Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 16:52   #3211
Enigmama
Raczkowanie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dostałam smsa od Katarzinki:

Jest w szpitalu. Odeszły jej wody i czeka na cesarkę.

Będzie dzisiaj dzidzia
A kroplówki nie próbują?

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE]

ja przy 1 córce mialam identycznie i po 4 godzinach mialam juz takie bóle ze hej, a po 8 urodziłam

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
U nas na SR połozne mówiły ze robią lewatywe ale zeby sie nie bac tego bo to pomaga bo podobno udowodniono ze ruchy jelit podczas własnie srania ze tak powiem pobudzaja macice do skurczów.. nie wiem czy tom prawda ale ja chyba kupie zestaw i jak bede wiedziała ze to chyba juz to zrobie w domu lewatywe... a w szpitalu mozesz sie nie zgodzic nikt nikogo do tego zmusic nie może tak? no a i jeszcze jedno... wole miec lewatywe niz zesrac sie w trakcie bo nie było by mi miło z tym ani połoznekj przypuszczam
uwazaj z tym, u mnie na Sr z kolei mówią położne żeby samemu nie robić bo jesli głowka jest dosć wysoko w tym momencie istnieje ryzyko ze zamaist tylko i wyłącznie głowki, po opróznieniu jelit gdzies przed głowke moze wsunąc sie rączka, albo pępowina.
Lewatywa w szpitalu (bynajmniej u nas) wykonywana jest w specjalnym pokoju przygotowań zamknietym z dostepem do wc i prysznica trwa to króciutko i natychmiast jestesmy zostawiane same na rewolucje
Naprawde nic strasznego, po za tym przyspiesza to akcje i nie ma przykrej niespodzianki szczegolnie wazne jak sie z mezem rodzi

Ubranka sie suszą takie slicznosci małe
Został tylko wózek który jest w drodze i staniki do karmienia.
A i kupiłam sobie uniwersalnego rogala-poduszke dzis troche pozno jesli chodzi o ulge w spaniu dla mnie ale przyda sie przy maluchu

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-27 o 16:56
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:54   #3212
aga_ton
Wtajemniczenie

wchodzę na maila a tam wiadomość, że kolejna paczka już w drodze
tak więc jutro będę miała już laktator, leżaczek bujaczek i konika morskiego
a jeszcze do wieczora może się okazać, że łóżeczko też wysłane
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:58   #3213
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
czy ciisnienie 120/60 to dobre jest??bo ja takie dzisiaj mam a jakos dziwnie sie czuje
Daj mi takie ciśnienie a będe przeszczęśliwa
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:03   #3214
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
naprawde dwa razy??????????? No ale na nfz czy robia... jutro zrobie jak nbede u gina to skocze odrazu zrobic
Zawsze trzeba było robić dwa razy, żeby wykluczyć możliwy błąd. Dopiero dwukrotnie potwierdzony wynik był kiedyś wbijany w dowód, a później wydawany na specjalnych kartkach, które trzeba trzymać całe życie. Może teraz jest inaczej... Może jeden wynik starczy. Trzeba by się w laboratorium zapytać.
Ja robiłam kiedyś przed operacją i wydaje mi się że płaciłam.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
tez chce juz wchodzic w swoje przedciazowe ciuchy z drugiej strony zaczynam sie bac porodu i czy dam rade z maluchem, czy mnie to nie przerosnie. a co jesli jestem z tych, ktore nie nadaja sie na matki?

uu ja mam tylko jeden wynik czyli mam isc zrobic drugi raz? ale w sumie, po co az dwa papierki?
Będziesz wspaniałą mamą. Obawy ma każda z nas, ale pamiętaj, że to właśnie Ty będziesz najbliżej swojego dziecka i to Ty będziesz najlepiej wiedziała jak je uszczęśliwić. Będziesz cudowna
Co do wyniku, to masz taką specjalną kartkę z wypisanym wynikiem grupy krwi? Czy tylko gdzieś tam na wynikach ogólnych z labu? Jak wyżej napisałam, mam informacje sprzed kilku lat, wtedy jednorazowe oznaczenie nie było ważne, może teraz jest inaczej.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jak to dwa razy??? Mi robiono jeden raz i wszędzie w szpitalach mówili, że to wystarczy...
To przepraszam za zamieszanie, musieli to pozmieniać.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja sobie tak leze i mysle,ze jezeli wytrzymam do poniedzialku to sie wypisuje z tego szpitala i uciekam do kliniki swojej. W niedziele zaczynam 36tydz a w klinice przyjmuja po 36tyg. Oczywiscie wczesniej zadzwonie do ordynatora i przedstawie sytaucje czy wogole mnie tam przyjma. Po prostu boje sie rodzic tutaj,przede wszystkim bez znieczulenia i jak widze ze wszystkie prawie dzieci maja jakas infekcje i leza tu juz wiecej niz 3 dni. Wszystkie te infekce sa z tego ze cos nie tak bylo z wodami w sensie ze wody odchodzily pacjenta duzo wczesniej a oni je tak przetrzymywali.
kurde juz sama niewiem,boje sie ze beda krzywo patrzec jak bede sie wypisywac,no niewiem co mam robic
Jeśli nie czujesz się pewnie w tym szpitalu, to nie patrz na to co sobie inni pomyślą, tylko kieruj się odczuciami. Masz prawo do wyboru szpitala, więc jeśli będziesz miała gwarancję że przyjmą Cię w szpitalu, w którym czujesz się pewnie, to ja bym się nie zastanawiała, tylko zmieniała.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ech... niekoniecznie...
jeśli chodzi o Małą to owszem.. mogę godzinami na nią patrzeć
ale czuję, że hormony szaleją...
od wczoraj jest mi jakoś przeraźliwie smutno a ten katarek Zuzanki dodatkowo potęguje mój kiepski nastrój i płakać mi się chce. Rano łzy leciały strugami i nie mogłam przestać...
Jak tylko pozbędziemy się kataru, na pewno zrobi mi się lepiej
Początki zawsze są trudne, te hormony i w ogóle
Stary 2012-08-27, 17:03   #3215
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość

uwazaj z tym, u mnie na Sr z kolei mówią położne żeby samemu nie robić bo jesli głowka jest dosć wysoko w tym momencie istnieje ryzyko ze zamaist tylko i wyłącznie głowki, po opróznieniu jelit gdzies przed głowke moze wsunąc sie rączka, albo pępowina.
Lewatywa w szpitalu (bynajmniej u nas) wykonywana jest w specjalnym pokoju przygotowań zamknietym z dostepem do wc i prysznica trwa to króciutko i natychmiast jestesmy zostawiane same na rewolucje
Naprawde nic strasznego, po za tym przyspiesza to akcje i nie ma przykrej niespodzianki szczegolnie wazne jak sie z mezem rodzi

Ubranka sie suszą takie slicznosci małe
Został tylko wózek który jest w drodze i staniki do karmienia.
A i kupiłam sobie uniwersalnego rogala-poduszke dzis troche pozno jesli chodzi o ulge w spaniu dla mnie ale przyda sie przy maluchu
lewatywy bym chyba sobie sama nie zrobiła, bałabym się...

u nas niestety nie ma osobnych pokoi na dodatek dwa kibelki na cały oddział więc ja chyba podziękuję. tym bardziej, że ostatnio i zsikałam się przy tż i narzygałam , także nic go chyba już nie zdziwi

położna mówiła nam, że jeśli ktoś wypróżnia się regularnie i w dodatku w dzień porodu też się załatwił, to ryzyko że coś wymsknie się podczas akcji jest minimalne. chyba jej zaufam
Stary 2012-08-27, 17:08   #3216
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Tamlin, a to nie jest tak, że tylko osoby z Rh- muszą wykonać badanie dwukrotnie, tzn. na początku i pod koniec ciąży (chodzi chyba o przeciwciała). bo ja mam RH+ i brak przeciwciał i ginekolog nie każe mi powtarzać badań.
Naprawdę niewiem jak to jest teraz. Zgłupiałam.
Stary 2012-08-27, 17:11   #3217
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, a mnie ostatnio nachodzą wątpliwości czy chcę karmić piersią... tzn. chce by mała piła moje mleko ale odciągane, podane w butelce...nawet ostatnio zrobiłam spory zapas butelek... nie wiem, co mi się porobiło
Stary 2012-08-27, 17:12   #3218
gda
Zakorzenienie

Cytat:
lewatywy bym chyba sobie sama nie zrobiła, bałabym się...

u nas niestety nie ma osobnych pokoi na dodatek dwa kibelki na cały oddział więc ja chyba podziękuję. tym bardziej, że ostatnio i zsikałam się przy tż i narzygałam , także nic go chyba już nie zdziwi

położna mówiła nam, że jeśli ktoś wypróżnia się regularnie i w dodatku w dzień porodu też się załatwił, to ryzyko że coś wymsknie się podczas akcji jest minimalne. chyba jej zaufam
Ja z tż w ogóle się siebie nie wstydzimy przy takich akcjach na kibelku, ale wolałabym się za przeproszeniem nie zesrać podczas dla własnego komfortu.
Wolę jednak to robić tylko w odpowiednich warunkach.

Zielona - ja bym jechała do swojej kliniki, tylko upewnij się że Cię przyjmą!

Maggie - czyli jednak te nastroje połogowe, to raczej standard. No cóż, trzeba się przygotować na stan melancholii... A fizycznie już doszłaś do siebie?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:19   #3219
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Naprawdę niewiem jak to jest teraz. Zgłupiałam.
pewnie najlepiej zadzwonić do szpitala, w którym zamierzamy rodzić i podpytać jak to jest z tym wynikiem. bo jeśli się okaże że niektóre życzą sobie 2 to lepiej mieć je zawczasu w kieszeni

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Ja z tż w ogóle się siebie nie wstydzimy przy takich akcjach na kibelku, ale wolałabym się za przeproszeniem nie zesrać podczas dla własnego komfortu.
Wolę jednak to robić tylko w odpowiednich warunkach.
oj, ja też tak wolę zobaczymy, może akurat przed samym porodem przeczyści nas porządnie, że żadna lewatywa nie będzie potrzebna. w sumie liczę na to

a jak nie to wtedy pomyślę, co dalej.
Stary 2012-08-27, 17:22   #3220
spioszka
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Serdecznie dziekuje za gratulacje, o nadrobieniu nie ma nawet teraz mowy..strasznie cierpie na bole krzyza, chyba gorsze niz skurcze przedporodowe, nie wiem czy to czasem nie po tym znieczuleniu...do takiego stopnie,ze wczoraj musielosmy w nocy na pogotowie dzwonic..Najgorzej jest wieczorem.
Poza tym, sutki juz mi niedlugo odpadna chyba, niby przystawiam dobrze,ale i tak bola...
Wstawiam zdjecie mojego szkrabka. Jest cudowny!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg phpFvkgJRAM.jpg (112,8 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg phplGVGVMAM.jpg (73,1 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg phpWCbfr4AM.jpg (119,1 KB, 123 załadowań)

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:25   #3221
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlaczego zniszczyć? Matko czy Wy myślicie że tam jakaś rzeź jest i krew bryzga i wszystko zachlapie? Ja rodziłam Paulę w swojej koszuli, brudna była jedynie na piersi jak mi ją położyli, do dnia dzisiejszego ją noszę i Mateusza mam zamiar też w niej rodzić.

Dlaczego cesarka jak może się rozkręci?
Będzie dzidzia

A ja dziś a najpóźniej jutro będę miała nowe mebelki Chyba z tej okazji nastawię pierwszą dzidziusiową pralkę, bo będę miała gdzie poukładać poprane, pachnące ubranka.
No cieszę się jak głupi z guzika
No jak my nie doświadczone to nie wiemy czego się tam spodziewać . A co do Katarzinki to miała mieć od początku chyba cc, ale nie pamiętam, dlaczego .

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
A nam dzisiaj 2 tygodnie stuknie )
mamy mały problem z kupcią ale walczymy i mam nadzieje, że wszystko się unormuje
Pokarmu mam coraz mniej .. ehhh bywa tak ..
i przesyłam Wam naszą księżniczkę
Ale słodziutka

Cytat:
Lucia grupę musisz mieć i to badanie robi się dwa razy. Jeden wynik nic nie daje, żaden szpital go nie uzna. Rób jak najszybciej.
ja miałam raz na początku ciąży i gin mi wpisał w kartę ciąży i nic nie wspominał o dodatkowym badaniu, muszę się go zapytać- jest koordynatorem oddziału, gdzie chcę rodzić, więc powinien wiedzieć co się u niego w szpitalu uznaje .

Cytat:
Ja też muszę pomyśleć o bujaczku, ale tez koniecznie uniwesalny kolor, bo może sie trafi kolejna dzidzia kiedyś i będzie już dla niej. A konika też kupuję, ale niebieskiego mimo, że dla dziewczynki, różowy brzydszy

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Serdecznie dziekuje za gratulacje, o nadrobieniu nie ma nawet teraz mowy..strasznie cierpie na bole krzyza, chyba gorsze niz skurcze przedporodowe, nie wiem czy to czasem nie po tym znieczuleniu...do takiego stopnie,ze wczoraj musielosmy w nocy na pogotowie dzwonic..Najgorzej jest wieczorem.
Poza tym, sutki juz mi niedlugo odpadna chyba, niby przystawiam dobrze,ale i tak bola...
Jaki słodki . A jakie ma fajne poliki .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:26   #3222
aga_ton
Wtajemniczenie

gda, pisałaś ostatnio o koszu mojżesza, znalazłaś coś ciekawego? pytam, bo ja również o nim myślę i zastanawiam się gdzie zamówić
Stary 2012-08-27, 17:32   #3223
lidka0308
Zadomowienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE]

A po co on ci tam gmyrał, jakoś tego nie pojmuję, termin masz na 14.09 więc po jaką cholerę robi ci rozwarcie większe i sprawia ci ból?

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAA jestem wściekła. Dzwoni do mnie jakiś dziad i zadowolony z siebie oświadcza że zamówione mebelki będą JUŻ w czwartek lub piątek A babsko w sklepie powiedziało że dziś lub jutro. Powiedziałam mu że do środy chcę mieć meble w domu, albo niech je sobie w tyłek wsadzi

Ja też wolę z lewatywą, bo jakoś tak nie humanitarnie srać na porodówce
niehumanitarne sranie na porodówce mnie rozwaliło
a za meble też bym się wściekła i zj.......pana na czym świat stoi!!!

Co do lewatywy to też chyba bym ją wolała mieć zrobioną o ile sama się nie załatwię w domku porządnie, choć nigdy tego zabiegu nie miałam i jakoś sobie tego wyobrazić nie mogę, ale nie chcę takich niespodzianek położnej i dzieciaczkowi swemu serwować

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Spioszka, synuś cud miód i orzeszki słodkie te nasze maluszki są jak nie wiem, ja to tylko bym je chciała dostać w swoje łapki i bym je wszystkie chyba zacałowała na śmierć
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:33   #3224
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny!
witaj
masz rację, Julek jest cudowny

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

Ja też muszę pomyśleć o bujaczku, ale tez koniecznie uniwesalny kolor, bo może sie trafi kolejna dzidzia kiedyś i będzie już dla niej. A konika też kupuję, ale niebieskiego mimo, że dla dziewczynki, różowy brzydszy
a ja zamówiłam różowego bo... był tańszy od niebieskiego teraz już wiem dlaczego
Stary 2012-08-27, 17:36   #3225
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Śpioszka śliczny twój szkrabek mały taki słodziak do schrupania jeszcze raz gratulacje kochana

Ale mnie krzyże bolą, czuję się jak żaba rozjechana na asfalcie, i jeszcze podbrzusze mnie boli

Widzę że poruszacie temat lewatywy, jak dla mnie to mogą mi zrobić, wzbraniać na siłę się nie będę, wolę to niż jakaś niespodziankę przy porodzie
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:43   #3226
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
jakie słodkości jak patrzę na takie zdjęcia, to już się swojego maluszka doczekac nie mogę.

Co do lewatywy to ja chyba się poddam temu zabiegowi, też jakoś mi się nie uśmiecha wizja "niespodzianki" podczas porodu.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:43   #3227
kraven
Zakorzenienie

Konczi, Spioszka śliczne słodziaki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:45   #3228
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Jaki pączuś słodziutki

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Ale mnie krzyże bolą, czuję się jak żaba rozjechana na asfalcie, i jeszcze podbrzusze mnie boli
Może coś się zaczyna

Mimo, że meble w końcu niewiem kiedy będą, wyprałam jedną pralkę dzidziusiowych ubrań. Miałam saszetkę płyny Lovella i nie jest to ten zapach co pamiętam. Pachnie strasznie delikatnie. Trzeba po proszek do białego iść. Do kolorów mam i miałam też w nim prać białe, ale jednak kupię drugi.
Stary 2012-08-27, 17:49   #3229
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Ale słodki Julianek

Co do lewatywy chyba wolę żeby jednak mi zrobili.
Nigdy nie miałam więc nie wiem jak to jest
Oby tylko kibelek był wolny

Zielona do eskulapa żeby iść rodzić musisz mieć 36 tydzień skończony,też bardzo chciałam tam iść rodzić ale po tych wszystkich moich przebojach z tymi skurczami i szpitalami zdecydowałam że będę rodzić normalnie w szpitalu,wiem że będzie pewnie pierońsko bolało bez znieczulenia ale cóż trzeba będzie przeżyć.

Co do grupy krwi wystarczy jeden wynik.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:51   #3230
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki pączuś słodziutki

Może coś się zaczyna

Mimo, że meble w końcu niewiem kiedy będą, wyprałam jedną pralkę dzidziusiowych ubrań. Miałam saszetkę płyny Lovella i nie jest to ten zapach co pamiętam. Pachnie strasznie delikatnie. Trzeba po proszek do białego iść. Do kolorów mam i miałam też w nim prać białe, ale jednak kupię drugi.
Tamlin, ten do białego też nie pachnie
następnym razem spróbuję czegoś innego bo chciałabym by ubranka choć trochę ładnie pachniały.
Stary 2012-08-27, 18:05   #3231
marta1986222
Zakorzenienie

Czy też macie tyle wydzieliny bo ja co chwilę muszę zmieniać bieliznę?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:09   #3232
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tak podaje my bebilon wiec juz sama nie jestes

A ile zjada Niuniek ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:13   #3233
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
O rany, biedna jesteś z tymi bólami! Ale pogotowie coś zaradziło na to? Bierzesz przeciwbólowe?

A synek przepiękny, ma takie słodziutkie policzki jak mały chomiczek!

Cytat:
gda, pisałaś ostatnio o koszu mojżesza, znalazłaś coś ciekawego? pytam, bo ja również o nim myślę i zastanawiam się gdzie zamówić
Znalazłam coś takiego, ale w sumie nie wiem czy się zdecyduję...

http://allegro.pl/waldin-kosz-wiklin...562994769.html

Szukam właśnie gdzie można znaleźć taki bujaczek - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1343986762

Byłby idealnym rozwiązaniem!

Cytat:
Tamlin, ten do białego też nie pachnie
następnym razem spróbuję czegoś innego bo chciałabym by ubranka choć trochę ładnie pachniały.
Ja kupiłam lovelę płyny do białego i koloru i do płukania i powiem Wam, że teraz czuję bardzo delikatny zapaszek. Ale taki, który nie będzie drażnił dzidzi, tak mi się wydaje.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Czy też macie tyle wydzieliny bo ja co chwilę muszę zmieniać bieliznę?
Ja miałam tak kilka dni temu, ale dziś znowu w miarę "sucho"...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:15   #3234
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
moze to znak ze rodzic bedziesz niebawem czytałam ze tak jest przed porodem. A i jeszcze chciałam sie zapytac... bo nie mam kuwa tej grupy krwi zrobionej i sie zastanawiam .. czytałam ze na nfz tysz mozna zrobic to badanie .. robiła któras ? w sumie i tam jutro ide do gina to sie go zapytam ale tak mnie to od wczoraj męczy...
to zależy:
jeśli chcesz sama zrobić sobie grupę krwi (bez skierowania), to jest to płatna przyjemność
jeśli natomiast skierowanie wypisze Ci lekarz, powinno być bezpłatnie (chyba, że chodzisz prywatnie i lekarz też kieruje Cię na płatne badania np. morfo, mocz)
i faktycznie powinno być 2 razy.
ja robiłam na samym początku ciąży i powtarzałam w 28 tc
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Kochana najważniejsze że udaje się karmić piersią, jeżeli 10 minut czy 15 minut jej wystarcza i przybiera na wadze oznacza że masz treściwy pokarm
Duśka już urosła bo po ciuszkach widzimy że mamy za mała jedne bodziaki ale faktycznie większość ciuszków za duża ... chociaż coś czuję że z jej tempem przyrostu to szybko staną się za małe

czas szybko leci .. sama się na tym łapie, że dopiero co wstałyśmy a już pół dnia .. za chwile karmienie, drugi spacer, kąpiel i wieczorne karmienie ..

bardzo chciałabym już wyjść na spacerem z moim Słoneczkiem.
dopiero byłyśmy tylko raz w pt na pierwszym krótkim spacerku. Później dopadł nas katar i siedzimy w domu, żeby się nie doprawić.
Przed chwilą była u nas położna na patronażu - i uspokajała, że ten katar (mała ma taki białawy) to może być mleko, które dostaje się do noska. Fakt, Zuzanka je bardzo łapczywie (od powrotu do domu przybrała na wadze 240g co nam daje aż 60 g dziennie - w takim tempie to będzie mały klocuszek) i może faktycznie to mleczko gdzieś jej się dostaje. pojutrze patronaż pediatry - mam nadzieję, że potwierdzi teorię położnej
Cytat:
Agaton - od kogo zamawiałaś konika?
My chcemy naszej kupić tylko ostatnio zraziliśmy się do all i chcieliśmy w jakimś sklepie dostać, ale niestety w naszym pięknym mieście nie ma w żadnym sklepienosz... i nie ma wyjścia, zamówić przez all trzeba

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:19   #3235
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, a mnie ostatnio nachodzą wątpliwości czy chcę karmić piersią... tzn. chce by mała piła moje mleko ale odciągane, podane w butelce...nawet ostatnio zrobiłam spory zapas butelek... nie wiem, co mi się porobiło
kochana jak urodzisz to wówczas wszystko się jeszcze może odmienić ...

Cytat:
Hej dziewczyny!

śliczności !!!!!

a ja mam dość odwiedzających nas .. chcę ciszy, spokoju ... niech to już się skończy

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

bardzo chciałabym już wyjść na spacerem z moim Słoneczkiem.
dopiero byłyśmy tylko raz w pt na pierwszym krótkim spacerku. Później dopadł nas katar i siedzimy w domu, żeby się nie doprawić.
Przed chwilą była u nas położna na patronażu - i uspokajała, że ten katar (mała ma taki białawy) to może być mleko, które dostaje się do noska. Fakt, Zuzanka je bardzo łapczywie (od powrotu do domu przybrała na wadze 240g co nam daje aż 60 g dziennie - w takim tempie to będzie mały klocuszek) i może faktycznie to mleczko gdzieś jej się dostaje. pojutrze patronaż pediatry - mam nadzieję, że potwierdzi teorię położnej

Nasza Niunia też na początku przybierała 60g na dobę teraz ma 40 .. w tygodniu pójdziemy sprawdzić jak waga się kształtuje
Duśka też je łapczywie, czasem boje się że się zakrztusi ale dajemy radę .. zresztą jak karmie ją na leżąco (tak przystawiałam w szpitalu i tak jej teraz najwygodniej) to zawsze coś jej wypłynie z buźki mleka .. łakomczuch mały
Stary 2012-08-27, 18:20   #3236
zielona1911
Zakorzenienie

marta
a Ty skad wiesz ze ja do esculapa? skad jestes?
No wlasnie mnie zastanawia co to znaczy "po skonczonym 36tygodniu" czyli jak bede miec 36tydz 1 dzien czy 37tydz?

Ja sie pieronsko boje tutaj rodzic,boje sie o zakazenie,o bol.o wszystko doslownie. W esku bylam juz 4 lata temu i wiem czego moge sie spodziewac a tutaj moze wszyscy mili ale co bedzie pozniej?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:20   #3237
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Śpioszka śliczny twój szkrabek mały taki słodziak do schrupania jeszcze raz gratulacje kochana

Widzę że poruszacie temat lewatywy, jak dla mnie to mogą mi zrobić, wzbraniać na siłę się nie będę, wolę to niż jakaś niespodziankę przy porodzie
czuje to samoi spiaca jestem

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:26   #3238
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
mi się nic nie wymsknęło
Cytat:
przed porodem miałam mnóstwo wątpliwości odnośnie karmienia piersią, ale muszę teraz przyznać, że to i wygodne i całkiem fajne uczucie (jak już maluszek nauczy się odpowiednio ssać). i to, że można maluszka cały czas przytulać, głaskać, ech... lubię to
Cytat:
Maggie - czyli jednak te nastroje połogowe, to raczej standard. No cóż, trzeba się przygotować na stan melancholii... A fizycznie już doszłaś do siebie?
fizycznie tak. właśnie położna, która nas odwiedziła, dziwiła się, że urodziłam dopiero 10 dni temu

Śpioszka, śliczny synio

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:34   #3239
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
czuje to samoi spiaca jestem
To może jedźmy już rodzić, co ??
Chociaż jak śpiąca jesteś to może najpierw się wyśpij żebyś miała dużo siły
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:36   #3240
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
To może jedźmy już rodzić, co ??
Chociaż jak śpiąca jesteś to może najpierw się wyśpij żebyś miała dużo siły

wyśpij się wyśpij ja się wyspałam hehehe .... i muszę przyznać że dobrze mi to zrobiło bo od dwóch tygodni nie wiem co to dobry sen
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości