|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
mój mi dzisiaj wspaniale pomagał w sprzątaniu i jestem mu za to bardzo wdzięczna, bo nie wszyscy mężowie są tacy, że chcą coś w domku porobić. Już mamy coraz mnie do ogarnięcia przed narodzinami maluszka no i od jutra zaczynam prać, bo mam tego dużo i trzeba wykorzystać pogodę do suszenia
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie całkowicie z innej beczki. Czy pies może mieć jednodniową cieczkę? Już drugi raz tak ma że jeden dzień i koniec. Wczoraj patrzę kapło jej z dwa razy i nawet jej majtek nie zdążyłam założyć, bo chciałam po nocy bo już nic jej nie leci. Wie któraś coś na ten temat?
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się z nią przejdziesz do weta i zapytasz? A to krwawienie występuje w okresie, kiedy ona zazwyczaj miewała cieczkę? |
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Ona w maju skończyła dwa latka. Cieczkę taką porządną, że ganiała z podpaską miała w grudniu, od tamtej pory jest drugi raz tylko takie jednodniowe plamienie. Po kilka kropek krwi i koniec. Może jeszcze jej się to wszystko ustawia. Ale chyba rzeczywiście zapytam weterynarza.
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() Dzisiaj u Nas było upalnie,a w nocy byla burza. Okropnie mnie meczy taka pogoda. Iwoncia i Filusia ciesze sie,że już jesteście z Nami ![]() Asiulka gratuluje powrotu do domku i pierwszego spacerku. Ja leżałam z małym 6 dni w szpitalu po porodzie,wyszłam w sobote a w niedziele bylam juz na spacerku ![]() Zameldowałam sie i zmykam. W dodatku buzia mi spuchla,bo ząb mi podszedł ropą na kości policzkowej i cały polik mam jak banie
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie was nadrobić po pół dnia jest ciezko
oczywiście wszystko przeczytane ![]() Dziekuje dziewczyny teraz mi lepiej ze duzo osób ma takie coś innego i że to nie przeszkadza. Nie bede juz o tym myśleć. Iwoncia no to ten Twój gin masakra przykre ze tylko dobrze się zachowuje jak dostaje kasę. Ja tez chodziłam prywatnie ale jak cos sie działo brał mnie do siebie do szpitala jak miał dyżur i robione za darmo ktg czy badania. co do cisnienia nie wiem czy jest wskazanie do cc. Dearlie super ze spedzacie miło czas razem najwaznijesze to sie kochac i rozumiec wogóle mój Tzet dał mi w dniu przyjscia do domku wielki bukiet na podziekowanie pokaze wam go.. normalnie sie nie spodziewałąm tego po nim bo po Zuzi nic nie dostałam a teraz taka niespodzianka Colds ale Cie tam kroplowkują masakra. wracaj do domku ![]() chyba wsio co pamietam.. ehh za duzo piszecie a ja padam po calym dniu zz 2 dzieci kregoslup mi w dupe wchodzi i teraz jak usiadłam na kanapoie to juz z niej nie wstane
|
|
|
|
#2197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
może taka czyścioszka z niej ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
a jeśli mowa o paluszkach to też takie mam i to na obu stopach ![]() wcześniej nie zwracałam na to zbytniej uwagi aż któregoś dnia mój szanowny małżonek stwierdził, że mam stópki jak u kaczuszki, bo dwa palce są jakby zrośnięte od dołu... ale to wszystko, żadnej traumy z tego powodu nie mam
|
|||
|
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2200 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja jestem i nie do konca MNIE TO CIESZY BO STRASZNIE ZA DOMEM TESKNIE Cytat:
umieram przez te upaly,teraz chociaz troszke wiaterku na balkonie wiec siedze tu z wami |
|||||
|
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
dobranockam na dziś
|
|
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
u mnie w domku są dwie skorpionice - ja i córa, mąż koziorożec a to będzie na 100% panna
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u mnie mąż i syn panny i teraz znowu panna bedzie ,tylko ja wodniczek samotnyu mnie znowu duszna noc.mam juz dosyc ![]() a do tego moja córcia od 3 dni daje mi popalic-tak z godzine,poltorej ładuje mnie w pęcherz i krocze,ze stanąć na nogi nie moge
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ja właśnie leżę po kolacji na lewym boku i mała mnie dźga rączkami w dole brzucha. Waga pokazuje półtorej kilo do przodu ale jutro jadę zrobić usg niech sprawdza czy wszystko w porządku.
|
#2205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to daj znac jutro ![]() ja mam w czwartek wizyte i ktg.mam nadzieje,ze ta wizyta bedzie juz ostatnią,bo nie chcialabym znowu przenosic
|
|
#2206 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Ale tu pustki z samego rana Ja wysłałammężusia do pracy i wpadłam luknąć co u was Jadę dziś zrobić morfologię i mocz bo w piątek mam jeszcze zaplaną wizytę u mojej gin, na ostatniej (dwa tygodnie temu) mówiła że nie wiadomo czy dotrwam w dwupaku, a jednak chyba mi się to uda bo coś tej mojej małej się nie spieszy za bardzo A jutro mam jeszcze ostatnią wizytę u dentysty, mam nadzieję że nie zacznę mu rodzić na fotelu ![]() Dziś też odbieram siostrę ze szpitala ![]() Iwoncia strasznie mi przykro że się zawiodłaś na swoim lekarzu, jak widać dla niego tylko kasa się liczy, wkurzające to jest. Ja jak leżałam w lipcu 4 dni w szpitalu to moja doktorka zawsze jak miała dyżur to do mnie przychodziła. Bo ordynator na wizycie też praktycznie nic nie mówił, ciężko coś było od niego wyciągnąć, dopiero ona przychodziła później i mówiła mi jakie będę miała robione badania, jakie leki dostanę itd., więc naprawdę okazywała mi duże zainteresowanie Dobrze że się wypisałaś do domku ![]() Konczi, Asiulka boskie te wasze maluszki, słodziaki do schrupania normalnie ![]() A co tam u Marty i Martusi w szpitalach bo coś dawno wieści od nich nie było ?? A widziałam że u Colds już lepiej, niech wraca szybko do nas, bo dzieciaczki się na świat szykują a kto będzie aktualizował listę na pierwszej stronie ja się pytam
|
|
|
|
#2207 |
|
Konto usunięte
|
Ja tez sie witam z rańca
Mam noc w noc nieprzespaną.Mały mi tam harce wyprawia okrutne.Wczoraj to skakał w brzuchu jak na trampolinie.Do tego miałam jakieś skurcze.Ja chce sie już rozpakować
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kochane poradzcie mi co moge stosowac na zęba? Spuchł mi juz caly policzek i chyba ropą podszedl bo mam banie taką i boli a do dentysty na fundusz terminy odlegle a prywatnie dopiero w przyszlym tyg bedzie mnie stac
|
|
|
|
#2209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Konczi jaka śliczna jest ta Wasza księżniczka
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() płukaj może jame ustną np.szałwią |
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia możesz brać paracetamol
U nas wszyscy zimowi tzet ze stycznia ja z Zuzką z lutego a Jasiek z sierpnia i kazdy ma inny znak zodiaku ![]() Córka wyprawiona do przedszkolamłody najedzony a ja mam chwilkę na kawkę i muszę zabrać sie do roboty poprać poukładać ciuchy (jak bylam w szpitalu to mąz do kosza tylko pranie wkładał więc trzeba ogarnąc to wszystko a wogóle wczoraj odpadł nam pępęk
|
|
|
|
#2212 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Dziś znów upał - już mam dość. Dziś idę do gina, ale dopiero na 19:30, więc z poślizgiem wejdę pewnie na 20. Ciekawa jestem co mi powie, bo według niego to miałam nie dotrwać do dzisiejszej wizyty Asiuulka kwiaty prześliczne, brawo dla męża za niespodziankęCytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36037293] Mam noc w noc nieprzespaną.Mały mi tam harce wyprawia okrutne.Wczoraj to skakał w brzuchu jak na trampolinie.Do tego miałam jakieś skurcze.Ja chce sie już rozpakować [/QUOTE]A ja w ogóle nie narzekam na sen. Śpie jak zabita. Tylko tak z 8 razy na siku wstałam, bo się wody opiłam wieczorem ![]() Oj Aniu, ja bym radziła pożyczyć kase i śmigać do dentysty, bo ani proszków brać nie możesz, ani spirytusem smarować. A na jednej wizycie się nie skończy. Na pierwszej zrobici kanał, żeby ropa spływała. To nie będzie dużo kosztowało. Umęczysz się tylko. Ja to przebijałam pęcherz z ropą i tak jak chocho traktowałam spirytusem. Pomagało na krótki czas.
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry.
Ja juz po sniadaniu,niewiem czemu ale nawet w nocy bylam glodna tylko wstac mi sie nie chcialo ![]() wiecie ze ja wysiadam z ta buzia oskara.Wczoraj mial tak bardzo czerwone a teraz patrze i jest ledwo widoczne Wiec jestem pewna juz na sto procent ze to cos bedzie zwiazane ze słoncem,tzn na sloncu napewno sie ujawnia i powieksza.Narazie czekam na wyniki z wymazu,powinny byc w poniedzialek. Sama sie zdziwilam,ze zaplacilam za to tylko 22zl. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Anusia gdzies czytalam ze trzeba nasypac troche pieprzu cayenne na zeba,ale osobiscie nie probowalam bo mimo ze nie mam usmiechu jak angelina jolie zeby mnie praktycznie nigdy nie bolą |
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli pozostało mi podzwonić po dentystach . Aż sie boje
![]() U Was upał a u Nas taka burza,że nic nie widać. Ciemno,grzmi,błyska sie i leje okropnie. Musiałam okna pozamykać bo tak wieje,że mi kwiatki pospadały. Masakra. Nawet antena od dekodera straciła sygnał |
|
|
|
#2215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie brzuch boli. U góry pod cyckami, coś strasznego i tak całą noc, wyłam z bólu kilka razy. Niewiem czy jechać do gina, czy leżakować na nospie. Poczekam jeszcze i najwyżej do niego zadzwonię.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2216 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
U mnie w nocy popadało, ale teraz znowu robi się duszno. Dziś wizyta - bardzo proszę o kciuki. Kurcze to z tym materacem juz nic nie wiem - wczoraj mi niektóre z Was pisały, żeby najpierw kłaść dziecko na tej stronie z gryka, a dziś czytam, że na kokosie I już całkiem zgłupiałam ![]() Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wszystkie mamusie szpitalne. |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamcie
melduje się z telefonu bo tz jeszcze mi internetu w lapku nie zrobił :/Okropna noc dziś była , tak duszno że koło 1 wyszlam sobie na balkon i zaczęło kropic ale to nic nie dalo :/ Filusia i Iwoncia super że już jesteście w domku w 2pakach ![]() 3mam kciuki za szpitalne dziewczyny i pytam co u maggie czy już jest z mała w domu ? eh szkoda że nie mogę zobaczyć w tel zdjęć a widzę że Adunia jest
|
#2218 | |
|
Raczkowanie
|
Witam rano!!
Cytat:
Dziś jadę oglądać porodówkę z SR, znam ją ale jak sie rodzi to sie nie rozgląda wkoło a po za tym przez te 4,5 roku pewnie sie coś zmieniło. I korzystając ze dzieci zostawiam u mamy jade na zakupy, musze sobie kupic na wesele buty jakies na koturnie... Więc kawałek z dnia mam dla siebie dziś i ciesze się jak dziecko.No i chyba jutro przyjdzie kurier z wózkiem Mam wrażenie ze brzuch mi się obniżył, wstawie fotkę później, wczoraj pół dnia bolał mnie brzuch mocno jak na okres. Te bóle przepowiadające w poprzednich ciążach nie były tak bolesne, odczuwałam je jako twardnienia brzucha, a teraz twardnienie + ból dość mocny. A wizyta dopiero za dwa tygodnie... asiejka trzymam kciuki za wizyte życze Wam wszytkim milego dnia P.s. Co tu tak spokojnie ? czekamy na kolejne maluchy
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-22 o 09:11 |
|
|
|
|
#2220 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio jak pisałaś o burzy to za 2 godziny u mnie była. Czyżbym miała kwiatki z balkonu ściągać??? Dekoder też powoli zaczyna przerywać, chyba trzeba się naszykować na front ![]() Cytat:
A od której strony zaczniesz to już Twoje widzi mi się. Wyjątki są w materacach jednostronnych, ale zakładam, że takiego nie masz. zaciskam za wizytę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Nie mam na nic siły, najprostsze czynności powodują, że dostaję zadyszki i muszę usiąść i odpocząć. Czy tak już będzie do końca czy to przejściowe? 

Super, że w końcu leki pomogły colds i obyło się bez antybiotyków. Mam nadzieję, że jutro wypuszczą dziewczyny.
mój mi dzisiaj wspaniale pomagał w sprzątaniu i jestem mu za to bardzo wdzięczna, bo nie wszyscy mężowie są tacy, że chcą coś w domku porobić. Już mamy coraz mnie do ogarnięcia przed narodzinami maluszka no i od jutra zaczynam prać, bo mam tego dużo i trzeba wykorzystać pogodę do suszenia

oczywiście wszystko przeczytane 
przykre ze tylko dobrze się zachowuje jak dostaje kasę. Ja tez chodziłam prywatnie ale jak cos sie działo brał mnie do siebie do szpitala jak miał dyżur i robione za darmo ktg czy badania. co do cisnienia nie wiem czy jest wskazanie do cc.
masakra. wracaj do domku 

38 tygodnia. Można, można
jejku tak strasznie bym chciała po szpitalu wrócić z malutką do naszego mieszkanka
,tylko ja wodniczek samotny
klask i: kochana już tuż tuż ...
melduje się z telefonu bo tz jeszcze mi internetu w lapku nie zrobił :/