Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-13, 14:34   #1741
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35865210]http://img29.imageshack.us/img29/6802/schowek1ev.png to działa [/QUOTE]

Ale cudo

Hope, Ty chcialas, zebym Ci podeslala ksiazke od Marsi? Wyslij mi adres na pw to dzisiaj postaram sie wyslac

Laurka czyli co, nie ma sensu zmieniac okularow, skoro to sie zmieni znowu po porodzie? Czasem to juz jest tak wkurzajace, nie widze nr programu w tv i zamazuja mi sie litery na komoie :-\

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:35   #1742
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj z Delicjanką zaczynamy 20 tc oczywiście w karcie mi gin pewnie wpisze 19
Tak jak Hope pisze 20 tydz zaczynamy

Hej Kobietki!!
Ale jestem zmęczona, w sobote z moim tż o godzinie 11 rano stwierdziliśmy że jednak jedziemy na 18nastkę do Torunia, 4h drogi, oczywiście ja wszystko jak zwykle w biegu...dobrze ze spakowałam całą torbę ciuchów bo jak założyłam moja cudowną sukienkę w groszki.... nie sądziłam że może mi być tak w niej niewygodnie;/ to ubrałam następną sukienkę ale znowu w nocy się przebrałam w leginsy i swieterek bo zimno hahaha.. no i mieliśmy wczoraj wrócić no ale tż jeszcze załatwił sobie dzień wolnego, no i ja z powrotem kierowalam, chyba z 5 razy się zatrzymywałamm na stacjach tak mi dzidzia cisnęła na pęcherz. aleeee jestem zmęczona aaaaaaaaaaaaaaaa w sumie w łóżku leżymy hehe a i ale się objadłam ciasta................... ......... mniam mniam

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ale cudo

Hope, Ty chcialas, zebym Ci podeslala ksiazke od Marsi? Wyslij mi adres na pw to dzisiaj postaram sie wyslac
TO ja to ja ! zgłaszam się na PW!:d

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:43   #1743
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
dziewczyny oglądam na TLC "przyszłe niesforne mamy" i az mi sie nóż w kieszeni otwiera brrr
Ja wczoraj oglądałam nastoletnie matki na polsat cage. Myślałam, ze nie wytrzymam psychicznie. No, ale cóż w głowie może mieć taka 13-14 latka.

Cytat:
Napisane przez leneczka26 Pokaż wiadomość
ja biorę zwykly falvit i miałam po nim wyniki niesamowite aż lekarz powiedział, że takie jakbym wogóle w ciąży nie było, rzadko widzi takie wyniki choć tyle bylo dobrego na ost. wizycie

łazienka posprzątana
Zobaczymy jaki ja będę miała po femibionie. Jutro idę na morfologię i mocz. W czwartek wizyta.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2012-08-13 o 14:47
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:55   #1744
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Przepraszam, że Was zaniedbałam, ale nie dość, że uczelnia mnie wykańcza, to w dodatku moje relacje z całą rodziną tak się poprawiły (pisałam na początku, że była wojna o wiek mojego partnera, który jest o 14 lat starszy), ze nie mogę opędzić się od rodziców kupujących co chwilę coś do mieszkania i dla dziecka.
Cieszę się z tego niezmiernie, bo teraz mam pewność, że moje dziecko będzie miało normalną rodzinę, a nie poobrażanych o byle co idiotów.
Przeglądam sobie nasz wątek i widzę, że powoli wybieracie imiona dla Maluszków. Muszę przyznać, że chyba nigdy nie stałam przed trudniejszym wyborem. Dziś jakieś imię pasuje mi idealnie, za tydzień stwierdzam, że jest beznadziejne. Może będzie łatwiej, jak 17.08. dowiemy się wreszcie jakiej płci Maleństwo będziemy wychowywać Obstawiam chłopca patrząc na cerę, spiczasty brzuch i jeszcze jakieś tam inne zabobony. Ale oboje marzymy o córce, choć ostatecznie jest nam wszystko jedno.
Pozdrawiam i będę się odzywała
Fajnie, że poukładało się z rodzinką, dzięki temu Ty też pewnie zyskałaś wiele spokoju noi Twoje maleństwo. Pamiętaj, żeby dbać o siebie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak u Was z wagą? U mnie dalej tylko 1kg na plusie.
Ja zaczynałam z wagą 45 kg i długo nic nie mogłam przytyć, zresztą często o tym pisałam, że kiepsko to u mnie choć apetyt mam spory cały czas. Teraz (20tydzień) moja waga waha się pomiędzy 48 a 49, więc chyba nie jest źle. Mam nadzieję, że do następnej wizyty (28.08)uda się do 50 t

Cytat:
Mam 26 lat, to pierwsza ciąża - cud bo lekarz dawał mi conajmniej pół roku na leczenie... dostałam clostilbegyt i zaszłam za pierwszym razem. Od początku strasznie bolał mnie brzuch, trafiłam do szpitala w 5 t.c., tam podejrzewali ciążę pozamaciczną po tygodniu okazało się, że wszystko oki i wyszłam, na usg stwierdzili, że ciąża malutka... w 7 t.c. wszystko było wspaniale, w 11 okazało się, że mam bliźniaki ale jeden obumarł i zagrożenie dla drugiego, który akurat okazał się okazem zdrowia, kilka tygodni spokoju i ostatnia wizyta tydz. 17 lekarz stwierdza, że mało miejsca w brzuchu dla maluszka ... rzekomo mało wód płodowych ale nie mierzył jeszcze, kazał dużo pić... wizytę mam pod koniec tyg... umieram ze strachu...
czuję już ruchy od 19 tyg ale bardzo mizerniutkie w dole brzucha takie pyknięcia ...

pierwszy trymestr to była trauma... fizycznie też... przeleżałam prawie 3 miesiące i pół... mdłości 24 h, wymioty ... i ssący głód przez który mam dziś 6 kg na plusie
a nic prawie nie jem, mniej niż przed ciążą...

i tak walczymy z maleństwem (płeć jeszcze nie znana bo dzidziuszek źle się układa) a teraz na domiar wszystkiego zamykają moją porodówkę ...

ufff wygadałam się, teraz będzie już lepiej
Sporo już przeszłaś, ale silna z Ciebie kobitka i teraz już tylko może być dobrze. Trzymam kciuki

Cytat:
ahaha wszystkie macie balagan w domu ??? fajnie bo ja już się nie mogę oderwać od tego forum to jakaś rakieta !!! już znalazłam sobie zajęcie, ciekawe co mój ukochany na to powie jak zajmę mu kompa na stałe (jest informatykiem

buziaki lecę może wkońcu się uda ogarnąć to dziadostwo ...
Hehe bałagan nie zając, nie ucieknie Ja oczywiście lubię porządek w swoim otoczeniu i staram się go utrzymywać, ale czas dla siebie i forum musi być Na mnie czeka sterta prasowania, ale jak na nią patrzę, to się nie mogę zabrać, także na razie musi odleżeć swoje

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
co macie dzis na obiad? ja wymyslilam zupe fasolowa z ziemnikami marechewka porem i pomidorami, a na drugie fasolka szparagowa ( z przepisu Jamiego) i placki paprykowo cukiniowe troche wegetariansko ale tż może nie będzie narzekał. Ja ostatnio mięsa nie trawie
Hmm.. pyszny obiadek wymyśliłaś Ja dziś bez rewelacji, jakoś tak weny nie mam. Zrobiłam zupę pomidorową, a na drugie kluski śląskie z podsmażonym boczkiem, cebulką, masełkiem i do tego sałatka z pomidorów. Właśnie nie dawno zjadłam.
Mam jeszcze zamrożone pierogi, które kiedyś tam robiłam, więc może je zjem na kolację

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja wczoraj oglądałam nastoletnie matki na polsat cage. Myślałam, ze nie wytrzymam psychicznie. No, ale cóż w głowie może mieć taka 13-14 latka.

Zobaczymy jaki ja będę miała po femibionie. Jutro idę na morfologię i mocz. W czwartek wizyta.
Ja cały czas brałam falvit, od ostatniej wizyty dostałam od lekarki femibion 2, że niby mocniejszy. Więc teraz zobaczymy za dwa tygodnie jakie będą wyniki. Generalnie od kiedy jestem w ciąży morfologię mam kiepską, najczęściej wyniki wahają się w dolnych granicach norm, ostatnio było nieco poniżej normy. Nie bardzo wiem jak temu zapobiec.
W końcu odżywiam się dobrze.
Stary 2012-08-13, 14:57   #1745
Lenova
Wtajemniczenie

Sterta prasowania i zmywania zrobiona
Porządki w szafie też... ale się załamałam , układałam moje spodnie i spódnice i okazało się że z wielu rzeczy pasuje mi tylko 1 para spodni a reszty nie wcisne nawet na tyłek nie mówiąć już o dopięciu
Kiecki też za ciasne, dobrze że mam kilka sukienek które jeszcze jakoś włażą, jeszcze 2 pary legginsów ale mają taką gumę że mnie cisną w bebeszek .
Nie sądziłam że tak szybko nie będę miała się w co ubrać
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:58   #1746
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

a ja znowu muszę zawsze doprawić nie wiem, czy ja nie czuję, że coś już jest wystarczająco słone, czy co
Ja mam to samo - to podobno znak, że chłopiec.
A tak w ogóle, to czemu się jeszcze nigdy nie pokazałaś w klubie? Dawaj fotę, ale już!
I wszystkie inne dziewoje z klubu, ujawniać twarze!

Obiad zrobiony, tzn dochodzi , zamiast musu zrobiłam ciasto bananowe, teraz czekam na TŻa.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-13 o 14:59
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 14:58   #1747
onaella
Zakorzenienie

zawsze lubiłam miksować jedzenie, ale teraz to mnie chyba poniosło

śledzik w sosie śmietanowym zagryziony biała czekoladą

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:00   #1748
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Porządki w szafie też... ale się załamałam , układałam moje spodnie i spódnice i okazało się że z wielu rzeczy pasuje mi tylko 1 para spodni a reszty nie wcisne nawet na tyłek nie mówiąć już o dopięciu
Kiecki też za ciasne, dobrze że mam kilka sukienek które jeszcze jakoś włażą, jeszcze 2 pary legginsów ale mają taką gumę że mnie cisną w bebeszek .
Ja już dawno odłożyłam wszystkie spodnie, sporo bluzek też już nie pasuje. Jeśli spodnie to dla mnie tylko ciążowe. Może nie mam dużego brzucha, ale są bardzo wygodne i nic mnie nie uciska a w innych bym nie dała rady.
Stary 2012-08-13, 15:02   #1749
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Fajnie, że poukładało się z rodzinką, dzięki temu Ty też pewnie zyskałaś wiele spokoju noi Twoje maleństwo. Pamiętaj, żeby dbać o siebie

Ja zaczynałam z wagą 45 kg i długo nic nie mogłam przytyć, zresztą często o tym pisałam, że kiepsko to u mnie choć apetyt mam spory cały czas. Teraz (20tydzień) moja waga waha się pomiędzy 48 a 49, więc chyba nie jest źle. Mam nadzieję, że do następnej wizyty (28.08)uda się do 50 t

Sporo już przeszłaś, ale silna z Ciebie kobitka i teraz już tylko może być dobrze. Trzymam kciuki

Hehe bałagan nie zając, nie ucieknie Ja oczywiście lubię porządek w swoim otoczeniu i staram się go utrzymywać, ale czas dla siebie i forum musi być Na mnie czeka sterta prasowania, ale jak na nią patrzę, to się nie mogę zabrać, także na razie musi odleżeć swoje

Hmm.. pyszny obiadek wymyśliłaś Ja dziś bez rewelacji, jakoś tak weny nie mam. Zrobiłam zupę pomidorową, a na drugie kluski śląskie z podsmażonym boczkiem, cebulką, masełkiem i do tego sałatka z pomidorów. Właśnie nie dawno zjadłam.
Mam jeszcze zamrożone pierogi, które kiedyś tam robiłam, więc może je zjem na kolację

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Ja cały czas brałam falvit, od ostatniej wizyty dostałam od lekarki femibion 2, że niby mocniejszy. Więc teraz zobaczymy za dwa tygodnie jakie będą wyniki. Generalnie od kiedy jestem w ciąży morfologię mam kiepską, najczęściej wyniki wahają się w dolnych granicach norm, ostatnio było nieco poniżej normy. Nie bardzo wiem jak temu zapobiec.
W końcu odżywiam się dobrze.
Ja też od początku mam kiepska morfologię hematokryt i hemoglobina poniżej normy. Ja często tak miałam, jeszcze nie będąc w ciąży, dwa razy brałam nawet żelazo. W takim układzie w ciąży to normalne dla mojego organizmu.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-13, 15:04   #1750
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black dzisiaj zrobie w krotkich wlosach zdjecie bo tak to ze slubu zdjecia widzialyscie
Onaella szok, sledzia bym nie tknela, z biala czekolada to juz w ogole

Stary 2012-08-13, 15:06   #1751
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

A ja zjadłam rosołek wczorajszy od mamy, a później pewnie pierogi z zamrażarki wyciągnę i zjem
A teraz wcinam jeszcze winogron.
U mnie zimno i pada buu I w tv nic nie ma ....ehhh
W bluzki się mieszczę, ale spodnie to już tylko ciążowe. Zwykłe mnie cisną w brzuszek :P

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-08-13 o 15:07
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:07   #1752
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam to samo - to podobno znak, że chłopiec.
A tak w ogóle, to czemu się jeszcze nigdy nie pokazałaś w klubie? Dawaj fotę, ale już!

Obiad zrobiony, tzn dochodzi , zamiast musu zrobiłam ciasto bananowe, teraz czekam na TŻa.
Dawałam już zdjęcia i do tamtego klubu i na maila Ty Paskudo

Mi TŻ przyniósł na obiad pierogi ruskie ale jakoś mi nie podeszły głowa mnie od rana boli i kurcze czekam na szpilkach na ta wizytę, bo się denerwuje czy dzidzię zobaczę i poznam, czy mi nie zrobi USG, wtedy to się wkurze. Jeszcze mi teściowa teraz mówi, że może mi nie zrobić USG bo nie zawsze chcą robić, bo dzidziola to denerwuje i sprawia mu dyskomfort

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2012-08-13 o 15:10
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:07   #1753
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja poproszę o zaproszenie
Stary 2012-08-13, 15:09   #1754
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ja już dawno odłożyłam wszystkie spodnie, sporo bluzek też już nie pasuje. Jeśli spodnie to dla mnie tylko ciążowe. Może nie mam dużego brzucha, ale są bardzo wygodne i nic mnie nie uciska a w innych bym nie dała rady.
Ja jeszcze w pierwszym trymestrze nosiłam spodnie ciążowe, bo w swoje już się nie wchodziłam. Są dla brzuszka bardzo wygodne.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-13, 15:10   #1755
LadyWhisper
Zakorzenienie

Jadzisiaj dodam jak zrobie w krotkich wlosach bo ze slubu zdjecia widzialyscie;-)
Musze isc sie wykapac a nie moge sie oderwac od forum
I poszukac mialam czegos do ubrania na jutrzejszy panienski ale jakos nie mm weny :'(

Stary 2012-08-13, 15:14   #1756
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A ja zjadłam rosołek wczorajszy od mamy, a później pewnie pierogi z zamrażarki wyciągnę i zjem
W bluzki się mieszczę, ale spodnie to już tylko ciążowe. Zwykłe mnie cisną w brzuszek :P
Bluzeczek to mam dużo długich. Kupiłam jeszcze dwie na na targu takie zwykle nie ciążowe długie i rozmiar większe. Te ciążowe to kupę kasy kosztują a lepiej maluszkowi coś kupić.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-13, 15:15   #1757
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Dawałam już zdjęcia i do tamtego klubu i na maila Ty Paskudo
W tym starym klubie nie widzę Twoich zdjęć , a na maila mało kto wchodzi chyba. Ten nowy klub jest jak najbardziej aktualny.

ILLUSION, paszło. Zaakceptuj.

Ja też już pochowałam niektóre rzeczy do innej szafy, zostawiłam ze spodni tylko 2 pary - ciążowe, których jeszcze nie nosiłam i takie stare, elastyczne z Tally Weijl. Odłożyłam też kilka bluzek, a w 2 marynarkach nie mogę się już zapiąć, także wesoło.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-13 o 15:16
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:17   #1758
leneczka26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
ja mam dokładnie tak samo albo i gorzej bo zostały mi tylko ciążowe spodnie za które dałam majątek ale są rewelacyjne nic mnie nie gniecie, w żadne spodnie i spódniczki już nie wchodzę, no może mam jeszcze kilka bluzek luźnych sprzed ciąży i tyle... ale nie będę zbytnio inwestować w ubrania ciążowe, mam nadzieję, że to co mam mi już wystarczy, jeszcze tylko 4,5 miesiąca jakieś i zima to i tak duża kurtka musiałam nawet kilka par majtek kupić bo niestety wszystkie mnie gniotły i brzuch bolał
poszło mi to 6 kg w uda, tyłek niestety też trochę, piersi i brzuch już spory

na obiad ciągle jemy pierogi bo zrobiłam kiedyś ponad 80 szt i zamroziłam paczuszki a teraz jak nie chce mi się gotować to wyciągam i z głowy
leneczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:18   #1759
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja mam taki syf w szafie, ze kompletnie nie chce mi sie niczego segregowac......

Stary 2012-08-13, 15:19   #1760
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio przebierałam 5 razy koszulkę do pracy, bo wszystkie za ciasne w cycach i bym zwariowała w pracy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:20   #1761
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Bluzeczek to mam dużo długich. Kupiłam jeszcze dwie na na targu takie zwykle nie ciążowe długie i rozmiar większe. Te ciążowe to kupę kasy kosztują a lepiej maluszkowi coś kupić.
Ja patrzyłam na ciążowe bluzki i swetry to ceny mnie przeraziły !!
Kupiłam zwykła bluzkę za 20 zł rozmiar większą, a tak to mieszczę się we wszystkie te co mam. A jeśli chodzi o swetry to nie wiem, też zwykłe będę kupować, tylko ciut większe. Zresztą one i tak się na brzuchu same naciągną, mam nadzieję

Cytat:
na obiad ciągle jemy pierogi bo zrobiłam kiedyś ponad 80 szt i zamroziłam paczuszki a teraz jak nie chce mi się gotować to wyciągam i z głowy
Ja też tak robię, tylko pierożki od mamy dostaję zawsze i jak mam lenia to wyciągam i jemy pierożki :P

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-08-13 o 15:25
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:25   #1762
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mnie w cycki
A taka byłam zadowolona z dłuzszych bokserek, które zamówiłam w ilościach wręcz hurtowych na Allegro ok 2 lata temu w różnych kolorach (czarna, szara, grafitowa, błękitna, granatowa, zielona, różowa, fuksjowa, cappuccino, czerwona, pomarańczowa), ale właśnie od niedawna większość z nich jest za ciasna w cycach (na brzuchu są jeszcze luźnawe)

Wczoraj chciałam ubrań koszulę w fioletową kratę, którą bardzo lubię i co? Oczywiście w biuście się nie zapnę. TŻ miał ubaw

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-08-13 o 15:31
Stary 2012-08-13, 15:25   #1763
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
W tym starym klubie nie widzę Twoich zdjęć , a na maila mało kto wchodzi chyba. Ten nowy klub jest jak najbardziej aktualny.

ILLUSION, paszło. Zaakceptuj.

Ja też już pochowałam niektóre rzeczy do innej szafy, zostawiłam ze spodni tylko 2 pary - ciążowe, których jeszcze nie nosiłam i takie stare, elastyczne z Tally Weijl. Odłożyłam też kilka bluzek, a w 2 marynarkach nie mogę się już zapiąć, także wesoło.
dodane :P

Stary 2012-08-13, 15:27   #1764
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
ja mam dokładnie tak samo albo i gorzej bo zostały mi tylko ciążowe spodnie za które dałam majątek ale są rewelacyjne nic mnie nie gniecie, w żadne spodnie i spódniczki już nie wchodzę, no może mam jeszcze kilka bluzek luźnych sprzed ciąży i tyle... ale nie będę zbytnio inwestować w ubrania ciążowe, mam nadzieję, że to co mam mi już wystarczy, jeszcze tylko 4,5 miesiąca jakieś i zima to i tak duża kurtka musiałam nawet kilka par majtek kupić bo niestety wszystkie mnie gniotły i brzuch bolał
poszło mi to 6 kg w uda, tyłek niestety też trochę, piersi i brzuch już spory

Majteczki też wymieniłam, ale miałam okazje żeby porządek z szufladzie zrobiłam. Wyrzucilam trochę starych i brzydkich, które do niczego się nie nadawały.
Stary 2012-08-13, 15:32   #1765
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Majteczki też wymieniłam, ale miałam okazje żeby porządek z szufladzie zrobiłam. Wyrzucilam trochę starych i brzydkich, które do niczego się nie nadawały.
O właśnie, musze majty kupić Ale nigdzie nie mogę dostać zwykłych, bawełnianych (takich wiecie, w jakieś kfiotki czy coś najnormalniejsze w świecie)

Instagram

Stary 2012-08-13, 15:33   #1766
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:

U mnie z 49 się zrobiło 52 cieszy mnie to ogromnie, w końcu przekroczona magiczna 50 ostatnio tyle ważyłam w liceum ciekawa jestem czy mi coś po ciąży zostanie, czy od razu znowu się zrobię koścista. No i u mnie dopiero 16 tydzień.

Cytat:
Ja też od początku mam kiepska morfologię hematokryt i hemoglobina poniżej normy. Ja często tak miałam, jeszcze nie będąc w ciąży, dwa razy brałam nawet żelazo. W takim układzie w ciąży to normalne dla mojego organizmu.
Ja dokładnie tak samo. A, że u mnie żelazo w tabletkach to koszmar bo organizm się przed nim buntuje to bardzo długo brałam kiedyś falvit, żeby chociaż hemoglobina nie spadała. Już miałam nawet nad sobą widmo szpitala i zastrzyków I teraz już widzę znowu stopniowy spadek, a od początku ciąży staram się zwiększać w diecie produkty z dużą zawartością żelaza.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:35   #1767
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
O właśnie, musze majty kupić Ale nigdzie nie mogę dostać zwykłych, bawełnianych (takich wiecie, w jakieś kfiotki czy coś najnormalniejsze w świecie)
spróbuj w Lachu na górze, tam są takie zwykłe majtaski, sama tam kupowałam, bo to na co dzień wygodniej teraz

Stary 2012-08-13, 15:42   #1768
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze w pierwszym trymestrze nosiłam spodnie ciążowe, bo w swoje już się nie wchodziłam. Są dla brzuszka bardzo wygodne.

Ja też już noszę ciążowe, bo wszystkie inne w brzuch cisną.

Leneczka26 witam i 3mam kciuki za Ciebie i dzidziusia.

Pospałam trochę, bo źle się dalej czuję. W domu też syf, pełno kudłów psiaka.Chyba idę dalej nynać, może prześpię to złe samopoczucie. Nawet obiadu mi się nie chce jeść, nie wiem co się dzieje.
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 15:49   #1769
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hosenko ja kupuje w carrefourze, ostatnio byly za 4zl super bawelniane w kolorowe paseczki

Chyba ide szukac tej bluzki na panienski..... ciesze sie z tego wyjscia a jeszcze nie wiem, czy bede mogla isc :sciana: ale w koncu jacys inni ludzie ;-) wiecie, tak sie przyzwyczailam do kontaktu z klientami w sklepie ze normalnie az mi brakuje niektorych upierdliwych ludzi;-)

Stary 2012-08-13, 15:53   #1770
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
U mnie z 49 się zrobiło 52 cieszy mnie to ogromnie, w końcu przekroczona magiczna 50 ostatnio tyle ważyłam w liceum ciekawa jestem czy mi coś po ciąży zostanie, czy od razu znowu się zrobię koścista. No i u mnie dopiero 16 tydzień.

Ja dokładnie tak samo. A, że u mnie żelazo w tabletkach to koszmar bo organizm się przed nim buntuje to bardzo długo brałam kiedyś falvit, żeby chociaż hemoglobina nie spadała. Już miałam nawet nad sobą widmo szpitala i zastrzyków I teraz już widzę znowu stopniowy spadek, a od początku ciąży staram się zwiększać w diecie produkty z dużą zawartością żelaza.
Ja teraz brałam żelazo w tabletkach ascofer, to miałam zaparcia po nim. Ale potem organizm się przyzwyczaja. Odstawiłam je 2 razy. Potem zaczęłam od jednej tabletki i zwiekszalam codziennie do 3 tabletek.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości