|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
na Twoim miejscu nie wróciłabym tam za nic na świecie tylko pojechała do tego drugiego. by wszystko było już teraz tylko lepiejmaggie spioszka ![]() agnus 39tc, lilka 33tc za colds, biedna tyle musi przeżywać i się męczyc, oby już nei długo tuliła swoją kruszynkę w ramionachkochane jak długa przerwa w ruchach dziecka jest niepokojąca?? bo moja małą dzisiaj bardzo mało aktywna, a od 12 to, ani razu nie poczułam kopniaków ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- ale mi się nudzi straaaasznie. Zwariowac można od tego siedzenia w domu byliśmy dziś z mężulem na kolejnym spotkaniu z połozną i tyle. Boję się za bardzo wychodzic, bo nie chce ryzykowac. W dodatku strasznie się ciężko czuję przez te upały i szlak mnie trafia, bo wszystkie sukienki już mam za krótkie a w spodniach tyłek mi się gotuje
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2583 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana powiedz coś więcej o tym szczepieniu polio coś mi się obiło o uszy,ale nie wiem,powinni zadzwonić,by poinformować o tym szczepieniu?jest ono konieczne po 5rż?Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to razem dziś świętujemy 37![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- bo to było wcześniej...teraz to taki różny mam ten śluz,ale rybą nie śmierdzi
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
Katee27 to świętujmy
![]() Spakowałam dziś torbę do szpitala, a właściwie torbę i reklamówkę. Do reklamówy włozylam te wkłady, podkłady i pieluchy dla Maluszkowej. Wieczorem czeka mnie ohydna rzecz - muszę mężowi do środka tej rany (tam gdzie mu wyciągli szwy) wlać wodę utlenioną i octenisept. Jakoś dam radę, potem nie będę mieć problemów z pępkiem bejbika ![]() I tak sobie uświadomiłam, że nie będę mogła męża wykorzystać w niecnych planach wywołania porodu jak już będzie można
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
gda: ale nie wiem czy w tak zaawansowanej ciazy mozna latac. tyle o ile sie orientuje to trzeba miec zaswiadczenie od lekarza ze zezwala na lot. ale ja to bym nie ryzykowala, jeszcze pod wplywam cisnienia odejda mi wody i dopiero bede miala stresa. obym nie musial jechac ale zobaczymy.
mam pytanie: moj tz przywiozl mi od tesciowej tantum rosa, jak wy to przygotowujecie? i to jest do przemywania po porodzie? tamlin; piszesz ze bedziesz prala wozek, tez sie nad tym zastanawialam. a ty kupilas uzywany czy nowy tez pierzecie? i jak tak to jakie czesci ten srodek tylko czy wszytstko co sie da? w moim da sie kazda czesc oczepic i mysle czy go prac tak dokladnie. stoi juz teraz i nie mam na niego zadnej foli to sie kurzy a to chyba tez nie dobrze co? ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- gda: ty piszesz ze u ciebie w rodzinie byly porody pozniej a u mnie wczesniej. pytalam ginki czy to znaczy ze ja tez tak bede miala to ona powiedziala ze to nie ma zadnego znaczenia. kazdy organizm jest inny i tego akurat nie dziedziczymy. to akcje "przygotowawcza"zaczynaci e od 37 tygodna?
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie przy goleniu bobra podrażniłam jedną płaską,która kiedys nie była dobrze wycięta i zaraz się pojawiły nowe.Teraz po usunięciu mam zakaz golenia aż do samego porodu. To pewnie zarosne ![]() Dobra idę się brać za szarlotkę. A co z Lukrecją?dawno nie zieleniło się na wątku...
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwoń do punktu szczepień albo podejdź, nam powiedziano że lepiej teraz zanim malec przyjdzie na świat zaszczepić Paulusia. Cytat:
|
||
|
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wózek z gondolą stoi w pokoju, żeby nabrał zapachu nowego domu, ale na górę mam zarzucone swobodnie dwa duże worki sklejone ze sobą. Jest przepływ powietrza a nie kurzy się do środka.
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
katee27
ja narazie meza nie naciskalam zeby zrobil cokolwiek z tym czyms co tam ma bo stwierdzilam ze i ja i on zajmiemy sie tym po porodzie.a z tym badaniem to prawda,gin wklada tylko palec i naciska na brzuch,potem usg. |
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani położna ze szkoły rodzenia opowiadała nam, że miała wiele pacjentek, którym właśnie wody odchodziły w samochodzie jadąc dziurawą drogą. ![]() Ale zaświadczenie trzeba mieć, tylko różne linie mają inną granicę tygodniową. ![]() Tantum rosa będę miała w buteleczce ze sprayem, do psikania krocza. Tak, w sobotę kończę 37 tydzień, ale myślę że już dziś sobie poużywamy z mężem, zwłaszcza że mam ciśnienie
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam też wziernik na każdej wizycie. Moja gin mi najpierw zaglądała, czy nie ma żadnej infekcji i czy wydzielina jest odpowiednia
|
|
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
ja juz po doktorku.ciesze sie ,ze zaden pisklaczek sie nie wykluł podczas mojej nieobecnosci
![]() moja niunka sie na swiat nie pcha skurczów nie ma![]() szyjka skrócona ale nie do konca wody sie nie sączą ale malutka główką idealnie w kanał wpasowana![]() jak do poniedziałku nie urodze to na ktg o 10-tej.masakra.nie chce mi sie tam łazic.
|
#2593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo miłe słowa - dziękuje Tak to prawda że po tym wysiłku i bólu jest z nami największy skarb pod słońcem ale i tak bardzo sie boje i zazdroszcze tu wszystkim mamciom co już mają poród za sobą i skarbeńki przy sobie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ide sobie zjeść tabletke na ciśnienie bo już ta pora i zmierze je przy okazji a mam podwyższone znowu,.eh
|
||||
|
|
|
#2594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wypina sie i moj brzuch przybiera dziwne kształty.Nie martw sie na zapasciekawe co u Colds..
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koło 20 napisze do Colds. Nie chce sie jej narzucac, a sama sie nie odzywa. Co mnie bardzo martwi. |
|
|
|
|
#2596 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla dzielnej córeczkiA i nie pamiętam,czy chwaliłaś się wózkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Katee
a o mnie za mnie,ja i tak nie wspolzyje bo nie mam z kim
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wózeczkiem się chwaliłam Mam active baby alu jet, o taki:http://allegro.pl/jet-alu-baby-activ...581258557.html kolor j.12 No więc spakowałam torbę, przynajmniej to co miałam, resztę spisałam i jutro kupię. Ale mnie wzięło za sprzątanie, piekarnik wyszorowałam bo chyba nigdy nie był myty, lustra, stół szklany, okienka w łazience. Jestem z siebie dumna
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Trzymam kciuki za wszystkie te bliskie porodu. Ja właśnie wróciłam od lekarza i wiadomości mam takie. Nie jest zadowolony z tego, że wymiotuję, puchną mi ręce i nogi i że swędziała mnie ta skóra tak bardzo i że mam niskie białko. W związku z tym w poniedziałek kazał mi się stawić w Katowicach w szpitalu i będzie mnie obserwował. Jeśli się okaże, że to cholestaza, a na dodatek że mam ciągle infekcję to prawdopodobnie będziemy rozwiązywać ciążę wcześniej. Na dodatek był bardzo zdziwiony bo powiedział, że bardzo skróciła mi się szyjka macicy, a trzy tygodnie temu było normalnie. Stwierdził, że musiałam mieć skurcze i pytał czy czułam, ale ja nie wiem jak powinnam to czuć. Bolał mnie czasem brzuch tak jak na okres, albo coś zakuło, czy też twardniał, ale nie wiedziałam, że to aż takie poważne. Powiedział też, że gdybym czuła się źle przez weekend to mam zadzwonić i przyjechać wcześniej.
|
#2600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odwagi wieczorem,pomyśl o mężu jak go to piecze.Ja też nie moge takich rzeczy,a widok krwi mnie przeraża.Jak mi pielęgniarka wyciągała szwy z palca i paznokcia u nogi to zemdlałam Patrz a poród przeżyłam i drugi przede mną...Cytat:
ale jak mężuś wróci to też celibat.Powiem Ci,że sporo par przychodzi do leczenia,bo inaczej to nie ma sensu... Mój się nie zapisywał,ale sama doktorka z racji,że ja ciężarna przyjęła go ekspresowo,bo na mnie nie mogła wypisać tej recepty dla niego,on ma też malutko,płaskie i kropeczki takie
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
katee
a to moj ma takie wystajace,cos jakby zacial skore przy goleniu-inaczej wyglada to niz moje i on ma faktycznie dosc tak ostro zakonczone i ma to na srodku penisa na skorce i na czubku obok jąder. czekaj bo teraz zglupialam Ty tez to masz? |
|
|
|
#2602 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
ale sobie temat znalazłyśmyNIE!Dzięki Bogu już nie mam,w środę byliśmy w szpitalu(pisałam)i taka fajniutka młodziutka doktorka mi usunęła a miałam 4nieduże,ale bałam się,że przez nie nie będę mogła rodzić sn a bardzo nie chce cesarki.Choć mój gin powiedział,że one nie przeszkadzają(bo na zewn.wargach i jedna na wzgórku łonowym),ale chciałam mieć spokój,bo nawet mycie się z tym czymś jest okropne,strach,że się to naderwie,bo już o goleniu nie wspomne..
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Nisia wieści nie za ciekawe, ale całe szczęście macie już ładny tydzień. Dobrze że lekarz się przejął i chce Cię poobserwować. Będzie dobrze
Cytat:
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Widzę że akcje porodowe się nam coś dzisiaj rozkręciły ![]() Trzymam kciuki za rodzące dziewczynki ![]() Jak dobrze pójdzie to ja pewnie zostanę ostatnią nierozpakowaną sierpniówką na wątku bo mojej niuni coś się nie spieszy ![]() Dzisiaj zrobiłam jeszcze sałatkę do słoików z buraków czerwonych, papryki i cebuli ![]() Miałam ostatnią wizytę u dentysty dziś, ząbki wyleczone A jutro wizyta a gin, ciekawe jak wygląda sytuacja, bo podobno miałam nie dotrwać do tej wizyty, a ja jeszcze całkiem dobrze się mam
|
|
|
|
#2605 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakieś 10 minut temu napisałam do Colds więc teraz pozostaje czekanie.
Może ma cc? ![]() Nisia oby było dobrze wszystko. |
|
|
|
#2606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to zapraszam na ![]() ![]() Ja stawiam.Zaczynamy 37tc Co polewamy?szarloteczki?mhh h...jeszcze ciepła
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Katee
No kurde. Super wyglada. Ja prosze cole
|
|
|
|
#2609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaa ![]() to ja poprosze kawaleczek i do tego colke
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Katee ja taki malutki kawałek ciacha i colę z lodem
Kropek wrócił z pracy a ja do niego: Kochanie nie masz 4 niedziel na zrobienie pokoju, obniżył mi się brzuch, tak więc Twój czas się kończy Jego mina bezcenna. Może dzięki temu się spręży, choć ja i tak dopiero po 20-tym mogę urodzić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

na Twoim miejscu nie wróciłabym tam za nic na świecie tylko pojechała do tego drugiego.
by wszystko było już teraz tylko lepiej
39tc, lilka 

. W ogole nie odczuwałam skurczy.Nawet takich powyżej 100..przed chwilą przebili mi pęcherz.

Pani położna ze szkoły rodzenia opowiadała nam, że miała wiele pacjentek, którym właśnie wody odchodziły w samochodzie jadąc dziurawą drogą.