III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 20:10   #4891
Iwoncia81
Zakorzenienie

Oooo, opuszek fakulca mi zdrętwiał
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 20:15   #4892
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ale mam monta,nie wiem co myslec....byl u nas znajomy meza,wczesniej czesto do nas wpadal jak razem pracowali,gralismy w karty i dzis wpadl lapka naprawic i jakos nagle tak wyszlo ze chcil mnie pocalować.Nic mojemu nie powiedzilam ale tak mi jakos dziwnie...
O matko, ale sytuacja Niewiadomo jak się zachować ani co myśleć. Wcześniej też już robił jakieś podchody? A może tylko tak po przyjacielsku chciał Cię cmoknać na do widzenia czy coś
Stary 2012-08-11, 20:22   #4893
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Dziękuję za odpowiedzi dotyczące metek.

Widzę, że opinie są podzielone. Część z Was nie planuje wycinać, więc ja chyba też skłaniam się ku temu. Boję się, że nie połapię się później w tych rozmiarach. A jak zauważę, że Małemu pojawiają się jakieś podrażnienia na skórze, to wówczas powycinam je.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jakie Wy chude. Tylko brzuszki odstają a ja gruba jak słoń. Ciężko mi już, Kropek mi skarpetki ubierał a ja się poryczałam bo jestem ogromnym wielorybem.
Ja właśnie to samo chciałam napisać! Dziewczyny jakie wy zgrabne jesteście! Aż mi wstyd, bo ja przytyłam 15kg, a przy moim niewysokim wzroście zrobiłam się hipopotamem. Też mam już problem z ubraniem skarpetek czy butów, a niestety muszę sobie sama z tym radzić.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a ten fisher jest jeszcze z zabka http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...541380423.html

mnie przekonuj tym, że można go rozłożyć na płasko i ma wibracje, a wszyscy znajomi co maja dzieci polecają te wibracje
Ooo, ten z żabką też super. Chyba nawet bardziej mi się podoba niż lewek.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
ale mam monta,nie wiem co myslec....byl u nas znajomy meza,wczesniej czesto do nas wpadal jak razem pracowali,gralismy w karty i dzis wpadl lapka naprawic i jakos nagle tak wyszlo ze chcil mnie pocalować.Nic mojemu nie powiedzilam ale tak mi jakos dziwnie...
wooow aż mnie zatkało.
Stary 2012-08-11, 20:31   #4894
lidka0308
Zadomowienie

wróciliśmy z zakupów, krzesła nabyte

Trzymam kciuki za Martę i Zuzię, niech jeszcze wytrwają trochę razem!

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
hehe,ja jak moglam to mojemu sie nie chcialo,potem wieczne wymioty wiec byla klapa,a od 16 tyg zakaz a mi sie mu teraz nawet dobrze nie chce robic a ja coraz mniej go ruszam bo brzuch mega,piersi tez,szybko sie mecze i jestem strasnzie senna przez ten cukier

ojoj trzymam kciuki

nie bo potem jak sie je komus oddaje czy zostawia dla nastepnych dzieci to ciezko polapac co i jak a pozatym jak widac zaczerwienienie od metki to zawsze mozna ja wyziac podczas juz uzywania ciuszkow ale u nas to bylo pare sztuk tylko

cukier mi sie ładnie unormowal dziś.....

w nocy jedna mała tak kopała ze widzialam stopkę...myslalam ze pekne jak balon

kupilismy 2 tapety, sliczną firankę te spagetti z motywem zyrafy,antyramy ,wsio z promocji i zaplacilismy 9,90euro!!!

No mi też by się dziwnie zrobiło, z twojej reakcji wnioskuję, że wcześniej nie okazywał ci zainteresowania, w sumie to nie wiem, jak się po czymś takim powinno zachować

Piękne brzuszki dziewczyny macie, i nie wmawiać sobie, że za duże, czy za małe, są wasze i są najpiękniejsze, bo tam dzieciaczki sobie mieszkają, więc nie słuchać głupich komentarzy złośliwych ludzi, tylko traktować je jak cuda nasze !!!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 20:41   #4895
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

[/COLOR]Angel napisała że ma zawrót głowy przez remont, bo małżon złamał rękę w pracy i została z syfem, całe mieszkanie rozwalone a szczególnie pokój gdzie ma komputer. Dziś ma teść przyjechać do pomocy i liczy że w poniedziałek będzie już miała internet. Kazała wszystkie pozdrowić, tak więc pozdrawiam I zabroniła się rozpakowywać pod swoją nieobecność.
Oj kurcze, u niej to zawsze pod górkę, oby złamanie nieskomplikowane i sie szybko zagoiło .
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
helo
My wlasnie po zakupach w tesco
Ide was nadrabiac, ale najpierw pokazuje fure Igi i komplecik poduszeczki z kocykiem tak jak obiecalam
Śliczny ten wózeczek .

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
a to moj biedny Jasiek, nie mogacy znalezc odpowiedniej pozycji do spania, tak mu goraco...
Ale słodziak .

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

kurcze Iwcia ale to ono takie wysokie jest ??? ja nie wiem bo mam niskie zawsze ... ale mimo wsio leż, odpoczywaj, meliski się napij a jak trzeba będzie to kładź się na oddział ... Niuniek najważniejszy !

dobra pamięć my mamy lwisty leżaczek

no ja lubię taką pogodę ostatnio jest dla mnie najkorzystniejsza

mam wieści od Marty1986222: Jestem w szpitalu, miałam wczoraj skurcze, zostawili mnie na obserwacji i faszerują fenoterolem. Pozdrowienia

Martucha ma 34t więc jeszcze muszą troszke z Zuzią wytrzymać ...
za jak najdłuższy dwupak, oby tam w szpitalu opanowali sytuację!

Cytat:

Jak wcześniej nie dawał żadnych oznak, to może go kręcą kobiety w ciąży . A tak poważnie okropna sytuacja, nie mam pojęcia co bym zrobiła, bo jak bym powiedziała mojemu TŻtowi, że jakiś jego kumpel mnie chciał pocałować to by się krew polała .

Piękne brzuszki wszystkie macie i takie niewielkie i w ogóle jesteście szczupłe, nie to co ja ja już nie chodzę, ja się toczę, aż wstyd mi zdjęcie wstawiać . W dodatku mam całe boczki w pięknych sinych rozstępach .

Gratuluję nowych tygodni, w szczególności tych bezpiecznych- donoszonych, zazdroszczę, to musi być komfort psychiczny .

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-08-11 o 20:45
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 20:43   #4896
zielona1911
Zakorzenienie

katiem
jak krytyczna?
prawde pisze,na poczatku ciazy mialam 68kg teraz 72 a mam tylko 165 cm
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 20:48   #4897
lidka0308
Zadomowienie

zmykam na dziś!

Do jutra!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 21:03   #4898
colds
Zakorzenienie

Chłop na purtelu, pies odstawiony, bo łaskawie właściciel wrócił , a ja się biorę za nadrabianie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Nie zameldowałam się po wizycie wczoraj bo późno wróciliśmy, ok.22 i już mi się nie chciało kompa odpalać. A teraz nowiny:
od wczoraj jesteśmy oficjalnie donoszone i mam od pani doktor pełne pozwolenie na rodzenie, Paulinka waży ponad 2700 więc super Główka już dość nisko ale szyjka jeszcze zamknięta chociaż już coś zaczyna się dziać. Następną wizytę mam ustaloną za 2 tygodnie, mam zrobić jeszcze morfo i mocz, ale jest duże prawdopodobieństwo że nie dotrwam w dwupaku do tej wizyty Aaaaa i jeszcze jedno przytyłam już w sumie 15 kilo

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
wogóle do dupy z tym fenoterolem wczoraj wogóle juz nic nie wzięłam i tak od tego czasu ani skurczu ani nic a niby miałam rodzić, bo przeciez szyjki brak.. wiedziałam że tak będzie no to nie pozostaje mi nic tylko czekać na wizytę we wtorek i potem 20 stawić sie na porodóce trudno tyle wytrzymałam wytrzymam ten tydzien
Zazdraszczam!
U mnie już przy dawce 6 na dobę pojawiło się twardnienie brzuszka, a dzisiaj już skurcze. Najczęściej miałam, co 7minut, ale ustały

Cytat:
ehh no tak jak nie Ty do nich to psiak do Was ...
ruszaj na podbój wydawania kasiury i chwal się nabytkami
A więc.. kupiłam korę dębu, pampersy 1 dla Małej - najmniejszą paczuszkę, bo taka chyba starczy do szpitala? Gatki i podpaski. Więc szału nie zrobiłam, ale rodzić już mogę

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Wiecie co ... od czwartku po wizycie postanowiłam że nie będę jadła słodyczy ... gin stwierdził że 13 kg na plisie mi wystarczy , aż mi się smutno zrobiło .
A jak nie teraz to kiedy masz zamiar opychać się słodyczami?
Nie przejmuj się Po porodzie zjedziemy ładnie i na następne wakacje będziemy sexi mamuśkami

lourse - To Ci ta Twoja mała gmera girkami powiadasz .

Katee - Super, że Kubuś rozwija się dobrze i myślę, że co do nerek to lekarz wie, co mówi . A teściowie.. W ich egzystowaniu to chyba rozrywka wkurzać ciężarne synowe..

Cytat:
helo
Ide was nadrabiac, ale najpierw pokazuje fure Igi i komplecik poduszeczki z kocykiem tak jak obiecalam
Super porsche!

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
a to moj biedny Jasiek, nie mogacy znalezc odpowiedniej pozycji do spania, tak mu goraco...
Cudowny! Mam nadzieję, że mojemu TŻowi kiedyś serducho zmięknie i zgodzi się na kocurka

Cytat:

mam wieści od Marty1986222: Jestem w szpitalu, miałam wczoraj skurcze, zostawili mnie na obserwacji i faszerują fenoterolem. Pozdrowienia

No to trzymamy z Melcią kciuki za koleżanki

Cytat:
Jakie Wy chude. Tylko brzuszki odstają a ja gruba jak słoń. Ciężko mi już, Kropek mi skarpe
Głupoty opowiadasz!
Mi TŻ już od dawna buty musi zawiązywać albo zapinać sandały . W dodatku od wczoraj, jak siadam na kibelek, to muszę spodnie po kostki opuszczać, bo inaczej nie mogę skorzystać z toalety . Najgorsze, że później muszę wołać TŻa żeby mi te spodnie podniósł, bo sama nie daje rady
Stary 2012-08-11, 21:07   #4899
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
O matko, ale sytuacja Niewiadomo jak się zachować ani co myśleć. Wcześniej też już robił jakieś podchody? A może tylko tak po przyjacielsku chciał Cię cmoknać na do widzenia czy coś
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

Jak wcześniej nie dawał żadnych oznak, to może go kręcą kobiety w ciąży . A tak poważnie okropna sytuacja, nie mam pojęcia co bym zrobiła, bo jak bym powiedziała mojemu TŻtowi, że jakiś jego kumpel mnie chciał pocałować to by się krew polała .

.
nie chce mówic bo pokółca sie o nic ale z drugiej strony fajny kumpel Na dowidzenia to nie bylo bo nie wychodzil wtedy jeszcze...nie wiem co by mu sie moglo podobac w takim sloniątku w 7 msc
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 21:15   #4900
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Wybacz moją wścibskość ale nie bałaś się że kupę zrobisz? Bo mnie ta pozycja przeraża właśnie ze względu na to że kupę można zrobić ( przynajmniej tak się wydaje ) na dziecko.
Nawet o tym wtedy nie myslałam.Na początku porodu cały czas chodziłam i myślałam,że się załatwie,co chwile byłam w wc.Nie wiedziałam,że dziecko tak napiera na odbyt,choć w domu się załatwiłam,wykąpałam wszystko po wypadnięciu czopa śluzowego to miałam obawy,bo szwagierka przy jednym porodzie mimo,że w domu to na porodówce też jej się przytrafiło...ale fakt to by nie było za ciekawe...
Może położna zdecydowała o tej pozycji,bo jak widziała,że już tyle czasu i bez grubszej sprawy to kazała wskakiwać na łóżko porodowe,to już było z 5-10min.przed końcem

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Małe macie te brzuszki i Wy też jesteście malutkie. Pokaże Wam co ja dźwigam
Jakość zdjęcia kiepska wybaczcie ale robiona komórką.
Nieduży Twój brzuszek a ile przytyłaś od początku?

Cytat:
Rzeczywiście krępująca sytuacja,może się chłopak zapomniał.

Nad morzem zaczęły mi puchnąć stopy,po raz pierwszy w ciąży!!!obrączki i zaręczynowego też nie noszę,bo później problem ze zdjęciem.Pokaże Wam moje serdelki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 070820121203.jpg (41,5 KB, 54 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 21:16   #4901
colds
Zakorzenienie

Boziu, zalatam sie do kibelka.
Od momentu, w ktorym skurcze wrocily to chyba powinnam sobie jakis karnet na to miejsce wykupic :byrzdal:
Stary 2012-08-11, 21:21   #4902
marzenka1984
Rozeznanie

Nieduży Twój brzuszek a ile przytyłaś od początku?

Przytyłam 13 kg.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 21:25   #4903
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tamlin ja również czuję się jak słoń i tak też wyglądam. Mam problem z ubieraniem majtek a skarpetek poprostu juz nie zakladam smiałam sie ostatnio ze nie wiem po co się kąpie jak tak samo upocę się przy ubieraniu po k apieli

Muminek nie fajna sytuacja.. może to taki jednorazowy wyskok?

jakie macie piękne i zgrabne brzuszki

colds ale myślę że Ci się to unormuję wkońcu. Ja się wreszcie zaczęłam dobrze czuć jak nie biorę tych pieruńskich leków. i jestem przez to przeszcześliwa
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 21:29   #4904
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
katiem
jak krytyczna?
prawde pisze,na poczatku ciazy mialam 68kg teraz 72 a mam tylko 165 cm
NIE WIERZEchudzinka jesteś i masz zepsutą wagę,zdjęcia nie kłamią.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Katee - Super, że Kubuś rozwija się dobrze i myślę, że co do nerek to lekarz wie, co mówi . A teściowie.. W ich egzystowaniu to chyba rozrywka wkurzać ciężarne synowe..
Też w to wierzę,dziękuje.Teściu rzadko,ale teściowachyba ogranicze tam moje wizyty.

Uciekam się kąpać i spać.
Dobrej nocy życzę

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 21:38   #4905
marzenka1984
Rozeznanie

Czy Wasze szkraby też się tak napinają w brzuchu? Moja Tośka cały czas się prawie kręci i właśnie tak napina.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:02   #4906
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Muminek nie fajna sytuacja.. może to taki jednorazowy wyskok?
mam nadzieje
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:20   #4907
maggie123
Zakorzenienie

nie wiem, czy Was dziś nadrobię - pracowity dzien miałam.
zamontowaliśmy 2 dodatkowe szafki w kuchni więc trzeba było wszystko ogarnąć. Ale kuchnia już wysprzątana, okno umyte i właśnie ciacho z piekarnika wyciągnęłam... i nie powiem.. troszkę jestem zmęczona...
Mała coraz mocniej ciśnie na wyjście...
ale teraz już może bo skończyłyśmy 37 tydzień i od dziś zaczynamy 38 tydzień zatem jako oficjalnie donoszone możemy robić i na dniach na porodówkę jechać
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A można wiedzieć od kogo zamawiałaś? I jaki model, bo wydaje mi się, że któraś z Nas zamawiała Tako Acoustic, a zaczynam się nad nim zastanawiać
bobo-market
tako captiva model old mobile
Cytat:
Ja będę robić jak przy Pauli, na patyk spirytus albo octanisept i tym do okoła kikuta przy skórze i cały kikut ku górze. Tak mnie uczono, setkom dzieci tak robiłam i swoim też będę. Wcześniej było dobrze to i teraz będzie.
właśnie o to mi chodziło; położna tak nam kazała
Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Nie zameldowałam się po wizycie wczoraj bo późno wróciliśmy, ok.22 i już mi się nie chciało kompa odpalać. A teraz nowiny:
od wczoraj jesteśmy oficjalnie donoszone i mam od pani doktor pełne pozwolenie na rodzenie, Paulinka waży ponad 2700 więc super Główka już dość nisko ale szyjka jeszcze zamknięta chociaż już coś zaczyna się dziać. Następną wizytę mam ustaloną za 2 tygodnie, mam zrobić jeszcze morfo i mocz, ale jest duże prawdopodobieństwo że nie dotrwam w dwupaku do tej wizyty Aaaaa i jeszcze jedno przytyłam już w sumie 15 kilo

u mnie +11 kg i 96 cm w pasie
macie jakiś sposób na zaparcia? całą ciążę bez problemu a od wczoraj nie mogę śliwki zajadam i nic
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
GRATULACJE KOCHANA super wiesci

a my dzis na suwaczku 32 czyli zaczynamy 33
coraz bliżej rozwiązania

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:42   #4908
aaliyah
Zakorzenienie

Dziewczyny wszystkie ładnie w ciąży wyglądacie. Nie ma co się tak bardzo martwić wagą bo to wszystko da się zgubić.

Ja dziśbyłam u ginekologa i widziałam synka. Zaczynamy 34 tydzień i waży 2300. Słodki jest, przytulał sobie pępowinę do buźki. Podobno długonogi, córeczka też jest. Lekarz twierdzi, że przy porodzie powinien mieć około 3,5kg.

Mój maluszek też się tak przeciąga i napiera na mnie, że aż mnie brzuch boli.

Gratuluję wszystkim donoszony dzidziom i mamusiom.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:59   #4909
maggie123
Zakorzenienie

Ależ jesteście zgrabnymi kobietkami w ciąży!
Cytat:
helo
Niegrzeczna, cudny wózio - ja też już chce mój
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A dzisiaj bylam u poloznej z ktora bede rodzic.
Zapytałam czy jest szansa na ochrone krocza i beda sie starac. Ale cos wspomniala o zelu Dianatal, ze niektore sobie chwala - ale On jest tak drogi, ze ja raczej podziekuje
katiem chyba ten żel odradzała nam położna (nie zapisałam nazwy, ale coś mi się kojarzy, że to właśnie to). Teraz w szpitalu mają nakaz stosowania, bo oczywiście umowa z koncernem podpisana, ale podobno dobry jest na początku tzn. zaraz po nasmarowaniu daje "poślizg" a później paskudnie zasycha i wręcz przeciwnie.
nam polecała zwykłą parafinę za grosze zabrać ze sobą do szpitala. Tamlin co Ty na to?
Cytat:

Zuzia, siedź w brzuszku jeszcze 4 tygodnie! ciotki wizażowe zakazują wychodzenia wcześniej. Marta, trzymam kciuki, żeby Mała przestała się pchać tak wcześnie..
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A proszę powiedzcie mi tylko:

Czy zamierzacie wycinać metki z wszystkich ciuszków?
nie zamierzam obcinać
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

no to mialas szczescie do super poloznej, bo wlasnie nam na sr mowili ze ciezko znalesc taka zeby sie zgodzila na wertykalna przy zzo mi sie wlasnie te pozycje z rodzic po ludzku podobaja i chcialbym sprobowac tym bardziej ze tz moze brac udzial

no ale czy wytrzymam bol najwyzej mam pamietac ze stopy maja byc nizej niz posladki w razie gdybym miala rodzica na fotelu.
ja w tej kwestii nawet nie mam wyboru (chodzi o zzo) bo w żadnym szpitalu nie dają (nawet jak chce się zapłacić).
ale za to mam zamiar korzystać z możliwości rodzenia w wybranej przeze mnie pozycji, jeśli tylko będzie mi to pomagać chcę korzystać z piłki. W szpitalu jest też koło porodowe - może się skuszę?
Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja dziśbyłam u ginekologa i widziałam synka. Zaczynamy 34 tydzień i waży 2300. Słodki jest, przytulał sobie pępowinę do buźki. Podobno długonogi, córeczka też jest. Lekarz twierdzi, że przy porodzie powinien mieć około 3,5kg.
super

dobrej nocki Mamuśkizmykam w poduchy

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 23:06   #4910
aaliyah
Zakorzenienie

Maggie, sprobuj zaraz po wstaniu rano wypić ciepłą wodę z cytryną. I poczekaj z pół godziny do godziny ze śniadaniem.

A leżaczek kiedyś już chyba pokazywałam. Mamy taki, tylko kolor inny: http://allegro.pl/chicco-dreams-leza...552689487.html
Polecam.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 23:32   #4911
m_moni
Zadomowienie

chyba z tydzień mnie nie było
melduję, że u nas wszystko ok tylko kupę pracy...

dziewczyny do kogo mogę pisać smsy? jeszcze przez ok. tydzień będę miała internet, a potem nie wiem jak długo będziemy czekać na założenie nowego.

widze, że marta w szpitalu więc

zmykam
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 23:35   #4912
kraven
Zakorzenienie

Nadrobiłąm Was ale jakoś nie mam wend dop isania. Może jutro bedzie lepiej.

Dobranoc

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 08:41   #4913
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane już jestem wreszcie mam internet, wczoraj teściu pomógł mężowi i przywrócili mi okno na świat

miło mi, że zauważyłyście brak mojej osoby na forum, dziękuję kochane niestety nie nadrobię Was, bo bym chyba padła. 4 dni mnie nie było a tu ponad 30 stron
dziękuję Tamlin eska i przekazanie dziewczynom, że żyję
Tamlin przekazała mi też, że wszystkie w dwupaku. To super, że nie ominęły mnie żadne narodziny

u mnie tak jak napisała Tamlin, mężul złamał w pracy rękę. Dokładnie to ma częściowe złamanie kości dłoni i stłuczenie ręki lewej. Nic poważnego, no ale zwolnienie jest - na razie 2 tyg. Gipsu pełnego nei ma tylko szynę od dłoni do łokcia. Jak wyładowywał gościa to paleta się z cementrem się z tira o 180 st przechyliła i rączka od niej z całym impetem walnęła go w prawą rękę, co ją trzymał na podłokietniku w wózku. O tyle dobrze,ze jest leworęczny, a unieruchomioną ma prawą. Cieszy się tylko, że siedział na wózku widłowym, a nie stał pod ta paletą, bo woli nie myśleć, co by było gdyby ta rączka trafiła w głowę, czy gdzieś
nie wiemy tylko jak z urlopem, bo l4 ma do 24,08, a urlop miał mieć od 20,08 no i mężul ciekawy jest ile odszkodowania dostanie bo spisał dyr protokół no i ewidentnie wypadek w pracy i wina tego gościa z tira, bo on za blisko wysunął paletę.
Najgorzej, że mężul teraz za wiele nie może zrobić i ja muszę mu pomagać. Padam z nóg, o bólu kręgosłupa nie wspomnę. Brzuch tez już mnie boli codziennie. W dodatku nie mogę w nocy spać Pokój(ten w przyszłości dla Jagódki) skończony. Pomalowany, podłoga i meble są. No i gratis dostaliśmy wersalkę, na razie niech stoi, a jak będziemy przenosić małą to się coś pomyśli mówię Wam, masakrycznie mnie zmęczyło wypakowywanie rzeczy z kartonów do segmentu. Nic nie dźwigałam, tylko latałam z drugiego pokoju z każdą rzeczą, by się nie przedźwigać.
Do zrobienia zostało jeszcze wc, kuchnia i przedpokój. Jadalnie trzeba tylko na koniec odmalować, bo obecnie tam jest składowisko farb i narzędzi
o tyle dobrze, że w środę przyszła mi paczką z rzeczami z all. Niestety mam za wielką dupę i gacie jednorazowe są za małemartwiłam się, że za duże będą, a tu lipa w 44 mi się tyłek nie zmieścił, chociaż obecnie bluzki noszę 40, a spodnie 42
zamawiałam te http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...504382248.html są może z innej firmy jakieś większe?

w ogóle godzina zero coraz bliżej...wczoraj skończyłam 35 tydzień, więc tym samym rozpoczęłam 36. Masakra! coraz bardziej się stresuję! Wy też?
w dodatku 20 mam wizytę i odstawiam fenoterol, a 14,08 zwiedzamy z małżem i położną porodówkę

dobra zmykam kochane odpoczywac trochę po ciężkim tygodniu. Ze względu na mężula w domu będę rzadziej. kolejnych tygodni i ślicznych brzuszków

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

za Martusię, niech Zuzia jeszcze posiedzi w brzuszku

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 08:46   #4914
kajaja
Zadomowienie

dziendoberek!
ale zimno sie zrobilo tylkon 10 stopni

miałam wczoraj wieczorem Was nadrobic ale o 21 jeszcze ciacho robiłam budyniowe z jablkami

ale juz Was nadrobiłam buziaki dla wszystkich
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 09:04   #4915
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny, które zamawiały koszule do karmienia na Allegro, możecie podesłać jakieś linki? Zastanawiam się nad tymi najtańszymi, ale nie wiem czy one nie są jakieś prześwitujące czy krótkie. Z góry dzięki za odpowiedź.
Miłej niedzieli
Stary 2012-08-12, 09:24   #4916
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, które zamawiały koszule do karmienia na Allegro, możecie podesłać jakieś linki? Zastanawiam się nad tymi najtańszymi, ale nie wiem czy one nie są jakieś prześwitujące czy krótkie. Z góry dzięki za odpowiedź.
Miłej niedzieli
ja koszule planuje kupic na targu
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 09:34   #4917
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Miłej niedzieli
ja zamawiałam te http://moda.allegro.pl/nowe-modele-k...545827721.html i są ok.prałam je w pralce w wysokiej temperaturze i dały rade
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 09:53   #4918
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

Witaj Angel. Dobrze, że już jesteś z nami. )

Ja chyba zaraz pójdę spać, bo coś mnie muli.

Ja kupowałam taką samą koszule jak Choco tyle, ze na targu i jest ok

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 10:00   #4919
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Ja miałam dzisiaj kiepską noc. Psiak grzecznie spał, a bałam się, że da mi popalić, bo nie odnajdzie się w nowym miejscu, a tu niespodzianka. Za to kilka razy obudził mnie dziwny ból brzucha. Tak bardzo nisko... gdyby nie ciąża to określiłam go jako ból jajników lub pęcherza ( tyle, że pobolewał z obu stron). Sama nie wiem czy to jelita, czy nerki? Przy 4 pobudce z bólem wzięłam no-spę i magnez i póki co nic już nie pobolewa. Wczoraj też chyba trochę przesadziłam, bo 4 godziny stania w pracy, a po powrocie do domu wysprzątałam całe mieszkanie, umyłam klatkę schodową, zrobiłam pranie i porządek w szufladach, a na wieczór zaliczyłam długi spacer z Nokią, więc może to też być z przemęczenia. Dziś odpoczywam, nie ma bata.

Angel witamy i cieszymy się, że znowu jesteś z nami.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
... i nie powiem.. troszkę jestem zmęczona...
Mała coraz mocniej ciśnie na wyjście...
ale teraz już może bo skończyłyśmy 37 tydzień i od dziś zaczynamy 38 tydzień zatem jako oficjalnie donoszone możemy robić i na dniach na porodówkę jechać
macie jakiś sposób na zaparcia? całą ciążę bez problemu a od wczoraj nie mogę śliwki zajadam i nic
Z całego serducha gratuluję donoszenia!

A próbowałaś jogurtu z otrębami na te zaparcia? Mnie też ostatnio dopadły, ale jak zjem taki jogurt, to coś tam rusza. Poza tym staram się pić dużo wody z cytryną.

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Co do koszul to ja też ostatnio oglądałam je na allegro i chyba skuszę się na te najtańsze. Kupiłam jedną taką porządniejszą normalnie w sklepie z bielizną i zapłaciłam za nią 56zł, a na allegro znalazłam niemalże identyczną za 30zł. Tak, więc drugą kupię chyba tę, którą Choco nabyła. Tylko mam problem z rozmiarem, bo chciałam zabrać tę L/XL, ale nie wiem czy nie przesadzę, ale z drugiej strony boję się, że S/M nie wejdę.
Stary 2012-08-12, 10:04   #4920
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Miłej niedzieli
o to samo ostatnio pytałam...tylko szukam z szlafrokiem, ale nikt mi nie odpowiedział
Czy ktoś zamierza maluszka od początku zostawiać na noc w swoim pokoju w łóżeczku??? bo chyba będę zmuszona wywalić kanapę z pokoju od małej i spać będziemy w innym pokoju - małej pokój dość mały i jak rozłożę tę kanapę to nie ma nawet jak wstać , a zabranie łóżeczka do pokoju gdzie my śpimy nie wchodzi w grę, bo nie ma drzwi i w ciągu dnia synek by jej spać nie dawał, bo tam ogląda bajki

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości