Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2260 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 13:04   #67771
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Nie umiem doszukać jak dokładnie laminujecie włosy. Na forach i różnych blogach widzę kilka sposób, na suche, na mokre.. z odżywką, z oliwą?

Którą wersje wy stosujecie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc, jutro chcę wypróbować..
Trochę Anwen, trochę Ajrisz:
1 łyżka żelatyny
3 łyżki wody
1/2 łyżeczki octu
1 łyżka odzywki bez alkoholu (dałam TBS bananową)
Na godzinę (tak wyszło pod czepek)

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Skasowałam sobie ten wpis niestety... ale niedługo będzie nowy
Czemu skasowałaś?
Cytat:
BTW piękny kolor na zdjęciu
Gdzie to zdjęcie Lady Madaleny? Wszystkie piszą, a jam ślepa
Cytat:
Udanego urlopu
świetnie
czyją metodę robiłaś? tzn przed myciem, po? z olejem chciałaś, to pamiętam
Po myciu, bo przed myciem, to nic by się nie zachowało.
Zrobiłam "Trochę Anwen, trochę Ajrisz:
1 łyżka żelatyny
3 łyżki wody
1/2 łyżeczki octu
1 łyżka odzywki bez alkoholu (dałam TBS bananową)
Na godzinę (tak wyszło pod czepek)"
Oleju jak widać nie było, wolałam przystopować.

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj włosy zaskoczyły
Wspaniale

Cytat:
A odżywkę jaką polecasz? Alterra się sprawdzi, czy lepiej Garnier AiK? Mam jeszcze Issanę, Mypę, ewentualnie maskę 5 alg i wszystkie Joaśki d/s ale one się chyba nie nadają?
Ja bym odłożyła Alterry przy tym zabiegu - zawierają alkohol.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Np na watku o falach czytałam, ze prostowanie encanto pomoże uporać sie z puchem przy jednoczesnym zachowaniu definicji fali
pod warunkiem, ze nie wyprostujesz, a jedynie zastosujesz produkt.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:16   #67772
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
nie wiem, ja ot tak po prostu przestawiłam się na grzebień, pod wpływem tego podforum. poczytałam i stwierdziłam, że spróbuję, i tak jakoś zosyało. zawsze włosy czesałam po myciu i po wyschnięciu i co chwilę, bo moje włosy są proste ale krzywe czasami teraz przeczeszę włosy TT, ale raczej grzebieniem.
Ja miałam podobnie przed przestawieniem się na grzebień - czesałam po myciu, po wyschnięciu, a potem co chwilę, bo co chwilę się zbijały w brzydkie strąki...
Teraz czeszę grzebieniem z szerokim rozstawem, ale np. grzywkę i przód muszę układać gęstym grzebieniem - drewniany i delikatny nie jest w stanie nawet oddzielić grzywki od reszty włosów

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
to najgorsza fryzura z możliwych zaraz po tapirze i wszelkich zabiegach z użyciem gorąca.
Włosy nie lubią ciasnych upięć, a to osłabia cebulki i sprawia, ze włosy sa cieńsze w miejscu spięcia.
Ojej, to jak spinać włosy, by ich nie uszkodzić?

Mam już dość moich włosów, środkowa warstwa mi się puszy, wywija, odstaje, nie słucha i wyglądam jak szczota - zarówno kiedy włosy rozczesuję po myciu, jak i wtedy, kiedy tego nie robię. Szkoda że tylko po jednej stronie, bo przez to wyglądam dodatkowo jak niesymetryczna, krzywa szczota. Najgorsze jest jednak to, że te włosy są na wysokości ucha i minie jeszcze kilka miesięcy, zanim będę mogła je podciąć

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:17   #67773
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Magduś, piękności w codzienniku.

U mnie dziś albo jutro będzie farbowanie, na kokos oczywiście

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:18   #67774
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
No uduszę, specjalnie powoli przewijałam post w oczekiwaniu na zdjęcia, a tu nie ma
Nie ma, bo wyszły straszliwie niewyjściowe. Skasowałam.
Były po wysuszeniu niemobilne, sztywne, więc musiałam pomiziać je olejem brokułowym. Ale ich niepuszenie do wtorkowego poranka było zadziwiające. Dopiero po umyciu w zwykły sposób miałam porównanie.
Cytat:
Wybaczam ze względu na urlop
kochana Basia

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:20   #67775
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź tak zrobię
A odżywkę jaką polecasz? Alterra się sprawdzi, czy lepiej Garnier AiK? Mam jeszcze Issanę, Mypę, ewentualnie maskę 5 alg i wszystkie Joaśki d/s ale one się chyba nie nadają?
Tak jak mówi Miśka, wzięłabym Garnierka .

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Ojej, to jak spinać włosy, by ich nie uszkodzić?
Hm.. Klamra?

Cytat:
Magduś, piękności w codzienniku.

U mnie dziś albo jutro będzie farbowanie, na kokos oczywiście
Oj tak, zgadzam się .

Zmieniasz kolorek czy dalej ten sam?
Stary 2012-08-17, 13:27   #67776
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
mozesz napisac coś więcej o tym?
chętnie skorzystam, bo ja chyba najbardziej marudzę na puszenie.
Do tej pory znałam prostowanie encanto jako wprasowywanie płynu keratynowego prostownicą w każde pasemko blabla sto lat nie czytałam juz o tym, bo odechciało mi sie prostych włosow.

Tez powinnam ufarbowac włosy, znowu
szamponetka w kolorze grafitowej czerni wyszła u mnie burgundowo a wczesniej czarna henna - brązowo
czy to oznacza, że włosy są bardziej gładkie i nie chcą przyjmować barwnika, czy jest jakies inne możliwe wytłumaczenie?
farbuje tylko odrost, ale do czarnych włosów odrost brąz czy teraz burgund wygląda co najmniej dziwnie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:32   #67777
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego takie szampony?
A poza nią nie używasz innych odzywek?
Jaką konkretnie?
Oj, niechybnie. Przy takiej pielęgnacji masz gwarancję buszu jak talala.
Od roku? Badania robiłaś? Analizowałaś swoje otoczenie, dietę? Wszystko może mieć znaczenie.
to najgorsza fryzura z możliwych zaraz po tapirze i wszelkich zabiegach z użyciem gorąca.
Włosy nie lubią ciasnych upięć, a to osłabia cebulki i sprawia, ze włosy sa cieńsze w miejscu spięcia.
Neril poleciła mi fryzjerka na wypadanie włosów więc używam od 3 miesięcy a pozostałe szampony to obecnie syoss repair, jeszcze nie dawno stosowałam radical.
No właśnie poza wax-em stosuje tylko gliss kur ale to raczej aby łatwiej było rozczesać włosy bo rezultatu to po nim nie widzę.
Badania zrobiłam ostatnio wszystkie możliwe i według lekarza jestem okazem zdrowia.
Zdrowo to ja się raczej nie odżywiam ponieważ uwielbiam pizze, zapiekanki itp ale warzywa i owoce również jem.
No właśnie wiem że pianka wysusza włosy ale, aby móc komukolwiek się pokazać nie spinając włosów muszę dać piankę inaczej wyglądam fatalnie. Po umyciu głowy włosy się kręcą, natomiast gdy wyschną bez użycia pianki to na głowie mam jedno wielkie siano i wtedy nic już im nie pomoże, według fryzjera włosy są zdrowe ale przesuszone na końcach u nasady natomiast szybko się przetłuszczają, kiedyś próbowali "leczyć" włosy jedwabiem ale wyglądałam jakbym miała tłuste włosy. No i nie wiem co zacząć stosować aby nie mieć buszu na głowie a jednocześnie nie mieć efektu tłustych włosów.
Stary 2012-08-17, 13:36   #67778
Majka1503
EDUkator

smoothly coraz ładniej

Jak wrócę z krótkiego wyjazdu, to może się odważę na hennę w końcu. Cały czas mu po głowie chodzi.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:41   #67779
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Zmieniasz kolorek czy dalej ten sam?
Ten sam. Farbuję tylko ze względu na masę siwych włosów. Ten kolor jest najbardziej zbliżony do mojego naturalnego.

Stary 2012-08-17, 14:28   #67780
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
P.s- przejrzałam tylko kilka stron może trochę z lenistwa a może też z powodu braku czasu aby wszystko przeczytać ale zauważyłam że milena798 ma super włosy. Jestem pod ogromnym wrażeniem
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 14:34   #67781
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Na kazdy temat warto spojrzeć szerzej, nie pod kątem jednego konkretnego problemu, bo można sie łatwo zapętłać .
Amen!!
Cytat:
Np na watku o falach czytałam, ze prostowanie encanto pomoże uporać sie z puchem przy jednoczesnym zachowaniu definicji fali
U mnie pewnie by tak było

Cytat:
Czemu skasowałaś?
Sierotyzm, coś się zrobiło przy edytowaniu i straciłam calutki wpis...
Ale już jest nowy

Cytat:
Ciekawostka No proszę

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 14:35   #67782
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
patrzcie!

z góry przepraszam za taki paskudny swetr do zdjęć, ale strasnzie marznę i uwielbiam go
jedna strona + tył
z drugiej strony nie pokażę, bo sucharki
no super jest
tanizaki u Ciebie też

rzeczywiście Alterra morelowa wyszła z rossmana...

Dziewczyny, a możliwe jest że dałam za dużo odżywki do tego laminowania i dlatego nie zauważyłam po nim nic?? bo chyba nie dałam pół łyżki tylko więcej, kallosa latte

Edytowane przez kasiaa87
Czas edycji: 2012-08-17 o 14:38
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 14:36   #67783
Malwina_89
Zakorzenienie

Nasmarowałam włosy przed myciem kremem z Biedronki, nie wiem, czy dobrze...

A tak w ogóle, to po cięciu jest zdecydowanie lepiej i chyba mi kryzys mija Dzisiaj drugie mycie po fryzjerze, zobaczymy, co będzie.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 15:25   #67784
TwojaKokaina
Zakorzenienie

dziewczyny, mam do Was głupie pytanie, ale czy mogę maskę z bingo stosować jako pierwsze O w OMO?
stosujecie może odżywki albo maski przed myciem zamiast po? bo kiedyś tak robiłam i efekty był, ale zastanawiam się, czy do tego wracać, czy nie...
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 15:33   #67785
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam do Was głupie pytanie, ale czy mogę maskę z bingo stosować jako pierwsze O w OMO?
stosujecie może odżywki albo maski przed myciem zamiast po? bo kiedyś tak robiłam i efekty był, ale zastanawiam się, czy do tego wracać, czy nie...
ja maski tylko przed myciem stosuje. Po myciu trzymam odżywkę dość krótko, szybciej mi sie przetłuszczają włosy jak dłużej przytrzymam.

Bingo pewnie sie nada do OMO, Ajrisz Marta myje włosy bingaczem z jakąś glinką ( w życiu nie zapamiętam jaką -w czerwonym opakowaniu ta maska jest)

Stary 2012-08-17, 15:37   #67786
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
A która Bingo?
Tak, ja lubię nakładać maski przed myciem

Cytat:
Bingo pewnie sie nada do OMO, Ajrisz Marta myje włosy bingaczem z jakąś glinką ( w życiu nie zapamiętam jaką -w czerwonym opakowaniu ta maska jest)
ghaassoul, rhassoul, marokańska

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 15:44   #67787
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
ja maski tylko przed myciem stosuje. Po myciu trzymam odżywkę dość krótko, szybciej mi sie przetłuszczają włosy jak dłużej przytrzymam.

no własnie u mnie też się szybciej przetłuszczają, dlatego wolałam przed. jednak stosuję szampony z SLS, bo zbyt delikatne mi nie pasują.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A która Bingo?
Tak, ja lubię nakładać maski przed myciem
mam shea i 5 alg oraz spirulinę i keratynę
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:13   #67788
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
No tak zapomniałam, że dla ciebie trzeba użyć słowo wypadanie, bo samo stwierdzenie, żeby nie przykrywać folią włosów na noc bo (...) jest niewystarczające.
Tu post Eloe sprzed kilku dni
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1375
Nie dla mnie, czytaj laskawie ze zrozumieniem - pisze wciaz o tym, ze dla wielu innych ludzi, zwlaszcza poczatkujacych CG, nie wszystko jest takie oczywiste, jak sie tobie wydaje. A pisze tylko dlatego, ze twoim zdaniem nikt nie wpadlby na pomysl zostawienia wlosow na cala noc pod czepkiem, po pierwsze ludzie wpadaja na duzo duzo glupsze pomysly kazdego dnia na calym swiecie, a po drugie nawet tu dziewczyny odzywaly sie, ze im sie to zdarzalo - co mnie nie dziwi, bo na innych wątkach tez nie jest to rzadkie postepowanie.
Co do przestrog - ponownie o rozmiekczeniu przez wode, mikroklimacie pod czepkiem, a nie kazdy wpadnie na to, ze to samo dotyczy suchych naolejowanych wlosow (tzn. zly wplyw na cebulki). Zwlaszcza, ze wizazanki trzymaja nieraz olej nawet caly weekend na glowie. Wizaz to jednak calosc i czesto nie siedzi sie tylko na jednym watku tylko korzysta z informacji z roznych. A u nas w FAQ czy Pigulce chyba nie ma nic na ten temat? Jesli jest to prosze mnie poprawcie
Zeby byla jasnosc, ja zgadzam sie z Wami co do tego, ze pewne rzeczy mozna wywnioskowac z innych i nie wszystko musi byc napisane wprost, nie wspominajac juz o kwestii czytania opakowania np. nafty, wiec dalsza dyskusja jest bezcelowa skoro podzielam Wasze zdanie Ja chcialam tylko odniesc sie do zdania Miski, a konwersacja ktora z tego sie rozwinela w sumie i tak donikad nie prowadzi

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:26   #67789
jula85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Nie dla mnie, czytaj laskawie ze zrozumieniem - pisze wciaz o tym, ze dla wielu innych ludzi, zwlaszcza poczatkujacych CG, nie wszystko jest takie oczywiste, jak sie tobie wydaje. A pisze tylko dlatego, ze twoim zdaniem nikt nie wpadlby na pomysl zostawienia wlosow na cala noc pod czepkiem, po pierwsze ludzie wpadaja na duzo duzo glupsze pomysly kazdego dnia na calym swiecie, a po drugie nawet tu dziewczyny odzywaly sie, ze im sie to zdarzalo - co mnie nie dziwi, bo na innych wątkach tez nie jest to rzadkie postepowanie.
Co do przestrog - ponownie o rozmiekczeniu przez wode, mikroklimacie pod czepkiem, a nie kazdy wpadnie na to, ze to samo dotyczy suchych naolejowanych wlosow (tzn. zly wplyw na cebulki). Zwlaszcza, ze wizazanki trzymaja nieraz olej nawet caly weekend na glowie. Wizaz to jednak calosc i czesto nie siedzi sie tylko na jednym watku tylko korzysta z informacji z roznych. A u nas w FAQ czy Pigulce chyba nie ma nic na ten temat? Jesli jest to prosze mnie poprawcie
Zeby byla jasnosc, ja zgadzam sie z Wami co do tego, ze pewne rzeczy mozna wywnioskowac z innych i nie wszystko musi byc napisane wprost, nie wspominajac juz o kwestii czytania opakowania np. nafty, wiec dalsza dyskusja jest bezcelowa skoro podzielam Wasze zdanie Ja chcialam tylko odniesc sie do zdania Miski, a konwersacja ktora z tego sie rozwinela w sumie i tak donikad nie prowadzi
odnoszac sie do twej wypowiedzi jako poczatkujaca cg zadam pytanie
czy olej nakladany na suche wlosy szkodzi cebulkom?dobrze zrozumialam?
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:45   #67790
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj włosy zaskoczyły
Dodałam wczoraj do maski gloria trochę spiruliny i panthenolu. Po umyciu nie robiłam żadnego ręcznikowania tylko poszłam spać a włosy jak wstałam ładne jak nigdy, pięknie się pofalowały bez stylizatora No i wielkość puchu się zmniejszyła ale to zasługa zmiany PR.
ale ładne !

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Ślicznie się skręciły można wiedzieć po czym ;p?
Alterra głównie !
wszystko udokumentowałam w codzienniku!

Cytat:
ja dodałam garniera AiK

widac rożnice !
dziękuuuję
sama do tej pory jestem pod wrażeniem!

Cytat:
Ogromna!

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
smoothly coraz ładniej

Jak wrócę z krótkiego wyjazdu, to może się odważę na hennę w końcu. Cały czas mu po głowie chodzi.
dziękuję
coraz wyżej zaczynają się skręcać

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
no super jest
tanizaki u Ciebie też

rzeczywiście Alterra morelowa wyszła z rossmana...

Dziewczyny, a możliwe jest że dałam za dużo odżywki do tego laminowania i dlatego nie zauważyłam po nim nic?? bo chyba nie dałam pół łyżki tylko więcej, kallosa latte
dziękuję
wyszła, wyszła, szukałam w 3 - jest tylko granat i aloes

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
odnoszac sie do twej wypowiedzi jako poczatkujaca cg zadam pytanie
a dlaczego ? jeśli nakładasz na długość, nie na skalp to jak? ja tylko na sucho nakładam, najlepiej włosy reagują na takie olejowanie

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:46   #67791
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Mam wrażenie, że też popełniłam ten sam błąd.
Bo spłukało mi się w momencie.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.

Stary 2012-08-17, 16:53   #67792
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
Od dłuższego już czasu podczytuję sobie Wasz wątek Drogie Kręconowłose i w końcu przestaję być anonimowa, dołączam się
Kurczę, ja chyba nie przeżyję jak Alterrę wycofają... szampony to pół biedy, ja używam teraz Facelle a jak nie to, to balsam babydream, ale odżywki...
Włosie mi też coś się sypie ostatnio, mam zamiar poszukać olejku łopianowego z Green Pharmacy, bo się naczytałam, że dobry.
W załączniku daję focisze, chociaż tak się Wam przedstawię
Masz włosy jak moje, tylko inny kolor

Martek, nez, smoothly

Wróciłam do przedziałka Włosy trochę podrosły (na drożdżach, a jak), w końcu uważam, że są dłuższe
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 16:57   #67793
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że też popełniłam ten sam błąd.
Bo spłukało mi się w momencie.
dokładnie, spłukanie bezproblemowe! Muszę chyba jeszcze raz spróbować. Może dziś!
Stary 2012-08-17, 17:09   #67794
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Masz włosy jak moje, tylko inny kolor
oszalałam po takich słowach z radości, Twoje są przecież piękne
(nie ma to jak przy okazji sobie posłodzić... a co )
w kręconych włosach śmieszne jest to, że im dłuższe to tak się skubańce skręcą, że i tak tego nie widać (jak są suche)

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:11   #67795
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Neril poleciła mi fryzjerka na wypadanie włosów więc używam od 3 miesięcy a pozostałe szampony to obecnie syoss repair, jeszcze nie dawno stosowałam radical.
No właśnie poza wax-em stosuje tylko gliss kur ale to raczej aby łatwiej było rozczesać włosy bo rezultatu to po nim nie widzę.
Badania zrobiłam ostatnio wszystkie możliwe i według lekarza jestem okazem zdrowia.
Zdrowo to ja się raczej nie odżywiam ponieważ uwielbiam pizze, zapiekanki itp ale warzywa i owoce również jem.
No właśnie wiem że pianka wysusza włosy ale, aby móc komukolwiek się pokazać nie spinając włosów muszę dać piankę inaczej wyglądam fatalnie. Po umyciu głowy włosy się kręcą, natomiast gdy wyschną bez użycia pianki to na głowie mam jedno wielkie siano i wtedy nic już im nie pomoże, według fryzjera włosy są zdrowe ale przesuszone na końcach u nasady natomiast szybko się przetłuszczają, kiedyś próbowali "leczyć" włosy jedwabiem ale wyglądałam jakbym miała tłuste włosy. No i nie wiem co zacząć stosować aby nie mieć buszu na głowie a jednocześnie nie mieć efektu tłustych włosów.
Zamiast pianki może żel lniany? On jest dobry na wszystko

Zrobiłam maskę i chyba przesadziłam z olejem... A później poszłam do fryzjera i obciełam moje włosy do ramion. Poszło ze 20 cm, ale jest ok
Stary 2012-08-17, 17:30   #67796
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Nie. Ja wolę olej nakładać na suche włosy. Poza heenarą żadnego nie nakładam na skalp. Sprawdź jak wolą Twoje włosy - olej na suche czy na mokre.
Ślicznie w codzienniku

Stary 2012-08-17, 17:38   #67797
jula85
Raczkowanie

Cytat:
Nie. Ja wolę olej nakładać na suche włosy. Poza heenarą żadnego nie nakładam na skalp. Sprawdź jak wolą Twoje włosy - olej na suche czy na mokre.
Ślicznie w codzienniku

dziekuje ale w ciagu dnia i tak traca swoj skret i objetosc
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:42   #67798
Malwina_89
Zakorzenienie

Żeby nie być gołosłowną, że po pocięciu jest lepiej, dodaję zdjęcia Kryzys chyba mija
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1160501.jpg (46,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1345058437554-crop.jpg (9,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160496-crop.jpg (32,7 KB, 47 załadowań)

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015

Edytowane przez Malwina_89
Czas edycji: 2012-08-17 o 17:44
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:46   #67799
Majka1503
EDUkator

Cytat:
dokładnie, spłukanie bezproblemowe! Muszę chyba jeszcze raz spróbować. Może dziś!
W takim razie ja też spróbuję, ale dopiero po powrocie

Stary 2012-08-17, 17:57   #67800
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
dziekuje ale w ciagu dnia i tak traca swoj skret i objetosc
ślicznie w codzienniku
pielęgnuj zobaczysz niedługo że będą coraz dłużej tzrymać formę
Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Żeby nie być gołosłowną, że po pocięciu jest lepiej, dodaję zdjęcia Kryzys chyba mija
extra jest !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości