Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 12:01   #1771
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Zwariuję, pić 1 kubek herbaty przez 7 godzin, żeby dostał w środku..... no nic, chyba spróbuję zgrzeszyć spritem, bo tak chce mi się pić, że aż mnie głowa boli...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ja dla mnie sorry za określenie ale mam głęboko gdzieś te śmieci nie mam zamiaru kupska prać co chwile i wieszać pieluch po kątach jak mam taki luksus w postaci pamperów, jak nie masz kasy to nie trzeba firmy Pampers za niewiem 80zł czy ile tylko jakies tańsze.
zmęczona, nie wyspana i jeszcze latac prac pieluchy nie dzieki
ale kochana tak będzie ze wszystkim, poprostu musimy nauczyc sie nikogo nie przekonywac i nie obrazac ze ktos nie rozumie naszych pogladów. a dyskusji nie unikniemy. ja tam uwazam ze dobrze jest poznac inny punkt widzenia
zastanawiałam się właśnie ze względu na te śmieci - staramy się ich za wiele nie produkować, nie chodzi o kasę; no i o niepłodność jeśli będzie chłopiec
chciałam się dowiedzieć, czy ktoś korzystał tu na forum, bo w sumie niewiele jest opinii, pewnie ludziom się nie chce po prostu

obrażam kogoś?
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 12:04   #1772
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
też nie chcesz spać z dzieckiem? dlaczego?
Bo uważam, że nie jest to zdrowe ani dla mnie ani dla dziecka. Wydaje mi się, że dziecku będzie gorąco spać z nami, poza tym bałabym się, że zrobię mu krzywdę. Nie wiem.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 12:05   #1773
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
To chyba jedyne takie info, by robic od 12+, na razie spotkalam sie ze wszystkimi informacjami 11+ (dokladniej 11+4)..

Niewazne, to juz szczegoly, srednio przyjmujac 12+, 13+ beda najodpowiedniejsze
jak ja byłam w 10 tyg i 6 dniu to wyszlo ze dziecko jest wielkoscia na 11 tydzien i 3 dzien. była kość nosowa wiec dobrze. i karczek na 1,3mm wiec tez dobrze. ide jeszcze 27.08 na usg to bedzie 12 tydzien i 6 dzien chyba ze dziecko znowu bedzie do przodu. jak teraz bedzie do przodu znowu to zmienie termin juz dlugosc tygodni bo narazie licze od owulacji.

noi mam dziś równo 12 tydzień !
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A na te prenatalne USG lekarze Wam zalecili, czy same chcecie? Bo to chyba jest zalecane po 30roku życia? Napiszcie jeśli możecie jak to jest z tymi badaniami? ja ide na wizyte w sobote bede w 11tyg.i 3dni. lekarka pewnie zrobi mi usg ale nie wiem czy takie genetyczne czy zwykle i czym sie one różnią? Mam 25 lat-czy wiek ma coś do tego? Qrcze boje się, zeby wszystko na USg wyszło ok- a jak tak będzie będę najszczęsliwsza na swiecie
lekarz zlecil i sama chce bo to najwazniejsze badanie.
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Sorry ale ja bym zmieniła lekarza, który odradza mi obowiązkowe usg. To jakieś chore. Jakiś niedouczony dupek.
zgadzam sie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 12:05   #1774
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Witam dziewczynki jestem tu nowa więc spokojnie zaczne nadrabiać to co piszecie

Jestem w 5 tyg ciazy i mam wiele pytań do was
Zacznę od pierwszego Kiedy mogę isć na zwolnienie...??
Mam taką pracę gdzie się nosi skrzynki kładzie brzuchem na ladę itp a nie chcę by moje dziecko było chorę

Pozdrawiam was i wasze maluszki

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 12:05   #1775
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

masz jakieś wykształcenie psychologiczne? na podstawie tego co ktoś pisze nie wywnioskujesz jaka ona jest, bo skąd wiesz ile w tym prawdy? może mówi tylko trochę a cos ukrywa może nie. widzisz że dziewczyna nie chce o tym gadać, może ma problem może nie, ale napewno nie twój. daj już jej spokój i nie kontynuuj jak ona nie chce. koniec.

.
Rozmowa na ten temat już dawno skończona, więc nie ma co się ekscytować. Więc nie do końca wiem czemu to służy, wcinanie się między wódkę a zakąskę po fakcie. Bo chyba nie jej zakończeniu , skoro stawiasz kolejnych kilka pytań ?
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 12:07   #1776
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
zastanawiałam się właśnie ze względu na te śmieci - staramy się ich za wiele nie produkować, nie chodzi o kasę; no i o niepłodność jeśli będzie chłopiec
chciałam się dowiedzieć, czy ktoś korzystał tu na forum, bo w sumie niewiele jest opinii, pewnie ludziom się nie chce po prostu

obrażam kogoś?
nie obrazasz.

nie rozumiem z tą niepłodnością jesli chłopiec?

Stary 2012-08-21, 12:08   #1777
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość

mnie ostatnio uświadomiono ze możesz iść na L4 jak tylko lekarz ginekolog stwierdzic ciążę

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:

domyslam sie, że jąderka gotuję sie w pampersie
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 12:10   #1778
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Mam taką pracę gdzie się nosi skrzynki kładzie brzuchem na ladę itp a nie chcę by moje dziecko było chorę

witamy i gratulujemy
domyslam sie że odrazu skoro praca może zagrażać ciąży
Cytat:
Rozmowa na ten temat już dawno skończona, więc nie ma co się ekscytować. Więc nie do końca wiem czemu to służy, wcinanie się między wódkę a zakąskę po fakcie. Bo chyba nie jej zakończeniu , skoro stawiasz kolejnych kilka pytań ?
zaczełam czytać gdzie ostatnio skończyłam więc komentuje na bieżąco co czytam.
Cytat:
domyslam sie, że jąderka gotuję sie w pampersie
no to ponad 90 % facetów by było niepłodnych

Stary 2012-08-21, 12:12   #1779
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
no to ponad 90 % facetów by było niepłodnych
wiem ale domyślam sie ze taka była interpretacja
Stary 2012-08-21, 12:16   #1780
Dragusia88
Zakorzenienie

wiem ze Mokka_83 jest z wrocka ktos jeszcze? przyznac sie ?
bo z opola to pewnie nikt ;p

Stary 2012-08-21, 12:25   #1781
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
nie obrazasz.

W USA były badania jak u pierwszego pampersowego pokolenia stwierdzono znaczny wzrost niepłodności u facetów.
90% facetów pewnie nie jest niepłodnych, ale parametry nasienia są coraz gorsze względem tego co było przed wprowadzeniem papersów i 1/5 par ma poważne problemy z zajściem.

Tak się składa, że interesuję się tematem, bo mi też sugerowano duże problemy z zajściem
Stary 2012-08-21, 12:36   #1782
megi-megi
Zakorzenienie

Ale wiecie, że te pampersy to są luźne na pupie. Generalnie przylegają na brzuszku i w "nogawkach" tzn. takich gumkach wokół nóżek. Reszta jest luźna, więc myślę, że jak nie ma upałów, to jakoś nie jest szczególnie gorąco maluszkowi.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 12:50   #1783
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
W USA były badania jak u pierwszego pampersowego pokolenia stwierdzono znaczny wzrost niepłodności u facetów.
90% facetów pewnie nie jest niepłodnych, ale parametry nasienia są coraz gorsze względem tego co było przed wprowadzeniem papersów i 1/5 par ma poważne problemy z zajściem.

Tak się składa, że interesuję się tematem, bo mi też sugerowano duże problemy z zajściem
scarlett ale czy da się jasno określić, że to przez pampersy ? przecież tyle czynników, w żywności np dużo więcej chemii, komputerki na kolankach, niezdrowy tryb życia - mało ruchu... jakieś damskie hormony w wodzie pitnej od pigułek anty itp.No nie wiem, wiedzieć zawsze można, ale ja tak czy owak stawiam na papmpersy. Też się staram segregować śmieci, nie wyrzucać zbędnie.. ale..aż taką ratującą świat chyba nie jestem.

A Twój TŻ taki młodziutki, że się na pampersy załapał ?

Dragusia88 spoko, już pożary ugaszone, mi tam lekkie spory na podniesienie ciśnienia dobrze robią, bo mam za niskie ale bez przesady oczywiście
Stary 2012-08-21, 12:54   #1784
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam Wasze dyskusje na temat tego co będziecie robiły, a czego nie, na co będziecie pozwalały itd., to sobie myślę, że ja nie mam pojęcia co będę robić. Nie mam żadnych założeń, no może oprócz tego spania dziecka we własnym łóżeczku. Może powinnam coś zaplanować?
Mam dokładnie tak samo na razie żadnych założeń, planów na co będę pozwalała na co nie.

Dzisiaj mam wolne byłam zapisać się do fryzjera bo za 2 tyg mamy wesele (mam nadzieję że będę się choć trochę lepiej czuła) i teraz tak leżę nic mi się nie chce...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 12:55   #1785
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

witaj mi tez sie wydaje ze na zaolnienie można iść od razu po stwierdzeniu ciąży
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 13:05   #1786
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A na te prenatalne USG lekarze Wam zalecili, czy same chcecie? Bo to chyba jest zalecane po 30roku życia? Napiszcie jeśli możecie jak to jest z tymi badaniami? ja ide na wizyte w sobote bede w 11tyg.i 3dni. lekarka pewnie zrobi mi usg ale nie wiem czy takie genetyczne czy zwykle i czym sie one różnią? Mam 25 lat-czy wiek ma coś do tego? Qrcze boje się, zeby wszystko na USg wyszło ok- a jak tak będzie będę najszczęsliwsza na swiecie
.
Większość kobiet w Polsce chodzi prywatnie do lekarzy, dlatego te badania tak ciężko odróżnić, gdyz często sa wykonywane w jednym czasie

Badania prenatalne (11-14 tydzien) (przezierność karkowa i testy Pappa) nie sa obowiązkowe i zalecane dla wszystkich kobiet, takie badanie refundowane jest tylko dla kobiet po 35 roku życia, w innym przypadku sa to koszty własne (w Niemczech takie badanie w ogóle jest nierefundowane! u nas koszt to 150€ - 600 zl )..

U nas standardowe badanie USG wykonywane jest 3 razy: w około 10, 20 i 30 tygodniu. Z tego co wiem, to w 20 tygodniu beda mierzone dokladnie narzady itp., wiec jezeli chce dodatkowo tez wczesniejsza ocene narzdow, musiałabym wybrac sie na prenatalne w 12-13 tygodniu - w 10 tygodniu raczej za wczesnie na taka ocene (niestety nie wiem, czy zrobie, koszty mnie przerażają ).

Dopytam jeszcze dzisiaj na wizycie o to USG w 10 tygodniu, czy narządy tez sa mierzone.

aha w Niemczech mamy tylko państwową służbę zdrowia
Stary 2012-08-21, 13:05   #1787
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
scarlett ale czy da się jasno określić, że to przez pampersy ? przecież tyle czynników, w żywności np dużo więcej chemii, komputerki na kolankach, niezdrowy tryb życia - mało ruchu... jakieś damskie hormony w wodzie pitnej od pigułek anty itp.No nie wiem, wiedzieć zawsze można, ale ja tak czy owak stawiam na papmpersy. Też się staram segregować śmieci, nie wyrzucać zbędnie.. ale..aż taką ratującą świat chyba nie jestem.

A Twój TŻ taki młodziutki, że się na pampersy załapał ?

Dragusia88 spoko, już pożary ugaszone, mi tam lekkie spory na podniesienie ciśnienia dobrze robią, bo mam za niskie ale bez przesady oczywiście
praca dotyczyła grup różniących się pod tym względem, pod innymi nie

nie napisałam że TŻ na ten problem i się nie załapał, problem dotyczył mnie, czytałam o niepłodności w ogóle

jak się okazało na straszeniu in vitro się skończyło, bo zaciążyliśmy za każdym razem w 3cim cyklu
Stary 2012-08-21, 13:08   #1788
Luna0
Zakorzenienie

Więc dziewczyny moja dzidzia ma 1,90 cm i jest dokładnie taka jak trzeba czyli 8tydz4dz. Nie spodziewałam się że zobaczę go tak dokładnie myślałam ,że będzie rozmazana plama... a tu głowka, rączki, serduszko lekarz pokazywał mi jak bije a ja mimo wszystko cały czas pytałam "ale widzi Pan jak bije? Bije prawda?" nie mogłam w to uwierzyć... dla mnie to było takie odległe, prawie niemożliwe!
Daje zdjęcie ale jest niewyraźne, bo to USG stare i robi do du*y zdjęcia ale i tak się na nie ciągle gapie

Oprócz tego mam zbadac żelazo, mocz i krew znowu I wszystko jest dobrze!
a i odebrałam wyniki TSH, podczas 4 tygodniowego leczenia spadło mi z 7,7 do 1,6

Cytat:
Ciesze sie razem z Toba!
Odetchnelam z ulga, niby jestesmy obce dla siebie, ale zmartwienia mamy te same
Niby obce, bo forum bardzo zbliża, szczególnie nas, aniołkowe mamy

Cytat:
c
widzę, ze z Ciebie fanka dużych psów

mam cavaliery. Bardzo je kocham bardzo oddane psy, sama miłość. Uwielbiam z nimi pracować.
Ja też jestem fanką dużych psów, ale moja miłość to Dogo Argentino niestety narazie finansowo nie moge sobie na niego pozwolić bo wybrałam dzidziusia ale myśle ze za jakieś 4 lata...

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja z moim psiakiem jeszcze nie za wiele mogę poszaleć (w sensie zaprzęgi, uciąg itp.), bo to 4 miesięczny maluch (15kg ma maluszek). I tak sobie myślę, że akurat jak urodzę na wiosnę to będziemy szaleć sobie
Dobrze bo akurat psiak Ci podrośnie, a jaką masz rase? Bo widać na avatarze że dog niemiecki się kłania, bardzo mi się podobają

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
o co chodzi z tym, żeby dziecku nie dawać smoczka? coraz częściej teraz o tym słyszę/czytam. ma to jakieś wskazania?
Głownie o przekonania. Wada zgryzu? Owszem ale jak dziecko nosi do 4 lat... szczerze ja dam jak będzie potrzeba. Jak niektórym matkom które nie chcą dać smoczka dziecko się domaga cyca co 15 minut to chyba idzie zwariować, bo właśnie wtedy z cyca robi sobie smoczek. Jeśli nie to ssa kciuka, poprostu potrzebny mu jest uspokajacz w jakiejkolwiek postaci.
A żeby zakonczyć tą dyskusje, to wklejam link gdzie wypowiada sie na ten temat SPECJALISTA
http://tvnplayer.pl/programy-online/...01E01,279.html
10:50

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
może uda mi się rozdziałek Harrego bryknąć (IV część).
Ja własnie chłonę V część

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
oj tak, i tak jest niemal ze wszystkim - ze smoczkiem, ze spaniem razem, ze sposobem karmienia... fajnie mieć jakieś plany, postanowienia przed, ale życie potrafi to nieźle zweryfikować i warto być na to przygotowanym

Cytat:
tyle tylko, że ja psów nie tresuje a wychowuje i to jest zasadnicza różnica
Ktoś kto ma kundla i cieszy się że aportuje tego nie zrozumie ja CIę rozumiem, bo to porównanie chociaż drastyczne jest zgodne z prawdą. Psa się wychowuje miłością i konsekwencją, tak jak dziecko
a że dziecko człowiek no to wiadomo że inna bajka

Cytat:
No a dzisiaj wizyta o 15tej
Kochana trzymam mocno kciuki !!! Napewno będziesz szczęśliwa jak ja wczoraj

Cytat:
Ja kiedyś z ciekawości spróbowałam i bardzo się zdziwiłam - nie pamiętam co to było konkretnie, w każdym razie jakiś deserek - był tak masakrycznie słodki, że nie mogłam uwierzyć - owoce które tam były były dodatkowo DOSŁADZANE!!! To jakaś bzdura
Deserki są prze pyszne, sama czasami jem, ale nie wiem czy próbowałaś obiadki? Są tak niedobre że dorosły czlowiek tego nie zje...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dz.jpg (17,6 KB, 44 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-08-21 o 13:11
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 13:12   #1789
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Deserki są prze pyszne, sama czasami jem, ale nie wiem czy próbowałaś obiadki? Są tak niedobre że dorosły czlowiek tego nie zje...
Mi nie smakowały, nie lubię mocno słodkich rzeczy, a co do obiadków to dla dorosłego są niejadalne, bo nie ma w nich w ogóle soli - posól sobie, a zobaczysz, że smakują zupełnie inaczej
Stary 2012-08-21, 13:17   #1790
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Więc dziewczyny moja dzidzia ma 1,90 cm i jest dokładnie taka jak trzeba czyli 8tydz4dz. Nie spodziewałam się że zobaczę go tak dokładnie myślałam ,że będzie rozmazana plama... a tu głowka, rączki, serduszko lekarz pokazywał mi jak bije a ja mimo wszystko cały czas pytałam "ale widzi Pan jak bije? Bije prawda?" nie mogłam w to uwierzyć... dla mnie to było takie odległe, prawie niemożliwe!
Daje zdjęcie ale jest niewyraźne, bo to USG stare i robi do du*y zdjęcia ale i tak się na nie ciągle gapie
wspaniale, ze wszystko u Ciebie jest ok

ja niestety na tym USG nic nie widzę
zobaczymy czy w czwartek ja cos dostane

Cytat:
Ja też jestem fanką dużych psów, ale moja miłość to Dogo Argentino niestety narazie finansowo nie moge sobie na niego pozwolić bo wybrałam dzidziusia ale myśle ze za jakieś 4 lata...
życzę Ci tego

Cytat:
Ktoś kto ma kundla i cieszy się że aportuje tego nie zrozumie ja CIę rozumiem, bo to porównanie chociaż drastyczne jest zgodne z prawdą. Psa się wychowuje miłością i konsekwencją, tak jak dziecko
w końcu ktoś rozumie co napisałam
Stary 2012-08-21, 13:24   #1791
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze bo akurat psiak Ci podrośnie, a jaką masz rase? Bo widać na avatarze że dog niemiecki się kłania, bardzo mi się podobają
Nie, nie, ja mam malamuta
Cieszę się, że Twoje maleństwo dobrze się rozwija

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 13:31   #1792
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

a i odebrałam wyniki TSH, podczas 4 tygodniowego leczenia spadło mi z 7,7 do 1,6

Niby obce, bo forum bardzo zbliża, szczególnie nas, aniołkowe mamy

Głownie o przekonania. Wada zgryzu? Owszem ale jak dziecko nosi do 4 lat... szczerze ja dam jak będzie potrzeba. Jak niektórym matkom które nie chcą dać smoczka dziecko się domaga cyca co 15 minut to chyba idzie zwariować, bo właśnie wtedy z cyca robi sobie smoczek. Jeśli nie to ssa kciuka, poprostu potrzebny mu jest uspokajacz w jakiejkolwiek postaci.
A żeby zakonczyć tą dyskusje, to wklejam link gdzie wypowiada sie na ten temat SPECJALISTA
http://tvnplayer.pl/programy-online/...01E01,279.html
10:50

Ja własnie chłonę V część

Kochana trzymam mocno kciuki !!! Napewno będziesz szczęśliwa jak ja wczoraj

No to gratulacje , zdięcie faktycznie mało wyrażne ale najważniejsze ,że wszystko dobrze. Jak ja bym chciała też mieć usg ...i następne,a potem znowu...,cudowne są te chwile jak uda nam się podglądnąć maluszka i to uczucie szczęścia ......

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Mi nie smakowały, nie lubię mocno słodkich rzeczy, a co do obiadków to dla dorosłego są niejadalne, bo nie ma w nich w ogóle soli - posól sobie, a zobaczysz, że smakują zupełnie inaczej
..nawet soli nie mam w domu,poprostu nie używam...ale i tak uważam ,że obiadki są okropne...co nie przeszkadzało moim maluchom je wcinać.... Kwestia gustu.Podejrzewam,że w chwili obecnej -3 i 6 lat- za nic nie ruszyli by......
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 13:37   #1793
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
..nawet soli nie mam w domu,poprostu nie używam...ale i tak uważam ,że obiadki są okropne...co nie przeszkadzało moim maluchom je wcinać.... Kwestia gustu.Podejrzewam,że w chwili obecnej -3 i 6 lat- za nic nie ruszyli by......
serio? nawet ziemniaków nie solisz? my używamy w sumie niewiele, ale nieposolonych ziemniaków to bym chyba nie dała rady zjeść

i ogórki małosolne kocham...
Stary 2012-08-21, 14:23   #1794
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie myślmy o tym, będziemy miały zdrowe i prześliczne dzieci )))
masz rację..

Cytat:

witaj!

Cytat:

super! bardzo się cieszę..
zdjęcie bobaska robione na szpitalnym sprzęcie?

powiedz mi jeszcze co Tobie lekarz mówił na temat tych badań w 12 tygodniu? Ciekawa jestem, bo Ty też z Sącza..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 14:46   #1795
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba 20 bedzie lepszy, wyjdzie Ci wtedy chyba ok. 13+ ?

To chyba jedyne takie info, by robic od 12+, na razie spotkalam sie ze wszystkimi informacjami 11+ (dokladniej 11+4)..

Niewazne, to juz szczegoly, srednio przyjmujac 12+, 13+ beda najodpowiedniejsze
No ja będę właśnie w 11t4d i nie wiem czy to wystarczy do tych pomiarów...

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a wy usunęłybyście ciąże wiedząc, że dziecko jest chore?
Ja szczerze powiedziawszy to nie zrobiłabym tego, w końcu to też dziecko.. MOJE dziecko.. ale wiem, że różne podejście ludzie mają..
hmm. Co do wad itp. ja bym nie usunęła, bo nadzieje trzeba mieć do końca i często niemożliwe staje się możliwe, za to wyrzuty sumienia skutecznie pozbawiłyby mnie normalnego życia, no i też religia mi na to nie pozwala, bo nie mam prawa kończyć życia.
Zresztą wiekszość dzieci z wadami same obumierają... a chyba nitk nie zagwarantuje jak ta wada się rozwinie lub nie do 9 mies ciazy czy do 10 roku zycia. Zespół downa to dla mnie żaden powód do usunięcia...
I planując dziecko, pamiętajmy ze nikt nam nie gwarantuje że to będzie piękny i zdrowy bobas... bądźmy odpowiedzialni do końca, a nie tylko mówmy że jesteśmy. Sama się zdecydowałam na dziecko, ze wszystkimi zaletami i wadami jakie mogą mnie spotkać.
Ale wcale nie neguje tych co myślą inaczej, po prostu mam na ten temat twarde zdanie I oczywiście sama bym nie chciała się urodzić taka chora, ale dla mnie decyzja usunięcia zniszczyłaby mnie na zawsze.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Każdy mniej więcej zna zasady zdrowego odżywiania i wie ,że połączone jest to z rezygnacją z dużej ilością "żywności" bo teraz sklepy są pełne pseudo produktów..ale nie każdy się stosuje...i tyle.
Problem zaczyna się wtedy gdy rodzice jedzą na obiad big maca z frytkami popijając colą wymagają od malucha jedzenia łososia bez panierki z kaszą i sałatką...Przykład idzie z góry....A takie dzieci często myślą ,że paluszki rybne pływają w morzu keczup to warzywo....
Jeśli sami spędzamy czas przed tv z chipsami dzieci niedługo do nas dołączą...i tyle.
To właśnie chciałam napisac ale mnie uprzedziłaś
Nie oczekujmy od dzieci czegoś czego sami nie potrafimy przestrzegać!

Cytat:
witaj!
super! bardzo się cieszę..
zdjęcie bobaska robione na szpitalnym sprzęcie?

powiedz mi jeszcze co Tobie lekarz mówił na temat tych badań w 12 tygodniu? Ciekawa jestem, bo Ty też z Sącza..
No właśnie mi jeszcze nic nie mówił Mam przyjść za 3 tyg czyli to będzie 11t 4d więc myślisz że będzie mógł już mierzyć?
Zdjęcie na szpitalnym sprzęcie i z tego co wiem to chyba nigdy zdjęć nie drukuje, ale że mi się tak trzęsą ręcę że nie ma szans zrobić telefonem to mi zawsze daje
Ogolnie na sprzęcie pięknie było widać, tylko zdjęcia robi rozmyte
a Ty gdzie chodzisz do lekarza? prywatnie czy na NFZ? Bo ja właśnie myśle czy by gdzie indziej nie wiząść TŻta na USG

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-08-21, 14:46   #1796
mamisa
Przyczajenie

Smile Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

cześć to ja też się dołączam 31.03/01.04
mamisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 15:11   #1797
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
No ja będę właśnie w 11t4d i nie wiem czy to wystarczy do tych pomiarów...

hmm. Co do wad itp. ja bym nie usunęła, bo nadzieje trzeba mieć do końca i często niemożliwe staje się możliwe, za to wyrzuty sumienia skutecznie pozbawiłyby mnie normalnego życia, no i też religia mi na to nie pozwala, bo nie mam prawa kończyć życia.
Zresztą wiekszość dzieci z wadami same obumierają... a chyba nitk nie zagwarantuje jak ta wada się rozwinie lub nie do 9 mies ciazy czy do 10 roku zycia. Zespół downa to dla mnie żaden powód do usunięcia...
I planując dziecko, pamiętajmy ze nikt nam nie gwarantuje że to będzie piękny i zdrowy bobas... bądźmy odpowiedzialni do końca, a nie tylko mówmy że jesteśmy. Sama się zdecydowałam na dziecko, ze wszystkimi zaletami i wadami jakie mogą mnie spotkać.
Ale wcale nie neguje tych co myślą inaczej, po prostu mam na ten temat twarde zdanie I oczywiście sama bym nie chciała się urodzić taka chora, ale dla mnie decyzja usunięcia zniszczyłaby mnie na zawsze.

No właśnie mi jeszcze nic nie mówił Mam przyjść za 3 tyg czyli to będzie 11t 4d więc myślisz że będzie mógł już mierzyć?
Zdjęcie na szpitalnym sprzęcie i z tego co wiem to chyba nigdy zdjęć nie drukuje, ale że mi się tak trzęsą ręcę że nie ma szans zrobić telefonem to mi zawsze daje
Ogolnie na sprzęcie pięknie było widać, tylko zdjęcia robi rozmyte
a Ty gdzie chodzisz do lekarza? prywatnie czy na NFZ? Bo ja właśnie myśle czy by gdzie indziej nie wiząść TŻta na USG
mamy widzę podobne zdanie..
ja chodzę prywatnie do dr Sudoł do Primomedu na Nawojowskiej..
i widzisz, ja byłam wczoraj miałam 10t 5d, następna wizyta za 4 tygodnie..
i trochę zgłupiałam, dlatego pytam o te genetyczne, bo w poprzedniej ciąży mi robiła u siebie w gabinecie, a wczoraj dała mi namiary na ginkę z Krynicy..

tak samo jak jest cytologiem i od tego roku już cytologii nie robi, trzeba gdzie indziej chodzić.. chyba słoneczko pozostaje..

Cytat:
Napisane przez mamisa Pokaż wiadomość
witaj.. a może coś więcej?

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2012-08-21 o 15:12
joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 15:33   #1798
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Więc dziewczyny moja dzidzia ma 1,90 cm i jest dokładnie taka jak trzeba czyli 8tydz4dz. Nie spodziewałam się że zobaczę go tak dokładnie myślałam ,że będzie rozmazana plama... a tu głowka, rączki, serduszko

super

scarlett a masz jakiś link do wyników tych badań ?

6 dzień leżąc w domu...hmm jeszcze 6 i skończę jak świr !
Stary 2012-08-21, 15:44   #1799
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamisa Pokaż wiadomość
Witaj powiedz nam coś więcej o sobie... I widzę że jesteś z Rzeszowa do jakiego lekarza chodzisz?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 16:04   #1800
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
mamy widzę podobne zdanie..
ja chodzę prywatnie do dr Sudoł do Primomedu na Nawojowskiej..
i widzisz, ja byłam wczoraj miałam 10t 5d, następna wizyta za 4 tygodnie..
i trochę zgłupiałam, dlatego pytam o te genetyczne, bo w poprzedniej ciąży mi robiła u siebie w gabinecie, a wczoraj dała mi namiary na ginkę z Krynicy..

tak samo jak jest cytologiem i od tego roku już cytologii nie robi, trzeba gdzie indziej chodzić.. chyba słoneczko pozostaje..
Znam ją, kiedyś była ok, ale teraz chyba już słabo. Mojego kuzyna żonę która zostawiła u niej mnóstwo kasy wysłała do domu przy akcji porodowej... więc poszła do medikoru i urodziła w ten sam dzień.
a pytałaś ją kiedy genetyczne?
Troche to bez sensu, że cytologie gdzie indziej, USG gdzie indziej ja Ci pomoge polecić dr. Pyricha (na słoneczku) a odradzić Karpiela...

Aniołek 25.05.2012
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości