|
|
#2821 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
+ jw .
|
|
#2822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A niby czemu miałabym oszukiwać? :P Z dnia na dzień staram się zwiększać, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej ;] Jutro się ważę, więc okaże się czy znów "urosłam" ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2012-08-19 o 08:53 |
|
|
|
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
Lekkie P:
I. Owsianka sernikowa (gotowana z twarogiem, wanilią i żółtkiem) z migdałami, brzoskwinią, rodzynkami, suszonymi daktylami i łychą masła orzechowego; kawa z mlekiem. II. Naleśniki pełnoziarniste z kurczakiem, szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami, sok marchwiowo- bananowy. III. Filet z dorsza smażony na oliwie, pół woreczka brązowego ryżu, surówka z kalarepy ze śmietaną, szklanka kompotu domowego ze śliwek. IV. Duuuży kawałek sernika na zimno z jagodami, bananem i galaretką; kawa z mlekiem, dwa paski gorzkiej czekolady. V.Jajecznica z dwóch jaj z cukinią + dwie kromki razowca z masłem, sałatą, serem pleśniowym, pomidorem i szczypiorkiem; kubek kakao na mleku, kilka śliwek, garść suszonych daktyli.
Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj... Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2012-08-19 o 14:27 |
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Ładnie II Dorzuciłabym jakiś sos np. czosnkowy, koperkowy do tych nalesników III Zgubiłaś albo pomyliłaś numery IV Jeśli na prawde spory to ok V Ładnie Ogólnie jadłospis ładny ale jak dla mnie na U nie na P
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No niestety, waga troszkę poleciała w dół, dlatego też znowu P.Nie pomyliłam numerków, zgubiłam III Już edytuję.
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2828 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Mam do Was pytanie. Jestem na R, jem zazwyczaj 4 posiłki dobrze zbilansowane. Zastanawiam się nad wprowadzeniem 1 dnia w tygodniu, w którym mogłabym jeść to chcę, oczywiście w granicach rozsądku. Czy to utrudni mi chudnięcie czy wrecz przeciwnie przyspieszy metabolizm? a może to za często? czy ktoś coś takiego stosował??
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to nie utrudni Ci diety a pomoże. Podkreślam ze dietę układali jej specjaliści.
|
|
#2830 |
|
BAN stały
|
P:
ś:bułka pełnoziarnista, z masłem sałatką, rzodkiewka,plaste szynki, kilka plastrow pomidora, szczypiorek,2listki bazyli 2ś:jogurt nautralny,(105kcal) cały batonik chałwowy(280kcal), pol filizanki mleczka zageszczonego slodzonego o:talerz rosołu z kluseczkami lanymi, piers z kurczaka smażona(zdjeta panierka-no ale po prostu do panierki sie nigdy nie skusze: ( ) , 4ćwiartki pomidora,2/3łyżki risotta p:pucharek lodów, kawałek ciasta BLOK, pół gruszki k:bułka pełnoziarnista, z masłem sałatką, rzodkiewka,plaste szynki, kilka plastrow pomidora, szczypiorek,2listki bazyli 2k:buleczka masl. z masłem i jogurt i szkl. mleka prosze o ocene
|
|
|
|
#2831 | |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() moje grzeszne U: 1. 2 kromki zwykłego chleba z margaryną, serkiem do smarowania śmietankowym (taki łowicki, całe opakowanie ma 294 kcal, zjadłam pół), pomidorem i cebulę, papryki pół troche potem 2 śliwki 2. rosół z makaronem, marchewką, pietruszką (mała porcja), potem ziemniaki, kotlet z zpiersi z kurczaka smażony w panierce, buraczki 3. 2 jabłka, trochę jeżyn 4. i tu mój kompuls, rozłozony w czasie: kawałek drożdżowego z masą serową, kruszonką, 3 wafelki, 6 cukierków (raczki, fistaszkowe) 5. 2 kromki chleba z margaryną, polęwicą, pomidorem i cebulą dziewczyny poradźcie, proszę dlaczego tak mam że teraz nie potrafię odmówić sobie słodkiego? kiedyś umiałam, a teraz jak już jestem na dobrej drodze, żeby nie zjeść to zaraz jestem mega zdenerwowana, a jak już sobie pozwolę na słodkie, to to mija, tylko czuję wyrzuty help ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
gdyby nie ta 2 kolacja, to byloby takie mocne U, tak myślę ale wiesz, podziwiam Cię za to, że nie dojadasz między posiłkami, ja tak niestety mam |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2833 |
|
Raczkowanie
|
dziekuję Ervisha za ocenę
myślisz że jedzenie tak w weekendy nie spowoduje że przytyję? a co do słowa kompuls, to przecież to co ja zjadłam to jest bardzo dużo ;O |
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo??????? Widze ze masz zamazany obraz co do ilości
|
|
#2835 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dam znać jak to działa
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a potem sabilizacja Moje U I dużo granoli czekoladowej z serkiem wiejskim, wiśnami i orzechami laskowymi II duża grahamka na pół obie z pastą z Lisnera z mozarellą, gruszka (odradzam pasty ) III makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i fetą IV Lód Opera Mini z Biedronki w wersji czekolada-truskawka-śmietanka, orzechy arachidowe V będą grube placki na sodzie z zsiadłego mleka (sodziaki) z dżemem z domowym dżemem z czarnej porzeczki
|
|
#2837 |
|
Raczkowanie
|
Ervisha, dużo, tzn. ile? pytam bo właśnie interesuje mnie ile jesz tej granoli
jak czasem kupuję saszetki np. musli (te małe- 50g) to nie najadam sie jedną taka na ile starcza ci opakowanie granoli Sante? |
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A granolę 350g kupiłam niedawno i jadłam ją może 2 , 3 razy bo nie więcej i została mi może garść na jutro bo planuję fajną owsiankę z jej udziałem . czasami jak kupuje musli czy płatki to jak mam ochote to siadam i zjadam 3/4 paczki na raz na sucho . Czasem dodaje ją jako posypka do gofrów, naleśników, deserów np. lodów to co Ci mogę powiedzieć na ile ![]() Ja sie tymi saszetkami nie najadam. zawsze dodaje jeszcze orzechy, migdały itp. Najpierw jadłam w miseczkach 0,500 l potem sie przerzuciłam na te większe bo najadałam sie na krótko i wymieszac nie mogłam. Platki jem bo lubię i mi bardzo smakują, ale prawda jest taka ze musze zjesc ich więcej by sie najesc. pieczywo jakos mnie bardziej syci a kilka cukierków i 3 wafleki to nie jest dużo. my z siostrą potrafimy zjesc na raz ponad połowę szarlotki pieczonej w prodiżu czy sernika z 1,5 kg sera z kruchym ciastem i to każda tyle z osobna To można powiedzieć że jest dużo. I jakoś nie mówimy ze to napad. Chemy to jemy
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-08-19 o 17:48 |
|
|
|
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wrzucam swoje U/R i proszę o ocenę I bardzo duża (naprawdę bardzo duża, jak dwie normalne ) kromka chleba razowego z ziarnami z masłem, sałatą, ogórkiem, pomidorem i domową pieczoną wędliną; mały banan; kawa z mlekiem i łyżeczką cukru II porcja spaghetti z pełnoziarnistym makaronem, sosem pomidorowym i drobiowym mięsem mielonym III serek wiejski z 3 łyżeczkami niesłodzonych powideł śliwkowych i łyżką słonecznika IV ok. 150 gram filetów śledziowych bez zalewy, jakieś warzywa do pochrupania + pokrzywa do picia, dużo wody mineralnej, z aktywności 1 level 30 day shred
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
tak
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie ale robi sie je prosto
ok 2 szklanek mąki 1 szklanka zsialego mleka pół łyżeczki sody szczypta soli To wszytko wlewasz do miski i zagniatasz ciasto. jesli klei sie do rąk dosypujesz mąki. potem formujesz z tego placki (ciasto dalej będzie lekko klejące) rozgrzewasz tłuszcz na patelni i smazysz placki z obydwu stron. Najlepiej smakują z dzemem A mleko tez robimy z mamą same. Jak nam zostanie lub zkiśnie mleko w lodówce to wstawiamy je w ciepłe miejsce aż sie zsiadzie I nie ma żadnej niestrawności ;D
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie by na mysl nie przyzlo by kupowac zsiadle
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ponawiam prośbę...
|
|
|
#2847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dziel warzyw na połówki- witaminy i cenny błonnik, nie warto .---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
! Oprócz pasty
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2012-08-19 o 19:43 |
||
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
R
Niedziela: Śniadanie: bułka ciemna z masłem i chudą szynką II śniadanie: koktajl (banan, nektarynka, jogurt grecki, musli, otręby) Obiad: pierś kurczaka gotowana w wodzie z 2 łyżkami sosu pomidorowo pieczarkowego ze słoika (gotowe,kupione) plus pół woreczka ryżu brązowego Podwieczorek: 2 jabłka Kolacja: bułka ciemna z ziarnami z masłem i chudą szynką, ogórek zielony Ruch: godzina fitness Do picia: woda Co najlepiej zjeść po fitnessie? |
|
|
|
#2849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za ocenę! Kurcze, a mi się wydawało, że tak strasznie dużo jem Jestem bardzo najedzona, w ogóle nie chodzę głodna, ale to pewnie przez ilość tych warzyw... Ostatnio chudnę około 1 kg na 2 tygodnie, chciałabym żeby było więcej stąd może tak uważam żebym nie zjadła za dużo. Hm a co polecasz jako dodatkowe NNKT? Bo nie mam pomysłu. A co do chleba w kolacji- chciałam zapytać czy to nie za późno na węgle jeśli zjadam tą kolację koło 20 ? Myślałam, że najlepiej żeby to było samo białko. Ale wciąż się uczę i dziękuję za rady
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

+ jw .

dlaczego tak mam że teraz nie potrafię odmówić sobie słodkiego? kiedyś umiałam, a teraz jak już jestem na dobrej drodze, żeby nie zjeść to zaraz jestem mega zdenerwowana, a jak już sobie pozwolę na słodkie, to to mija, tylko czuję wyrzuty 

Dużo??????? Widze ze masz zamazany obraz co do ilości
)
Jestem bardzo najedzona, w ogóle nie chodzę głodna, ale to pewnie przez ilość tych warzyw... Ostatnio chudnę około 1 kg na 2 tygodnie, chciałabym żeby było więcej stąd może tak uważam żebym nie zjadła za dużo. Hm a co polecasz jako dodatkowe NNKT? Bo nie mam pomysłu. A co do chleba w kolacji- chciałam zapytać czy to nie za późno na węgle jeśli zjadam tą kolację koło 20 ? Myślałam, że najlepiej żeby to było samo białko. Ale wciąż się uczę i dziękuję za rady