|
|
#2731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() A co do zwolnienia, to coś mi się zdaje że jak mamusie z tego wątku zaczną odchodzić na zwolnienie to ja za to będę musiała wrócić do pracy Wczoraj moja ginka wypisała mi zwolnienie na miesiąc ale jak spytałam o to o co poprosiła moja kadrówka, tj. czy tak juz będę na zwolnieniu do porodu, to ginka się obruszyla i kazała przekazać kadrówce że żaden gin nie jest w stanie w 11 tyg ciąży stwierdzić czy kobieta będzie na zwolnieniu do 40tyg i że nie może bez powodu zwolnień wystawiać (dodam, że po moim krawiaku już prawie nie ma sladu) i że ZUS to sprawdza No cóż... zobaczymy za miesiąc
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-08-30 o 23:11 |
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ale przestało boleć zupełnie....---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Dzięki
|
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak coś to polecam maść końską, jest naprawdę rewelacyjna na bóle.
http://www.masckonskarozgrzewajaca.pl/#
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-08-30 o 23:39 |
|
|
|
|
#2734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi usg rodzinnymi to u nas jest fajnie bo ja sobie leżałam za zasłonką a Julka z mężem siedzieli na kanapie i mieli swój telewizorek Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja zamiast spać obudziłam się i nie mogę zasnąć do tego poczułam taki głód ze az mi niedobrze sie zrobiło i musialam zjesc ciekawe jak ja w pracy wytrwam jutro ide sie poloze moze tą godzine co mi zostala jeszcze usne
|
|
|
#2735 |
|
Raczkowanie
|
Witam z poranka, ja już od 4.30 buszuje, jakaś masakra, a mówią że w ciąży trzeba dużo spać, tylko jak się zmusić
Od rana naszła mnie ochota na kaszke ze sokiem (nie robiłam tego już kilka ładnych lat), pychotka mniam mniam Może to już przygotowania do wczesnego wstawania Jeszcze godzinka i czas do pracy, druga porcja kaszki idzie ze mną, ciekawe jak w południe nie zasnąć z głową na klawiaturze , całe szczęście że słabą kawkę w ciąży można można.
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
No to dołączam do klubu porannych ciążowych wariatek
mogłam dziś spać i spać bo znowu pracuję z domu, a tu oczy wielkie o 6 rano |
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
a już myslałam, ze tylko ja nie mogę spać z rana...
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
No jest nas więcej
|
|
|
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
A no właśnie kciuki za dzisiejsze badaczki
Co do imiona to my jeszcze rozważamy, dziewczynkę byśmy od biedy mieli, najgorzej z chłopakami 90 % imion nam się nie podoba ![]() I nie gadać mi tu o starości, wszystkie jesteśmy młode i piękne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Mojemu mężowi na rwę rehabilitant każe położyć się na twardym (podłoga) i nogi zgięte w kolanach 90 stopni o tak: http://www.google.pl/imgres?q=rwa+ku...9,r:1,s:0,i:75 W tej pozycji się odciąża kręgosłup, więc jeśli to to powinno pomóc. |
|
|
|
|
#2741 |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULUJĘ! No i kolejny chłop w naszym gronie
Pewnie jeszcze kilku się ujawni - bo to tacy ekshibicjoniści mali, a dziewczynki grzecznie dopiero później PODZIWIAM WAS ZA PORANNE WSTAWANIE! Mnie wołem z łóżka nie idzie ściągnąć... mąż rano ryczy i płacze, że się spóźnimy... a ja tylko "jeszcze 3 minutki". Strasznie to uciążliwe, bo często gęsto to pracy idę z marszu - szybka kanapka, herbata i wio! A ja czasem chciałabym się wyszykować, wymalować...
|
|
|
#2742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy ![]() gratluje wszystkim, którym badania wyszły pomyślnie |
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak widać co lekarz to inne podejście.. Leonikowa kciuki za wizytę ![]()
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2745 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje Cytat:
Cytat:
coraz wieksze te nasze fasolki heheja mialam hm..taki chlust wiekszy a potem nic przez 3 dni, musieli mi dac tabletke i sami sie za to zabrac... Cytat:
![]() Cytat:
brawo ze wszystko dobrze noi ciekawe kiedy jakas dziewczyna? ;> Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pozazdroscic kredyty ci sfinansuja no ladnie ![]() Cytat:
ja musze iść na badanie morfologia i mocz ale kurde tak leje ze nie wiem. ![]() na morfologie trzeba na czczo?
|
|
|
#2746 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też przeglądałam tablice i allegro i mnóstwo jest rzeczy używanych w super stanie niedrogich trzeba tylko mieć czas i dobrze poszukać.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2748 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zobaczę jak to będzie za miesiąc, bo zwolnienie mam do 26go. Może laski w pracy się trochę obrobią i nie będzie juz tak tragicznie... A może po prostu moja ginka takim obruszeniem zareagowała no moje pytanie, czy będzie zwolnienie już do porodu i jednak jak pójdę na kolejna wizytę to po prostu spyta czy chcę nadal zwolnienie...A w najgorszym przypadku zawsze pozostaje poszukanie innego lekarza, choć tego za bardzo bym nie chciała
|
|
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do wstawania, nie ma co podziwiać, to jakaś anomalia organizmu. Normalnie jestem strasznym śpiochem 00anulka00 słuchaj, jak będzie źle to zdążysz się pomartwić, na razie trzeba mieć nadzieję ! |
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy was swedzi tez skora na brzuchu?Mnie od kilku dni swedzi i nie wiem czy to normalne czy po prostu zaczynaja sie robic rozstepy
?Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba jestem w mniejszości na tym forum, ale serio uważam że ciąża to nie choroba.. o ile ktoś nie ma zagrożenia lub czuje się bardzo źle (czyli najczęściej kwestia pierwszego trymestru) i nie nosi np ciężkich rzeczy (ale na to też są paragrafy w kodeksie pracy więc.. ) to wd mnie trochę chora jest sytuacja z tymi zwolnieniami...zresztą ktoś wybrał sobie jakiś zawód, dokształcał się przez ileś czasu, robił różne kursy, rozwijał coś jakiś czas i nagle dobrze się czuje i ma w domu siedzieć ... hmmm no jak kto tam woli, tylko potem nie ma co się dziwić że kobitki są dyskryminowane na rynku pracy i marudzą że dziwnym trafem gorzej zarabiają...sorry mam na ten temat swoją opinię, mój mąż prowadzi swoją firmę i przerobił kilka takich dziewuszek - wnioski wyciągnął jedne..na etat i czas nieokreślony tylko i wyłącznie Panowie i Panie poza wiekiem rozrodczym.. w jednym momencie miał 3 laski które były w 3 miesiącu i od razu na l4, kiedyś spotkaliśmy je jak siedziały w dyskotece o 22 !!! a takie były chore na ciąże że do pracy przy komputerze nie były w stanie przyjść/ lub nawet wykonać jej zdalnie z domu.. no sorry.. jakoś w UK czy w innych mscach nie ma tej normy że ciąża to l4 i kobiety dają radę.. |
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tu widzę temat który też mnie inetresuje...a mianowicie nasz kochany ZUS czy na serio jak kobieta jest w ciąży to oni sprawdzają?? przecież równie dobrze możesz wymiotować jak kot, albo być senna, albo po prostu źle się czuć...czy do tego aby dostać zwolnienie do końca już muszą na serio być tylko jakieś komplikacje??
|
|
|
|
|
|
#2753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jasne ze sie nadzieje ma, ale dopuszczam tez inne myśli i co dalej w takim układzie |
||
|
|
|
|
#2754 |
|
Wtajemniczenie
|
To zdrowe podejście chyba. Ja np też staram się zbytnio nie ekscytować póki co, też raczej wolę do wszystkiego podchodzić, dopuszczając opcje B. Bo to się po prostu zdarza. A Ty bety nie robiłaś ?
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Raczkowanie
|
Oj to widzę że mamy takie samo podejście...pewnie trzeba myśleć pozytywnie bo na pewno będzie dobrze!!! ale ja z tyłu głowy zawsze mam myśl, że co ma być to będzie i nie mam na to wpływu...bo też nie lubię tych kopniaków od losu dostawać
|
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- to była cholestaza ale tu pisze ze dopiero po 20 tyg więc teraz to raczej rozciąganie skóry ![]() http://parenting.pl/portal/swedzacy-brzuch-w-ciazy
|
|
|
#2757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- A porody wcześniejsze miałaś na Polnej? moja ponoć też tam pracuje ale kurde same złe opinie słyszałam o polnej jak Cię traktują itd...coprawda wielki plus jest taki, że w razie co mają tam specjalistyczną obsługę dla noworodków...a chyba o to chodzi, żeby maleństwu było dobrze ja parę dni mogę się przemęczyć...choć o zakażeniach maleństw też słyszałam.... masz jakieś doświadczenia tam?? |
|
|
|
|
|
#2758 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego gdy miałam dużego krwiaka dawała mi zwolnienia tylko na 2 tyg, a teraz gdy już prawie wcale go nie zostało dała aż na miesiąc? A o to czy zwolnienie będzie już do końca ciąży zapytałam na prośbę mojej kadrowej, no bo chcieliby kogoś na zastępstwo wziąć jeśli tak. Pracy jest nawał akurat. A moja ginka odpowiedziała, że nie może wystawiać zwolnienia przez calą ciąże jeśli nie ma wskazań, bo ZUS to sprawdza. Tylko nie powiedziała w jaki sposób to sprawdza A tak jaknapisała Sunshine, lekarka może wystawić zwolnienie (a nawet powinna) jesli kobieta ciągle wymiotuje lub miewa zawroty głowy albo ból kręgosłupa. I takich dolegliwości się w kartę ciąży nie wpisuje przecież.Zgadzam sie, że ciążą to nie choroba i sama wrócilabym chętnie do pracy, gdyby to była normalna praca. I pewnie większości się wydaje, że praca w urzedzie przy biurku własnie taka jest. Ale niestety u nas od kilku lat, gdy do władzy doszły 3 harpie jest masakra i rzekłabym nawet, że mobbing. Z pracy w szalonym tempie odchodzą ludzie którzy mają kredyty i nie mają zagwarantowanej nowej pracy... są jednak w takiej desperacji i psychicznie wykończeni. Uwielbiałam tę pracę przez pierwsze 1,5 roku i naprawdę lubiłam do niej chodzić. Ale od 3 lat jest po prostu nie do wytrzymania psychicznie. Z tego co mi wiadomo, 4 dziewczyny które pomimo ciąży chodzily do pracy, bo bały sie o jej utratę (miały umowę na czas określony) niestety poroniły... Oczywiście, nie można mieć pewności że to z powodu pracy... Ale jeśli kierowniczka lub dyrektorka wytrząsalaby sie nade mną personalnie przez godzinę to sama nie wiem jak na to zareagowałaby moja dzidzia ![]() No, to się wygadałam ![]() Aha.. a co do tego sprawdzania przez ZUS, to być może chodzi o tą ostatnią aferę, że bezrobotne kobiety rejestrowały działalność gospodarczą, płaciły najwyższą skladkę przez krótki czas a potem zachodziły w ciążę i szly na L4 a ZUS im musi wyplacać po 6 tysięcy. I ZUS podobno nie ma co z tym zrobić, bo nie ma na to paragrafu. Więc wiął sie za to za "normalne" pracownice
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-08-31 o 11:10 |
||
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero ten lekarz tak mi podpowiedział, zeby zrobic to 2x w odstępnie 48h i moim zdaniem lepiej ze jakoś mnie uprzedził ze róznie moze byc, ale tez zaznaczyl ze to nie znaczy od razu najgorszego. bede miala oba wyniki to mam zaraz dzownic do niego bezprośrenio na komórke ja mieszkam 50km od Poznania, wiec nie pomogę Edytowane przez 00anulka00 Czas edycji: 2012-08-31 o 11:09 |
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Prawdopodobnie to skutek rozciągania skóry, przerabiałam to w ostatni weekend z piersiami, urosły mi już od poczatku ciąży z E do GG, myślałam że się zadrapie, dopiero w internecie wyszukałam że najlepsze są oliwki, wypróbowałam i najskuteczniejsza była Johnsona (smarowała kilka razy dziennie), pani z apteki poleciła mi też maść oliwkową, w sumie swędzienie przeszło już na 3 dzień smarowania.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

z jednej strony się cieszę, że sobie odpocznę a z drugiej jakoś mi szkoda zostawiać tych moich ludzi, za rok wiele się zmieni tym bardziej, że nie już dostanę tego samego terenu

Wczoraj moja ginka wypisała mi zwolnienie na miesiąc ale jak spytałam o to o co poprosiła moja kadrówka, tj. czy tak juz będę na zwolnieniu do porodu, to ginka się obruszyla i kazała przekazać kadrówce że żaden gin nie jest w stanie w 11 tyg ciąży stwierdzić czy kobieta będzie na zwolnieniu do 40tyg i że nie może bez powodu zwolnień wystawiać (dodam, że po moim krawiaku już prawie nie ma sladu) i że ZUS to sprawdza

gratuluję synka 

05.07.2008