|
|
#1681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
a ja się męczę z bólem w prawym pośladku
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram w całej razciągłości. I nawet bardziej.
|
|
|
#1683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polać koleżance, dobrze mówi ![]() Cytat:
O a ten mój ból, jak dwa razy miałam taki krytyczny atak, taki że wzięłam no spę aż to mi właśnie do pośladka promieniował i w dół do nogi... i też jw, albo coś ni tak, albo taki urok że się macica rozciąga i tak czuć. Często też tak się objawia rwa kulszowa w ciąży...jak ktoś ma opcje, ale to w późniejszych tyg niby. |
||
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale w innym wątku też miałyśmy inne podejście do tematu
|
||
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a skoro napisałaś: "Dziecko będzie płakało, ale człowiek wytrzyma skoro uważa ze tak będzie lepiej. Bobas smoczka sam nie wezmie a wcześniej czy pózniej sie uspokoi czy zaśnie" to ja napisałam o zostawianiu do wypłakania się.... Zresztą, faktycznie my już na te tematy dyskutowałyśmy, moje zdanie znasz więc ja kończę temat, pewnie i tak reszta dziewczyn będzie temat kontynuować
|
|
|
|
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
tyle tylko, że ja psów nie tresuje a wychowuje
i to jest zasadnicza różnicamożna uspokajać inaczej jak płacze, jeśli ktoś smoczka nie chce, można nosić, tulić i co tam jeszcze, aż sie uspokoi (bo w końcu sie uspokoi), a nie zostawić dziecko samo sobie. |
|
|
|
|
#1687 | |||||||
|
Rozeznanie
|
I ja po wizycie..
tak się cieszę.. widziałam mojego 3cm człowieczka.. serduszko,rączki, nóżki, główka i brzuszek cudny! wszystko w porządku tylko czekać na kolejną wizytę.. ![]() Cytat:
Bo mi jakby ktoś dał to wezmę, albo sprzedał, bo jak ktoś pożycza to nawet nie chcę widzieć.. później jak się coś zniszczy to pretensje i nie potrzebne problemy.. Cytat:
![]() Mam dokładnie to samo jeśli chodzi o zakupy w drugiej ciąży.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a z tymi smoczkami to każdy zrobi jak zechce.. ja też dużo myślałam co będę a co nie będąc w pierwszej ciąży.. później przychodzi życie i rzeczywistość.. nie taka kolorowa jak w reklamach gdzie dzieci i mamusie tylko się uśmiechają.. ![]() czasem dla chwili wytchnienia dacie i smoczka i weźmiecie na noc do łóżka..
|
|
|
#1688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sensie zero butelki? nigdy? czyli najpierw pierś a potem kubek z piciem? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak nie chcesz "skandalu" to napisz na priv
Cytat:
dobra dziewczyny fajnie się gada ale już pora moja spania, jutro na 8.30 praktyka. dobranoc ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
gratulacje
|
|
|
#1690 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=scarlett26;36008744]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A te argumenty o krzywym zgryzie(znam jednak dzieci które tak ssały kciuk,że też mają krzywy zgryz..-reguły nie ma),o zwiększonej wadze czy póżnej mowie...były ważne ale na drugim planie... Cytat:
wyrażam swoje zdanie,wychowuje swoje dzieci po swojemu ale staram się nie narzucać swojego zdania innym,po prostu warto wysłuchać czsami innych ale nie trzeba się z nimi zgadzać..... np moje zdanie uzależnione jest też od mojej sytuacji...mam doświadczenie,wielki spokój-nawet przy pierwszym dziecku-a poza tym ja jestem przy dzieciach gdybym musiała mieć nianię to raczej dziecko nie poczuje się aż tak bezpiecznie w jej ramionach..więc może ten smoczek jest bardziej uzasadniony...Za to spałam z dzećmi do ok roczku-i nie miałam z tym problemu...Żal mi było jak sobie pomyślałam,że przez czas ciąży jest cały cas przy mamusi a potem...dziecko się tak wtula ,osiąga taki błogostan przy mamie..więc spałam,w nocy karmiłam nawet nie budząc się zanadto ani dzidziuś się nie budził..wszyscy wyspani=wszyscy szczęśliwi,mężowi to nie przeszkadało bo mamy ogromne łóżko a pozatym jak coś,dziudziusia przekładałam do łóżeczka... ,nie miałam też problemu z emigracją do swojego pokoju...dzieci były szczęśliwe,że są już tak dorosłe na duże ,osobiste łóżeczko i swój pokój...Cytat:
ja mam podobnie od wczoraj..po wakacjach wróciliśmy do domu i tak jakbym miała skórcz albo mi coś przeskakuje ale w lewym pośladku,najbardziej czuję to przy chodzeniu....
|
|||||
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle, generalnie to się zgadzam z Tobą w sprawie smoczka, tyle że ja np raczej nie używałam go jako zatykacza gdy mała marudziła tylko momentami dawało to mi wytchnienie przy karmieniu. Marysia ssałaby pierś całą dobą, karmiłam często i długo (w szpitalu w wyniku powikłań nie karmiłam praktycznie w ogóle, więc w domu musiałam trochę popracować nad laktacją), ale czasami potrzebowałam chwili przerwy.... Potem okazało się, że mała potrafi zasnąć tylko przy piersi, póki byłam w domu to mi to generalnie nie przeszkadzało, ale zbliżał się czas powrotu do pracy i wolałam nie wyobrażać sobie pomysłów babć na uśpienie Marysi
i tak zaczęło się zasypianie ze smoczkiem...moja wina jak najbardziej, że nie zabrałam wcześniej... mam nadzieję, że niedługo dorośnie na tyle że odda sama lub pozowoli sobie po dobroci zabrać (o ja naiwna ![]() Natomiast pięknie napisałaś o spaniu razem ![]() A ile ja bym teraz dała, żeby moje dziecko zamiast zaczynać dzień o 5-6 rano dało się przytulić w łóżku i pospało z nami jeszcze choć z godzinkę ale ona już jest na to za duża, już nie potrafi z nami spać, wyrosła z tego
|
|
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wprowadzonego jedzenia mój syn zaczął przepisowo-6 mies.,córka dopiero 8 mies.i były to SŁOICZKI,dlatego,że przbadane zdrowe,dostosowane do wieku i dotego oszczędzające czas!!! a teraz gdy będzie trójka to czas się raczej nie rozciągnie... .A co do piersi to starałam się nigdy nie uspakajać dziecka cycem.Jak czułam ,że przestało pić tylko sobie "nupla"to odstawiałam...szybko się nauczyły. |
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza ze ja juz teraz wiem, ze zaraz po macierzyńskim muszę wrócic do pracy, jesli chce ją miec nadal,a mieć ją muszę.8-10h dziecko będzie "z obcymi" i nie przewiduje jakies traumy u niego. Mam tez inne codzienne obowiązki, które będę musiała wykonać i juz |
|
|
|
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja siostra swojej córeczce też daje smoczek tylko do zasypiania. I również nie ma żadnej wady wymowy - wręcz przeciwnie ma 20 miesięcy i jest nad wyraz gadatliwa i mówi bardzo wyraźnie ż,cz,sz,ń,r itd. Nigdy nie wpychała jej smoczka na siłę w dzień. Większość mówi że nie będzie dawać a co do czego to i tak będą:P
|
|
|
|
#1695 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aaa pisałam już wcześniej - ważę prawie sto kilo = jestem grubasem, proste... każdy kto ma nadwagę i otyłość też nim jest. nie wiem jaka przesada w nazywaniu rzeczy po imieniu :confuse d:
|
||||||||
|
|
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ojjejjj jeszcze tydzien temu narzekalam, ze nie mam objawow.. no to teraz mam chyba juz pelen pakiet... bo dzisiaj rano doszly wymioty... po 3 lykach herbaty tak mnie wymeczylo.. mam nadzieje, ze to tylko pojedynczy incydent ![]() No a dzisiaj wizyta o 15tej ![]() Cytat:
![]() W polowie grudnia (jak co roku ) beda juz sezonowe wprzedaze np. w h&m. i fajne spodnie bedzie mozna juz kupic za 60-80 zl no a wlasnie w grudniu prawdopodobnie nasze brzuszki beda juz troche wieksze ![]() Cytat:
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się właśnie zastanawiam odnośnie świąt itp okazji - czy jest jakaś elegantsza opcja niż jeansy ciążowe? fajnie by było tak jakoś ładnej czasami, ale póki co tego co wiedziałam w sklepach to tylko dresy, jeansy, ewentualnie jakieś letnie rybaczki płócienne...
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Fajne duskusje nam wczoraj wyszły, a do dzieci jeszcze tyle czasu, że hoho. Póki co czeka nas tyle atrakcji większość wątpliwych mocno.Mi się znów nasiliły mdłości... fuuu. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Ja mam kilka szmatek z tamtej ciąży. Jak teraz na nie patrzę to niezłe namioty... a pod koniec ciąży całkiem jakby na miarę szyte były.
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
Udało mi się, mam wizytę u tego gina, u którego chciałam w środę 29. To będzie 8 tydzień, nie będzie za późno, prawda? Ciężko Was ponadrabiać jak się nie czyta na bieżąco
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sa eleganckie i kobiece ![]() A na zime kupie pewnie jedna pare jeansow, jakąś spódniczkę i sukienkę, do tego zawsze mozna zalozyc grube rajstopy ![]() Szalec z zakupami nie chce za bardzo, gdyz to tylko na kilka miesiecy, choc sie nie zapieram.. znajac zycie..
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to fajnie z tymi ciuchami, dzięki za wieści, póki co mam dresy, jeansy i 1 t-shirt. Trochę mało na 7,5 m-ca. Dziś zaczynam 6ty tydzień |
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie zjadlam dwie kromeczki z maslem, i na razie cisza.. choc po porannym przytulaniu kibelka czuje sie mocno wymieta
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zimą to też, w sumie teraz mnie naszło, trzeba będzie pomyśleć o jakiejś kurtce/płaszczu, w który będzie szło się dopiąć.... |
|
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiele znam dzieci co miały smoczki dłużej/krócej i nie mają zadnej wady wymowy. Zależy jak i ile kto używa smoczka. przypominiał mi sie mój "trening" jak prawie 6 tygodni nie przespałam w całosci żadnej nocy i normalnie chodziłam do pracy i mialam dom na głowie. |
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() pisałyście o słoiczkach - ja uważam że fajnie że są, świetnie się sprawdzają na wyjścia, wyjazdy itp. Ale w domu ja gotuje małej i gotowałam właściwie od początku. Wbrew pozorom to nie jest "stanie przy garach", bo ile czasu zajmuje obranie warzyw i wrzucenie ich do wody? Co więcej, można ugotowac kilka porcji i pomrozić. Ja bardzo szybko zrezygnowałam ze słoiczków z bardzo prostego powodu - to nie smakuje jak "normalne" jedzenie. Spróbowałam kiedyś słoiczkowego banana i nie wiedziałam, co jem... więc stwierdziłam, że jeśli za kilka miesięcy mam dziecko od nowa oswajać ze smakami normalnego jedzenia, to stwierdziłam że to nie ma sensu. i teraz moje dziecko mając 22 miesiace je absolutnie wszystko z nami, przeróżne owoce, warzywa, mięso. nie mam absolutnie żadnych problemów z żywieniem Marysi
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakiejś książce widziałam fajny patent na gotowanie obiadków i mrożenie ich w pojemniczkach do mrożenia lodu, a potem w zależności od ilości zjadanego żarcia rozmrażanie odpowiedniej ilości kostek poza wszystkim ceny tych słoiczków w stosunku do ilości obiadku też są niezłe.... w życiu nigdzie nie kupi się warzyw w tej cenie za kg choćby były najekologiczniejsze |
|
|
|
|
|
#1709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wrrrrr miałam wszystko zacytowane by wam poodpisywać i mi wykasowało się wszystko
![]() Z tego co pamiętam Luna0 - super, że z wizytą wszystko ok!!! gratuluję dla nowej mamusi Co do ciuszków, to ja mam wielki wór po Julce, odłożyłam sobie kolory standardowe, biele, żółcie, zielenie i typowo synkowe hehe A różowe i typowo dla dziewczynek przekazałam po rodzinie i mam nadzieję, że jak coś to do mnie wrócą Co najwyżej dokupię jakieś śpioszki jeszcze, bo to u nas się mocno sprawdzało I takie skarpetki cudne, co widziałam parę stron temu Co do rozmiaru ciuszków, moja córcia urodziła się 53cm długa i ubierałam jej kilka w rozmiarze 50 i były dobre, potem 56. Więc można kupić pod koniec ciąży mniejsze, jak wyjdzie że dzidzia mała i dziewczynka, bo zazwyczaj takie kruszynki są przy córeczkach Dziś byłam w laboratorium, robiłam badania na toxo, tsh, mocz, morfologia, wr i jeszcze coś już nie pamiętam. Było razem 6 badań. Zapłaciłam 89zł, nie wiem czemu dziewczyny tyle płaciłyście niektóre, ja byłam przygotowana na sporą kasę, wzięłam 200zł haha ale było moje zdziwienie ))Miałam 4 pełne fiolki pobierane brrrrrr A przez krótki sen i brak śniadania, po przyjściu do domu zemdliło mnie i pobiegłam do wc, ale niczym nie wymiotowałam, bo chyba nie miałam czym.. masakra W 1 ciąży wymiotowałam po kilka razy dziennie, ale przeszło koło 12tyg, z dnia na dzień nagle poczułam się super, a tu nic jednego dnia jest ok, drugiego nie. ehh A jutro wizyta i badanie genetyczne Pójdę od razu jak odbiorę wyniki, tylko bez toxo, bo na toxo trzeba czekać tydzień, ale to najwyżej doniosę, bo nie wytrzymam już ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Idź do innego lekarza na pewno nie będzie potem problemów ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Cytat:
To co opisujesz to ból rozszerzającej się macicy, ale jak się niepokoisz to idź szybko do lekarza, będziesz spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Każda matka decyduje sama i też jestem zdania teraz zrobiła się moda na eko, zero smoczków itd... Nie widzę u Julki żadnego z tych objawów co opisałaś wyżej, nigdy też nie chorowała na zapalenie ucha. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- zgadzam się! Cytat:
|
|
|
|
#1710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że tu uda mi się wykorzystać moją mamę ![]() Hihi... ale fajnie... bo każda z nas, tych, które nie mają jeszcze dzieci ma plany, teorie, zasady... natomiast te, które mają już pociechy jakby z uśmiechem patrzą na to i wiedzą, że wszystko zweryfikuje życie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

ja tak nie umiałam, co więcej, nie widziałam takiej potrzeby, po prostu wsłuchiwałam się w potrzeby mojego dziecka i swoje
polać koleżance, dobrze mówi 

butelki też bym chciała uniknąć ( no chyba że karmienie piersią nie wypali) no ale wiadomo mam swoje plany teoretyczne a ile wyjdzie w praktyce to się okażę ale powiem Wam, że jestem przygotowana na wiele. (oczywiscie w teorii ) 
gratulacje 

jednego dnia jest ok, drugiego nie. ehh