|
|
#2281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
zobaczę ile u nas by były w sklepie Pociecha. Jeżeli cena nie będzie zbytnio odbiegać od allegro to kupię u nas, chyba bezpieczniej trochę ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
mi wystaje już od rana ale jak ktoś nie wie, że jestem w ciązy to pomyśli, że się obżarłam albo, że oponka mi wisi myślę, że za jakieś dwa tygodnie to powinien już być taki ładny twardy i zaokrąglony
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dzięki. Na razie nie mieszczę sie w żadne spodnie- jak to tłumaczyć jak wg lekarskiej wagi przytyłam tylko 1kg? Opuchlizna, powiększona macica? Mąz do mnie mówi brzuchaczu
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja myślę że to od zatrzymania wody, innej przemiany materii.
Czy tez myślicie czasem: czy dam sobie radę? |
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
codziennie
A potem: kto jak nie ja
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
uff no to dobrze, że nie jestem jedyna. naprawdę czasem jak tak siądę i pomyślę to mnie to przeraża
|
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
hej!
u mnie dziś błoga niedziela bo idziemy do rodziców na obiadek więc nie muszę stać i gotowac ![]() Cytat:
a i ja czasem tak myślę chociaż jedno już mam ja chyba mam większy stres o choroby bo Jula idzie do przedszkola we wrześniu i boję się że pierwszy rok będzie łapać wszystko(tfu, tfu oby nie) a przy tym i maleństwo
|
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mówiłam skończony X.z miesiącami mam problem, bo ich nie liczę generalnie jak już to opieram się na zamieszczonej tu rozpisce, tej biorącej pod uwagę pełne tygodnie, czyli do 13 tygodnia jest 3 miesiąc. no i będąc w 10 tygodniu jestem w 3 miesiącu, tu patrzę na trwające miesiące. ale tak na prawdę o miesiące mało kto pyta, bo każdy kto ma jakąkolwiek wiedzę o ciąży pyta o tygodnie, mnie raz ktoś pytał o miesiąc i na chwilę mnie zatkało, musiałam policzyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2288 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I w pierwszym odruchu tak się kładę, ale po chwili staram się jakoś inaczej jak zaczynam myśleć o tym, że może dziecku krzywdę robie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby tak dalejCytat:
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa to nawet nie wiedziałam, że te z żyrafką to też Klupś, my mamy ten model mebli księżniczka "białe z różowymi elementami" cudne są i bardzo wytrzymałe.
|
|
|
#2290 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2291 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze wszystko okey! a o plci nic nie mowil lekarz?Cytat:
![]() ![]() klask i: piekne fotki. sto lat dla tżta! Cytat:
Cytat:
![]() super a o plci nic nikt nie pisnął ? Cytat:
no jasne ok, nadrobilam do 76 strony ;p jeszcze 77
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobisz bez problemu
![]() ja nawet nie mam sily ostatnio pisac, tak sie snuje z kata w kat, probuje cos robic w domu, wychodzic na spacery, zeby troche krazenie pobudzic na ta sennosc.. od jutro caly tydzien pracy przede mna. najchetniej polozylabym sie spac, ale wiem, ze jak sie poloze to juz d... blada i nie wstane. A wyczytalam, ze im wiecej sie spi w takim stanie, tym wieksze zmeczenie no wiec walczę sama z sobą (wczoraj przespalam dobre 16 godzin
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-26 o 16:10 |
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mI Mówiła, ze sa takie badania genetyczne i, ze można je przeprowadzić i czy chce. Bo te badania wykrywają 3 choroby genetyczne i można w razie co według prawa ciąże usunąc. Ja, ze chyba nie, bo one i tak raczej decyzji mojej nie zmienią, chyba, ze ona wdzi jakieś wskazania. Na to ona, że tylko informuje, że coś takiego jest, wskazan nie widzi zadnych, bo, ze nos jest to gołym okiem widac i tyle w sumie. O karkunic nie mówiła, a ja nie pytałam. A potem sobie myslałam, że mogłam popytać jeszcze o te badania, czy w razie czego w czymś pomagaja i ile kosztują, ale nic to nastepna wizyta za 4tyg. |
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Jenyy wam też chcę się tak spać jak mi??? ziefffff
|
|
|
#2295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam podobne objawy, do tego te nudności, ale pijam herbatkę imbirową i jest ciut lepiej. Może ona działa bardziej psychicznie, ważne ze efekty. Rano się zebrałam i poszłam z psami na dłuuugi spacer, a potem wszyscy padliśmy i spalismy. Ciężko widzę ten tydzien w pracy, ale jakos muszę dać radę ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- taaaaaaaaaaak |
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Wicie co, w ogóle mam ochotę dziś upiec ciasto
Nie wiem co mnie ostatnio tak naszło na pichcenie hehe
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie chyba spać poszły, bo cicho to jak w kościele..
Piszcie coś, bo mi nuda doskwiera
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś byłam na obiedzie u rodziców mniam, Julia została do 19:00 a ja poszłam do domu o 16:00
)) także nic nie robię od 16:00 i dobrze mi z tym
|
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
Witam was Dziewczyny
dołaczam do was szczęsliwych przyszłych mamuś Mój termin porodu to 14 kwietnia 2013 jak narazie to chyba urodzę ostania dużo z was ma terminy na marca.. Serdecznie was pozdrawiam i witam
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Tak mówił o płci, ale potem sam zwątpił i radził poczekać ![]() to dopiero 13 tydzień
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany taki senny dzień dziś, że poza małym spacerem cały przeleżeliśmy w łóżku, oglądając filmy i śpiąc.. tego mi było trzeba
![]() gratuluje wszystkich nowych usg
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj z nami i gratulacje ![]()
|
|
|
|
#2303 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo dziewczyn z kwietnia się jeszcze nie wpisało, bo czekają na wizytę u ginekologa, a i jeszcze się pewnie kilka dopisze !
Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-26 o 19:39 |
||
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie, że już wątek majowo-czerwcowy będzie ??
|
|
|
#2305 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Widzę, że nie tylko ja przespałam całą niedzielę mam nadzieję, że szybko nastąpi moje przebudzenie bo narazie głównymi czynnościami dnia jest jedzenie i spanie....i jak tak przez 9 miesiecy ma byc to niezbyt fajna wizja...W przyszły weekend mam urodzinki mojego Tż i chciałam własnoręcznie upiec tort...wypieki nie są moją specjalnością i mam pytanie czy ma któraś sprawdzony przepis na biszkopt i kremy??? Faowryzuje biały kolor tortów więc super jakby był jakiś migdałowy, waniliowy smietankowy czy coś w tym stylu...albo może np orzechowy....mam słoiczek owoców leśnych i którąś wartswę nimi przełożę bo są zalane spirytusikiem (pozostałości po nalewce i tak szkoda było wyrzucic owoce )....więc z góry dziękuję za fajne pomysły jeżeli któraś ma![]() a tak marginesie ale bagno w telewizji jest....niech już się skończą wakacje i zaczną nowe programy a nie same powtórki... |
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2308 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak wszystko pójdzie dobrze, to ja mam termin na koniec kwietnia |
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj ugotowałam garnek pomidorowej, dziś garnek ogórkowej.
Maleństwo ma niezłe smaki, hehe. Przytyłam 2kg, ale nie wiem w sumie czego Dbam o siebie z każdej strony, ale jak słyszę "Bo musisz o siebie dbać/ Bo o wnuka mi dbaj/ Bo Ty powinnaś tylko ekologicznie jeść by mój wnuk był zdrowy" to mnie szlag za przeproszeniem trafi. Nie znoszę takich dobrych rad, bo mówią do mnie jakbym w d... miała dziecko i wszystko.... Zadzwoniłam do mamy się wyżalić i przyznała mi rację, że po co mi alergik w domu, mam jeść jak jadłam, a nie słuchać innych, bo mój organizm wie co dobre dla niego. Ech....jeszcze 7 miesięcy...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

zobaczę ile u nas by były w sklepie Pociecha. Jeżeli cena nie będzie zbytnio odbiegać od allegro to kupię u nas, chyba bezpieczniej trochę 
myślę, że za jakieś dwa tygodnie to powinien już być taki ładny twardy i zaokrąglony

05.07.2008 

I w pierwszym odruchu tak się kładę, ale po chwili staram się jakoś inaczej jak zaczynam myśleć o tym, że może dziecku krzywdę robie

klask i: 

(wczoraj przespalam dobre 16 godzin