Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 12:52   #2191
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Jestem na chwilę w małej przerwie

150 klusek to u nas norma, bo robimy w sumie takie mniejsze niż powinny być jak wychodzi coś koło 150 klusek to zostaje nawet na jutro

Weronika co do mebli z ikei to ja mam wiekszosc stamtad dwa stoły, stolik pod telewizor, fotele, łóżeczko dla dziecka też bede mieć z Ikei... Nic Ci się nie rozpadnie jak dobrze poskręcasz moja siostra ma łóżeczko dla syna z ikei to co my mamy dostac i juz trzeci rok sluzy. A mebelki tez ma z ikei, i jest nimi zachwycona - pojemne, lekkie przy przemeblowaniu i estetyczne a do tego za niewielkie pieniądze ja jestem ikeą oczarowana, wszyscy mówili że to taka tandeta bo tak tanio, a tak na prawdę oszczędzasz dzięki temu, że sama skręcasz a jakościowo nieraz są lepsze niż jakieś meble z Black red white np.
Bo to chyba zależy kto czego oczekuje. Niektórzy oczekują chyba jakiś antyków, a to są po prostu normalne meble dla każdego. Jedne lepiej wykonane, drugie gorzej. Ja np. jestem zachwycona szafami Pax. Bez problemu, można je przeorganizować, dokupić w trakcie użytkowania półki, kosze i w ogóle całkowicie zmienić koncepcje ich wyglądu. My teraz dołożyliśmy też półkę i to jest super. Ich rzeczy są tak pomysłowo zrobione.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 13:09   #2192
Dojotka1987
Zakorzenienie

dzien dobry
Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Witam sie w 29 tyg ostatni z dwojka z przodu, nastepmne bedzie juz ostatnia 3
Ja was tylko nadrabiam przez te 3 dni, bo odpoczywam z M. jak tylko moge, rodzinnie i sypatycznie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
hej kochane.... ja na chwilke zkompa taty ... po obiedzie jedziemy juz dodomu to wtedy wejde na dluzej i wam dokladnie poopowiadam ... ogolnie nie mam dobrych wiesci
((
Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Hej
Miałam wczoraj wizytę i wszystko jest ok. Pokazałam lekarzowi wyniki usg, te z wtorku i szybko mnie uspokioił, że w 80% przypadków zastojów nerkowych znika po pierwszym siusiu dzieciaczków po porodzie. Zrobił mi usg na swojej aparaturze i zastój jest już mniejszy o 0,9mm. Mam nadzieję, że będzie tak jak powiedział lekarz. Na mój przyrost wagi nic nie mówił, a bałam się, że dostanę opiernicz.
wszystko bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Ja nadal skręcam się z bólu jutro ide do rodzinnego i niech mi cos poradzi bo jestem już wykończona. Strasznie kłuje mnie pod ta piersią i promieniuje aż do lewej łopatki od kilku dni nie sprzatalam w domu z tego bólu na szczescie Tż sie nie czepia o bałagan. Wczoraj było tak źle ,że chcielismy jechac na pogotowie ale i tak nic by mi nie pomogli bo czekaliby na zrobienie badan do poniedzialku. Naprawdę nikomu nie zycze takiego bólu momentami aż Ciemno mi sie przed oczami robi i zaczyna mnie mdlic Mam tylko nadzieje, że to nie serce

Cytat:
A ja spałam dziś w nocy 15 minut. I ani minuty więcej M wrócił dopiero o 3, ja głupia czekałam na niego, a okazało się że był w Sosnowcu, bo zawoził kolegę... I ani nie zadzwonił ani nic
zasnęłam o 3.30, a o 3.43 siostrzeniec zaczął mi płakać, i już nie spałam wcale. Wyglądam jak zombie, sine podkrążone oczy i ledwo myślę. Wypiłam kawę ale oczy same lecą, a nie mogę iść spać bo muszę mamie potem w obiedzie pomóc
kochana idz sie polz i wyspij olej obiad! jak dziecko sie urodzi to juz ciezko bedzie zebys sie wyspala...
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Trzeba było jechać na pogotowie. W końcu po coś jest ta instytucja. Mają Ci pomóc w nagłym przypadku. Jesteś w ciąży powinnaś na siebie uważać- sprzątaniem się nie przejmuj.
zgadzam sie
Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
Eh i zaczęły mnie męczyć skurcze łydek w nocy ała
ja tez tak mialam to moj gin zalezil mi magnez B6 i jak reka odjal
Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Raaany wszyscy o obiadach mówią to idę robić rosołek. Dobrze, ze chociaż schab na pieczeń już przygotowałam
no mi sie zaczal gotowac;p musze isc warzywa obrac i w rzucic;p a tak mi sie nie chce;/ najgorsze jest to ze nie mam ziemniakow;/ nie wiem jak ja moglam przeoczyc ten fakt a nie chce mi sie isc do sklepu, bedziemy jesc dzis ryz;]
Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Weronika - my mamy łóżko z ikei i jakiś kilka pułek. Nie rozpadną się spokojnie. Co prawda łóżko już trochę przeszło i nam deseczki w dwóch miejscach od spodu poszły ale spokojnie - dość wytrzymałe są. A to co pokazałaś wygląda dużo solidniej.
to co Wy na tym lozku wyprawiacie??
Cytat:

My kupilismy sypialnie wlasnie w BRW i żałujemy że nie pojechalismy do ikei. po 1 zaoszczedzilibysmy spooro, a po 2 łóżko już kilka razy nam się dosłownie złamało! kilka nocy musieliśmy spać na samym materacu
nastepna co lozka lamie samo sie zlamalo;p
Stary 2012-08-26, 13:44   #2193
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Raaany wszyscy o obiadach mówią to idę robić rosołek. Dobrze, ze chociaż schab na pieczeń już przygotowałam
A mnie dzisiaj urodzinowo Mąż na obiad zabiera. Raz na ruski rok więc wybrałam jakaś polecana włoska knajpe
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
tak w ogóle to witam
wczoraj dzień z rodziną męża spędziliśmy - jedna kuzynka, druga kuzynka, chrzestny
po 1-szej byliśmy w domu
dostałam 4 pudełka ciuszków na 0-3 miesiące
jak mąż przyniesie z auta to przejrzę co mi się przyda
do tego 2 bluzeczki i jeansy ciążowe

zakupy też nam się udały - mamy w końcu stoliczek do kawy
a ja tunikę na imprezę i nową torebkę
Fajnie, ah jak ja bym chciała mieć chociaż jedna siatkę od kogoś....Nie będę miała duzo ciuszkow bo wszystko muszę kupic od zera. Wklej nam cos pózniej A wczoraj ta dziewczyna z wesela 32 tyg powiedziała ze nie ma kompletnie nic, jak mówiłam ze mam wozek, ciuszki, kocyki, ręczniki to coraz większe oczy robiła ze JUZ
A dzisiaj sie pochwale odebralismy fotelik maxi cosi cabrio fix z baza do isofix, wiercilam dziurę Tz od x czasu zeby jednak nie oszczędzać na foteliku, bo z wózkiem był ale jakiś słabszy model po 2 wlascicielach. Ten tez używany ale po 1 na pewno bezwypadkowy i duzo porzadniejszy.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 13:46   #2194
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Ja nadal skręcam się z bólu jutro ide do rodzinnego i niech mi cos poradzi bo jestem już wykończona. Strasznie kłuje mnie pod ta piersią i promieniuje aż do lewej łopatki od kilku dni nie sprzatalam w domu z tego bólu na szczescie Tż sie nie czepia o bałagan. Wczoraj było tak źle ,że chcielismy jechac na pogotowie ale i tak nic by mi nie pomogli bo czekaliby na zrobienie badan do poniedzialku. Naprawdę nikomu nie zycze takiego bólu momentami aż Ciemno mi sie przed oczami robi i zaczyna mnie mdlic Mam tylko nadzieje, że to nie serce

A może to jakieś organy wew wciśnięte w żebra? U mnie od 4 miesiąca jest koszmar z wątrobą, boli codziennie i czasem taki ból że muszę przysiąść albo się położyć (swego czasu musiałam się ułożyć na paletach z wodą mineralną w Tesco bo myślałam że zejdę podczas zakupów - łóżka i kanapy też zaliczyłam w Ikea) współczuję bo wiem jak to może być uciążliwe.

Cytat:
Hej kochane,

witamy się z Kubusiem w 28 tygodniu, czyli w III TRYMESTRZE!!!
Gratuluję kochana kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
Eh i zaczęły mnie męczyć skurcze łydek w nocy ała
Ja biorę dwa razy dziennie po 2 tabletki MagneB6 i skurcze ustały, a wcześniej wyłam co noc z bólu.

Cytat:
jak co niedzielę - rosół, a potem kluski śląskie, rolady i kapusta czerwona ale moja mama z rwą kulszową ledwo chodzi, więc co niedzielę ktoś jej pomaga, zazwyczaj mój M ale w tygodniu ustaliliśmy że tym razem ja pomagam, póki jeszcze mam jak
Oddam życie za kluski śląskie i rolady jak zostaną jakieś resztki to podrzuć

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dziewczynki powiedzcie mi szczerze jakie sa te meble z ikei nie rozpadnie sie mi to zaraz bo do najlblizej mam ponad 200 km wiec nie oplaca sie jechac a upatrzylam dla gabi bo doszlismy do wniosku ze kupujemy jej duzzze lozko i chce juz takie meble dla doroslych o ile tz wyrazi na nie zgode zaraz wam pokaze o jaki mi hcodzi
U nas w tym samym czasie robiliśmy szafę z suwanymi drzwiami z Ikea i taką samą szafę Komandor tyle że tysiąc zł droższą od Ikea ...... do Komandora już dwa razy wzywaliśmy bo sie sama otwiera albo gdzieś obciera na prowadnicach a ta z Ikea działa bez zarzutu.
A wszyscy tak narzekają że Ikea badziew a Komandor super a to g.ó.w.n.o prawda.

Cytat:
My kupilismy sypialnie wlasnie w BRW i żałujemy że nie pojechalismy do ikei. po 1 zaoszczedzilibysmy spooro, a po 2 łóżko już kilka razy nam się dosłownie złamało! kilka nocy musieliśmy spać na samym materacu
No kochana jak się testuje wszystkie pozycje z kamasutry to nawet stalowe łóżko tego nie wytrzyma

A tak poważnie to my poprzednią sypialnię kupiliśmy też z brw i po dwóch latach użytkowania była cała rozklekotana - udało nam się ją sprzedać i kupiliśmy nowe mebelki.

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 13:54   #2195
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
to co Wy na tym lozku wyprawiacie??
Oj tam, oj tam... nic takiego
Moi znajomi mają meble w kuchni i w sypialni z ikei i są bardzo zadowoleni
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 13:57   #2196
Dojotka1987
Zakorzenienie

ma ktoras z Was ma numer do Dekajki? napiszcie do Niej smsa... jak sie czuje...
Stary 2012-08-26, 14:05   #2197
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj urodzinowo Mąż na obiad zabiera. Raz na ruski rok więc wybrałam jakaś polecana włoska knajpe

Fajnie, ah jak ja bym chciała mieć chociaż jedna siatkę od kogoś....Nie będę miała duzo ciuszkow bo wszystko muszę kupic od zera. Wklej nam cos pózniej A wczoraj ta dziewczyna z wesela 32 tyg powiedziała ze nie ma kompletnie nic, jak mówiłam ze mam wozek, ciuszki, kocyki, ręczniki to coraz większe oczy robiła ze JUZ
A dzisiaj sie pochwale odebralismy fotelik maxi cosi cabrio fix z baza do isofix, wiercilam dziurę Tz od x czasu zeby jednak nie oszczędzać na foteliku, bo z wózkiem był ale jakiś słabszy model po 2 wlascicielach. Ten tez używany ale po 1 na pewno bezwypadkowy i duzo porzadniejszy.

Wszystkiego co najlepsze Gabi!! oczywiscie swietnego lekkiego orgazmowego porodu!!

U mnie z dani na dzien dolek :/ zaczynam ryczec codziennie, a potem przechodzi i jest ok :/
Ale to glownie chyba przez moje gabaryty dzis sie zwazylam 14kg na + !!!!!! szok no ale coz..... za diete sie juz nei wezme, jeszcze 2 miesiace, zaczynam powaznie odliczac, chociaz mam wrazenie jak bym juz miala rodzic ! z reszta wszyscy mowia ze mam taaaaaki brzuch ze juz bym chciala zeby byl listopad :/ nogi puchna, maly sie wierci tak ze szok, dzisiaj poczulam co to powazny kopniak w pecherz no i w nocy naciska mnie na pecherz strasznie a w dzien jest tak wysoko pod zebrami ze az duszno! bedzie maly gagatek po tatusiu
Wczoraj tz mnie wyciagnal na mala wycieczke, spacerek po lace i takie urocze miejsce w lesie! Jakas wies, stare to juz jak diabli ale chyba wojt dzieciakom zrobil, musialabym zdjecie zrobic zeby Wam pokazac, niby nic bo wszystko z drewna ale urocze laweczki, miejsce na grilla, niby "poczekalnia" , niby "szatnia", "lazienka" , nawet na drzewie apteczka w ktorej podobno kiedys byla zawartosc z jakimis plastrami i bandazami w razie awarii wszystko zrobione jakims malym ,kosztem i z drewna ale jak dzieciaki maja siedziec pod sklepem czy na przystanku na wsi to lepiej zeby sobie grilla zrobili
A najbardziej mnie zauroczyly stare chustawki i wsrod drzewek stare spruchniale laweczki z deska u gory i podspisem " Coś Ci wyznam.....Coś Ci szepnę.... " mega urocze

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ma ktoras z Was ma numer do Dekajki? napiszcie do Niej smsa... jak sie czuje...
Ja nie mam jej numeru ile sie juz nie odzywala?? ona przeciez z ta szyjka taki problem....
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:08   #2198
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, oj tam... nic takiego
Moi znajomi mają meble w kuchni i w sypialni z ikei i są bardzo zadowoleni
Jakoś trzeba było wyprodukować tego potomka
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:13   #2199
justa86
Zadomowienie

AnnaEf cudne zdjecia!!
Gabi tez planuje ten fotelik do wozka, tylko narazie bez bazy, zobaczymy moze z czasem
Weronika swietne te jasne mebelki dla malej!
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:56   #2200
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ja nie mam jej numeru ile sie juz nie odzywala?? ona przeciez z ta szyjka taki problem....
nie odzywa sie od wizyty co sie dowiedziala o tej szyjce... ( chyba sie zalamala troche.. ale z tego co mi sie wydaje to dzis mial wrocic Jej TZ to napewno poprawi Jej humor)

Gabi sto lat wszystkiego naj naj najlepszego orgazmu przy porodzie
Stary 2012-08-26, 14:57   #2201
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jakoś trzeba było wyprodukować tego potomka
dokładnie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Jeśli dobrze rozumiem że masz urodziny to Wszystkiego Najlepszego
A co do tej dziewczyny - może ma podobną sytuację do mnie. Ja jestem w 31 tyg. i mam tylko: wózek (gondolę i spacerówkę), 2 torby ubranek do przejrzenia od znajomych, i przygotowane 3 kartony ubranek od kuzynki. I tak naprawdę siedzę na allegro i przeglądam różne rzeczy dla orientacji (żeby już sobie powybierać). Czekam aż Mąż skończy remont. W sypialni gdzie będzie z nami Maleństwo będziemy mieli nowe meble (wybraliśmy już, ale kupimy jak zacznie się malować pokój). Z drugiej strony mój M musiał zawiesić remont na miesiąc ze względu na pracę (niestety te miesiące są najlepsze w roku dla Niego pod względem zleceń ). Więc pozostałe zakupy zacznę robić we wrześniu (jak i ma ruszyć dalszy remont). Trochę się stresuję czy zdążę. Z drugiej strony nie mam miejsca na nowe rzeczy jak tu będzie się wynosić, przenosić wszystko...

Wiecie co - wyszłam sobie na chwilę na zewnątrz, wróciłam zaglądam do skrzynki a tam katalog z... IKEI Weronika to chyba znak z góry bo tak dziś pisałyśmy o tych meblach
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 15:04   #2202
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co - wyszłam sobie na chwilę na zewnątrz, wróciłam zaglądam do skrzynki a tam katalog z... IKEI Weronika to chyba znak z góry bo tak dziś pisałyśmy o tych meblach
to ja w piatek mialam juz w skrzynce ten katalog oczywiscie go obejrzalam, ale moje zboczenie zawodowe jest silniejsze;p wiec nie wiem co w nim bylo;] ale ogolnie to bardzo ladnie jest zrobiony) powiedzialabym ze zgodny ze specyfikacja ;]

Edytowane przez Dojotka1987
Czas edycji: 2012-08-26 o 15:05
Dojotka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 15:37   #2203
Swarovska
Zadomowienie

dawno tu do was nie zaglądałam a tu nowy wątek!
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 15:44   #2204
Karla1983
Zadomowienie

Hej dziewczyny

przepraszam, ze nie odnosze sie do Waszych postów, bardzoooo ciezko nadrobic zwlaszcza ze wczoraj nie mialam jak zajrzec...

Dzis doczytalam, ze piszecie o bolu ponizej podbrzusza- u mnie to samo, tylko ja to odbieram jako takie kłucie...

Wiecie co... od poczatku ciazy powtarzalam, ze omijaja mnie tzw.humorki. Dzisiaj chyba nadrabiam za poprzednie miesiace. Masakra, pierwszy raz mam cos takiego, chodze i beczę... Mąz pyta co mi jest, co sie stalo... A co mi sie stalo? Nic mi sie nie stalo.... Wiec mu mowie, ze nic, a on , ze przeciez widzic i mam powiedziec.... Okropny dzien... A jeszcze juz taka jesien w powietrzu...
Stary 2012-08-26, 16:04   #2205
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Dziękuje Dziewczyny
Pyszne jedzonko było, a teraz to bym sie zdrzemnela, oj tak
Justa u mnie baza była jednym z argumentów zeby jakoś Tz podejść ze to takie wygodne i w ogóle super bla bla
Szukaj okazji bo ja kupiłam 200 zł taniej niz normalnie ludzie chcą, trochę sie potargowalam itd i sie udało złapać komplet
Niteczka wiem wiem i rozumiem, przecież to nie jakiś mus ze juz trzeba, my akurat mamy gdzie wrzucić wozek zeby poczekał, specjalnie w szafie zrobiłam miejsce gdzie magazynuje te wszystkie rzeczy, po prostu jest mi łatwiej na raty wydawać kasę, nie odczuwam tak wydatków jakbym miała kupic większość na raz, a tak jak pisałam wczesniej np ubranka kupuje od zera więc tez wydatek duży, a wozek czy fotelik to jakieś tam wypatrzone okazje

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 16:43   #2206
Dojotka1987
Zakorzenienie

jaka tu cisza widze ze niedziela to czas dla rodziny)
Stary 2012-08-26, 17:16   #2207
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Witajcie dziewczyny! Kurde napisałam mega posta no i kliknęłam żeby wysłać a tu okazało się że nie jestem zalogowana i wszystko przepadło: mur:: mur:

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

O na szczęście odzyskałam:ju pi: :

Witajcie dziewczynki!W końcu się ogarnęliśmy po powrocie i od razu wzięliśmy się do roboty. Wczoraj byliśmy oglądać łóżeczka ale nic nie wybraliśmy, poszperałam dzisiaj na allegro i znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/17ele-lozeczko-szu...560500363.html
Myślicie że warto? Tylko nie wiem z czego jest zrobione łóżeczko, napisałam maila i czekam na inf.
Za to kupiliśmy farbę do pokoju Kacpra, dulux, "szara poświata".

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/ikea-aspelund-rama...572912510.html o takie lozko chcee i meble z tej serii sie mi podobaja wzielabym jej szafe komode
Mam komodę i stoliki nocne z tej serii rok czasu i wszystko z nimi ok. Mam też witrynę z kolekcji hemnes i moim zdaniem jest trochę mało stabilna, nie wiem może trzeba śrubki dokręcić;-) Poza tym troszkę naruszyliśmy okleinę przy naszym montażu. Co do mebli ikea to powiem tak, meble są super, jeśli chodzi o wygląd no i cena jest bardzo przystępna i konkurencyjna. Co do jakości to jest różnie, zależy jaki produkt. Ale ogólnie też chętnie tam kupuję;-)

Przegladałam trochę wasze wcześniejsze posty i bardzo zasmuciła mnie sytuacjia DeKajki no i wyrazy współczucia dla kuzynki MiciaKicia.

Teraz troszkę o wyjeździe, prawdą jest że aby wytrzymać podróż a na miejscu już ok. Ja po pierwszym dniu jazdy trochę spanikowałam i jakoś było mi i niedobrze, i głodna, spać mi się chciało a nie mogłam zasnąć. A drugiego dnia jak ręką odjął. Bylismy na miejscu ok 21 i jeszcze poszłam na spacer tak się dobrze czułam. Upały lepiej znosiłam niż w polsce, na plaży pod parasolką, jak mi było za gorąco to do morza (żadnego syfka nie podłapałam) albo do klimatyzowanego pokoju (dom mieliśmy przy plaży). na dole właściciel prowadził restaurację więc w razie nagłego głodu zawsze mogłam tam coś przekąsić. Oczywiści nic nie zwiedzaliśmy, tylko wieczorkiem jeździliśmy do pobliskich miejscowości na spacery. Jak ktoś chce to mogę podać namiary na tą kwaterę, ktoś pisał że w przyszłym roku chce się wybrać do chorwacji.

W tym tygodniu mam wizytę u gin, i muszę się umówić na glukozę, nie wiecie czy w luxmedzie robią i za ile? Mam też plan żeby w końcu zapisać się do szkoły rodzenia. No i został mi ostatni tydzien wakacji bo wracam do szkoły, a we wtorek mam już pierszą radę poedagogiczną... Nawet jestem w pozytywnym nastroju, tym bardziej że wracam tylko na miesiąc, może półtora

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Katalog można obejrzeć też w necie:
http://promocje.ikea.pl/wnowymwystroju/ ale wiem, wiem, na papierze lepiej się go ogląda
Stary 2012-08-26, 17:33   #2208
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Nawet nie chcę myśleć co czuje Twoja kuzynka. Malutka była wcześniakiem czy donoszona?
Donoszona była, urodziła sie zgodnie z terminem ehh .... ta wada była do wykrycia dużo wcześniej ....
Niestety nie obędzie się bez procecu przeciwko lekarce...
Okazało się, że malutka była podłączona do aparatury, która za nią oddychała... Niestety jedno płucko nie wytrzymało - to z przepukliną i pękło ... no i wylew.... zmarła przy mojej cioci (mamie kuzynki), ta trzymała ją za rączkę i nóżkę ehh jutro albo pojutrze sekcja, żeby papiery był no i potem pogrzeb .. ;/

A u mnie eh zdycham... mierzyłam cisnienie... wczoraj 127/77, tętno 100. Dziś o 10.oo 105/65 tętno 102 potem mierzyłam 114/57 i tętno 110. wypiłam kawe i po godzinie około było 111/75 i tętno 111 ...

Krzyże mnie strasznie bola, nie umiałam wysiedziec w podróży temperatura 35,6 .. jestem trupem

Niech ten głupi week się już skonczy ... ;/ ;/ ;/
wczoraj zaczęliśmy 25 tydzien to z dobrych wieści

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:37   #2209
landi0909
Zakorzenienie

A mnie strasznie boli brzuch tak na wysokości pępka ale jakby mnie ktoś jakimś pasem ściskał najpierw myślałam że to żołądek ale przecież teraz tam jest macica a nie żołądek
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:41   #2210
MiciaKicia
Zakorzenienie

Wczoraj nareszcie mąż poczuł kopniaki haha wziełam jego rękę i jak dostał z 10 razy to aż ją odsunął bo powiedział, że to strasznie dziwne no cóż.. musi się przyzwyczaic

Stary 2012-08-26, 17:42   #2211
Kamalika
Raczkowanie

landi a może to jakieś skurcze?

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:43   #2212
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj nareszcie mąż poczuł kopniaki haha wziełam jego rękę i jak dostał z 10 razy to aż ją odsunął bo powiedział, że to strasznie dziwne no cóż.. musi się przyzwyczaic
gratulacje mój mąż codziennie godzinami dotyka brzucha, bo tak kocha to uczucie czasami też cofa rękę bo boi się że mnie to boli. Ale boli tylko od środka, jak mocno kopnie Kubuś a od kilku dni znowu tak szaleje że ani chwili spokoju nie mam

Kamalika tez tak myślałam ale ból jest cały czas, a skurcze byłyby z przerwami. Podejrzewam że to macica się rozciąga ale choleeernie nieprzyjemne
Stary 2012-08-26, 17:46   #2213
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje mój mąż codziennie godzinami dotyka brzucha, bo tak kocha to uczucie czasami też cofa rękę bo boi się że mnie to boli. Ale boli tylko od środka, jak mocno kopnie Kubuś a od kilku dni znowu tak szaleje że ani chwili spokoju nie mam

Kamalika tez tak myślałam ale ból jest cały czas, a skurcze byłyby z przerwami. Podejrzewam że to macica się rozciąga ale choleeernie nieprzyjemne
haha oby mój też pokochał ;P dzis miała szaleje prawie cały dzien az jestem zdziwiona :P
Nooooooo możliwe, że macica rośnie hehe w końcu maluszek musi gdzieś tam się pomieścić

Stary 2012-08-26, 17:48   #2214
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
haha oby mój też pokochał ;P dzis miała szaleje prawie cały dzien az jestem zdziwiona :P
Nooooooo możliwe, że macica rośnie hehe w końcu maluszek musi gdzieś tam się pomieścić
wiesz, mój maluszek ma willę z basenem, więc miejsce ma ale już czuję że mu coraz ciaśniej bo się jakby łokciami czasem rozpycha, do tego widać dosłownie każdy jego ruch
Stary 2012-08-26, 17:50   #2215
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, mój maluszek ma willę z basenem, więc miejsce ma :d ale już czuję że mu coraz ciaśniej bo się jakby łokciami czasem rozpycha, do tego widać dosłownie każdy jego ruch :d
:d:d:d

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Dziewczyny co na gorączkę w ciąży ?????????? bo mi skoczyła.. miałam 35 a teraz nagle 38 i chyba rośnie bo czuje

Stary 2012-08-26, 17:51   #2216
landi0909
Zakorzenienie

Micia tylko i wyłącznie paracetamol, chłodne okłady a jak jeszcze podrośnie to IP!!! Gorączka w ciąży jest bardzo niebezpieczna i dla Ciebie i dla malutkiej!!!

http://fajnamama.pl/goraczka-w-ciazy/

i z innej stronki:
"Czasami wizyta u lekarza jest niemożliwa. W takich sytuacjach pozostaje jedynie leczenie domowe. Istnieje kilka skutecznych i zupełnie bezpiecznych metod zbijania gorączki w czasie ciąży:
chłodna kąpiel lub prysznic (zakazane jest spryskiwanie ciała lodowatą wodą),
chłodne okłady na czoło,
picie dużej ilości płynów, takich jak soki i zioła (np. herbatki: z malin, czarnego bzu, dzikiej róży; napar z kwiatu lipy działa napotnie i obniża wysoką temperaturę; napój z szklanki wody, łyżeczki startego imbiru, kawałka cynamonu, soku z połowy cytryny i łyżeczki miodu; syrop z cebuli, czosnku i miodu działa przeciwzapalnie i odkażająco),
zażywanie witaminy C,
pozostanie w łóżku, odpoczynek.
Nigdy nie lekceważ wahań temperatury ciała w ciąży. Obserwuj swój organizm i reaguj na każdy niepokojący objaw. Domowe sposoby leczenia gorączki na pewno nie zaszkodzą, jednak wizyta u lekarza jest nieodzowna."

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-08-26 o 17:54
Stary 2012-08-26, 17:59   #2217
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Micia tylko i wyłącznie paracetamol, chłodne okłady a jak jeszcze podrośnie to IP!!! Gorączka w ciąży jest bardzo niebezpieczna i dla Ciebie i dla malutkiej!!!

http://fajnamama.pl/goraczka-w-ciazy/

i z innej stronki:
"Czasami wizyta u lekarza jest niemożliwa. W takich sytuacjach pozostaje jedynie leczenie domowe. Istnieje kilka skutecznych i zupełnie bezpiecznych metod zbijania gorączki w czasie ciąży:
chłodna kąpiel lub prysznic (zakazane jest spryskiwanie ciała lodowatą wodą),
chłodne okłady na czoło,
picie dużej ilości płynów, takich jak soki i zioła (np. herbatki: z malin, czarnego bzu, dzikiej róży; napar z kwiatu lipy działa napotnie i obniża wysoką temperaturę; napój z szklanki wody, łyżeczki startego imbiru, kawałka cynamonu, soku z połowy cytryny i łyżeczki miodu; syrop z cebuli, czosnku i miodu działa przeciwzapalnie i odkażająco),
zażywanie witaminy C,
pozostanie w łóżku, odpoczynek.
Nigdy nie lekceważ wahań temperatury ciała w ciąży. Obserwuj swój organizm i reaguj na każdy niepokojący objaw. Domowe sposoby leczenia gorączki na pewno nie zaszkodzą, jednak wizyta u lekarza jest nieodzowna."
o dzięki ;*

Stary 2012-08-26, 18:00   #2218
landi0909
Zakorzenienie

kochane ja zmykam bo leci perfekcyjna pani domu a potem idziemy na spacer z M póki nie pada
Stary 2012-08-26, 18:03   #2219
dyltharra
Raczkowanie

Znowu dol jak stad na koniec swiata
Jutro ma byc duzo chlodniej we Wroclawiu, wiec wybiore sie z okazji urodzin na glukoze - planow nie mam, a tak to posiedze sobie 3 godziny w przychodni, a co!
Tak sie zastanawiam, co ja ze soba zrobie przez te kilka tygodni siedzac tak w domu - a przynajmniej do momentu przeprowadzki do M... Ilez mozna sprzatac, a gotowac nie mam komu, bo rodzina schodzi sie wieczorem.
Jejku, gdyby nie widoczny brzuszek, poszukalabym sobie jakiejs pracy na 'zapchanie dziury'...
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:09   #2220
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
:d:d:d

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Dziewczyny co na gorączkę w ciąży ?????????? bo mi skoczyła.. miałam 35 a teraz nagle 38 i chyba rośnie bo czuje
ja bylam przeziebiona (juz prawie calkiem jestem zdrowa, tylko kicham) i bylam u lekarza i dowiedzialam sie ze w ciazy temperatura pow 38 jest bardzo niebezpieczna.. mi mowila ze apap moge brac bez problemow jezeli u Ciebie tak nagle podniosla sie temperatura i jeszcze cisnienie Ci skacze to jedz na IP, jestes w ciazy, pamietaj o tym!

same smutne wiesci ostatnio tutaj...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości