Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-18, 13:03   #1621
kajaja
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a to Zuzia naszej Maggie

Gratulacje!!!! ale słodziak
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 13:15   #1622
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi w necie czytałam, że krwawienie wywołuje itp rzeczy bo się wszystko otwierać zaczyna w środku ale skoro nic mi nie jest nie będę się bronić przed Tż-em
Chodzi głównie o to że w spermie są prostaglandyny, które wpływają na szyjkę macicy i mogą doprowadzić do jej rozluźnienia jaki wcześniejszych skurczy. Ja na przykład po seksie jak byłam z Paulą w ciąży krwawiłam i na drugi dzień tuliłam córę w ramionach Ale to był 40-ty tydzień. Jeśli zobaczysz ze jest ok to nie ma problemu, no albo gumki aby szyjka nie miała kontaktu ze spermą na razie.
Stary 2012-08-18, 13:17   #1623
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Można już chyba gdy pojawiają się dzieciaczki, ale uważam tak jak Tamlin, że nie ma co się śpieszyć

No dobrzeeeee.

Co do tych linków - jeżeli znajdziecie coś wartego uwagi to podsyłajcie.
Usunę też kilka linków, które są na pierwszej stronie, a są już zbędne.
Majowo- czerwcowe mamy przeniosły watek dopiero, jak już się ostatnia w kolejce rozpakowała i chyba tak by było najlepiej .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 13:20   #1624
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Majowo- czerwcowe mamy przeniosły watek dopiero, jak już się ostatnia w kolejce rozpakowała i chyba tak by było najlepiej .
I to chyba najlepsze rozwiązanie

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Choco_Blanco - Zrobię edycję wieczorem, bo teraz nie mam dostępu do laptopa, a tam mi o wiele łatwiej
Stary 2012-08-18, 13:20   #1625
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
a to Zuzia naszej Maggie

no slicznaa fryzurka zabójczamaggie zaraz bedzie jej warkoczyki zaplatac

Cytat:
Ja też słyszałam już z niejednego źródła, że żadnej, nawet najcieńszej poduszki się nie używa przynajmniej do 1 roku życia. Kołdry ja nie będę używać z tego względu, że jest wielka jak dla takiego maluszka nawet ta najmniejsza 120x90.
ja bede uzywała i poduszke i kołdre

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Chodzi głównie o to że w spermie są prostaglandyny, które wpływają na szyjkę macicy i mogą doprowadzić do jej rozluźnienia jaki wcześniejszych skurczy. Ja na przykład po seksie jak byłam z Paulą w ciąży krwawiłam i na drugi dzień tuliłam córę w ramionach Ale to był 40-ty tydzień. Jeśli zobaczysz ze jest ok to nie ma problemu, no albo gumki aby szyjka nie miała kontaktu ze spermą na razie.
tez słyszalam o tym

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 13:21   #1626
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 13:35   #1627
zielona1911
Zakorzenienie

no wlasnie tak sie zastanawialam czy moze mi potem nie chciec z ktorejs pic.
wypralam i powiesilam firanki,jak teraz pieknie w chaupie pachnie płynem
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 13:38   #1628
katiem
Wtajemniczenie

Hej laseczki

Konczi piekny opis

MAggie slicznotka z Zuzi

Ja własnie wrocilam z laboratorium. Odebralam wynik wymazu i jest ok. czyli juz wszystko mam do szpitala.
A w drodze powrotnej poszlismy z mlodym na pyszna lemoniadke do Pizza Hut.

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
mam pytanko - na poczatku to nie używa się dla dzidziusia kołderki i poduszki - tylko rożek ewentualnie kocyk - czy jak to jest??
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Też słyszałam, że niby nie wolno bo ogranicza ruchy główki Maluszka. A jak sięchce żeby głowa była wyżej bo katarek czy coś to pod nóżki łóżeczka od strony głowy trzeba dać książki żeby była wyżej. Ja chyba przez pierwszy miesiac zrezygnyję z poduszki.:

ja mam poduszeczke klinbo dostalam w prezencie, czyli tak jak pisze Elena o tych ksiazkach pod nozkami lozeczka to tutaj juz nie trzeba ich wkladac. A wpywu na kregoslup nie ma.
A do przykrycia akurat mam kocyki.
Ale rownie dobrze mozesz miec spiworek czy kolderke

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Zuzia naszej Maggie przepiękne dziewcze czuprynka pierwsza klasa

Dziewczynki poradźcie mi, może to już gdzieś było ale mi umknęło. Co myślicie o seksie w tygodniach z 3 przodu? Ja mam dopiero 32 tydzień ale no sama nie wiem ;/
Jesli lekarz nie widzi przeciwwskazan to smialo.

Cytat:
U mnie bylo podobnie tyle ze tej samej nocy mi wody odeszly. I tez 40 tydzien.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 13:40   #1629
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak właśnie mi się wydaje

Ciotka mi się pytała czego nam brakuje do małego żeby wiedziała co kupić jak przyjadą po narodzinach to już jej zapowiedziałam , że chcemy album
Stary 2012-08-18, 13:59   #1630
coventry
Raczkowanie

dziekuję Wam wszystkim za odpowiedzi
ja w sumie mam az 4 kocyki i spiworek z f&f z tesco taki do spania i 2 rożki
ale własnie miałam zamówić pościel do łózeczka i znalazłam fajną aukkcję i jest posciel z wkładem, ochraniacz, przęscierało i falbanka firmy Amy za bodajże 120 zł i tak się zastanawiałam ale w sumie kolory to albo niebieski albo rózowy sa do wyboru

jeszcze raz dzięki za odp. faktycznie każda mama sama najlepiej wie co dla maluszka najlepsze, a poza tym wszystko wyjdzie w "praniu", ja najbardziej boję się tego ulewania że może sie malenstwo zaksztusić - mam na tym punkcie jakąś schizę i może zainwestuje w tego klina żeby leżało ciut wyżej, ale to zobaczymy - czekam aż Mateuszek będzie z nami, i prawda jest taka aby kasa była to wszystko można dostać od reki w razie jak zajdzie potrzeba
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 14:20   #1631
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
ale własnie miałam zamówić pościel do łózeczka i znalazłam fajną aukkcję i jest posciel z wkładem, ochraniacz, przęscierało i falbanka firmy Amy za bodajże 120 zł i tak się zastanawiałam ale w sumie kolory to albo niebieski albo rózowy sa do wyboru

jeszcze raz dzięki za odp. faktycznie każda mama sama najlepiej wie co dla maluszka najlepsze, a poza tym wszystko wyjdzie w "praniu", ja najbardziej boję się tego ulewania że może sie malenstwo zaksztusić - mam na tym punkcie jakąś schizę i może zainwestuje w tego klina żeby leżało ciut wyżej, ale to zobaczymy - czekam aż Mateuszek będzie z nami, i prawda jest taka aby kasa była to wszystko można dostać od reki w razie jak zajdzie potrzeba
A możesz podać linka do tej aukcji, bo muszę jeszcze jedną pościel kupić?
Stary 2012-08-18, 14:21   #1632
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Co sama będziesz masować. Tż-ta zagoń do roboty, w końcu wprawę ma

Co do masowania, to ostatnio chyba w alei gwiazd jedna się żaliła że jej Tż powiedział że ma pipkę jak wiadro, bo mu ptak ciągle wypadał. Ponoć masowanie miało w tym swój udział, no ale aż tak ją rozciągnęła, czy po prostu jej luby ma mało gabarytowego
nie wierze, jakby TZ smialby sie tak odezwac, pozostalaby mu tylko Renia Raczkowska
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. Mam wiadomości od
Marty 198622 - Cześć. U nas jakoś leci, leże cały czas, na razie o wypisie nie ma mowy bo rano wyszły duże skurcze na ktg a po badaniu okazało się że szyjka gotowa do porodu.
Serdecznie pozdrawia Was, Wasze brzuszki i narodzone dzieciaczki

Ja właśnie wróciłam z pożegnania 2 pracownic - odchodzą na emeryturę. Mały troche broi i nie daje Mamusi spać, ale jakoś musze go przekonać, bo już padnięta jestem.
Do jutra dobranoc

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
tez tak myslałam

hejka znowu robi sie cieplo i nogi puchna ehhh

a my dzis na suwaczku 33 tydzien wiec wkraczamy w 34i 49 dni do porodu aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry
Myślałam,że już przeczytam coś dobrego o Maggie ale widze musze czekać dalej.

Marta tez tak szybko do Nas nie wróci,oby tylko wytrzymali do bezpiecznego okresu

My dzisiaj na suwaczku mamy 32 tydzien,wiec wkraczamy w 33:kwiaty: z tej okazji imrezka i soczek

Cytat:
Sms sprzed minuty:
Wczoraj o 20.10 po masakrycznym porodzie Zuzia przyszła na świat ma 50cm waży 2770g i 10 punkcików dostała Udało się sn niestety z nacięciem bo była odwrotnie główką ułożona. Mój maleńki okruszek szczęścia. Pozdrawiamy ciotki wizażowe.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

No i od rana się spłakałam Mamy kolejne dziecko...
Maggie jeszcze pisze że Malutka cały czas przy piersi by chciała być, taki głodomorek z niej
gratulacje!!!!
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
.. to tak w skrócie opis nadrodzin naszej Księżniczki ...

W niedziele 12 sierpnia czułam jak jak zwykle, rozdrażniona, wsio mnie wkurzało … spuchło mi się jeszcze bardziej – paluchy to serdelki i niewygodnie wsio robić było .. postanowiłam, że w poniedziałek odbiorę badania i zrobię sobie próby nerkowe … bo przecież to na pewno jest cośnie tak … położyłam się wcześniej spać ale po 3 h byłam wyspana, wstałam, posiedziałam na wizażu i około 1 mąż mój kochany przypełzał abym poleżała chociaż z nim do rana .. to pomaszerowałam do sypialni i idąc do łózka uderzyłam się w mały palec – ale zabolało yhhh chyba sobie go skręciłam pomyślałam, położyłam się i wstałam na siku … patrzę a tu coś w mojej muszli śluzowatego, wróciłam do łóżka i mówię że jakiś śluz poszedł – mąż pyta zabarwiony? Mówię że biały ale mało go .. to spokojnie pewnie śluz bo ostatnio go więcej no i leżymy po czym o 1:25 coś mi się popuściło ( tak myślałam) wstaję a tu zemnie leci – mówię do męża ooo ooo chyba wody mi odchodzą, przynieś ręcznik bo zaleje panele a dopiero co je myłam, to on biegusiem po ręcznik i mówi nieme to nie wody zsiekałaś się … ale mi to na sikanie nie wyglądało więc ręcznik między nogi i do wanny, a tu dalej sobie leci… więc umyłam się, ubrałam i o 1:54 pojechaliśmy na IP tam już wszystko było jasne, że wody odeszły i podczas badania poszedł śluz – leje się jak z cebra Pani Dorot, rozwarcie na jeden palec – to dziś rodzimy .. usłyszałam .. na co mówię że nie bardzo bo nie mam komody .. pani doktor się uśmiała i mówi na porodówkę .. więc podali mi jeszcze zastrzyk na płucka dla małej ze względy na ten mój termin który wg prenatalnych utrzymywał się stale o 1 tydzień później… podpięli pod ktg, gdzie skurcze były minimalne ja ich nie czułam ni w ząb, tętno piękne Duśki – wsio ok. .. więc zastrzyk dostałam o 2:58, na porodówce była cisza, jako pierwsza przybyłam na trakt i położna powędrowała z nami na 4 sala gdzie pięknie wszystko wyglądało .. materac duży, worek sako, drabinka, piłka, krzesło, poducha, sznur – sala super … kazano się nam rozgościć i ułożyć wygodnie na worku … mąż w tym czasie szybko do domu wrócił bo musiał autko odstawić pracownikowi aby mieli jak na oddział pojechać i przybył do mnie przed 6 razem z moją siostrą i prowiantem bo wszyscy głodni – jednak jeść mi nie dało … położna prze 7 zrobiła badanie i rozwarcie na 3 palce a bóle średnio co 7 minut …. Więc sis wróciła do domu a mąż zemną na trakt .. spacerowaliśmy sobie, braliśmy prysznic, korzystaliśmy z dogodności jakie były dostępne … mąż podtrzymywał mnie przy każdym skurczu który był silniejszy (stawał za mną i unosił mi brzuszek w skrzyżowanych palcach – polecam – ukojenie !) między skurczami dzwoniliśmy do przyjaciół którzy rodzili z nami śmialiśmy się i tak trwało sobie wszystko do około 11 .. kiedy opadłam z sił troszku … wróciliśmy na salę i ukojenie dawała piłka i drabinka … mąż masował mi plecki i całował brzusio próbując nakłonić małą by szybciej wyszła na świat …. Położna co pewien czas sprawdzała czy rozwarcie postępuje i robiła masaż szyjki – niezbyt miłe ale łudziłam się że pomoże… podano mi gaz rozweselający którego się bałam aby nie stracić kontaktu z mężem i położną … jeden raz sobie wciągnęłam i podziękowałam .. O 12 zrobiono kolejne badania i zażądaliśmy ordynatora gdyż zbliżało się 12h do odejścia wód a akcja stała, ordynator stwierdził że dajemy kroplówkę na rozwarcie .. to około godziny 13 było ale w tym czasie zaczęły rodzić 3 kolejne kobitki i moja kroplówka odeszła na drugi plan, kiedy chciano ja podłączyć około 13:20 rozwarcie było na 10 palców .. więc zaproponowali nam łóżko do rodzenia – zgodziliśmy się … ale przed wejściem na nie położna na krześle zrobiła mi ostatni masaż który dość mocno był odczuwalny …. Ułożono mnie na prawym boku – 3 skurcze i przekręcono na lewy bok gdzie usłyszałam, że o 15 dostanę kolejny zastrzyk – mówię jaki zastrzyk jak ja rodzę już czuję że mała nisko - na co pani doktor, spokojnie tak szybko to jeszcze nikt nie urodził bez postępu akcji … troszkę się zdenerwowałam na co mój mąż że sami sobie urodzimy i że mam krzyczeć i przeć brzuchem – hmmm se myślę dobre sobie ! … po dwóch partych skurczach pokazała się główka na co położna w krzyk – Ona rodzi ubieram się, po lekarza dzwonić … mąż obserwował główkę i tylko kazał mi czekać aby mógł widzieć czy mała ją dobrze przekręca – cały czas podtrzymywał mi nogę w górze bo już sił nie miałam … o 14:58 ostatni raz zobaczył główkę i przyszedł skurcz – żona teraz ostatni raz przemy i kończymy tę imprezę – minęła 15 … po czym zobaczyliśmy naszą kruszynkę …. Mała po chwili zapłakała, położona mi ją na piersiach i otulono ją .. a ona swymi wielkimi oczyskami patrzyła na nas i wystawiła języczek .. łzy .. radość … i cały ból odszedł w zapomnienie …. Po 14 minutach urodziłam łożysko, położna powiedziała, że nie pękłam, że mam otarcia na wargach i je zaceruje, więc się zgodziłam, małą wzięli na ważenie więc mąż pobiegł z nią co by mu jej nie podmienili … później poleżeliśmy przez godzinkę na Sali gdzie nas obserwowano …
Mała jest wcześniaczkiem zakończony 36t dostała 10 pkt, waga 2532 i 50 cm … cały poród trwał 13h 36 minut … tak więc 13stego po 13stu godzinach nasze marzenie zostało spełnione i zaczęliśmy nowy rozdział w naszym żuciu …

Życzę Wam wszystkim takiego wsparcia w partnerze bo gdyby nie on to chyba nie byłoby tak pięknie … mimo bólu który jest jedynym w swym rodzaju …
cudny tz, super opis... no i malusia tak pieknie spi
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki to dzisiaj która rodzi?
u mnie remontu ciąg dalszy, dziś znów teściu pomaga męzulowi ,a ja się lenię:brzydalidę zaraz do sklepu po coś słodkiego do kawki
w ogóle mam złe przeczucia, że po odstawieniu fenka w poniedziałek to Jagódka za długo nie wytrzyma w brzuchu, bo w nocy coś mnie brzuchol pobolewał, mimo, że leżałam cały dzień

dziś oficjalnie kończymy 36 tc i zaczynamy 37:partypijemy:także soczek dziś stawiam znów, bo znalazłam chwilę, by wejsc na wątek

w poniedziałek mam wizytę i odstawiam fenka tylko nie wiem czy mam brac go w poniedziałek do wizyty czy nie:rolleyes hm... jak myślicie?

w ogóle we wtorek są mojego taty urodziny i chciałam pojechać na cmentarz zapalić mu świeczkę ale chyba pojadę jutro, puki jestem jeszcze na fenku. Spora góra od parkingu do grobu, a bez fenka to wolę nie ryzykować takich wypadów

konczita to siem wzruszyłam. Śliczny opis i dla męzula spisał się na medal.

pozdrowienia dla Iwonci i Martusi

klaski witamy Zuźkę ,pozdrawiamy i dużo, dużo zdrówka dla malutkiej gratulacje dla Maggie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

także jak na razie to życzę wam kochane udanego dzionka i do zobaczyska może uda mi się jeszcze dzisiaj zajrzeć do Was jak mężul będzie z tatem robił przedpokój
za kolejny tydzien!
Cytat:
a to Zuzia naszej Maggie

slodziutki rozczochraniec
Stary 2012-08-18, 14:22   #1633
karolluki
Raczkowanie

Hej mamusie
Nie miałam czasu wcześniej tu zajrzeć A teraz nadrobiłam te kilka ostatnich stron i siedzę i beczę
Serdeczne gratulacje dla Maggie Zuzia prześliczna i taką ma boską czuprynkę

Konczi a twój opis porodu po prostu mistrzostwo świata i oczywiście brawo dla męża, dzielna chłopina, ani na chwilę nie stracił zimnej krwi, mam nadzieję że mój też sobie jakoś poradzi
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 14:31   #1634
coventry
Raczkowanie

tamlin prosze bardzo
http://allegro.pl/7-el-posciel-120x9...550081013.html

wiem że jest bardzo dobra jakościowo - mam z ich firmy rożek
jeśli jestes zainteresowana to popatrz na alegro na amyoutlet - mają sporo aukcji - jeśli lubisz i masz szczęscie w licytowaniu to warto spróbować
http://allegro.pl/posciel-15-el-120x...566050540.html
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 14:48   #1635
kraven
Zakorzenienie

Zuzia przesłodka

Konczi super opis porodu. Jak się go czyta to wcale nie wydaje się taki straszny

Właśnie wróciliśmy z Festiwalu smaku. Nabyłam konfitury chlebek prosto z pieca i syrop agrestowy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:03   #1636
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
a to Zuzia naszej Maggie

śliczna księżniczka !!!!!
się udała tatusiowi hihi .. no i jest pięknie

Cytat:
Konczitko - Pozwolisz, że wstawię Twój opis porodu?

oczywiście ale może błędy poprawię heheh

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Konczi moge wyporzyczyc Twojego meza do porodu?

ooo i będzie mógł naprawić swój wielki błąd gdyż zapomniał kamery i bardzo ubolewa nad tym

Dziewczynki zobaczycie, że wkrótce będziecie opisywać swoje piękne chwile ... ale jedno jest pewne że zapamiętamy ten czas do końca życia .. to ciepło i spojrzenie które dziękuję za pierwsze wspólne chwile ....
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:04   #1637
colds
Zakorzenienie

Usunęłam kilka linków z pierwszej strony. Które jeszcze wyeliminować??
Stary 2012-08-18, 15:10   #1638
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
tamlin prosze bardzo
http://allegro.pl/7-el-posciel-120x9...550081013.html

wiem że jest bardzo dobra jakościowo - mam z ich firmy rożek
jeśli jestes zainteresowana to popatrz na alegro na amyoutlet - mają sporo aukcji - jeśli lubisz i masz szczęscie w licytowaniu to warto spróbować
http://allegro.pl/posciel-15-el-120x...566050540.html
Dzięki. Muszę popatrzeć i jakąś w końcu wybrać

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Aaaaaaaaaa i mam wiadomość od Iwonci:
Nadal jest szpitalu, ciśnienie ma dobre, ale w moczu wyszło białko i bakterie. Dostaje depresji i jak będzie dobrze to w poniedziałek chce wyjść na żądanie.
Stary 2012-08-18, 15:16   #1639
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Czesc dziewuszki melduje ze jestem w domciu dzis mnie wypisali, okazalo sie ze to nie wody, tylko w trakcie wymiotow pecherz nie wytrzymal - ale nic nie czulam i cala bylam mokra masakra tak sie wystraszylam..wszystko jest dobrze, ale 4 dni musieli mnie poobserwowac
dziekuje za wszystkie kciuki , jestescie kochane
stesknilam sie za Wami. ale mam nadrabiania

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:18   #1640
colds
Zakorzenienie

niegrzeczna - Dobrze, że wszystko w porządku! I witamy
Stary 2012-08-18, 15:19   #1641
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Aaaaaaaaaa i mam wiadomość od Iwonci:
Nadal jest szpitalu, ciśnienie ma dobre, ale w moczu wyszło białko i bakterie. Dostaje depresji i jak będzie dobrze to w poniedziałek chce wyjść na żądanie.
Biedna tyle ją tam trzymają w tym szpitalu , a ciśnienie już w porządku ... no a na to białko i bakterie w moczu pewnie dostaje jakieś leki , które równie dobrze można brać w domciu ... no ale tak to już jest jak się trafi do szpitala ...
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki melduje ze jestem w domciu dzis mnie wypisali, okazalo sie ze to nie wody, tylko w trakcie wymiotow pecherz nie wytrzymal - ale nic nie czulam i cala bylam mokra masakra tak sie wystraszylam..wszystko jest dobrze, ale 4 dni musieli mnie poobserwowac
Super że wróciłaś i że wszystko w porząsiu
Stary 2012-08-18, 15:24   #1642
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź
Szczebelki mi nie straszne, lubię takie żmudne robótki
Chociaż teraz nawet po założeniu skarpetek jestem wypompowana, więc może być ciężko
Moje już jakiś czas dumnie stoi
Cytat:

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Biedna, ja dzis tez mialam stresa przed odbiorem wyników moczu, ale u mnie bo tym antybiotyku wsio okej. A czemu nie chcą jej wypuścic?

Cytat:
Witamy niegrzeczna, pewnie miałas stracha co z tymi wodami, nadrabiaj spokojnie

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:25   #1643
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Witam spowrotem i cieszę się że wszystko dobrze
Stary 2012-08-18, 15:33   #1644
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:

Choco_Blanco - Zrobię edycję wieczorem, bo teraz nie mam dostępu do laptopa, a tam mi o wiele łatwiej
Widzę że już jestem na liście. Dzięki
Jak jeszcze będziesz coś edytować to możesz przy okazji dopisać że będzie dziewczynka Liliana

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Moje już jakiś czas dumnie stoi

Biedna, ja dzis tez mialam stresa przed odbiorem wyników moczu, ale u mnie bo tym antybiotyku wsio okej. A czemu nie chcą jej wypuścic?

Witamy niegrzeczna, pewnie miałas stracha co z tymi wodami, nadrabiaj spokojnie
Ja łóżeczko mam już 1,5 miesiąca i tż dopiero teraz skończył je przygotowywać do malowania. Taki miał chłopina zapał... dlatego za samo malowanie wolę sama się zabrać

Dziewczyny, czy któraś z Was ma może wózek jedo fyn 4 ds? Albo nie ma, ale może coś o nim powiedzieć?
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:36   #1645
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dziekuje za mile powitanie kobietki Wy moje
oj mialam stracha, niezlego..
lekarz moj jak mial dyzur w szpitalu taki zdziwiony co ja tu robie i mowi ze mnie by sie tu nie spodziewal, bo cala ciaze wszystko ok.
Gdyby nie pogawedki z Asiuulka, pewnie bym sie tam zanudzila a tak to przeszlam sie tu i tam, widzialam jak to wyglada mniej wiecej .
Lezala ze mna dziewczyna w 42 tyg i wczoraj ja dopiero ruszylo, tak sie darła w nocy ze pielegniarki wszystkim drzwi zamykaly bo ja bylo wszedzie slychac- biedna.
Kolejne 2 babki na podtrzymaniu ciazy - pierwsza lezala 3 tyg, druga tydzien i zostalo jej jeszcze 5
takze ja marudzilam a lezalam tylko 3 dni
Poza tym odebralam wyniki tego paciorkowca- nic nie wyhodowalam
W poniedzialek dopiero bede miec wypis, ide tez na kolejne badanie tak jak Wam wczesniej pisalam Hiv, Hbs itd

nadrabiam i konca nie widac

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:47   #1646
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:

byle to nie zatrucie ciazowe trzymam kciukasy, badz dobrej mysli!
Cytat:
super, ze juz wrocilas no i widzisz, wszystko ok
Stary 2012-08-18, 15:48   #1647
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Może niech lepiej posiedzi w szpitalu

Cytat:
cześć napędziłaś nam stracha super, że wszystko ok!

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:48   #1648
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje za mile powitanie kobietki Wy moje
oj mialam stracha, niezlego..
lekarz moj jak mial dyzur w szpitalu taki zdziwiony co ja tu robie i mowi ze mnie by sie tu nie spodziewal, bo cala ciaze wszystko ok.
Gdyby nie pogawedki z Asiuulka, pewnie bym sie tam zanudzila a tak to przeszlam sie tu i tam, widzialam jak to wyglada mniej wiecej .
Lezala ze mna dziewczyna w 42 tyg i wczoraj ja dopiero ruszylo, tak sie darła w nocy ze pielegniarki wszystkim drzwi zamykaly bo ja bylo wszedzie slychac- biedna.
Kolejne 2 babki na podtrzymaniu ciazy - pierwsza lezala 3 tyg, druga tydzien i zostalo jej jeszcze 5
takze ja marudzilam a lezalam tylko 3 dni
Poza tym odebralam wyniki tego paciorkowca- nic nie wyhodowalam
W poniedzialek dopiero bede miec wypis, ide tez na kolejne badanie tak jak Wam wczesniej pisalam Hiv, Hbs itd

nadrabiam i konca nie widac
Dobrze że wszystko w porządku i długo Cię nie trzymali
Leżenie w szpitalu przez kilka tygodni to musi być koszmar...

A ja próbowałam wstawić zdjęcia z brzuszkiem na maila, ale chyba coś pokićkałam i się nie dodało do mojej zakładki
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 15:56   #1649
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
no właśnie też mnie to dziwi, bo przecież ona sama nie jest religijna, dla niej ważniejsza wydaje jest impreza po niż sam chrzest swoich dzieci do kościoła nie prowadzała, sama też nie chodzi więc czego oczekuje od swego syna? że raptem przykładnym katolikiem się stanie?

ale widocznie to taka pozorantka, martwi ją, co ludzie powiedzą... a mnie to guzik obchodzi tym bardziej, że gdy przyjeżdżam tam, gdzie mieszkaliśmy przez ostatnie 5 lat to ludzie nawet dzień dobry nie odpowiadają, taki ciemnogród... a ona jeszcze martwi się, że wezmą ją na języki...

Kasia, a Wy też macie wątpliwości czy chrzcić czy nie?
my zdecydowalismy ze ochrzcimy ale wtedy kiedy sami tak zadecydujemy. moj tz mjial np 4 lata planujemy tak pozna wiosna albo jak juz bedziemy miec rok

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
.. to tak w skrócie opis nadrodzin naszej Księżniczki ...

piekny opis, wzruszajacy a meza to masz cudownego!!!!!!!
mam nadzieje, ze moj tez sie sprawdzi

aduni slicznie w niebieskim

Cytat:
a to Zuzia naszej Maggie

aaaaaaaaaaaa jaka piekna te wloski

Cytat:
a jak to jest z odchowalnią, kiedy tam się przenosimy, aż ostatnia z naszego wątku urodzi? sorry jeśli to dziwne pytanie ale ciekawi mnie jak to tutaj działa
mysle ze najlepie by bylo jak sie wszystkie rozpakujemy

Cytat:
a gdzie to słyszałaś jeśli można wiedzieć? pierwszy raz coś takiego słyszę
a co to za różnica czy grubszy kocyk czy kołderka? kocykiem też się może poddusić...
poduszki nie wolno ze względu na kręgosłup jest sporo o tym na necie, mozesz tez zapytac lekarza

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Też słyszałam, że niby nie wolno bo ogranicza ruchy główki Maluszka. A jak sięchce żeby głowa była wyżej bo katarek czy coś to pod nóżki łóżeczka od strony głowy trzeba dać książki żeby była wyżej. Ja chyba przez pierwszy miesiac zrezygnyję z poduszki.[COLOR="Silver"]

dokladnie najelpeij wlasnie podlozyc np ksiazke pod materacyk od strony glowki

Cytat:

na poczatku bede uzywac rozka a potem spiworek, mam 2 i masz racje KAZDA mamuska bedzie wiedziec co najlepsze dla swojego malucha

niegrzeczna dobrze ze juz jestes z nami z powrotem

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-08-18 o 16:06
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 16:06   #1650
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Najważniejsze że wszystko dobrze i jesteś z powrotem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości