|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36153313
asiulka89 a Ty nie chciałaś od początku karmić piersią czy tak wyszło?[/QUOTE] Tak ja od początku szłam z nastewieniem że karmić nie będę dobra znikam bo me dziecko zaraz przyjedzie z przedszkola i będzie totalny brak czasu. wejdę wieczorkiem a jak nie to zapewne jutro rano i jak coś bedę na bieżaco informować co u Alfabii |
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36153313]
co prawda ja jeszcze nie rodziłam ale w moim szpitalu odradzaja.położna młówła że na świecie sie już od tego odchodzi ale jak sie chce to robia.ja nie chce.niech sie dzieje ![]() myśle że to jeszcze troche potrwa bo skurcze mam nieregularne i nie czuje sie jakbym miałą rodzić jakoś wkrótce.zobaczymy.kciuki sie przydadza bardzo ekscytujące ale też przerażające.jeszcze tydzień temu miałam takie samo podejscie ale jak usłyszałam krzyki tej kobitki na porodówce to mam lęki od tego czasu ![]() [/QUOTE] Jeżeli mnie porządnie nie przeczyści przed porodem, to ja chyba bym chciała lewatywę mieć. Ja też słyszałam jęczące i płaczące kobiety jak byłam podpisać umowę z położną, ale nadal się ekscytuję. ![]() Oczywiście jak się zacznie, to pewnie spanikuję A ja dziś już trzy razy na kibelku siedziałam. Cały czas mnie boli tak jak przed okresem albo na biegunkę... Już nie rozróżniam. |
|
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa KONCZI a próbowałas pic herbatke na laktacje z hippa??? Wczoraj kolezanka mi opowiadała ze piła ta herbatke bo pokarm jej zanikała amły ssał i mimo ssania miała problem a bardzo chciała karmic piersia jak najdłuzej i zaczeła pic ta herbatke i mówi ze po niej mleko az sikało z niej
nie wie czy to zasługa tej herbatki ale tak jej sie wydaje i poleca
|
|
|
|
#3185 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czytałam ze tak jest przed porodem. A i jeszcze chciałam sie zapytac... bo nie mam kuwa tej grupy krwi zrobionej i sie zastanawiam .. czytałam ze na nfz tysz mozna zrobic to badanie .. robiła któras ? w sumie i tam jutro ide do gina to sie go zapytam ale tak mnie to od wczoraj męczy...
|
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAAAAAAAAA jestem wściekła. Dzwoni do mnie jakiś dziad i zadowolony z siebie oświadcza że zamówione mebelki będą JUŻ w czwartek lub piątek
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczynki w imieniu Dusi
Cytat:
Duśka już urosła bo po ciuszkach widzimy że mamy za mała jedne bodziaki ale faktycznie większość ciuszków za duża ... chociaż coś czuję że z jej tempem przyrostu to szybko staną się za małe Cytat:
czas szybko leci .. sama się na tym łapie, że dopiero co wstałyśmy a już pół dnia .. za chwile karmienie, drugi spacer, kąpiel i wieczorne karmienie .. Cytat:
z tego co pamiętam chyba 3 dni to trwało i tez mieliśmy opcję za pobraniem Cytat:
i że pokarmu coraz mniej ... Umówiłam się z panią od laktacji która przyszła do nas żeby nam pomóc i powiedziała mi że każdy stres, każdy płacz wpływa bardzo na treść pokarmu i na jego ilość a u mnie ostatnio tego było sporo więc poniekąd jest odpowiedź .. Staram się pogodzić z tym że Duśka będzie na butelce .. wiem, że nie ja pierwsza i nie ostatnia ale jakoś tak mnie to bardzo boli ... ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE] choco a więc ty kolejna ???? oj realne realne .. Cytat:
Staramy się działać, odciągam pokarm ale widzę że coraz mniej tego jest mimo porządnej diety i ilości płynów ...
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Agatko próbowałam , mam 3 herbatki ale nie przynosi to pożądanego efektu
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36153668]no własnie miałam sie Ciebie pytać o wage Bartusia bo mój waży 2546g i troche sie tym zmartwiłam bo dotąd taki duży był a ostatnio przystopował...[/QUOTE]
Mój miał ostatnio 3100g, może być błąd pomiaru +/- 500g więc trzeba o tym pamiętać. A u mnie z tym łożyskiem kiepsko a taka masa wyszła.
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
a moje cycki zwariowaly dzisiaj.do tej pory od czasu do czasu pojawila sie jakas mokra plamka na pizamie a dzisiaj co chwile żółta siara leci
wlozylam wkladki do stanika
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy do terminu jeszcze 4 tygodnie ale czuje sie jak by mały juz miał wyjść
mam ostatnio strasznie płaczliwy humor płakac mi sie chce ze szczescia ze smutku i ze wszystkiego, i czuje straszne parcie na szyjke jak by... nie wspomne o tym bólu kosci łonowej! TRAGEDIA!!! Nioe moge chodzic. Zastanawiam sie czy m ówic o tym lekarzowi ..bo w sumie co on mi na to poradzi???chce zeby juz był 38 tc i zebym juz szła rodzic. Nie wyobrazam sobie jak to bedzie bo nie chce sie bac znaczy wmawiam sobie ciagle ze bedzie bolało bo wiadomo ale dam rade i szybko maluszka ukocham boje sie tez zebym jakiejsc depresji nie miała o to karmienie bo ja strasznie chce karmic piersią nie wyobrazam sobie inaczej nawet sie wzbraniam przed kupnem mleka w proszku bo nie dopuszczam do siebie mysli ze nie bede miec pokarmu. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
oo u mnie dzis to samo moze nie az tak duzo ale siara zółta bo tak to woda taka jak by leciała a dzisiaj pacze se na sutka a tu mi samo cieknie zółte cos
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
powiedział tylko że już mam troche wód mniej ale to normalne na końcówce bo mały jest coraz wiekszy i mało ma miejsca |
|
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Podczytałam was dzisiaj troszkę w pracy i z tego co udało mi się do teraz zapamiętać: Zielona duży już twój synuś, więc jak skurcze by się zaczęły, to chyba spokojna już możesz być o niego. Marta jeszcze tylko 3 dni i też można spokojnie będzie czekać na rozwój akcji! Angel, piękny kącik dla Jagódki ![]() Tamlin trzymam kciuki za terminowe dostarczenie mebli i start akcji praniowej! Katarzinka pewnie już po zabiegu i tuli maluszka swego niespodziankowego. Na pewno kogoś pominęłam, komu chciałam odpisać, więc przepraszam z góry za moje niedbalstwo Aaaaa u Karolluki czekamy też czy to już czy jednak jeszcze nie |
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulka więc synuś na MM jest ???
|
|
#3198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3199 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z drugiej strony zaczynam sie bac porodu i czy dam rade z maluchem, czy mnie to nie przerosnie. a co jesli jestem z tych, ktore nie nadaja sie na matki ?Cytat:
ostatnio mam wlasnie problem z kupa jak nigdy, zawsze szlam do kibla, 2 min i po wszystkim, a chocby dzis siedzialam z 10 ![]() Cytat:
czyli mam isc zrobic drugi raz? ale w sumie, po co az dwa papierki?
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
przypomniało mi się jeszcze, że Asi miałam pogratulować prześlicznych dzieciaczków, zdjęcie przesłodkie jest
no i współczuć takich sąsiadów, no ale skoro ma ruszyć budowa domu to jeszcze troszkę jakoś musicie z nimi wytrzymać!Cytat:
A szpital zacofany jakiś jak nie wiem, żeby ani znieczulenia ani pozycji wertykalnych nie mieli to jakaś kpina jest, bo to teraz już standardy są zapisane w jakiejś tam karcie. Mąż mi zainstalował suszarki na balkonie, więc teraz mogę prać na potęgę i w tym tygodniu zamierzam się już do szpitala spakować, żeby mieć z tym święty spokój i nie panikować później, ale najpierw te wszystkie prania muszę odwalić, żeby wybrać ciuszki dla małej
|
|
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze uratujesz, jak się zaprzesz i będziesz non stop odciągać...? A jak nie, to przecież nie koniec świata i MM ma też wiele plusów Cytat:
A mi raz tylko poleciała siara i to kilka tygodni temu. Tak to może jakieś mini kropeleczki i to tylko z lewej piersi. Ciekawe czy to coś zwiastuje, ale myślę, że dopiero po porodzie u mnie mleczko napłynie
|
||
|
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
czy ciisnienie 120/60 to dobre jest??bo ja takie dzisiaj mam a jakos dziwnie sie czuje
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie tak leze i mysle,ze jezeli wytrzymam do poniedzialku to sie wypisuje z tego szpitala i uciekam do kliniki swojej. W niedziele zaczynam 36tydz a w klinice przyjmuja po 36tyg. Oczywiscie wczesniej zadzwonie do ordynatora i przedstawie sytaucje czy wogole mnie tam przyjma. Po prostu boje sie rodzic tutaj,przede wszystkim bez znieczulenia i jak widze ze wszystkie prawie dzieci maja jakas infekcje i leza tu juz wiecej niz 3 dni. Wszystkie te infekce sa z tego ze cos nie tak bylo z wodami w sensie ze wody odchodzily pacjenta duzo wczesniej a oni je tak przetrzymywali.
kurde juz sama niewiem,boje sie ze beda krzywo patrzec jak bede sie wypisywac,no niewiem co mam robic |
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzanka śpi w swoim łóżeczku cały czas. nie marudzi, nie kwęka, nie płacze... moja kochana córunia Cytat:
jeśli chodzi o Małą to owszem.. mogę godzinami na nią patrzeć ale czuję, że hormony szaleją... od wczoraj jest mi jakoś przeraźliwie smutno a ten katarek Zuzanki dodatkowo potęguje mój kiepski nastrój i płakać mi się chce. Rano łzy leciały strugami i nie mogłam przestać... Jak tylko pozbędziemy się kataru, na pewno zrobi mi się lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
mi w tydzień ubyło 7 kg (zostało jeszcze 4 kg zmagazynowane w piersiach i udach; z udami będę walczyć jak już okres połogu się skończy) i w większość ubrań sprzed ciąży bez problemu się mieszczę (jedynie bardzo wąskie spodnie nie przechodzą mi przez uda, ale to kwestia czasu). I patrząc na mój brzuch chyba nikt by nie powiedział, że 10 dni temu urodziłam
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo jest i Jaśko - mały słodziak
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3209 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() coraz częściej dokuczają mi jakieś skurcze... Cytat:
![]() dzięki za informacje Cytat:
Cytat:
ja przez całą ciążę mam tylko takie, często czuję się osłabiona i senna. ostatnio spadło mi do 100/60... |
||||
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

i tez mieliśmy opcję za pobraniem 

?