|
|
#2791 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
. Miało być więcej, ale pojechałam do sklepu, zobaczyłam maślankę, siostra kupiła ładne jabłka, no i po prostu nie mogłam tego nie zjeść ;p. Dzisiaj zresztą znowu podobna sytuacja.. Ale dodałam trochę więcej kalorycznych dodatków tym razem .Cytat:
|
||
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2793 |
|
Raczkowanie
|
Hej, chciałabym żebyście wspomogły mnie swoją wiedzą i doświadczeniem i oceniły mój dzisiejszy jadłospis.
P/U (powinnam tyć ćwierć kilo na tydzień) I: 2 szklanki koktajlu wiśniowego + grahamka z masłem orzechowym i nutellą (posmarowana masłem, oczywiście ;P) II: 2 oscypki z żurawiną + 2 kromki chleba z kozim serkiem + kawałek arbuza III: porcja makaronu z kurczakiem w sosie pieczarkowo-śmietanowym IV: muffin z malinami + mała biała mocha z bitą śmietaną (coffeeheaven) V: sałatka jarzynowa (tradycyjna, z majonezem) + mleko z płatkami Wysoki Błonnik, muesli i suszoną żurawiną I jaki werdykt?
|
|
|
|
#2794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi sie wydaje ze to raczej Uale jesli to ED to rozumiem ze sie obawiasz kiedys sie przekonasz do jedzenia
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że skromnie dzisiaj, ale sama już nie wiem ile powinnam jeść. Jadłam ile wlezie - przytyłam 2 kilo w 5 dni. Mdlałam z przejedzenia i efekt nie był trwały. Niedobrze. Zaczęłam więc jeść mniej, ale to było za mało i zaczęłam chudnąć. Też źle. Teraz powinnam powoli tyć, ale tak bardziej w stronę stabilizacji. W każdym razie dzięki za opinię.
Edytowane przez Malinuch Czas edycji: 2012-08-17 o 22:28 |
|
|
|
#2796 |
|
Przyczajenie
|
to moje dzisiejsze, powinno być P:
śniadanie: mała pszenna bułka napół: masło+paprykarz warzywny meksykanski; masło+pasztet borowikowy 2śniad: budyń czekoladowy slodka chwila obiad:miseczka leczo bez kiełbasy kromka pszennego chleba tu wpadlo troche malin, jezyn, truskawek podiweczorek jogurt "ale owoc" (150g) wpadla kawa z mlekiem i troche winogrona kolacja: mala pszenna bulka z maslem, 2 plastrami poledwicy robiowej i pomidorem do picia: woda, herbaty owocowe proszę o zerknięcie
|
|
|
|
#2797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli Twoim planem jest uzyskanie niedowagi by potem móc przejść na przytycie. Poza tym jak czytam Twoje wypowiedzi na forum to się słabo robi, zanim zaczniesz komukolwiek cokolwiek doradzać zorientuj się trochę e tej dziedzinie bo nikomu nie pomagasz, raczej szkodzisz. A śniadanie masz beznadziejne, nic dziwnego że nie mogłaś się powstrzymać przed zjedzeniem ciasta, widać pojęcia o odchudzaniu też nie masz. Nie mieszaj lepiej ludziom w głowie. Aż mi się nawet nie chce komentować Twoich wypowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Planowanie tycia ćwierć kilo na tydzień jest bez sensu i wszystkie związane z tym wyliczenia, nikt nie każe CI objadać się do ogromnych bólów brzucha, aby przytyć trzeba umieć, a nie wciskać objętościowo jak najwięcej, w Twoim menu powinny się znaleść orzechy, pestki, olej, mąka, śmietana, majonez, kaloryczne dodatki które pozwolą podbić ogólny bilans+ możesz sobie pozwalać na słodycze jeśli lubisz. Twoje menu nie jest takie złe ale zdecydowanie za mało jak na P, nie rób wyliczeń, przejdź na normalne P, szybko odzyskaj prawidłową wagę by móc normalnie żyć i funkcjonować. Co do konkretnych posiłków: Śniadanie bardzo fajne, ten koktajl na mleku?jogurcie? jeśli grahamka spora a koktajlu odpowiednia ilość do jest ok. Do drugiego dołóż np. jakiś sok, kakao +jak masz ochotę słodycz Obiad na P, powinien być dwudaniowy, wiem że nie zawsze jest możliwość, poza tym nie wiem ile tam zjadłaś bo słowo porcja jest dość względne, ale nie żałuj sobie. IV trochę mało, ale widzę że byłaś na mieście, w domu trzeba było zjeść jeszcze jakiś serek owocowy z orzechami+ może czekoladę Do kolacji do sałatki powinien wpaść chleb ze 3 kromki z obkładem, a do płatków dodatki. I po kolacji na P coś zawsze podjadamy ![]() Nie znam Twoich preferencji piszę tak ogólnie, zadbaj o siebie nie wciskaj na siłę, jedź rozsądnie ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
I dodam moje z przed wczoraj ( nie pamiętam dokładnie) U 1.więc najpierw 3 łychy twarogu ze śmietaną+trochę sałaty, potem smażona ryba z miską pomidorów z cebulą, a na deser dwie muffiny czekoladowe /jabłko duże/ 2. brązowy ryż+ wołowina (zjadłam dwie porcje<--ledwo)+świeże ogórki 3.pół wędzonej makreli+warzywa :pomidory, marchewki i inne nie pamiętam...<--to już było po 21 czyt.kolacja a do filmu chrupałam kilka marchewek i ze dwie całe kalarepy + wyjadanie łyż. wiórek kokosowych i chyba tyle I z wczoraj: 1. 3 wiejskie jajka na miękko, 3 kromki chleba z masłem+dupka, sałaty, rzodkiewki+miska pomidorów z cebulą/kawa z mlekiem/ 2. duży muffin+kilka gryzów z muffina Tż +duże jabłko/kawa z mlekiem/ 3. pierś z kurczaka usmażona na maśle+ dużo smażonej żółtej i zielonej cukinii+ ryż wymieszany z makaronem z warzywami i jakieś kawaluntki mięsa tam były (od razu mówię to mieszankę robił Tż, i jeszcze mi wciskał, "zjedz jeszcze trochę, bo będzie mi przykro" , taki średni ten ryżo-makaron, ale cóż) + do tego zjadłam strasznie dużo mizerii na śmietanie z twarogiem i przyprawami <--za dużo z łakomstwatu była drzemka /kawa z mlekiem/ 4. serek wiejski z szczypiorkiem, rzodkiewkami, sałaty, miska pomidorów, marchewki,kalarepa, i w nocy do filmu wypiłam gluty i potem jeszcze kawo-kakao na mleko-wodzie z przyprawą do piernika ![]() Aniaołku popatrz na moje menu a Twoje od razu wyda Ci się normalne ![]()
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
R/U
Ś;Owsianka na mleku 1,5% z Inką,z filiżanką rozdrobnionej aronii,musem malinowyn i jabłkowym z cynamonem II Tost z razowca z masłem roślinnym + koktajl ze szklanki jog naturalnego,ogromnej ilości sałaty rzymskiej ,pęczka pietruszki,kilku listków mięty i melisy oraz kwiatków lawendy ![]() O;Krem z samych pomidorów z oregano i oliwą z oliwek+ szklanka makaronu razowego+ dwa plastry udzca z indyka pieczonego ze śliwką IV Sałatka śledziowa z warzywami V Kubek gorącego mleka z Inką
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-08-18 o 12:29 |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, możecie być ze mnie dumne... kupiłam masło
Mam też w planie wziąć się zaraz za upieczenie ciasta. Trzymajcie kciuki, żeby się udało, bo nie mam pomysłu na podwieczorek ![]() Dzisiejsze: I: owsianka z 3 łyżek płatków, z duuuuuuużą ilością owoców (jeżyny, śliwki, winogrono -> efekt wczorajszej wizyty na działce ) + waniliowa kawa zbożowa Anatol z mlekiemII: grahamka z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem konserwowym + 2 sucharki pełnoziarniste (jeden z miodem, jeden z dżemem) + szklanka kefiru III: ok. 50 g kaszy gryczanej + mintaj na parze + porcja warzyw na parze IV: planowane ciasto korzenne z musem jabłkowym + trochę lodów z polewą czekoladową V: sałatka (pomidor, ogórek konserwowy, rzodkiewka, warzywa z pary, oliwa z oliwek) Do picia: woda niegazowana z cytryną, herbata (melisa z pomarańczą Ocenicie? |
|
|
|
#2800 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za rady teczowa dlolinka 21! Wiesz, to z tyciem 250g na tydzień to nie jest jakiś mój wymysł, a zalecenie psychiatry. Po moich przygodach z wachaniami wagi chce, żebym tyła powoli i na stałe. Ostatecznie to moje ciało, nie jej i mogę tyć jak mi się podoba
. Koktajl do śniadania był na jogurcie i był słodzony, więc myślę, że ok. Jak tak teraz patrzę na ten jadłospis to faktycznie P on nie przypomina... Obiecuję poprawę |
|
|
|
#2801 |
|
sentimental animal
|
co sądzicie o takim R? nie za dużo?
śn (6:30): owsianka z mlekiem 1,5 %, banan, garść żurawiny, pestek z dyni II śn (11:00): 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa z masłem rośl, 2 plastrami szynki z kurczaka, plastrem pomidora, jabłko, garść orzechów nerkowca obiad (14:30): udo kurczaka, pół woreczka brązowego ryżu, 2 pomidory ze szczypiorkiem /ćwiczenia - ok. 1h/ podwieczorek (17:00): pół makreli z warzywami kolacja (19:30): 1/4 kostki chudego twarogu z jogurtem naturalnym, ze szczypiorkiem i pomidorem
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2012-08-18 o 15:24 |
|
|
|
#2802 |
|
BAN stały
|
prosze o ocene
![]() P: WCZORAJ: Ś:Bułka pełnoziarnista, z masłem, 3plastry mozarelli,3plastry pomidora, 2 listki bazyli,pare listków sałaty 2ś:drożdzówka z serem i jagodami, serek MIA Mu!, filiżanka mleka zagęszczonego słodzonego o:zupa krem z cukinni(na bazie serka topionego: )) ), pół fileta z miruny,2ziemniaczki,2 łyżki surówki z marchewki i jabłka(jogurt grecki wymieszany z majonezem 1:1) p: mcFlurry z lionem i karmelem k:bułka pełnoziarnista,2łyżki pasty z łososia(robiłam sama:łosos[dzwonek] widelcem rozdrobnic na male kawałeczki, skroić cebulkę i ogóreczka kiszonego) 2k;buleczka maslana( z masełkiem-zastosowalam sie do rad)+jogurt owocowy, szklanka mleka )DZIŚ: ś:miska gęstej owsianki(na mleku 2% - bo 3,2 mi nie smakuje po prostu) 2ś:drożdzówka z jabłkiem, serek bakuś,pół filizanki mleczka zagęszczonego słodzonego o:zupa pieczarkowa talerz, 2 kawałeczki wątróbki, jeden duży ziemniak,surówka z młodej kapusty i suszonych pomidóró(2 łyżki) p:pełen pucharek lodów z garścią borówek, poł gruszki k:bułka pełnoziarnista, z masłem sałatką, rzodkiewka,plaste szynki, kilka plastrow pomidora, szczypiorek,2listki bazyli 2k:buleczka masl. z masłem i jogurt i szkl. mleka prosze o ocene !;* |
|
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy lekarz i dietetyk tak stwierdzi 25dk to waży -sory-normalna kupa ![]() Cytat:
ladne masz 2sniadania i fajnie ze jest 2kolacja poza tym zero nnkt, prawie wcale owocow, bialka zwierzecego i warzyw tez jak na lekarstwo
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-08-18 o 18:02 |
||
|
|
|
#2804 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
już nie P?
|
||
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.)Moje U: I. waniliowy pudding z kaszy manny z gruszką i garścią nerkowców II. 2 kromki chleba z ziarnami z kiełbasą, rzodkiewką, pietruszką/ wędliną, farszem do krokietów, pietruszką/ twarogiem chudym, tuńczykiem, pietruszką/ twarogiem chudym, dżemem wiśniowo-porzeczkowym III. kasza pęczak z sosem pieczeniowym, grubym plastrem pieczonego mięsa i buraczkami IV. filiżanka serka wiejskiego z cynamonem; 2 rogaliki pszenne z jabłkami/ konfiturą Dzisiaj chyba lepiej, hm? ; ) Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2012-08-18 o 19:51 |
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Już nie.
Miałam niewiele do przytycia, docelową wagę osiągnęłam, teraz już U.
|
|
#2808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Przyczajenie
|
No to moje P:
1.mała pszenna bułka z łyżeczką masla,2plastry poledwicy drobiowej, troche paprykarza warzywnego meksykanskiego 2.kasza manna: 240 ml mleka 2%, 30g kaszy mannej,2 truskawki 3.miseczka leczo bez kielbasy, kromka pszennego tu wpadla kawa z mlekiem, kawalek rogalika i ciastko "oreo" 4.lód "romero" kawa z mlekiem 5. mała pszenna bułka, łyżeczka masła, 2 plastry poledwicy, 4 plastry pomidora do picia: woda, herbaty owocowe |
|
|
|
#2810 | |
|
Rozeznanie
|
http://www.mojewypieki.com/przepis/g...rzechami-pekan <- crunchy takie tylko dodałam 2 łyżki kakao naturalnego ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Studenstską kocham <3 Gorzka i z bakaliami - najlepsza ![]() Dzisiejsze U: I musli bio z rodzynkami, zdrowym błonnikiem, migdałami, orzechami macadamia i agrestem zalane naturalnym mlekiem sojowym II serek wiejski 200g z przyprawą włoską i podpłomyk z pomidorem III burrito - 2 wieloziarniste tortille z chudą wołowiną, papryką, pomidorami, chilli, cebulą, czerwoną fasolą i kukurydzą (porcja godna mężczyzny i tu się tak napchałam ze juz nie zmieściłam na deser grillowanego mango z limonką ) IV cieplutka bułka drożdżowa z kruszonką i do tego miseczka niesłodzonego musu sliwkowo-brzoskwiniowego ![]() do picia: 2x espresso, pokrzywa, roiboos i woda Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-08-18 o 21:14 |
|
|
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
U:
Śniadanie: bułka z ziarnami z masłem z 2 małymi plasterkami sera żółtego, plasterkiem polędwicy, odrobiną musztardy pikantnej; z 2 małymi plasterkami sera żółtego, plasterkiem polędwicy, ketchupem; 1/4 papryki czerwonej, 3 rzodkiewki, liście sałaty Drugie śniadanie: jogobella light brzoskwiniowa z pokrojonym jabłkiem, mrożonymi malinami, 3 stołowymi łyżkami muesli, odrobiną jogurtu naturalnego i cynamonem Obiad: chochla chudego rosołu z lanym ciastem, udko z rosołu, które polałam troszkę sosem grzybowym, mały młody ziemniak, sporo kapusty gotowanej ; herbata czerwona Podwieczorek: kawa mrożona 400ml ( 2łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 100 ml mleka, łyżeczka cukru) Kolacja: kasza jaglana z 5 łyżek na mleku 100 ml z cynamonem; herbata czerwona Ruch: niecała godzina w tenisa, godzina w siatkówkę |
|
|
|
#2812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boga nie obchodzą nasze problemy matematyczne. On całkuje empirycznie. "wiem, że jeszcze mamy tyle czasu, że będziemy mieli siebie dosyć, ale i tak będziemy razem. KOCHAM CIĘ" mój lek na całe zło Quod erat demonstrandum. |
|
|
|
|
#2813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. po co ważysz kaszę??????? wow, aż 2 truskawki! dlaczego nie jedna, albo pół? :/ tu beznadziejnie! kasza, ok, ale do tego kilkanaście truskawek, albo banan, jabłko prażone i cynamon, jakieś orzechy( NNKT) 3. dlaczego bez kiełbasy? i dlaczego miseczka? 4. lód to nie posiłek, to mógłby być deser. tu powinny być owoce, np. sałatka owocowa z rodzynkami i czym tam lubisz, owsianka na mleku, jogurt z płatkami, miodem i orzechami... jest tyle pomysłów 5. prawie to samo co na śniadanie Pomyliły Ci się literki i zamiast "P", miało byc "R"? Bo nie rozumiem. Poczytaj sobie jadłospisy, dziewczyn które są/ były na P i zostały pochwalone. Jesz mało zróznicowane posiłki, mało warzyw, owoców, juz o NNKT nie wpomne, a jesli masz problem z okresem to są niezastąpione. saa przez to przechodziłam, wiec wiem co mówię. Edytowane przez dirtysoul Czas edycji: 2012-08-18 o 21:22 |
|
|
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze rozpustne U/P:
2 szkl. wody z cytryną na czczo kawa z mlekiem i cynamonem I) http://mymagicmorning.blogspot.com/2...42299876687004 II) domowy baton owsiany III) 2 duże kawały grillowanej piersi z kurczaka, z 4 plastry grillowanego ziemniaka (w mundurku) z świeżym tymiankiem, ketchup i zielona pasta curry, po kilka plastrów grillowanej cukinii i bakłażana, spora miseczka surówki z białej kapusty, żółta fasolka, domowy ogórek małosolny ![]() IV) 2 szklanki koktajlu jagodowego (jagody+maślanka), duża śliwka V) pół grillowanego camemberta Fitness z pieprzem i dżemem żurawinowo-jagodowym, 2 tosty pszenno-żytnie z domowym masłem czosnkowym, po kilka kawałków grillowanej cukinii, bakłażana i papryki, trochę surówki z obiadu do picia: dużo wody, mięta ale dziś pomieszałam!
|
|
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
P.
na czczo: woda z suszonych śliwek (szklanka) 1. owsianka z 4 łyżek płatków owsianych, łychy otrąb z jogurtem naturalnym 180g, borówkami, słonecznikiem (2 łyżki), miodem (łyżka), herbata zielona 2. grahamka z masłem: pół z 4 plasterkami polędwicy miodowej, sałatą; pół z plastrami mozzarelli (ok 60g), pomidorem, bazylią 3. makaron pełnoziarnisty z koperkiem z grillowaną piersią z kurczaka, miseczka sałatki z pomidora, sałaty i jogurtu greckiego 4. koktajl z jogurtu naturalnego 180, brzoskwini, borówek; pasek czekolady 50% kakao z całymi orzechami laskowymi RitterSport + kilkanaście orzechów laskowych 5. grahamka 100g z masłem: pół z 4 plasterkami polędwicy miodowej, sałatą; pół z całą puszką tuńczyka w sosie własnym, pomidorem, herbata zielona w ciągu dnia różne herbaty ziołowe i woda z ruchu: ok 40 minut roweru + 8 minute abs do bani, nie? ciągle chyba zbyt mało treściwie? ;/ i wydaje mi się, że z nabiałem przeginam... ale nie mam pomysłów ;/ Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-08-18 o 22:51 |
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się ponownie i teraz już postaram się regularnie
![]() Duże RRR. Wczoraj: śniadanie: bułka ciemna z ziarnami z odrobiną masła i chudą szynką, ogórek zielony, kawa z mlekiem i małą łyżeczką cukru II śniadanie: gruszka obiad: łosoś z piekarnika z ziemniakami i pomidorem (około 200g łososia) podwieczorek: nektarynka, trochę borówek kolacja: łosoś około 50g z ziemniakami Ruch: godzina fitnessu do picia woda Dziś: śniadanie-koktajl (jogurt grecki, banan, nektarynka, musli) II śniadanie- gruszka obiad: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem i pomidorem podwieczorek- nektarynka i garść orzechów nerkowca, troszkę borówek kolacja - troszkę płatków corn flakes z mlekiem (miałam straszną ochotę na nie) kanapka z ciemnej bułki z ziarnami z chudą szynką, ogórek zielony ruch: 40 min na rolkach do picia woda Ogólnie jestem na odwyku słodyczowym i jest mi bardzo ciężko bez cukru
Edytowane przez lukrecja222 Czas edycji: 2012-08-18 o 23:10 |
|
|
|
#2817 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, bardzo proszę o ocenę mojego jadłospisu:
R: Śniadanie: owsianka z 4 łyżek płatków na wodzie + 1/3 banana, pół gruszki, nektarynka, małe jabłko, garść borówek, garść malin. Obiad: udko z kurczaka bez skóry upieczone w piekarniku bez tłuszczu, pół pomidora, 1 ziemniak upieczony tak samo jak udko, 250 g pieczarek ugotowanych z cebulką. Podwieczorek: około 100 g serka wiejskiego, 3 rzodkiewki, pół pomidora, połowa małego ogórka, szczypiorek, trochę sałaty lodowej. Do tego pół kromki chelba na zakwasie (tak myślę około 50 g ta kromka miała) i do tego kilka orzechów laskowych. Kolacja: 100 g twarogu chudego wymieszanego z łyżką jogurtu naturalnego plus łyżeczka kakao. W między czasie 1,5 litra wody i ze dwie herbatki zielone.
|
|
#2818 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym cały czas podobnie, takie jest moje zdanie...
|
|
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę o ocenę mojego U (mogłoby ubyć tak z 1-2kg bo ostatnio pofolgowałam sobie
)I: omlet 1 jajko + 1 białko, czubata łyżka mąki sojowej i czubata łyżka mąki żytniej, na to pół opakowania wieśniaka i pół deseru sojowego waniliowego, koktajl z borówek,truskawek,łyżeczk i miodu i szklanka mleka sojowego, suszona figa II:duża kromka chleba sojowego z masłem i 2 plastry szynki drobiowej, banan III: pierś z kurczaka podsmażona na łyżce oleju rzepakowego, sporo kurek, trochę pieczarek, cebulka, fasolka biała,trochę cukini, mix sałat i sos czosnkowy (serek homo + ząbek czosnku) i dużo ziół do smaku IV: reszta wieśniaka i deseru sojowego ze śniadania, do tego trochę twarogu, mix orzechów(garść spora - nerkowce,migdały,ziemne,l askowe), po łyżeczce dyni i słonecznika, siemie lniane, łyżeczka miodu, łyżka masła orzechowego, 2 spore marchewki dużo wody w ciągu dnia wieczorem; abs na brzuch i intentywne 40 minut na orbitku i rozciąganie po i jak?
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

. Miało być więcej, ale pojechałam do sklepu, zobaczyłam maślankę, siostra kupiła ładne jabłka, no i po prostu nie mogłam tego nie zjeść ;p. Dzisiaj zresztą znowu podobna sytuacja.. Ale dodałam trochę więcej kalorycznych dodatków tym razem
.

)