Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 23:06   #2941
Poa alpina
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

U

Śniadanie: pszenne twarogowe placuszki smażone na oleju rzepakowym, podane z zimnym musem z jabłek

Do kawy: 4 cukierki Michałki Białe

Obiad: kawałek pstrąga gotowanego na parze, 60g kaszy gryczanej, fasolka szparagowa

Do kawy: pucharek lodów jogurtowych i sorbetu z mango, z borówkami amerykańskimi i orzechami włoskimi

Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z pomidorem, rzodkiewkami, sałatą i Almette czosnkowym / wędliną i żółtym serem / serem solankowym / Tartare grzybowym

Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, herbaty: zielona, owocowa, ziołowa.

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 23:10   #2942
Zelka_07
Raczkowanie

lekkie R do zrzutu 3-4kg które nie chcą zejść

ś: owsianka z jabłkiem,winogronami, borówkami i łyżką masła orzechowego
killer Ewy
8min buns
8 abs
siłowe na ręce
30min steper
2ś: kromka razowca, sałatka(liście szpinaku, pomidory, ogórek, 2 jajca),pare winogron
o: pół woreczka brązowego ryżu, wątróbka z cebulką, porcja kalafiora, troche fasolki szparagowej
k: sałatka (liście szpinaku,wędlinka, jajko, pomidor, ogórek, cebulka, troche kalafiora)
na deser łyżeczka masła orzechowego

do picia : 1kawa czarna, 2 zielone herbaty, 2l wody mineralnej

ocenicie
Stary 2012-08-22, 07:19   #2943
mpati86
Zadomowienie

R:

Ś: owsianka( 3 łyżki płatków owsianych; 1 łyżka orzechów nerkowca ) zalane wrzątkiem do napęcznienia a potem mlekiem, z wkrojoną 1 gruszką i 1 śliwką węgierką

IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z ziarnami: z masłem z awokado, sałatą i wędliną z indyka; 2 pomidorki daktylowe; 1 śliwka węgierka ( te 1, 2 sztuki itp. to ostatki mi pozostały )

O: kasza jęczmienna z warzywami; jajko sadzone smażone na oliwie z oliwek; buraczki gotowane skropione cytryną
2h orbiterk
K: mała puszka tuńczyka WSW ( 80g ) z kukurydzą i fasolą czerwoną konserwową; z 1 pomidorem wkrojonym, rzodkiewką i łyżeczką oleju lnianego.

I jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:26   #2944
anag78
Raczkowanie

GG do anag78

wczoraj, jadłospis trochę podobny do dnia poprzedniego
na pobudkę kawa rozpuszczalna z mlekiem sojowym
pierwsze śniadanie: sałatka składająca sie z sałaty, sera feta, oliwek i ogórków zielonych
drugie śniadanie 2 kromkie chleba pełnoziarnistego, 2 plastry sera żóltego, sałatka ze śledzi, jabłka, jajka i ogórków
przekąska 2 rządki czekolady gorzkiej 70%, soczek hortexu z marchwi i ananasa, garstka migdałów, banan
obiado-kolacja bo późno wróciłam fuuuura frytek i parówka z serem żółtym, już to za mną chodziło od ponad tygodnia od czasu do czasu przeciez można zaszaleć

ruch: 2 godz. chodzenia, do pracy i po pracy załatwianie parę spraw na mieście
anag78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 09:55   #2945
N_tt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Piękne, zdrowe U . Do śniadanka coś dodaj i obiad bardzo skromny . Kochana, małymi kroczkami do przodu, pamiętaj !
Dzięki za ocenę
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 10:24   #2946
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anag78 Pokaż wiadomość
wczoraj, jadłospis trochę podobny do dnia poprzedniego
na pobudkę kawa rozpuszczalna z mlekiem sojowym
pierwsze śniadanie: sałatka składająca sie z sałaty, sera feta, oliwek i ogórków zielonych
drugie śniadanie 2 kromkie chleba pełnoziarnistego, 2 plastry sera żóltego, sałatka ze śledzi, jabłka, jajka i ogórków
przekąska 2 rządki czekolady gorzkiej 70%, soczek hortexu z marchwi i ananasa, garstka migdałów, banan
obiado-kolacja bo późno wróciłam fuuuura frytek i parówka z serem żółtym, już to za mną chodziło od ponad tygodnia od czasu do czasu przeciez można zaszaleć

ruch: 2 godz. chodzenia, do pracy i po pracy załatwianie parę spraw na mieście
bardzo luźny jadłospis, całkiem smaczny. powiedziałabym, że:
- do śniadaniowej sałatki mogłabyś dołożyć oliwę i jakieś orzechy, dodaje to nie tylko walorów smakowych, ale i wartości odżywczych
- zdrowe przekąski, fajnie
- kolacja niezdrowa i nie ma co udawać, ale sporadycznie, raz na jakiś czas wszystko dozwolone
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 10:49   #2947
anag78
Raczkowanie

GG do anag78

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
bardzo luźny jadłospis, całkiem smaczny. powiedziałabym, że:
- do śniadaniowej sałatki mogłabyś dołożyć oliwę i jakieś orzechy, dodaje to nie tylko walorów smakowych, ale i wartości odżywczych
- zdrowe przekąski, fajnie
- kolacja niezdrowa i nie ma co udawać, ale sporadycznie, raz na jakiś czas wszystko dozwolone
tak, tak zapomniałam własnie napisać że do sałatki dodałam troszke oliwy z oliwek a co do kolacji to naprawdę bardzo sporadycznie takie rzeczy jadam ale od czasu do czasu poprostu mam ochotę i wtedy naprawdę się nie hamuję
anag78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 11:17   #2948
jenna2202
Raczkowanie

ok, teraz znowu ja

U/R

1) kawa z mlekiem, grahamka z masłem, szynka, białym serkiem, pomidorem, jajko na twardo

2) kaszka manna 2,5 łyżki na szklance mleka (na gęsto z sola i cynamonem)

3) owoce: pewnie brzoskwinie i serek wiejski

4) kasza gryczana z warzywami i mięsko jakieś (ale to może ulec zmianie )

Edytowane przez jenna2202
Czas edycji: 2012-08-22 o 11:18
jenna2202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:38   #2949
Sanaga
Przyczajenie

Pierwszy raz tutaj jestem, myślę, a dodam co mi tam

Moje U (57 kg/171cm)

Śniadanie : 2 kromki żytniego, podzielone na 4 połówki :
-2 połówki z plastrem sera żółtego, polędwicą,
- 3 - z serem smażonym (taki w pudełeczku:P)
- 4 - z serkiem waniliowym + pomidor cały i kawałek ogórka, herbata zielona
Obiad (tutaj brak apetytu, przez pogodę chyba;/ ) - jogurt nat (300g), saszetka musli Fitella żurawinowa + garstka Corn Flakes
Kolacja - kromka żytnego z polędwicą, serek wiejski (200g) z dwoma łyżeczkami siemienia lnianego, pomidor cały i kawałek ogórka, herbata zielona

Ruch - 30 min twistera, 8 min Abs, 8 min Legs, wymachy nóg i inne ćwiczenia na nogi
Możecie mi ocenić? Bo trochę żółtodziób ze mnie i chciałabym uzyskać rady czy jest ok
Sanaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:41   #2950
biedroneczka94
Raczkowanie

U:
1. 2 kromki chleba zwykłego z margaryną, wędliną drobiową, pomidorem i cebulą, troche potem serek (150 kcal), 2 śliwki
2. zupa pomidorowa, ok.300 ml i 8 świderków do niej (taki makaron)
3. brzoskwinia, jabłko
4. kanapka z żółtym serem (2 kromki zwykłego chleba)

wyliczam tak dokładnie, bo 8h jestem w pracy, więc niewielki mam ruch, tyle co przejście ok.3km (to już razem w dwie strony) no i ćwiczenia w domu
jak myślicie: nie przytyję na tym?
aha, jedzenie do pracy mam z domu

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Sanaga Pokaż wiadomość
Pierwszy raz tutaj jestem, myślę, a dodam co mi tam

Moje U (57 kg/171cm)

Śniadanie : 2 kromki żytniego, podzielone na 4 połówki :
-2 połówki z plastrem sera żółtego, polędwicą,
- 3 - z serem smażonym (taki w pudełeczku:P)
- 4 - z serkiem waniliowym + pomidor cały i kawałek ogórka, herbata zielona
Obiad (tutaj brak apetytu, przez pogodę chyba;/ ) - jogurt nat (300g), saszetka musli Fitella żurawinowa + garstka Corn Flakes
Kolacja - kromka żytnego z polędwicą, serek wiejski (200g) z dwoma łyżeczkami siemienia lnianego, pomidor cały i kawałek ogórka, herbata zielona

Ruch - 30 min twistera, 8 min Abs, 8 min Legs, wymachy nóg i inne ćwiczenia na nogi
Możecie mi ocenić? Bo trochę żółtodziób ze mnie i chciałabym uzyskać rady czy jest ok
na pewno na tym schudniesz
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 13:54   #2951
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, bardzo ładny jadłospis, jeżeli nie się najadasz i nie chodzisz głodna. 3 kg szybko zlecą, więc nie warto przechodzić na restrykcyjną dietę (bezsens).
Poza tym zazdroszczę tak dlugiego spania! U mnie się nie da (obok budują dom) i przez całe wakacje nie wyspałam się ani razu ;p
dziękuję! co do pogrubionego, na to właśnie liczę, więc się nie spinam za bardzo
ooj, współczuję tej budowy ja w sumie hmmm, przypadkowo rozregulowałam sobie tryb dobowy i wstaję o takich dzikich godzinach

Cytat:
Wzorowo, luźno, smacznie, pięknie- jeśli się najadasz, cudnie !
dziękuję również!

U/R
znowu późno wstałam

1. Orkiszowe pancakes z serka homogenizowanego z domowym dżemem rabarbarowo-waniliowym i połową banana. Kawa z mlekiem.

2. Wieprzowy gulasz pomidorowy z fasolą, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, surówka.

3. Pasta twarogowo-tuńczykowa z ogórkiem kiszonym. Kawa mlekiem.

4. 2 jajka na twardo, kromka razowca z wędliną i warzywami.

Edytowane przez poppy seed
Czas edycji: 2012-08-22 o 16:58
poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 14:21   #2952
biedroneczka94
Raczkowanie

ocenicie?
Stary 2012-08-22, 14:25   #2953
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R:

Ś: owsianka( 3 łyżki płatków owsianych; 1 łyżka orzechów nerkowca ) zalane wrzątkiem do napęcznienia a potem mlekiem, z wkrojoną 1 gruszką i 1 śliwką węgierką

IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z ziarnami: z masłem z awokado, sałatą i wędliną z indyka; 2 pomidorki daktylowe; 1 śliwka węgierka ( te 1, 2 sztuki itp. to ostatki mi pozostały )

O: kasza jęczmienna z warzywami; jajko sadzone smażone na oliwie z oliwek; buraczki gotowane skropione cytryną
2h orbiterk
K: mała puszka tuńczyka WSW ( 80g ) z kukurydzą i fasolą czerwoną konserwową; z 1 pomidorem wkrojonym, rzodkiewką i łyżeczką oleju lnianego.

I jak?
i jak? bolą mnie piersi czy to może być oznak- zbliżającego się okresu? kiedy można się go spodziewać. jak dostanę to będę skakać do góry. zawsze o jeden więcej i jak pójdzie się do gina to mówi się ostatni miałam 4 miesiące temu, a nie x lat.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
ocenicie?
niestety. mało, ubogo, wartościowo też nie najlepiej. jeżeli to u to za mało.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 15:51   #2954
Ervisha
Zakorzenienie

Moje U
I pieczona owsianka z malinamii migdałami podawana z mrożonym sorbetem malinowym

II opakowanie waffli ryzowych w polewie deserowej o smaku pomaranczy serkiem wiejskim i pomarańczą

III talerz zupy grzybowej z suszonymi grzybami i makaronem
5 kotlecików ryżowych z marchewką i szczypiorem z sosem koperkowym

IV znowu wafle ryżowe słonecznikowex4 z serkiem śmietankowym i dżemem jagodowym (mam wafle do przetestowania ), kilka jagód, poziomki, maliny, mirabelki

V pewnie grahamka na pół obie z twarożkiem, pomidor, gotowane jajko na miękko

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 15:57   #2955
biedroneczka94
Raczkowanie

Ervisha oceń moje chodzi o to zeby nie przytyc
Stary 2012-08-22, 16:09   #2956
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
U:
1. 2 kromki chleba zwykłego z margaryną, wędliną drobiową, pomidorem i cebulą, troche potem serek (150 kcal), 2 śliwki no ujdzie, ale mogły być spokojnie 3 kromki.Śniadanie powinno dawać energię na cały dzień.

2. zupa pomidorowa, ok.300 ml i 8 świderków do niej (taki makaron) !!!

3. brzoskwinia, jabłko owoce nie są posiłkiem, raczej przekąską; mógł dojść jakiś jogurt z bakaliami, budyń, itp.

4. kanapka z żółtym serem (2 kromki zwykłego chleba) nie widzę masła, a poza tym tak trochę smutno wygląda ten posiłek

wyliczam tak dokładnie, bo 8h jestem w pracy, więc niewielki mam ruch, tyle co przejście ok.3km (to już razem w dwie strony) no i ćwiczenia w domu

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Ale wiesz, że liczenie makaronu jest trochę nienormalne? Jakbyś miała makaron nitki albo spaghetti to też byś liczyła?

Jadłospis oceniam na bardzo słabiutkie U.

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 16:10   #2957
jenna2202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jenna2202 Pokaż wiadomość
ok, teraz znowu ja

U/R

1) kawa z mlekiem, grahamka z masłem, szynka, białym serkiem, pomidorem, jajko na twardo

2) kaszka manna 2,5 łyżki na szklance mleka (na gęsto z sola i cynamonem)

3) jednak zjadłam mała activię, jabłko i mieszankę studencką (pół opakowania )

4) kasza gryczana z warzywami i mięsko jakieś (ale to może ulec zmianie )
up
jenna2202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 16:12   #2958
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ervisha oceń moje chodzi o to zeby nie przytyc
Nie jest to wartościowe jedzenie. nie rozumiem po co piszesz ile kalorii miał serek. szczerze to nikogo nie obchodzi. na swoim menu bedziesz tylko chudla

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Nie jest to wartościowe jedzenie. nie rozumiem po co piszesz ile kalorii miał serek. szczerze to nikogo nie obchodzi. na swoim menu bedziesz tylko chudla
Moje U

I pieczona owsianka z malinamii migdałami podawana z mrożonym sorbetem malinowym

II opakowanie waffli ryzowych w polewie deserowej o smaku pomaranczy serkiem wiejskim i pomarańczą

III talerz zupy grzybowej z suszonymi grzybami i makaronem 5 kotlecików ryżowych z marchewką i szczypiorem z sosem koperkowym

IV znowu wafle ryżowe słonecznikowex4 z serkiem śmietankowym i dżemem jagodowym (mam wafle do przetestowania ), kilka jagód, poziomki, maliny, mirabelki

I jak tak patrze to chyba za dużo cukru dzisiaj nie wiem skąd ta zachcianka... Czyżby zbliżał mi sie @ ?

Stary 2012-08-22, 17:03   #2959
feelsoclose
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Moje U

III talerz zupy grzybowej z suszonymi grzybami i makaronem 5 kotlecików ryżowych z marchewką i szczypiorem z sosem koperkowym

I jak tak patrze to chyba za dużo cukru dzisiaj nie wiem skąd ta zachcianka... Czyżby zbliżał mi sie @ ?
A ja dalej obstanę przy swoim i będę twierdziła że warzyw jesz za mało. Nawet jak na osobę PO diecie i NA utrzymaniu.. poza tym strasznie słabo u Ciebie z NNKT (jadasz tylko fistaszki z tego co zauważyłam, a to nie są zbyt zdrowe orzechy akurat)
feelsoclose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:10   #2960
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez feelsoclose Pokaż wiadomość
A ja dalej obstanę przy swoim i będę twierdziła że warzyw jesz za mało. Nawet jak na osobę PO diecie i NA utrzymaniu.. poza tym strasznie słabo u Ciebie z NNKT (jadasz tylko fistaszki z tego co zauważyłam, a to nie są zbyt zdrowe orzechy akurat)
Jak jem makarony, sałatki itp, to zawsze dodaje oliwe tylko o tym nie pisze bo zapominam. Co do orzechów to tez jadam orzechy laskowe, migdały, kokos pisałam w wcześniejszych menu Fistaszki to niesolone kupuje te na wage. A do każdego posiłku nie da się przemycić warzyw Moze coś mi zaproponujesz ? Poza tym wspominałam Ci, że jak chodze po ogrodzie czy coś to tu to tam coś skunę z krzaka (teraz mamy wysyp pomidorków koktajlowych) ale o tym tez nie piszę (zapomniałam ze pomidor to owoc )

Stary 2012-08-22, 17:43   #2961
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
U:
1. 2 kromki chleba zwykłego z margaryną, wędliną drobiową, pomidorem i cebulą, troche potem serek (150 kcal), 2 śliwki
Ewentualnie może zostać
2. zupa pomidorowa, ok.300 ml i 8 świderków do niej (taki makaron)
Po co te wyliczenia ?! Brakuje białka i ilościowo BARDZO mało, makaron u powinno być znacznie więcej !
3. brzoskwinia, jabłko
To nie jest posiłek. Tu ma być sałatka owocowa z serkiem homo\wiejskim\jogurtem + bakalie,orzechy, nasiona, pestki
4. kanapka z żółtym serem (2 kromki zwykłego chleba)
Gdzie warzywa ? Masło na kanapki ?

na pewno na tym schudniesz
NA TYM NA PEWNO SCHUDNIESZ Jadłospis i jakościowo i ilościowo nie dobry . Nie ma białka, nie ma NNKT, same węglowodany proste, mało owoców, mało warzyw i te dokładne wyliczenia .. Nie, nie przytyjesz, ale zniszczysz sobie organizm .

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
dziękuję! co do pogrubionego, na to właśnie liczę, więc się nie spinam za bardzo
ooj, współczuję tej budowy ja w sumie hmmm, przypadkowo rozregulowałam sobie tryb dobowy i wstaję o takich dzikich godzinach

dziękuję również!

U/R
znowu późno wstałam

1. Orkiszowe pancakes z serka homogenizowanego z domowym dżemem rabarbarowo-waniliowym i połową banana. Kawa z mlekiem.
Dodaj orzechy\nasiona\pestki\wi órki ; )

2. Wieprzowy gulasz pomidorowy z fasolą, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, surówka.
Spokojnie kaszy mogłaś zjeść więcej
3. Pasta twarogowo-tuńczykowa z ogórkiem kiszonym. Kawa mlekiem.
Możesz zjeść z kromką razowca .

4. 2 jajka na twardo, kromka razowca z wędliną i warzywami. Super

Brakuje NNKT Poza tym ilościowo malutko, spokojnie możesz nieco zwiększyć, ale jakościowo ładnie
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:43   #2962
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
NA TYM NA PEWNO SCHUDNIESZ Jadłospis i jakościowo i ilościowo nie dobry . Nie ma białka, nie ma NNKT, same węglowodany proste, mało owoców, mało warzyw i te dokładne wyliczenia .. Nie, nie przytyjesz, ale zniszczysz sobie organizm .
A węglowodany złożone tj: pełnoziarniste pieczywo, kasze i ryż ?

Stary 2012-08-22, 18:08   #2963
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
A węglowodany złożone tj: pełnoziarniste pieczywo, kasze i ryż ?
Makarony etc; tak
Stary 2012-08-22, 18:59   #2964
imperfect1997
Raczkowanie

U (tzn. chciałabym żeby było lekkie R, ale nie wiem, czy wyjdzie xd)

I. grahamka z masłem, plastrami sera żółtego i pomidorem, 3 duże trójkąty arbuza, jabłko

40 minut Killera Ewy Chodakowskiej

II. serek wiejski z dużą łyżką bardzo słodkiego domowego musu jabłkowego, cynamonem i jabłkiem, znowu 3 duże trójkąty arbuza

III. kawałek szynki gotowanej (100<150g), 2 ziemniaki z masłem i koperkiem, surówka z kiszonej kapusty i marchewki

IV. 1/2 kostki twarogu pełnotłustego z garścią orzechów ziemnych, 2 marchewki, pomidor z suszoną bazylią

I jak sądzicie załapię się na R? Nie miałam żadnego ruchu oprócz tych 40 minut ćwiczeń i chodzenia do kuchni i robienia jedzenia ;D

Edytowane przez imperfect1997
Czas edycji: 2012-08-22 o 19:51
imperfect1997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 19:02   #2965
Ladywithweapon
Zadomowienie

Hej laski- staram się spaść na wadze I ciężko mi czasem wyliczać te wszystkie kalorie, ale zaczęłam patrzeć na skład danej rzeczy (skupiam się na tym, co ma najwięcej białka- to dobrze?). Myślę, że czegoś może mi brakować- pomożecie mi z moim jadłospisem? Może dzięki waszym radą wejdę na właściwą ścieżkę )

Ś: 3 większej wielkości łyżki sałatki warzywnej (papryka,kukurydza,pekińs ka,pomidor,ogórek...) z serem feta, 3plasterki wędliny, 2ogórki kiszone, herbata z jedną łyżeczką cukru
II Ś: 2 małe kromki ciemnego chleba z dynią lekko posmarowane masłem z serem (jeden plasterek na dwie) i szynką+ pól czerwonej papryki
O: potrawka z papryki,cebuli,ogórka,pom idora+pierś z kurczaka+pól woreczka ryżu
P:dwa wafle żytnie wasa z konfiturą własnej roboty z jagód, mały ogórek
K:serek wiejski+2wafle z pomidorem i 2ogórki kiszone

Po obiedzie zjadłam gruszkę, a teraz po podwieczorku kawałek ciasta. Przed obiadem przejechałam 10km rowerkiem, teraz następne przed kolacją. Posiłki tak w odstępach 2-3 (blizej 3)h. I dużo wody.

Staram się trzymać w diecie 1000kcal, ale cięzko mi je wyliczać- kalkulatory się dla mnie nie sprawdzają. Dodatkowo wędliny, mięsa, które uwielbiam jadać kupuje w miejscowej masarni i nie rozpisują tam żadnych nalepek, ale wiem, że robią dobre, w miarę zdrowe rzeczy
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 19:46   #2966
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Hej laski- staram się spaść na wadze I ciężko mi czasem wyliczać te wszystkie kalorie, ale zaczęłam patrzeć na skład danej rzeczy (skupiam się na tym, co ma najwięcej białka- to dobrze?). Myślę, że czegoś może mi brakować- pomożecie mi z moim jadłospisem? Może dzięki waszym radą wejdę na właściwą ścieżkę )

Ś: 3 większej wielkości łyżki sałatki warzywnej (papryka,kukurydza,pekińs ka,pomidor,ogórek...) z serem feta, 3plasterki wędliny, 2ogórki kiszone, herbata z jedną łyżeczką cukru
+ dwie kromki pełnoziarnistego chleba, to śniadanie- tu jemy porządnie ! Możesz ewentualnie dodać makaron pełnoziarnisty do sałatki
II Ś: 2 małe kromki ciemnego chleba z dynią lekko posmarowane masłem z serem (jeden plasterek na dwie) i szynką+ pól czerwonej papryki
O: potrawka z papryki,cebuli,ogórka,pom idora+pierś z kurczaka+pól woreczka ryżu
P:dwa wafle żytnie wasa z konfiturą własnej roboty z jagód, mały ogórek
K:serek wiejski+2wafle z pomidorem i 2ogórki kiszone

Po obiedzie zjadłam gruszkę, a teraz po podwieczorku kawałek ciasta. Przed obiadem przejechałam 10km rowerkiem, teraz następne przed kolacją. Posiłki tak w odstępach 2-3 (blizej 3)h. I dużo wody.

Staram się trzymać w diecie 1000kcal, ale cięzko mi je wyliczać- kalkulatory się dla mnie nie sprawdzają. Dodatkowo wędliny, mięsa, które uwielbiam jadać kupuje w miejscowej masarni i nie rozpisują tam żadnych nalepek, ale wiem, że robią dobre, w miarę zdrowe rzeczy
Po pierwsze 1000 kcal to dieta 'murowane jojo' + masz sporo ruchu . Zwiększ ilość kcal, bo narobisz sobie więcej szkody, niż pożytku, a waga będzie spadać wolno + spowolnisz metabolizm Poza tym brakuje u Ciebie NNKT, wrzuć gdzieś orzechy\oliwę\awokado\sie mię lniane\nasiona dyni, słonecznika\sezam etc
Stary 2012-08-22, 19:52   #2967
Ladywithweapon
Zadomowienie

Szczerze mówiąc to nie wiem ile zjadłam kcal :P Po prostu chce jeśc 5 posiłków dziennie w miarę zdrowych

http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...82,Pierozki,,2. html (spacja przed html) - jako jaki posiłek byście to wstawiły? I jakieś zmiany w przepisie czy ten jest ok?
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 19:59   #2968
blax5
Zadomowienie

Utrzymanie:

I. 2 gofry żytnie z jajkiem, sałatą, pomidorem i chrzanem żurawinowym/ serkiem wiejskim, kukurydzą konserwową i papryką

II. połowa kostki twarogu i małego jogurtu z kakao, miodem, małą gruszką i podprażonymi wiórkami kokosowymi

III. ryż z sosem pomidorowym z kurczakiem, kukurydzą konserwową i czerwoną fasolą; kalafior

IV. pozostała część twarogu i jogurtu z marchewką, małym jabłkiem i rodzynkami

Uśmiecham się o ocenę
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:28   #2969
Milka1224
Rozeznanie

To ja dam U

I mix płatków (orkiszowe, jęczmienne, owsiane) z lodówki zalane na noc jogurtem naturalnym do tego mus śliwkowy, orzechy pecan, macadamia i kawałki świeżego kokosa + duża kawa parzona

II jabłko, woda kokosowa z lodem

III makaron trofie durum z zielonym pesto, czosnkiem, łososiem, brokułem, bazylią, solą ziołową i kolorowym pieprzem

do kawy spory kawałek ciasta ze śliwkami, kruszonką i cynamonem

IV 2 kromki chleba orkiszowego ze słonecznikiem z kozim serkiem, rukolą, pomidorkami cherry i mieszanką włoskich przypraw

do picia: woda, yerba mate
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:30   #2970
N_tt
Raczkowanie

P.
1. owsianka z 4 łyżek płatków z jogurtem naturalnym 180g, łychą otrąb pszennych, malinami, gaarścią orzechów laskowych, łychą miodu
2. grahamka z masłem, polędwicą sopocką, sałatą, jajecznica z 2 jajek z pomidorem
3. ryż naturalny z koperkiem, udziec kurczaka pieczony, miseczka sałatki z sałaty, ogórka, pomidora, oliwy z oliwek, przypraw
4. grahamka z masłem orzechowym crunchy grubo , serek homogenizowany naturalny z borówkami
5. sałatka (makaron pełnoziarnisty, puszka tuńczyka wsw, kilka kulek mozzarelli, pomidor, bazylia, oliwa z oliwek), herbata zielona z miodem
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości