|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() Kolina nie martw się że Dawid jeszcze czegoś nie potrafi. ma czas! Tak jak brumek napisała niektóre dzieci robia pewne rzeczy wyjątkowo szybko ale na pewno nie jest to wyznacznikiem, że inne tez już muszą to robić! A co do "cofania" Ala też czasami miała tkai odruch pod koniec jedzenia i ma to do teraz co oznacza KONIEC, ale taki na widok a nawet słowo "jeść", "idziemy am" itp. ma od tygodnia i zdarzają się też te odruchy tak w ciągu dnia nie w czasie jedzenia, dlatego mnie to martwi. Byłyśmy u lekarza, oczywiście szczepienia nie było. Na początku lekarka podejrzewała alergiczny katar, co nie byłoby przeszkodą, ale jak zajrzała w gardło to wszystko jasne. Mamy zapalenie gardła (ja też łączy ten doruch wymiotny własnie z ta infekcja. Albo ma jakąś kluchę w gardle, albo te glutki ją zatykają. Na razie bez antybiotyku w czwartek do kontroli. A szczepienie najwczesniej za miesiąc, bo organizm jest za bardzo osłabiony ( w ostatnich 2mcach i zapalenie ucha - antybiotyki, ostatnio biegunka, teraz to....) Także będziemy szczepić w prawie 15tym mcu Lecę nanieść jeszcze kilka poprawek na tę nieszczęsną umowe męża, bo dostałam jeszcze kilka wskazówek od znajomego prawnika. I chciałam zaoszczędzić na płynie do płukania gardła (bo tantum verde ok 30zł kosztuje) i guzik, ten co kupiłam nie przynosi ulgi. a po tantum po dwóch płukaniach czułam dużą ulgę. brumek pokaż sukienki! Super, że i Tymka tak okazyjnie obkupiłas Ja mam takie pokłady ubranek dla małej, że nawet nie wiem co jest teraz w sklepach....
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Natka ale pięknie domek rośnie!!!! Do zimy zamakacie i przerwa w robotach?
Justyna masz Nutke?
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny,
podczytuje Was, ale jakoś nie mam weny. Brak pracy i kasy... Poza tym kończe mgr i szykuje się powoli do obrony
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Śliczne!
Cytat:
Cytat:
a prace szybko znajdziesz!---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- po wcinało mi kurde jeża... Kajolku nie smuć się!
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
A ile masz wzrostu? Ja aktualnie ważę więcej niż na koniec ciąży..
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam ![]() Byliśmy dzisiaj na imprezie u rodziców-jakoś tak nie mogę sobie miejsca znaleźć jak Oni są, bo wiem że zaraz odjadą( już w piątek )ale cóż, życie...no i jakąś zawiechę złapałam....Zrobiłam kolaż ze zdjęć urodzinowych Julci, to Wam wkleję
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta, przykra sytuacja, że ojciec tak niesprawiedliwie się zachował.
Ja nie zapomnę, jak będąc dzieckiem (5/6 lat) ojciec mojej przyjaciółki zbił ją na moich oczach. Matko byłam tak przerażona, że zaraz i mi się dostanie. Jej było strasznie głupio, a ja wyszłam z trzęsącymi się nogami...brrr.Kajoolku, przytulam najmocniej jak mogę - niech zły nastrój idzie precz.![]() Carmela, co ma Iustyna? ![]() Brumku, a ten wór ciuszków to jeszcze na te wakacje, czy na następne? Mnie kusi, żeby skorzystać z promocji i wziąć już coś na przyszłe lato. Tylko nie wiem czy jest sens i trafie rozmiarowo?![]() No i pochwal się kieckami. Dziwnie tak oglądać jesienno-zimowe ciuchy jak na dworze 30 stopni, co? Marina, zgadzam się z dziewczynami, powinnaś próbować sił w modelingu! Dziękuje za całusy dla pokancerowanego Haniołka. Popołudniu spotkałyśmy się z Piwnooką i Helenką, która urosła, zmieniła się i jest jeszcze piękniejsza niż pół roku temu (i jaka opalona ). W kawiarni była mama z 13 miesięcznym Kubusiem, który trochę bał się dziewczyn i uciekał kiedy któraś się zbliżyła za bardzo- wyglądało to komicznie. Mały chodził jak błyskawica- jego mama powiedziała nam, że zaczął w wieku 8,5miesiąca (sam siedział w wieku 4)- niezły Speedy Gonzales.![]() Oliweczko, świetny kolarz! Widać, że impreza udana, a jubilatka zadowolona. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-08-21 o 22:05 |
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lili nigdy nie powiedziałabym ,że tyle ważysz a tak dla pocieszenia to ja startuje z większą wagą niż Ty ![]() Żaneta własnie tego nienawidzę u ludzi, jak można ukarać niewinnego a łobuzowi pokazywać,że jest bezkarny (w mojej rodzinie działa się identyczna sytuacja i strasznie mnie to wkurzało ) Kajoolku ![]() Justyna jak Nutka? już w domku ?? Marina BOGINI ![]() zapomniałam połowy ... na pewno zdrówka dla chorowitków ja też jakoś bez weny .... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-21 o 22:09 |
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście tą nowość Romera
![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E |
|
|
|
#3970 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też nie. zaczynam po 20:00 Cytat:
ale ja wiem skąd Wy biegacie, a ja nigdy biegania nie lubiłam. strasznie sie nudziłam a na bieżni to juz w ogóle dostawałąm fiksacji: biegniesz, biegniesz ale i tak do nikąd nie dobiegasz.
|
||
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
ten pas z tyłu działa chyba tylko z systemem isofix.
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jakieś 5 kg za dużo i wyglądam jak krowa... dosłownie a ciężko zrzucić... a nie jem jakis wielkich ilości czy porcji... nawet słodycze omijam szerokim łukiem.
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj położyłam się z Radkiem na ziemi, śpiewałam mu "jedzie rowerek" i kręciłam nogami. Tak się mu spodobało, że jak tylko leży to unosi nóżki do góry, rusza nimi i patrzy czy widzę. Zaciesz ma straszny! Jak zaczynam mu śpiewać to jeszcze szybciej "pedałuje"
|
|
|
|
#3977 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziś był ostatni dzień, kiedy mój Tymus był niemowlakiem... Od jutra będzie małym dzieckiem. Łezka mi się kręci
![]() Wieczorkiem pojechaliśmy na Starówkę, łaziliśmy, jedliśmy gofry, oglądaliśmy koniki i ulicznych grajków Tymcio poderwał 20-letnią Brytyjkę A na koniec przejechaliśmy się rikszą Ale było miło Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż, tak na marginesie, dla mnie bicie dziecka w pupę i bicie w twarz to to samo. Takie samo zło. Pewnie podpadnę tym stwierdzeniem ![]() Cytat:
Tymcio będzie miał koszulę z krótkim rękawkiem błękitną w kwadraty i do tego białe spodenki z dżinsu A tych swoich sukienek nie mogę na stronie znaleźć Tylko jedną z nich widzę:http://www.hm.com/pl/product/04040?article=04040-B Cytat:
Oby przeszło do tego czwartku choć trochę ![]() - Już pisałam, że nie mogę znaleźć tych sukienek. Ja z kolei nie miałam już nic na Tymka prawie, bo ze wszystkiego powyrastała, a my nie robiliśmy nigdy zapasów ciuszkowych i pusto w szufladach się zrobiło ![]() Cytat:
![]() A kiedy rodzice przyjadą następnym razem? Cytat:
![]() - Będą zdjęcia? ![]() Beatko - jak u Was? Wiadomo już co? Jak się trzyma jego żona? Znalazłam jeszcze drugą z tych kiecek:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-08-21 o 22:42 |
||||||
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś nie poszłam biegać, nie miałam z kim a sama po ciemku się boję. Tak nieprzyjemnie jest. Teraz na wieczór takie zakwasy mnie wzięły, że nawet mi się chodzić nie chce. Dobrze, że dużo nie zjadłam to nie mam strasznych wyrzutów za opuszczenie joggingu |
|
|
|
|
#3979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skoro Ty z +5 kg określasz się mianem krowy to jak ja z +20 mam się określic ![]() Cytat:
u nas jest wesoło w kąpieli , jak zaczynaliśmy myć ząbki to śpiewaliśmy "szczotka, pasta, kubek, ciepła woda..." i mały tak sie nauczył ,że teraz siedzi w wannie , bawi się , ja nakładam pastę i zaczynam śpiewac a on od razu sie odwraca i otwiera buzie Cytat:
ja własnie zawsze byłam zakochana w miastach , które maja rynki u mnie mogę jechać do centrum katowic i budowę dworca pooglądać
|
|||
|
|
|
#3980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GŁODNA JESTEM ![]() Dziubek jakbyś mnie zobaczyła to byś mi dała te kilogramy które mam ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Dzięki! http://teksty.org/fasolki,szczotka-p...tekst-piosenki Jutro śpiewamy
|
||
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
a co powiecie na ten wóz
![]() http://www.youtube.com/watch?v=ERQHRo0fHGE |
|
|
|
#3982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Ja Ci kręcę!!! Marzenie
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz ogolnie wszystko rozkopane bo wielki remont ścisłego centrum miasta i dworca , co niestety się wiąże z utrudnieniami strasznymi. Cytat:
ale na 1 rzut oka strasznie płytki wg mnie . |
||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzwoniła dziś do mnie moja dyrektor z pytaniem czy jest szansa że wróciłabym do pracy wcześniej (zamiast 1 października), np w połowie września, choćby na pół etatu..
Czekają na mnie niecierpliwie bo jest teraz full roboty.. Zgodziłam się ofc bo kasa potrzebna i nawet mi to na rękę. Najpierw ustaliłyśmy że wrzesień byłby na pół etatu ale teraz doszliśmy z tżtem do wniosku że to bez sensu , bo i tak na wyjazdy będę tracić czas, więc wracam od razu na cały etat.. już 17 września
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
laski 850$ kosztuje
mamuśki z wózkowego piszą że jest świetny
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnej pracy dzieciaki masz samodzielne, Filip do przedszkola akurat a z Lili co robisz ?? |
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty Blondynka weź nie kuś ![]() Wczoraj zamówiłam mężowi halówki z Twojego linka. Raczej by się nie zgodził na taki wózek
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Nutka będzie jutro!
Dostaliśmy dodatkowe zdjęcia- ale słodka pokraka ![]() Zaneta jutro Ci prześlę pw ![]() Gości mam od 2 dni Przyjaciółkę z córeczką, przyszłą żoną Kuby
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=BEjJxeYSaZc |
|
|
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
Ulcia, to co z nami? ;(
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

Ja mam takie pokłady ubranek dla małej, że nawet nie wiem co jest teraz w sklepach....
zębole

nie wiedziałam normalnie czy coś powiedzieć,czy cokolwiek zrobić.Ręce mi opadły, widziałam już nie jednego klapsa,ale żeby uderzyć tak w twarz dziecko które miało może z 7 lat...okropność....MAŁO TEGO! wracając tatusiek sobie wziął młodego na barana a starszy szedł z opuszczoną miną przed nimi...makabra jakaś...aż w aucie stanęły mi łzy w oczach...i ojciec sobie z tym nic nie zrobił, totalnie nic...ach...
Matko byłam tak przerażona, że zaraz i mi się dostanie. Jej było strasznie głupio, a ja wyszłam z trzęsącymi się nogami...brrr.
- niech zły nastrój idzie precz.
(sam siedział w wieku 4)- niezły Speedy Gonzales.