|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A teraz co u nas, miałyśmy bardzo intensywne popołudnie Uwielbiam takie dni.Musiałam jechać na zakupy, oczywiście młoda w aucie zasnęla mimo iż dopiero obudziła się z pierwszej drzemki Wróciłam, przerzuciłam do wózka terenowego i poszłyśmy na spacer. Zeszłam chyba z 10 km Ewelinka pospała, obudziła się dopiero w markecie. W drodze przez las pogadała do drzew Odwiedziłyśmy moją mamę, porobiłam zdjęcia młodej przy kwiatkach. Wszystko ciągnęła i rwała A później w białych skarpetkach "chodziła" po ziemi Mama trzymała ją pod paszkami tak, że stópkami dotykała miękkiej ziemi. Ależ przebierała nóżkami Jak opracuję filmik to wrzucę, ale to jutro ![]() W wanience po spacerze fikała całym ciałem, szalała jak nigdy w łóżeczku też - bujała się na czterech Każda próba nagrania kończyła się gapieniem w obiektyw To tak w skrócie
|
|
#3182 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nocka średnia pobudka o 2 bo mąż nie dał kaszki do mleka i od 5 nie śpimy---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- No to dziś czs na Madzie
|
||
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
hejj
![]() mój królewicz spał dzis do 6 , pol godziny temu od nowa zasnął, plamki na szyjce chyba troszke bledsze. Natka sliczne sa takie fale ![]() Karolca, ale Ewelinka drepta cud dziewczynka![]() Cytrynko ja nie widze filmiku.. Mravka ,Robert śmieszek jak mój Mateusz jak wlaczylam filmik i Tz uslyszal to myslal ,ze to nasz, ostatnio najbardziej rozmiesza go jak babcia chodzi na czworaka po domu i szczeka![]() KArolca Ewelinka z Mateuszem ida łeb w łeb z tymi ząbkami, pierwsza jedynka tez im w tym samym czasie wyszła ![]() u nas od kilka dni dzien wyglada tak ze spanie do 6 ,od 7-8 -2 godziny spania, od 11 do 14 spanie i po poludniu jedna drzemka gdzies 20-30 minut, dzis jesli nie bedzie padac jedziemy na wieś.
|
#3184 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz zazwyczaj jest to 22, jak już uśpić Filipka, kuchnie ogarnę i wykąpie się. Nie lubię jeść na szybciocha jak mam coś jeszcze do zrobienia, delektuję się na spokojnie i zawsze muszę coś czytać do tego![]() Cytat:
![]() Po intensywnym dniu wczoraj noc była nawet w porządku. Znajomi byli na grillu u nas, 4 dorosłych i 5-letni chłopczyk. To już chyba ostatni z naszych znajomych, którzy nie widzieli Filipka, całe lato, praktycznie co weekend mieliśmy gosci Tż tradycyjnie spalił karczek, taki z niego miszczunio grilla![]() Filip dostał super spiworek do spania Disneya, cieplutki, idealny na zimę. jak zwykle przy gościach był bardzo grzeczny i spokojny. Pól imprezy siedział mi na kolanach i obserwował stół i gości, będzie fan grilla jak Antek Nowaken ![]() Teraz wyglupia się na naszym łóżku, zaczyna się powoli turlać. Komary mu pogryzły buzie, chyba w nocy, bo w dzień ciagle ktoś patrzy na niego, nie wiem czym potraktować te ukaszenia? |
||
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek zimno
![]() Moja budzi się ok 6.30 czasem o 7 jak jest łaskawa. Ok 9 pierwsza drzemka przedpołudniowa która trwa 2-3 godz ok 15 popołudniowa do 1,5 godz. Także śpi już 2 razy tylko. Z tym piciem to zamówiłam jeszcze Doidy. No nic będę próbować bo z czegoś musi załapać. Mam taką nadzieję ![]() Robi się z niej super dziewczynka. Praktycznie ciągle śmieje się w głos |
|
|
|
#3186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi mała w nocy kupke zrobila . jak zobaczylam ze sie prezy to jej nogi do gory wzielam i doslownie minimalnie wsadziłam termometr tzn tak z 2 milimetry tej metalowej kkoncowki. I poszedł taki gaz i zaraz zrobila. Pozniej 2 razy sama jeszcze zrobiła. Ale to taka byla ubita taka jak by z tubki paste do zebow wyduszac. To chyba nie zatwardzenie??? W kazdym razie zmienie mleko po kkonsultacji z lekarką wrazie co bo juz kupiłam pepti dawałam 2 dni (ale malo razy) i potem wrocilam do HA. A zmieniłam bo dzownbiąc do tej lekarki an urlopie mowilam jej ze po HA dostala kaszke na twarzy. Ona mowila ze moze byc za slabe te mleczko dla niej i jak sie zapytalam o pepti to powiedziala ze moge sprobowac. Wiec kupilam ale kaszka nie znikła. Wiec jak bylam u lekarki tutaj u nas(to nieta sama) to kazała wrocic do HA. Tyle ze przy pepti sie zalatwiala normalniegesciej ale normalnie. Ehh.... czasami niewiem co zrobic by Jej pomoc.
|
|
#3187 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny. nie nadążam za Wami
zanim poczytam wizaż i fc muszę lecieć do Gabryśka, nie mam jak na bieżąco pisać...pisałyście o kaszkach Holly- kilka dni temu zamówiłam na allegro. cena 13,50. jutro pewnie już je będę miała, jak przetestuje , dam znać uwielbiam oglądać filmiki i zdjęcia Waszych Maluchów. tak nam szybko te dzieciaczki rosną.. póki co,mój Gabrysiek jakoś nie garnie się do siedzenia, siadania, raczkowania...no cóż ...ma jeszcze czas miłej niedzieli dziewczyny
|
#3188 | ||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas nocki sie popsuly.Mialam dwa karmienia ![]() Na dworze chlodno,bo 16 stopni.Ale wiatru nie ma i nie pada jak na razie.Mam nadzieje,ze sie nie pogorszy,bo czeka nas popoludniu trasa do kosciola. Cytat:
Ja juz po ostatniej akcji sie boje.Co prawda Eryczek nie cierpial,bo ani nie plakal,ani brzuszek go nie bolal.Ta pupa czerwona chyba tez go nie bolala Twardziel jest Eryk.Dla mnie dziwne,powinna bolec,bo bardzo zle wygladala,ale jak mu wycieralam czy cos robilam przy niej to ani sie nie skrzywil,wiec chyba nie bolalo...Poczekam jeszcze troche i kupilam Erykowi w polskim sklepie soczek jablko-marchew,bo po tym na bank mu nic nie bylo.Ja obstawiam,ze ten cottage pie mu zaszkodzil. Cytat:
Fajnie wyglada Ewelinka tuptajaca,ale ja bym sie bala tak prowadzac,zeby czegos dzidziusiowi nie nadwyrezyc. Cytat:
Super!Eryczek tak samo,tez smieszek maly ![]() Cytat:
O to fajnie,ze napiszesz,bo ja bym chciala je dawac,skoro sa lepsze od innych.Ciekawa jestem czy tez dobrze smakuja.
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wie jak trzymać No i wiadomo, raz na jakiś czas przez 5 minut nie zaszkodzi.Jeśli chodzi o doidy cup to jak Ewelinka zaskoczy jak z niego pić, później kupię niekapek przypominający szklankę/kubek, któraś z dziewczyn go pokazywała. A może na wiosnę sama zaskoczy jak pić? A może niebawem sama z siebie polubi butlę? Zobaczymy co czas przyniesie ![]() Nocka u nas dziwna. Karmienie około 2, o 3 się obudziła bo nie mogła się przekręcić, o 4 karmienie, potem o 7 i spała do 9.30 Pogoda średnia. Pochmurno, wilgotno ale ponoć ciepło (tylko to 19 stopni jest).
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Gosia całkiem byc może,że to ten cotagge pie bo jednak on dość taki złożony w składzie.Może też tak być,że skoro Eryczka nic nie bolało to tak zareagował na nowość ,że miał luźną kupka, taka reakcja , a potem może byłoby dobrze.No nic, nie ma co gdybać, chyba musisz jednoskładnikowe brać dania i próbować.Eryczkowi życzę smacznego , a Mamusi radości z rozszerzania diety. Ja może też kupię doidy cup, ale i tak z niekapka będę uczyć, niekapkiem czy butlą jednak dziecko szybciej samo się posługuje, a nie zawsze będę mieć czas ,żeby dziecko wychłeptało picie przy pomocy moich rąk. U nas nocka troszkę zarwana, bo Nina się obudziła i opowiadała o wodzie, rybach itp. ładnie pięknie, ale dlaczego o 4 ? hehehheeh no nic, pospaliśmy do 10 ( z przerwą na cyca o 7 ) i jakoś żyjemy. Jutro się wybieram złożyć papier o wychowawczy, bo myślałam ,że tydzień przed trza złożyć, a to dwa ma być, ale bym się zgapiła
|
|
|
|
#3191 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Moze bede wybierac na poczatek te dwu-trzy skladnikowe chociaz.A w tym cottage pie to chyba piec skladnikow bylo.Albo najpierw to dam jakis czas co wiem,ze nie zaszkodzilo mu,a potem mu ugotuje zupke z ziemniaczka i marchewki,to raczej bezpieczne,pyrki jeszcze nie jadl,ale marchewka byla OK. A wychowawczy do kiedy bierzesz?
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się podobał, tylko za pierwszym razem bałam sie w niektórych momentach
w ogóle lubię filmy z zaskakującym zakończeniem ![]() dzień dobry tak w ogóle ![]() dzis u nas chłodno 19st. Madzia miała już dziś 2 drzemki po pół godz wstała o 7, karmienia były o 24 i 5. o 9:30 już spać się chciało, spała do 10. teraz o 12 do 12:40. a za chwilkę znowu będzie marudziła... Nie ogarniam dziś tej kobiety, pogoda do spania w sam raz a ta nie śpi
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu ja też nie stawiam
Jutro muszę zadzwonić do firmy dowiedzieć się ile mam zaległego urlopu aby wykorzystać zaraz po macierzyńskim, dobrać kilka dni z nowego i 1 października do roboty
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a wychowawczy biorę do kwietnia włącznie, potem zobaczymy
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się przyłapać bujającą się Ewelinkę. Filmik na FB i mailu
|
#3197 |
|
Gang Iren
|
Wow! dla Ewelinki!Ja juz tez nie moge doczekac sie kiedy Eryk bedzie probowal nowych rzeczy.Na razie od dlugiego czasu jest cisza.Jakis czas temu bylo kilka nowych umiejetnosci na raz (wiec chyba skok byl),a teraz juz dlugo nic. Tak bym chciala,zeby chociaz zaczal sie przewracac,a on tylko na jeden boczek sie przewraca i nawet to ostatnio bardzo rzadko.
|
#3198 | |
|
Rozeznanie
|
Hej,
dzień dobry, wreszcie chłodniej. Co do bólu nadgarstek, poczytałam w necie i to faktycznie może być zespół cieśni nadgarstka. Raz boli mniej raz bardziej, ale najbardziej pobolewa jak odginam kciuka np przy podnoszeniu Julki. A jeszcze prawa ręka obciążona poprzez pracę przy kompie to zdecydowanie bardziej boli jak lewy nadgarstek. Jak się uda jutro wybiorę się do lekarza po skierowanie do chirurga czy ortopedy. Cytat:
![]() A co do samochodów to mam VW caddy - wcześniej marudziłam, że za drogie auto mam, a teraz ubóstwiam ten samochód bo nie dość wcale nie jest paliwożerny jak na takie spore autko i tanie w eksploatacji to właśnie nie muszę rozkładać wózka pakuję wózek bez rozkładania do auta i jeszcze można zmieścić wiele innych rzeczy, ale człowiek przyzwyczaja się do wygód ![]() karolca gratulacje drugiego ząbka udawanie snu nie działa na Julce od dawna a szkoda... ![]() Zia kurcze gratuluje odwagi co do ścięcia włosów ![]() ok resztę później nadrobię, lecę do Julci Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-08-26 o 14:19 |
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Mój terrorsyta daje ostatnio czadu,marudny wczoraj wieczorem to już w ogóle,ale dostałam flache i zasnął.I spaliśmy do 7,a potem do 11.Także czuje się wyspana i wypoczęta. ![]() Mały terrorysta to gaduła ( chyba każdy jest pod wrażeniem i pytają po kim taki gaduła,oczywiście po tacie ) i buzia mu się nie zamyka,ciągle tylko ta-ta,ta-ta albo ne ne ne
|
|
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Babeczki
![]() Gosiu moze wolowinka nie posluzyla Erykowi (??), ale to fakt tutaj trudno cos dostac jednoskladnikowego, ja zamowilam w polskim sklepie i maja mi sprowadzic marchewke, jablko i zupke jarzynowa (to juz podam pozniej jak Hania sprobuje pojedynczo warzywek) ale chyba bede jej gotowac jednak sama, tylko musze pewne zrodlo produktow znalezc.a na drugi rok na pewno posadze swoje warzywa, w tym roku ciaza przeszkodzila a no i Ivorek bo nie sadzil Tz nic bo i tak Ivorek by przekopal ogrodek ![]() u nas nocka super jak na nasze warunki oczywiscie (bo Hania spi z nami caly czas i zasypia na cycku i tak sobie lezymy, ona puszcza cycka i wtedy ja schodze na dol...czasami , ale juz sie przyzwyczailam do takich wieczorow.tak wiec Hania dzieki burzy zasnela wczoraj po 18, przewijanko o 22 przed naszym snem, pozniej o 3 i pobudka o 6:00, 2h fikania w lozku i zasnela o 8 do 9:30, teraz spi w hustawce, a ja dzis gotuje - tzn juz koncze - zupa juz ugotowana, teraz gularz cieleco- indyczy juz sie konczy gotowac i ziemniaczki, kurcze no Tz kupil wafelki i zjadlam prawie cale opakowanie.pogoda u nas ladna- niebieskie niebo, 21stopni - my dzis spacerek o 11 mialysmy - ale wtedy bylo pochmurno, wiec pojdziemy jeszcze raz pozniej. |
|
|
|
#3201 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choc u mnie z tym roznie..jak to mawiaja kwadratowo i podluznie,bo Rob to taki zlodziej czasu. Albo ja jestem zle zorganizowana co tez oczywiscie mozliwe!No wlasnie u nas z tym jedzeniem tez ostatnio porazka...widzi lyzke i juz zaciska usta- a jeszcze dobrze nie wie co dostanie. Za to zostal cycfanem..i tu chyba nie chodzi o sam fakt jedzenia, a tego mamlania sutasa. Normalnie czuje sie jak po dlugim siedzeniu w wannie kiedy skora jest taka..odmoczona . co do jedzenia po 18....ja w sumie nie jem po 18..bo czesto jem o 2-3 w nocy,a tu juz po polnocy,a nie po 18-tej :P Cytat:
Cytat:
takze poczatek jest . Cytat:
. Swoja droga kiedys za gówniarza sporo jezdzilam, ale potem dupa urosla i siodła za małe były. Tak serio to zaluje, ze potem jakos sie nie składało, bo to niesamowite uczucie,a te zwierzęta wzbudzają moj szacunek i podziw. Nie zmienia to faktu,ze wszelakiego typu wyscigi, gdzie konie łamią nogi itp to dla mnie jakas porazka. Wiadomo jaki potem jest los takiego zwierzecia przykre to, ze ludzie potrafia dla spelnienia swoich widzi misie skazywac potem zwierzeta na taki los.Cytat:
![]() Cytat:
wiesz "co kropelka sklei sklei zadna sila nie rozklei" . Poza tym wczesniej jadl w KFC ,a tam jak wiesz cała tablica chemiczna, wiec kupa jak ta lala ... .Fajnie,ze sprawiedliwosc Cie nie opuszcza i dzis tez mialas pobudke. Az sie czlowiek lepiej czuje jak ktos jeszcze sie nie wysypia :P. Znam ten bol konia..ale wiesz, trzeba bylo zadzwonic, bo ja okolo 4 tez miala tour de lozeczko, wiec bysmy popitolily o...no wlasne o czym sie rozmawia o tej godzinie? "Rolnik sam w dolinie"..kurcze ja nie znam zadnych,choc okolica troche przypomina wiejską. Mam gacie na plocie wywieszone, golebie fruwaja i pan ma kurki ozdobne z takimi smiesznymi opierzonymi girkami. Nie wiem czy daja jaja..a jesli tak to moze ozdobne a notabene to wiesz firma kurierska ulatwilaby Ci dostarczenie do mnie pysznosci wiejskich... ![]() a co do 2 drzemek...to jak przetrzymujesz Kaje do 2 karmienia to nie marudzi? albo nie zasypia przy mleczarni? Bo u nas to tak sie konczy..jak zmeczony to z cycem w japie zasnie i nijak czesto dobudzic nie mozna Cytat:
choc ja sie nie smieje na swoj widok w lustrze raczej wprowadza mnie w nostalgie- szczegolnie rano . On jednak kocha mame i uwaza, ze jest piekna...i oby Mu tak dlugo zostalo .Widze,ze nasze chlopaki maja podobny temperament, oboje w goracej wodzie kąpani i nie usiedza na miejsca(nawet jakby juz siedziec potrafili;]) Cytat:
.oo dwa razy spi? kurcze wszyscy juz spia dwa razy?...U nas to jeden wielki totolotek..raz wstaje o 5, raz o 7..mimo,ze spac chodzi zawsze pomiedzy 19-20..Nie wiem od czego to zalezy. drzemki w ciagu dnia przewaznie po 1,5h czasem 45min...ostatnio nie widze zadnej prawidlowosci w Jego dzialaniu, poza tym ,ze jest czesciej glodnyCytat:
Swoją droga musze napisac, ze dzis mnie dziecko rozczulilo. Oczywiscie nie tym,ze o 5:30 kopal z calej sily w karuzele i podziwial jak zwierzaki podskakuja. Po 30min sluchania tego T,wymiekl i udal się do pokoju celem uspania Mlodego. Cel nie zostal osiagniety, gdyz po godzinie juz zmeczony siedzial z Robem na kanapie,a miny oboje mieli nietegie. Kiedy wkroczylam do pokoju wzrok Roba sie rozjasnil...T chyba tez(pewnie liczyl,ze przejme darmozjada)..i usmiech pojawil sie na buzce. Nie powiem rozczulilo mnie to,bo pomyslalam.."kurcze jestem Jego mama i On naprawde mnei kocha". Po czym biorac Go na rece w ciagu sekundy chcial sie dobrac do mleczarni szarpiac mnie za bluzke i usmiechajac się do cyca. Teraz juz wiem, ze usmiech od samego poczatku byl na mysl o jedzeniu a nie tuleniu sie do mamy . Jednak to jedna z tych sytuacji gdzie wizja, ze ktos patrzy na Ciebie przez pryzmat cyca nie wywoluje zlosci .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||||
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie bylo nas pare dni, bo nie wyrabiam. Szymon ma skok 22-26 tygodnia i od ponad tygodnia jest nie do wytrzymania. Jęczy, piszczy, krzyczy caly dzien, nie potrafi sie zabawic wiecej niz 5 minut. No ale wiem ze to przejsciowe, wiec sie nie martwie, jednak jestem umeczona. Sprobuje Was nadrobic, ale nie wiem czy uda mi sie... Mam do Was pyt: Jak dostalam @, to wzielam pierwsza tabletke Logestu w I dzien okresu, no i ten okres mam dosc dlugo bo dzis 11 dzien. Wprawdzie malusio, ale jednak to jest taka swieza, zywoczerwona krew. Czytalam, ze plamienie jest normalne, ale nie wiem czy to mam podciagnac pod plamienie? Strasznie dlugo ten okres trwa i denerwuje mnie to. ![]() A poza tym nie mam przekonania do tabletek, za duzo przy nich powiklan, ulotka mnie przeraza.... mysle, zeby odstawic. Ale wezme chyba do konca opakowanie i nie bede brala, odstawie. Nie wiem czy warto tak ingerowac w swoje zdrowie dla bezstresowej przyjemnosci, ktora i tak dla mnie nie jest bezstresowa, bo i tak nie mam 100% pewnosci. ![]() No ale co dalej? Chyba zaczne studiowac npr chociaz jakos slabo mi sie to widzi, poza tym nie bedzie wtedy spontana a wogole nie wiem czy da sie stosowac te metody przy zmianowej pracy? Moze ktoras z Was cos wiecej wie na ten temat? Poczytam teraz co u Was.... ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Pewnie nawet maz az tak szeroko sie nie smieje na widok Twojego cyca ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Skierowanie musisz wziac do neurochirurga.
|
|
#3203 | |
|
Zadomowienie
|
moja tylko lekko dupke podnosiCytat:
jak Hani odparzenia? Mam nadzieje że już lepiej.Ja nakarmiłam Olivie i odłożyłam do łóżeczka, ciekawe czy sama zaśnie dziś nie zjadła obiadku, robiła bziii i gadała jak miała łyżeczke w buzi
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
O zazdroszcze
Ja 11 pazdziernika do pracy buuu
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie podpowiem w sprawie tablet, skutki mają uboczne , wiadomo , prawie jak wszystkie leki, ale dobrze dobrane nie powinny ogromnej szkody zrobic, chociaż o tym to się człowiek może przekonać za x lat NPR przy zmianowej pracy pewnie będzie trudno stosować, nie widzę tego , bo mierzyć tempke , ale może są jakieś sposoby i na to.Musi być mierzenie tempki po jakimś odpoczynku , chyba 4 godziny muszą być snu. Ja zamierzam to stosować, chociaż nie wiem czy czasem hormony nie wejdą z innego powodu ![]() Kto wie jak usunąc farbę do włosów z szyi? poszedł już popiół z papierosa, zmywacz, mydło ( wiadomo) i nic, plamy mam jak dalmatyńczyk.Farbowałam włosy pierwszy raz od chyba 3 lat i jakoś mi to poszło rozbryzgowo. Mravka |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
no wiem, że fajnie, ale wiesz ja jak juz wrócę to nie będzie mnie w domu od 6 do 16 ,mało będę mieć tych dni całych z nimi
, ale i tak nie ma co rozpaczać, cieszę się ,że są zdrowe , bo ostatnio czytałam takiego bloga,że myślałam,że mi serce pęknie i teraz mam cały czas tamtą sprawę w głowie....jednym słowem znów się do pionu ustawiałam ![]() A okres też mam, dłuższa przerwa niż przed ciążą, bo po 29 dniach, kiedyś był po 25, zobaczymy jak długo potrwa
|
|
|
|
#3208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No poza skokiem Szymonowym to praktycznie caly dzien na dworku z dzieciaczkami Filip na rowerku, Szymon w wozku, Szymon jest tak grzeczny na dworze ze az milo z nim jezdzic, a Filip teraz tez fajnie sie bawi na placu zabaw czy w piaskownicy, ładnie nawiazuje relacje z dziecmi, jest usluchany wiec rowniez z nim milo wychodzic na dwor ![]() Ostatnio lubi dziewczynki i zaprasza wszystkie chetnie do piaskownicy ![]() No wiec juz mam namiastke jak to za pare lat bede opedzac sie z synowych hehehe Co do tabletek, no kurcze jakos mi nie podpasowwaly, wszystko fajnie pieknie, ale wlasnie za x lat moze sie okazac jak wplynely na nasze zdrowie. Czytalam troszke ostatnio na necie o jakis nowoczesnych metodach npr ale musze sie zaglebic w ten temat, moze przejde sie do jakiejs poradni, wtedy na pewno uzyskam odpowiedz co z taka osoba jak ja ktora smiesznie pracuje po 12 godz w nocy i czy da rade w moim przypadku stosowac te metody. Co do farby, hmm moze pumeks ![]() Ale moze cyrtyna sprobuj? ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
I chyba ta lyzeczka tak z miesiac sie meczylam, az zaczal pic z butelki tez po łyczku i teraz juz pije ładnie.
|
|
#3209 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3210 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Myslalam wlasnie co tam u was slychac... Jak dla mnie npr jest ryzykowna metoda,trzeba byc mega dokladnym,dobrze znac swoje cialo,i te regularne mierzenia temperatury,obserwacja sluzu.To nie dla mnie.Ja od lat biore tabletki.I tak jak czytalam w ulotce niektore skutki uboczne sa duze w pierwszym roku stosowania,a pozniej juz ryzyko tych skutkow znacznie maleje.Nigdy tez nie bralam tanich tabletek.Moj gin mi tak tlumaczyl,gdy kiedys poprosilam o tansze,ze oczywiscie moze mi tansze przepisac,ale to jest jak z butami,w takich z bazarku za 30 zl dlugo nie pochodzisz i noga sluzyc dobrze nie beda.Wiec stwierdzilam,ze faktycznie nie ma co oszczedzac na zdrowiu.Mysle tez,ze dzisiejsze tabletki sa coraz lepsze,bardziej dopracowane.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

druga jedynke dolna

Ewelinka pospała, obudziła się dopiero w markecie. W drodze przez las pogadała do drzew
Mama trzymała ją pod paszkami tak, że stópkami dotykała miękkiej ziemi. Ależ przebierała nóżkami

i od 5 nie śpimy

tak czy siak wspolczuje problemow
A jakie jej teraz podajesz?