Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 16:33   #2581
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Nie widzę żeby się dodalo więc pisze jeszcze raz

SOJKA MA SKURCZE CO 7min ALE W SZPITALU NIE MA MIEJSC I MA PRZYJECHAĆ DOPIERO JAK NIE BĘDZIE MOGŁA WYTRZYMAĆ Z BÓLU ... TAK WIĘC WRACA DO DOMU .
masakra jestem w szoku! u nas ze skurczami co 20 minut nawet przyjmują, co za szpital. Szkoda gadac na Twoim miejscu nie wróciłabym tam za nic na świecie tylko pojechała do tego drugiego. by wszystko było już teraz tylko lepiej

maggie

spioszka

agnus 39tc, lilka 33tc

za colds, biedna tyle musi przeżywać i się męczyc, oby już nei długo tuliła swoją kruszynkę w ramionach

kochane jak długa przerwa w ruchach dziecka jest niepokojąca?? bo moja małą dzisiaj bardzo mało aktywna, a od 12 to, ani razu nie poczułam kopniaków

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

ale mi się nudzi straaaasznie. Zwariowac można od tego siedzenia w domu byliśmy dziś z mężulem na kolejnym spotkaniu z połozną i tyle. Boję się za bardzo wychodzic, bo nie chce ryzykowac. W dodatku strasznie się ciężko czuję przez te upały i szlak mnie trafia, bo wszystkie sukienki już mam za krótkie a w spodniach tyłek mi się gotuje

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 16:46   #2582
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny nie straszcie z tą wydzieliną.Sama jakiś czas temu miałam taki jakby zielonkawy śluz i po odklejeniu wkładki była plamka mokra na majtkach.ale mi ciśnienie teraz podskoczyło!!!
Choć raz na bank myślałam,że mam infekcje,bo niepokojąca wydzielina dla mnie a ginek nic takiego nie stwierdził.Oszaleje zaraz.Chyba naprawdę się wyłączę z wizażu...
Czym się denerwujesz jeśli gin nie stwierdził niczego podejrzanego
Stary 2012-08-23, 16:59   #2583
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Nie widzę żeby się dodalo więc pisze jeszcze raz

SOJKA MA SKURCZE CO 7min ALE W SZPITALU NIE MA MIEJSC I MA PRZYJECHAĆ DOPIERO JAK NIE BĘDZIE MOGŁA WYTRZYMAĆ Z BÓLU ... TAK WIĘC WRACA DO DOMU .
Paranoja,wtedy się miejsce znajdzie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
aaliah
no ja dzwonilam do szpitala i powiedzialam ze mam hpv 16 i 42 czyli klykciny i powiedzieli mi ze zrobia cc.

Tylko,ze w sumie teraz zwariowalam bo jak czytam na necie to 42 odpowiada wlasnie za klykciny,a w zasadzie mimo takiego wyniku moge ich nie miec lekarz mnie nigdy tez wziernikiem nie badal.
Chyba sie jutro przejade do szpitala z wynikami co z tym dalej robic.
Żartujesz?mnie prawie na każdej wizycie.

Cytat:
kasiam187

a do jakiego lekarza mam go wyslac? bo ja planuje zajac sie soba po porodzie, mi to pewnie wymroza,wypalą czy cos tam,ale tz wiecznie bedzie mnie zarazal..
Do dermatologa wystarczy ze go wygonie?
Tak albo wenerologa(od chorób wenerycznych)

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Ja tez coraz bardziej boję się porodu - z jednej strony chciałabym bardzo już tulić swoją Kruszynkę, ale z drugiej niech jeszcze ta chwila nie następuję tak prędko. A najlepiej jakby poród u mnie przebiegł błyskawicznie - odejście wód, skurcze i powiedzmy po godzince juz tulimy Maleństwo
Marzycielka ze mnie ...
oj marzycielka,marzycielka.. .każda tak by chciała,nie ma co się oszukiwać.
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, dzięki wielkie za wsparcie.
Ja już więcej do tego szpitala chyba nie pojade, już nie chodzi o to że odsyłają ale o to w jaki sposób, ja rozumiem że skurcze co 7 minut to jest jeszcze zasadniczo nic bo mogą przerodzić się w porodowe a mogą też i zaniknąć, ale teksty typu "nie mamy miejsc więc gdyby się coś mocniej zaczeło rozkręcać to proszę przyjechać dopiero jak już z bólu nie da się wytrzymać bo szybko musimy zwalniać łóżka porodowe" no to wróciłam.

i tak sobie kurcze myślę, że jeśli zacznę czuć że to może być już tuż tuż to pojade do tego szpitala w którym jest Maggie, rodziłam tam dziewczynki i choć niezbyt miło wspominam to chyba wole już się przemżeczyć z nieprzyjemnymi położnymi niż drżeć o to czy dojadę do szpitala jeśli będę czekać do samego końca.

Trzymam kciukasy również za Spioszkę!!
Daj spokój,to znaczy,że będą poganiać inne rodzące?

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Maggie dzis do Domu z Zuzią wychodzi. Za Colds trzyma kciuki

Na polio. Po 5r.ż. Najgorsze że musiała byc dwa razy kłuta, bo nie mogła dostać żywych szczepów, tylko martwe. Jako że maleństwo może przyjść na świat w każdej chwili nie może mieć styczności z bakteriami, które przy żywych szczepach byłyby obecne w kupie Pauli. I przez to moje dziecko musiało być kłute w dwie rączki
To może maggie z domku się odezwie i dobrze,że żółtaczka szybko minęła.
Kochana powiedz coś więcej o tym szczepieniupolio coś mi się obiło o uszy,ale nie wiem,powinni zadzwonić,by poinformować o tym szczepieniu?jest ono konieczne po 5rż?

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Sms od Colds :

No u mnie musieli odłączyc oxy, bo Mała zle na nie reagowała . W ogole nie odczuwałam skurczy.Nawet takich powyżej 100..przed chwilą przebili mi pęcherz.

Cytat:
niewiem czy on sie zgodzi pokazac dermatologowi fujarke,ale mysle ze jak to bedzie lekarz mezczyzna to pokaze.Zagroze mu ze jak sie nie wyleczy to stosunek tylko przez prezerwatywe. Z reszta on teraz tez cierpi bo odkad to mamy nie kochamy sie oralnie.
Jeśli mu zależy na Waszym zdrowiu to powinien,niezależnie od płci lekarza.Mój pokazywał babkom

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
O rany, zaciskam kciuki i ściskam nogi. Biedna Colds

A zapomniałam nawet że dziś zaczynam 37 tc.
Gratkito razem dziś świętujemy 37

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
mam pytanie bo nie na czasie jestem a net jakoś w odstawke poszedł.

Od którego tygodnia odchodzi czop?
Jestem w 37 tygodniu i sie zastanawiam że jak zacznie odchodzić to ile czasu mniej więcej zostaje do porodu?????
Iwonka mi jak rano odszedł to wieczorem tego samego dnia już synuś był z nami,ale może wypaść i po tygodniu zacząć się coś dziać...

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Czym się denerwujesz jeśli gin nie stwierdził niczego podejrzanego
bo to było wcześniej...teraz to taki różny mam ten śluz,ale rybą nie śmierdzi

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:13   #2584
elena_100
Wtajemniczenie

Katee27 to świętujmy

Spakowałam dziś torbę do szpitala, a właściwie torbę i reklamówkę. Do reklamówy włozylam te wkłady, podkłady i pieluchy dla Maluszkowej.

Wieczorem czeka mnie ohydna rzecz - muszę mężowi do środka tej rany (tam gdzie mu wyciągli szwy) wlać wodę utlenioną i octenisept. Jakoś dam radę, potem nie będę mieć problemów z pępkiem bejbika

I tak sobie uświadomiłam, że nie będę mogła męża wykorzystać w niecnych planach wywołania porodu jak już będzie można

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:18   #2585
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

gda: ale nie wiem czy w tak zaawansowanej ciazy mozna latac. tyle o ile sie orientuje to trzeba miec zaswiadczenie od lekarza ze zezwala na lot. ale ja to bym nie ryzykowala, jeszcze pod wplywam cisnienia odejda mi wody i dopiero bede miala stresa. obym nie musial jechac ale zobaczymy.

mam pytanie: moj tz przywiozl mi od tesciowej tantum rosa, jak wy to przygotowujecie? i to jest do przemywania po porodzie?

tamlin; piszesz ze bedziesz prala wozek, tez sie nad tym zastanawialam. a ty kupilas uzywany czy nowy tez pierzecie? i jak tak to jakie czesci ten srodek tylko czy wszytstko co sie da? w moim da sie kazda czesc oczepic i mysle czy go prac tak dokladnie. stoi juz teraz i nie mam na niego zadnej foli to sie kurzy a to chyba tez nie dobrze co?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

gda: ty piszesz ze u ciebie w rodzinie byly porody pozniej a u mnie wczesniej. pytalam ginki czy to znaczy ze ja tez tak bede miala to ona powiedziala ze to nie ma zadnego znaczenia. kazdy organizm jest inny i tego akurat nie dziedziczymy.

to akcje "przygotowawcza"zaczynaci e od 37 tygodna?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:20   #2586
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktos juz Ci odpowiedzial, ale klykciny sa ostre i zakonczone jak grzebien koguta.
A bylas nacinana w pierwszej ciazy? Bo ja mam takie 2 wypustki zakonczone na bialo takie pypcie i mam to po szyciu.
Niekoniecznie są takie,wiem coś o tym niestety...moga byc i małe i płaskie jakby narośla ,a nawet postać kalafiorowatą(przerazając o okropne)a goląc miejsca narożone na kk,możesz je przenosić na inne miejsca używajac np.tej samej maszynki do nóg czy pach.
Ja właśnie przy goleniu bobra podrażniłam jedną płaską,która kiedys nie była dobrze wycięta i zaraz się pojawiły nowe.Teraz po usunięciu mam zakaz golenia aż do samego porodu.
To pewnie zarosne

Dobra idę się brać za szarlotkę.

A co z Lukrecją?dawno nie zieleniło się na wątku...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-08-23, 17:26   #2587
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana powiedz coś więcej o tym szczepieniupolio coś mi się obiło o uszy,ale nie wiem,powinni zadzwonić,by poinformować o tym szczepieniu?jest ono konieczne po 5rż?
Jurek też powinien mieć teraz. My dostaliśmy wezwanie ledwo Paula 5 lat skończyła. Ale wtedy nie mogłam z nią iść. W sumie niewiem zbyt wiele o szczepieniu. Było na polio. Normalnie dostaje się żywe szczepy bakterii, szczepionka jest doustna, ale jest długo wydalana z organizmu, dlatego Paula musiała dostać martwe szczepy i to były dwa kłucia w rączkę. Gadałam z naszą pediatrą że w takim razie przyjdę jak mały się urodzi aby jej nie kłuć, ale powiedziała że i tak ze względu na to wydalanie musiałaby dostać domięśniowo.
Zadzwoń do punktu szczepień albo podejdź, nam powiedziano że lepiej teraz zanim malec przyjdzie na świat zaszczepić Paulusia.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
tamlin; piszesz ze bedziesz prala wozek, tez sie nad tym zastanawialam. a ty kupilas uzywany czy nowy tez pierzecie? i jak tak to jakie czesci ten srodek tylko czy wszytstko co sie da? w moim da sie kazda czesc oczepic i mysle czy go prac tak dokladnie. stoi juz teraz i nie mam na niego zadnej foli to sie kurzy a to chyba tez nie dobrze co?
My kupiliśmy używany, wypiorę na pewno środek od gondoli i to przykrycie odświeżę, budy odpinać nie będę. W foteliku też tą wyściółkę całą i okrycie na nóżki. Plus torbę. Spacerówki na razie nie ruszam, ale później też pewnie przepiorę siedzisko.
Stary 2012-08-23, 17:31   #2588
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiem, że pytanie nie do mnie, ale też mam używany wózek. Ja prałam wszystko, łącznie z gondolą i budą. Nawet spacerówkę, która teraz sobie leż grzecznie w worku.
Wózek z gondolą stoi w pokoju, żeby nabrał zapachu nowego domu, ale na górę mam zarzucone swobodnie dwa duże worki sklejone ze sobą. Jest przepływ powietrza a nie kurzy się do środka.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:39   #2589
zielona1911
Zakorzenienie

katee27
ja narazie meza nie naciskalam zeby zrobil cokolwiek z tym czyms co tam ma bo stwierdzilam ze i ja i on zajmiemy sie tym po porodzie.

a z tym badaniem to prawda,gin wklada tylko palec i naciska na brzuch,potem usg.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:48   #2590
gda
Zakorzenienie

Cytat:
gda: ale nie wiem czy w tak zaawansowanej ciazy mozna latac. tyle o ile sie orientuje to trzeba miec zaswiadczenie od lekarza ze zezwala na lot. ale ja to bym nie ryzykowala, jeszcze pod wplywam cisnienia odejda mi wody i dopiero bede miala stresa. obym nie musial jechac ale zobaczymy.

mam pytanie: moj tz przywiozl mi od tesciowej tantum rosa, jak wy to przygotowujecie? i to jest do przemywania po porodzie?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

gda: ty piszesz ze u ciebie w rodzinie byly porody pozniej a u mnie wczesniej. pytalam ginki czy to znaczy ze ja tez tak bede miala to ona powiedziala ze to nie ma zadnego znaczenia. kazdy organizm jest inny i tego akurat nie dziedziczymy.

to akcje "przygotowawcza"zaczynaci e od 37 tygodna?
Ciśnienie w kabinie samolotu, jest wyrównane, tylko nieznaczenie się je odczuwa przy starcie i lądowaniu. Prędzej Ci mogą odejść wody na wertepach na naszych cudownych polskich drogach. Pani położna ze szkoły rodzenia opowiadała nam, że miała wiele pacjentek, którym właśnie wody odchodziły w samochodzie jadąc dziurawą drogą.

Ale zaświadczenie trzeba mieć, tylko różne linie mają inną granicę tygodniową.

Tantum rosa będę miała w buteleczce ze sprayem, do psikania krocza.

Tak, w sobotę kończę 37 tydzień, ale myślę że już dziś sobie poużywamy z mężem, zwłaszcza że mam ciśnienie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:49   #2591
gda
Zakorzenienie

A ja miałam też wziernik na każdej wizycie. Moja gin mi najpierw zaglądała, czy nie ma żadnej infekcji i czy wydzielina jest odpowiednia
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:55   #2592
sandra23s
Zadomowienie

ja juz po doktorku.ciesze sie ,ze zaden pisklaczek sie nie wykluł podczas mojej nieobecnosci
moja niunka sie na swiat nie pchaskurczów nie ma
szyjka skrócona ale nie do koncawody sie nie sącząale malutka główką idealnie w kanał wpasowana
jak do poniedziałku nie urodze to na ktg o 10-tej.masakra.nie chce mi sie tam łazic.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 18:05   #2593
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Uffff... nadrobiłam Was. Pędzicie jak szalone.

Iwonciu, ale brakuje nam tu Ciebie na wątku. A spróbuj Słońce inaczej spojrzeć na te porody tutaj u nas... czy to nie cudowne, że dziewczyny mają już swoje maleństwa? Ja bardzo boję się porodu, ale jak czytam jakie one są szczęśliwe, a są już po... to podnosi mnie to na duchu. Ba, ja im zazdroszczę, że mają już swoje kruszynki obok siebie.

bardzo miłe słowa - dziękuje
Tak to prawda że po tym wysiłku i bólu jest z nami największy skarb pod słońcem ale i tak bardzo sie boje i zazdroszcze tu wszystkim mamciom co już mają poród za sobą i skarbeńki przy sobie

Cytat:
Iwoncia w pierwszej ciazy ja w ogle nie zaobserwowalam odejscia czopu wiec to nie jest regula.

Cytat:

Sprawa indywidualna. Czop odchodzi jak się rozwiera szyjka, wcześniej ją zatykał. Może odejść na 2 tyg przed porodem jak i kilka godzin. Reguły nie ma.
Mi nie odeszedł z Paulą, miałam za to krwawienie i od razu 2.5 cm rozwarcia. Teraz mam ujście otwarte ale nic nie odchodzi.

Cytat:

Iwonka mi jak rano odszedł to wieczorem tego samego dnia już synuś był z nami,ale może wypaść i po tygodniu zacząć się coś dziać...
Czyli nie ma na to reguły, dziękuje za odpowiedzi kochane.

Ide sobie zjeść tabletke na ciśnienie bo już ta pora i zmierze je przy okazji a mam podwyższone znowu,.eh
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 18:14   #2594
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

kochane jak długa przerwa w ruchach dziecka jest niepokojąca?? bo moja małą dzisiaj bardzo mało aktywna, a od 12 to, ani razu nie poczułam kopniaków

kochana w tym tygodniu dziecko wiekszosc czasu spedza na spaniu - tak przynajmniej wyczytałam. Mysle ze nie masz sie co niepokoic, gorzej gdyby nie ruszala sie przez wiekszosc dnia.Moja tez ma czasami leniwa dni i malo sie rusza ale dzis za to daje czadu wypina sie i moj brzuch przybiera dziwne kształty.Nie martw sie na zapas

ciekawe co u Colds..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 18:59   #2595
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Niekoniecznie są takie,wiem coś o tym niestety...moga byc i małe i płaskie jakby narośla ,a nawet postać kalafiorowatą(przerazając o okropne)a goląc miejsca narożone na kk,możesz je przenosić na inne miejsca używajac np.tej samej maszynki do nóg czy pach.
Ja właśnie przy goleniu bobra podrażniłam jedną płaską,która kiedys nie była dobrze wycięta i zaraz się pojawiły nowe.Teraz po usunięciu mam zakaz golenia aż do samego porodu.
To nie wiedzialam. Tylko z ta polozna rozmawialam na ten temat.

Koło 20 napisze do Colds. Nie chce sie jej narzucac, a sama sie nie odzywa. Co mnie bardzo martwi.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 19:03   #2596
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Jurek też powinien mieć teraz. My dostaliśmy wezwanie ledwo Paula 5 lat skończyła. Ale wtedy nie mogłam z nią iść. W sumie niewiem zbyt wiele o szczepieniu. Było na polio. Normalnie dostaje się żywe szczepy bakterii, szczepionka jest doustna, ale jest długo wydalana z organizmu, dlatego Paula musiała dostać martwe szczepy i to były dwa kłucia w rączkę. Gadałam z naszą pediatrą że w takim razie przyjdę jak mały się urodzi aby jej nie kłuć, ale powiedziała że i tak ze względu na to wydalanie musiałaby dostać domięśniowo.
Zadzwoń do punktu szczepień albo podejdź, nam powiedziano że lepiej teraz zanim malec przyjdzie na świat zaszczepić Paulusia.
DziękujęMnie zawsze powiadamiają telefonicznie o szczepieniach czy bilansie a tu nic.Poczytam o tym polio i zadzwonie,albo pójdziemy do doktorki.Wychodzi na to,że to jest zarazliwe/niebezpieczne dla małych dzieciaczków i lepiej będąc w ciąży zaszczepić starszaka?Ok jak mus to mus.Buziak i dla dzielnej córeczki
A i nie pamiętam,czy chwaliłaś się wózkiem

Cytat:
katee27
ja narazie meza nie naciskalam zeby zrobil cokolwiek z tym czyms co tam ma bo stwierdzilam ze i ja i on zajmiemy sie tym po porodzie.

a z tym badaniem to prawda,gin wklada tylko palec i naciska na brzuch,potem usg.
Ja wolę niech teraz się leczy,akurat kiedy ja będę w połogu,bo podczas leczenia nie można współżyć

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja juz po doktorku.ciesze sie ,ze zaden pisklaczek sie nie wykluł podczas mojej nieobecnosci
moja niunka sie na swiat nie pchaskurczów nie ma
szyjka skrócona ale nie do koncawody sie nie sącząale malutka główką idealnie w kanał wpasowana
jak do poniedziałku nie urodze to na ktg o 10-tej.masakra.nie chce mi sie tam łazic.
Sandra no to życzę szybkiego rozpakowania

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kochana w tym tygodniu dziecko wiekszosc czasu spedza na spaniu - tak przynajmniej wyczytałam. Mysle ze nie masz sie co niepokoic, gorzej gdyby nie ruszala sie przez wiekszosc dnia.Moja tez ma czasami leniwa dni i malo sie rusza ale dzis za to daje czadu wypina sie i moj brzuch przybiera dziwne kształty.Nie martw sie na zapas

ciekawe co u Colds..
Też o tym słyszałam,ze nawet 8godz.przesypia

Stary 2012-08-23, 19:07   #2597
zielona1911
Zakorzenienie

Katee
a o mnie za mnie,ja i tak nie wspolzyje bo nie mam z kim
Stary 2012-08-23, 19:30   #2598
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
DziękujęMnie zawsze powiadamiają telefonicznie o szczepieniach czy bilansie a tu nic.Poczytam o tym polio i zadzwonie,albo pójdziemy do doktorki.Wychodzi na to,że to jest zarazliwe/niebezpieczne dla małych dzieciaczków i lepiej będąc w ciąży zaszczepić starszaka?Ok jak mus to mus.Buziak i dla dzielnej córeczki
A i nie pamiętam,czy chwaliłaś się wózkiem
Paulinka była dzielna
A wózeczkiem się chwaliłam Mam active baby alu jet, o taki:
http://allegro.pl/jet-alu-baby-activ...581258557.html
kolor j.12

No więc spakowałam torbę, przynajmniej to co miałam, resztę spisałam i jutro kupię.
Ale mnie wzięło za sprzątanie, piekarnik wyszorowałam bo chyba nigdy nie był myty, lustra, stół szklany, okienka w łazience. Jestem z siebie dumna
Stary 2012-08-23, 19:32   #2599
Nisia4
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Trzymam kciuki za wszystkie te bliskie porodu.
Ja właśnie wróciłam od lekarza i wiadomości mam takie. Nie jest zadowolony z tego, że wymiotuję, puchną mi ręce i nogi i że swędziała mnie ta skóra tak bardzo i że mam niskie białko. W związku z tym w poniedziałek kazał mi się stawić w Katowicach w szpitalu i będzie mnie obserwował. Jeśli się okaże, że to cholestaza, a na dodatek że mam ciągle infekcję to prawdopodobnie będziemy rozwiązywać ciążę wcześniej. Na dodatek był bardzo zdziwiony bo powiedział, że bardzo skróciła mi się szyjka macicy, a trzy tygodnie temu było normalnie. Stwierdził, że musiałam mieć skurcze i pytał czy czułam, ale ja nie wiem jak powinnam to czuć. Bolał mnie czasem brzuch tak jak na okres, albo coś zakuło, czy też twardniał, ale nie wiedziałam, że to aż takie poważne. Powiedział też, że gdybym czuła się źle przez weekend to mam zadzwonić i przyjechać wcześniej.
Stary 2012-08-23, 19:33   #2600
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Katee27 to świętujmy

Spakowałam dziś torbę do szpitala, a właściwie torbę i reklamówkę. Do reklamówy włozylam te wkłady, podkłady i pieluchy dla Maluszkowej.

Wieczorem czeka mnie ohydna rzecz - muszę mężowi do środka tej rany (tam gdzie mu wyciągli szwy) wlać wodę utlenioną i octenisept. Jakoś dam radę, potem nie będę mieć problemów z pępkiem bejbika

I tak sobie uświadomiłam, że nie będę mogła męża wykorzystać w niecnych planach wywołania porodu jak już będzie można
Ja też mam spakowane podobnie,tyle że walizce i jeszcze brakuje kilku drobiazgów...
Odwagi wieczorem,pomyśl o mężu jak go to piecze.Ja też nie moge takich rzeczy,a widok krwi mnie przeraża.Jak mi pielęgniarka wyciągała szwy z palca i paznokcia u nogi to zemdlałamPatrz a poród przeżyłami drugi przede mną...

Cytat:
To nie wiedzialam. Tylko z ta polozna rozmawialam na ten temat.

Koło 20 napisze do Colds. Nie chce sie jej narzucac, a sama sie nie odzywa. Co mnie bardzo martwi.
Biedna pewnie rodzi....

Cytat:
Katee
a o mnie za mnie,ja i tak nie wspolzyje bo nie mam z kim
ale jak mężuś wróci to też celibat.Powiem Ci,że sporo par przychodzi do leczenia,bo inaczej to nie ma sensu...
Mój się nie zapisywał,ale sama doktorka z racji,że ja ciężarna przyjęła go ekspresowo,bo na mnie nie mogła wypisać tej recepty dla niego,on ma też malutko,płaskie i kropeczki takie

Stary 2012-08-23, 19:39   #2601
zielona1911
Zakorzenienie

katee
a to moj ma takie wystajace,cos jakby zacial skore przy goleniu-inaczej wyglada to niz moje i on ma faktycznie dosc tak ostro zakonczone i ma to na srodku penisa na skorce i na czubku obok jąder.
czekaj bo teraz zglupialam Ty tez to masz?
Stary 2012-08-23, 19:47   #2602
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Paulinka była dzielna
A wózeczkiem się chwaliłam Mam active baby alu jet, o taki:
http://allegro.pl/jet-alu-baby-activ...581258557.html
kolor j.12

No więc spakowałam torbę, przynajmniej to co miałam, resztę spisałam i jutro kupię.
Ale mnie wzięło za sprzątanie, piekarnik wyszorowałam bo chyba nigdy nie był myty, lustra, stół szklany, okienka w łazience. Jestem z siebie dumna
A no tak,już sobie przypomniałam,gapa ze mnie,czyli macie taki beż-kawa z mlekiem tak?ile zapłaciliście jeśli można wiedzieć?Fajne te wózeczki,podobne do espiro

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Trzymam kciuki za wszystkie te bliskie porodu.
Ja właśnie wróciłam od lekarza i wiadomości mam takie. Nie jest zadowolony z tego, że wymiotuję, puchną mi ręce i nogi i że swędziała mnie ta skóra tak bardzo i że mam niskie białko. W związku z tym w poniedziałek kazał mi się stawić w Katowicach w szpitalu i będzie mnie obserwował. Jeśli się okaże, że to cholestaza, a na dodatek że mam ciągle infekcję to prawdopodobnie będziemy rozwiązywać ciążę wcześniej. Na dodatek był bardzo zdziwiony bo powiedział, że bardzo skróciła mi się szyjka macicy, a trzy tygodnie temu było normalnie. Stwierdził, że musiałam mieć skurcze i pytał czy czułam, ale ja nie wiem jak powinnam to czuć. Bolał mnie czasem brzuch tak jak na okres, albo coś zakuło, czy też twardniał, ale nie wiedziałam, że to aż takie poważne. Powiedział też, że gdybym czuła się źle przez weekend to mam zadzwonić i przyjechać wcześniej.
Czyli niezaciekawie...ale przynajmniej będziesz pod opieką lekarzy.W sumie to już jesteś prawie bezpieczna jakby coBędzie dobrze!

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
katee
a to moj ma takie wystajace,cos jakby zacial skore przy goleniu-inaczej wyglada to niz moje i on ma faktycznie dosc tak ostro zakonczone i ma to na srodku penisa na skorce i na czubku obok jąder.
czekaj bo teraz zglupialam Ty tez to masz?
Mój na łonieale sobie temat znalazłyśmyDziewc zyny wybaczcie.
NIE!Dzięki Bogu już nie mam,w środę byliśmy w szpitalu(pisałam)i taka fajniutka młodziutka doktorka mi usunęła a miałam 4nieduże,ale bałam się,że przez nie nie będę mogła rodzić sn a bardzo nie chce cesarki.Choć mój gin powiedział,że one nie przeszkadzają(bo na zewn.wargach i jedna na wzgórku łonowym),ale chciałam mieć spokój,bo nawet mycie się z tym czymś jest okropne,strach,że się to naderwie,bo już o goleniu nie wspomne..

Stary 2012-08-23, 19:49   #2603
tamlin111
Zakorzenienie

Nisia wieści nie za ciekawe, ale całe szczęście macie już ładny tydzień. Dobrze że lekarz się przejął i chce Cię poobserwować. Będzie dobrze

Cytat:
A no tak,już sobie przypomniałam,gapa ze mnie,czyli macie taki beż-kawa z mlekiem tak?ile zapłaciliście jeśli można wiedzieć?Fajne te wózeczki,podobne do espiro
Tak, czarny i taki beżowy. Wózek jest super, bo lekki i ma dużą gondolę. A zapłaciliśmy 500zł, z tym że spacerówka i fotelik nie używane
Stary 2012-08-23, 19:50   #2604
karolluki
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Widzę że akcje porodowe się nam coś dzisiaj rozkręciły
Trzymam kciuki za rodzące dziewczynki
Jak dobrze pójdzie to ja pewnie zostanę ostatnią nierozpakowaną sierpniówką na wątku bo mojej niuni coś się nie spieszy
Dzisiaj zrobiłam jeszcze sałatkę do słoików z buraków czerwonych, papryki i cebuli

Miałam ostatnią wizytę u dentysty dziś, ząbki wyleczone
A jutro wizyta a gin, ciekawe jak wygląda sytuacja, bo podobno miałam nie dotrwać do tej wizyty, a ja jeszcze całkiem dobrze się mam
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 19:57   #2605
katiem
Wtajemniczenie

Jakieś 10 minut temu napisałam do Colds więc teraz pozostaje czekanie.

Może ma cc?

Nisia oby było dobrze wszystko.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-23, 19:57   #2606
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Czyli niezaciekawie...ale przynajmniej będziesz pod opieką lekarzy.W sumie to już jesteś prawie bezpieczna jakby coBędzie dobrze
Cytat:
Nisia wieści nie za ciekawe, ale całe szczęście macie już ładny tydzień. Dobrze że lekarz się przejął i chce Cię poobserwować. Będzie dobrze
Martwię się tylko o dziecko bo oczywiście naczytałam się najczarniejszych scenariuszy. Tym bardziej, że przez ostatnie dni te ruchy są takie inne. Dzwoniłam teraz do cioci, jest położną w szpitalu w którym miałam rodzić w Częstochowie bo chciałam się z nią umówić na ktg przez ten weekend aby być spokojniejsza, bo boję się, że jak pójdę tak z marszu to mnie zostawią tutaj w szpitalu, a skoro lekarz kazał przyjechać do siebie to pojadę już do tych Katowic. W sobotę ma dyżur i mam przyjść sobie na ktg.
Stary 2012-08-23, 20:03   #2607
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

Tak, czarny i taki beżowy. Wózek jest super, bo lekki i ma dużą gondolę. A zapłaciliśmy 500zł, z tym że spacerówka i fotelik nie używane
To super okazje wyczailiście

A tak w ogóle to zapraszam na z Elenką
Ja stawiam.Zaczynamy 37tc
Co polewamy?szarloteczki?mhh h...jeszcze ciepła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 230820121381.jpg (46,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 230820121376.jpg (46,3 KB, 32 załadowań)

Stary 2012-08-23, 20:06   #2608
katiem
Wtajemniczenie

Katee
No kurde. Super wyglada. Ja prosze cole

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-23, 20:08   #2609
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
To super okazje wyczailiście

A tak w ogóle to zapraszam na z Elenką
Ja stawiam.Zaczynamy 37tc
Co polewamy?szarloteczki?mhh h...jeszcze ciepła
gratuluje nowego tygodnia
aaaaa
to ja poprosze kawaleczek i do tego colke

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 20:18   #2610
tamlin111
Zakorzenienie

Katee ja taki malutki kawałek ciacha i colę z lodem

Kropek wrócił z pracy a ja do niego: Kochanie nie masz 4 niedziel na zrobienie pokoju, obniżył mi się brzuch, tak więc Twój czas się kończy Jego mina bezcenna. Może dzięki temu się spręży, choć ja i tak dopiero po 20-tym mogę urodzić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości