|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE] ja przy 1 córce mialam identycznie i po 4 godzinach mialam juz takie bóle ze hej, a po 8 urodziłam ![]() Cytat:
Lewatywa w szpitalu (bynajmniej u nas) wykonywana jest w specjalnym pokoju przygotowań zamknietym z dostepem do wc i prysznica trwa to króciutko i natychmiast jestesmy zostawiane same na rewolucje ![]() Naprawde nic strasznego, po za tym przyspiesza to akcje i nie ma przykrej niespodzianki szczegolnie wazne jak sie z mezem rodzi ![]() Ubranka sie suszą takie slicznosci małe ![]() Został tylko wózek który jest w drodze i staniki do karmienia. A i kupiłam sobie uniwersalnego rogala-poduszke dzis troche pozno jesli chodzi o ulge w spaniu dla mnie ale przyda sie przy maluchu
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-27 o 16:56 |
||
|
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
wchodzę na maila a tam wiadomość, że kolejna paczka już w drodze
![]() tak więc jutro będę miała już laktator, leżaczek bujaczek i konika morskiego ![]() a jeszcze do wieczora może się okazać, że łóżeczko też wysłane
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam kiedyś przed operacją i wydaje mi się że płaciłam. Cytat:
Co do wyniku, to masz taką specjalną kartkę z wypisanym wynikiem grupy krwi? Czy tylko gdzieś tam na wynikach ogólnych z labu? Jak wyżej napisałam, mam informacje sprzed kilku lat, wtedy jednorazowe oznaczenie nie było ważne, może teraz jest inaczej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas niestety nie ma osobnych pokoi na dodatek dwa kibelki na cały oddział więc ja chyba podziękuję. tym bardziej, że ostatnio i zsikałam się przy tż i narzygałam , także nic go chyba już nie zdziwi ![]() położna mówiła nam, że jeśli ktoś wypróżnia się regularnie i w dodatku w dzień porodu też się załatwił, to ryzyko że coś wymsknie się podczas akcji jest minimalne. chyba jej zaufam
|
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę niewiem jak to jest teraz. Zgłupiałam.
|
|
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a mnie ostatnio nachodzą wątpliwości czy chcę karmić piersią... tzn. chce by mała piła moje mleko ale odciągane, podane w butelce...nawet ostatnio zrobiłam spory zapas butelek... nie wiem, co mi się porobiło
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę jednak to robić tylko w odpowiednich warunkach. ![]() Zielona - ja bym jechała do swojej kliniki, tylko upewnij się że Cię przyjmą! Maggie - czyli jednak te nastroje połogowe, to raczej standard. |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie najlepiej zadzwonić do szpitala, w którym zamierzamy rodzić i podpytać jak to jest z tym wynikiem. bo jeśli się okaże że niektóre życzą sobie 2 to lepiej mieć je zawczasu w kieszeni
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
zobaczymy, może akurat przed samym porodem przeczyści nas porządnie, że żadna lewatywa nie będzie potrzebna. w sumie liczę na to ![]() a jak nie to wtedy pomyślę, co dalej. |
|
|
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Serdecznie dziekuje za gratulacje, o nadrobieniu nie ma nawet teraz mowy..strasznie cierpie na bole krzyza, chyba gorsze niz skurcze przedporodowe, nie wiem czy to czasem nie po tym znieczuleniu...do takiego stopnie,ze wczoraj musielosmy w nocy na pogotowie dzwonic..Najgorzej jest wieczorem. Poza tym, sutki juz mi niedlugo odpadna chyba, niby przystawiam dobrze,ale i tak bola... Wstawiam zdjecie mojego szkrabka. Jest cudowny! |
|
|
|
#3221 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A co do Katarzinki to miała mieć od początku chyba cc, ale nie pamiętam, dlaczego .Cytat:
Cytat:
ja miałam raz na początku ciąży i gin mi wpisał w kartę ciąży i nic nie wspominał o dodatkowym badaniu, muszę się go zapytać- jest koordynatorem oddziału, gdzie chcę rodzić, więc powinien wiedzieć co się u niego w szpitalu uznaje .Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
.
|
|||||
|
|
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
gda, pisałaś ostatnio o koszu mojżesza, znalazłaś coś ciekawego? pytam, bo ja również o nim myślę i zastanawiam się gdzie zamówić
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE]
A po co on ci tam gmyrał, jakoś tego nie pojmuję, termin masz na 14.09 więc po jaką cholerę robi ci rozwarcie większe i sprawia ci ból? Cytat:
a za meble też bym się wściekła i zj.......pana na czym świat stoi!!! Co do lewatywy to też chyba bym ją wolała mieć zrobioną o ile sama się nie załatwię w domku porządnie, choć nigdy tego zabiegu nie miałam i jakoś sobie tego wyobrazić nie mogę, ale nie chcę takich niespodzianek położnej i dzieciaczkowi swemu serwować ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Spioszka, synuś cud miód i orzeszki słodkie te nasze maluszki są jak nie wiem, ja to tylko bym je chciała dostać w swoje łapki i bym je wszystkie chyba zacałowała na śmierć
|
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz rację, Julek jest cudowny Cytat:
teraz już wiem dlaczego
|
||
|
|
|
#3225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mnie krzyże bolą, czuję się jak żaba rozjechana na asfalcie, i jeszcze podbrzusze mnie boli ![]() Widzę że poruszacie temat lewatywy, jak dla mnie to mogą mi zrobić, wzbraniać na siłę się nie będę, wolę to niż jakaś niespodziankę przy porodzie
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do lewatywy to ja chyba się poddam temu zabiegowi, też jakoś mi się nie uśmiecha wizja "niespodzianki" podczas porodu.
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi, Spioszka śliczne słodziaki
|
#3228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mimo, że meble w końcu niewiem kiedy będą, wyprałam jedną pralkę dzidziusiowych ubrań. Miałam saszetkę płyny Lovella i nie jest to ten zapach co pamiętam. Pachnie strasznie delikatnie. Trzeba po proszek do białego iść. Do kolorów mam i miałam też w nim prać białe, ale jednak kupię drugi. |
||
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słodki Julianek Co do lewatywy chyba wolę żeby jednak mi zrobili. Nigdy nie miałam więc nie wiem jak to jest ![]() Oby tylko kibelek był wolny ![]() Zielona do eskulapa żeby iść rodzić musisz mieć 36 tydzień skończony,też bardzo chciałam tam iść rodzić ale po tych wszystkich moich przebojach z tymi skurczami i szpitalami zdecydowałam że będę rodzić normalnie w szpitalu,wiem że będzie pewnie pierońsko bolało bez znieczulenia ale cóż trzeba będzie przeżyć. Co do grupy krwi wystarczy jeden wynik.
|
|
#3230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
następnym razem spróbuję czegoś innego bo chciałabym by ubranka choć trochę ładnie pachniały. |
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Czy też macie tyle wydzieliny bo ja co chwilę muszę zmieniać bieliznę?
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
A ile zjada Niuniek ?
|
#3233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pogotowie coś zaradziło na to? Bierzesz przeciwbólowe? A synek przepiękny, ma takie słodziutkie policzki jak mały chomiczek! ![]() Cytat:
http://allegro.pl/waldin-kosz-wiklin...562994769.html Szukam właśnie gdzie można znaleźć taki bujaczek - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1343986762 Byłby idealnym rozwiązaniem! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Ja miałam tak kilka dni temu, ale dziś znowu w miarę "sucho"... |
|||
|
|
|
#3234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chcesz sama zrobić sobie grupę krwi (bez skierowania), to jest to płatna przyjemność jeśli natomiast skierowanie wypisze Ci lekarz, powinno być bezpłatnie (chyba, że chodzisz prywatnie i lekarz też kieruje Cię na płatne badania np. morfo, mocz) i faktycznie powinno być 2 razy. ja robiłam na samym początku ciąży i powtarzałam w 28 tc Cytat:
dopiero byłyśmy tylko raz w pt na pierwszym krótkim spacerku. Później dopadł nas katar i siedzimy w domu, żeby się nie doprawić. Przed chwilą była u nas położna na patronażu - i uspokajała, że ten katar (mała ma taki białawy) to może być mleko, które dostaje się do noska. Fakt, Zuzanka je bardzo łapczywie (od powrotu do domu przybrała na wadze 240g co nam daje aż 60 g dziennie - w takim tempie to będzie mały klocuszek) i może faktycznie to mleczko gdzieś jej się dostaje. pojutrze patronaż pediatry - mam nadzieję, że potwierdzi teorię położnejCytat:
My chcemy naszej kupić tylko ostatnio zraziliśmy się do all i chcieliśmy w jakimś sklepie dostać, ale niestety w naszym pięknym mieście nie ma w żadnym sklepie
|
|
|
#3235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja mam dość odwiedzających nas .. chcę ciszy, spokoju ... niech to już się skończy ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Nasza Niunia też na początku przybierała 60g na dobę teraz ma 40 .. w tygodniu pójdziemy sprawdzić jak waga się kształtuje Duśka też je łapczywie, czasem boje się że się zakrztusi ale dajemy radę .. zresztą jak karmie ją na leżąco (tak przystawiałam w szpitalu i tak jej teraz najwygodniej) to zawsze coś jej wypłynie z buźki mleka .. łakomczuch mały
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
marta
a Ty skad wiesz ze ja do esculapa? skad jestes? No wlasnie mnie zastanawia co to znaczy "po skonczonym 36tygodniu" czyli jak bede miec 36tydz 1 dzien czy 37tydz? Ja sie pieronsko boje tutaj rodzic,boje sie o zakazenie,o bol.o wszystko doslownie. W esku bylam juz 4 lata temu i wiem czego moge sie spodziewac a tutaj moze wszyscy mili ale co bedzie pozniej? |
|
|
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i spiaca jestem
|
|
#3238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Śpioszka, śliczny synio
|
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyśpij się wyśpij ja się wyspałam hehehe .... i muszę przyznać że dobrze mi to zrobiło bo od dwóch tygodni nie wiem co to dobry sen
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

?

. A co do Katarzinki to miała mieć od początku chyba cc, ale nie pamiętam, dlaczego
.

Ale pogotowie coś zaradziło na to? Bierzesz przeciwbólowe?
i spiaca jestem