio karmiłam wieczór - po kąpieli, i w nocy jeśli się obudził. W dzień sporadycznie, 1-2 razy po kilka minut. Tosiu, zasypiał przy piersi (niestety), bo po kąpieli jadł i zawsze przy tym zasnął.
Odstawienie poszło nieźle, myślałam że będzie gorzej. Pierwszy wieczór był niefajny bo się upłakał, ale tłumaczyłam sobie że jak pójdę, to wszystko na nic. A dziś jest trzeci wieczór - TŻ wsadził go do łóżeczka, mały przytulił swojego ulubionego misia i momentalnie zasnął. Oby tak dalej. Sama w szoku jestem
Brumek, można powiedzieć że otwarty - muszę korzystać póki TŻ jest w domu Choć do tej pory nic nie wyszło to pewnie nie będzie łatwo..
[/COLOR]
Zazdroszczę trochę, bo u nas usypianie tylko na piersi i jestem całkowicie uwiązana w dodatku od dłuższego czasu młody budzi się w nocy coraz częściej.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja nadal bez @. Jest jeszcze ktoś taki?
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ja już też miałam pytać, czy jeszcze któraś się uchowała
No to trzecia się melduję wśród szczęśliwych bez @

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Tak, waży 14 kg. Ale jakbyś go zobaczyła, nie jest w ogóle gruby. Jest bardzo wysoki jak na swoj wiek. Wysoki i ma takie "potężne" kości jakkolwiek to brzmi. Ale wiadomo, że będzie duży- ja am 175 cm a tatuś równe 2,00 cm.
Marinko najlepsze życzenia!

Mogłabyś napisać jaki wysoki jest Igor? Albo jaki rozmiar ubranek nosi?

Cytat:
Mąż mówi że Lenovo. Brzydkie, ale dobre, jak to ujął
Ja tam kocham Lenovo i mi się podobają

Pytałaś chyba jak często karmię?
Minimum to karmienie z obu UU przed drzemką - tylko tak usypia i potem też z obu przed snem wieczorem. A w nocy młody budzi się niezliczoną ilość razy i ssie. Zaczynam mieć dość
Czasem jak Jul chce to dostaje dodatkowo UU przed południem czy między obiadem a kolacją.

Cytat:
Ech, bo nie mam takiego typowego przedpokoju, jak to w niektórych mieszkaniach jest, a że mieszkam na parterze, to strasznie się wszystko z klatki niesie i bez przerwy budzi mi dziecko .... Zazwyczaj zamykam drzwi od pokoju, w którym mała śpi, ale jak zapomnę to akurat wtedy zaszczeka pies, sąsiadka idzie z płaczącym dzieckiem, dziecko drugiej sąsiadki walnie drzwiami
I jeszcze czasami okno zamykam, bo na garażach na przeciwko albo ktoś wlączy jakąś dudniącą muzykę, albo grasuje na quadzie
Aaaaaaaaaa .......
Też mieszkam na parterze i akurat dzisiaj synek sąsiadów wył chyba wracając ze spaceru i to tak głośno, że młody mi się obudził przestraszony i też rozryczał
A okna na czas drzemki pozamykałam, bo w bloku naprzeciw remontują fundamenty a dodatkowo jeszcze dziś kosili trawniki.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:29   #3018
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Marinko wszystkiego najlepszego!

Cytat:

Carmela
czy Sarenka miała te badania?
Nie miała, ale badania były w planach gdyby pojawił sie kolejny ZUM, a że miała tylko raz po porodzie to lekarz (my chodzimy na Akademie Med.) zdecydował że to badani zbyt inwazyjne dla tak małego dziecka.

Czy u Waszej Sarki w obrazie USG widać moczowody? Weź sprawdź opis. Lekarz mówił coś o podejrzeniu refluksu?

My mamy usg i kontrole u nefro. na początku września.

Cytat:
Wyszłam z kuchni
A weź nic nie mów przy gotowaniu z kleszczem u nogi

Gdzie kucharek sześć....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04062_2.jpg (65,3 KB, 40 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:39   #3019
patik87
Zakorzenienie

Carmela nie sprawdze teraz opisu bo mam w aucie w wózku ( tzn mam nadzieję że tam jest i nie zgubiłam, bo sara mi wyciągała z torby to i chyba wsadziłam pod wózek do kosza... oby..
Nic nie mówił o refluksie, w szpitalu jak byliśmy też nikt nic nie mówił o takim podejrzeniu.

No ja sobie nie wyobrażam tych badań u takich dzieci na żywo.
I też mi się wydaje, że to przy nawracających ZUM, i od wyników badań moczu, trzeba mieć rękę na pulsie.
Chyba się wybierzemy do nefro, bo u jako takiego nie byliśmy na wizycie. Może coś powie konkretnie.

Dziwne jest to, że 3 ostatnie usg nie wykazały już poszerzenia. A dzisiejsze znowu tak. Ale mówił że to może tak być. Że raz widać raz nie.
Stary 2012-08-10, 21:42   #3020
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela nie sprawdze teraz opisu bo mam w aucie w wózku
A we wcześniejszych opisach nic nie ma o moczowodach?

Ja myslalam że jestescie pod stałą opieka nefro. czyli lekarz u ktorego dzis byliście to kto? Radiolog?

Stary 2012-08-10, 21:48   #3021
patik87
Zakorzenienie

http://www.topmedical.pl/nasi-specja...wieczorek.html o to info o lekarzu.
W szpitalu jak byliśmy pediatra nam go poleciła, że niby najlepszy na lbn

Sprawdziłam ostatnie 3 badania usg, w żadnym nic nie pisze o moczowodach. Nie pamiętam czy w tym dzisiejszym coś jest.

Czy w tym kraju ktos się zajmie i pokieruje pacjenta gdzie trzeba i jak trzeba?
Stary 2012-08-10, 21:49   #3022
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, prośba
zna się któraś na programie Statistica? Muszę kilka analiz zrobić, a za nic nie wiem jak. Na studiach statystyka była, ale taka jakby jej nie było..... Analizy umiem, ale tylko najprostsze, w excelu, a tym razem nie wystarczą...
Aniu, nie pomogę niestety, bo się na tym kompletnie nie znam Nie miałam styczności ze statystyką
Cytat:
u nas dzisiaj 1 krew
tż nie przytrzymał małego jak chodził i zjechał buzią po kole z wózka
Ojej
Cytat:
Wkurzyłam się.

Carmela czy Sarenka miała te badania?

Foty ze spotkania będą, dziewczyny wstawią. Ja nie robiłam.
Dzieci fajne, miłe, uśmiechnięte. I mamusie też Sara dopiero w połowie się rozkręciła.
Szkoda że czas tak szybko minął
Paticzku, ojej, współczuję takiego potraktrowania przez lekarza Nawet gdybyś nie płaciła za wizytę to powinien Ci wytłumaczyć co i jak, szczególnie, że chodzi o dziecko
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Też mieszkam na parterze i akurat dzisiaj synek sąsiadów wył chyba wracając ze spaceru i to tak głośno, że młody mi się obudził przestraszony i też rozryczał
A okna na czas drzemki pozamykałam, bo w bloku naprzeciw remontują fundamenty a dodatkowo jeszcze dziś kosili trawniki.
No wlasnie Przrz parter wszyscy muszą przejść ...
No ale wolę to, niż taszczyć wózek z 4 piętra I tak źle, i tak niedobrze ..

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:50   #3023
Zmalowana
Zakorzenienie

Fotki ze spotkania w K

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:55   #3024
iustyna1
Wtajemniczenie

A ze mnie drań jest niesamowity, więc hurtowo:
Kolinko, Pieleszko i Marinko wszystkiego najlepszego i dla każdej tego czego pragnie!

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:59   #3025
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Fotki ze spotkania w K
A jak można się dostać do K.?
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 22:07   #3026
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.topmedical.pl/nasi-specja...wieczorek.html o to info o lekarzu.
W szpitalu jak byliśmy pediatra nam go poleciła, że niby najlepszy na lbn

Sprawdziłam ostatnie 3 badania usg, w żadnym nic nie pisze o moczowodach. Nie pamiętam czy w tym dzisiejszym coś jest.

Czy w tym kraju ktos się zajmie i pokieruje pacjenta gdzie trzeba i jak trzeba?
Aha czyli to radiolog, wiec on tylko pisze co widzi, a specjalista z danej dziedziny wydaje diagnoze. Radiolog jedynie może napisać co sugeruje.
Jak nie widac moczowodów to super, u nas też powiekszone.
Wiesz co jeszcze daje ulotke z tak inwazyjnymi badaniami, nic nie powie konkretnego tylko głupie sugestie, a rodzica wiadomo że dziecko na wszystko by przebadał, tylko czy to miałoby jakiś sens.

Wejdź na forum uronef i poczytaj jaki dobry negrolog z waszej okolicy jest. Tylko nie za bardzo wczytuj sie w tematy innych bo ja mało nie osiwiałam rok temu jak zaczełam tam czytać

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A jak można się dostać do K.?
Nie można

Stary 2012-08-10, 22:16   #3027
iustyna1
Wtajemniczenie

toska jakiś dłuższy czas temu przez "głosowanie" podjęłyśmy decyzję, że nie przyjmujemy nikogo nowego do Klubu ( za dużo tam prywatnych rozmów )

Aniu nie pomogę ze statystyką.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 22:25   #3028
isiaok
Rozeznanie

Witam!

Przygotowania roczkowe mnie pochłonęły!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!Wykosiłam całe podwórko, wygrabiłam,umyłam okna, ulepiłam świnie na tort, nadrobiłam i padam.................... .............pa dziewczeta!
Marinko-100lat!!!!!!!!!!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 22:38   #3029
Kajool
Zadomowienie

Stary 2012-08-10, 22:40   #3030
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości