|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Ona jest popaprana, ta baba.
Wysyłam jej zapytanie co w takim razie z podrozdziałem który wcześniej jej wysłałam, był dobrze i sama go sprawdzała, a teraz ma się nijak do tego drugiego podrozdziału co mam poprawiać, nie będzie pasować, a ona do mnie pisze o co mi chodzi/ ![]() Beata ja brałam urofuraginum bez recepty- ale to to samo co furagina. Próbuj urinal i inne bez recepty, ale jak to nie przejdzie to zostaje antybiotyk, może i zrób mocz. Chłopy to barany - tyle w tym temacie.
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
u nas znowu chyba nadchodzą zmiany mieszkaniowe. Ale nie chce mi się pisać póki co. W sensie, że chyba będzie aloha teście
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-08-11 o 12:15 |
|
|
|
#3063 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() ja też ze śmietaną aż mi ślinka pociekła ![]() Cytat:
![]() malowaliśy podbitkę 600 sztuk desek w sierpniu mamy tynkowanie i roboty od groma nie miałam chwilki dla siebie bo w jednej pędzel w drugiej dziecko i jechane od rana do wieczora a po robocie padałam na pysk ani nie miałm siły włączyć kompa masakra no ale bedzię pięknie jak skończą mam nadzieję Cytat:
miałam pytać co się stało ale już doczytałam chłopy to jednak jacyś "obcy" są! mój to samo wczoraj po kilkunastu tygodniach nie chodzenia wieczorem do młodego postanowił mnie odciążyć młody wyje ten idzie bohater to słucham a młody co raz to głośniej zawodzi nic myślę Shira daj mu szansę leż na dupie jak ci dobrze młody przechodzi już do fełkania patrzę naglę łup światło się zapala w jego pokoju myślę no to już najwyższy szczyt głupoty frunę dosłownie to pokoju a mój cudowny tż przekopuje kocyki kołderkę młodego bo nie umie znaleść smoczka a Żbik zalany łzami wyje w niebogłosy -dla super taty i jeszcze foch, że on nic nie widzi bla bla bla i wogóle on sobie świtnie radził niech mnie ktoś reanimuje bo.....
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Takie uczucia i złość mną targają. Dobrze że sara śpi.
Musze się wyciszyć.
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnia kupka była wczoraj o 17.. Oby to już koniec
![]() Teraz dopadło A. Humor mam do d.
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Już się naspała. Chyba musimy iść na spacer zanim mnie rozniesie.
Dziewczyny, ale co to da ze pójdę n skargę/ będzie się mścić. Nic jej nie zrobią, najwyżej ktoś ją upomni, on na mnie będzie się wyżywać i odwracać kota ogonem, to nic nie da. Jak zechce to znajdzie zaczepkę, będzie robić problemy. Muszę to jakoś przełknąć i uzbroić się w cierpliwość, a po obronie napisać jej choćby stosownego maila.
|
#3067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo np. możliwości zmiany promotora na ostatnią chwile nie ma chyba opcji no nie ?
|
|
#3068 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna Hania ![]() Podoba mi sie jak na nią mówisz: Haniołek i sama chce jeszcze Haniołka Cytat:
Zdolny chłopak ![]() Moja Lila już potrafi pół pokoju przejśc... a ja wąłśnie przerwę od sprzatania sobie zrobiłam i piję kawusię a co
|
|
#3069 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Emil, Marysia, Hania i Natanek - sto latek dla Was, dużo uśmiechu i energii
Cytat:
Weź coś mocnego przeciwbólowego, może przejdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jakbym o swoim Tzcie czytała, tez sie obraza o pierdoły i zaraz jest kłótnia ![]() Współczuję zapalenia Miałam raz i nie chcę tego nigdy więcej Super ![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj pogoda okropna, ale byłysmy na spacerku Dzidziusia siedziała grzecznie w wózku pod folią ochronną i się rozgladała dookoła Ale brrr ... zimno Jutro idziemy do teściów na obiad :/ Hmmm ...zostałam pokonana stwierdzeniem, że nie byliśmy na obiedzie od świąt wielkanocnych i musiałam ulec :/
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-08-11 o 16:06 |
|||||
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo odnośnie Twojego podpisu:
moja mama mówiła, ze jej znajoma miała nawet sekator w torebce
|
#3071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby nie Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Ja swego czasu nosilam w torebce kosmetyczkę, w którą pakowałam się na swoje wesele - więc było w niej chyba wszystko - super glue, milion wsuwek, agrafki, igły i nitki i nie pamietam co tam jeszcze
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-08-11 o 14:38 |
|||
|
|
|
#3072 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Maryś, Hania,Emil, Natan!!! 100LAT!!!!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Telika gdzie ta czarodziejska zagródka? brumekTescie jaka szybka reakcja ![]() Bella7 dla Lili!!!!!!!!!Madziulka_17 trzymam kciuki zeby kupka sie juznie pojawiła! A tż pewnie nie może nawet wolnego wziac? ![]() Opadł mi biszkopt...ledwo przekroiłam na 3 czesci...na szczescie nie wyszedł zakalec ale bedzie niski Za to swinki wyszły w miareEwka nie współpracuje, tz przyjechał na pomoc i zasnął Smaze, pieke, mieszam i co chwile sie wzruszam...jutro poród!!!!!!!AAAAA No i mam newsa! Moja ROcKmenka przeszła pół pokoju!!!!!!!!!Zapomniała sie i przeleciała jak torpeda!!!!!! |
|||
|
|
|
#3073 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobitki
Cytat:
. Ja bym przeczekała, a po obronie napisała na nią skargę, naleźy jej się.Cytat:
A zapalenia współczuję :glasiu. Marysia, Hania, Emil, Natan wielkie Malwiś śpi, ale chyba już niedługo - szwagierka u góry złapała za odkurzacz. Ostatnio odkurzała o 22...No comment. |
||
|
|
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj fotkę Biszkoptem się nie przejmuj, jak goście zobaczą te świnki to nikt nie zwróci uwagi na biszkopt Cytat:
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Isia jakie świnki, chwal sie!
|
#3076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko że mnie już nawet nie chodzi o tę znieczulicę tylko o sposoób w jaki zareagował i naskoczył na mnie... ja mam zawsze soboty wolne. Cytat:
już zażyłam półapteczki co miałam i trochę lepiej, nasiadówke sobie tez zrobiłam z ziółek, kory dębu i rumianku - pomogło - dzięki Cytat:
to niefajnie jeśli będziecie zmuszeni z teściami mieszkać... a tam chociaż będziecie jakoś w miarę samodzielnie tak jak u mnie, czy tylko osobny pokój? biedna.. ciągle zawirowania u Was... tule ![]() coś tajemniczo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3077 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Lili a Lenka chyba już całkiem śmiga prawda?Julka już ładnie potrafi przejść gdzie chce po całym pokoju, od pudła z zabawkami do komody, potem do łóżka, do biurka i próbuje do przedpokoju wychodzić ale ją próg zatrzymuje, jeszcze nie umie przez progi przechodzić na 2 nogach. Cytat:
chyba już zakopany topór wojenny... oby..pociesze się Że my chyba też jutro to teściowej na obiad pojedziemy. tzn rosól jutro rano pewnie i tak ugotuje żeby miec na poniedziałęk obiad i koło 12 pojedziemy do Cytat:
ciekawe tylko jakiego faceta chciała tym sekatorem postraszyć.. "je koleś nie narzucaj się za bardzo. bo wiesz.. jak będziesz niegrzeczny i za dużo sobie pozwolisz to nie zgadniesz co mam w torebce na ostudzenie Twojego zapału" SEKATOR ciach! ja słyszałam coś takiego - pokaż mi co masz w torebce a powiem Ci kim jesteś w sensie że zawartość torebki może wiele o kobiecie powiedzieć. ja mam zwykle porządek i pewnie dlatego taka poukładana jestem ![]() Cytat:
brawo dla Ewci ![]() następna piechurka rośnie ![]() eee tam ważne że nie ma zakalca - mi też na urodziny Julci opadł biszkop na torta ale przekroiłam go na 2 a nie na trzy i dopiekłam jeszcze jeden i było ok ![]() pokaż świnki ![]() Cytat:
![]() ma wyczucie.... generealnie w zgodzie z nią żyjesz? ![]() u nas jest ta przewaga że to my mieszkamy na piętrze a rodzice na parterze
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio nauczyły się pokazywać: pokazać jaka będziesz duża, wkrecac zarówki rączkami i ułała jak Indianie - normalnie duma mnie rozpiera!
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Prośba w klubie
wątek z numerami
|
|
|
|
#3082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ta kobieta ewidentnie nie jest zainteresowana zakończeniem Twojej sprawy Cytat:
Marinka co się dzieje, koniec wynajmu?? nic się nie da zrobić ? Beatka no to baty dla tż , skandaliczne zachowanie |
|||
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Beti nie wynajmujący, ale koszty są takie, że nam na chleb brakuje
Nie da się tak żyć. A warunków tam nie ma żadnych, sA tylko 3 pokoje, plus teściowie plus dziadki. Ale nie ma wyjścia, bo widzę, że M. już nie ma siły zapierd.alać i WSZYSTSKO idzie na mieszkanie i opłaty...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek no jak będę widziała ze do obrony znowu nie dojdzie to jej nie popuszczę i nagłośnię sprawę gdzie trzeba. Ja myślę że do obrony dojdzie, tylko na wariackich papierach i w ostatniej chwili wszystko będzie pisane, poprawiane itp.
Beata troche mi nerwy puściły, to przez promo tak minie trzymało, no i teściówka też jak zwykle coś palnęła widząc nas na schodach jak wracamy z dworu . Żałuje ze nie mamy osobnego wejścia. Marina tak myślałam ze to o kasę się rozchodzi. Patowa sytuacja... U teściów nie ma warunków...a swój dom rozważasz? Całe życie tylko szmal
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli w zasadzie dla Was jeden pokój pewnie zostaje... ciężka sprawa.... no ale skoro nie ma wyjścia to jakoś będziecie musieć się pomęczyć jakiś czas z teściami... dasz radę Marinko - Ty jesteś silna i niejedno przeszłaś to i to pokonacie, a w miedzy czasie Igi podrośnie , może Tobie uda się coś z pracą zorganizować i wtedy będą lepsze perspektywy na coś swojego. potraktuj to jako konieczną sytuację przejściową - zobaczysz że dacie radę a nie myśleliście o zmianie mieszkania? może udałoby Wam się coś tańszego znalesć żeby opłaty Was tak nie zjadały? czy raczej ciężko będzie? bo wiesz ja nie orientuje się w cenach wynajmu w Mielcu.. i nie dziwię się M. że już sił nie ma, kiedy cały dzień w robocie poza domem przy pracy fizycznej od 6-22..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-08-11 o 20:02 |
||
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
Hania, Marysia i Natan - sto lat!!!!
A my serdecznie dziękujemy za zyczenia + teściowie.![]() wszystko wyszło pięknie. było mnóstwo jedzenia i jeszcze zostało dużo. dzieciaki się świetnie bawiły. Emil dostał kuuuupę prezentów a teraż padł biedaczek i śpi. ![]() nie jestem w stanie nadrobic wszystkiego. ale podczytuję. dotrzymuję towarzystwa osobnikom w krzakach![]() postaram się byc na bierząco
|
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuję problemów finansowo-mieszkaniowych ![]() My też finansowo w dołku, a kredyt na mieszkanie nie chce się sam spłacać Dziecko mi się zepsuło spaniowo Już dłuższy czas ładnie zasypiał około 19:30-20, a tu wczoraj dopiero o 22 zasnął i dziś też się dłuższa walka szykuje
|
|
#3088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hania, Marysia, Emil, Natan
Dziękuję kochane za życzenia zdrówka ![]() Cytat:
Cytat:
A nie możecie wynająć czegoś tańszego? Chociaż jakąś kawalerkę?
|
|
#3089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam wszystko się kręci wokół alkoholika. Dosłownie. Zresztą równy rok temu nas wywalił z domu w nocy, pamiętasz? Bez niczego, na zbity ryj z 2- miesięcznym dzieckiem. Też ostatnio o tym myślałam, o czym napisałaś. Racja. Cytat:
U nas jest wysoki czynsz 500 zł, ale facio "mało" bierze dla siebie 350 zł. A przeważnie cena czynszu jest taka jak odstępnego. Ehh, wiecie tak myślimy jeszcze, bo na podwórku u teściów stoi taka letnia kuchnia. To tylko jedno pomieszczenie, chociaż jest tam jeszcze mała łazienka... Może udało by się to jakoś przerobić... Cały czas główkujemy. Myślimy. Kombinujemy. Cytat:
A Julian duuuży też chłopiec. A jaki śliczny- widziałam na foto co dałas w link.
|
|||
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu tak mało postów
![]() Agni czekam na fotorelacje z urodzin. Crazy przypomniało mi się; dajesz Ide do żłoba? a czego/ co z mamą?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

Uwielbiam 

daliśmy ok 3 tys Wlasnie.
młody wyje ten idzie bohater to słucham a młody co raz to głośniej zawodzi nic myślę Shira daj mu szansę leż na dupie jak ci dobrze młody przechodzi już do fełkania patrzę naglę łup światło się zapala w jego pokoju myślę no to już najwyższy szczyt głupoty frunę dosłownie to pokoju a mój cudowny tż przekopuje kocyki kołderkę młodego bo nie umie znaleść smoczka a Żbik zalany łzami wyje w niebogłosy
-dla super taty
bo np. możliwości zmiany promotora na ostatnią chwile nie ma chyba opcji no nie ?

Dzisiaj mamy organizować małemu roczek a mnie tak rozbolał ząb (do kanałowego leczenia....), że nie wiem co teraz.....
jakbym o swoim Tzcie czytała, tez sie obraza o pierdoły i zaraz jest kłótnia 

coś tajemniczo
ale podczytuję. dotrzymuję towarzystwa osobnikom w krzakach