|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Spróbuję jeszcze dziś. Jak nic mi nie przepisze to będę szukać innego lekarza.
Maks je co 3 lub co 2,5 godz po 120ml, czasem muszę dorobić 60ml. Wczoraj w południe zjadł 210!!! i dalej popłakiwał i pchał rączki do buzi ale jakoś go uśpiłam. Myślę pośpi teraz ze 4 godz ![]() ![]() ![]() Czy to możliwe żeby dziecku 2,5 miesięcznemy wychodziły zęby?? Od 2-3 tygodni bardzo się ślini i pcha rączki do buzi....
#2102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To nie koniecznie są zeby dziecko odkryło rączki a śliny nie nadąża połykac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
moje dziecie już spi 2 godz.
co ja bym zrobiła w tym czasie... poprasowała... a co robię? siedzę z kompem na kolanach, zjadłam już 3 śniadania i dopiero się ubrałam... ZIMNO!!! eno kurcze lato jest.... wrr |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szukałam na allegro strojów, ale stwierdziłam, że lepiej jak kupie w sklepie i przymierze małemu, bo on rośnie chłop jak dąb. benka Szymon czasami krztusi się śliną, jak chce coś powiedzieć i jest tak podekscytowany, że zapomina połknąć ślinę i uzbiera mu się tego w buziuchnie i się wtedy krztusi albo robi bańki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z kawką bezkofeinową, cóż.
Byłyśmy wczoraj u lekarki. Naszej nie było, była inna w zastępstwie, ale dobrze, bo czegoś więcej się dowiedziałam. Więc tak: 1. moje dziecko ma atopowe zapalenie skóry, ale niekoniecznie skazę. 2. Dwa tygodnie diety eliminacyjnej to za mało, dietę trzeba trzymać 4tyg, i jeśli po tym czasie dieta nie przynosi efektów, to taka dieta nie ma sensu. Tego nie powiedziała mi nasza pediatra. 3. W moim przypadku dietę powinnam przedłużyć może do 5tyg, bo jadłam zakazane produkty (nieświadomie ![]() 4. Dowiedziałam się, że mięso mogę jeść tylko drobiowe i nie mogę jeść ryb. Tego też nie powiedziała nam nasza pediatra. 5. No i muszę przyjmować wapno ![]() ![]() 6. Dziecko mam kąpać tylko i wyłącznie w emolientach. I tego też nam ta nasza nie powiedziała ![]() ![]() 7. Dostałyśmy skierowanie do alergologa, ciekawe jak odległe są terminy. Paulinka waży 5100g ![]() ![]() Cytat:
Podobno w Avencie smoczki zmienia się co miesiąc, ale jak ja Pauli zmienię smoczek na 2 to mi się udusi, tak łapczywiec pije ![]() Cytat:
![]() Właśnie uważaj na nich ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj pierwszy raz ubrałam w pajaca, żeby było łatwo zdjąć i ubrać, ale wolę pajace na noc. też nie wiem w co najlepiej ubrac. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oba ubranka fajne. ![]() ![]() Cytat:
Oby tylko nie padało. Cytat:
Mój też rośnie jak szalony... W ubiegłym tygodniu waga 3860 wczoraj 4470. Szok totalny. Dziś go u lekarza każę zważyć, bo aż mi się wierzyć w takie cuda nie chce. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale czy AZS to nie to samo co skaza tylko w bardziej zaawansowanym stadium ????????????????????????? ??????????Jak to jest?Ja zawsze myslałam ze to jedno i to samo ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- http://www.latopic.pl/Skaza-bialkowa-alergia-na-mleko np pisze tam cos takiego Definicja atopowego zapalenia skóry Atopowe zapalenie skóry (AZS) popularnie znane jako "skaza białkowa", jest przewlekłą, nawrotową, zapalną chorobą skóry, której towarzyszy nasilony i uporczywy świąd a zmiany skórne mają typowy obraz i lokalizację. Zazwyczaj współistnieje z innymi chorobami atopowymi (astma oskrzelowa, katar sienny, alergiczne zapalenie spojówek) u chorego lub jego rodziny. Choroba może rozpocząć się w każdym wieku, ale najczęściej zaczyna się w okresie niemowlęcym lub we wczesnym dzieciństwie. Szacuje się, że obecnie na AZS choruje 10-15% populacji a roczna zapadalność u dorosłych w krajach wysoko uprzemysłowionych wynosi 1-3%. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-08-14 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
umieram na głowę... przez tą pogodę....
muszę wziąć tabletkę. nie mam pomysłu na obiad. Stokrotko aż 4 tyg diety by były efekty?? kurde ja myślałam, że jak przez tydzień ograniczę nabiał to będzie ok.... a czy Wasze skazowe dzieciaczki mają wysypkę też na rączkach?? wokół łokci? |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Rozeznanie
|
Hej!
Może już ktoś odpowiadał na takie pytanie ale proszę jeszcze raz. ![]() Otóż od kilku dni Hania bardzo ulewa. Muszę ją przebierać kilka razy po karmieniu. Są to spore ilości. Karmię piersią. Czy mogę zastosować zagęszczacz mleka? Jeśli tak to jak to zrobić? Tak poza tym to u nas wszystko ok. Mamy zaplanowane chrzciny na 8 września. Będziemy robić w domu. Kameralnie 20 osób. ![]() ![]() W czwartek chyba się rzucę na ogórki. Na pewno wykorzystam przepisy anulki. A może mi napiszesz jak robisz takie najzwyklejsze kiszone ogórki?? ![]() ![]() ![]() Gaabi super sesja. Zwłaszcza to ostatnie zdjęcie mi się podoba. ![]()
#2112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cóż wkładam czosnek,chrzan,koper(taki wysuszony) ogórki i zalewam wodą na 1litr wody daje łyżkę stołową soli grubej.Nic trudnego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to roczek zrobimy już na cacy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bo Zosia nie ulewa więc nie ma sensu - tak mi powiedziano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
jakie czapy ubieracie na taka pogode? zwykle cienkie bawelniane? ?
kurde musze kupic grubsza... ciekawe tylko ile czasu sei utrzyma taka pogoda.
#2116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę do Częstochowy na kolanach bobo pospało prawie 2h ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak dziecko ma obwod glowy 41 to czapke w jakim rozm kupowac>?? ![]() jest chyba za zimno, maly ma co chwile czkawke
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-08-14 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Wczoraj mieliśmy gości więc Hania miała dzień brudasa ![]() Usnęła nam po 21, karmienie o 4, 7, po 9 i spałyśmy do 11:30 ![]() ![]() ![]() ![]() Miałam nad ranem straszny sen. Siedzieliśmy u Rodziców P i nagle zorientowałam się, że wszyscy są, tylko Hani nie ma. Mama P poleciała do piwnicy i zaczęła krzyczeć i wołać P. Poleciałam zobaczyć co się stało, a Ona niosła Hanię nieżywą z zakrwawionym oczkiem ![]() ![]() Cytat:
Dzięki ![]() Kindi Cleanic? Nigdy takich w sklepie nie widziałam. Ile kosztują i gdzie je kupujesz? My używamy dużych płatków Babydream i są super, ale kosztują ponad 6zł i chciałam wypróbować inną opcję. Kupiłam kiedyś na próbę większe płatki cleanic i są fajne (ponad 4zł), ale mniejsze ![]() Tak, to są pojemniczki Via Avent. Nie mam pojęcia, czy można takie nakładki dokupić. Może sprawdź na internecie. JA ostatnio kupiła w smyku smoczki 2. Nieświadomie, bo chciałam 1. I teraz nie wiem, czy wymieniać, czy już zostawić ![]() Cytat:
![]() Tak, tzn przodem do świata na klacie. Albo częściowo na poduszce (od pasa) jak śpi Hania z nami w łóżku. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |
Zadomowienie
|
Stokroteczko a to nie Ty pisałaś o ucieczce z mamą przed teściową?! Ale wtopa
![]() ![]() Nasteczko nietolerancja wzmaga refluks? No to błysnęłam! Bo zaczęłam odstawiać delicol (pediatra mówił, że do 3 miesiąca podawać), to bym narobiła! My sobie radzimy raczej średnio, wczoraj się strasznie przestraszyłam, bo Domi nie mogła złapać powietrza. U nas ulewamy, ale czasami tylko widać jak Malutka przełyka i zaczyna bardzo płakać bo chyba ją piecze ![]() ![]() Cytat:
![]() Popieram pomysł zebrania linków o rozszerzaniu diety ![]() ![]()
![]() |
#2122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2123 | |
Zadomowienie
|
https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...ul,4852,1.html
tutaj znalazłam tabelę co, jak i kiedy można podawać przy rozszerzaniu diety. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Dzieć mi na ramieniu przysnął, a ja mu szyję i uszy czyszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
u nas też było rodzeństwo z żonami/mężami i dziećmi, moi rodzice i teściowa i moja babcia. i wyszło z nami 23os
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- stokrotka-brawo za 2 miesiące ![]()
![]() |
#2128 |
Zadomowienie
|
Dzieć nie chce ssać smoka, ale kciuka swojego (i mojego paluch czasami) to z miłą chęcią ciumcia.
Co gorsze- ciumcianie smoka czy kciuka? Bo od smoka jeszcze bym odzwyczaiła, ale od kciuka już nie dam rady, chyba że coś mu się odwidzi i smoka polubi Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-08-14 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Raczkowanie
|
Jezusienazareński, wreszcie doczytałam cały wątek!
![]() ![]() ![]() Wcześniej pisałam, że mała ma kaszel. Niestety wylądowałyśmy na 10 dni w szpitalu na zapalenie płuc. Cholercia wie skąd to paskudztwo się przypałętało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam w związku z Nutramigenem pytanie do mam które karmią lub dokarmiają tym "mlekiem" (tu chyba pyt tylko do Kotka): jakie kupy są po tym mleczku? Dokarmiam dopiero od czwartku, a wczoraj była kupa zielona i rzadsza niż zwykle. Dzisiaj może trochę lepsza, ale nadal w odcieniu zieleni ![]() ![]() Teraz w ogóle nie wiem co mam jeść do chleba ![]() ![]() Gabi ja miałam ostatnio podobny sen. Płynęłam z tż i małą promem do Szwecji. Zatrzymaliśmy się w jakimś porcie, ja z tż wysiadłam i poszłam na spacer. Wróciliśmy do kajuty a tam Kali nie było, tylko jakieś obce dziecko, zaczęłam szukać w pościeli i znalazłam ją przyduszoną a z pupy jej leciała krew. Brrr... nigdy więcej takich snów ![]() Mała coś dzisiaj jest marudna i płaczliwa (jakby ją coś bolało ![]() ![]() ![]() Edytowane przez inwytka Czas edycji: 2012-08-14 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
my dlatego podaliśmy małej smoka jak miała kilka dni, bo cały czas palce ciumciała. i położna powiedziała, że łatwiej właśnie odzwyczaić od smoka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.