Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 08:42   #3871
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Hej dziołszki!!! Nocka całkiem dobrze minęła, nawet się z dzidzią wyspaliśmy, choć śniło mi się, że byłam u gina ( w ogóle jakiś obcy facet) i chciałam jakieś tam zaświadczenie, a on mi za to kazał zrobić loda. Masakra jakaś. Obudziłam się zlana potem i sprawdzałam czy mąż obok leży. Ufff, co za sen. Nie życzę sobie takich.

Idę jeść śniadanko, bo żołądek na plecach mam.
[QUOTE=sylwietta1988;36061 797]
Cytat:
Napisane przez Nouvelle87 Pokaż wiadomość
No to i ja się dołączam witam wszystkie Panie !!
Mój maluszek skończył 17 tygodni. Czujemy się w miarę ok brzuszek rośnie, ubrania zaczynają być już mocno ciasne, więc chyba wszystko idzie zgodnie z planem. Za tydzień kolejna wizyta u ginekologa, ciekawe co nam wyjdzie na usg hehe...
Sukcesywnie postaram się czytać każdą stronę, ale strasznie nas tu dużo i tych postów się namnożyło, że hoho
witamy w naszym gronie coraz więcej mamuś i coraz więcej brzuszków fajosko

witam sie z rana u mnie dzisiaj pochmurno, ale ciepło przynajmniej jest czym oddychac, bo wczoraj byłam zmęczona od samego siedzenia...... A teraz wiadomosc, którą muszę się podzielic: małż rozpoczyna dzisiaj urlop az do 18 września jej, ale jestem szczęśliwa

propo snów... śniło mi się nad ranem, że byłam na spotkaniu dawnej klasy gimnazjalnej- i kolega, którego lubiłam- i tylko lubiłam- powiedział "chce z toba robic seks" na to ja zdjęłam majty, błysnęłam cycorami i wziął mnie od tyłu- przy kolegach i gronie pedagogicznym ja pitole

a jak mąż wrócił po nocce to zdziwiony był co ja taka mokra i od razu wziął się do roboty także dzień zaczynam w wyśmienitym nastroju

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

ho ho ho
tylko nie wprowadz tegow zycie podczas następnej wizyty
mnie jeszcze takie dziwności nie napadają za to w realu owszem - z TŻ. Dziś rano się franca obudził jak wstałam, ja się ubieram, a ten do mnie, że na loda czeka

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:46   #3872
LadyWhisper
Zakorzenienie

Rany dziewczyny sny mamy naprawde, co jedna to glupsze
Mialam wstac wczesniej i odkurzyc ale taaaaaak mi sie nie chce, tylko sniadanie zjadlam i z powrotem pod koldre, drzemne sie moze i wtedy sprzatne?

Wczoraj wieczorem odebralismy moja mame ktora na miesiac pojechala nad morze do dziadkow ubralam sobie taka luzniejsza tunike biala i legginsy, a moja mamita-Ty w ogole dalej w ciazy jestes? Kurcze faktycznie, nic nie bylo widac. Powiem wam, ze przed ciaza myslalam, ze 5ty miesiac to juz bede miec brzuch jak banie a tak naprawde jakbym ta ciaze chciala ukrywac to do tej pory nie bylo by problemu. Wybrzusza mnie tak konkretnie dopiero po kolacji a i to nie zawsze, zastanawiam sie teraz jakie rozmiary kupowac bo co bedzie jak nie urosne az tak bardzo jak mysle?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:50   #3873
BlackSanctum
Zakorzenienie

Debrah, do codziennego makijażu oczu polecam takie pędzle:

http://allegro.pl/hakuro-h70-pedzel-...580458400.html

http://allegro.pl/hakuro-h85-pedzel-...574863373.html

http://allegro.pl/hakuro-h78-pedzel-...580458481.html

http://allegro.pl/hakuro-h76-pedzel-...580457919.html
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:52   #3874
LadyWhisper
Zakorzenienie

7 dni do genetycznego, aaaa

Szaja ale mowisz o spacerowce z kompletu 3w1 czy takiej lekkiej parasolce? Bo te z kompletow sa zazwyczaj jakby takie duze, myslalam, ze jak dziecko juz chodzi do parasolki sie je przeklada? Chociaz szczerze mowiac jak widze dziecko w takim wozku to mam wrazenie, ze ten wozek sie rozleci za chwike hehe

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:52   #3875
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36061892]

A nie zgodzę się
Moja córka waży 10,5kg - teoretycznie pasuje do fotelika, prawda?

Tyle, że nie tylko wagę pod uwagę bierzesz, ale też i długość dziecka - jak nogi/głowa wystają to dziecka NIE wozisz w takim foteliku. Moja przesiadła się do fotela 9-18kg mając 9mcy, a waga może 8kg wówczas byłą - dziecko musi stabilnie, samodzielnie siedzieć. Ostatnio widziałam koleżankę, jak roczną córkę w takim maleńdtwie wiozła, durna, że tak powiem. Taki fotelik to już wtedy pic na wodę nic a nic nie chroni w razie wypadku.[/QUOTE]

Kurczę z rana ciężko myślę Miałam na myśli to, co piszesz, że tak z 6 - 9 miesięcy pojeździ, bo fotelik do 13kilo A wtedy lato już będzie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:02   #3876
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
7 dni do genetycznego, aaaa

Szaja ale mowisz o spacerowce z kompletu 3w1 czy takiej lekkiej parasolce? Bo te z kompletow sa zazwyczaj jakby takie duze, myslalam, ze jak dziecko juz chodzi do parasolki sie je przeklada? Chociaz szczerze mowiac jak widze dziecko w takim wozku to mam wrazenie, ze ten wozek sie rozleci za chwike hehe
Jak córa miała 11mcy kupiłam parasolkę, ALE tylko dlatego, że autko małe mamy i mi się duża bexa nie bardzo do matiza mieściła. Gdyby nie to - nie kupowałabym parasolki przede wszystkim zimą - nie pojedziesz, bo koła malutkie i nie dadzą rady na śniegu czy błocie. Więc zimą do spacerówki bexy, z kompletu, wróciłam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:07   #3877
nafiyqa
Zakorzenienie

Jejku, ile Wy wiecie o tych wozkach...

Widze, ze wiekszosc z Was stawia jednak na nowy.
My chyba jednak dostaniemy go "w spadku".
Ale nawet gdyby tak nie bylo, to TZ juz wczesniej mowil o kupnie uzywanego (za pieniadze przeznaczone na nowy wozek wolimy kupic cos innego dla malucha).

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:15   #3878
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Piekłam takie z pieczarkami, kapustą i trochę sosu z chili do środka. Dobre, wilgotne i pikantne

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36043384]Wiesz, w życiu nie brałabym kredytu na taką klitkę. To przecież kawalerka. A was 3 będzie, a może potem jeszcze będziecie chcieli mieć dziecko?

I teraz - dupka blada, musicie spłacać i gnieździć się na takim metrażu. Koszmar, to jest naprawdę minimalne mieszkanie.

To już wolałabym wynająć na stałe, ale większe.

Pewna jesteś? ja sobie kobietę poderwałam, kochałam się z nią i dokładnie pamiętam, jak zbudowana była [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja bym nigdy nie chciała mieszkać w Chyloni, nieciekawe miejsca..same bloki.. no chyba że coś tam nowego budują. Ja wolę miejsca może bardziej oddalone od centrum, ale spokojnie i świeże powietrze bynajmniej.. a nie ten smród spalin.
Mieszkamy na Sokółce, ale planujemy kupić mieszkanie na Wiczlinie.
Wiecie, to mieszkanie może i niewielkie ale to tylko na okres budowy domku... Hmm TŻtowi też by bardziej na Wiczlinie pasowało, on w Chwaszczynie pracuje I tak najbardziej mi się w moim weju podoba, wszędzie blisko, a spokojnie jednocześnie i czysto w miarę;p

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!! ja tak na szybko!!! i nie żartuję!

Ismael to nie Ismael!!!!!
to baba!!!!!!! osz jedna......
niestety pindolka nie było...i nic nie wskazywało na to, że się gdzieś schował
a ja już trochę ciuchów nakupowałam........aaaaaa
Ooo. Ale nie zdziwię się, jeżeli jednak Ismael nadal jednak będzie Ismaelem

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A golicie uda?
Mi sie nigdy nie chcialo zaczynac i w sumie tak zostalo, ze gole tylko lydki (do kolan).
Ja nie golę ud, nie mam za bardzo po co, a jeśli jest tam kilka marnych włosków to póki co pozwolę im żyć dalej na łydkach też ogolę się od wielkiego dzwonu, mam tam cienkie blond włoski, nic nie widać i nie czuć w sumie za bardzo... wszystkie baby mi tego zazdroszczą A na piczce to już nie blond i zazwyczaj golę na zero co kilka dni, czasami paseczek, chociaż TŻ woli chyba całkowitą goliznę

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Black, kochana - mogę mieć makijażowe pytanie? Znasz może pędzelki Hakuro? Albo Ciebie Sleek?
mam dwie paletki sleek, jestem dość zadowolnona. Jak na tą cen ę jakość całkiem dobra. Pędzelek mam tylko jeden, dostałam rok temu na urodziny do smokey eyes, fajny kupiony w drogerii natura
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:23   #3879
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam z rana
Ale miałam wczoraj przygodę z Dzidziolkiem
Pisałam że ostatnio , tzn od wtorku, jakby mniej sie ruszał. za radą delicjanki przeczekałam sprawę zrzucając winę na pogodę. Bąbelek uaktywnił się wczoraj na Flinstonach tak się ucieszyłam że z radości aż zasnęłam błogim snem w połowie filmu
Mąż mnie obudził, umyłam się no i w łózku stwierdziłam ze "pomęczę" go jeszcze troszkę i zaczelam delikatnie uciskac bruch palcami w roznych miejscach. Dzidzia sie troszkę ruszała ale stwierdziłam ze na noc nie bede jej już wiecej męczyc, niech odpoczywa. No i przyłożyłam całą dłoń do brzucha po prawej stronie i jakoś tak mnie wzięło ni stąd ni zowąd żeby całą tą moją dłonią ten brzuch delikatniusio ucisnąć. I wyczułam takie zgrubienie wielkości, ja wiem, może paznokcia - od razu pomyślałam - nóżka jak potem nacisnelam jeszzce raz to to cos sie schowało a poczułam ruch z lewej strony czegoś o wiele wiekszego - pewnie główki
normalnie szok. jak teraz to piszę to mam łzy w oczach.

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Pochwalę się - od dzisiejszej nocy czuję już maluszka, wyraźnie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:26   #3880
monamur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Uwielbiam cienie Sleek

Mam:
1) Original
2) Storm
3) Curious
4) Graphite
5) Bad Girl
6) Au Naturel
7) Ultra Mattes - The darks
8) Safari

Miałam jeszcze:
1) Sparkle
2) PPQ
ale puściłam w świat

Na moim blogu znajdziesz zdjęcia
Wow Hosenko niezła kolekcja a spotkałaś może taki cień do powiek w odcieniu morelowym, chodzi mi konkretnie o ten odcień.

Debrah swego czasu też się bardzo napaliłam na kurs wizażu i na samodzielna praktykę, kupiłam pędzle, płyte z kursem, kosmetyki, no i ciekawiło mnie to tylko miałam problem z cieniami bo nie mogłam trafić na dobre i efekt nie był piorunujący, ale skoro chwalicie sleeka to moze sie skusze. A co do wózków to ja chyba nie chce czytac opinii żadnych, bo tak naprawde to kazdemu odpowiada co innego i tylko mozna sie zniechęcic.

Djerba a to ci niespodzianka ale jak druga dziewczynka będzie tak słodka jak Sade to nie ma co załować

Ja nie śpię od 7, kurde mam wrazenie,że ten kregosłup boli mnie coraz bardziej
Pasowałoby coś zjeść, może zrobie tosta z dzemem malinowym, albo mleko z kulkami czeko.

Co do depilacji to zapowiedziałam sobie,że po porodzie to zbieram na laser, i obowiązkowo pachy i bikini, bo to golenie co 2 dni strasznie męczące, a jeszcze mam wrazenie ze włoski pod pachami bardzo stwardniały i ciezko sie goli

Edytowane przez monamur
Czas edycji: 2012-08-23 o 09:30
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:32   #3881
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Witam z rana
Pisałam że ostatnio , tzn od wtorku, jakby mniej sie ruszał. za radą delicjanki przeczekałam sprawę zrzucając winę na pogodę. Bąbelek uaktywnił się wczoraj na Flinstonach tak się ucieszyłam że z radości aż zasnęłam błogim snem w połowie filmu
Mąż mnie obudził, umyłam się no i w łózku stwierdziłam ze "pomęczę" go jeszcze troszkę i zaczelam delikatnie uciskac bruch palcami w roznych miejscach. Dzidzia sie troszkę ruszała ale stwierdziłam ze na noc nie bede jej już wiecej męczyc, niech odpoczywa. No i przyłożyłam całą dłoń do brzucha po prawej stronie i jakoś tak mnie wzięło ni stąd ni zowąd żeby całą tą moją dłonią ten brzuch delikatniusio ucisnąć. I wyczułam takie zgrubienie wielkości, ja wiem, może paznokcia - od razu pomyślałam - nóżka jak potem nacisnelam jeszzce raz to to cos sie schowało a poczułam ruch z lewej strony czegoś o wiele wiekszego - pewnie główki

Gratuluję Prstyczku takiego przeżycia. Ale to muszą być emocje. No i zazdraszczam
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:36   #3882
aska27adopcje
Zadomowienie

czesc dziewczynki ... ja z badan wrocilam. a pani do mmnie, pani to zyje wogole 75;55 cisnienie ... chyba pojade dzis do smyka wymacac te wozki ... bede szukac bexy i xlandera
Stary 2012-08-23, 09:41   #3883
Konto usunięte

Bexy w smyu nie znajdziesz, tu masz stronę:

http://bexa.firmy.net/

możesz dzwonić (odbierają od razu ) i spytać, gdzie blisko siebie masz wózki

Teraz mają piękną serię bexa paris
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:45   #3884
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Witam z rana

cudnie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:51   #3885
monamur
Raczkowanie

Pstryczku pozazdrościć, to na pewno niesamowite przeżycie
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:53   #3886
aska27adopcje
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36062983]Bexy w smyu nie znajdziesz, tu masz stronę:

http://bexa.firmy.net/

możesz dzwonić (odbierają od razu ) i spytać, gdzie blisko siebie masz wózki

Teraz mają piękną serię bexa paris [/QUOTE]

Szaja a powiedz czy bexa jest lekka ? ja musze na 1 pietro sie tarabanic + czesto do auta targac, masz doswiadczenie, ale czy tez go wnosisz ?
Stary 2012-08-23, 09:55   #3887
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry
ja tez dzis po kiepskiej prawie nie przespanej nocy bo corcia miała goraczke teraz tez bidulka sie meczy na szczescie spi i odsypia - az mi sie lezka w oku kreci jak na nia patrze

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 09:58   #3888
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nouvelle87 Pokaż wiadomość
No to i ja się dołączam witam wszystkie Panie !!
Mój maluszek skończył 17 tygodni. Czujemy się w miarę ok brzuszek rośnie, ubrania zaczynają być już mocno ciasne, więc chyba wszystko idzie zgodnie z planem. Za tydzień kolejna wizyta u ginekologa, ciekawe co nam wyjdzie na usg hehe...
Witamy

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a właśnie co do wagi to ja raczej bym sie cieszyla ze malo tyje ... niestety u mnie jest juz 2,5 kg na plusie a do wizyty pewnie bedzie ze 3....
nie pamietam jak to w pierwszej ciazy bylo ale mam nadzieje ze nie przytyje wiecej jak wtedy
to u mnie patrząc od najniższej wagi w początkach ciązy + 4

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja się nie ubezpieczałam dodatkowo Jak obliczyłam, to zupełnie się nie opłaca - więcej uzbieram odkładając tyle samo co miesiąc. Może akurat my dostaliśmy tak niekorzystne warunki - z tego co pamiętam 45 zł albo 55 zł miesięcznie.
No właśnie ja płacę 55 miesięcznie, potrącaja mi z pensji. Mi to akurat jak najbardziej odpowiada, sama w zyciu nie odłożyłambym tych 5 dyszek co miesiąć a tak mam w miare pewnośc że w razie czego (dobrego i złego) coś mi się bedzie należało

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Delicjanko, ale pozniej Cie bolalo tez, bo mnie tylko w sumie pierwsze 2 x potem juz szlo wytrzymac ... Ja pamietam jak ja 1 raz na wosk poszlam do mojej kosmettyczki, no i ta mnie nie przygotowala ze to bedzie tak bolalo, nogi mi nie zablokowala, to jak mi 1 plaster z lydki oderwala, to jak jej kopa bezwarunkowo wywalilam, to poleciala z metr dalej Ale mi glupio bylo Pozniej juz 1 mi noge trzymala, a 2 zrywala paski, ale po kilku razach sie przyzwyczailam

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Ja ostatnio przezylam szok w naturze, jak zobaczylam ze 6 wkladow do mojej gilet, kosztowalo kolo 90 zl, myslalam ze sie pomylili z cena ... ale narobili jakis cudow z mydlami .. wzielam w biedronce 1 razowki, a nozyki zamowilam za 40 zl na alegro
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

ja od dłuższego czasu używam tych różowych z biedronki i jestem zadowolona
.
Jejciu, jaka cena!!! Ja tez uzywam tych najtańszych z biedrony i jestem zadowolona. Golę sie różnie, jak potzrebuje to i codziennie wiec nie widze sensu przepłacać za maszynki

Stary 2012-08-23, 10:01   #3889
Konto usunięte

Asiu, wnosiłam na 4 piętro- nie ma szans, żadnego wózka normalnie tak wysoko nie wniesiesz bexa chyba standardowa jest, stelaż 8,4kg (czyli koła), gondola razem ze stelażem 13kg bodajże. Tu fajnie pokazane:

http://allegro.pl/bexa-b4x-fashion-w...514376404.html
Stary 2012-08-23, 10:05   #3890
aska27adopcje
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36063322]Asiu, wnosiłam na 4 piętro- nie ma szans, żadnego wózka normalnie tak wysoko nie wniesiesz bexa chyba standardowa jest, stelaż 8,4kg (czyli koła), gondola razem ze stelażem 13kg bodajże. Tu fajnie pokazane:

http://allegro.pl/bexa-b4x-fashion-w...514376404.html[/QUOTE]

http://bexa.firmy.net/oferta.html ten jest sliczny

kochana 4 pietro wow szacuneczek, a ja panikuje z 1

Waga wersji spacerowej: 15,2 kg
Waga stelaża: 9,9 kg
Waga samej gondoli: 4,2 kg

tu waga xlandera, wychodzi ze jest ciezszy ...

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-08-23 o 10:07
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:08   #3891
Authentic
Raczkowanie

Odnośnie wózków, to ja się zastanawiam jak wyjdę z Małą na spacer, jak będziemy same w domu... Podobno w bloku jest miejsce na wózki, ale to i tak nie ułatwia sprawy, bo kto przytrzyma dziecko jak będę wynosiła wózek? Nie mam póki co pomysłu jak to zgrać :P

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:10   #3892
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość

Co do depilacji to zapowiedziałam sobie,że po porodzie to zbieram na laser, i obowiązkowo pachy i bikini, bo to golenie co 2 dni strasznie męczące, a jeszcze mam wrazenie ze włoski pod pachami bardzo stwardniały i ciezko sie goli
Jak dla mnie to i twardsze i szybciej rosną

Stary 2012-08-23, 10:11   #3893
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Odnośnie wózków, to ja się zastanawiam jak wyjdę z Małą na spacer, jak będziemy same w domu... Podobno w bloku jest miejsce na wózki, ale to i tak nie ułatwia sprawy, bo kto przytrzyma dziecko jak będę wynosiła wózek? Nie mam póki co pomysłu jak to zgrać :P
kochana mam to samo od pon do pt moj tz wychodzi 8 wraca 20 ... wiec jestem sama
Stary 2012-08-23, 10:13   #3894
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
to dodam jeszcze, że brat używa metalowych sztućców i twierdzi, że jest ok mama bardziej ostrożna

podoba mi się

w ogóle w weekend są w warszawie jakieś targi dziecięce (nie wiem jak to nazwać ) może się wybierzemy z Tż i cos pomacamy
OOo to nawet nie wiedziałam że te targi są. A nie wiesz gdzie dokładnie i od której to się zaczyna??

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
a ja własnie sobie uświadomiłam ze już mamy 19 tydzień ale ten czas szybko leci
I ja tez mam 19

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36063322]Asiu, wnosiłam na 4 piętro- nie ma szans, żadnego wózka normalnie tak wysoko nie wniesiesz bexa chyba standardowa jest, stelaż 8,4kg (czyli koła), gondola razem ze stelażem 13kg bodajże. Tu fajnie pokazane:

http://allegro.pl/bexa-b4x-fashion-w...514376404.html[/QUOTE]
Coraz bardziej się przekonuję do tej Bexy, widać że dobry wózek i do tego ładny i ma kolory też ładne

Witam z rana
Ja też miałam dziś jakiś erotyk , dokładnie go nie pamiętam ale mój ex się tam przewijał ...
Wczoraj byliśmy z mężem na przedpremierowym pokazie Zakochanych w Rzymie- prezent od Bokeh i powiem Wam że film naprawdę fajny i zabawny, nawet dzidzi się podobał bo się ruszała
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:14   #3895
elllmi
Zakorzenienie

hej
jeszcze tylko jutro i urlop aż mi się lepiej w pracy siedzi jak o tym pomyśle; tylko głowa mnie boli od wczoraj i nei chce cholera przestać

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
W 14 tygodniu ciąży miałam taki ból który lokalizowałam koło pępka, bolało bardzo, aż mnie w pół zgięło i ze 2 godziny się męczyłam. Dzwoniłam nawet do ginki - ale mnie trochę uspokoiła, że na tym etapie maluch jest nie tak wysoko - więc raczej nic mu nie jest. Pamiętam, że wtedy no-spę brałam - ale nie pomogła. Jak powiedziałam gince o stwierdziła, że to też coś mówi, bo no-spa by pomogła na bóle skurczowe ( w końcu podaje się w zagrożonej ciąży). Ten ból sam puścił, i więcej się nie powtórzył, ale o było okropne i bardzo się bałam. Uspokajało mnie tylko to, że nic mnie nie bolało w dole brzucha. Ale ginka mówiła, że gdyby wróciło, to żeby lepiej jechać na IP.
dzisiaj po przebudzeniu mnie jeszcze bolało i nie mogłam się wyprostować jak szłam do łazienki, ale może to dlatego, że miała pełny pęcherz teraz jest już ok, przeszło

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam z Ilkas na zajęciach aktywne 9 miesięcy, wróciłam do domu i jakaś taka padnięta, że ledwo do 21 wytrzymałam i padłam.
co robiłyście na takich zajeciach? jakieś specjalne ćwiczenia czy coś normalnego? podobało się?

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja mam takie napady. Boli, kłuje, nie wiem jak to dobitnie nazwać po prawej stronie pępka. Ani nie wstanę wtedy, nie ruszę się - nic. Ale takie ataki miałam już przed ciążą
ja też mam zawsze po prawej i też pzred ciążą to miałam

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem odebralismy moja mame ktora na miesiac pojechala nad morze do dziadkow ubralam sobie taka luzniejsza tunike biala i legginsy, a moja mamita-Ty w ogole dalej w ciazy jestes? Kurcze faktycznie, nic nie bylo widac. Powiem wam, ze przed ciaza myslalam, ze 5ty miesiac to juz bede miec brzuch jak banie a tak naprawde jakbym ta ciaze chciala ukrywac to do tej pory nie bylo by problemu. Wybrzusza mnie tak konkretnie dopiero po kolacji a i to nie zawsze, zastanawiam sie teraz jakie rozmiary kupowac bo co bedzie jak nie urosne az tak bardzo jak mysle?
to ja już mam takiego balona, że za cholerę go nie ukryję a jak porównuję z koleżanką i przyszłą bratówką, które mają terminy 2 i 3 dni po mnie, to niebo a ziemia, bo one mają płaściutkie brzuchy a ostatnio mi szefowa powiedziała (która zresztą też jest w ciąży), że za bardzo eksponuję brzuch i powinnam chodzić w luźniejszych bluzkach a małpa jedna jest mniej więcej w tym samym tyg. co ja i jej mniej brzuszek widać i tylk ochodzi i się wypina, żeby ktoś uwagę zwrócił

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:14   #3896
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
ja wózek zostawiałam na dole na klatce.... albo można np a aucie jezeli stoi na parkingu blisko domu....
np. zostawiac sam stelaz a znosic dziecko w gondoli

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:19   #3897
Konto usunięte

Dziewczyny, o wnoszeniu - ja po prostu ubrane dziecko wsadzałam do gondoli, i znosiłam koła, a po gondolę wracałam. A potem - gondola najpierw do domu, i wracałam po koła. Przeciez to moment trwa tylko no nie ma szans by wnieść całość.
Stary 2012-08-23, 10:20   #3898
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja też mam zawsze po prawej i też pzred ciążą to miałam
ja nie wiem co to jest, lekarz mi kiedyś powiedział, że "wymyślam". Natomiast to jest naprawdę, nagły silny ból, najgorzej jak w nocy złapie, ruszyć się nie mogę nawet. Za wysoko na wyrostek. Ktoś mi kiedyś powiedział, że jak po prawej stronie pępka, w jego okolicach, taki kłujący, rwący ból, to, że złogi żółciowe się przesuwają i to idzie od pęcherzyka żółciowego

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:21   #3899
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
to ja już mam takiego balona, że za cholerę go nie ukryję a jak porównuję z koleżanką i przyszłą bratówką, które mają terminy 2 i 3 dni po mnie, to niebo a ziemia, bo one mają płaściutkie brzuchy a ostatnio mi szefowa powiedziała (która zresztą też jest w ciąży), że za bardzo eksponuję brzuch i powinnam chodzić w luźniejszych bluzkach a małpa jedna jest mniej więcej w tym samym tyg. co ja i jej mniej brzuszek widać i tylk ochodzi i się wypina, żeby ktoś uwagę zwrócił
Dlaczego? To jest jakos zle widziane? Ehh nie przypuszczalam, ze mamy sie wstydzic tego, ze jestesmy w ciazy.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:22   #3900
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
kochana mam to samo od pon do pt moj tz wychodzi 8 wraca 20 ... wiec jestem sama
Mój wraca o 16, ale zimą i wczesną wiosną, to już i tak trochę za późno. Będę codziennie zapraszała do siebie rodziców :P

Cytat:

Ale prymitywna baba... Zazdrości, że Ty masz już ładny brzuszek i pewnie w domu mężowi nadaje, że ona jeszcze nie ma. Jak Cię wkurza idź na L4 :P

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja wózek zostawiałam na dole na klatce.... albo można np a aucie jezeli stoi na parkingu blisko domu....
np. zostawiac sam stelaz a znosic dziecko w gondoli
Jak zostawię na dole to już nikt nie przejdzie, bo stoją tam dwa, a poza tym nie chcę żeby ktoś go ukradł. A auto... TŻ zabiera do pracy.
Jakoś sobie poradzimy Szkoda, że to już nie te czasy, kiedy sąsiedzi chętniej pomagali

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości