Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone?
używać odpowiedniego szamponu 78 3,86%
częściej myć 10 0,49%
stosować różnego rodzaju odżywki 1 413 69,85%
domowe sposoby 522 25,80%
Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 23:28   #4381
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Te kosmetyki są naszprycowane silikonami więc to nic dobrego, jedynie oblepiają łuski włosa, wygładzają go przez co może się wydawać że odżywiają a to jedynie złudzenie.
Radziłabym zainwestować w lepsze
Kosmetyki z Rossmana seria z Alterry to rewelacja! nie zawierają silikonów, nie obciążają włosa. Polecam szampon, odżywkę i maskę, do zabezpieczenia końcówek używam olejku z brzozy i pomarańczy- cudo
Końcówkom właśnie coś takiego jest potrzebne - oblepienie i ochrona przed urazami, ocieraniem. Tylko nie w połączeniu z alkoholem.
Mi akurat nie przeszkadzają silikony, ale nazywanie olejem czegoś, co zawiera śladową jego ilość jest po prostu ściemnianiem.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 06:31   #4382
Ania09121983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Nie mogę znaleźć składu, ale ten olejek z tego, co piszą w recenzjach, to głównie silikony i alkohol z jakimś małym dodatkiem oleju arganowego.
Cytat:
Końcówkom właśnie coś takiego jest potrzebne - oblepienie i ochrona przed urazami, ocieraniem. Tylko nie w połączeniu z alkoholem.
Mi akurat nie przeszkadzają silikony, ale nazywanie olejem czegoś, co zawiera śladową jego ilość jest po prostu ściemnianiem.
Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Te kosmetyki są naszprycowane silikonami więc to nic dobrego, jedynie oblepiają łuski włosa, wygładzają go przez co może się wydawać że odżywiają a to jedynie złudzenie.
Radziłabym zainwestować w lepsze
Kosmetyki z Rossmana seria z Alterry to rewelacja! nie zawierają silikonów, nie obciążają włosa. Polecam szampon, odżywkę i maskę, do zabezpieczenia końcówek używam olejku z brzozy i pomarańczy- cudo

wiem wiem wiem
moje włosy przeszły własnie trzy farbowania- musiałam dołączyc silikony do pielęgnacji bo miałam straszny puch- poprostu musiałam.
wiem o alkoholu w olejku i martwi mnie to ale mimo wszystko chciałam go wypróbować
co do olejków z alterry - czaje się juz jakis czas na nie i chyba w końcu sie zdecyduje a jesli sie okaże że daje dobry efekt to chyba avonowski oddam komuś w prezencie

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 23:07   #4383
agneshelene
Raczkowanie

A ja mam takie trochę głupie pytanie... ostatnio na prośbę TŻ przefarbowałam włosy z blondu na kolor w zasadzie identyczny z moim naturalnym (jasny brąz).Wprawdzie spartoliłam trochę i tak czy siak idę w sobotę poprawiać do fryzjera, ale zauważyłam, że moje włosy zrobiły się bardziej zdyscyplinowane, mniej się puszą. Po myciu również sprawiają mniej kłopotów niż przy blondzie. To możliwe, żeby farba poprawiła kondycję włosów?
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 23:13   #4384
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
A ja mam takie trochę głupie pytanie... ostatnio na prośbę TŻ przefarbowałam włosy z blondu na kolor w zasadzie identyczny z moim naturalnym (jasny brąz).Wprawdzie spartoliłam trochę i tak czy siak idę w sobotę poprawiać do fryzjera, ale zauważyłam, że moje włosy zrobiły się bardziej zdyscyplinowane, mniej się puszą. Po myciu również sprawiają mniej kłopotów niż przy blondzie. To możliwe, żeby farba poprawiła kondycję włosów?
Farba nie, chociaż przy ciemnym kolorze łatwiej utrzymać zdrowe włosy, ale może to chodzi o maskę dołączoną do farby? O ile jej użyłaś oczywiście
Stary 2012-08-12, 23:42   #4385
xaggg
Raczkowanie

a ja od siebie polecam banalne rozwiązanie stosowane od wiekóóów, a już prawie zapomniane:P ja natomiast przypomnialam sobie o tej metodzie dzisiaj i nie mogę napatrzeć się na moje włosy
2 jajka,
ok 1/4 szklanki oliwy z oliwek
i troszkę oliwki dla dzieci

wymieszać i na włosy na ok. pół godziny, spłukać, umyć włosy
<33
mega!

a jak ktoś nie lubi się ciapać takimi rzeczami, to niedawno bylam u fryzjera na keratynowym zabiegu rekonstrukcji włosa. Co prawda zabieg to najtańszych nie należy, ale włosy po nim stanowczo odzyły także dziewczyny, nie załamujmy się, że mamy zniszczne włosy, tylko działajmyy!
xaggg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 23:51   #4386
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xaggg Pokaż wiadomość
a ja od siebie polecam banalne rozwiązanie stosowane od wiekóóów, a już prawie zapomniane:P ja natomiast przypomnialam sobie o tej metodzie dzisiaj i nie mogę napatrzeć się na moje włosy
2 jajka,
ok 1/4 szklanki oliwy z oliwek
i troszkę oliwki dla dzieci

wymieszać i na włosy na ok. pół godziny, spłukać, umyć włosy
<33
mega!

a jak ktoś nie lubi się ciapać takimi rzeczami, to niedawno bylam u fryzjera na keratynowym zabiegu rekonstrukcji włosa. Co prawda zabieg to najtańszych nie należy, ale włosy po nim stanowczo odzyły także dziewczyny, nie załamujmy się, że mamy zniszczne włosy, tylko działajmyy!
Pewnie zanudzam, bo piszę o tym już któryś raz, ale u mnie jajko to było najgorsze, co mogłam zafundować włosom. Były sztywne, wysuszone, nie chciały się nijak układać i kompletnie straciły skręt zmieniając się w miotłę. Że nie wspomnę o ...hmmm...zapachu. Oczywiście nie twierdzę, że każdy tak będzie miał, ale jeśli ktoś ma takie wybredne włosy jak ja, które nie przepadają za proteinami, to może mieć podobnie. I wtedy trzeba atakować nawilżaczami. Ale włosy odzyskały formę dopiero po 3-4 myciach.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

No i jeszcze dodam (też po raz kolejny) że oliwa zażółca blondy.
Stary 2012-08-12, 23:54   #4387
Yourthoughts
Przyczajenie

Hej, mam baardzo suche włosy, fryzjerzy mowią ze są suche od nasady juz jakiś rok staram sie o nie dbać, używam odżywek, szamponow, masek i olei(kokosowy parachute/vatika, oliwa z oliwek). Prostuję jedynie od czasu do czasu pojedyncze kosmyki z grzywki, w dodatku uzywając spray'u chroniącego przed temperaturą. Nic za bardzo mi nie pomogło.Przez długi czas używałam jedwabiu z biosilk , odstawiłam, już pół roku nie używam bo gdzieś tu przeczytałam że szkodzi. Ostatnio przestałam używać szamponu dla dzieci z Nivei i odżywki z Alterry na rzecz kosmetyków Dove, tych 'repair therapy'. No i nie wiem co robię źle, czy coś mi szkodzi czy po prostu nie pomaga. Mam dwie maski - jedną Bingo, tą z tesco, która miała okazać się cudotwórczym kosmetykiem i jedną zamówioną w Avonie - planet spa z masłem shea . No i mam dwie mgiełki, jedną również z avonu(naturals pokrzywa i łopian) jedną z radicala, używam też serum wzmacniającego z pantene nature fusion. Mógłby mi ktoś powiedzieć co z tego ew. może mi zaszkodzić? Albo co zrobić, żeby stan moich włosów się wreszcie kiedyś poprawił?

Edytowane przez Yourthoughts
Czas edycji: 2012-08-12 o 23:55
Yourthoughts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 00:03   #4388
xaggg
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie zanudzam, bo piszę o tym już któryś raz, ale u mnie jajko to było najgorsze, co mogłam zafundować włosom. Były sztywne, wysuszone, nie chciały się nijak układać i kompletnie straciły skręt zmieniając się w miotłę. Że nie wspomnę o ...hmmm...zapachu. Oczywiście nie twierdzę, że każdy tak będzie miał, ale jeśli ktoś ma takie wybredne włosy jak ja, które nie przepadają za proteinami, to może mieć podobnie. I wtedy trzeba atakować nawilżaczami. Ale włosy odzyskały formę dopiero po 3-4 myciach.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

No i jeszcze dodam (też po raz kolejny) że oliwa zażółca blondy.
ale na pewno dobrze spłukałaś? hmm, myślałam, ze to raczej neutralny sposób, tradycyjny i raczej większości pomaga
Stary 2012-08-13, 00:17   #4389
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yourthoughts Pokaż wiadomość
Hej, mam baardzo suche włosy, fryzjerzy mowią ze są suche od nasady juz jakiś rok staram sie o nie dbać, używam odżywek, szamponow, masek i olei(kokosowy parachute/vatika, oliwa z oliwek). Prostuję jedynie od czasu do czasu pojedyncze kosmyki z grzywki, w dodatku uzywając spray'u chroniącego przed temperaturą. Nic za bardzo mi nie pomogło.Przez długi czas używałam jedwabiu z biosilk , odstawiłam, już pół roku nie używam bo gdzieś tu przeczytałam że szkodzi. Ostatnio przestałam używać szamponu dla dzieci z Nivei i odżywki z Alterry na rzecz kosmetyków Dove, tych 'repair therapy'. No i nie wiem co robię źle, czy coś mi szkodzi czy po prostu nie pomaga. Mam dwie maski - jedną Bingo, tą z tesco, która miała okazać się cudotwórczym kosmetykiem i jedną zamówioną w Avonie - planet spa z masłem shea . No i mam dwie mgiełki, jedną również z avonu(naturals pokrzywa i łopian) jedną z radicala, używam też serum wzmacniającego z pantene nature fusion. Mógłby mi ktoś powiedzieć co z tego ew. może mi zaszkodzić? Albo co zrobić, żeby stan moich włosów się wreszcie kiedyś poprawił?
A jakie masz włosy naturalnie? Skoro prostujesz grzywkę, to mają tendencją do falowania albo kręcenia?
Może szkodzą Ci nieodpowiednio dobrane kosmetyki. Np ta avonowa maska to same silikony, nie ma w niej kompletnie nic odżywczego, w tej mgiełce to samo, składniki, które powinny być na początku, są w śladowej ilości. I serum Pantene - tylko silikony. Maska Bingo i odżywka z Alterry też nie musza służyć każdemu, a Alterra chyba ma alkohol i nie każde włosy dobrze na niego zareagują. Wychodzi na to, że używasz głównie silikonowych kosmetyków. Może spróbuj używać nawilżaczy, które sprawdzają się zwłaszcza o tej porze.

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Napisane przez xaggg Pokaż wiadomość
ale na pewno dobrze spłukałaś? hmm, myślałam, ze to raczej neutralny sposób, tradycyjny i raczej większości pomaga
Nie jest neutralny, bo jajco to proteiny A z proteinami łatwo przesadzić i zrobić sobie krzywdę. Efekt jest wtedy odwrotny od zamierzonego: piorun w stóg siana, przesuszenie, albo włosy ciągnące się jak guma. Są włosy, które za proteinami nie przepadają - albo za konkretnymi proteinami. Moje lubią nawilżacze, a na proteiny muszę bardzo uważać.
Stary 2012-08-13, 00:22   #4390
xaggg
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]
Nie jest neutralny, bo jajco to proteiny A z proteinami łatwo przesadzić i zrobić sobie krzywdę. Efekt jest wtedy odwrotny od zamierzonego: piorun w stóg siana, przesuszenie, albo włosy ciągnące się jak guma. Są włosy, które za proteinami nie przepadają - albo za konkretnymi proteinami. Moje lubią nawilżacze, a na proteiny muszę bardzo uważać.
dzięki, będę wiedziała na przyszłość! )
Stary 2012-08-13, 11:13   #4391
skukany
Przyczajenie

Witam mam podobny problem jak Wy od dłuższego czasu mam włosy suche, zniszczone dodam ze kolor to ciemny blond stosowałem duzo kosmetyków np.maseczki i szampony oraz odżywki timotei, garnier, glisskur , i jakiś pantene oraz jedwab biosilka jednak niedługi czas, podcinam włosy co miesiąc jednak włosy wyglądają bardzo źłe dzisiaj skończył mi się szampon i odżywka więc muszę kupić tylko jakie ??

co polecacie ??
skukany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:18   #4392
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skukany Pokaż wiadomość
Witam mam podobny problem jak Wy od dłuższego czasu mam włosy suche, zniszczone dodam ze kolor to ciemny blond stosowałem duzo kosmetyków np.maseczki i szampony oraz odżywki timotei, garnier, glisskur , i jakiś pantene oraz jedwab biosilka jednak niedługi czas, podcinam włosy co miesiąc jednak włosy wyglądają bardzo źłe dzisiaj skończył mi się szampon i odżywka więc muszę kupić tylko jakie ??

co polecacie ??
Zmianę pielęgnacji. Wymienione przez Ciebie szampony najpewniej miały silikony, które w szamponie raczej mało komu są potrzebne. Poszukaj czegoś bez silikonów, tu jest wątek o takich produktach:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235025
Jedwab Biosilka ma alkohol, który wysusza, więc to nie jest zbyt dobry produkt. Z kosmetyków z alkoholem ewentualnie możesz spróbować odżywek Alterry, bo pomimo zawartości spirytu wiele osób bardzo je chwali.
Co do firm, które wymieniłeś, to mają one lepsze i gorsze produkty, ale trzeba czytać opinie i sprawdzać składy. Np Gliss Kur ma całkiem fajną maskę i spray ze złotej serii Oil Nutritive. Te kosmetyki mają silikony, ale też oleje, więc np ten spray dobrze chroni końcówki. L'oreal ma też kilka dobrych produktów np tę maskę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html
Dobre opinie mają też maski Biovax dostępne w aptekach.
Niektórym pomaga nakładanie olejów na włosy, tu jest cały watek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=612002
Pozostaje Ci tylko czytać odpowiednie wątki i testować, bo niestety nie ma czegoś, co u wszystkich się sprawdza
Stary 2012-08-13, 13:34   #4393
Yourthoughts
Przyczajenie

Cytat:
Może spróbuj używać nawilżaczy, które sprawdzają się zwłaszcza o tej porze.
Mogę poprosić o jakieś konkretne nazwy kosmetyków? Gubię się już od nadmiaru informacji
Moje włosy naturalnie mają tendencję do falowania, są przy tym dosyć gęste.

Czas edycji: 2012-08-13 o 13:37
Stary 2012-08-13, 13:56   #4394
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę poprosić o jakieś konkretne nazwy kosmetyków? Gubię się już od nadmiaru informacji
Moje włosy naturalnie mają tendencję do falowania, są przy tym dosyć gęste.
Alterry mają nawilżacze np ta:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aloe-vera.html
Piszesz, że jedną odżywkę tej firmy masz, więc jeśli widzisz, że po użyciu włosy nie wyglądają lepiej, to może nie pasować Ci alkohol w składzie.
Biovaxy mają nawilżacze:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-670974
U mnie sprawdza się maska L'oreala:
Z tym, że dodaję do niej jeszcze aloes i kroplę oleju
Z droższych masek nawilżający jest np Kemon:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ir-masque.html
Albo Pat&Rub:
http://www.patandrub.pl/sklep/p-29-o...k-wzmocnienie/

Pisałaś, że używasz mgiełki Radical, a ona jest na alkoholu, zioła w niej zawarte też mogą wysuszać. Potrzebujesz po prostu zmiany kosmetyków.
Stary 2012-08-13, 15:30   #4395
Yourthoughts
Przyczajenie

Cytat:
Alterry mają nawilżacze np ta:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aloe-vera.html
Piszesz, że jedną odżywkę tej firmy masz, więc jeśli widzisz, że po użyciu włosy nie wyglądają lepiej, to może nie pasować Ci alkohol w składzie.
Biovaxy mają nawilżacze:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-670974
U mnie sprawdza się maska L'oreala:
Z tym, że dodaję do niej jeszcze aloes i kroplę oleju
Z droższych masek nawilżający jest np Kemon:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ir-masque.html
Albo Pat&Rub:
http://www.patandrub.pl/sklep/p-29-o...k-wzmocnienie/

Pisałaś, że używasz mgiełki Radical, a ona jest na alkoholu, zioła w niej zawarte też mogą wysuszać. Potrzebujesz po prostu zmiany kosmetyków.
Ok , dzieki. Właśnie tej odżywki z alterry używałąm. Tego radicala używam od niedawna,jestem w połowie buteleczki,ale wywalam obie mgiełki, serum i maskę. Wybiorę się do rossmana,może coś jeszcze wyszperam. Zostanę na razie przy odżywce i szamponie z dove, chyba że to też może szkodzić?

Czas edycji: 2012-08-13 o 15:33
Stary 2012-08-13, 15:53   #4396
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Ok , dzieki. Właśnie tej odżywki z alterry używałąm. Tego radicala używam od niedawna,jestem w połowie buteleczki,ale wywalam obie mgiełki, serum i maskę. Wybiorę się do rossmana,może coś jeszcze wyszperam. Zostanę na razie przy odżywce i szamponie z dove, chyba że to też może szkodzić?
Te silikonowe sera/mgiełki mogą posłużyć jako zabezpieczenie końcówek, jeśli nie mają alkoholu, więc nie musisz ich od razu wywalać. Radical można używać na skórę głowy, jeśli nie podrażnia Cię alkohol, chociaż piszesz, że masz gęste włosy, więc chyba nie zależy Ci na dodatkowej gęstości.
Szampon Dove nie ma składu, więc trudno go ocenić. Odżywka Dove ma silikon, poza tym parę fajnych substancji, tyle że one wszystkie są po zapachu (parfum) a jak coś jest po zapachu, to jest tego bardzo mało. Lepsza byłaby odżywka Nivea, ta
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html
Dobre opinie ma też Isana, zwłaszcza ta wygładzająca
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html
Jest dość prosta, ma nawilżacz i olej, bez silikonów. U mnie była za lekka, więc wykorzystałam ją do metody mycia OMO - czyli jako odżywkę nakładaną przed myciem, która zabezpiecza włosy przed ewentualnym wysuszeniem przez szampon.
Stary 2012-08-14, 11:58   #4397
_michalina_
Raczkowanie

Ja również mam bardzo suche kręcone włosy... Co dziwne za dzieciaka miałam piękne falowane zdrowe, a od czasów gimnazjum zaczęły tworzyć mi się spirale... Aktualnie nie mam ani loków ani prostych. Jeszcze trzy miesiące temu miałam długie włosy bo do łopatek, jednak coś stuknęło mi do głowy żeby pójść do fryzjera i obciąć końcówki... No i pozbyłam się.. Facet obciął mi włosy przed ramiona! Wcale nie stały się zdrowsze, a skręt bardziej zrobił się nijaki. Nie mam pojęcia jak je już ratować, używam raczej dobrych odżywek typu wax, olejka arganowego, jakiś lotionów z keratyną teoretycznie wygładzających. Myślałam o prostowaniu keratyną ale w prostych krótkich włosach w ogóle nie wyglądam. Jak Wy sobie radzicie ze swoimi lokami?!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (8,2 KB, 42 załadowań)
_michalina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:00   #4398
_michalina_
Raczkowanie

plus zdjęcie jak widać było robione u fotografa, więc ten połysk to oczywiście lampa...
_michalina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 15:17   #4399
Megi1985
Raczkowanie

_michalina_ mi Twoje włoski bardzo się podobają

Jeśli będziesz piła pokrzywę szybko Ci odrosną.

http://justmemagda.blogspot.com/
Megi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 12:26   #4400
elza1989
Przyczajenie

1.ile razy go stosować
2.ja długo go na włosach trzymać
3.laminowanie włosów a oleje rycynowy co ile to stosować
4.czy po dodaniu oleju rycynowego do maseczki będzie lepsze działanie (po poprzednim olejowaniu olejkiem rycynowym)
elza1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:58   #4401
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elza1989 Pokaż wiadomość
1.ile razy go stosować
2.ja długo go na włosach trzymać
3.laminowanie włosów a oleje rycynowy co ile to stosować
4.czy po dodaniu oleju rycynowego do maseczki będzie lepsze działanie (po poprzednim olejowaniu olejkiem rycynowym)
Pytasz o olej rycynowy? Nie ma jednej słusznej odpowiedzi na Twoje pytania. Trzyma się go tyle i tak często jak pasuje włosom. Jedne wolą solo, inne w mieszance, a jeszcze inne wcale. Do laminowania chyba się to nijak ma, bo to inny zabieg niż olej i dostarcza protein, których olej nie ma. Jedne włosy wolą olej w maseczce a inne nałożony przed myciem. Czy możesz łączyć jedno i drugie zależy od Ciebie.
Stary 2012-08-17, 11:50   #4402
Ciasteczko56
Raczkowanie

Cześć. Stoi sobie u mnie w łazience pół opakowania regenerującej maski wax do włosów jasnych. I nie wiem co z tym zrobić, bo kupiona była jeszcze przed włosomaniactwem, tak o żeby włosy trochę podreperować, wtedy jeszcze w ogóle nie znałam się na składach i nawet na nie nie patrzyłam. Dlaczego aktualnie jej nie używam ? Ma sls, więc boję się że maseczka pozostawiona na 30 min z tym detergentem bardziej zaszkodzi niż zadziała. Jak myślicie ?
Ciasteczko56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:19   #4403
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciasteczko56 Pokaż wiadomość
Cześć. Stoi sobie u mnie w łazience pół opakowania regenerującej maski wax do włosów jasnych. I nie wiem co z tym zrobić, bo kupiona była jeszcze przed włosomaniactwem, tak o żeby włosy trochę podreperować, wtedy jeszcze w ogóle nie znałam się na składach i nawet na nie nie patrzyłam. Dlaczego aktualnie jej nie używam ? Ma sls, więc boję się że maseczka pozostawiona na 30 min z tym detergentem bardziej zaszkodzi niż zadziała. Jak myślicie ?
Ten detergent robi tam za substancję ułatwiającą działanie innych składników. Głównie chyba na skórze głowy. Skoro nie szkodził Ci wcześniej, to możesz go używać.
Stary 2012-08-17, 22:10   #4404
m_a_g_d_a_l_e_n_
Przyczajenie

Wklejam zdjęcia może dzięki Nim doradzicie mi jak o nie lepiej zadbać.
z góry dzięki
http://i49.tinypic.com/24vtdh0.jpg zdj robione jakis tydzien, moze 2 temu
http://i50.tinypic.com/23muww.jpg zdj z dzisiaj (wczoraj olejowane, zostawione na całą noc)
http://i46.tinypic.com/hth7py.jpg zdj z dzisiaj ( po całej nocy z olejem na głowie)
http://i48.tinypic.com/2m6pe15.jpg zdj zrobione wczoraj, telefonem kom (sama robiłam dlatego takie a nie inne..)
http://i46.tinypic.com/1g6uqx.jpg też w wczoraj

może znajdzie się ktoś kto mi doradzi w sprawie grzywki, teraz jest nijaka bo nie wiem czy znowu ją skrócić czy może zapuszczać dalej...
m_a_g_d_a_l_e_n_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 13:16   #4405
Megi1985
Raczkowanie

Cytat:
Ja gorąco polecam tą maskę. Moje włosy po niej ładnie się rozczesują i są mięciutkie.

http://justmemagda.blogspot.com/
Megi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 14:42   #4406
sophisticated_
Rozeznanie

witajcie ja rowniez mam podobny problem nawet bylam dzisiaj u fryzjerki i pytalam sie jej czy mam zniszczone wlosy koncowki ona powiedziala ze nie mam zniczonych rozdwojonych koncowek i ze ogolnie wloski mam dobre tyle ze strasznie suche
suche i puszyste wlosy mam po mamie uzywam maski z kallossa olejku arganowego jedwabiu i nic ciagle sa suche.. niby po kallosie mam troche gladsze i lepiej mi sie ukladaja ale i tak wciaz sa mega suche... waxa uzywalam i tez nic( juz nie wiem co zrobic
znacie moze jakies odzywki do wlosow ziolowe do wlosow farbowanych? wygladzajace i regenerujace??
sophisticated_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 15:43   #4407
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sophisticated_ Pokaż wiadomość
witajcie ja rowniez mam podobny problem nawet bylam dzisiaj u fryzjerki i pytalam sie jej czy mam zniszczone wlosy koncowki ona powiedziala ze nie mam zniczonych rozdwojonych koncowek i ze ogolnie wloski mam dobre tyle ze strasznie suche
suche i puszyste wlosy mam po mamie uzywam maski z kallossa olejku arganowego jedwabiu i nic ciagle sa suche.. niby po kallosie mam troche gladsze i lepiej mi sie ukladaja ale i tak wciaz sa mega suche... waxa uzywalam i tez nic( juz nie wiem co zrobic
znacie moze jakies odzywki do wlosow ziolowe do wlosow farbowanych? wygladzajace i regenerujace??
Kallos nie jest typowo nawilżający, tylko zmiękczający. Olej też nie nawilży, arganowy czy inny. Poszukaj masek z np gliceryną, alosem, miodem, pantenolem, albo sama dodawaj te składniki do gotowych masek i odżywek. Gotowe nawilżające kosmetyki to np seria z granatem Alterry, maska z aloesem Natur Vital(taka zielona) z drogerii Natura.Wygładzająca i z gliceryną jest też Isana z Babassu, maska L'oreal Elseve Total Repair.
Z ziołami lepiej uważać, bo one wysuszają w większości. Teoretycznie nie wysusza siemię lniane, skrzyp, lipa.
Stary 2012-08-22, 21:15   #4408
Ciasteczko56
Raczkowanie

Dziewczyny, doradźcie coś proszę
Stosuję pielęgnację bezsilikonową, ale zabezpieczam zawsze silikonami końcówki. Do tej pory miałam włosy ścięte prosto więc problemu nie było. Niedawno jednak ścięłam włosy do ramion i wycieniowałam na całej długości, więc kompletnie nie wiem jak ogarnąć same końcowki, skoro kazdy kawalek wlosow jest innej dlugosci ;p brak silikonów mi słuzy, więc nie chce do nich wracac Ale jak chronic koncowki przed rozdwojeniem i zniszczeniem
Wybaczcie, że pytam akurat w tym wątku, ale nie chcę zakładać nowego.
Ciasteczko56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:28   #4409
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, doradźcie coś proszę
Stosuję pielęgnację bezsilikonową, ale zabezpieczam zawsze silikonami końcówki. Do tej pory miałam włosy ścięte prosto więc problemu nie było. Niedawno jednak ścięłam włosy do ramion i wycieniowałam na całej długości, więc kompletnie nie wiem jak ogarnąć same końcowki, skoro kazdy kawalek wlosow jest innej dlugosci ;p brak silikonów mi słuzy, więc nie chce do nich wracac Ale jak chronic koncowki przed rozdwojeniem i zniszczeniem
Wybaczcie, że pytam akurat w tym wątku, ale nie chcę zakładać nowego.
Może po prostu zastąp silikon olejem?
Stary 2012-08-22, 21:32   #4410
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Może po prostu zastąp silikon olejem?
Przecież nie nałoży oleju na całą głowę na cały dzień
Może spróbuj z jakimiś silikonowymi psikaczami Gliss Kura, dziewczyny je polecają do ochrony krótszych włosów Tak samo Schaumę.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości