Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 09:53   #2101
benka99
Rozeznanie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Spróbuję jeszcze dziś. Jak nic mi nie przepisze to będę szukać innego lekarza.

Maks je co 3 lub co 2,5 godz po 120ml, czasem muszę dorobić 60ml. Wczoraj w południe zjadł 210!!! i dalej popłakiwał i pchał rączki do buzi ale jakoś go uśpiłam. Myślę pośpi teraz ze 4 godz eee gdzie, po niecałych 2,5 godz wstał i był znów głodny

Czy to możliwe żeby dziecku 2,5 miesięcznemy wychodziły zęby?? Od 2-3 tygodni bardzo się ślini i pcha rączki do buzi....
Stary 2012-08-14, 10:06   #2102
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Spróbuję jeszcze dziś. Jak nic mi nie przepisze to będę szukać innego lekarza.

Maks je co 3 lub co 2,5 godz po 120ml, czasem muszę dorobić 60ml. Wczoraj w południe zjadł 210!!! i dalej popłakiwał i pchał rączki do buzi ale jakoś go uśpiłam. Myślę pośpi teraz ze 4 godz eee gdzie, po niecałych 2,5 godz wstał i był znów głodny

Czy to możliwe żeby dziecku 2,5 miesięcznemy wychodziły zęby?? Od 2-3 tygodni bardzo się ślini i pcha rączki do buzi....
Pospał 2,5h wow dużomój spi po 40minut
To nie koniecznie są zeby dziecko odkryło rączki a śliny nie nadąża połykac.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:13   #2103
niunia32
Zakorzenienie

moje dziecie już spi 2 godz.
co ja bym zrobiła w tym czasie... poprasowała...
a co robię? siedzę z kompem na kolanach, zjadłam już 3 śniadania i dopiero się ubrałam... ZIMNO!!!

eno kurcze lato jest.... wrr

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:24   #2104
onething
Zadomowienie

Cytat:
H
Maksa chrzcimy 2 września i jestem na etapie poszukiwania dla niego ubranka. Co myślicie o czymś takim? Tylko bez muchy i zamiast takiej eleganckiej koszuli chyba ładne białe body...
My też chrzcimy we wrześniu i ja bym skłaniała się bardziej ku 2 propozycji. Bo pierwszy strój fajny,a le jak będzie zimno to dziecko w samej koszuli i bezrękawniku zmarznie, więc fajnie byłoby mieć jakąś marynarkę do tego.
Szukałam na allegro strojów, ale stwierdziłam, że lepiej jak kupie w sklepie i przymierze małemu, bo on rośnie chłop jak dąb.

benka Szymon czasami krztusi się śliną, jak chce coś powiedzieć i jest tak podekscytowany, że zapomina połknąć ślinę i uzbiera mu się tego w buziuchnie i się wtedy krztusi albo robi bańki Kocham tego smyka
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:43   #2105
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry z kawką bezkofeinową, cóż.

Byłyśmy wczoraj u lekarki. Naszej nie było, była inna w zastępstwie, ale dobrze, bo czegoś więcej się dowiedziałam. Więc tak:
1. moje dziecko ma atopowe zapalenie skóry, ale niekoniecznie skazę. 2. Dwa tygodnie diety eliminacyjnej to za mało, dietę trzeba trzymać 4tyg, i jeśli po tym czasie dieta nie przynosi efektów, to taka dieta nie ma sensu. Tego nie powiedziała mi nasza pediatra.
3. W moim przypadku dietę powinnam przedłużyć może do 5tyg, bo jadłam zakazane produkty (nieświadomie ale i tak jestem mega zła na siebie).
4. Dowiedziałam się, że mięso mogę jeść tylko drobiowe i nie mogę jeść ryb. Tego też nie powiedziała nam nasza pediatra.
5. No i muszę przyjmować wapno a ja dwa pierwsze tyg nie przyjmowałam I tego też nam nie powiedziała.
6. Dziecko mam kąpać tylko i wyłącznie w emolientach. I tego też nam ta nasza nie powiedziała . Normalnie myślałam, że szlak mnie trafi. Ale tak akurat kąpałam
7. Dostałyśmy skierowanie do alergologa, ciekawe jak odległe są terminy.

Paulinka waży 5100g i mamy dziś 2miesiące

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Stokroteczko ale akcja z teściową

Co do tych smoczków to my mamy butelki TT i tam jest, że po 3 miesiącu powinno się wymienić na dwójkę, ale sama nie wiem kiedy to zrobić Najwyżej równo 25 sierpnia Domi dostanie nowe smoki
Ło matko, a o jakiej akcji z teściową ja pisałam??

Podobno w Avencie smoczki zmienia się co miesiąc, ale jak ja Pauli zmienię smoczek na 2 to mi się udusi, tak łapczywiec pije

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
dady 2 sa od 3 do 6 kg,patrze na strone smyka codziennie oni zmieniaja ceny co 3-4 dni cwane bestie
Dzięki
Właśnie uważaj na nich no i upoluj sobie fajną cenę, że ja tego nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Hmm moja też się strasznie wierci przy cycu i nie może złapać jak jest już trochę taki flaczek... ale mleko nadal leci i ona chce jeść no i się wkurza...
Więc spróbuj z nakładkami.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
1.
niczym - chyba że idę na dwór to tylko buzię linomagiem A+E fajnie się rozsmarowuje
2.
ja w ogóle zrezygnowałam z pieczywa - zamieniłam na wafle ryżowe w których składznie nie było mleka <bo u nas też takie są>
3.
jeśli już mam wielką ochotę to tylko bezkofeinową, najczęściej piję inkę
4.
przy skazie z tego co wiem ryb w ogóle nie wolno - tym bardziej wędzonych
Ale czy Twoje dziecko ma skazę?? Bo mnie chodziło o opinie mam dzieci skazowych

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
1. Ciałko balsamem Nivea, buźkę kremem Bambino, a wszystkie załamania (na szyjce, na udach) sypię pudrem Nivea
2. Jem ciemne pieczywo
3. Inkę
4. A tego to nie wiem, jem ryby ale nie wędzone

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
mam problem - a mianowicie w ciagu kilku dni zabilismy z mezem 2 wielkie pająki!!!!!!!! skad to cholerstwo sie bierze, tym bardziej mamy moskitiery te pająki są duże i grube, dzis utlukłam jednego w okoju Hani, aż do teraz mam gęsią skorke na mysl, e mogl jej wejsc do łóżeczka wogole to boje sie i brzydze pajakow

macie jakies pomysly jak to stępic??? pogolglowalam troche i znalazlam jakis srodek VIGONEZ ale nie wiem czy nie zaszkodze tym dziecku
Aż mnie ciary przeszły po plecach, brrr. Nie cierpie pająków

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
no i kończymy dzisiaj 12 tyg.
wszystkim dzieciaczkom za skończone tyg

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia w co Piotrka do lekarza odziać.
Ja wczoraj pierwszy raz ubrałam w pajaca, żeby było łatwo zdjąć i ubrać, ale wolę pajace na noc. też nie wiem w co najlepiej ubrac.

Cytat:
[/COLOR]a ja oczywiście nic nie robię tylko gram i siedzę na necie...
niech mnie ktoś kopnie...
Ja też poprosze o kopa

Cytat:
Moja też tak robi, i ma zdecydowanie za dużo śliny boję się że się nią zakrztusi

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:46   #2106
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Tak, moje dziecię jest skazowe
2013/2014
Stary 2012-08-14, 10:49   #2107
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Myslę że bedzie okJa ubieram ostatnio doby na długi rekaw i bluza ale wtedy kocem przykrywam tylko nózki.
Twarz-mówisz-dobre
No... Bez twarzy z domu nie wyjdę...
Cytat:
brrrrr
u mnie też zimno. i pada... i jak tu gdzieś wyjść???
dziecię moje śpi...

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

a ja oczywiście nic nie robię tylko gram i siedzę na necie...
niech mnie ktoś kopnie...

ooo mam zakwasy po wczorajszym aerobiku
Ja mam podobnie. Jak mały ładnie zaśnie, to siedzę na necie zamiast wziąć się za robotę...
Cytat:
Hej jak zwykle nie mam czasu więc tylko na chwilkę.
Maks też miał takie krostki, które bardziej czerwieniały jak płakał czy sie złościł. Dwa razy mówiłam lekarce że to skaza to ona twierdziła że nie i że to samo przejdzie
W sobotę zrobiła się masakra z buźką, na policzkach i skroniach krosyki zamieniły się w płaty szorstkiej czerwonej skóry która zaczyna kawałkami odchodzić. Dziś idziemy z tym do lekarza, jak mi znów wmówi że to nie skaza to nie ręczę za siebie

Poza tym zaczynamy się z małym dogadywać, jest już coraz bardziej komunikatywny A dziś spał od 20 do 4
U nas pogoda też beznadziejna, leje i nie ma szans na spacer.

Maksa chrzcimy 2 września i jestem na etapie poszukiwania dla niego ubranka. Co myślicie o czymś takim? Tylko bez muchy i zamiast takiej eleganckiej koszuli chyba ładne białe body...
My też dziś do lekarza z podobnym problemem...

Oba ubranka fajne. Muszę i ja się za chrzest wziąć. Szkoda, że dzieci raczej niechętne są wszelkiego rodzaju muchom i krawatom...
Cytat:
moje dziecie już spi 2 godz.
co ja bym zrobiła w tym czasie... poprasowała...
a co robię? siedzę z kompem na kolanach, zjadłam już 3 śniadania i dopiero się ubrałam... ZIMNO!!!

eno kurcze lato jest.... wrr
Lodownia dzisiaj. Sama nie wiem co na siebie włożyć. Chyba też się na cebulkę odzieję...
Oby tylko nie padało.

Cytat:
My też chrzcimy we wrześniu i ja bym skłaniała się bardziej ku 2 propozycji. Bo pierwszy strój fajny,a le jak będzie zimno to dziecko w samej koszuli i bezrękawniku zmarznie, więc fajnie byłoby mieć jakąś marynarkę do tego.
Szukałam na allegro strojów, ale stwierdziłam, że lepiej jak kupie w sklepie i przymierze małemu, bo on rośnie chłop jak dąb.

benka Szymon czasami krztusi się śliną, jak chce coś powiedzieć i jest tak podekscytowany, że zapomina połknąć ślinę i uzbiera mu się tego w buziuchnie i się wtedy krztusi albo robi bańki Kocham tego smyka
Też się na all rozglądałam, ale masz rację, że chyba lepiej w sklepie.
Mój też rośnie jak szalony... W ubiegłym tygodniu waga 3860 wczoraj 4470. Szok totalny. Dziś go u lekarza każę zważyć, bo aż mi się wierzyć w takie cuda nie chce.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-14, 10:56   #2108
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry z kawką bezkofeinową, cóż.

Byłyśmy wczoraj u lekarki. Naszej nie było, była inna w zastępstwie, ale dobrze, bo czegoś więcej się dowiedziałam. Więc tak:
1. moje dziecko ma atopowe zapalenie skóry, ale niekoniecznie skazę. 2. Dwa tygodnie diety eliminacyjnej to za mało, dietę trzeba trzymać 4tyg, i jeśli po tym czasie dieta nie przynosi efektów, to taka dieta nie ma sensu. Tego nie powiedziała mi nasza pediatra.
3. W moim przypadku dietę powinnam przedłużyć może do 5tyg, bo jadłam zakazane produkty (nieświadomie ale i tak jestem mega zła na siebie).
4. Dowiedziałam się, że mięso mogę jeść tylko drobiowe i nie mogę jeść ryb. Tego też nie powiedziała nam nasza pediatra.
5. No i muszę przyjmować wapno a ja dwa pierwsze tyg nie przyjmowałam I tego też nam nie powiedziała.
6. Dziecko mam kąpać tylko i wyłącznie w emolientach. I tego też nam ta nasza nie powiedziała . Normalnie myślałam, że szlak mnie trafi. Ale tak akurat kąpałam
7. Dostałyśmy skierowanie do alergologa, ciekawe jak odległe są terminy.
Uuuuuuuuu to współczuje bedziesz długo walczyła o ładny stan skóry.To ja Ci jeszcze cos napiszę ubrania tylko i wyłącznie bawełniane w 100%

Ale czy AZS to nie to samo co skaza tylko w bardziej zaawansowanym stadium ????????????????????????? ??????????Jak to jest?Ja zawsze myslałam ze to jedno i to samo

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

http://www.latopic.pl/Skaza-bialkowa-alergia-na-mleko
np pisze tam cos takiego
Definicja atopowego zapalenia skóry

Atopowe zapalenie skóry (AZS) popularnie znane jako "skaza białkowa", jest przewlekłą, nawrotową, zapalną chorobą skóry, której towarzyszy nasilony i uporczywy świąd a zmiany skórne mają typowy obraz i lokalizację. Zazwyczaj współistnieje z innymi chorobami atopowymi (astma oskrzelowa, katar sienny, alergiczne zapalenie spojówek) u chorego lub jego rodziny. Choroba może rozpocząć się w każdym wieku, ale najczęściej zaczyna się w okresie niemowlęcym lub we wczesnym dzieciństwie. Szacuje się, że obecnie na AZS choruje 10-15% populacji a roczna zapadalność u dorosłych w krajach wysoko uprzemysłowionych wynosi 1-3%.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-08-14 o 10:58
Stary 2012-08-14, 10:56   #2109
onething
Zadomowienie

Cytat:

Też się na all rozglądałam, ale masz rację, że chyba lepiej w sklepie.
Mój też rośnie jak szalony... W ubiegłym tygodniu waga 3860 wczoraj 4470. Szok totalny. Dziś go u lekarza każę zważyć, bo aż mi się wierzyć w takie cuda nie chce.
Szymon za tydzień skończy 3 miesiące i idziemy na szczepienie, więc zobaczę ile mój klocek waży, bo miesiąc temu ważył 6 kg
2013/2014
Stary 2012-08-14, 10:57   #2110
niunia32
Zakorzenienie

umieram na głowę... przez tą pogodę....
muszę wziąć tabletkę. nie mam pomysłu na obiad.

Stokrotko aż 4 tyg diety by były efekty?? kurde ja myślałam, że jak przez tydzień ograniczę nabiał to będzie ok....

a czy Wasze skazowe dzieciaczki mają wysypkę też na rączkach?? wokół łokci?

Malinka

Haniusia
Stary 2012-08-14, 10:57   #2111
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

Może już ktoś odpowiadał na takie pytanie ale proszę jeszcze raz.
Otóż od kilku dni Hania bardzo ulewa. Muszę ją przebierać kilka razy po karmieniu. Są to spore ilości. Karmię piersią. Czy mogę zastosować zagęszczacz mleka? Jeśli tak to jak to zrobić?

Tak poza tym to u nas wszystko ok. Mamy zaplanowane chrzciny na 8 września. Będziemy robić w domu. Kameralnie 20 osób. Nie da się mniej, po prostu się nie da. Może jakieś propozycje menu? Coś co się u Was sprawdziło a co było totalną porażką? W sumie obiad to będzie klasyka, chodzi mi raczej o kolację i zimne przekąski.

W czwartek chyba się rzucę na ogórki. Na pewno wykorzystam przepisy anulki. A może mi napiszesz jak robisz takie najzwyklejsze kiszone ogórki?? Bo to będzie mój debiut.

za skończone tygodnie. Mojej Hani też wczoraj "stuknęły" 2 miesiące.

Gaabi super sesja. Zwłaszcza to ostatnie zdjęcie mi się podoba.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-14, 11:04   #2112
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
umieram na głowę... przez tą pogodę....
muszę wziąć tabletkę. nie mam pomysłu na obiad.

Stokrotko aż 4 tyg diety by były efekty?? kurde ja myślałam, że jak przez tydzień ograniczę nabiał to będzie ok....

a czy Wasze skazowe dzieciaczki mają wysypkę też na rączkach?? wokół łokci?
Mój Szymon jest cały wysypany cały dosłownieChoc teraz krostek nie ma ma bardzo suchą skórę(sachara) i jak jest gorzej to wychodzą czerwone plamy ale to na całym ciele
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

W czwartek chyba się rzucę na ogórki. Na pewno wykorzystam przepisy anulki. A może mi napiszesz jak robisz takie najzwyklejsze kiszone ogórki?? Bo to będzie mój debiut.
z ulewaniem nie pomoge bo się nie znam
Cóż wkładam czosnek,chrzan,koper(taki wysuszony) ogórki i zalewam wodą na 1litr wody daje łyżkę stołową soli grubej.Nic trudnego.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-14, 11:09   #2113
onething
Zadomowienie

Cytat:

Tak poza tym to u nas wszystko ok. Mamy zaplanowane chrzciny na 8 września. Będziemy robić w domu. Kameralnie 20 osób. Nie da się mniej, po prostu się nie da. Może jakieś propozycje menu? Coś co się u Was sprawdziło a co było totalną porażką? W sumie obiad to będzie klasyka, chodzi mi raczej o kolację i zimne przekąski.
Kameralnie 20 osób- to połowa mojego wesela Ja się zbuntowałam i nie robię żadnej imprezy, będą moi rodzice, brat i rodzice chrzestni. Żadnych cioć, wujków itp. Po mszy pójdziemy na obiad, ciacho i kawę i wsio. W domu nie mam w ogóle warunków na imprezy.
Za to roczek zrobimy już na cacy
2013/2014
Stary 2012-08-14, 11:11   #2114
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
No proszę, że nan jest bezlaktozowy to nie wiedziałam! dzięki! zaraz znajdę w jakiejś aptece i porównam skład z enfamilem no ale to właśnie tak jest z tymi mlekami, że każdemu maluchowi co innego pasuje i trzeba próbować samemu
wiesz, z tymi smoczkami to jest tak orientacyjnie - należy się raczej kierować gabarytami dziecka, niż rzeczywistym wiekiem. Co z tego, że Wojtek skończył dopiero 2 miesiące, jak powoli ubranka na 68 robią się za małe, już mam przygotowane na 74cm niektóre już nosi

a refluksy nawet szybciej przechodzą niż w 6 m-cu, więc głowa do góry, dziewczyny! u Michała megazaj*****y refluks przeszedł jakoś w chyba 5 m-cu
Kotku dałaś mi zagwozdkę czy to nietolerancja u Zosi. Dałam jej delicol znowu i śpi od 10 . Ostawiliśmy bo pediatra wykluczyla niby tą nietolerancję, bo mała nie ma strzelistych kupek. Z drugiej strony bierzemy, żelazo i może dlatego . W każdym razie kupa jest najpierw zielona zwarta, a później rzadka musztardowa. Ja zwariuje już Postanowiłam wrócić do delicolu i obserwować Zosię. Wyczytałam, że rekluks pojawia się przy nietolerancji czego nie wiedziałam. Jeśli to to zmienimy mleko na to o którym pisałaś. Dodatkowo mała niby przybiera dobrze na wadze mieści się w granicach, ale ważymy po 2 miesiącach 4 335 kg, więc gigantem nie jesteśmy Waga po wyjściu ze szpitala 2 860. Myślisz, że możemy mieć tą nietolerancję?Jest jakiś test na to orientujesz się na czym polega?
Cytat:
Współczuję...

Czym pediatrzy argumentowali, żeby nie podawać nutritonu?
Bo Zosia nie ulewa więc nie ma sensu - tak mi powiedziano.
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:21   #2115
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

jakie czapy ubieracie na taka pogode? zwykle cienkie bawelniane? ?
kurde musze kupic grubsza... ciekawe tylko ile czasu sei utrzyma taka pogoda.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:34   #2116
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ja zakładam taką na uszy-wstawiałam ostatnio zdjecie na FB w niej w gondoli.

Idę do Częstochowy na kolanach bobo pospało prawie 2h

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-14, 11:39   #2117
onething
Zadomowienie

Cytat:

Fotorelację prosimy z wędrówki
2013/2014
Stary 2012-08-14, 11:39   #2118
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:

no wlasnie taka musze kuoic... trzeba sie wybrac na zakupy
a jak dziecko ma obwod glowy 41 to czapke w jakim rozm kupowac>??

jest chyba za zimno, maly ma co chwile czkawke

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-08-14 o 11:48
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:44   #2119
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Wczoraj mieliśmy gości więc Hania miała dzień brudasa
Usnęła nam po 21, karmienie o 4, 7, po 9 i spałyśmy do 11:30 Można się wyspać z tym moim dzieckiem No i po karmieniu o 7 P poszedł do pracy, a Hania wylądowała u mnie w łóżku Uwielbiam z Nią spać

Miałam nad ranem straszny sen. Siedzieliśmy u Rodziców P i nagle zorientowałam się, że wszyscy są, tylko Hani nie ma. Mama P poleciała do piwnicy i zaczęła krzyczeć i wołać P. Poleciałam zobaczyć co się stało, a Ona niosła Hanię nieżywą z zakrwawionym oczkiem Zaczęłam ją reanimować i się obudziłam. Ja wolę nie spać, jak mam mieć takie sny Później mi się śniło, ze jestem znowu w ciąży...

Cytat:

Ile kosztuje taka sesja jeśli mogę wiedzieć?

Brawo dla Haneczki

Ja używam wody jak jestem w domu. Dzięki za ostrzeżenie. Ja używam dużych płatków kosmetycznych dla dzieci Kindli Cleanic. Jestem z nich bardzo zadowolona. Polecam

Pojemniczki Via Avent? moje nie mają takich nakladek ale już to gdzieś słyszałam, można takie nakładki dokupić?

I PYTANIE Z INNEJ BECZKI

Czy w drugim miesiącu zmieniłyście smoczki na dziurkę nr2??
Sesja kosztuje 350zł 20 zdjęć.
Dzięki

Kindi Cleanic? Nigdy takich w sklepie nie widziałam. Ile kosztują i gdzie je kupujesz? My używamy dużych płatków Babydream i są super, ale kosztują ponad 6zł i chciałam wypróbować inną opcję. Kupiłam kiedyś na próbę większe płatki cleanic i są fajne (ponad 4zł), ale mniejsze

Tak, to są pojemniczki Via Avent. Nie mam pojęcia, czy można takie nakładki dokupić. Może sprawdź na internecie.

JA ostatnio kupiła w smyku smoczki 2. Nieświadomie, bo chciałam 1. I teraz nie wiem, czy wymieniać, czy już zostawić

Cytat:
nie wiem czy można. ale ja piję kawę z duuuużą ilością mleka. mąż się śmieje, że piję kawę z mlekiem.
Chyba mleko z kawą

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
A właśnie, kładziecie dzieci w pozycji półleżącej?
Tak, tzn przodem do świata na klacie. Albo częściowo na poduszce (od pasa) jak śpi Hania z nami w łóżku.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:48   #2120
centipede
Zadomowienie

Stokroteczko a to nie Ty pisałaś o ucieczce z mamą przed teściową?! Ale wtopa Sorki

Nasteczko nietolerancja wzmaga refluks? No to błysnęłam! Bo zaczęłam odstawiać delicol (pediatra mówił, że do 3 miesiąca podawać), to bym narobiła! My sobie radzimy raczej średnio, wczoraj się strasznie przestraszyłam, bo Domi nie mogła złapać powietrza. U nas ulewamy, ale czasami tylko widać jak Malutka przełyka i zaczyna bardzo płakać bo chyba ją piecze Albo budzi się po 10 minutach z krzykiem. Byłam przy takim bezdechu i masakra! A radzimy sobie tak, że często nosimy w pozycji pionowej, łóżeczko podniesione z jednej strony, na przewijaku poduszka, na macie poduszka, wózek podniesiony (ze spacerami u nas akurat ok), często odbijamy podczas jedzenia a jak wraca jedzonko to główką do dołu, odciąganie mleka z noska Staramy się, żeby jadła mniej a częściej. Do tego jesteśmy na Delicolu i do Bebilonu zwykłego dodajemy jedną miarkę Enfamilu bezlaktozowego.

Cytat:
Hej!

Otóż od kilku dni Hania bardzo ulewa. Muszę ją przebierać kilka razy po karmieniu. Są to spore ilości. Karmię piersią. Czy mogę zastosować zagęszczacz mleka? Jeśli tak to jak to zrobić?
My jesteśmy na butelce ale na opakowaniu zagęszczacza jest podane jak to zrobić, odciągasz troszkę mleka przed jedzeniem i tam dajesz zagęszczacz, można łyżeczką podać

Popieram pomysł zebrania linków o rozszerzaniu diety Brawa za skończone tygodnie
Stary 2012-08-14, 11:50   #2121
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Chyba mleko z kawą
ano tak. sierota ze mnie :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-08-14, 11:51   #2122
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Kameralnie 20 osób- to połowa mojego wesela Ja się zbuntowałam i nie robię żadnej imprezy, będą moi rodzice, brat i rodzice chrzestni. Żadnych cioć, wujków itp. Po mszy pójdziemy na obiad, ciacho i kawę i wsio. W domu nie mam w ogóle warunków na imprezy.
Za to roczek zrobimy już na cacy
U nas tak wyszło bo: my, rodzice, chrzestni (czyli nasze rodzeństwo) mój brat z żoną no i nasi dziadkowie czyli Hani pradziadkowie. Jakby ich pominąć to by wyszło 14 osób. Ale pominąć się nie da.
Stary 2012-08-14, 12:00   #2123
onething
Zadomowienie

https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...ul,4852,1.html
tutaj znalazłam tabelę co, jak i kiedy można podawać przy rozszerzaniu diety.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
U nas tak wyszło bo: my, rodzice, chrzestni (czyli nasze rodzeństwo) mój brat z żoną no i nasi dziadkowie czyli Hani pradziadkowie. Jakby ich pominąć to by wyszło 14 osób. Ale pominąć się nie da.
No tak, zapomniałam, że gdybyśmy i my mieli rodzeństwo i męża rodzice by żyli i nasi dziadkowie to też by się nazbierało tylko tych "podstawowych" gości

Dzieć mi na ramieniu przysnął, a ja mu szyję i uszy czyszcze
2013/2014
Stary 2012-08-14, 12:09   #2124
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też było rodzeństwo z żonami/mężami i dziećmi, moi rodzice i teściowa i moja babcia. i wyszło z nami 23os

Malinka

Haniusia
Stary 2012-08-14, 12:15   #2125
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Fotorelację prosimy z wędrówki
hehe ok będzie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-14, 12:28   #2126
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
że możemy mieć tą nietolerancję?Jest jakiś test na to orientujesz się na czym polega?
z tego co czytałam to robi się jakieś badanie kału żeby stwierdzić nietolerancję.
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ja mam taką grubszą z cocodrillo, fajna jest, bo zasłania uszy a materiał nie wygląda na jakiś gruby strasznie, ale długo w niej Adaś nie pochodfzi, bo juz mu ciasno. Czapek w spadku po kuzynkach ma chyba ze 20 więc coś się wybierze
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:42   #2127
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

za skończone tygodnie. Mojej Hani też wczoraj "stuknęły" 2 miesiące.

Gaabi super sesja. Zwłaszcza to ostatnie zdjęcie mi się podoba.
za skonczońe 2 miesiące

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

stokrotka-brawo za 2 miesiące
Stary 2012-08-14, 12:54   #2128
onething
Zadomowienie

Dzieć nie chce ssać smoka, ale kciuka swojego (i mojego paluch czasami) to z miłą chęcią ciumcia.
Co gorsze- ciumcianie smoka czy kciuka? Bo od smoka jeszcze bym odzwyczaiła, ale od kciuka już nie dam rady, chyba że coś mu się odwidzi i smoka polubi
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-08-14 o 13:19
Stary 2012-08-14, 13:17   #2129
inwytka
Raczkowanie

Jezusienazareński, wreszcie doczytałam cały wątek! Witam się pod dwutygodniowej przerwie Nie cytuję, bo doczytywałam ratami i już nie pamiętam komu chciałam odpisać, ale przynajmniej napiszę co u nas
Wcześniej pisałam, że mała ma kaszel. Niestety wylądowałyśmy na 10 dni w szpitalu na zapalenie płuc. Cholercia wie skąd to paskudztwo się przypałętało no w każdym razie zafundowałam mojemu maleństwu 2 tyg z antybiotykiem teraz jest już, mam nadzieję, wszystko ok. Choć nadal się stracham, żeby nie było nawrotu w szpitalu oczywiście jeszcze milion rzeczy małej znaleźli i dziś byłam z nią u kardiologa, bo ma szmer nad sercem. Na szczęście jest niewielki, nie będzie wymagał żadnej interwencji, bo prawdopodobnie sam zniknie za jakiś czas. Ponoć to pozostałość z życia płodowego. Aha i u mnie też podejrzewają skazę. Nie wiem czym się sugerują, bo mała nie ma żadnych zmian skórnych, zero biegunek, zero sensacji brzuszkowych:co nfused: chyba tylko tym, że oboje jesteśmy alergikami, a Kali w szpitalu miała mega zaparcie (które jej się przydarzyło chyba pierwszy raz). Nie zgadzam się z opinią lekarzy, no ale nic...na razie stosuję się do wskazań i przestałam jeść nabiał (dziś zgrzeszyłam i zjadłam parę pierogów z serem) a małą dokarmiam tym świństwem - Nutramigenem. 3 tygodnie się będziemy tak bujać i na początku września idziemy znów do szpitala na diagnostykę alergii
Mam w związku z Nutramigenem pytanie do mam które karmią lub dokarmiają tym "mlekiem" (tu chyba pyt tylko do Kotka): jakie kupy są po tym mleczku? Dokarmiam dopiero od czwartku, a wczoraj była kupa zielona i rzadsza niż zwykle. Dzisiaj może trochę lepsza, ale nadal w odcieniu zieleni nie wiem czy ja coś zeżarłam, czy ten nutramigen tak wpłynął na kolor kupy
Teraz w ogóle nie wiem co mam jeść do chleba mięcha to ja raczej nie lubię, a tu przez 3 tyg czekają mnie kanapki z wędliną

Gabi ja miałam ostatnio podobny sen. Płynęłam z tż i małą promem do Szwecji. Zatrzymaliśmy się w jakimś porcie, ja z tż wysiadłam i poszłam na spacer. Wróciliśmy do kajuty a tam Kali nie było, tylko jakieś obce dziecko, zaczęłam szukać w pościeli i znalazłam ją przyduszoną a z pupy jej leciała krew. Brrr... nigdy więcej takich snów

Mała coś dzisiaj jest marudna i płaczliwa (jakby ją coś bolało), wreszcie trochę usnęła, to mogę posiedzieć na necie. O nie już się budzi dobrze, że zaraz przyjdzie teściowa, to się nią zajmie a ja zrobię obiad. Dziś będzie papryka nadziewana

Zuzka

Edytowane przez inwytka
Czas edycji: 2012-08-14 o 13:23
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 13:44   #2130
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieć nie chce ssać smoka, ale kciuka swojego (i mojego paluch czasami) to z miłą chęcią ciumcia.
Co gorsze- ciumcianie smoka czy kciuka? Bo od smoka jeszcze bym odzwyczaiła, ale od kciuka już nie dam rady, chyba że coś mu się odwidzi i smoka polubi
my dlatego podaliśmy małej smoka jak miała kilka dni, bo cały czas palce ciumciała. i położna powiedziała, że łatwiej właśnie odzwyczaić od smoka

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości