|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
To rano to jednak było plamienie, bo niedawno jak byłam się załatwić (a mam straszne zaparcia więc musiałam się wysilić ) to miałam śluż żólty z troche beżowym, więc resztki tego z rana. Ale teraz ani brzucha nie czuje i nie plamie więc chyba jest ok
Wydaje mi się że te zaparcia mnie uwierały.. a dziś mniej wiecej jest termin @ wiec w sumie plamienia sa możliwe. Do poniedziałku wytrzymam bo dziś to jedynie do szpitala, a przeciez jak mnie zbadają to powiedza że czysty śluz...Ogólnie tego plamienia nie było ani na majtkach ani na papierze i nie ma mowy o krwi czy brązowym plamieniu. Lekko ciemniejsze niż żólte. |
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jaja jak berety .. chciałam dziś zrobić to USG zobaczyć chociaż, czy owu była, czy nie porobiły się torbiele i :dupa: - nie ma miejsc albo lekarzy. Przecież nie będę dzwonić do wszystkich przychodni jak leci i jechać na 2 koniec miasta!
To jest bez sensu, żeby nawet prywatnie były takie problemy
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie też tak słyszałam. Moge podejsc ale co mu powiem że rano miała plamke a teraz juz mi nic nie jest, chyba mu nie bede zawracac glowy w weekend
Dopiero jak drugi raz bedzie plamka to wtedy a takto pewnie powie zebym lezała no bo co ma powiedzieć, albo do szpitala a to całkiem bez sensu bo tylko się bede stresować... tak szczerze to gdybym nie byla swiruską i nie dawała papieru pod swiatło to nawet bym tego nie zauwazyla...
|
|
|
|
#4925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiedzcie mi moje kochane czy Was też tak napieprza głowa jak mnie no dosłownie szok chyba zaraz mi pęknie |
||||
|
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie też głowa boli strasznie. Ale nic dziwnego przy takiej paskudnej pogodzie
![]() Powiedzcie mi kochane, jeśli chodzi o szyjke macicy to jak ją oceniać? Powiem szczerze,że do tej pory tego nie robiłam ![]() Dzisiaj z ciekawości sprawdziłam ( po uprzednim umyciu rąk oczywiście) i jest ona bardzo wysoko,ciężko ją sięgnąć i wyczówam taki hmmm : "cycek"??? O czym może świadczyć taka szyjka? Oświećcie mnie bom ciemna masa w tej kwesti ![]() Tzn pisząc,że nigdy tego nie robiłam to miałam na myśli,że nie przywiązywałam do tego dużej wagi,nie robiłam tego regularnie,nie sprawdzałam..... Raz przed @ sprawdziłam to miałam ją bardzo nisko i gładką,zamkniętą.... Dzisiaj jest ona bardzo wysoko i też jest gładka i chyba zamknięta. A biorąc pod uwagę,że mam nadzieję na maluszka to zaczęłam się nad tym głębiej zastanawiać
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-17 o 14:23 Powód: dopisanie dalszej części postu |
|
|
|
#4928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szyjka wysoko oznacza dni płodne, powinna być też wtedy miękka, a w dniu owulacji dodatkowo otwarta.
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
![]() No może,aż tak całkiem ciemna to nie jestem. Umiem wyczuć:wysoko,nisko:hahah a: Nie oceniałam jej nigdy jednak podczas poszczególnych faz cyklu, nie interesowało mnie to aż tak bardzo,więc tego nie robiłam systematycznie, praktycznie nigdy. Wiem tylko tyle,że kiedyś na troszke przed @ szyjka była nisko,łatwo ją było dotknąć, była gładka i nic tam w sumie nie czułam,więc chyba zamknięta. Dzisiaj jest mój 12 dzień cyklu, ostatni cykl trwał 21-22 dni i przypuszczalna owu była 8-9 dnia cyklu. Jeśli tym razem miało by być podobnie ( wiem,że nie musi), a objawy owu miałam właśnie 9 dnia o czym pisałam w pierwszym poście... to dzisiaj byłabym już jakieś 3 dni po owu Więc jeśli byłoby 3 dpo i szyjka jest jak napisałam bardzo wysoko,gładka i chyba zamknięta to jak mam to zinterpretować?Oczywiście wiem,że wy nie lekarze,mój cykl może tym razem być dłuższy. Ale jeśli teoretycznie :co ol: by jednak było jak pisze to?ps. proszę o cierpliwość do mnie
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byłam u gina w domu i uspokoił mnie
Powiedział że mam jeść luteine i że w czasie terminu @ to bardzo mozliwe. I jakby się pogorszyło to mam pukać odrazu, także jestem już spokojna
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i cieszę się bardzo,że samopoczucie Twoje lepsze ![]() Leż,odpoczywaj,wcinaj lutke i będzie wszystko dobrze!!!
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki żeby nie przyszła
![]() Cytat:
Myślałam o tobie i troche sie martwiłam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4934 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A to za te ćmiczki ![]() ![]() Cytat:
Może coś znajdę dla siebie![]() Cytat:
![]() Hej kobitki No w końcu weekend Dziś byłam na małych zakupach z siorą i zakupiłam sobie bluzę... ogólnie mega fajna tylko jedno mnie wkurza,że kompletnie się nie rozciąga..tzn ciężko się ją zakłada ale jak już założę to jest ok![]() Jutro od rana jadę też na małe zakupy- musimy kupić nowe WC bo ostatnio mieliśmy małą powódź w domu Później idziemy z Tż na mecz,a wieczorkiem jedziemy na działkę więc pewnie jutro jak zajrzę to tylko na chwilkę.Miłego weekendu ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
No to
![]() ![]() Cytat:
![]() To może w klubie wkleję? Bo tak na forum nie wiem, czy można ? A u mnie jaj ciąg dalszy poszłam po pracy jeszcze do nowej przychodni na moim osiedlu, myślę sobie, skoro są nowi to może nie ma problemów z terminami ,.. no i niestety dziś nic z tego, ale panie mnie zapisały na wtorek na USG, na NFZ wyobraźcie sobie, w ogóle bez problemów, bez skierowania itp. To będzie wprawdzie mój 19 dc, ale może będzie cokolwiek widać, czy owu była, czy ne ma torbieli, czy endometrium jest ok jakby co.I okazuje się, że pod nosem miałam przychodnię, w której zapisanie się do lekarza na NFZ na kilka dni do przodu jest możliwe ![]() Jeśli trafię tam na jakiegoś fajnego gina to zdradzam mojego obecnego, jest niby dobry i niby dba o pacjentki, ale ma ich już chyba za dużo skoro mnei tak olał
|
|
#4936 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- cały 1 sezonCytat:
Ehhh... jakoś te 1,5 tyg wytrzymać![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Maru powinien być ślad po owulacji w postaci ciałka żółtego, także póki co działajcie
A testów owulacyjnych nie robisz?Luna super że wszystko w porządku. Po Twoich przejściach wcale się nie dziwię, że wolisz dmuchać na zimne. Fajnie że masz gina obok ![]() Dziękuję za Mam nadzieję że pomogą
|
|
|
|
#4938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie by było, bo pod nosem ![]() To jest nowa przychodnia i nawet nie mogę znaleźć info w necie jacy lekarze tam przyjmują, w sumie nie wiem nawet do kogo mnie zapisały ![]() Cytat:
No ale właśnie mam nadzieję, że coś tam zobaczy gin
|
|
#4939 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie czas spędziliście . Zazdroszczę.. nie ma jak to aktywny wypoczynek, a i zawsze wspomnienia zostają. Cytat:
Cytat:
To 3mamy kciuki, może się w końcu coś ruszy, bo jakiś zastój w sierpniu był. Cytat:
. Cytat:
Wiecie, że od jutra napływa do nas ciepłe powietrze i znowu będą upały po 34 st? Cieszę się, bo kupiłam sobie sukienkę na ramiączka to chociaż ją założę, a myślałam, że będę musiała czekać do przyszłego roku. Moja córcia chora. Czymś się zatruła, wymiotuje i ma rozwolnienie. Biedna. Ma też lekką gorączkę. A miałyśmy jutro w planach sesje zdjęciową nad wodospadem...Zobaczymy jak się będzie czuła. Może będzie już lepiej? Dobranoc, miłych snów...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||||
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc jakoś nie czuję się żebym była w ciąży. Owszem, piersi bolą, ale bolą zawsze przed @ więc to nie wyznacznik. I raz na jakiś czas zaczynam łapać doła, że znów się nie uda...
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc zapomnij o czuciu i cierpliwie czekaj ![]() Ja też jutro z brana wyruszam do babci na weekendzik wracam w niedzielę wieczorem pewnie już do nowego wątku oby
|
|
|
|
|
#4943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
IsiaG no dzisiaj pierwszy dzień,więc jako tako sobie radzę. Obiad ugotowałam wczoraj na 2 dni. Dzisiaj nie musiałam stać przy garach
![]() Siedziałam więc na tyłku ile mogłam i na ile dzieci dały. Poruszałam się po mieszkaniu i kulach,albo bez, delikatnie na pięcie Po poludniu już mąż w domu także luzik. Jakoś to będzie przez te kilka dni. Pszczoua brak objawów to także może być objaw ![]()
|
|
#4945 |
|
Raczkowanie
|
mam takie zagadnienie...mnóstwo moich koleżanek opowiadało mi,że jak były w ciąży to wiedziały od razu.........no normalnie od momentu po przytulaniu (jak coś wtedy można wiedzieć i czuć,skoro nawet nie ma zagnieżdżenia??)...ale one już wiedziały i już....nie wiem ile z tego jest prawdy a ile koloryzowania,ale nie chce mi się wierzyć.........
ja wiem,że można mieć przeczucie,jak w każdej dziedzinie życia-ale tyle się tego nasłuchałam,że teraz wydaje mi się,że powinnam coś czuć,...nie czuję nic i wręcz się boję,że jak sie okaże że jestem w ciąży a nic nie czułam od samego początku-to będę jakaś dziwna....... jak to jest? |
|
|
|
#4946 |
|
Raczkowanie
|
wiitam sie z wami dziewczyny!
i witam nowe panie![]() i juz jakos godzine nadrabiam to, co tu naskrobalyscie mecza mnie juz te wakacje bo nawet nie mam jak tu do was popisac..;/ heh. ae z drugiej strony szkoda, ze wielkimi krokami bedzie zblizac sie jesien.. bo w sumie dla nas dopiero zaczas sie sezon na motorek bo stal ciagle uszkodzony i czekal, az kto sie za niego wezmie a tu zaraz koniec.. a jak juz zaczelismy to trudno skonczyc.. ale dotarlam! przynajmniej na najblizsze 3 dni dawno nie mialam takich wakacji mm. ![]() gdzie nas poniesie tam jedziemy chociaz wolalabym siedziec na tylku i miec bąbelka pod serduszkiem.Lunao! ale ten czas szybko mija. tygodnie jak szybko lecą:d dopiero napisalas nam, ze jestes w ciazy a tu juz brzuch coraz wiekszy sie robi jak czytam ciebie, to az nie moge sie doczekac kiedy ja bede mogla to wam napisac.. i sie juz nie martw o nic, bo wiecej kropka stresujesz! a tak nie wolno!i Isia to samo! zaraz beda nam wklejac zdjecia z brzuchami takimi duzymi wam tez tak samo czas szybko mija?Kwitka, a my to chyba na tym samym etapie jestesmy zaczynamy dzialac, co? u mnie 14 dc takze powoli zaczynamy pracowac nad maluchem![]()
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj się obudziłam i byłam prawie pewna że @ już przyszła ale nadal nic
31dc. Znowu nieregularny... Zabieram się zaraz za sprzątanie tak mi się nie chce że masakra, zmotywujcie mnie jakoś bo nie widzę tego dzisiaj
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej! to znaczy,że nadzieja jeszcze się tli Witajcie kobietki z rana! Ja narazie jeszcze w wyrku,dzieci zjadły sniadanie,mąż w pracy. A ja już kombinuje jak tu zrobić,żeby cokolwiek w tej chacie ogarnąć Wiem,że z tą nogą nie narobie za wiele,ale normalnie nie będe chyba w stanie siedzieć i czekać aż m wróci z pracy i zrobi ![]() No to zabieram się za śniadanko
|
|
|
#4949 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wiemy już kto ten watek zakłada? Nie ma żadnej chętnej?![]() Cytat:
Że wiedziały od razu, tj. zaraz po przytulankach to nie wierzę, no bo jak mogły wiedzieć że są w ciąży, skoro jeszcze nie były Przecież plemnik potrzebuje przynajmniej ze 2 dni żeby się do jajeczka dostaćCytat:
Cytat:
|
|
#4950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
u mnie czysto ale i tak weekend spedzam w luzku na wszelki wypadek, a akurat pogoda sie robi co rok o nich zapominam ![]() Cytat:
nie wiem, ja tak nie czułam ![]() Cytat:
![]() Mi czas mega wolno mija... ![]() trzymam kciuki mocnooo za Ciebie!!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Wydaje mi się że te zaparcia mnie uwierały.. a dziś mniej wiecej jest termin @ wiec w sumie plamienia sa możliwe. Do poniedziałku wytrzymam bo dziś to jedynie do szpitala, a przeciez jak mnie zbadają to powiedza że czysty śluz...

Dopiero jak drugi raz bedzie plamka to wtedy a takto pewnie powie zebym lezała no bo co ma powiedzieć, albo do szpitala a to całkiem bez sensu bo tylko się bede stresować... tak szczerze to gdybym nie byla swiruską i nie dawała papieru pod swiatło to nawet bym tego nie zauwazyla...

. A wizytę mam dopiero 30. Ani mnie brzuch nie boli, ani mdłości nie mam. Nadzieja jeszcze w piersiach, bo nadal takie powiększone i nabrzmiałe. Brzuszek jaki był taki jest. Z wagi ostatnio spadłam.
- dziś podają kapuśniak i kurczak w jarzynkach, do tego surówki i kompocik. Mniam...

. Zazdroszczę.. nie ma jak to aktywny wypoczynek, a i zawsze wspomnienia zostają.