Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2259 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 22:52   #67741
Majka1503
EDUkator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
I tego kiedy się czesze - suche czy mokro, jaka szczotka
Rozumiem, że jesteś zadowolona, ale powtórzę, że czesanie szczotką MOŻE mieć wpływ na wypadanie włosow, ponieważ MOŻE powodować ich wyrywanie. Nie znaczy to, że tak musi się dziać.
Jakkolwiek uważam, że grzebień z większym rozstawem zębów to lepszy pomysł niż szczotka.

Może to jakoś źle napisałam Miałam na myśli, że nie używam NICZEGO. Ani szczotki, ani grzebienia, ani palców.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:56   #67742
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Może to jakoś źle napisałam Miałam na myśli, że nie używam NICZEGO. Ani szczotki, ani grzebienia, ani palców.
Zrozumiałam, że czeszesz szczotką. Teraz już wyjaśnione.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 23:30   #67743
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, slyszałam wiele dobrego o tej szczotce. Jednak jest dość kosztowna i nie każdego na nią stać. Wiele osób czesze zwykłymi szczotkami, a one będą wyrywać delikatne włosy. Ja nie wyobrażam sobie czesania szczotką swoich włosów (mam w tej materii doświadczenie, pamietacie włosy Ewalucji przed metamorfozą? Moje były identyczne, tylko krótsze - po szczotce).
No trochę kosztuje. Ja kupiłam na allegro olewając czy podróbka czy nie. Była tańsza i tak od innego wizażowego hito-bubla czyli beauty blendera A sprawdza się znakomicie

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 23:44   #67744
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Claudiiin, zacytowałam akurat Ciebie, ale odniosę się do "ogółu" .
- na nafcie jest napisane na jaki czas można ją bezpiecznie nakładać
- wystarczy naprawdę CHCIEĆ i poczytać trochę zanim zrobi się coś, o czym ma się niewielkie pojęcie
- jeśli ma się wątpliwości - wyszukiwarka, jeśli mimo poszukiwań jednak nie znajdzie sie odpowiedzi (w co wątpię), zadaje sie pytanie, które rozwiewa wątpliwości
Oczywiscie zgadzam sie z Toba Basiu, chciec to moc, odnioslam sie tylko do wypowiedzi Miski, ktora napisala 1) ze jej zdaniem nikt nie wpadnie na pomysl by zostawic wlosy pod folia na cala noc, 2) ze pojawialy sie tu przestrogi by tego nie robic. A moim zdaniem jak najbardziej mozna wpasc na taki pomysl i wiele osob moze nie zglebic tego tematu przed nalozeniem folii na noc, bo po prostu im do glowy nie przyjdzie ze wsrod calej masy niekonwencjonalnych pomyslow jakie sie tu przewijaja akurat ten moze byc szkodliwy A co do przestrog - to tak jak pisalam, sledze w miare dokladnie ten watek od jakichs 10 miesiecy i prawde powiedziawszy nie widzialam przestrogi konkretnie przed tym ze moze to spowodowac wypadanie wlosow, a o tym akurat byla mowa. Widzialam tylko przestrogi o zbyt dlugim przetrzymywaniu niektorych skladnikow na wlosach (wysuszenie) albo zbyt dlugim trzymaniu odzywki ds pod folia na mokro, a nic konkretnie o np. olejach pod czepkiem na noc. Wrecz gdzieniegdzie wizazanki pisaly o tym, ze tak jest nawet lepiej, bo cieplo, bo poduszka sie nie tlusci itd., ale niektorym przeszkadzal ten czepek na glowie podczas snu i dlatego tego nie robily. Nie pamietam jednak na jakim watku to bylo. W kazdym badz razie konkluzja jest taka, ze nie jest to takie oczywiste jak mogloby sie wydawac A nafta posluzylam sie tylko jako przykladem na to, ze ludzie miewaja rozne pomysly, nawet jak maja czarno na bialym napisane co i jak Zreszta, na odzywce ds tez jest napisane zeby trzymac minute albo trzy, a my co? Trzymamy czesto dluzej

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam calcium pantothenicum działało na wzrost i regenerację włosów, teraz zdobyło nowe właściwości?
Kwas pantotenowy jest skladnikiem wielu suplementow majacych wzmacniac cebulki

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
a nie prościej zrobić morfologię krwi i zobaczyć czego organizmowi brakuje i wtedy podejmować decyzję o suplementach?
W morfologii nic nie wyjdzie oprocz jawnego niedoboru zelaza/wit. B12/kwasu foliowego

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Ja przy myciu czeszę palcami, ale później na sucho jeszcze szczotką.grzebieniem nie wygląda to za fajnie, a palcami nie rozplącze
A moze jakbys sprobowala przez jakis czas nie czesac na sucho, przemeczyla sie, to skret zaczalby sie uwydatniac?

Cytat:
I tego kiedy się czesze - suche czy mokro, jaka szczotka
Rozumiem, że jesteś zadowolona, ale powtórzę, że czesanie szczotką MOŻE mieć wpływ na wypadanie włosow, ponieważ MOŻE powodować ich wyrywanie. Nie znaczy to, że tak musi się dziać.
Jakkolwiek uważam, że grzebień z większym rozstawem zębów to lepszy pomysł niż szczotka.
A w druga strone? Tzn. czy uwazasz, ze zmiana szczotki na grzebien z szerokim rozstawem zebow moze miec wplyw na wypadanie?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 01:04   #67745
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam teraz więcej czasu i wrociłam do lektury początkowych wątków. Każda falowłosa zmieniła szczotkę na grzebień. Myślę, że to mówi samo za siebie.
Sądzę, że w tej kwestii wypowiedzą się falowane dziewczyny, są bardziej kompetentne. Te, które ja znam czeszą grzebieniem albo palcami z odżywką ds.
Ja czeszę grzebieniem. Po nałożeniu odżywki bs i przeczesaniu wychodzi mi więcej włosów niż po przeczesaniu tylko po odżywce ds
Mam włosy do połowy łopatek, falowane.
Gdy czasem przeczeszę je na sucho muszę użyć na końce czegoś czasem żelu, a ostatnio jest to krem do rąk Rossmanna z Urea i jest ok

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
dziewczyny podpiszcie petycję o niewycofywaniu Alterki
linki np u mnie w blogu
Ja już podpisałam, bo mam strasznego nerwa

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:03   #67746
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę się wypowiadać o TT, bo nigdy nie miałam. Widziałam tylko włosy na blogach czesane tą szczotką (nie pamiętam na którym blogu, ale po falach niewiele zostało). Ale jeśli Ci służy i jesteś zadowolona z efektu, po co rezygnować. Uważam, że pielęgnacja jest dla nas, a nie my dla niej. Dlatego każdy stosuje to co mu służy
każdy ma tam jakieś swoje ,,ulubione''
nie wiem, ja ot tak po prostu przestawiłam się na grzebień, pod wpływem tego podforum. poczytałam i stwierdziłam, że spróbuję, i tak jakoś zosyało. zawsze włosy czesałam po myciu i po wyschnięciu i co chwilę, bo moje włosy są proste ale krzywe czasami teraz przeczeszę włosy TT, ale raczej grzebieniem.

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
No trochę kosztuje. Ja kupiłam na allegro olewając czy podróbka czy nie. Była tańsza i tak od innego wizażowego hito-bubla czyli beauty blendera A sprawdza się znakomicie
przyjemnie masuje skalp przy czesaniu włosów u nasady

i muszę się pochwalić że dzisiaj w odpływie sporo mniej włosów niż przy ostatnim myciu... !

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:42   #67747
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Wybaczcie, nie będę nadrabiać, bo i tak za chwilę znikam Urlop Nareszcie!

Wpadłam, by opowiedzieć o swoim laminowaniu, bo robiłam je w niedzielę i nie byłam cała w ochach i achach. Tymczasem kolejne mycia pokazały, że chyba winnam być jednak zadowolona.
Oczywiście postanowiłam sprawdzić, czy rzeczywiście powinnam, ale do weryfikacji dojdzie w najbliższe dni.

A co się zadziało:
- po spłukaniu, które przyszło mi bardzo łatwo - spodziewałam się problemów z galaretką, a nic takiego nie nastąpiło - i nałożeniu odżywki b/s nie oddzielały się od głównych kosmyków pojedyncze włosy. To u mnie zapowiedź puchu, nie mam z nim po prostu szans. Winną ograniczona na lato pielęgnacja. Myślę, że olejowanie zrobi z tym porządek, ale i laminowanie pozwala na podobną uciechę.
- włosy nie były obciążone
- nie były też bardziej skręcone
- nie spuszyły się podczas suszenia, choć nie mogłam sobie pozwolić na zwykłe niedosuszenie, koniecznym było doprowadzenie do całkowitego wyschnięcia
- zachowały swój kształt pomimo sporego wiatru
- nie puszyły się zbytnio do kolejnego mycia
Był też jednak minus - zachowywały się dość tępo po wysuszeniu, więc potrzebna była kapka oleju brokułowego, by je ułożyć zgodnie z życzeniem.

Najbardziej podoba mi się efekt antypuchowy, więc na pewno powtórzę laminowanie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:55   #67748
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
przyjemnie masuje skalp przy czesaniu włosów u nasady
Ja właśnie po takich masażach zauważyłam mniejsze wypadanie. Mam wrażenie, że może wypadanie przy cg jest związane z tym jak delikatnie się obchodzimy z włosami, nie szarpiemy, nie czeszemy, niczym nie pobudzamy krwi w skórze głowy.

Witaj Eloe Dziękuję za analizy Z tym szamponem dla blondynek prawie się nabrałam myśląc, że będzie delikatny. Ostudziłaś mój zapał.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:04   #67749
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Nie będę się wypowiadać o TT, bo nigdy nie miałam. Widziałam tylko włosy na blogach czesane tą szczotką (nie pamiętam na którym blogu, ale po falach niewiele zostało).
Cytat:
A sprawdza się znakomicie

mam TT i nie używam - świetna była i jest do włosów w miare prostych, różnica na moich faloloczkach jest taka, ze po użyciu grzebienia mam grube skręcone loki a po TT fatalną drobnicę
moje dziecko jest bardzo z TT zadowolone ( prostowłosa)

masaż TT też lubiłam teraz jak mi sie przypomni używam masażera

Cytat:
Napisane przez claudiiin
A co do przestrog - to tak jak pisalam, sledze w miare dokladnie ten watek od jakichs 10 miesiecy i prawde powiedziawszy nie widzialam przestrogi konkretnie przed tym ze moze to spowodowac wypadanie wlosow, a o tym akurat byla mowa.
No tak zapomniałam, że dla ciebie trzeba użyć słowo wypadanie, bo samo stwierdzenie, żeby nie przykrywać folią włosów na noc bo (...) jest niewystarczające.
Tu post Eloe sprzed kilku dni
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1375

Eloe super, ze laminowanie sie udało co ile można to powtarzać?
miłego urlopu !!!

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:37   #67750
sheep_zonz
Rozeznanie

Dziewczyny, nie mam za bardzo czasu nadrobić, więc tutaj szybko tylko małe pytanko.
Orientuje się któraś z was jaki PR był wczoraj w Koszalinie lub w okolicach? cały dzień nie mogłam sprawdzić.
Stary 2012-08-17, 09:49   #67751
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie po takich masażach zauważyłam mniejsze wypadanie. Mam wrażenie, że może wypadanie przy cg jest związane z tym jak delikatnie się obchodzimy z włosami, nie szarpiemy, nie czeszemy, niczym nie pobudzamy krwi w skórze głowy.
a ja dość często masuję skalp, czy to palcami czy to TT..
chociaż TT spisuje się najlepiej

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie mam za bardzo czasu nadrobić, więc tutaj szybko tylko małe pytanko.
Orientuje się któraś z was jaki PR był wczoraj w Koszalinie lub w okolicach? cały dzień nie mogłam sprawdzić.
porównaj pogodę, dzisiaj 17.

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-17, 10:19   #67752
smoothly
Zakorzenienie

patrzcie!

z góry przepraszam za taki paskudny swetr do zdjęć, ale strasnzie marznę i uwielbiam go
jedna strona + tył
z drugiej strony nie pokażę, bo sucharki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy 1.jpg (79,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy 2.jpg (55,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2242.jpg (163,9 KB, 49 załadowań)

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-17, 10:21   #67753
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
patrzcie!

z góry przepraszam za taki paskudny swetr do zdjęć, ale strasnzie marznę i uwielbiam go
jedna strona + tył
Świetnie Bardzo mi się podoba efekt
Stary 2012-08-17, 10:27   #67754
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Świetnie Bardzo mi się podoba efekt
aaa, dziękuję!
patrzcie jaka różnica

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-17, 10:28   #67755
Aldrin
Zakorzenienie

Witam wszystkich
Chętnie dołączę do Was jeżeli pozwolicie. Mam włosy kręcone trudno powiedzieć jaki typ, może jak wrócę do domu to zrobię zdjęcia i wy mi pomożecie to określić.
Po przeczytaniu kilku stron się załamałam i stwierdziłam, że w ogóle nie dbam o swoje włosy a ciągle na nie narzekam.
Włosy myje co drugi dzień, staram się myć włosy na zmianę raz nerilem , kolejny raz jakimkolwiek szamponem z drogerii. 2 razy w tygodniu nakładam odżywkę na na włosy Wax pilomax, po każdym myciu spryskuje włosy jeszcze odżywką w sprayu abym mogła włosy rozczesać. Później nakładam piankę przeważnie nivea i susze dyfuzorem. Gdybym nie nałożyła pianki na włosy to zamiast fal i loków na głowie miałabym "siano"
No i przechodząc do sedna sprawy od jakiegoś roku strasznie mi wypadają włosy, garściami po prostu i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić, zawsze miałam pełno włosów teraz jak zepnę kucyk to robi mi się "łysinka" jestem załamana może wy mi coś doradzicie jak sobie poradzić z wypadaniem włosów oraz z moim sianem na głowie

P.s- przejrzałam tylko kilka stron może trochę z lenistwa a może też z powodu braku czasu aby wszystko przeczytać ale zauważyłam że milena798 ma super włosy. Jestem pod ogromnym wrażeniem
Stary 2012-08-17, 10:30   #67756
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
nawet Cię nie będę namawiała na rudości bo to taka niespełniona, jednostronna miłość. Trzeba mieć albo jasne włosy albo je sobie niszczyć a do tego spierają się pioruńsko szybko więc katusze są przewidziane praktycznie raz na miesiąc.
W miniaturce to farba vitality's 8.44+6% utleniacz, mniej niszczyła, szybciej się spierała i nierówno złapała po hennie.
Wolałabym żeby podobały mi się jakieś inne kolory
kocham rudy pierwsze farbowanie było właśnie na rudy. ale wypłukiwał się, odrost był mocno widoczny i po kilku miesiącach zrezygnowałam. gdyby był jakiś trwały sposób to pewnie bym do niego wróciła
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:40   #67757
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
patrzcie!
Włoski zadowolone z pielęgnacji, coraz ładniejsze .

LadyMadalena
, ja też zachwycam się kolorem

Ale nastukałyście wczoraj postów. Nie przeczytałam wszystkich, bo byłam zmęczona po "pracy" (pierwszy raz w życiu zapisałam się na promocje - oj nie wdzięczna fucha), i poszłam spać przed 23 .
Zaraz muszę ugotować glutka i wziąć się za mycie wszarów.

A, właśnie. Gdyby któraś była ciekawa to do niedzieli jest taka promocja w CCC, a mianowicie jeżeli jest się członkiem klubu CCC to ma się 20% zniżkę na towar który już jest na promocji. A jak ktoś nie jest w klubie, to przy kasie można się szybciutko zapisać podając imię, nazwisko i nr tel. Na promocji chodzę i o tym informuję
Stary 2012-08-17, 10:46   #67758
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Włoski zadowolone z pielęgnacji, coraz ładniejsze
są bardzo zadowolone, chociaż się łamią jeszcze, ale obcinam pojedyncze włoski, jak tylko mnie coś zaniepokoi.
dziękuję

Cytat:
A, właśnie. Gdyby któraś była ciekawa to do niedzieli jest taka promocja w CCC, a mianowicie jeżeli jest się członkiem klubu CCC to ma się 20% zniżkę na towar który już jest na promocji. A jak ktoś nie jest w klubie, to przy kasie można się szybciutko zapisać podając imię, nazwisko i nr tel. Na promocji chodzę i o tym informuję

a coś fajnego jest ??

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-17, 10:58   #67759
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Nie umiem doszukać jak dokładnie laminujecie włosy. Na forach i różnych blogach widzę kilka sposób, na suche, na mokre.. z odżywką, z oliwą?

Którą wersje wy stosujecie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc, jutro chcę wypróbować..

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:34   #67760
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

a coś fajnego jest ??
Szczerze, to nawet się nie przyjrzałam. Wiem, że letnia kolekcja na przecenach jest.

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Którą wersje wy stosujecie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc, jutro chcę wypróbować..
Ja taką - łyżka żelatyny, 3 łyżki wody, 1/2 łyzki odżywki - nałożone po myciu, pod czepek (reklamówkę) i ręcznik na 45 minut. Potem zmyłam i standardowo odżywka b/s i stylizator.
Stary 2012-08-17, 11:43   #67761
AjriszMarta
Zakorzenienie

Spamiary...

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
Od dłuższego już czasu podczytuję sobie Wasz wątek Drogie Kręconowłose i w końcu przestaję być anonimowa, dołączam się
Dziewczyny zajęły się Tobą jak trzeba? Witaj piękności

Cytat:
Napisane przez helpme Pokaż wiadomość
Witam wszystkie polokowane Panie ;-)
Witaj
Też widzę pomoc już nadeszła Ja tylko dodam - masło mango i olej kokosowy mówią mi, że masz włoski o niskiej porowatości. Jako i ja, moje metody mogą Ci się przydać masę eksperymentów, opinii i zdjęć jest w codzienniku

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Dziewczęta kochane dajcie mi jakiś przepis na dobrą domową maseczkę nawilżającą, bo jednak włosy po urlopie przesuszone
Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
możesz spróbować super nawilżającą maseczkę z bloga Ajrisz
Skasowałam sobie ten wpis niestety... ale niedługo będzie nowy

Cytat:
Mnie się wydaje, że kręconowłose rzadko zaglądają do wymiankowego forum więc wątek na podforum jest całkiem sensowny. Szkoda, że nie wypalił
Jeszcze ożyje Widać zły moment
BTW piękny kolor na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
Hej
ale gonicie, pamiętam że udzielałam się chyba w 9 części wątku
Pamiętamy
Otóż moja grzywka mi się nie spisuje - układają się bardzo jak chcą i zapuściłam. z drugiej strony też rozważam bo mi lepiej w grzywce - jeśli Tobie też - to może taką, którą da się zaczesać na bok albo wygodnie podpiąć?

Cytat:
z tego co pamiętam calcium pantothenicum działało na wzrost i regenerację włosów, teraz zdobyło nowe właściwości?
Misiu - CP ma w ulotce działanie przede wszystkim regeneracyjne i łagodzące zmiany zapalne itp, np dla alergików z wysypką.
Zostało odkryte przez blogerki i wizaż za sprawą Ani z bloga, która brała CP na zdarty nos od przeziębienia, a ku zdziwieniu zauważyła zmniejszone wypadanie włosów, a parę innych osób poprawę stanu pazurów lub przyspieszenie porostu
wyszukaj sobie u mnie na blogu, bo pisałam o tym cały wpis

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
dziewczyny podpiszcie petycję o niewycofywaniu Alterki
linki np u mnie w blogu
podpisane chociaż nie używam nic

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Udanego urlopu
świetnie
czyją metodę robiłaś? tzn przed myciem, po? z olejem chciałaś, to pamiętam

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:47   #67762
tanizaki
Wtajemniczenie

A mnie dzisiaj włosy zaskoczyły
Dodałam wczoraj do maski gloria trochę spiruliny i panthenolu. Po umyciu nie robiłam żadnego ręcznikowania tylko poszłam spać a włosy jak wstałam ładne jak nigdy, pięknie się pofalowały bez stylizatora No i wielkość puchu się zmniejszyła ale to zasługa zmiany PR.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0047.jpg (107,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0046.jpg (99,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0045.jpg (98,0 KB, 23 załadowań)

INSTAGRAM

Edytowane przez tanizaki
Czas edycji: 2012-08-17 o 11:48
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:00   #67763
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Ja taką - łyżka żelatyny, 3 łyżki wody, 1/2 łyzki odżywki - nałożone po myciu, pod czepek (reklamówkę) i ręcznik na 45 minut. Potem zmyłam i standardowo odżywka b/s i stylizator.
Dziękuję za odpowiedź tak zrobię
A odżywkę jaką polecasz? Alterra się sprawdzi, czy lepiej Garnier AiK? Mam jeszcze Issanę, Mypę, ewentualnie maskę 5 alg i wszystkie Joaśki d/s ale one się chyba nie nadają?

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:16   #67764
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Misiu - CP ma w ulotce działanie przede wszystkim regeneracyjne i łagodzące zmiany zapalne itp, np dla alergików z wysypką.
Zostało odkryte przez blogerki i wizaż za sprawą Ani z bloga, która brała CP na zdarty nos od przeziębienia, a ku zdziwieniu zauważyła zmniejszone wypadanie włosów, a parę innych osób poprawę stanu pazurów lub przyspieszenie porostu
wyszukaj sobie u mnie na blogu, bo pisałam o tym cały wpis
Marta, znam ulotkę od tego preparatu, nie musze niczego szukać na blogach - chodzilo mi o to, ze główne działanie CP nie polega na zapobieganiu wypadania włosów, (bo w takim przypadku nie byłoby tu co trzeciego posta o nasilonym wypadaniu, skoro tyle osób to łyka) tylko wit B5 bierze udział w procesach wzrostowych całego organizmu, nie tylko włosów skóry czy paznokci i pewnie to w polączeniu z odpowiednia pielegnacją da dobry efekt

Na kazdy temat warto spojrzeć szerzej, nie pod kątem jednego konkretnego problemu, bo można sie łatwo zapętłać .

Np na watku o falach czytałam, ze prostowanie encanto pomoże uporać sie z puchem przy jednoczesnym zachowaniu definicji fali

Stary 2012-08-17, 12:18   #67765
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Hmm, ja mam mocne loki i probowałam właśnie przeczesać je delikatnie palcami. Daję radę.
Mi się robią niewidzialne supełki, które są nie do pokonania palcami, szczotka jakoś lepiej sobie z nimi radzi.

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
A moze jakbys sprobowala przez jakis czas nie czesac na sucho, przemeczyla sie, to skret zaczalby sie uwydatniac?
O ile jakiś skręt jest. Sama nie wiem czy te fale nie sa przypadkiem przez zniszczenia. Dzisiaj je zetnę i zobaczymy czy dalej będą falować. Jeśli tak to napewno spróbuję się pomęczyć póki wakacje

Cytat:
patrzcie!

jedna strona + tył
Ślicznie się skręciły można wiedzieć po czym ;p?

Cytat:
Nie umiem doszukać jak dokładnie laminujecie włosy. Na forach i różnych blogach widzę kilka sposób, na suche, na mokre.. z odżywką, z oliwą?

To zależy od porowatości - Ajrisz opisała na blogu jak to jest (czego ona tam nie ma ), ale nie powórze, bo coś przekręcę najlepiej sprawdź, która będzie najlepsza dla Ciebie.

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Dodałam wczoraj do maski gloria trochę spiruliny i panthenolu. Po umyciu nie robiłam żadnego ręcznikowania tylko poszłam spać a włosy jak wstałam ładne jak nigdy, pięknie się pofalowały bez stylizatora No i wielkość puchu się zmniejszyła ale to zasługa zmiany PR.
Noo ładniee
Stary 2012-08-17, 12:29   #67766
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź tak zrobię
A odżywkę jaką polecasz? Alterra się sprawdzi, czy lepiej Garnier AiK? Mam jeszcze Issanę, Mypę, ewentualnie maskę 5 alg i wszystkie Joaśki d/s ale one się chyba nie nadają?
ja dodałam garniera AiK
Cytat:
patrzcie!

widac rożnice !

Stary 2012-08-17, 12:37   #67767
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Ja właśnie po takich masażach zauważyłam mniejsze wypadanie.
Masaż pobudza mikrokrażenie, więc dociera do cebulek więcej substancji odżywczych. To sprawia, że sa mocniejsze.
Cytat:
Mam wrażenie, że może wypadanie przy cg jest związane z tym jak delikatnie się obchodzimy z włosami, nie szarpiemy, nie czeszemy,

Cytat:
niczym nie pobudzamy krwi w skórze głowy.
Ależ pobudzamy. Podczas mycia odzywka robisz masaż skóry. On jest niezwykle istotny.
Cytat:
Witaj Eloe Dziękuję za analizy Z tym szamponem dla blondynek prawie się nabrałam myśląc, że będzie delikatny. Ostudziłaś mój zapał.
A proszę uprzejmie
Jak widać nie tylko siarczan myć intensywnie potrafi. Ale tez i nie o to wyłącznie chodzi, a raczej o podniesienie pH. Dobrze by było sprawdzić, czy nie jest i tak za wysokie, bo można zafundować łuskom huśtawkę. Może to i przy niskiej porowatości - jak u Ajrisz - całkiem przydatne, ale niekoniecznie często, bo można po prostu zniszczyć łuskę.

Cytat:
Eloe super, ze laminowanie sie udało co ile można to powtarzać?
Zamierzam co tydzień, a myję 3 razy w tygodniu, bo i tak kolagen nie wchodzi do wnętrza włosa, tylko zostaje na wierzchu. Będę obserwować, co na to włosy, ale na tę chwilę muszę stwierdzić, że chce więcej
Cytat:
miłego urlopu !!!
Dziękuję
Najważniejsze, że pogoda się poprawia Nie lubię upałów, wolę chłodniejsze dni, ale dam radę Odwiedzę wreszcie miejsca, w które jeżdżę tylko zimą

Cytat:
patrzcie jaka różnica
Ogromna!

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Włosy myje co drugi dzień, staram się myć włosy na zmianę raz nerilem , kolejny raz jakimkolwiek szamponem z drogerii
Dlaczego takie szampony?
Cytat:
2 razy w tygodniu nakładam odżywkę na na włosy Wax pilomax
A poza nią nie używasz innych odzywek?
Cytat:
po każdym myciu spryskuje włosy jeszcze odżywką w sprayu abym mogła włosy rozczesać
Jaką konkretnie?
Cytat:
Gdybym nie nałożyła pianki na włosy to zamiast fal i loków na głowie miałabym "siano"
Oj, niechybnie. Przy takiej pielęgnacji masz gwarancję buszu jak talala.
Cytat:
No i przechodząc do sedna sprawy od jakiegoś roku strasznie mi wypadają włosy, garściami po prostu i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić
Od roku? Badania robiłaś? Analizowałaś swoje otoczenie, dietę? Wszystko może mieć znaczenie.
Cytat:
teraz jak zepnę kucyk
to najgorsza fryzura z możliwych zaraz po tapirze i wszelkich zabiegach z użyciem gorąca.
Włosy nie lubią ciasnych upięć, a to osłabia cebulki i sprawia, ze włosy sa cieńsze w miejscu spięcia.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:51   #67768
madziaart
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny zajęły się Tobą jak trzeba? Witaj piękności
Oj tak, w końcu to dzięki Wam zaczęłam się przyglądać kręciołkom i jakoś je "ogarniać"...
Trzeba było się za nie zabrać i zmienić pielęgnację, bo kiedyś były proste, potem zaczęły się kręcić i zmieniać a ja nadal traktowałam je tak samo...
Dobrze, że mnie sprowadzono na dobrą drogę
Jeszcze co do czesania- ja już nie pamiętam jak wygląda szczotka i grzebień, moje włosy znają tylko palce

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:56   #67769
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Oczywiscie zgadzam sie z Toba Basiu, chciec to moc, odnioslam sie tylko do wypowiedzi Miski,
Odniosłam się do Twojego postu, bo był ostatnim na ten temat
Cytat:
ktora napisala 1) ze jej zdaniem nikt nie wpadnie na pomysl by zostawic wlosy pod folia na cala noc, 2) ze pojawialy sie tu przestrogi by tego nie robic. A moim zdaniem jak najbardziej mozna wpasc na taki pomysl i wiele osob moze nie zglebic tego tematu przed nalozeniem folii na noc, bo po prostu im do glowy nie przyjdzie ze wsrod calej masy niekonwencjonalnych pomyslow jakie sie tu przewijaja akurat ten moze byc szkodliwy A co do przestrog - to tak jak pisalam, sledze w miare dokladnie ten watek od jakichs 10 miesiecy i prawde powiedziawszy nie widzialam przestrogi konkretnie przed tym ze moze to spowodowac wypadanie wlosow, a o tym akurat byla mowa.
Zgadzam się, że ktoś może wpaść na tak doskonały pomysł, ale coż pominę to milczeniem. Oj, były przestrogi. Myslałam o tym samym poście Eloe, który wkleiła Mis, ale wiele razy o tym czytałam i pamiętam. Kiedyś Syrenka odradzała nakladanie na dłuższy czas codziennie masek/odżywek (wystarczy krócej) ze względu na szkodę dla skóry glowy i jak i jest to niezbyt zdrowe dla włosów.

Cytat:
Widzialam tylko przestrogi o zbyt dlugim przetrzymywaniu niektorych skladnikow na wlosach (wysuszenie) albo zbyt dlugim trzymaniu odzywki ds pod folia na mokro, a nic konkretnie o np. olejach pod czepkiem na noc.
Eeee, było o odżywkach jak napisałam wyżej. Czepek to czepek, bez względu czy na olej czy odżywkę. bardziej chodzi o to co się tworzy pod tym czepkiem pod wpływem temperatury przez tak długi czas.

Cytat:
Wrecz gdzieniegdzie wizazanki pisaly o tym, ze tak jest nawet lepiej, bo cieplo, bo poduszka sie nie tlusci itd., ale niektorym przeszkadzal ten czepek na glowie podczas snu i dlatego tego nie robily.
Dlatego lepiej położyć na poduszkę ręcznik. A po co podgrzewać olej na głowie?

Cytat:
A nafta posluzylam sie tylko jako przykladem na to, ze ludzie miewaja rozne pomysly, nawet jak maja czarno na bialym napisane co i jak
No cóż, zdarza mi się czytac na olejowym pytania czy można nalożyć nafte na całą noc. Moje niepelnosprawne dzieci w II klasie po przeczytaniu naklejki wiedziałyby, że NIE (przepraszam za tak dosadne porownanie, ale ręce opadają, kiedy czyta się takie pytania)

Cytat:
Zreszta, na odzywce ds tez jest napisane zeby trzymac minute albo trzy, a my co? Trzymamy czesto dluzej
To już inna sprawa. Po to są analizy i cała masa informacji na forum. Wystarczy odrobina inteligencji

Znów uczepiłam się Twojego postu
Cytat:
Czesanie na sucho zabije nawet najmocniejszy skręt. Czyż nie?
Cytat:
A w druga strone? Tzn. czy uwazasz, ze zmiana szczotki na grzebien z szerokim rozstawem zebow moze miec wplyw na wypadanie?
Na pewno nie w każdym przypadku, zależy jaką szczotką (pewnie TT jest lepsza). Jednak na swoim przykładzie i z tego co czytałam na watkach pielęgnacyjnych, to tak. Ale bardziej chodzi mi o to co napisałam - szczotka wyrywa włosy, które wcale nie musiałyby wypaść. Grzebień ma mniejsze szanse żeby wyrwać włosy ze względu na szeroki rozstaw zębów.

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Ja czeszę grzebieniem. Po nałożeniu odżywki bs i przeczesaniu wychodzi mi więcej włosów niż po przeczesaniu tylko po odżywce ds
No i to prawidłowa reakcja. Ds ułatwia czesanie włosów, jest gęstsza od bs i pokrywa włosy chroniąc je.
Cytat:
każdy ma tam jakieś swoje ,,ulubione''
dokładnie
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

No uduszę, specjalnie powoli przewijałam post w oczekiwaniu na zdjęcia, a tu nie ma. Wybaczam ze względu na urlop
Cytat:
mam TT i nie używam - świetna była i jest do włosów w miare prostych, różnica na moich faloloczkach jest taka, ze po użyciu grzebienia mam grube skręcone loki a po TT fatalną drobnicę
Wyobrażam sobie, że z Twoich korkociagów nic nie zostało
Cytat:
patrzcie!
o, jaka różnica. Śliczne fale na zdjęciu z widokiem na bok
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Chętnie dołączę do Was jeżeli pozwolicie. Mam włosy kręcone trudno powiedzieć jaki typ, może jak wrócę do domu to zrobię zdjęcia i wy mi pomożecie to określić.
Witaj. Typ włosów nie jest taki istotny
Cytat:
Po przeczytaniu kilku stron się załamałam i stwierdziłam, że w ogóle nie dbam o swoje włosy a ciągle na nie narzekam.
Powoli zaczniesz dbać. Ale na pewno trzeba poczytać podwieszone wątki
Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Jakie grubaśne fale

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-08-17 o 13:04 Powód: pomyłka w cytatcie
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:04   #67770
michelle92
Raczkowanie

Cytat:
Nie, wydaje mi się, że na żywo jest lepiej

Wczorajsze, deszczowe, po całym dniu łażenia, bez reanimacji itd
bardzo ładne włoski )
michelle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości