|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3032 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Zemdlałam, upadłam, nie było ze mną kontaktu przez kilkanaście sekund i się budziłam rapten, jak mnie cucili ![]() Cytat:
Cytat:
Aga, nie bij ![]() Cytat:
Cytat:
Może kiedyś nam się coś takiego uda... Jakieś kameralne drugie urodzinki ![]() Mi tort na pewno ciocia upiecze 0 mistrzyni ciast wszelakich Ale chciałabym też sama zrobić, żeby Tymcia miał tort od własnej mamy Tylko też się boję, bo tortu z życiu nie robiłam ![]() A to ile Was będzie? U nas ze 30 os. na bank, a może i więcej Waham się. Mimo że chrzestnego Tymka nie będzie.Ale fajne te ozdoby Pewnie ten Twój wielkooki chrześniak, co? ![]() Ja dziś odebrałam wielką pakę zamówionych wcześniej dekoracji Balony, czapeczki, serpentyny, girlandy, serwetki itp itd Już zrobiłam próbę generalną w czapeczce i Tymciowi tata mama zdecydowanie bardziej się podoba niż normalna Za to jego tacie chyba nie ![]() Cytat:
Cytat:
Ania wykurza!!! Bójcie się krzako-ludzie Cytat:
![]() 2. O masz, znowu podpadłam ![]() 3. To u nas odwrotnie - w nocy nie je wcale, za to w dzień dużo więcej. Ja karmię nadal 6 razy w ciągu dnia ![]() Cytat:
![]() też mam takiego Kleszcza Uff, dzieć śpi, choć dopiero od 22, bo skubaniec zdrzemnął się o 18 na chwilę i teraz mu się nie chciało BYliśmy na szybkich zakupkach i kupiliśmy 3 pary spodni i koszulkę. Bo w niedzielę jedziemy na całe 2 dni ( ) na Mazury. A okazało się, że nam chłopak wyrósł ze wszystkich długich spodni. Przez te upały nie było potrzeby ich zakładania i nawet nie wiedziałam. Wczoraj chciałam założyć, bo chłodno się zrobiło i jedne po drugich do pół łydki sięgają
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski
To niesamowite, że jutro minie rok odkąd jest z Nami- wiecie co, nie myślałam, że miłość do dziecka jest taka wielka... Już mam łzy w oczach jak przypominam sobie ją taką malutką. (niecałe 4,5 kg kruszynki )Dzisiaj prawie cały dzień spędziłam w kuchni- zrobiłam tort, sernik na zimno i sałatkę kebabową. Tylko ja się pytam gdzie słońce i piękna pogoda jaką zamawiałam na jutro? Mam nadzieję, że choć na trochę się przejaśni i nie spędzimy całego dnia w domu, tylko pogrilujemy w ogródku.![]() Marinko- wszystkiego najlepszego z okazji urodzin- żeby ciemne chmury odeszły w siną dal i żeby wreszcie zaświeciło słońce dla Wszej trójki. Madziulka, biedny Szymek- zdrówka! ![]() Ellika, ojoj całus dla Karolci. Aaniu, super że odstawianie poszło Wam tak sprawnie, no i owocnych i przyjemnych starań! Ze statystyką niestety nie pomogę. Pieleszko, brawa dla chodzącej Hani! To chyba najpiękniejszy prezent urodzinowy jaki można by sobie wyobrazić. Isia, pochwalisz się swoim dziełem? ![]() No i więcej nie pamiętam. Hania nauczyła się dmuchać zapytana o to jak będzie zdmuchiwała świeczkę z tortu. Ciekawe czy jutro jej się uda ta sztuka w praktyce.
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pogoda może jednak dopisze
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i po kąpieli ani myslała spać ![]() Cytat:
za pogodę Dobranoc dziewczynki
|
|
|
#3036 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc... ja tez mykam do wyrka...jutro z samego rana ruszamy nad morze
|
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny które kupowałyście skórzane paputki, czy długość w cm którą podają na aukcji jest prawdziwa?
Chciałam kupić dla Idy, do żłobka mają być pantofle, pomyślałam, że się nadadzą idealnie, ona jeszcze dużo raczkuje, nie wygodnie jej tak ciągle w butach o stałej podeszwie. Didu ma wielką stopę, która na dodatek szybko rośnie. Ledwo kupiliśmy jej buty (21) i po miesiącu już są prawie małe, dobrze że to sandały. Te buty mają 13,5 cm, a najwieksze paputki niby 14,7. Zastanawiam się czy się nadadzą. Co myślicie? |
|
|
|
#3038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haniu, Marysiu, Natan, Emil, wszystkiego najlepszego!!
Cytat:
agawoo, iustynka, brumek, marzenko, dzięki za odpowiedzi Cytat:
![]() a dlaczego chrzestnego nie będzie?
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-08-11 o 08:50 |
||
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Hanii, Natana i Emila - nasze kochane roczniakowe dzieciaczki - niech Wam się spełnią wszystkie marzenia i abyście byli zawsze zdrowi i uśmiechnięci!!!!
![]()
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Emil, Marysia, Hania i Nataniel
wszystkiego najlepszego Roczniaki I dla solenizantów z ostatnich dni też wszystkiego co najlepsze |
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
napaliłam sie na działke bo o 6:30 było słonce... potem przyszły chmury i stwierdziłam "a to chociaz na lumpki wyskoczymy!", teraz już pada... do wieczora pewnie mróz i śnieg po kolana będzie
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie. Bo ten lekarz to tylko zasiał panikę i mój tż zwłaszcza już mi tu wydaje nakazy. Bo wg niego przede wszystkim higiena ( koty , juz mi zakazał spotkań sary z kotami u mojej mamy Słoneczko po urodzeniu miała 10 mm, teraz ma 5 mm. Dzisiaj pobieraliśmy mocz do badania. Idę sprzątać. Marzena wzruszyłam się ![]() Kajoolku cześć co słychać.
|
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi smutno...
Dzisiaj mamy organizować małemu roczek a mnie tak rozbolał ząb (do kanałowego leczenia....), że nie wiem co teraz..... ![]()
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Marysia, Hania, Emil, Natan wszystkiego co najlepsze dzieciaczki!! |
||
|
|
|
#3046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, i Szymonka biegunka dopadła.... zdrówka dla Niego
![]() Cytat:
Cytat:
biedny Szymek... nie dość że brzuszek to jeszcze upadek...Cytat:
![]() Cytat:
mój humor również pod psem od wczoraj..... przez tż-ta..
|
|
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
Marysia, Hania,Emil, Natan Dużo zdrowka uśmiechu, radości z odkrywania wielkiego świata!!! 100Lat!!!!! Witam!! Ja nadal w siódmym niebie, Ala od 9tej już spaceruje z babcią gdyby nie domek, który mamy, to bym się chyba sprowadziła z powrotem do mamy Ona tutaj sama w dużym domu, ja tam też w większości czasu sama bo tż więcej nie ma jak jest. No ale nic sielanka potrwa tylko do wtorku![]() zapałeczko akurat dzisiaj musiało Cię dopaść z tym zębem. Współczuję.... Widze, że temat bucików na czasie na wizażu, a ja mam dylemat, bo Ala ma juz mega na styk sandałki, można powiedziec, że powoli jej paluszki zaczynają wystawać a za chwilę koniec lata i czy opłaca się kupować jeszcze jakieś sandały? Mam jeszcze dla niej crocsy. W sklepach cięzko o dobre przecenione sandałki teraz, już w większości widziałam półbuty. CHyba jeszcze chwilkę z tymi co ma może pośmigać, palcami o ziemie jeszcze nie wadzi dziubek jak u Szymka sytuacja biegunkowa? od wczoraj spokój?? U nas powoli się wszystko normuje, ale też przebieg tego "wirusa" był taki, że jeden-dwa dni biegunka, dzień przerwy i tak ok. tygodnia trwało. U koleżanek dzieci tak samo. Także nie myśl, że to powrot skazy na pewno to jakieś wstrętne wirusisko, które ciężko wytepic..... Piszecie o pierwszych, kolejnych krewkach u dzieci. Mojej ejszcze się to nie zdarzyło, a wywrotki ma co dzień kilka,kilkanaście. Ale za to ma mega pocharatane nóżki wasze dzieci też mają takie poobdzierane, posiniaczone, otarte? Kurcze już zapomniałam jak to było, gdy miała taka gładziutką nieskazitelną skórkę...monia wypluj te słowa o mrozie i śniegu Ale fakt, pogoda co chwilę się zmienia, że ciężko coś zaplanować..... |
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dość dość dość.
Promotorka sprawdziła mi rozdział o badaniach. Znowu jest wszystko do napisania od nowa! zaznaczam, że napisałam tak jak chciała wcześniej. Teraz chce inaczej. Co za psita!! Ciekawe co wymyśli następnym razem.
|
#3049 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
co się dzieje ?? już na fb pytałam
Cytat:
a nie masz może pogotowia dentystycznego ,żebuy podjechać ?? Cytat:
Cytat:
już chyba ok,dwa dni bez biegunki leki odstawiam ale mleczko bezlaktozowe do niedzieli pociągniemy i zobaczymy co będzie Madziulka jak u Was???? poprawia się już ?? bry mieliśmy z rana do rodziców jechać ale mój łobuz jak zawsze musiał pokrzyżować plany i śpi od 10 ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Nie słyszałam właśnie o czyms takim w moim mieście, może jest ale ja nic o tym nie wiem... Gabinetu dentystycznego tez otwartego zadnego nie znalazłam..... Eh szkoda gadać normalnie....
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
zapałeczko nie ma w mielcu pogotowia dent. W Rze jest.
Otwarty gabinet to Dentes przy bazylice św. Mateusza i Dentes obok Groty. Są otwarte do 13. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ja też wczoraj miałam kanałówkę jakich mało, I na dodatek brakło mi pieniędzy i zostawiłam dowód u dentysty, kasę muszę dostarczyć w pon.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patik, ja bym już zgłosiła,naprawdę! Dopóki widzi że słuchasz i nie stawiasz się, to będzie wymyślać cuda...
|
|
|
#3054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale kolanda i nóżki tez mamy w małych siniaczkach - podrapane nawet nie - choć niby nie obija sobie nóżek- nie płacze przecież ale siniaczki i tak ma niewiem skąd - ale może to po mnie bo mnie też bardzo łątwo się siniaki robią - nawet od uszczypnięcia mocniejszego. Cytat:
widziałam i dziękuje.. chwilami tż-ta nie poznaje.. potrafi się obrażać o bylę pierdołę, a wczoraj mnie wkurzył bo Julka przed 21 się obudziła z wrzaskiem - spała od 19,30 - bo jej górna dwójka się przebiła - i bardzo krzyczała i płakała - tz był w pokoju obok jak ja poszłąm do niej - - wzięłam ją na ręce - to ten pacan nawet nie raczył zaglądnąć do nas co się dzieje że tak wrzeszczy - chciałam jej dać paracetamol bo widać ją bolało bardzo i nawet nie miałam jak wyjąć z szuflady i podać strzykawką bo mi się wyrywała na rękach to ją włożyłam do łóżeczka i dopiero się wtedy rozdarła - jak poszłam po tż-ta że może by się zainteresował i pomógł mi skoro jest w domu - to ten że lecę od razu po niego jak popieprzona jeszcze od wczoraj złapało mnie zapalenie pęcherza i kuruje się furaginem bo boli- Patik łącze się w bólu - teraz na mnie trafiło - całą noc musiałam na siku wychodzić - potem wzięłam apap to trochę przestało - i lecę na furaginie, no-spie, Uromaxienie - i chyba jeszcze wit. C muszę dołączyć na zakwaszenie moczu - może przejdzie bo jest masakra. tż nawet się nie zapytał jak się czuję bo obraza majestatu jest od wczoraj i nawet w nocy jak Julka się budziła to udawał że nie słyszy i nawet się nie podniósł ani raz do niej, a ja nie dość że nadal bolało w nocy choć już mniej - to rano niewyspana, zła i w ogóle do dupy..... teraz znowu dalej boli.. auć... Patik - co Ty brałaś na pęcherz oprócz antybiotyku? dokładnie tak....
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-08-11 o 11:32 |
|||
|
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Marysia, Emil, Natan- sto lat śliczne maluchy!
Dziękujemy za życzenia dla Hani. No i minął rok, a Hania wciąż z tym samym przyjacielem.
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
lepiej już choć żal nadal jest..
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() widać że dziewczyna stała w uczuciach jest - to dobrze rokuje na przyszłość
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wam
![]() Weekend nas powitał deszczowo i kisimy się w domu, w związku z czym młody urządza przemeblowanie ![]() Cytat:
Mamy dwie kotki i to z problemami zdrowotnymi. Żyją obok młodego odkąd tygodniowego do domu przynieśliśmy i oprócz kataru dotychczas wszystko z nim ok Pytanie odnośnie paputków - zakładacie je dzieciom na gołą stopę czy na skarpetki? Nadają się do chodzenia po trawie/chodniku w parku?
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry Kuny. Jestem, zyje, tylko czasu brak. Probuje was nadrobic, nie wiem czy mi sie uda.
Szymon chodzi juz na calego, robi muuuu jak krowa i kwa jak kaczka. Bylismy teraz nad morzem, ale pogoda nie bardzo dopisywala. Ja nadal walcze z wysypka. Szymon nadal ma skaze. Skladamy tez zyczenia zaległym i dzisiejszym roczniakom!!! Wszystkiego najlepszego kochane dzieciaczki.
|
|
#3059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Haniołku, Maryś, Emil, Natan - Sto lat kochani Jedzie sobie w góry Wkurzył mnie trochę, bo wcześniej dzwonił i pytał, w który weekend urządzamy, żeby ten wyjazd sobie ustawić na inny termin. Powiedziałam, przyjął do wiadomościa, a teraz mówi, że jednak wyjadą nieco później, bo tak im wygodniej. Lili, a gdzie Ty się ostatni podziewasz? Cytat:
Cytat:
Chociaż ja u mojej mamy nie wytrzymuję dłużej niż 2-3 godziny Mimo że ją strasznie kocham ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasz Haniołek kochany
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane nasze roczniaki sto lat!
Marzenko rewelacyjne foto. I od razu poznałam brzuch na pierwszym zdjęciu, bo pamiętam jak pokazywałaś swoją sesję z malowanym zegarem ![]() Beti tulę wirtualnie. Może Cię pocieszy chociaż, że chyba większość mężczyzn cierpi chwilami na taką znieczulicę, bo ON pracuje i chce się wyspać ( mimo, że Ty też pracujesz ). Mój też czasami się tak zachowuje, mam ochotę wtedy nim porządnie trzepnąć. Dziś wolne masz? Patiku pytałaś z kim mały zostaje jak idę do dentysty. Z M. go zostawiam, a ustawiam dentystę na dość późno wieczorem. Tosiu Ty pytałaś o wzrost I.? nie mam pojęcia, bo nie mierzą u nas w przychodni dzieci... Ciuszki ma na 92 cm.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Ja nie robiłam. 

Aga, nie bij 

(niecałe 4,5 kg kruszynki

w dodatku od dłuższego czasu młody budzi się w nocy coraz częściej.

Zakończone: 2
biedny Szymek... nie dość że brzuszek to jeszcze upadek...