Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2275 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 23:01   #68221
vidia9
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Objetość wyszła na zdjęciu. Ciekawe jak u Ciebie będzie po rozczesaniu. To jutro będą zdjęcia?
Było fajnie, drobniejszy skręt i objętość ale poranna mgła spuszyła lekko a po południu to jak widać w codzienniku.
Siostra ciachnęła mi dziś z 5 cm tyłu, ostatnio smętnie mi wisiał 'ogon', coś mnie podkusiło i obcięłam go oczywiście za dużo, zrobiła się dziura wyrównała mi całkiem tył, zapuszczę to wycieniuję na trójkąt .
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 23:04   #68222
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Było fajnie, drobniejszy skręt i objętość ale poranna mgła spuszyła lekko a po południu to jak widać w codzienniku.
Siostra ciachnęła mi dziś z 5 cm tyłu, ostatnio smętnie mi wisiał 'ogon', coś mnie podkusiło i obcięłam go oczywiście za dużo, zrobiła się dziura wyrównała mi całkiem tył, zapuszczę to wycieniuję na trójkąt .
Śliczne te lokasy, wytarmosiłabym je że hej
Pokaż tył, ciekawa jestem czy dużo obcięła.

Moje cudowne wakacje dobiegły końca. Praca

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 23:08   #68223
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Śliczne te lokasy, wytarmosiłabym je że hej
Pokaż tył, ciekawa jestem czy dużo obcięła.

Moje cudowne wakacje dobiegły końca. Praca
Pokażę jutro Cięła mi 2 h temu, umyłam i schną . Po 'rossmanowskich' kosmetykach nieźle je dziś skręciło, z 2 miesiące nie myłam Isaną. Dlatego też ta dziura była dziś okropnie widoczna
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 23:16   #68224
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
[...] Smarowałam Clotrimazolum i przeszło, ale nie sugeruj się mną, to luźne wspomnienie
- Mam! Więc chyba nie zaszkodzi spróbować... Mam też Elcom krem i płyn...

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Trochę czasu jednak trzeba poświęcić na porządną pielęgnację, ale to szybko wchodzi w nawyk i przy odrobinie chęci można pogodzić z brakiem czasu
- I na to właśnie liczę

Cytat:
Nie tyle co firmę, ale sposoby farbowanie na olej - link w FAQ, albo henna, jeśli lubisz rudości...chociaż to zależy od twojego naturalnego koloru włosów?
- Teraz mam zamiar przetestować farbowanie na olej . Naturalny? Kiedyś był blond, ale odrosty mówią, że sporo pociemniał

Cytat:
Problem,z którym i ja walczę....
Ten łupież jest raczej suchy - pojawia się zaraz po myciu, czy później? Może to po prostu skóra wysuszona silnymi detergentami?
- On jest cały czas... od pewnego czasu włosy myję BDFM i też nic, a on chyba jest zaliczany do delikatnych płynów. Mam też akurat na stanie Facelle, może teraz temu dam szansę?
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 23:51   #68225
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Teraz mam zamiar przetestować farbowanie na olej . Naturalny? Kiedyś był blond, ale odrosty mówią, że sporo pociemniał
To bardzo możliwe, że henna u ciebie by się sprawdziła chyba, że chodzi ci o taki jasny ognistopomarańczowy rudy :P
Cytat:
- On jest cały czas... od pewnego czasu włosy myję BDFM i też nic, a on chyba jest zaliczany do delikatnych płynów. Mam też akurat na stanie Facelle, może teraz temu dam szansę?
właśnie produkty BD sporo osób podrażniają
facelle u mnie też różnicy nie zrobił, inne delikatne myjadła też...
żel lniany, psikanka z gliceryny+oleju+wody lub nawet odżywka b/s nałożona w minimalnej ilości sprawdzają się najlepiej,ale przyspieszają przetłuszczanie
grunt to dojść do tego, jaki to łupież nas męczy. powodzenia..
Stary 2012-08-24, 00:05   #68226
claudiiin
Zadomowienie

Przyszlam sie wyzalic. Moje wlosy sie uwsteczniaja, nie wiem czy to kwestia ciecia (a raczej jego braku) czy kosmetykow, ale lepiej wygladaly po 3-4 miesiacach CG niz teraz I jest ich mniej... Porownalam sobie zdjecia w identycznym swietle i w identycznym miejscu i widac to niestety. Wzmozone wypadanie pozostawilo swoj slad.
Zastanawia mnie z czego wynika ten coraz slabszy skret, moze potrzebne im fryzjerskie cieniowanie, a moze od poczatku CG trafilam na najlepsze dla mnie kosmetyki a te teraz sa gorsze? Wtedy mylam rozowym Hegronem, jako ds mialam morelowa Alterre, robilam czesto maski "domowe" tzn z zoltkiem i takie tam, mialam olej lniany... Teraz mam do mycia Pottersa i jako ds Garniera AiK i nie mam zadnego wielonienasyconego oleju.
Alterrko wróóóóć

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 08:28   #68227
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Po ile, po ile?
niecałe 6zł / 250ml plus 7zł przesyłka :P
większy banan 13-15 za litra! toż nic tylko dzielić
niech się jeszcze fajna okaże - mi się spodobał brak brzydkich konserwantów i potencjalnych oblepiaczy

Cytat:
Napisane przez Rudabuzia Pokaż wiadomość

Od dłuższego czasu moje "proste ale krzywe" włosy zrobiły się tak niemiłosiernie proste, że zatęskniłam za podwijającymi się końcówkami i zaczęłam śledzić forum.
Witaj
Będą rulony

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Niestety, grzechem, którego się nie pozbędę, to farbowanie włosów. Za dobrze się czuję w rudym, bym mogła się tego wyrzec, ale może macie do polecenia jakąś konkretną firmę?
Henna

Cytat:
Zanim jednak na dobre zabiorę się za swoje loki, muszę pozbyć się łupieżu: żaden szampon przeciwłupieżowy nie daje temu rady, ani nizoral, ani nawet sansun blue, który, do tej pory, zawsze super się pod tym względem spisywał ;/. Co ciekawe, problem ten dotyczy tylko skóry tak od połowy ucha w dół, góra jest całkowicie „czysta”. Trwa to już niemal rok i w tym czasie zmieniałam szampony, odżywki, wodę, ale nic to nie dało, od jakiegoś czasu używam wcierki z Joanny i też nic ;(. Macie jakieś pomysły? Będę wdzięczna za każdą sugestię.
Napiszę to co dziewczyny - z jednej strony to może być drożdżak - z drugiej sucha skóra, jakieś uczulenie czy podrażnienie. Clotrimazol jeśli pomoże to na oba problemy
a BDMF może potężnie uczulać, miałam po nim masakrę, tak jak i po innych BD ;]
Przeczytaj sobie TO

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 08:45   #68228
mimika13
Raczkowanie

Witajcie
ja sobie siedzę w ukryciu ale wciąż podczytuję. Ostatnio nie mam zbyt dobrych dni włosowych. Postanowiłam się odezwać bo mam do Was doświadczonych Lokasów pytania
1. Moje loki są drobne (powiedziałabym okropne), bardzo chciałabym mieć mięsiste grube loki nie taka drobnice bo wyglądam jakby mnie strzelił pierun (zasadniczo cokolwiek bym nie zrobiła to mam tzw mokrą włoszkę bleee) - jak zmienić żeby te loki zbiły się w duże ?

dla uściślenia moja pielęgnacja to: olejowanie (lniany,winogronowy lub oliwka hipp), mycie potters, hergon, isana raz na jakiś czas bd, d/s garnier aik, isana,altera granat, b/s joanna miód i cytryna, len lub apteczka babuni z miodem. Stylizacja żel bielenda z rzepą, lniany lub mrożący, rzadko pianka isana.

2. Drugie pytanie. Mam córeczkę (śliczną 3 latkę) ma cudne loki takie zawijasy że pomimo długości włosów do łopatek (jak mokre) po wyschnięciu są ledwo za uszy Nie chciałabym jej zniszczyć tego skrętu choć wiem że pewnie się zmieni jak będzie rosła.
Myję jej włoski BD, rosczesuję grzebieniem na mokro, delikatnie podsuszam zimnym nawiewem i tyle. Ma puszek na czubku głowy jasne (mi i jej to nie przeszkadza) ale moje pytanie jak takiemu Maluchowi pielęgnować loki coby ich nie straciła. Na odżywki itp jest trochę za małym szkrabem, boję się że zrobie jej krzywde chemią .
Poza tym Młodej strasznie poci się skóra głowy (teraz przy tych upałach masakra) zapach po jednym dniu jest makabryczny

Poradźcie co z tymi fantami zrobić. Proszę.
mimika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:41   #68229
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Ja przybywam po kolejnym myciu, tym razem z głową w dół Myślę, że jednak bardziej mi pasuje i służy mycie w pozycji pionowej.
Wczoraj wypróbowałam też żel mrożący joanny - do tej pory stosowałam tylko lnianego glutka. W związku z tym mam do Was kolejne pytanie: jak prawidłowo nakładać żel na włosy?

Efekt moich eksperymentów w codzienniku, jest średnio fajnie.
DzierzbaCzarnoczelna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:52   #68230
201605100
Konto usunięte

Dziewczęta czy szampon Hipp może podrażniać/wywoływać łupież? Bo on prawdopodobnie łupież mi wywołał i straszne swędzenie skalpu. Po nim myłam szamponem przeciwłupieżowym Catzy i łupież zniknął, ale głowa swędzi dalej... Macie jakiś pomysł w jaki szampon celować? I co mogło ten łupież wywołać?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:53   #68231
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dziewczęta czy szampon Hipp może podrażniać/wywoływać łupież? Bo on prawdopodobnie łupież mi wywołał i straszne swędzenie skalpu. Po nim myłam szamponem przeciwłupieżowym Catzy i łupież zniknął, ale głowa swędzi dalej... Macie jakiś pomysł w jaki szampon celować? I co mogło ten łupież wywołać?
Z tego, co wiem, to w tym szamponie jest jakiś olej. Nadmiar oleju na skórze głowy nie zawsze jest przez skórę mile widziany.
Szukaj szamponu bez olei w składzie. Możesz też spróbować np. delikatnych żeli do higieny intymnej, Facelle (Rossmann) czy Intimelle (Natura).
Stary 2012-08-24, 10:03   #68232
201605100
Konto usunięte

A czy ta substancja Cocamidopropyl Betaine może podrażniać?
Stary 2012-08-24, 10:08   #68233
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Może
Stary 2012-08-24, 10:16   #68234
201605100
Konto usunięte

No to pięknie, tą substancje podejrzewam o podrażnienie. Te płyny do higieny intymnej też ją zawierają, czym ja mam myć głowę

Z włosami nie mam większego problemu za to skalp mnie do szału doprowadza
Stary 2012-08-24, 10:18   #68235
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No to pięknie, tą substancje podejrzewam o podrażnienie. Te płyny do higieny intymnej też ją zawierają, czym ja mam myć głowę

A tego próbowałaś: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43454,alterra-dusch-shampoo-parfumfrei-szampon-i-zel-pod-prysznic-bez-substancji-zapachowych-stara-wersja.html?
Stary 2012-08-24, 10:19   #68236
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Ja przybywam po kolejnym myciu, tym razem z głową w dół Myślę, że jednak bardziej mi pasuje i służy mycie w pozycji pionowej.
Wczoraj wypróbowałam też żel mrożący joanny - do tej pory stosowałam tylko lnianego glutka. W związku z tym mam do Was kolejne pytanie: jak prawidłowo nakładać żel na włosy?
Wiesz, że i ja wolę mycie z głową w górze. Na początku CG myłam z głową w dół i tak dziwnie się działo, że po stylizacji zastanawiałam się gdzie są te włosy, które powinny być z tyłu głowy. One się jakoś tak dziwnie podnosiły i 'przyklejały' do głowy robiąc dziurę we fryzurze. Wszystko się zmieniło od czasu przejścia na mycie z głowa w górze.

Co do żelu, to ja robię tak, że rozprowadzam go na rękach i najpierw nakładam na wierzch włosów z głową w górze. Staram się go tak wciskać, wklepywać we włosy. Później się pochylam i nakładam żel na spodnią warstwę włosów (przy karku). Na koniec harmonijkuję włosy rękami z żelem i gotowe.

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Przyszlam sie wyzalic. Moje wlosy sie uwsteczniaja, nie wiem czy to kwestia ciecia (a raczej jego braku) czy kosmetykow, ale lepiej wygladaly po 3-4 miesiacach CG niz teraz I jest ich mniej... Porownalam sobie zdjecia w identycznym swietle i w identycznym miejscu i widac to niestety. Wzmozone wypadanie pozostawilo swoj slad.
Zastanawia mnie z czego wynika ten coraz slabszy skret, moze potrzebne im fryzjerskie cieniowanie, a moze od poczatku CG trafilam na najlepsze dla mnie kosmetyki a te teraz sa gorsze? Wtedy mylam rozowym Hegronem, jako ds mialam morelowa Alterre, robilam czesto maski "domowe" tzn z zoltkiem i takie tam, mialam olej lniany... Teraz mam do mycia Pottersa i jako ds Garniera AiK i nie mam zadnego wielonienasyconego oleju.
Alterrko wróóóóć
A może chodzi o to (pomijam oczywiście wypadanie i dodam, że mam podobny problem), że na początku Twojego CG włosy potrzebowały wszystkiego i kiedy zaczęłaś im to dawać, to od razu było widać efekt. Teraz może potrzebują już mniej, w związku z czym i efekty nie są tak łatwo zauważalne.

Dziewczyny, wiem, że wiele z Was ma balsam do loków FC NIVEA i nie bardzo sie sprawdza. Ja znalazłam na niego sposób po prawie roku trzymania go w szafce. Mieszam go z kremem z Biedronki i jest świetny do stylizacji, więc polecam

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:25   #68237
201605100
Konto usunięte

Opinie niezachęcające ale spróbuję, może akurat będzie dobry Dzięki
Stary 2012-08-24, 10:30   #68238
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:

też nie lubię CB do tej pory znalazłam dwa szampony bez niej:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-shampoo.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...y-shampoo.html
niestety mają dużo soli,która też może podrażniać
Stary 2012-08-24, 10:33   #68239
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimika13 Pokaż wiadomość
1. Moje loki są drobne (powiedziałabym okropne), bardzo chciałabym mieć mięsiste grube loki nie taka drobnice bo wyglądam jakby mnie strzelił pierun (zasadniczo cokolwiek bym nie zrobiła to mam tzw mokrą włoszkę bleee) - jak zmienić żeby te loki zbiły się w duże ?
Witaj
Koniecznie musisz dociążyć włosy
zajrzyj tu:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...nia-fal-i.html
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...wilzajaca.html

Cytat:
2. Drugie pytanie. Mam córeczkę (śliczną 3 latkę) ma cudne loki takie zawijasy że pomimo długości włosów do łopatek (jak mokre) po wyschnięciu są ledwo za uszy
odżywianie olejem migdałowym lub kokosowym powinno dać efekty i jednocześnie jest bezpieczne dla małej

Cytat:
Poza tym Młodej strasznie poci się skóra głowy (teraz przy tych upałach masakra) zapach po jednym dniu jest makabryczny
Z tym powinnyście porozmawiać z lekarzem, i to zanim będzie nakładany olej, bo jeśli ma jakieś zakażenie to je niestety dokarmimy

Pielęgnacja dziecięcych loczków
- (nie czytałam tego wątku ale jeśli udziela się tam Eloe to będzie przydatny )

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Z tego, co wiem, to w tym szamponie jest jakiś olej. Nadmiar oleju na skórze głowy nie zawsze jest przez skórę mile widziany.
Szukaj szamponu bez olei w składzie. Możesz też spróbować np. delikatnych żeli do higieny intymnej, Facelle (Rossmann) czy Intimelle (Natura).
No właśnie hipp nie ma oleju a Facelle ma, chociaż maleńko ;]
Również zasugerowałabym użycie Facelle

Cytat:
Tak, może. Ten detergent, mimo że nieco łagodniejszy od SLS, nie przez wszystkich jest dobrze tolerowany

Stary 2012-08-24, 10:34   #68240
201605100
Konto usunięte

Cytat:
a dostanę je w Rossmanie lub Naturze?
Stary 2012-08-24, 10:47   #68241
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
No właśnie hipp nie ma oleju a Facelle ma, chociaż maleńko ;]
To coś pomyliłam Przepraszam
Stary 2012-08-24, 11:03   #68242
mimika13
Raczkowanie

AjriszMarta wielkie Dziękuję poczytam Twojego bloga - w domu bo w pracy mam blokadę ...ech

Co do Małej i konsultacji z lekarzem - nawet kilkoma - stwierdzenie "dużo włosów i skóra głowy nie oddycha" itp, więc raczej chorobowe to nie jest.
mimika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 11:10   #68243
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Co do Małej i konsultacji z lekarzem - nawet kilkoma - stwierdzenie "dużo włosów i skóra głowy nie oddycha" itp, więc raczej chorobowe to nie jest.
A dzieci mogą pić szałwię? Jak tak, to polecam, pomaga pozbyć się nadmiernej potliwości.
Stary 2012-08-24, 11:28   #68244
Aldrin
Zakorzenienie

No i znowu ja i znowu z kolejnym problemem, nie wiem czy nie zauważyłam czy nie przeczytałam uważnie.

Włosy myje 3 razy w tygodniu, na początek zrobiłam sobie maseczke z żółtek, myje włosy facelle, potem odżywka alterra do spłukiwania, teraz chciałabym umyć głowę odżywką Isana Hair - Glattungs Spulung, nałożyć alterre d/s i jakąś odżywkę b/s(ale nie wiem jaką jeszcze)
No i moje pytanie....
1.Czy mogę myć głowę na zmianę raz facelle a raz odżywką czy lepiej przez pewien czas myć facelle a po pewnym czasie przerzucić się na mycie odżywką?

2. Co jaki czas użyć szamponu np
Barwa, Barwa Ziołowa, Szampon brzozowy do włosów normalnych i suchych?
Stary 2012-08-24, 11:35   #68245
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
AjriszMarta wielkie Dziękuję poczytam Twojego bloga - w domu bo w pracy mam blokadę ...ech
Polecam się Nie mam co prawda silnego skrętu ale bardzo gęste włosy i dążę do tego żeby były dociążone, nasycone i zbite w grupki zamiast szopy

Cytat:
Bosz lekarz mówi o oddychaniu skóry?
Że się nie wietrzy to rozumiem ;]
Wtarcie odrobiny zasypki w skórę jak włosy już wyschną trochę zmniejsza przetłuszczanie, działa też lekko przeciwzapalnie - można spróbować

Stary 2012-08-24, 11:54   #68246
hahihehy
Rozeznanie

doszło do tego momentu, kiedy nie mam czym umyć skóry głowy... BD niebieski podrażnia, Facelle też się nie spisuje jak powinno, BDfM podobnie jak Facelle... no już nie wiem, czego szukać...
Ajrisz, pomocy. Czym myć skalp? Odżywki nie dają tego uczucia świeżości, jakie lubię
ewentualnie co dodać do Facelle, żeby trochę lepiej działał

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne

Edytowane przez hahihehy
Czas edycji: 2012-08-24 o 11:56
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 12:09   #68247
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
a dostanę je w Rossmanie lub Naturze?
W lepiej zaopatrzonych Naturach :tak:
Z Dulgona są jeszcze trzy inne wersje zapachowe
Stary 2012-08-24, 12:14   #68248
imbryka
Rozeznanie

a ten xanthan gum w składzie? nie trzeba by zwrócic na niego uwage przy cg?

Cytat:
używasz któryś z tych szamponów, jakie masz opinie?? głównie ciekawi mnie dulgon, kiedyś analizowałam opakowanie w sklepie, ale zapomniałam o tym szamponie
ja musze pilnie zmienic szampon, bo mam schaume na dzieci bez sls/sles ale jest pq (http://www.schauma.schwarzkopf.com/s...oo-balsam.html i http://www.schauma.schwarzkopf.com/s...hower-gel.html oba mają składy praktycznie te same rożnica polega na umiejscowieniu pq i citric acid)
u mnie szampony długo schodzą, a mam jeszcze butelkę w zapasie, będe miała dużo żelu do mycia ciała, a jak pięknie pachną

Edytowane przez imbryka
Czas edycji: 2012-08-24 o 12:19
imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 12:38   #68249
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
a ten xanthan gum w składzie? nie trzeba by zwrócic na niego uwage przy cg?
Nie, guma ma zagęścić (jest też dodawana np. do kremów albo gotowych sosów).
Tutaj znajdziesz więcej informacji KLIK

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 12:42   #68250
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
doszło do tego momentu, kiedy nie mam czym umyć skóry głowy... BD niebieski podrażnia, Facelle też się nie spisuje jak powinno, BDfM podobnie jak Facelle... no już nie wiem, czego szukać...
Ajrisz, pomocy. Czym myć skalp? Odżywki nie dają tego uczucia świeżości, jakie lubię
ewentualnie co dodać do Facelle, żeby trochę lepiej działał
Może spróbuj Lemon Aid? Zapomniałyśmy już o tym
Normalną porcję szamponu (w orginale odżywki myjącej?) zmieszaj z porządną ilością soku z cytryny: pół cytryny, łyżeczka soku z butelki
To jedna z metod oczyszczania po basenie
O ile nie masz aktualnie podrażnienia bo będzie piec
Koniecznie potem coś nawilżającego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości