Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 10:48   #2281
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Mam to krzesełko do karmienia, identyczne jest jak na zdjęciu. Bardzo solidne i ogólnie fajne. Można przekształcić w krzesełko i stoliczek do malowania. Także firma ok.
My mamy meble z Klupś?? (jakoś tak) u Julki. Kupowałam na allegro.

To są właśnie meble Klupś zobaczę ile u nas by były w sklepie Pociecha. Jeżeli cena nie będzie zbytnio odbiegać od allegro to kupię u nas, chyba bezpieczniej trochę

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
No to u nas nos jest Cos weekend dał się we znaki i małoaktywne jesteśmy Ja dziś sama siedze całą niedziele, to bede tu zagladac co 20min pewnie;p udanej Niedzieli życzę. Dziewczyny jak tam Wasze bvrzuszki? Qrcze ja mam 11tydz. i nawet lekarka powiedziała, że brzuch mam duży- nie ukryje już, żem w ciąży....Az się boje co to bedzie w 9 miesiacu? Zmieszczę się w futrynie drzwi? Powiedzcie, że tak...
hehehe mi wystaje już od rana ale jak ktoś nie wie, że jestem w ciązy to pomyśli, że się obżarłam albo, że oponka mi wisi myślę, że za jakieś dwa tygodnie to powinien już być taki ładny twardy i zaokrąglony
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 10:54   #2282
klementyna1
Zakorzenienie

hehe dzięki. Na razie nie mieszczę sie w żadne spodnie- jak to tłumaczyć jak wg lekarskiej wagi przytyłam tylko 1kg? Opuchlizna, powiększona macica? Mąz do mnie mówi brzuchaczu
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 11:04   #2283
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

no ja myślę że to od zatrzymania wody, innej przemiany materii.

Czy tez myślicie czasem: czy dam sobie radę?
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 11:07   #2284
klementyna1
Zakorzenienie

codziennie A potem: kto jak nie ja
Stary 2012-08-26, 11:09   #2285
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

uff no to dobrze, że nie jestem jedyna. naprawdę czasem jak tak siądę i pomyślę to mnie to przeraża
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 11:42   #2286
Malpka
Zakorzenienie

hej!
u mnie dziś błoga niedziela bo idziemy do rodziców na obiadek więc nie muszę stać i gotowac

Cytat:
No to u nas nos jest Cos weekend dał się we znaki i małoaktywne jesteśmy Ja dziś sama siedze całą niedziele, to bede tu zagladac co 20min pewnie;p udanej Niedzieli życzę. Dziewczyny jak tam Wasze bvrzuszki? Qrcze ja mam 11tydz. i nawet lekarka powiedziała, że brzuch mam duży- nie ukryje już, żem w ciąży....Az się boje co to bedzie w 9 miesiacu? Zmieszczę się w futrynie drzwi? Powiedzcie, że tak...
u mnie też widać brzuszek rano jeszcze taka płaska jestem jak leżę ale już po godzinie od wstania brzuch jest widoczny, a że zawsze byłam płaska to coś chyba zaczyna być widać

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość

Czy tez myślicie czasem: czy dam sobie radę?
a i ja czasem tak myślę chociaż jedno już mam tyle że córcia to był mały aniołek jadła, spała i ogólnie mało było z nią problemów takl więc laseczki trzymam kciuki żeby wszystkie nasze pociechy takie były i żebyśmy nie musiały się stresować
ja chyba mam większy stres o choroby bo Jula idzie do przedszkola we wrześniu i boję się że pierwszy rok będzie łapać wszystko(tfu, tfu oby nie) a przy tym i maleństwo
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 11:47   #2287
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
generalnie tak naprawdę nie ma to większego znaczenia ale w kwestii formalnej, to po prostu zależy od formy postawionego pytania - gdy pytają, który to tydzień ciąży to (w Twoim przypadku) dla mnie by było skończony 10, ale pytanie, w którym jest Pani tc - odpowiedziałabym że w 11 (w sensie: w trakcie 11).
A jak liczysz miesiące ciąży? będąc w ostatnim miesiącu, jesteś w którym miesiącu?
jest w tym jakaś logika też mówiłam skończony X.

z miesiącami mam problem, bo ich nie liczę generalnie jak już to opieram się na zamieszczonej tu rozpisce, tej biorącej pod uwagę pełne tygodnie, czyli do 13 tygodnia jest 3 miesiąc. no i będąc w 10 tygodniu jestem w 3 miesiącu, tu patrzę na trwające miesiące. ale tak na prawdę o miesiące mało kto pyta, bo każdy kto ma jakąkolwiek wiedzę o ciąży pyta o tygodnie, mnie raz ktoś pytał o miesiąc i na chwilę mnie zatkało, musiałam policzyć

Cytat:
mój brzuch jest widoczny, ale dla mnie i męża. jak ja na niego patrzę to jest baaaardzo widoczny, zwłaszcza wieczorem, ale znajomi tego nie zauważają. parę dni temu powiedziałam koleżankom - same nie zauważyły, wczoraj widzieliśmy się ze znajomymi, nie powiedzieliśmy, sami raczej nie zauważyli, zwłaszcza, że byłam w dżinsach a one najbardziej spłaszczają/maskują brzuch, w luźnych spodniach ciężko ukryć. w ogóle...mam tylko 2 pary długich dżinsów, w które jako tako się mieszczę, w żadne rybaczki nie wchodzę już i mam problem jak się ubrać, co założę do pracy?? jak ciepło to pół biedy, bo w letnie spódnice wchodzę, ale ze spodniami mam problem. muszę się wybrać na giełdę ciuchową, tylko kiedy? dzisiaj mąż poszedł na 6 do pracy a ja sama nie pojadę tam, więc jeszcze tydzień będę bez ciuchów.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 12:11   #2288
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Witanko
Dziewczyny czy któraś z Was robi ogórki konserwowe curry? Wczoraj byliśmy u przyjaciół i takowe jedliśmy, nawet słoiczek dostałam w prezencie- poezja

Przyznam się Wam, że zastanawiam się czy Scarlett poszła do lekarza...
ja robiłam w zeszłym roku, bo koleżanka strasznie zachwalała i w zeszłym tyg wyrzuciłam wszystkie, bo zupełnie nam nie smakowały. Jakies takie mdłe były... Ale pewnie przepis był słaby
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
słyszałyście jak to jest z tym spaniem w ciąży. Chodzi mi o to, że krążą opowieści, że trzeba spać na lewym boku. A co jeśli ten lewy bok mi nie odpowiada? Robię jakąś krzywdę dzidzi śpiąc na prawym lub na plecach??
Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
a co do spania...to nigdy nie słyszałam że trzeba jakoś specjalnie spać szczególnie na początku gdy brzuch jeszcze nie przeszkadza...czasami nawet na brzuchu sobie spię...myślicie, że nie wolno?????
no własnie, też się zastanawiam od kilku dni nad tym spaniem... Bo ja uwielbiam na brzuchu I w pierwszym odruchu tak się kładę, ale po chwili staram się jakoś inaczej jak zaczynam myśleć o tym, że może dziecku krzywdę robie
Cytat:
Zastanawiałyście się na meblami dziecięcymi? Ja mam cały pokój do przygotowania znalazłam takie, są chyba dostępne w sklepie Pociecha. Na allegro cena koło 2000zł za komplet: szafa, regał, komoda, przewijak, łóżeczko. Mi się bardzo podobają Jeżeli będą w realu ładnie wyglądać i będą stabilne to takie kupię.
ja się nie zastanawiałam, bo łóżeczko będzie w naszej sypilani przynajmniej przez kilka miesięcy. A potem to nam się szykuje gruntowny remon jeśli chodzi o pokoik dziecięcy, bo zrobimy go chyba z naszej sypialni, a sypilanie sobie wydzielimy z części "salonu", bo jest w kształcie litery L i jest taka mozliwość Tylko wiadomo - troche bałaganu jest z tym związane i już widzę jak mój Tż marudzi gdy zacznę juz na to naciskać
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
z tego juz sie zdarzylam zorientowac to wydaja sie wspaniale.
np jesli nie przepracowalas 6 z 10 miesiecy przed pojsciem na macierzynski, nie dostajesz miesiecznej kwoty w wyosoksci 1200 ale za to raz ok 35 tys nok. lecz jesli masz wyrobiony czas to do skonczenia 18 lat dziecka dostajesz te 1200 plus mega mega innych, ja np z racji tego ze sama bd wychowywala dziecko dostane kolejne ok 1000 i jakies kolejne chyba do skonczenia 2 lat 500, moge sie ubiegac o dofinasowanie do czynszu za wynajem mieszkania moze byc to i nawet polow max do 5 tys, no i moje dziecko bd miala pierszenstwo w pojsciu do przedszkola jak skonczy 2 latka. wiecej to wam bd mogla napisac pozniej jak jzu bede ogarniala osobiscie temat. ogolnie laski tutaj nawet do 8 miesiaca pracuja, wizyty w lekarza wszytsko w czasie ciazy za darmo, jesli nie czujesz sie na silach by no 8 godz pracwac idziesz do lekarza i on daje ci np 60/40 czyli ty pracujesz 3-4 godzinki a reszte godzin pokrywa ci nav ( cos ala nasz urzad pracy plus cos tam jeszcze ahha ). np dostalam o kumpeli teraz 8 linkow do aptek i sklepow takich jak u nas tesco real, wystarczy sie zalogowac i miedzy 6 a 8 miesiacem mozesz odebrac paczuszke dla dziecka, a w niej mase mase mowie wam rzeczy od pieluch po roznego rodzaju masci, zazwyczaj paczka nie przekracza wartosci 1000 nok, ale np w rimii dostajesz bon i sobie sama idziesz i wtbierasz co chcesz kupic za ten tysiac
wow... no to tylko pozazdrościc... a na ten nasz kraj, to szkoda słów
Cytat:
Zacznę od tego, ze jesteście mistrzyniami w trzymaniu kciuków!! Dzięki;*
Dzidziuś ma prawie 5cm i jest śliczny- nie mam skanera i nie mam jak dodac zdjęć- przypomina już człowieka, ale ma straszną dużą głowę i brzuch Nos odstający chyba po tatusiu, bo nawet na focie widac;p Miałam Usg dopochwowo i przez brzuch. Przez brzuch jak ginka docisnęła to tak zaczął raczkami i nóżkami machać jak szalony.Pytam się czy serduszko jest,a lekarka, ze tak się wierci, że niemożliwe, zeby nie było :P
Rankę na szyjce macicy mam nadal- założyła mi na nią jakieś lekarstwo. Poza tym...WRACAM DO PRACY Ciesze się, bo już mi się nudziło i teskniło za dzieciaczkami a tak ze 2-3miechy popracuje jeszcze.
Przytyłam o dziwo tylko 1kg, chociaż spodziewałam się, ze ze 4 będzie;p lekarka mówiła, ze mam bardzo widoczny brzuch jak na 11 tydzien, bo maluch tak się umiejscowił. Na basen jeszcze przez miesiac mam nie chodzić, na wesele mam iść, wypinać dumnie brzuch i bawić się świetnie No i chyba tyle z wizyty. Żałuję tylko, że tż był w pracy i nie mógł zobaczyć na żywo naszego skarba- na nastepna wizyte biorę go obowiązkowo! Dostałam troche ulotek, liste wyprawki, gazete "Dziecko jest najważniejsze" i troche innych różnych broszurek ciązowych.
Lekarka spytała mnie czy chce USG genetyczne, chociaż jestem młoda i na tym USG wydaje się wszystko dobrze, ale ma obowiązek poinformować, ze można takie USG zrobic. Po rozmowie z nią zrezygnowałam. Nawet jak dzidziuś będzie chory to i tak nie usunę, a po co mam się dodatkowo denerwować. Teraz myślę, czy dobrze zrobiłam, ale chyba nie zmienię decyzji...

Jednym slowem po wizycie zadowolona. Wiem, ze nie minął jeszcze I terymestr, ale czuję się spokojniejsza. Zresztą ryzyko jakieśjest w każdym trymestrze. Powoli odstawiam duphaston- już tylko 1x1 mam brać, a zamiast folika/u prene plus, dalej no-spe o magne b6.
klementynka, ale masz cudownie A co do genetycznego, to nie będę robić. Ginka kazała mi się tylko umówić na usg prenatalne (czyli przezierność karkowa, kość nosowa), ale powiedziała, że jestem młoda (29lat!) i nie trzeba robić nic więcej
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny (;
Ja tak na szybko... My już po usg. Dziecko ma dwie ręce, dwie nogi i żołądek ^^
Jest też ruchliwe (to zdecydowanie po mnie ;p) no i ogólnie wszystko wygląda tak jak powinno. Tylko wyszło o tydzień młodsze niż myśleliśmy. Przesunął mi się termin z 13 na 19 marca. Czyli dzisiaj 10 tydzień i 4 dzień.
Muszę sobie dopasować suwaczek. Ale to jutro bo dzisiaj mój K. ma urodziny (;
Dodaję pare fotek
ale super I ten sprzęt do usg chyba jakiś lepszy od tego u mojej ginki, bo widzę że pokazuje wiecej danych - np. widzę że sam wyznaczył termin porodu?
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Gratuluję
JA dzisiaj również byłam na USG prenatalnym
Mam fotki i filmik.
Dzidzia ma 12 tygodni i 6 dni (wg OM 12 tyg. 1 dzień).
Jest zdrowa
Nie będę wymieniać ile ma nóg itp., ale lekarz to zrobił.
Ryzyko chorób mniejsze niż w populacji
ale... same wspaniałe wieści po koleiOby tak dalej
Cytat:
ja nie robiłam żadnych dodatkowych. Mi na wizycie podczas USG gin po prostu zmierzyła przezierność karkową i stwierdziła obecność kości nosowej i tyle.
no i ok. Też myślę, że to wystarczy
Stary 2012-08-26, 12:55   #2289
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
To są właśnie meble Klupś zobaczę ile u nas by były w sklepie Pociecha. Jeżeli cena nie będzie zbytnio odbiegać od allegro to kupię u nas, chyba bezpieczniej trochę [COLOR="Silver"]
Aaaa to nawet nie wiedziałam, że te z żyrafką to też Klupś, my mamy ten model mebli księżniczka "białe z różowymi elementami" cudne są i bardzo wytrzymałe.
Stary 2012-08-26, 13:03   #2290
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Klementyna i Agnjeska wielkie brawa!!! klask i: klask i:

Na zdjęciu maluszek wygląda jakby robił "JOŁ, JOŁ"
Dziękuje (; ano faktycznie rączką wymachiwał ^^
Cytat:
Napisane przez Malpka
super jak patrze na te fotki to aż łzy wzruszenia mi napływają mam nadzieje ze w czwartek ja tez przyniose takie radosne wiesci
Dziękuje i trzymam kciuki za czwartek
Cytat:
Napisane przez Mokka_83
ale super I ten sprzęt do usg chyba jakiś lepszy od tego u mojej ginki, bo widzę że pokazuje wiecej danych - np. widzę że sam wyznaczył termin porodu?
Sprzęt jest super! Na dodatek na ścianie jest wieeelki ekran i tam my wszystko widzimy (a położna na komputerze może sobie zbliżenia robić, wymiary, zaznaczać różne rzeczy...) pod wielkim wrażeniem byłam muszę przyznać
Cytat:
Napisane przez Mokka_83
no własnie, też się zastanawiam od kilku dni nad tym spaniem... Bo ja uwielbiam na brzuchu I w pierwszym odruchu tak się kładę, ale po chwili staram się jakoś inaczej jak zaczynam myśleć o tym, że może dziecku krzywdę robie
Mam dokładnie tak samo... ciężko mi się przestawić ze spania na brzuchu, zmuszam się do spania na bokach a i tak budzę się na brzuchu -.-"

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 15:56   #2291
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Zacznę od tego, ze jesteście mistrzyniami w trzymaniu kciuków!! Dzięki;*
Dzidziuś ma prawie 5cm i jest śliczny- nie mam skanera i nie mam jak dodac zdjęć- przypomina już człowieka, ale ma straszną dużą głowę i brzuch Nos odstający chyba po tatusiu, bo nawet na focie widac;p Miałam Usg dopochwowo i przez brzuch. Przez brzuch jak ginka docisnęła to tak zaczął raczkami i nóżkami machać jak szalony.Pytam się czy serduszko jest,a lekarka, ze tak się wierci, że niemożliwe, zeby nie było :P
super ze wszystko okey! a o plci nic nie mowil lekarz?

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny (;
Ja tak na szybko... My już po usg. Dziecko ma dwie ręce, dwie nogi i żołądek ^^
Jest też ruchliwe (to zdecydowanie po mnie ;p) no i ogólnie wszystko wygląda tak jak powinno. Tylko wyszło o tydzień młodsze niż myśleliśmy. Przesunął mi się termin z 13 na 19 marca. Czyli dzisiaj 10 tydzień i 4 dzień.
Muszę sobie dopasować suwaczek. Ale to jutro bo dzisiaj mój K. ma urodziny (;
Dodaję pare fotek
klask i: piekne fotki.
sto lat dla tżta!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A ja przesypiam cale dnie, od wczoraj lykam tabletki na nudnosci i wymioty, niestety powoduja one dodatkowo wzmozona sennosc, wiec czuje sie jak zombie do tego uczucie pelna, wzdecia.. ehhh caly pakiet, i kto by pomyslal, ze wszystkiemu winien progesteron
stąd ja to znam ;/

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Gratuluję
JA dzisiaj również byłam na USG prenatalnym
Mam fotki i filmik.
Dzidzia ma 12 tygodni i 6 dni (wg OM 12 tyg. 1 dzień).
Jest zdrowa
Nie będę wymieniać ile ma nóg itp., ale lekarz to zrobił.
Ryzyko chorób mniejsze niż w populacji
super a o plci nic nikt nie pisnął ?
Cytat:
Dziewczyny, które z Was i dlaczego robią to USG genetyczne? Bo ja nie wiem sama już co czy robić, czy nie. Tż mówił, żeby może zrobić, zeby być spokojniejszym, a ja tak sobie myślę, czy to coś zmieni...
Czy jeśli nie macie obciązenia genetycznego, ani wieku ok.35rż to robicie to usg?
mi mierzyli kark i czy nos jest.
Cytat:
Zmieszczę się w futrynie drzwi? Powiedzcie, że tak...
no jasne

ok, nadrobilam do 76 strony ;p jeszcze 77

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 16:08   #2292
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
nadrobisz bez problemu

ja nawet nie mam sily ostatnio pisac, tak sie snuje z kata w kat, probuje cos robic w domu, wychodzic na spacery, zeby troche krazenie pobudzic na ta sennosc.. od jutro caly tydzien pracy przede mna.

najchetniej polozylabym sie spac, ale wiem, ze jak sie poloze to juz d... blada i nie wstane. A wyczytalam, ze im wiecej sie spi w takim stanie, tym wieksze zmeczenie no wiec walczę sama z sobą (wczoraj przespalam dobre 16 godzin )

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-08-26 o 16:10
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 16:55   #2293
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
super ze wszystko okey! a o plci nic nie mowil lekarz?

sto lat dla tżta!

stąd ja to znam ;/

super a o plci nic nikt nie pisnął ?

mi mierzyli kark i czy nos jest.
no jasne

O płci nic, bo jeszcze nic nie widac- dopiero 11 tydzień.
mI Mówiła, ze sa takie badania genetyczne i, ze można je przeprowadzić i czy chce. Bo te badania wykrywają 3 choroby genetyczne i można w razie co według prawa ciąże usunąc. Ja, ze chyba nie, bo one i tak raczej decyzji mojej nie zmienią, chyba, ze ona wdzi jakieś wskazania. Na to ona, że tylko informuje, że coś takiego jest, wskazan nie widzi zadnych, bo, ze nos jest to gołym okiem widac i tyle w sumie. O karkunic nie mówiła, a ja nie pytałam. A potem sobie myslałam, że mogłam popytać jeszcze o te badania, czy w razie czego w czymś pomagaja i ile kosztują, ale nic to nastepna wizyta za 4tyg.
Stary 2012-08-26, 17:05   #2294
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Jenyy wam też chcę się tak spać jak mi??? ziefffff
Stary 2012-08-26, 17:06   #2295
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

ja nawet nie mam sily ostatnio pisac, tak sie snuje z kata w kat, probuje cos robic w domu, wychodzic na spacery, zeby troche krazenie pobudzic na ta sennosc.. od jutro caly tydzien pracy przede mna.

mam podobne objawy, do tego te nudności, ale pijam herbatkę imbirową i jest ciut lepiej. Może ona działa bardziej psychicznie, ważne ze efekty.

Rano się zebrałam i poszłam z psami na dłuuugi spacer, a potem wszyscy padliśmy i spalismy.
Ciężko widzę ten tydzien w pracy, ale jakos muszę dać radę

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Jenyy wam też chcę się tak spać jak mi??? ziefffff

taaaaaaaaaaak
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 17:44   #2296
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Wicie co, w ogóle mam ochotę dziś upiec ciasto Nie wiem co mnie ostatnio tak naszło na pichcenie hehe
Stary 2012-08-26, 18:07   #2297
klementyna1
Zakorzenienie

Wszystkie chyba spać poszły, bo cicho to jak w kościele.. Piszcie coś, bo mi nuda doskwiera
Stary 2012-08-26, 18:22   #2298
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Ja dziś byłam na obiedzie u rodziców mniam, Julia została do 19:00 a ja poszłam do domu o 16:00 )) także nic nie robię od 16:00 i dobrze mi z tym
Stary 2012-08-26, 18:59   #2299
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Witam was Dziewczyny
dołaczam do was szczęsliwych przyszłych mamuś
Mój termin porodu to 14 kwietnia 2013 jak narazie to chyba urodzę ostania dużo z was ma terminy na marca..
Serdecznie was pozdrawiam i witam

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 19:11   #2300
bmma
Zadomowienie

Witamy
Tak mówił o płci, ale potem sam zwątpił i radził poczekać
to dopiero 13 tydzień

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 19:32   #2301
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

o rany taki senny dzień dziś, że poza małym spacerem cały przeleżeliśmy w łóżku, oglądając filmy i śpiąc.. tego mi było trzeba

gratuluje wszystkich nowych usg
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 19:34   #2302
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Witam was Dziewczyny
Mój termin porodu to 14 kwietnia 2013 jak narazie to chyba urodzę ostania dużo z was ma terminy na marca..

witaj z nami i gratulacje
Stary 2012-08-26, 19:37   #2303
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
z tego juz sie zdarzylam zorientowac to wydaja sie wspaniale.
np jesli nie przepracowalas 6 z 10 miesiecy przed pojsciem na macierzynski, nie dostajesz miesiecznej kwoty w wyosoksci 1200 ale za to raz ok 35 tys nok. lecz jesli masz wyrobiony czas to do skonczenia 18 lat dziecka dostajesz te 1200 plus mega mega innych, ja np z racji tego ze sama bd wychowywala dziecko dostane kolejne ok 1000 i jakies kolejne chyba do skonczenia 2 lat 500, moge sie ubiegac o dofinasowanie do czynszu za wynajem mieszkania moze byc to i nawet polow max do 5 tys, no i moje dziecko bd miala pierszenstwo w pojsciu do przedszkola jak skonczy 2 latka. wiecej to wam bd mogla napisac pozniej jak jzu bede ogarniala osobiscie temat. ogolnie laski tutaj nawet do 8 miesiaca pracuja, wizyty w lekarza wszytsko w czasie ciazy za darmo, jesli nie czujesz sie na silach by no 8 godz pracwac idziesz do lekarza i on daje ci np 60/40 czyli ty pracujesz 3-4 godzinki a reszte godzin pokrywa ci nav ( cos ala nasz urzad pracy plus cos tam jeszcze ahha ). np dostalam o kumpeli teraz 8 linkow do aptek i sklepow takich jak u nas tesco real, wystarczy sie zalogowac i miedzy 6 a 8 miesiacem mozesz odebrac paczuszke dla dziecka, a w niej mase mase mowie wam rzeczy od pieluch po roznego rodzaju masci, zazwyczaj paczka nie przekracza wartosci 1000 nok, ale np w rimii dostajesz bon i sobie sama idziesz i wtbierasz co chcesz kupic za ten tysiac
No naprawdę robi wrażenie. Ehh naprawdę i tak się dziwię że w pl tyle ludzi decyduje się na dziecko, jak takie ceny i zero pomocy. w norwegi mogłabym rodzić jak nic non stop

Cytat:
Witam was Dziewczyny
witam, napisz nam coś więcej o sobie Dużo dziewczyn z kwietnia się jeszcze nie wpisało, bo czekają na wizytę u ginekologa, a i jeszcze się pewnie kilka dopisze !

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-08-26 o 19:39
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 19:41   #2304
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

a wiecie, że już wątek majowo-czerwcowy będzie ??
Stary 2012-08-26, 19:43   #2305
Sunshine833
Raczkowanie

Witam,
Widzę, że nie tylko ja przespałam całą niedzielę mam nadzieję, że szybko nastąpi moje przebudzenie bo narazie głównymi czynnościami dnia jest jedzenie i spanie....i jak tak przez 9 miesiecy ma byc to niezbyt fajna wizja...
W przyszły weekend mam urodzinki mojego Tż i chciałam własnoręcznie upiec tort...wypieki nie są moją specjalnością i mam pytanie czy ma któraś sprawdzony przepis na biszkopt i kremy??? Faowryzuje biały kolor tortów więc super jakby był jakiś migdałowy, waniliowy smietankowy czy coś w tym stylu...albo może np orzechowy....mam słoiczek owoców leśnych i którąś wartswę nimi przełożę bo są zalane spirytusikiem (pozostałości po nalewce i tak szkoda było wyrzucic owoce)....więc z góry dziękuję za fajne pomysły jeżeli któraś ma
a tak marginesie ale bagno w telewizji jest....niech już się skończą wakacje i zaczną nowe programy a nie same powtórki...
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 19:45   #2306
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
a tak marginesie ale bagno w telewizji jest....niech już się skończą wakacje i zaczną nowe programy a nie same powtórki...
noooo ja już tęsknię za Mostowiakami
Stary 2012-08-26, 19:51   #2307
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

sto lat dla tżta!
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Strippi
Wicie co, w ogóle mam ochotę dziś upiec ciasto Nie wiem co mnie ostatnio tak naszło na pichcenie hehe
i co wyszło coś z ciasta? (; U mnie urodził się sernik
Cytat:
Napisane przez Maluda2112
Witam was Dziewczyny
Hej! (: I jak samopoczucie ?

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 19:51   #2308
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
noooo ja już tęsknię za Mostowiakami
hehe ja normalnie tez
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 19:51   #2309
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Witam was Dziewczyny
witamy

jak wszystko pójdzie dobrze, to ja mam termin na koniec kwietnia
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 19:55   #2310
czarny flamaster
Zadomowienie

Wczoraj ugotowałam garnek pomidorowej, dziś garnek ogórkowej. Maleństwo ma niezłe smaki, hehe. Przytyłam 2kg, ale nie wiem w sumie czego
Dbam o siebie z każdej strony, ale jak słyszę "Bo musisz o siebie dbać/ Bo o wnuka mi dbaj/ Bo Ty powinnaś tylko ekologicznie jeść by mój wnuk był zdrowy" to mnie szlag za przeproszeniem trafi.
Nie znoszę takich dobrych rad, bo mówią do mnie jakbym w d... miała dziecko i wszystko....
Zadzwoniłam do mamy się wyżalić i przyznała mi rację, że po co mi alergik w domu, mam jeść jak jadłam, a nie słuchać innych, bo mój organizm wie co dobre dla niego. Ech....jeszcze 7 miesięcy...

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości