|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Laurka wspomniałaś o planie porodu, też właśnie słyszałam że coś takiego się pisze. Ale na czym to polega i komu to się daje ?
Mówicie o rocznicy ślubu... My mamy 8 października naszą pierwszą rocznicę i już się powoli zastanawiam co przygotować na ten dzień... może macie jakieś pomysły??? Wcześniej myślałam że pojedziemy na weekend do Zakopanego tak jak na podróż poślubną bo oboje kochamy to miejsce, ale teraz raczej nie wypali bo nie dam rady 8 godzin jechać pociągiem ;/ i teraz nie wiem sama co wymyślić
|
|
|
|
#1682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do nacinania, pękania itd. mam niestety wśród koleżanek dwa przykłady, które mnie przerażają i odstraszają od porodu sn. Dziewczyny popękały aż do odbytu (jedna mimo nacięcia) i przez miesiąc nie mogły usiąść i nic zrobić przy dzieciach bo walczyły z ogromnym bólem. Jedna do dziś ma problemy bo miała później jakaś infekcję, hemoroidy i popękaną szyjkę macicy Ja się zwyczajnie boję bo wśród koleżanek i kobiet z rodziny które w ciągu 5 lat rodziły nie ma ani jednej pozytywnej opinii o porodzie sn a wszystkie które miały cc chwalą i mówią że bardzo szybko doszły do siebie...
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Marsi, a skoro juz skusilas nas tym super przepisem na mini calzone, moze jeszcze zdradzisz na ciasto, bo ciezko jest zrobic dobre ciasto do pizzy
![]() ILLUSION zalamalas mnie ... kurde ... ale tyle kasy bym musiala dac za cc, poza tym zmiana szpitala i lekarza by mnie czekala ... w panstwowym szpitalu nikt mi na zyczenie nie zrobi, a 7 tys, to naprawde duzo pieniedzy ...
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-13 o 12:27 |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama chemia. |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komuś może po dupę pęknąć, tylko tak jak mówisz przy nacinaniu mięśnie też idą. Dlatego ja mam zamiar poprosić żeby nacinały w ostateczności, a nuż się uda bez koszmarów?
|
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciasto na takie normalne, duze calzone robie z tego przepisu: http://www.dobrakuchnia.com/content/view/919/119/
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wypad do kina i kolacja albo wypad do teatru? Niby oklepane, ale my na przykład w kinie byliśmy razem tylko raz kilka lat temu O teatrze już nie wspominam
|
|
|
|
|
#1688 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jakieś 0,5kg na plusie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dokładnie tak. Dobra położna zresztą umie ocenić, czy trzeba naciąć czy może pozwolić na pęknięcie, bo lekkie będzie. Cytat:
kolejne udawanie, że rodząca nie jest krową ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1689 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I cieszę się, że z rodziną już ok Cytat:
Cytat:
![]() za 17 tc. Ja ostatnio pisałam, że mam dodatkowe 1,5 kg.
|
|
#1690 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz o sobie coś więcej ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
rodziłam tam synka i teraz też chcę ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|
#1691 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej,
Cytat:
![]() Cytat:
Czasami jest tak, że ten katar to po prostu kolejna przypadłość ciążowa ![]() Cytat:
I pomaga na kaszel. anna2007 i leneczka26 witajcie Cytat:
|
||||
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane :-*
Aythentic witaj z powrotem:-* Witam nowe mamusie ![]() Leneczka tez leze plackiem ale dzisiaj wizyta wiec mam nadzieje, ze to sie zmieni ![]() Ja mam chyba najpozniej dzisiaj, 19. 10 ![]() Musze posprztaca szafe i znalezc cos fajnego bo jutro mam zamiar wybrac sie na panineski oczywiscie po konsultacji z lekarzem ![]() No ijak dzisiaj bedzie wszystko ok to maz obiecal, ze kupimy cos dla maluszka Ide sie ogarnac bo jeszcze z lozka nie wyszla, a wypadaloby w koncu buziaki kochane i trzymajcie kciuki, stresuje sie strasznie!
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
co macie dzis na obiad? ja wymyslilam zupe fasolowa z ziemnikami marechewka porem i pomidorami, a na drugie fasolka szparagowa ( z przepisu Jamiego) i placki paprykowo cukiniowe troche wegetariansko ale tż może nie będzie narzekał. Ja ostatnio mięsa nie trawie
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Aha co do wagi to dalej 0,5kg na plusie tylko. Zobaczymy na wadze u gina dzsiaj bo jego wazy inaczej niz moja :-P
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Bokeh a ja ostatnio mam takie parcie na miesiwo ze aaaaaaaa!!! Ah, wczoraj za dlugo chyba zeby pomylam bo jak mna naciagnelo to az zolc poczulam, bllleeeee... myslalam, ze nie odejde od umywalki, a polowa 18 tygodnia
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a na drugie .... nie wiem Myślałam, że TŻ coś wymyśli i zrobi, ale jeszcze nie wrócił od kolegi (pojechał wczoraj wieczorem) i nie będzie go w domu jak wrócę po pracy.Mamy kukurydze, ale sobie raczej nie pojemy
|
|
#1696 |
|
Konto usunięte
|
Ja zalewajkę robię
|
|
|
|
#1697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i do tego makaron pełnoziarnisty.I właśnie pomyślałam, że jakąś zupę bym zjadła tylko nie wiem jeszcze jaką...muszę mieć ogromną ochotę na jakąś konkretną bo inaczej to może być tak że ugotuję i nie tknę
|
|
#1698 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
My dzisiaj wchodzimy w 14 tydz ![]() Czy wy też czytacie na wizażu bądź innych stronkach o rozwoju dziecka tydzień po tygodniu? Mi gdy tylko nowy tydzień wypada to czytam ![]() Wizyte mam za 3 dni i już nie moge się doczekać kiedy zobaczę mojego "bobofrucika" Dziewczyny wczoraj dostałam "opierdziel" od siostry,niemal za wszystko. -za głaskanie kota (jakieś bakterie) -za próbę zjedzenia gruszki (gdy ona leżała w szpitalu dostała "opierdziel"za to od lekarza bo gruszka wywołuje bóle brzucha a nawet przedwczesne skurcze) Pierwsze o tym słyszę.Myślałam ze mogę jeść wszystkie owoce na jakie mnie najdzie o tu zonk. Itp Mam pytanie. Jakie wy bierzecie witaminy? Ja na początku brałam Prenatal ale gin powiedział że kiepsko się wchłania i żebym brała Femibion. najpierw brałam Femibion 1 no a teraz biorę Femibion 2. Czy bierzecie coś jeszcze do tych witamin? |
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zrobie sobie barszcz bialy (z jajkiem,uwielbiam)!
TZ wraca dopiero przed 22 :/ wiec z drugim sie wstrzymam poki co, ale chodza za mna te mini calzone od marsi
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja biorę falvit, kwasy omega i od paru dni dodatkowo magnez bo mnie skurcze łapią, a w falvicie magnezu jest mało. A na obiad u mnie dziś bigos
|
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mojego ginekologa nie odejmują masy ubrania, więc tam mi wychodzi zawsze 0,5kg więcej, niż ważę rano u siebie w domu w samej bieliźnie... Trochę to bez sensu, bo wiadomo, że później będziemy się grubiej ubierały... |
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) tylko powiedz mi miksujesz blenderem cebulkę? No i ja wolę kostkę a co do calzone, to chodziło mi o takie mini. Taką na kilka gryzów. Robiłam już kilka razy i zawsze nam bardzo smakowała. A co do owoców morza to mój Mąż uwielbia a ja to jedynie krewetki lubię, a z nich samych to za wiele nie nagotuję ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarka też polecała Femibion2, ale on jest drogi,i wiem że dziewczyny biorą inne witaminy. Ja biorę vita-miner prenatal + Dha. Wiem od znajomej farmaceutki, że to jest taki odpowiednik femibionu. Ale się wkurzyłam, patrzę na moje L4 a tam nie mam wpisanego kodu , że to l4 ciążowe. I jutro muszę iść do lekarki tylko po to by mi jedną literkę wpisała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Załączam zdjęcie mojego brzuszka, sama robiłam więc jest takie sobie |
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 14 tc ![]() Też mam schizę z tym czytaniem o kolejnym tygodniu ciąży. Ogólnie to polecam filmiki na mamazone.pl. Świetne, zwłaszcza dla męża, który wizualnie widzi jak dzidzi się zmienia ![]() No i też biorę Femibion 2, tylko strrrasznie drogie te tabletki Dziewczyny, czy Wy macie na każdej wizycie USG? Ja ostatnio miałam wizytę 23 lipca i nie miałam, teraz idę 20 sierpnia i podobno też nie będę miała, dopiero połówkowe pewnie na początku września. No i zapomniałam wysłać Ewie pozytywnych wibracji, żeby się nie przejmowała tymi badaniami. 3mam kciuki
|
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam spagetti ze słoiczka :P
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego czy to pic na wodę, czy nie, to różnie z tym jest. W niektórych szpitalach czytają i jeśli wszystko przebiega jak trzeba to starają się go trzymać, w innych zlewają, ale jest to ich psi obowiązek jak by nie było. Ja mam nadzieję że będą respektować mój plan ![]() Na obiad dziś mam ziemniaki z młodą kapustą i kotleciki z płatków owsianych. Właśnie rozmyślam nad menu na ewentualną rodzinną rocznicę. Moi teście są specyficzni. Nie jedzą prawie żadnych dań, których nie znają Teść nawet nie tyka sałatki innej niż jarzynowa. Prawie nic im nie smakuje, chyba że sami se zrobią |
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
e tam siedze i nic nie robie to sobie moge pokomplikować :P
ja jakoś takich rzeczy ze słoika to średnio....
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
A własnie - w piątek zrobiłam sobie rybę taką z piekarnika .... Nie ma to jednak jak smażona w panierce
Tą z piekarnika zupełnie sobie nie pojadłam i w ogóle nie czułam smaku ryby, ble Nigdy więcej
|
#1710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mnie wczoraj gardło zaczęło boleć, w nocy bolało bardzo, nie mogłam spac, było mi gorąco i zimno, dobrze ze wypiłam wczoraj mleczko z miodem i cytryna i masełkiem. Organizm nadal walczy, gorączki nie mam. Byłam u lekarza marszów mam sie leczyć domowymi sposobami jak nie przejdzie to w czwartek dostanę antybiotyk. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

Takie mam założenie i tak w moim planie porodu będzie napisane 
Ja się zwyczajnie boję bo wśród koleżanek i kobiet z rodziny które w ciągu 5 lat rodziły nie ma ani jednej pozytywnej opinii o porodzie sn a wszystkie które miały cc chwalą i mówią że bardzo szybko doszły do siebie...

za 17 tc.
Muszę coś zadziałać, bo boję się, że się rozwinie jakieś choróbsko.

Nigdy więcej