|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
|
|
|
|
|
#2192 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
Cytat:
(( Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
idz sie polz i wyspij olej obiad! jak dziecko sie urodzi to juz ciezko bedzie zebys sie wyspala... Cytat:
ja tez tak mialam to moj gin zalezil mi magnez B6 i jak reka odjal Cytat:
Cytat:
Cytat:
samo sie zlamalo;p
|
|||||||||
|
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dzisiaj sie pochwale odebralismy fotelik maxi cosi cabrio fix z baza do isofix, wiercilam dziurę Tz od x czasu zeby jednak nie oszczędzać na foteliku, bo z wózkiem był ale jakiś słabszy model po 2 wlascicielach. Ten tez używany ale po 1 na pewno bezwypadkowy i duzo porzadniejszy.
|
|
|
#2194 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może to jakieś organy wew wciśnięte w żebra? U mnie od 4 miesiąca jest koszmar z wątrobą, boli codziennie i czasem taki ból że muszę przysiąść albo się położyć (swego czasu musiałam się ułożyć na paletach z wodą mineralną w Tesco bo myślałam że zejdę podczas zakupów - łóżka i kanapy też zaliczyłam w Ikea) współczuję bo wiem jak to może być uciążliwe. Cytat:
Ja biorę dwa razy dziennie po 2 tabletki MagneB6 i skurcze ustały, a wcześniej wyłam co noc z bólu. Cytat:
jak zostaną jakieś resztki to podrzuć ![]() Cytat:
A wszyscy tak narzekają że Ikea badziew a Komandor super a to g.ó.w.n.o prawda. Cytat:
A tak poważnie to my poprzednią sypialnię kupiliśmy też z brw i po dwóch latach użytkowania była cała rozklekotana - udało nam się ją sprzedać i kupiliśmy nowe mebelki.
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
ma ktoras z Was ma numer do Dekajki? napiszcie do Niej smsa... jak sie czuje...
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego co najlepsze Gabi!! oczywiscie swietnego lekkiego orgazmowego porodu!! U mnie z dani na dzien dolek :/ zaczynam ryczec codziennie, a potem przechodzi i jest ok :/ Ale to glownie chyba przez moje gabaryty dzis sie zwazylam 14kg na + !!!!!! szok no ale coz..... za diete sie juz nei wezme, jeszcze 2 miesiace, zaczynam powaznie odliczac, chociaz mam wrazenie jak bym juz miala rodzic ! z reszta wszyscy mowia ze mam taaaaaki brzuch ze juz bym chciala zeby byl listopad :/ nogi puchna, maly sie wierci tak ze szok, dzisiaj poczulam co to powazny kopniak w pecherz no i w nocy naciska mnie na pecherz strasznie a w dzien jest tak wysoko pod zebrami ze az duszno! bedzie maly gagatek po tatusiu ![]() Wczoraj tz mnie wyciagnal na mala wycieczke, spacerek po lace i takie urocze miejsce w lesie! Jakas wies, stare to juz jak diabli ale chyba wojt dzieciakom zrobil, musialabym zdjecie zrobic zeby Wam pokazac, niby nic bo wszystko z drewna ale urocze laweczki, miejsce na grilla, niby "poczekalnia" , niby "szatnia", "lazienka" , nawet na drzewie apteczka w ktorej podobno kiedys byla zawartosc z jakimis plastrami i bandazami w razie awarii wszystko zrobione jakims malym ,kosztem i z drewna ale jak dzieciaki maja siedziec pod sklepem czy na przystanku na wsi to lepiej zeby sobie grilla zrobili ![]() A najbardziej mnie zauroczyly stare chustawki i wsrod drzewek stare spruchniale laweczki z deska u gory i podspisem " Coś Ci wyznam.....Coś Ci szepnę.... " mega urocze ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
ile sie juz nie odzywala?? ona przeciez z ta szyjka taki problem....
|
||
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
AnnaEf cudne zdjecia!!
Gabi tez planuje ten fotelik do wozka, tylko narazie bez bazy, zobaczymy moze z czasem ![]() Weronika swietne te jasne mebelki dla malej! |
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( chyba sie zalamala troche.. ale z tego co mi sie wydaje to dzis mial wrocic Jej TZ to napewno poprawi Jej humor ) Gabi sto lat wszystkiego naj naj najlepszego orgazmu przy porodzie
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
A co do tej dziewczyny - może ma podobną sytuację do mnie. Ja jestem w 31 tyg. i mam tylko: wózek (gondolę i spacerówkę), 2 torby ubranek do przejrzenia od znajomych, i przygotowane 3 kartony ubranek od kuzynki. I tak naprawdę siedzę na allegro i przeglądam różne rzeczy dla orientacji (żeby już sobie powybierać). Czekam aż Mąż skończy remont. W sypialni gdzie będzie z nami Maleństwo będziemy mieli nowe meble (wybraliśmy już, ale kupimy jak zacznie się malować pokój). Z drugiej strony mój M musiał zawiesić remont na miesiąc ze względu na pracę (niestety te miesiące są najlepsze w roku dla Niego pod względem zleceń ). Więc pozostałe zakupy zacznę robić we wrześniu (jak i ma ruszyć dalszy remont). Trochę się stresuję czy zdążę. Z drugiej strony nie mam miejsca na nowe rzeczy jak tu będzie się wynosić, przenosić wszystko...Wiecie co - wyszłam sobie na chwilę na zewnątrz, wróciłam zaglądam do skrzynki a tam katalog z... IKEI Weronika to chyba znak z góry bo tak dziś pisałyśmy o tych meblach
|
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie go obejrzalam, ale moje zboczenie zawodowe jest silniejsze;p wiec nie wiem co w nim bylo;] ale ogolnie to bardzo ladnie jest zrobiony ) powiedzialabym ze zgodny ze specyfikacja ;]
Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-08-26 o 15:05 |
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
dawno tu do was nie zaglądałam a tu nowy wątek!
|
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
przepraszam, ze nie odnosze sie do Waszych postów, bardzoooo ciezko nadrobic zwlaszcza ze wczoraj nie mialam jak zajrzec... Dzis doczytalam, ze piszecie o bolu ponizej podbrzusza- u mnie to samo, tylko ja to odbieram jako takie kłucie... ![]() Wiecie co... od poczatku ciazy powtarzalam, ze omijaja mnie tzw.humorki. Dzisiaj chyba nadrabiam za poprzednie miesiace. Masakra, pierwszy raz mam cos takiego, chodze i beczę...
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Dziewczyny
![]() Pyszne jedzonko było, a teraz to bym sie zdrzemnela, oj tak Justa u mnie baza była jednym z argumentów zeby jakoś Tz podejść ze to takie wygodne i w ogóle super bla bla ![]() Szukaj okazji bo ja kupiłam 200 zł taniej niz normalnie ludzie chcą, trochę sie potargowalam itd i sie udało złapać komplet Niteczka wiem wiem i rozumiem, przecież to nie jakiś mus ze juz trzeba, my akurat mamy gdzie wrzucić wozek zeby poczekał, specjalnie w szafie zrobiłam miejsce gdzie magazynuje te wszystkie rzeczy, po prostu jest mi łatwiej na raty wydawać kasę, nie odczuwam tak wydatków jakbym miała kupic większość na raz, a tak jak pisałam wczesniej np ubranka kupuje od zera więc tez wydatek duży, a wozek czy fotelik to jakieś tam wypatrzone okazje
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
jaka tu cisza
widze ze niedziela to czas dla rodziny )
|
|
|
|
#2207 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny! Kurde napisałam mega posta no i kliknęłam żeby wysłać a tu okazało się że nie jestem zalogowana i wszystko przepadło
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- O na szczęście odzyskałam Witajcie dziewczynki!W końcu się ogarnęliśmy po powrocie i od razu wzięliśmy się do roboty. Wczoraj byliśmy oglądać łóżeczka ale nic nie wybraliśmy, poszperałam dzisiaj na allegro i znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/17ele-lozeczko-szu...560500363.html Myślicie że warto? Tylko nie wiem z czego jest zrobione łóżeczko, napisałam maila i czekam na inf. Za to kupiliśmy farbę do pokoju Kacpra, dulux, "szara poświata". Cytat:
Przegladałam trochę wasze wcześniejsze posty i bardzo zasmuciła mnie sytuacjia DeKajki no i wyrazy współczucia dla kuzynki MiciaKicia. Teraz troszkę o wyjeździe, prawdą jest że aby wytrzymać podróż a na miejscu już ok. Ja po pierwszym dniu jazdy trochę spanikowałam i jakoś było mi i niedobrze, i głodna, spać mi się chciało a nie mogłam zasnąć. A drugiego dnia jak ręką odjął. Bylismy na miejscu ok 21 i jeszcze poszłam na spacer tak się dobrze czułam. Upały lepiej znosiłam niż w polsce, na plaży pod parasolką, jak mi było za gorąco to do morza (żadnego syfka nie podłapałam) albo do klimatyzowanego pokoju (dom mieliśmy przy plaży). na dole właściciel prowadził restaurację więc w razie nagłego głodu zawsze mogłam tam coś przekąsić. Oczywiści nic nie zwiedzaliśmy, tylko wieczorkiem jeździliśmy do pobliskich miejscowości na spacery. Jak ktoś chce to mogę podać namiary na tą kwaterę, ktoś pisał że w przyszłym roku chce się wybrać do chorwacji. W tym tygodniu mam wizytę u gin, i muszę się umówić na glukozę, nie wiecie czy w luxmedzie robią i za ile? Mam też plan żeby w końcu zapisać się do szkoły rodzenia. No i został mi ostatni tydzien wakacji bo wracam do szkoły, a we wtorek mam już pierszą radę poedagogiczną... Nawet jestem w pozytywnym nastroju, tym bardziej że wracam tylko na miesiąc, może półtora ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
http://promocje.ikea.pl/wnowymwystroju/ ale wiem, wiem, na papierze lepiej się go ogląda
|
||
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie obędzie się bez procecu przeciwko lekarce... ![]() Okazało się, że malutka była podłączona do aparatury, która za nią oddychała... Niestety jedno płucko nie wytrzymało - to z przepukliną i pękło ... no i wylew.... zmarła przy mojej cioci (mamie kuzynki), ta trzymała ją za rączkę i nóżkę ehh A u mnie eh zdycham... mierzyłam cisnienie... wczoraj 127/77, tętno 100. Dziś o 10.oo 105/65 tętno 102 potem mierzyłam 114/57 i tętno 110. wypiłam kawe i po godzinie około było 111/75 i tętno 111 ... Krzyże mnie strasznie bola, nie umiałam wysiedziec w podróży ![]() Niech ten głupi week się już skonczy ... ;/ ;/ ;/ wczoraj zaczęliśmy 25 tydzien to z dobrych wieści
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie strasznie boli brzuch tak na wysokości pępka ale jakby mnie ktoś jakimś pasem ściskał
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj nareszcie mąż poczuł kopniaki haha wziełam jego rękę i jak dostał z 10 razy to aż ją odsunął bo powiedział, że to strasznie dziwne
![]() no cóż.. musi się przyzwyczaic
|
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
landi a może to jakieś skurcze?
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż codziennie godzinami dotyka brzucha, bo tak kocha to uczucie czasami też cofa rękę bo boi się że mnie to boli. Ale boli tylko od środka, jak mocno kopnie Kubuś a od kilku dni znowu tak szaleje że ani chwili spokoju nie mam ![]() Kamalika tez tak myślałam ale ból jest cały czas, a skurcze byłyby z przerwami. Podejrzewam że to macica się rozciąga ale choleeernie nieprzyjemne
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooooooo możliwe, że macica rośnie hehe w końcu maluszek musi gdzieś tam się pomieścić
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już czuję że mu coraz ciaśniej bo się jakby łokciami czasem rozpycha, do tego widać dosłownie każdy jego ruch
|
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Dziewczyny co na gorączkę w ciąży ?????????? bo mi skoczyła.. miałam 35 a teraz nagle 38 i chyba rośnie bo czuje
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Micia tylko i wyłącznie paracetamol, chłodne okłady a jak jeszcze podrośnie to IP!!! Gorączka w ciąży jest bardzo niebezpieczna i dla Ciebie i dla malutkiej!!!
http://fajnamama.pl/goraczka-w-ciazy/ i z innej stronki: "Czasami wizyta u lekarza jest niemożliwa. W takich sytuacjach pozostaje jedynie leczenie domowe. Istnieje kilka skutecznych i zupełnie bezpiecznych metod zbijania gorączki w czasie ciąży: chłodna kąpiel lub prysznic (zakazane jest spryskiwanie ciała lodowatą wodą), chłodne okłady na czoło, picie dużej ilości płynów, takich jak soki i zioła (np. herbatki: z malin, czarnego bzu, dzikiej róży; napar z kwiatu lipy działa napotnie i obniża wysoką temperaturę; napój z szklanki wody, łyżeczki startego imbiru, kawałka cynamonu, soku z połowy cytryny i łyżeczki miodu; syrop z cebuli, czosnku i miodu działa przeciwzapalnie i odkażająco), zażywanie witaminy C, pozostanie w łóżku, odpoczynek. Nigdy nie lekceważ wahań temperatury ciała w ciąży. Obserwuj swój organizm i reaguj na każdy niepokojący objaw. Domowe sposoby leczenia gorączki na pewno nie zaszkodzą, jednak wizyta u lekarza jest nieodzowna." Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-26 o 17:54 |
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja zmykam bo leci perfekcyjna pani domu a potem idziemy na spacer z M póki nie pada
|
|
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Znowu dol jak stad na koniec swiata
![]() Jutro ma byc duzo chlodniej we Wroclawiu, wiec wybiore sie z okazji urodzin na glukoze - planow nie mam, a tak to posiedze sobie 3 godziny w przychodni, a co! ![]() Tak sie zastanawiam, co ja ze soba zrobie przez te kilka tygodni siedzac tak w domu - a przynajmniej do momentu przeprowadzki do M... Ilez mozna sprzatac, a gotowac nie mam komu, bo rodzina schodzi sie wieczorem. Jejku, gdyby nie widoczny brzuszek, poszukalabym sobie jakiejs pracy na 'zapchanie dziury'...
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli u Ciebie tak nagle podniosla sie temperatura i jeszcze cisnienie Ci skacze to jedz na IP, jestes w ciazy, pamietaj o tym! same smutne wiesci ostatnio tutaj... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

jak wychodzi coś koło 150 klusek to zostaje nawet na jutro 
((

jak zostaną jakieś resztki to podrzuć 
wszystko zrobione jakims malym ,kosztem i z drewna ale jak dzieciaki maja siedziec pod sklepem czy na przystanku na wsi to lepiej zeby sobie grilla zrobili 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)