|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#67741 | |
|
EDUkator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
Może to jakoś źle napisałam Miałam na myśli, że nie używam NICZEGO. Ani szczotki, ani grzebienia, ani palców.
|
|
#67742 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Teraz już wyjaśnione.
|
|
|
|
|
#67743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A sprawdza się znakomicie
|
|
|
|
|
#67744 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do przestrog - to tak jak pisalam, sledze w miare dokladnie ten watek od jakichs 10 miesiecy i prawde powiedziawszy nie widzialam przestrogi konkretnie przed tym ze moze to spowodowac wypadanie wlosow, a o tym akurat byla mowa. Widzialam tylko przestrogi o zbyt dlugim przetrzymywaniu niektorych skladnikow na wlosach (wysuszenie) albo zbyt dlugim trzymaniu odzywki ds pod folia na mokro, a nic konkretnie o np. olejach pod czepkiem na noc. Wrecz gdzieniegdzie wizazanki pisaly o tym, ze tak jest nawet lepiej, bo cieplo, bo poduszka sie nie tlusci itd., ale niektorym przeszkadzal ten czepek na glowie podczas snu i dlatego tego nie robily. Nie pamietam jednak na jakim watku to bylo. W kazdym badz razie konkluzja jest taka, ze nie jest to takie oczywiste jak mogloby sie wydawac A nafta posluzylam sie tylko jako przykladem na to, ze ludzie miewaja rozne pomysly, nawet jak maja czarno na bialym napisane co i jak Zreszta, na odzywce ds tez jest napisane zeby trzymac minute albo trzy, a my co? Trzymamy czesto dluzej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#67745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam włosy do połowy łopatek, falowane. Gdy czasem przeczeszę je na sucho muszę użyć na końce czegoś czasem żelu, a ostatnio jest to krem do rąk Rossmanna z Urea i jest ok ![]() Cytat:
|
|
#67746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, ja ot tak po prostu przestawiłam się na grzebień, pod wpływem tego podforum. poczytałam i stwierdziłam, że spróbuję, i tak jakoś zosyało. zawsze włosy czesałam po myciu i po wyschnięciu i co chwilę, bo moje włosy są proste ale krzywe czasami teraz przeczeszę włosy TT, ale raczej grzebieniem. Cytat:
![]() i muszę się pochwalić że dzisiaj w odpływie sporo mniej włosów niż przy ostatnim myciu... ! |
||
|
|
|
#67747 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Wybaczcie, nie będę nadrabiać, bo i tak za chwilę znikam
Urlop Wpadłam, by opowiedzieć o swoim laminowaniu, bo robiłam je w niedzielę i nie byłam cała w ochach i achach. Tymczasem kolejne mycia pokazały, że chyba winnam być jednak zadowolona. Oczywiście postanowiłam sprawdzić, czy rzeczywiście powinnam, ale do weryfikacji dojdzie w najbliższe dni. A co się zadziało: - po spłukaniu, które przyszło mi bardzo łatwo - spodziewałam się problemów z galaretką, a nic takiego nie nastąpiło - i nałożeniu odżywki b/s nie oddzielały się od głównych kosmyków pojedyncze włosy. To u mnie zapowiedź puchu, nie mam z nim po prostu szans. Winną ograniczona na lato pielęgnacja. Myślę, że olejowanie zrobi z tym porządek, ale i laminowanie pozwala na podobną uciechę. - włosy nie były obciążone - nie były też bardziej skręcone - nie spuszyły się podczas suszenia, choć nie mogłam sobie pozwolić na zwykłe niedosuszenie, koniecznym było doprowadzenie do całkowitego wyschnięcia - zachowały swój kształt pomimo sporego wiatru - nie puszyły się zbytnio do kolejnego mycia Był też jednak minus - zachowywały się dość tępo po wysuszeniu, więc potrzebna była kapka oleju brokułowego, by je ułożyć zgodnie z życzeniem. Najbardziej podoba mi się efekt antypuchowy, więc na pewno powtórzę laminowanie.
|
#67748 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie po takich masażach zauważyłam mniejsze wypadanie. Mam wrażenie, że może wypadanie przy cg jest związane z tym jak delikatnie się obchodzimy z włosami, nie szarpiemy, nie czeszemy, niczym nie pobudzamy krwi w skórze głowy.
Witaj Eloe Z tym szamponem dla blondynek prawie się nabrałam myśląc, że będzie delikatny. Ostudziłaś mój zapał.
|
|
|
|
#67749 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
mam TT i nie używam - świetna była i jest do włosów w miare prostych, różnica na moich faloloczkach jest taka, ze po użyciu grzebienia mam grube skręcone loki a po TT fatalną drobnicę ![]() moje dziecko jest bardzo z TT zadowolone ( prostowłosa) masaż TT też lubiłam ![]() Cytat:
Tu post Eloe sprzed kilku dni ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1375 Eloe super, ze laminowanie sie udało co ile można to powtarzać? miłego urlopu !!! |
||
|
|
|
#67750 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie mam za bardzo czasu nadrobić, więc tutaj szybko tylko małe pytanko.
Orientuje się któraś z was jaki PR był wczoraj w Koszalinie lub w okolicach? cały dzień nie mogłam sprawdzić.
|
|
|
|
#67751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż TT spisuje się najlepiej porównaj pogodę, dzisiaj 17. |
|
|
|
|
#67752 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie!
z góry przepraszam za taki paskudny swetr do zdjęć, ale strasnzie marznę i uwielbiam go ![]() jedna strona + tył z drugiej strony nie pokażę, bo sucharki
|
|
|
|
#67753 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba efekt
|
|
#67754 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, dziękuję!
patrzcie jaka różnica
|
|
|
|
#67755 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
Chętnie dołączę do Was jeżeli pozwolicie. Mam włosy kręcone trudno powiedzieć jaki typ, może jak wrócę do domu to zrobię zdjęcia i wy mi pomożecie to określić. Po przeczytaniu kilku stron się załamałam i stwierdziłam, że w ogóle nie dbam o swoje włosy a ciągle na nie narzekam. Włosy myje co drugi dzień, staram się myć włosy na zmianę raz nerilem , kolejny raz jakimkolwiek szamponem z drogerii. 2 razy w tygodniu nakładam odżywkę na na włosy Wax pilomax, po każdym myciu spryskuje włosy jeszcze odżywką w sprayu abym mogła włosy rozczesać. Później nakładam piankę przeważnie nivea i susze dyfuzorem. Gdybym nie nałożyła pianki na włosy to zamiast fal i loków na głowie miałabym "siano" No i przechodząc do sedna sprawy od jakiegoś roku strasznie mi wypadają włosy, garściami po prostu i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić, zawsze miałam pełno włosów teraz jak zepnę kucyk to robi mi się "łysinka" jestem załamana może wy mi coś doradzicie jak sobie poradzić z wypadaniem włosów oraz z moim sianem na głowie ![]() P.s- przejrzałam tylko kilka stron może trochę z lenistwa a może też z powodu braku czasu aby wszystko przeczytać ale zauważyłam że milena798 ma super włosy. Jestem pod ogromnym wrażeniem
|
|
|
|
#67756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze farbowanie było właśnie na rudy. ale wypłukiwał się, odrost był mocno widoczny i po kilku miesiącach zrezygnowałam. gdyby był jakiś trwały sposób to pewnie bym do niego wróciła
|
|
|
|
|
#67757 |
|
Zadomowienie
|
Włoski zadowolone z pielęgnacji, coraz ładniejsze
LadyMadalena, ja też zachwycam się kolorem ![]() Ale nastukałyście wczoraj postów. Nie przeczytałam wszystkich, bo byłam zmęczona po "pracy" (pierwszy raz w życiu zapisałam się na promocje - oj nie wdzięczna fucha), i poszłam spać przed 23 .Zaraz muszę ugotować glutka i wziąć się za mycie wszarów. A, właśnie. Gdyby któraś była ciekawa to do niedzieli jest taka promocja w CCC, a mianowicie jeżeli jest się członkiem klubu CCC to ma się 20% zniżkę na towar który już jest na promocji. A jak ktoś nie jest w klubie, to przy kasie można się szybciutko zapisać podając imię, nazwisko i nr tel. Na promocji chodzę i o tym informuję
|
#67758 | |
|
Zakorzenienie
|
są bardzo zadowolone, chociaż się łamią jeszcze, ale obcinam pojedyncze włoski, jak tylko mnie coś zaniepokoi.
dziękuję Cytat:
a coś fajnego jest ??
|
|
|
|
|
#67759 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem doszukać jak dokładnie laminujecie włosy. Na forach i różnych blogach widzę kilka sposób, na suche, na mokre.. z odżywką, z oliwą?
Którą wersje wy stosujecie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc, jutro chcę wypróbować..
|
#67760 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze, to nawet się nie przyjrzałam. Wiem, że letnia kolekcja na przecenach jest.
Ja taką - łyżka żelatyny, 3 łyżki wody, 1/2 łyzki odżywki - nałożone po myciu, pod czepek (reklamówkę) i ręcznik na 45 minut. Potem zmyłam i standardowo odżywka b/s i stylizator.
|
#67761 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Spamiary...
![]() Cytat:
Witaj piękności Witaj ![]() Też widzę pomoc już nadeszła Ja tylko dodam - masło mango i olej kokosowy mówią mi, że masz włoski o niskiej porowatości. Jako i ja, moje metody mogą Ci się przydać masę eksperymentów, opinii i zdjęć jest w codziennikuCytat:
![]() Cytat:
Widać zły momentBTW piękny kolor na zdjęciu Pamiętamy ![]() Otóż moja grzywka mi się nie spisuje - układają się bardzo jak chcą i zapuściłam. z drugiej strony też rozważam bo mi lepiej w grzywce - jeśli Tobie też - to może taką, którą da się zaczesać na bok albo wygodnie podpiąć? Cytat:
Zostało odkryte przez blogerki i wizaż za sprawą Ani z bloga, która brała CP na zdarty nos od przeziębienia, a ku zdziwieniu zauważyła zmniejszone wypadanie włosów, a parę innych osób poprawę stanu pazurów lub przyspieszenie porostu wyszukaj sobie u mnie na blogu, bo pisałam o tym cały wpis ![]() Cytat:
chociaż nie używam nicCytat:
świetnie ![]() ![]() czyją metodę robiłaś? tzn przed myciem, po? z olejem chciałaś, to pamiętam
|
||||||
|
|
|
#67762 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie dzisiaj włosy zaskoczyły
Dodałam wczoraj do maski gloria trochę spiruliny i panthenolu. Po umyciu nie robiłam żadnego ręcznikowania tylko poszłam spać a włosy jak wstałam ładne jak nigdy, pięknie się pofalowały bez stylizatora
„Życia nie mierzy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach." Edytowane przez tanizaki Czas edycji: 2012-08-17 o 11:48 |
|
|
|
#67763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odżywkę jaką polecasz? Alterra się sprawdzi, czy lepiej Garnier AiK? Mam jeszcze Issanę, Mypę, ewentualnie maskę 5 alg i wszystkie Joaśki d/s ale one się chyba nie nadają?
|
|
#67764 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
) tylko wit B5 bierze udział w procesach wzrostowych całego organizmu, nie tylko włosów skóry czy paznokci i pewnie to w polączeniu z odpowiednia pielegnacją da dobry efektNa kazdy temat warto spojrzeć szerzej, nie pod kątem jednego konkretnego problemu, bo można sie łatwo zapętłać . Np na watku o falach czytałam, ze prostowanie encanto pomoże uporać sie z puchem przy jednoczesnym zachowaniu definicji fali
|
|
|
|
|
#67765 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
można wiedzieć po czym ;p?Cytat:
), ale nie powórze, bo coś przekręcę najlepiej sprawdź, która będzie najlepsza dla Ciebie.Cytat:
|
|
#67766 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() widac rożnice ! |
|
|
|
|
#67767 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Masaż pobudza mikrokrażenie, więc dociera do cebulek więcej substancji odżywczych. To sprawia, że sa mocniejsze.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak widać nie tylko siarczan myć intensywnie potrafi. Ale tez i nie o to wyłącznie chodzi, a raczej o podniesienie pH. Dobrze by było sprawdzić, czy nie jest i tak za wysokie, bo można zafundować łuskom huśtawkę. Może to i przy niskiej porowatości - jak u Ajrisz - całkiem przydatne, ale niekoniecznie często, bo można po prostu zniszczyć łuskę. Zamierzam co tydzień, a myję 3 razy w tygodniu, bo i tak kolagen nie wchodzi do wnętrza włosa, tylko zostaje na wierzchu. Będę obserwować, co na to włosy, ale na tę chwilę muszę stwierdzić, że chce więcej Cytat:
Najważniejsze, że pogoda się poprawia Odwiedzę wreszcie miejsca, w które jeżdżę tylko zimą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to najgorsza fryzura z możliwych zaraz po tapirze i wszelkich zabiegach z użyciem gorąca.Włosy nie lubią ciasnych upięć, a to osłabia cebulki i sprawia, ze włosy sa cieńsze w miejscu spięcia.
|
|
#67768 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba było się za nie zabrać i zmienić pielęgnację, bo kiedyś były proste, potem zaczęły się kręcić i zmieniać a ja nadal traktowałam je tak samo... Dobrze, że mnie sprowadzono na dobrą drogę ![]() Jeszcze co do czesania- ja już nie pamiętam jak wygląda szczotka i grzebień, moje włosy znają tylko palce
|
#67769 | |||||||||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
, ale coż pominę to milczeniem . Oj, były przestrogi. Myslałam o tym samym poście Eloe, który wkleiła Mis, ale wiele razy o tym czytałam i pamiętam. Kiedyś Syrenka odradzała nakladanie na dłuższy czas codziennie masek/odżywek (wystarczy krócej) ze względu na szkodę dla skóry glowy i jak i jest to niezbyt zdrowe dla włosów.Cytat:
. bardziej chodzi o to co się tworzy pod tym czepkiem pod wpływem temperatury przez tak długi czas.Cytat:
. A po co podgrzewać olej na głowie? Cytat:
Cytat:
Znów uczepiłam się Twojego postu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dokładnie ![]() Cytat:
No uduszę , specjalnie powoli przewijałam post w oczekiwaniu na zdjęcia, a tu nie ma . Wybaczam ze względu na urlopCytat:
![]() o, jaka różnica. Śliczne fale na zdjęciu z widokiem na bok Cytat:
![]() Cytat:
Jakie grubaśne fale Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-08-17 o 13:04 Powód: pomyłka w cytatcie |
|||||||||||||
|
|
|
#67770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

Miałam na myśli, że nie używam NICZEGO. Ani szczotki, ani grzebienia, ani palców.

. Teraz już wyjaśnione.

A sprawdza się znakomicie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Bardzo mi się podoba efekt

to najgorsza fryzura z możliwych zaraz po tapirze i wszelkich zabiegach z użyciem gorąca.