|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Milena ale przygoda!
:brzyd al: i co zrobiłaś? bo nie nosisz chyba ze sobą zapasowych bluzek co?
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam wszystkie nowe mamusie |
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pepti dostał już potem, jak mu się refluks skończył, więc nie miałam okazji zaobserwować czegoś takiego, jak obserwuję u Wojtka. No własnie nutramigen nam się sprawdza bardzo ładnie również jeżeli chodzi o nieulewanie, a przy tym Enfamilu 0-Lac to nie dość, że zamiast mleka biedak dostawał praktycznie sam nutriton, to wybijało mu jak z zepsutej kanalizy
|
|
#2584 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekamy na fotkiCytat:
|
|
#2585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas ostatnio wychodzą karmienia tak ok. 11, 14, 17, a o 19 kąpanie, więc gdzieś między tymi godzinami by mogło być Daj znać jak Maks wyzdrowieje to się umówimy ![]() Cytat:
Kiedyś dostał 170
|
||
|
|
|
#2586 |
|
Raczkowanie
|
Hej pisze do Was ze szpitala. Jestesmy z Zosia na tej.kontroli jutro tomografia. Dzis pokazala ze sie nie da i nie wbili jej wenflonu bo ryczala strasznie. W zwiazku z tym bedzie miec narkpze przez maseczke moze to i lepiej. Musimy byc na czvzo ostatni posilek o 4 30 badavnie o 9 to bedzie trudne bo jak jest glodnq to raczej nie da sie uspokoic inaczej jak tylko mlekiem. Trzymqjcie kciuki nqpisze jak juz bedziemy po.
|
|
|
|
#2587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2588 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przyjeżdżaj do mnie i jedziemy razem Powymieniamy się opieką nad chłopakami! Tylko to tak jakby drugi koniec Polski dla Ciebie... ![]() Super z Filipkiem i Szymonkiem. Wcześniej czy później będą z nich kumple! Dawaj tran, może pomoże, a zaszkodzić nie powinien ![]() Ja się mocno zmartwiłam tą anginą Maksa, przecież miesiąc bez choroby to mało, liczyłam na dużo więcej. Dzień wcześniej biegał trochę po deszczu i właził w kałuże, buty mu przemokły, kazałam zmienić, pobiegł na podwórko (od niedawna pozwalamy mu samemu na plac zabaw przed blokiem wychodzić) i drugi raz to samo robił, choć nie pozwoliłam To jedyna rzecz, do której mogę się przyczepić odnośnie tego, skąd wzięła się choroba. Jeszcze się łudzę, że to jakoś wyjątkowo i w jesieni mi mniej będzie chorował...Cytat:
![]() Wcześniej niż o 7ej do zerówki? Maksiu chyba na 8mą najwcześniej będzie chodził, więc myślę, że pobudka o 7 wystarczy. Ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę Cytat:
Cytat:
Jeśli pediatra potrafi na jakieś Twoje ewentualnie pytania i wątpliwości jakoś konkretnie zaradzić i interesuje się czymś więcej niż tylko osłuchaniem dziecka przed szczepieniem to spokojnie. Poza tym zawsze w razie wątpliwości masz nas ![]() Cytat:
Mogę tak z ciekawości zapytać nowe mamusie, co Wami kierowało, że wcześniej nie pisałyście, a teraz się ujawniacie? ![]() Jak miło, że jakiś Dawidek u nas się pojawił... Jakoś tak to symbolicznie wg mnie zabrzmiało. Aż mi łezki w oczach stanęły. Ciekawe, co u Perse. Dawno się nie odzywała u nas ![]() Cytat:
To chyba agatka zaczęła o krzesełkach, oddaję sprawiedliwość ![]() Dziękuję! To zależy, jak chcesz krzesełka używać... Mi zależało, żeby było odchylane jak najmocniej - zawsze to troszkę mniejsze obciążenie kręgosłupa w początkach używania, ale i tak oczywiście nasze krzesełko na razie stoi w piwnicy, wyjmę je ok. pół roczku, a wcześniej pierwsze posiłki marchewkowe będą na leżaczku. A właśnie, pisałyście jeszcze o leżaczkach, my mamy taki. Szukałam czegoś tańszego, a przede wszystkim z uszytwnionymi pleckami i w miarę płaskiego. Wcześniej miałam ochotę na popularny FP, nawet używany, ale jak go zmacałam w sklepie, to zwątpiłam... Ogólnie jestem zadowolona, ale ma też kilka wad. Gdyby ktoś rozważał zakup z mojego polecenia, to niech się jeszcze upomni o opis wad! Cytat:
![]() Uff... Jestem na bieżąco z pisaniem od kilku dni
|
|||||||
|
|
|
#2589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przytulam mocno Ciebie i Zosię
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
niuniuniau, jesteś jeszcze z nami?
![]() Tak mi się przypomniało... Ty masz dla swoich dzieciaków, tak jak planowałaś, ten podwójny wózek Phil&Teds?? Ciekawa jestem, jak Ci się sprawuje, czy jesteś z niego zadowolona. Ja chociaż mam jedno małe dziecko, to choruję na niego Jak mi się jeszcze trafi drugie w niedługim czasie, to muszę go mieć |
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zgłupiałam na amen!
Czytam o tym wprowadzaniu glutenu, bo jakby nie było, Kaj za 3 tyg. skończy 4 mies. I im dłużej czytam, tym mniej wiem kapukat, pamiętam, że pytałaś, ale sama niewiele więcej wiem, bo ten schemat był w drugim roku życia Maksa wprowadzony... Pomijam już czas, tu wstępnie myślę, że pójdę na kompromis i podam w 6. mies., ale czy ktoś już rozgryzł, jak to to ugotować? ![]() Oficjalne zalecenia (KLIK) mówią, żeby podawać w przecierze jarzynowym, więc tak zrobię, nie będę kombinować z mieszaniem w mleku (mleka nie wolno gotować), itp. Ale nie jestem pewna tych zaleceń co do przyrządzenia... Ok, spójrzmy w zalecenia - 2-3 g na 100 ml, 1x dziennie. Ale przecież 5-miesięczniak nie zjada na początek 100 ml zupki! A w ogóle jeśli chcę dawać na początku słoiczki, bo nie mam dostępu do pewnych warzyw, to jak mam to zmieszać? Tego "pół łyżeczki" też nie rozumiem, bo raz mowa, że te 2-3 g to pół łyżeczki, a raz o "pół łyżeczki ugotowanej kaszki" (np. TU), czyli tak jakbym miała ugotować te 2-3 g w 100 ml wody, wziąć z tego pół łyżeczki i dać do zupki. A z resztą z tych 100 ml co? Mam wyrzucać co ten drugi dzień powiedzmy? ![]() agata, Ty na pewno już masz to ogarnięte Nie mogli tego jakoś sensowniej sformułować? Zaglądnęłam na inne fora, co mi tam google wypluł, ale wszędzie też taki miszmasz, kobiety nie do końca wiedzą, jak to podawać ani nie znalazłam żadnego łopatologicznego opisu. Ciekawe, czy w mojej przychodni czegoś dokładniej się dowiem, a na razie wrzucam problem w eter naszego wątku ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- nasteczka, czuwasz tam całą noc przy córci, że jesteś na wątku? Nie możesz spać czy nie masz gdzie? Trzymaj się ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- O rany Nie przeczytałam do końca artykułu, który sama wcześniej podlinkowałam - pod słowem TU. Tam jest wszystko dalej dokładnie objaśnione Wychodzi na to, że jednak gotuje się te 2-3 g na 100 ml i z tego gotowego biorę pół łyżeczki, choćby reszta miała się zmarnować - jest nawet takie sformułowanie w tym artykule.Ok, wystarczy tego na dziś Dobranoc!
|
|
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
Czuwam i pilnuje zeby zjadla jak najwiecej i czula mniejszy glod. Nie wiem czy to mozliwe :-( nie da sie spac ...wlasnie przywiezli 7 miesiecznego ktory wypadl z rak. Zamane kosci czaszki oraz krwiak. Masakra.......
|
|
|
|
#2593 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie ze sie ujawniacie Cytat:
![]() Kleik nie ale kupiłam dwie narazie kaszki Holle na allegro,drogie troche ale są bez cukru a dla mnie to jest ważne.Zobaczę jak będą smakowac Szymonowi to będe je zamawiac,bo dużo tego nie bedzie szło na początek,łyżeczka czy miarka do mleka na noc może dłużej spac bedzie ![]() Cytat:
Mnie raz obrzygał u mamy koleżanki ale nic nie było widac bo miałam taka bluzke misz-masz a i to było świerze mleko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uwielbia np skakac w kałuzach i teraz mu tego nie zabraniam będzie chory cóz trudno ale dzieckiem byc też musiCytat:
![]() Dzien Dobry z kawką Jeny dziewczynki na tyle postów jeszcze z rana dawno nie odpowiadałam normalnie myślałam ze zgłupieję Nocka ok młodziez wstał o 1.42 i o5,30 się wiercił to najpierw zapchałam smoczkiem pózniej mlekiem na spiocha i spał do 7 |
|||||||
|
|
|
#2594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale o sobie nie pomyślałam, chyba musze zacząć nosić zapasową garderobę. Co zrobiłam ?? A nic, najgorsze jest to, że mi to po prostu przestało przeszkadzać. Tak jak po porodzie w szpitalu wyzbyłam się wielu obiekcji i powodów do wstydu było coraz mniej, tak teraz jako matka 3 miesięcznego terrorysty przestałam zwracać uwagę na kupy, rzygi i burdel w mieszkaniu mam nadzieje, ze dalej to nie zacznie postępować.....chciałabym zachować jakąkolwiek wrażliwość
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dziewczyny bardzo dziękuję za opinię na temat chodzika, wasze opinie są bardzo cenne. Chodzik odpuszczam
|
|
|
|
#2596 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() ciekawe, czy zdążę odpisać, bo mała ma teraz jeść a drzemie właśnie Cytat:
no właśnie ja też o tym samym myślałam, drugą rzeczą która nam się na pewno przyda jest krzesełko do karmienia z tym że owe krzesełko miałam dostać od siostry po jej synku ( jest to krzesełko do karmienia z funkcją huśtawki a jak się chce dziecko nakarmić to jest blokada huśtania), pamiętam, że mi się podobało, no i w końcu na chrzciny mi nie przywiozła bo nie mieli miejsca w aucie a my najprędzej ( jak dobrze pójdzie) w domu u rodziców będziemy na święta BN ( żeby je wziąć) . Mała będzie miała wtedy 7 ms, a pewnie takie krzesełko-huśtawka przyda się już wcześniej ![]() no i nie wiem co robić, co jeszcze innego chrzestny mógłby kupić Tosi... nie ma jakichś takich rzeczy które potrzebuje koniecznie, tylko takie ktore ewentualnie mogą być albo może jakieś na przyszłość nie wiemCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja tak noszę Tosię np. jak chcę ją uśpić a ona się drze i strasznie wygina ( silna jest) i czasem sobie myślę...matko a jak ona by mi wypadła z rąk wcześniej to taka malutka słaba kruszynka była że z łatwością się ją nosiło na 1 ręce nawet coś mi nie zacytowało wszystkiego... kism - mnie również na widok imienia Dawid coś ścisnęło mocno w żołądku... myślałam ostatnio właśnie o Perse..... co tam u niej, jak się trzyma, co porabia... chyba się moje dziecię przebudza...lecę jeszcze umyć uzębienie eh zdążyła odpisać na to co chciałam |
|||||
|
|
|
#2597 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i super, że to nic poważnego i możecie jechać I jak tam w poradni? Nam ostatnio pani od szczepień zwróciła uwagę, że Antek jedną rączkę jakoś mocno wygina do tyłu. A propos iksów, gdzieś czytałam, że iksy się robią od nieprawidłowego ułożenia stópek i że dzieci powinny jak najwięcej biegać na bosaka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas podczas chrztu, gdy ksiądz zapytał, o imię, jakie wybraliśmy dla dziecka, Antoś się rozkosznie spierdział ![]() Cytat:
![]() UroczoCytat:
![]() Cytat:
A chrzestny dał klocki duplo (trochę na wyrost, ale szybko minie) i kolekcję monet okolicznościowych z 2012r. wydanych przez NBP - bardzo mi się spodobał ten pomysł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2598 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz to już się trochę zżyłam z tym wątkiem i stwierdziłam, że może nadszedł czas by się ujawnić Aha, jestem świeżynka na forum - mam nadzieję, że się nauczę obsługi, ale w razie czego pomożecie? ![]() Cytat:
Cytat:
Na szczęście spakowałam dodatkową sukienkę na wypadek gdyby ulał, ale tego to się nie spodziewałam - gdyby nie to jego ulewanie to miałabym czarno-białą sukienkę z żółtymi akcentami Cytat:
my mamy chrzciny 10 września w poniedziałek, bo mój brat przyjeżdża z Irlandii specjalnie, a teściom w weekend nie pasowało, bo jadą na wycieczkę ze związku emerytów... Co do szatki, to ja zamówiłam sama z Allegro, bo siostra P. taka trochę niekumata w tych kwestiach... |
||||
|
|
|
#2599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Spotkałam się wczoraj z rehabilitantką, obejrzała Maćka, zbadała, zrobiła dokładnie te same próby, które robiła mu pani starsza, i okazało się, że synek jest okazem zdrowia. Dziecko podczas badania było spokojne, zrelaksowane, uśmiechnięte!
Chociaż szarpanie za nogi i ręce przecież do przyjemnych nie należy. A Maciek był zadowolony z tego co z nim robiła, bo obchodziła się jak z małym człowiekiem a nie workiem ziemniaków. ![]() Wszystkie odruchy ma prawidłowe, pięknie rozkłada dłonie, chwyta przedmioty, łapie się za kolana, wierzga nogami w górze, bardzo dobrze jak na swój wiek i masę ciała podpiera się leżąc na brzuchu, wyciąga ręce do przodu. Ładnie ciągnie głowę trzymamy za ręce podczas leżenia na plecach. Pokazała mi jak za ręce ciągnęła go pani starsza i dlatego właśnie nie podciągał głowy do klatki piersiowej. Rehabilitacja jako taka nie jest mu potrzebna, musimy tylko ćwiczyć mięśnie brzucha i przekladac głowę na tę stronę, na którą on przekladać nie chce. To ostatnie robimy "od zawsze", a ćwiczenia na brzuch bardzo się Maćkowi podobają![]() Cytat:
Ja ze sobą nie chodzę bez potrzeby, więc z Maćkiem też nei zamierzam ![]() Pani starsza powiedziała mi jeszcze, że mam "dobre mleko" skoro Maciek taki gruby Cytat:
a on cieszy się jak głupi i gada do siebie ![]() Cytat:
![]() Podaje się 2-3g produktu glutenowego, nie suchej kaszki. Czyli gotujemy niezbyt gęstą kaszę mannę, i z tego bierzemy 1/2 łyżeczki, a później stopniowo można zwiększać tę ilość. Ale na początek troszeczkę. I niekoniecznie trzeba gluten podawać w pokarmie, można taką kaszkę ugotowaną na wodzie podać dziecku bezpośrednio do pyszczka, albo zmieszać ze swoim ściągniętym pokarmem, jak kto woli, i jak dziecko chce Można wymieszać z warzywami, z owocami, zależy co będziemy dziecku podawać do jedzenia.W 6. miesiącu to już całkiem sporo niektóre dzieciaki będą jadły, więc problemu nie ma. A jak któraś będzie karmiła tylko piersią do skońćzenia 6. miesiąca (być może ja będę ) to kaszkę na łyżeczkę i do dzioba. Trochę spadnie, trochę wypluje, ale coś tam zje ![]() Cytat:
|
|
|
#2600 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Na poczatku witam wszystkie nowe mamusie Co do wprowadzaniu innych pokarmow, co w przypadku, kiedy moje dziecie raz na dobe dostaje butle z mm? Wg ktorego schematu powinnam postepowac, jak w karmieniu mm czy kp? Cytat:
Uwielbiam to... i musze sie przyznac ze kocham zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My ostatnio mielismy pare takich fajnych sytuacji 1. Jestesmy w koscielie na mszy.. a tu taka seria baczkow poszla... a smierdzialo ze glowa mala... wyszlam szybko z kosciola bo myslalam ze moze kupsztal poszedl.. ale okazalo sie to falszywym alarmem. ![]() 2. Jestesmy w restauracji zalatwiac chrzciny.. i Oliwka taka kupe walnela ze szok... 3. Ostatnio jestemy w H&M i mloda znowu zapodala seria baczkow... maz pchal wozek i szybko uciekl ze sklepu ..;D 4. Bylismy na spotakniu z doradca finansowym... jestemy w takim mini pomieszczeniu, cisza bo koles cos szuka w kompie i znowu.. baczki... smierdzialo tak ze glowa mala... co za wstyd wyszlam z nia na dwor... wracam i tak smierdzialo w tym pokoiku ze ledwo co dalo sie wytrzymac
|
|||||
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
martula, ja bym robiła jak przy karmieniu piersią, bo u Ciebie to przeważa
![]() Jeszcze z dobrych wieści... ![]() Ze szczepionką chyba mu jeszcze troszkę rozumku wstrzyknęli bo gada jak najety. Całe dnie nic tylko gi gi gli gli... oczywiście najlepiej gada się wieczorem przed spaniem Nakarmiony, odkładam go do łóżeczka, a tam gi gli gi gi...![]() No i zaczął jeszcze lepiej sypiać jak zaśnie 20-21, tak budzi się o 6. Tzn. budzi się w nocy ale zasypia, tak około 3 nad ranem. Jak go o 6 nakarmię to kładę obok siebie, pogadamy, pogilgam go, i zasypiam... budzę się koło 8 a on śpi
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-08-28 o 11:49 |
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
laski moje kochane pędze do was z wiadomościa iz mój małzonek znalazł nowa pracę
A teraz bedzie miał 3,500 netto czyli do tego bedzie miał składki i wszystko inne więc moze kiedys kupimy mieszkankoMoze nie będe musiała iśc do pracy posiedze na kuroniu Szymek bedzie miał 1,5roczku i wtedy cosik poszukam Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-08-28 o 11:52 |
|
|
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam dawno nas nie było wiemy i może się poprawimy jak tak dalej ładnie nam będzie się spało w nocy( juz tylko pobudka ok 1 i 4) i nawet śpi u siebie dopiero ok 6 ląduje u nas bo się budzi i chce gadaćZosia rośnie jak na drożdżach minełysmy juz ciuszki 62 i wkraczamy w 68 zadnych problemów większych nie mamy ( no dobra kupa raz na 4-5 dni ale wg googla możne tak być przy karmieniu naturalnym) choć nie wiem jak wsze dzieciaczki ale Zośka puszcza tak pachnące baki(pierdy jak kto woli) w ilościach takich że gazuje pokój normalnie nie jem żadnej fasoli czy kapusty a ona traktuje mleko jak fasole po bretońskuwłasnie siedzi w huśtawce i gada do maskotki a mama pisze do was |
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2605 | |
|
Raczkowanie
|
Niektóre dzieciaczki to ładnie sobie śpią w nocy - może i ja się doczekam. Dawidek śpi od ok. 20.30 do 0.30, zje, pampers i spać, potem ok. 4 się znowu budzi, zje, pampers, spać, około 6 się budzi i wtedy go już biorę do siebie, gdzie od razu zasypia
no i do 8-9 sobie śpimy razem... Mąż 2-3 razy w tygodniu wstaje o 4.30 do pracy, to czasami już wcześniej śpi ze mną. Cały czas karmię piersią, nie dokarmiam, 2-3 razy w tygodniu mały pije herbatkę koperkową i przybiera ładnie. Jak się urodził to miał 2860 g i 56 cm, a po dwóch tygodniach miał już 3760 g A dzisiaj ma dokładnie 12 tygodni, tzn. będzie miał o 23.07 ![]() Czy wy pamiętacie swoje porody tak bardzo dokładnie? Mi się ostatnio sporo przypomniało, ponieważ przyjaciółka urodziła w czwartek i tak mi się pamięć odświeżyła. Na szczęście nie rodziła tak długo jak ja - 11 godzin porodu i wcześniej 3 dni i nocy skurczy przepowiadających co 10-15 minut Cytat:
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
Na miejscu-nie
Tylko ze i ja gazika miec nie będe bo szef ten nowy nie daje auta do domu więc M będzie musiał jezdzic gazikiem do Gdyni a ja drałowac dwa razy dziennie z banda do przedszkola ale cóz ja sobie poradze |
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
A oto i mój Szczypiorek
))
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny faktycznie szczypior
|
|
|
#2609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2610 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a swoje odbicie w lustrze też uwielbia. Generalnie do wszystkich dzieci się śmiejeCytat:
Cytat:
mój za to z wodą święconą dostał coś niedobrego, bo już tyle nie sypia ![]() Cytat:
a co to za praca? stacjonarna czy nadal jazda??---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

:brzyd al: i co zrobiłaś? bo nie nosisz chyba ze sobą zapasowych bluzek co?

Zakupoholiczki
duszkiem... nie wiem czy to z moim mlekiem jest cos nie tak 

Filip w poniedziałek idzie do przedszkola jak pójdzie bo cosik rano kaszlał.Od kilku dni daje mu tran choc watpie aby cos dał ale co tam...Zabierz mnie ze sobą na wakacje obiecuje że nie będe przeszkadzac

To jedyna rzecz, do której mogę się przyczepić odnośnie tego, skąd wzięła się choroba. Jeszcze się łudzę, że to jakoś wyjątkowo i w jesieni mi mniej będzie chorował...

I niech Maksiu szybko wraca do zdrowia!
Zaglądnęłam na inne fora, co mi tam google wypluł, ale wszędzie też taki miszmasz, kobiety nie do końca wiedzą, jak to podawać ani nie znalazłam żadnego łopatologicznego opisu. Ciekawe, czy w mojej przychodni czegoś dokładniej się dowiem, a na razie wrzucam problem w eter naszego wątku
Nie przeczytałam do końca artykułu, który sama wcześniej podlinkowałam
- pod słowem TU. Tam jest wszystko dalej dokładnie objaśnione 

Na szczęście spakowałam dodatkową sukienkę na wypadek gdyby ulał, ale tego to się nie spodziewałam - gdyby nie to jego ulewanie to miałabym czarno-białą sukienkę z żółtymi akcentami 
wiemy i może się poprawimy jak tak dalej ładnie nam będzie się spało w nocy( juz tylko pobudka ok 1 i 4) i nawet śpi u siebie dopiero ok 6 ląduje u nas bo się budzi i chce gadać