|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
po prostu się zdziwiłam, że wysłałam wiadomość a nie była ostatnia na stronie
a jak Cytat:
i kolega niezły chce Cie wziąć takim tekstem? wróciłam
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
jestescie przeboskie i kocham Was bezgranicznie Tz nic nie przeskrobal i wlasnie o to chodzi......bo jest.....nijak....wychodz i do pracy o 5:15 wraca o 19:30, Maja rzuca sie na niego i ida sie kapac a potem ida spac bo tatus jej bajke czyta....jak Maja usnie to Tz je obiado-kolacje, myje sie i w zasadzie jest 23 z groszem jestesmy ogolnie przemeczeni a co za tym idzie rozdraznieni i nawet ze soba nie rozmawiamy bo jak jedno cos nie tak odpowie to to drugie juz ma nerwa i tak leci....i ja to wszystko rozumiem bo on zmeczony praca ja tez pracuje i oprocz tego dom i Maja wiec tez czasem padam ale nawet nie mamy czasu na glupie kino (bo w tym czasie Tz woli isc z Maja na plac zabaw)....i strasznie mi smutno z tego powodu bo nie wiem kiedy (i czy wogole ) cos zmieni sie na lepsze ![]() ide sobie zrobic kawe i nie bede Wam juz trula
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
teraz jestem na urlopie i nim wrócę do pracy to mam jeszcze 6 okazji by pójśc do lekarza po receptę...(chociaż znam aptekę gdzie dostanę bez recepty
![]() jeśli nie to zostanie tak jak napisałam a jeśli strach jednak zwycięży to tabsy rzucam w marcu OSTATECZNIE zdąży mi organizm odpocząc do lipcowych starań
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
oby nie
(cycki?). Nawet pare kolegow z liceum mowili do mnie MAMO i lubili sie przytulac, ciekawe czemu ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- nie wiem co on kombinuje ![]() Cytat:
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36074251]153 cm.
A z tym drugim się zgadzam - fuj [/QUOTE]napiszę Wam coś odnośnie tego w K. ![]() Cytat:
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Today taka mała dżdżownica ze mnie była
W ogóle to moje imię sie wzięło z bajki "Pszczółka Maja" - tam była dżdżownica Magda Agnusek jak mąż jest w domku to codziennie sa takie sielanki ![]() Bika mi tez pediatra kazała włączać podwójne płukanie. mabi fajnie by było. Odstawiaj ![]() Kasiu strasznie skąpe masz te menu. A jakies zawijaski z rożnymi farszami, omlety z owocami, indyka albo kurczaka w cukini lub jabłuszku itp.?? Kotku współczuję. Po łepkach was przeleciałam bo się fatalnie czuję. Byłam z mężem na spacerku i prawie zemdlałam bo mi się strasznie duszno zrobiło. Dobrze, że nie byłam sama. Mąz mnie złapał i zaprowadził na ławeczkę. ech... Parawie nic na oczy nie widziałam. |
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Bika fajny ten twój mąż, ja muszę sama spełniać moje zachcianki
![]() Kotek nie smutaj się, pewnie to chwilowe, za niedługo weekend, może w niedziele spędzicie trochę czasu razem? Dziewczyny mam kilka pytań wyprawkowych, jakie majtki jednorazowe kupić i ile? Czy podkład hig. do szpitala będzie potrzebny? Widziałam osłonki na sutki ale niektóre firmy mają w różnych rozmiarach, jakie kupić? Ile staników do karmienia kupić? Mogę zamiast tego nosić zwykły miękki stanik z odpinanymi ramiączkami? Madzia proszę podaj mi linka od sprzedawcy z all u którego kupowałaś wyprawke
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że możesz mieć zwykły z odpinanymi ramiączkami - Tobie ma być wygodnie
|
|
#250 | ||
|
Zakorzenienie
|
melduje się po pracy
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36063215]Dzięki Stokrotko, może po prostu pęcherzyk rósł szybciej niż przewidziała to lekarka. Mam nadzieję, że były starania I to owocne ![]() [/QUOTE] jak byłam u ginki w 10 dc to pęcherzyk miał 11mm a w 13 dniu już by pękł? czytałam, że rosną najwięcej o ok 0,2 mm na dobę więc przez 3 dni mógł urosnąć do 17mm to chyba za mało na pęknięcie nie robię sobie nadziei, myślę, że się wchłonął, tempka poszła już do góry jak na FL, śluzu brak, cyce już bolą (tak śmiesznie bo sutki i te brodawki co mają ciemniejszy kolor- nie wiem jak to nazwać ). No nic co ma być to będzie[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36063606]Nie stosowałam diety gratlujuję schudnięcia, ruch to najlepsza dieta to musimy zrobić sobie na wizazu wieczór rurkowy Cytat:
Cytat:
Onyks, Strong nie załatwiłam praktyk dyrki nie było znowu, dostałam dom niej nr ale miała cały dzień wyłączony telefon, jutro będę próbował dzwonić a jak nie to w poniedziałek znowu się przejdę do niejidę dalej nadrabiać głowa mnie boli dzisiaj, idziemy zaraz z tz na jakiś spacerek
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki....zdycham strasznie...niewyrabiam.. .mama mi dała lody teraz, bo rodzice mają rocznicę...i mam nadzieję, że po nich będzie mi lepiej
Mąż tak jak obstawiałam mnie olał...pojechał w pole...dzwonił dzisiaj z 10 razy, gadał że będzie chodzić na wszystkie wizyty, że naprawdę mu zależy, ale że musi mamie pomóc, że mi będzie pomagał, itp., itd....nawet dzwonił niedanwno, ale nie odebrałam...huh...i szczerze powiedziawszy to mi dzisiaj obojętnie, już się nie złoszczę, bo jest po wszystkim... |
|
|
|
#252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36074251]153 cm. A z tym drugim się zgadzam - fuj [/QUOTE]ja też tego nie lubię Cytat:
Cytat:
Maleństwo co na wizycie było, jak tam wasze kropki?
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-08-23 o 19:27 |
|||
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Plusem tego wszystkiego jest to, że dziś nie było przezierności, bo dzieciaczki są za małe i za 2 tyg. będę je mieć...więc jak się namyślę, to może wtedy męża zabiorę...
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Generalnie dzieciaczki mają już po 3,5 cm...wychodzi tak 10 tydz i 5 dzień...i powiem wam...że jak zobaczyłam...jak się ruszają....to po prostu odpłynęłam na tej leżance!! (i oczywiście w tym momencie żałowałam, że nie ma męża no ale...jego wybór...)Doktor stwierdził, że to bardzo dobrze, że się tak ruszają, bo to oznacza, że kręgosłupy są zdrowe czy jakoś tak ![]() No i jak już pisałam, są jeszcze małe, więc wizytę mam za 2 tyg. i wtedy ich prześwietli dokładnie
|
|
|
|
#254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku miałam jedne i było dobrze. Potem piersi zaczęły mnie boleć i zaczęły się cyrki. Libido miałam podobne jak Aaby. Wiadomo gumki nie są fajne, ale jak mam mieć popęd płciowy jaki teraz mam, to wolę gumki ![]() Cytat:
Truj ile masz ochoty! Jesteś dzielna, że dajecie razem z tż. Tż strasznie dużo pracuje. Zobacz na to z innej strony, opiekuje się Majcią i chętnie spędza z nią czas! A może kiedyś popilnowałby ktoś Mai, a Wy byście gdzieś wyszli na kolację ? Cytat:
Cytat:
Super, że dzieciaczki ruchliwe i że wszystko dobrze Zabieram się zaraz za Ewkę, chociaż ukrop niemiłosierny
|
||||
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tż zrób karę, ale potem już go bierz na wizyty - na pewno będzie się chciał zrehabilitować ![]() Mój teść znów "popłynął"...... masakra
|
|
#256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
zeby obejrzec film i sie poprzytulac ![]() Cytat:
dzieki a z tym wyjsciem to niestety jest lipa bo jak Tz ma na 6-14 (potem jedzie do drugiej pracy do 19) to moja mama ma 14-22 wiec zostaja nam weekendy. a wiadomo ze w weekend to w knajpce (u nas na osiedlu) sa znajomi i owszem moze na poczatku bysmy siedzieli sami ale potem konczy sie laczeniem stolikow a Tz na centrum nie bardzo chce jezdzic i du.pa |
||||
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w jakim sensie ci teść popłynął?? ![]() Aha no i niestety dostałam dziś smutną wiadomość Pamiętacie jak pisałam Wam, że moja koleżanka ze studiów też jest w ciąży? I że dzieli nas niby 5 dni? ...heh...wczoraj była na usg, ale facet jej robił przez brzuch (???) i wyszło jej niby 8 tyd...dziś była na usg dowcipnym i niestety nie ma serduszka Tak mi jej szkoda, że szok ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Tyle was na pasku...a cisza, że szok! |
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#259 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczę na Twoją kreatywność..... ![]() Nie, nie upił się jeśli o to chodzi.... pisałam kiedyś w starym K. Współczuję koleżance ![]() Emilka jest już dla mnie tak realna.... nie mogę się jej doczekać, ALE wizja porodu mnie jednak przeraża, jak tylko coś mnie w plecach zaboli czy w podbrzuszu to już jestem cała posra....a
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Bikuś
W swoim profilu wkleiłam zdjęcie
|
|
|
|
#262 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj Maje, popilnuje Wam ![]() w końcu by pasowało Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
WOW ale super!!!!!!! Wiesz, chyba trochę Ci zazdroszczę bliźniąt
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie tak....zobaczymy ![]() Ana w profilu
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malenstwo, szkoda że tż nie był ale wierzę, ze już niedługo zmienią mu się priorytety ja też się trochę obawiam... chciałabym już usłyszeć serduszko ![]() Kasiu, musisz po prostu spróbować zupy pomidorowej, kilka łyżek na początek, inaczej się nie dowiesz czy możesz ją jeść czy nie. I zachęcam do stopniowego rozszerzania diety, karmienie piersią jest dość obciążające dla organizmu, musisz mu dostarczać teraz wiele substancji odżywczych No dobra, przyznam Wam się, Mona mnie natchnęła też była ostatnio w lidlu i też były te bodziaki za 6,99 i się nie opanowałam, kupiłam |
|
|
|
|
#266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Strong ja mam 28 wizyte logopedy ![]() Nogi to mi juz z tyłka wychodza ale bardzo fajnie Cos tam odpoczelismy![]() Jutro do południa juz wyjezdzamy, rodzinka czeka
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-08-23 o 20:28 |
||||
|
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo
Bika ma trochę racji, raz się pomęczysz i z głowy
|
|
|
|
#269 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzisiaj zjadlam omleta z kukurydza,serem i pietruszka moze moglabys mi napisac kilka przepisow jakie obiadki ty jesz ??? Cytat:
![]() Cytat:
jakos nie mam tez glowy do szykowania sobie obiadkow, ale musze chyba sie zabrac za to, bo tak jak piszesz teraz moj organizm potrzebuje duzo vitaminek, tymbardziej ze jest jeszcze wyczerpany przez ta niska hemoglobine. Poprawie sie
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam właśnie z tą koleżanką
![]() Heh,...była niedawno u lekarza, do którego chodziła przed ciąża, prywatnie...i ten jej powiedział...że to już dawno było na pewno widać, że coś jest nie tak... dał skierowanie do szpitala...i idzie jutro i zobaczy co będzie Ale mówi, że jakoś jej ten lekarz wszystko ładnie wytłumaczył, że jest jej lżej i się generalnie lepiej czuje...chorobcia ![]() A chodziła ogólnie do państwowego...i powiedziała, że chrzani takich lekarzy i więcej nie pójdzie nigdzie na NFZ ![]() A jak pytała się jak tam u mnie, czy widziałam jak się ruszają dzieciaczki, to aż mi było szkoda jej mówić No ale chciała...to jej powiedziałam...huh....
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-08-23 o 20:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

jestesmy ogolnie przemeczeni a co za tym idzie rozdraznieni i nawet ze soba nie rozmawiamy
) cos zmieni sie na lepsze 

W ogóle to moje imię sie wzięło z bajki "Pszczółka Maja" - tam była dżdżownica Magda 

nie robię sobie nadziei, myślę, że się wchłonął, tempka poszła już do góry jak na FL, śluzu brak, cyce już bolą (tak śmiesznie bo sutki i te brodawki co mają ciemniejszy kolor- nie wiem jak to nazwać

Pamiętacie jak pisałam Wam, że moja koleżanka ze studiów też jest w ciąży? I że dzieli nas niby 5 dni? ...heh...wczoraj była na usg, ale facet jej robił przez brzuch (???) i wyszło jej niby 8 tyd...dziś była na usg dowcipnym i niestety nie ma serduszka

ale bardzo fajnie