|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Siemanko,
U nas nocka jak zwykle do bani..wiec..juz nawet nie bede sie z tego powodu wkurzac . Dzis w nocy nie wyrobilam na zakrecie do pokoju i zaliczylam takiego dzwona czołem o framuge, ze az zapiszczałam...a Rob sie uciszyl i zasnal z powrotem . jesli to jest sposob na Jego spanie to ja chyba podniose skladke na ubezpieczenie od niebezpiecznych wypadkow . Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze niedobrze,ze kropelki nie daly rady . Ja poki co jestem zadowolona, bo raz,z e chetnie otwiera dzioba jak podaje, a dwa, ze spokojnie zasypia. Rozumiem, ze wszystkie zele przerobiliscie?Cytat:
Super, ze tak aktywnie spedziliscie dzien z Morfikiem. Mniej super, ze sytuacja w pracy taka niesprzyjajaca . Plusem jest to,ze wiesz na czym stoisz i co teraz musisz robic, aby potem nie zostac z tzw"reka w nocniku". Podziwiam odwage w podrozowaniu komunikacja miejska, choc ludzie są zyczliwi i pewnie pomoga zniesc/wniesc wozek. Gorzej jak sie brzdac zaczyna wydzierac..ale wtedy tez nie najgorzej,bo nagle sie robi sporo miejsca wokolo jest czym oddychac!Cytat:
u nas ta kaszka tez Robciowi najbardziej smowala. Swoja droga dobre to,bo kiedys wciagnelam caly sloiczek .A czemu sie nie czujesz dobrze w soczewkach? pytam, bo tez nosze..i ja ich poprostu nie czuje na oki choc jak mialy mikrouszkodzenia to bolaly mnie gałki i czułam jakbym tam coś miała.Cytat:
Jakos totalnie mi nie smakowaly i zajezdzaly takim czyms sztucznymMy wlasnie za chwile sie zbieramy na konsultacje Neurologa- mam nadzieje,ze ostatnia poki co. Nie zauwazam, aby cos niepokojacego sie dzialo. Moje dziecko dzielnie froteruje brzuchem parkiet w salonie "podjezdza" pod stol i gada do nóg, albo suszarki. Widac znalezli wspolny jezyk .evcia kobieto zabiegana i zapracowana. Noo ja Cie podziwiam za te ilosc zajec. Do tego TZ daleko. Zazdroszcze emocji zwiazanych ze slubem to cudne wydarzenie i zapamietacie na cale zycie. Smialismy sie z TZ, ze jak juz bylo po slubie to czulismy sie jakbysmy stracili prace na pol etatu, bo zorganizowanie wszystkiego to byla naprawde niezla robota . Do tego na odleglosc, wiec w ogole meksyk.konia kosztowalas ten Sinlac? podszedl Ci? ps. jak tam liscie..sprawdzily sie wczoraj?![]() gosia ja koniecznie popprosze o zdjecia kawalera Eryczka w swiatecznym stroju. Mowisz o tym z takim zapalem jak juz zauwazyla desia, ze ja sie efektu nie moge doczekac. Jedno jest pewne- Maly bedzie wygladal uroczo!.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#3602 | |
|
Gang Iren
|
U nas chyba naprawde skok,bo Eryk nigdy nie byl taka maruda i zlosnik,a teraz jest.I jesc nie chce,robi po kilka lykow i tak od kilku dni.Nie wiem co bedzie z moim pokarmem jak tak dalej bedzie
![]() On zamiast jesc to puszcza cycka,rozglada sie,usmiecha,macha wszystkimi konczynami.Poza tym ma taka sile,szczypie mocno,za wlosy ciagnie,cycka gryzie dziaslami (chyba to nie jest jeszcze swiadome,co?).No krzywde mi robi,sadysta maly ![]() Cytat:
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sinlac taki średni w smaku pamiętam był ![]() a no właśnie teraz będą święta zupełnie inne, piękniejsze, lepsze, mówię Wam , też czekam na Eryczka w stroju , ja stroje mam mikołajkowe ![]() Evcia a duży ten autobus dla nas zamówiłaś ? bo my wiadomo ,że w delegacje jedziemy ps. nie bój się, nie wypijemy dużo , co to jest 05, na łepka ![]() ![]() ps. liście ocalone, jeżyki zatkały na amen ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na konsultacji ![]() Wiesz Mravka, ja rowniez dolacze do dziewczyn i wyraze swoj szczery zachwyt nad Twoim stylem pisania Uwielbiam Cie czytac Nawet jak nie napiszesz ksiazki to jak pozniej kiedys wydrukujesz wszystkie sowje posty i gdzies to poskladasz dla Robcia, to naprawde bedzie zajmujaca i swietna pamiatka dla Niego! Cytat:
![]() Pasternak jest dobry, w szwecji uzywaja zamiast pietruszki do zup, jest o wiele lagodniejszy i troche slodki. No i jest warzywkiem slabo alergizujacym, wiec dobry na poczatek.
|
|
#3605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kroisz por ( jasną stronę) na półksiężyce :P do tego groszek konserwowy, mortadella w kostkę, jajko także w kostkę majonez , sól i pieprz i sałatka gotowa ![]() Znajomi są zawiedzeni kiedy tej sałatki u mnie nie ma ![]() Dobry Nocka u Nas tragiczna pobudka o 00.00, 2,4,5,6,7 i na dobre o 8.30 chyba ząbki idą bo Oskar marudny uspakaja się przy masażu dziąsełek. Zaliczyliśmy spacer a teraz mój Aniołek śpi w wózku . Pogoda coś się psuje, jest ciepło ale kropi deszcz a czasem mocniej zapada. Flower chyba Ty pisałaś że byś się posiusiała przy takiej prędkości na moto. Ja lubię szybką jazdę ale inaczej się jedzie jako kierowca a inaczej jako pasażer. Sama czasem autem jadę 160 jak mi droga na to pozwala... no teraz ostrożniej bo mam najważniejszego pasażera przy sobie więc nie przekraczam 110-120. Ale jak jadę z mężem to mam obawy przy dużej prędkości bo nie mam kontroli nad tym tzn. ewentualnie hamulca a zawsze mam wrażenie że TŻ zbyt późno zaczyna hamowanie. A co do moto to tak jak pisałam jestem przyzwyczajona. Ale rok przerwy bez i już jest strach. A tym bardziej teraz ma się inne myśli że jednak trzeba zwolnić bo nie chcę aby syn został sierotą. Chociaż już nie jeżdżę na motorze (oczywiście ja tylko jako pasażer) w sumie TŻ może w tym sezonie ze 3 razy gdzieś był pojeździć z kumplami. No i na szczęście mogę z czystym sumieniem powiedzieć że nawet jak jeżdzi szybko to jeździ z głową i na swój sposób ostrożnie. |
|||
|
|
|
#3606 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A surowke tez mozna z niego robic?
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikki wolniej wolniej , bo wiesz jakie życie jest kruche, szkoda nim tak ryzykować ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Moja maruda śpi.
Ząbki, kolejny skok. Wszystko razem. Dawno nie była taka jęcząca. Do tego TŻ mnie trochę irytuje. W przyszłą sobotę ma być nocne spotkanie zabytków motoryzacji w niedalekiej miejscowości... tylko teraz dowiaduję się, że około 3 bylibyśmy w domu :/ Niezbyt mi się uśmiecha... jakbyśmy wrócili do północy, to mama chętnie zostanie z Ewelinką (i będzie próbowała karmić z butli ) Ale na prawie całą noc, nie widzę tego
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja już na moto nie siadam bo nie ma czasu wczoraj był wyjątek bo to PUP chciałam szybko zajechać ![]() Konia obiecuję ci że teraz tylko jazda wolno ![]() a tak na poważnie odkąd jest Oskar to całkiem inne myślenie jest i wiele rzeczy robi się na ostrożnie itp. |
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a to ,że jak się dzieci pojawiają to sie myślenie zmienia to jest jasne, bo przecież teraz one od nas zależne, żyjemy dla nich , dla siebie też, tylko ,że one bez nas to kiepsko by miały. Trza sobie czasem odpuścić,żeby potem sobie w brodę nie pluć. ps. tylko dopiszę,że na tą cegłe to wpływu nie mamy, a na pedał gazu tak
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-08-31 o 13:05 |
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Swój. Tak jak na swoją kierownicę.
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne, ale ten padał gazu nasz może komuś innemu życie zamienić w koszmar też, a poza tym przy prędkości dużo za grubej
nie ma mowy,żeby dobrze zareagować na kogoś innego dziwne manewry, ja tam nie mówię,żeby jeździć jak "czesiu w kapeluszu" ale rozsądnie to tak jak z przebieganiem na czerwonym świetle, wiadomo,że nas walnąć może ktoś i na zielonym , ale na czerwonym jest to bardziej możliwe ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- zaraz odciągam flaszeczkę i oznajmiam tż ,że o 15 wybywam na długą kawę , na pierdoły " na żywo", pogoda do duszy, a on miał wczoraj piłeczkę , więc chyba jasne ,ze dzisiaj ja mam wychodne
|
|
|
|
#3613 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
np w 2010r. byliśmy na Wigilii u teściów, więc w 2011r. pojechaliśmy do mojej mamy. Ze świętami Wielkanocnymi też tak robimy.Cytat:
Zamawiam dziś wózek na allegro. Pewnie kurier przyniesie koło wtorku.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj odciągnęłam trochę mleczka i dałam Ewelince napić się ze zwykłego plastikowego kubeczka. Tylko kropelka bokiem poleciała, bo za mocno przechyliłam kubeczek. Tylko moja mama boi się karmić w taki sposób :/ Siostrzeniec na trzecią dobę się zakrztusił jak ulał i leżał w szpitalu z zachłystowym zapaleniem płuc. Ale Ewelinka jest już duża i nie ulwa, ale mama nadal się boi. Poza tym (na szczęście) pracę mam blisko domu, więc w razie W mama zawsze może do mnie podjechać.
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! My wróciliśmy z jeziorka, ale zaraz zmykam zrobić obiadek jakiś. Pogoda nam średnio dopisała a początku było super, ciepło ale wczoraj już się psuło, a dziś to wogóle tragedia mieliśmy zostać dłużej, ale przez pogodę zrezygnowaliśmy.
Michaś ogólnie zachowywał się dobrze, ale w nocy budził się. A teraz ostatni weekedn i TŻtowi kończy się tacierzyński, a było tak fajnie :P
|
|
|
|
#3616 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
).I wkurza mnie tez,bo jest zbyt pewny siebie za kierownica,czasem jestem strasznie zla,bo zamiast poczekac az przejada auta,to skreca komus przed sama maska.Kiedys lubilam szybka jazde,ale odkad Wiktoria sie pojawila juz nie. Cytat:
A ja sie zastanawiam czy umowic ze znajoma,bo juz kilka razy pisala,zeby sie spotkac,ma coreczke 2 miesiace starsza od Eryka i albo odwolala,albo bylysmy wstepnie umowione,to wcale sie nie odzywala.Taka jakas niepowazna ta dziewczyna.I w sumie to nie wiem juz czy chce.
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sobie pierniczymy, a najlepsy jest ten tekst ; o czym to ja mówiłam? |
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem zaś mi wizaż padł. :/ Mały spał do po 7-dmej,ale budził się w nocy ze dwa razy,rano raz się przebudził w dodatku ja nie mogłam zasnąć męczyłam się do 2 giej ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Wkurza mnie kuszenie u góry strony,po lewej strony ciastem bananofee
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia, u nas tak wygladal poprzedni skok, tyle ze przez 4-5 tygodni tak bylo i jedzenie bywalo be i spanie i zostawanie na sekunde chocby sama ale to minie ![]() ![]() Tak wczoraj czy przedwczoraj chwalilam, ze ten skok znosimy light'owo a dzisiaj Julcia ma gorszy dzien.. raz ze jesc nie bardzo to jeszcze strasznie placze jak ja odkladam na lozko czy mate, chyba boi sie separacji, bo plakusiala jakby jej sie wielka krzywda dziala teraz zasnela po krotkim spacerku i zakupach.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
W nocy Juliska obudzila sie o 1.30 i nie chciala ok poltorej h spac.. zebralo jej sie na gadanie... i to samo po 4, a jak po 5 usnela to maz nam wparowal do sypialni ale naszczescie zobaczyl ze mala spi i uciekl
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Emi,oj biedna Julcia
![]() A co do nocy,pewnie się jej coś przypomniało i chciała Wam coś powiedziec
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny! Podczytuję Was troszkę w wolnej chwili, ale mam ich niewiele, no i jakoś mi sie ciężko wdrożyć, taka jestem już poza tematem..
mam nadzieję, że uda mi się, bo brakuje mi Was..![]() My po krótkim wyjeździe na Mazury, było super, choć mega krótko, ale mam nadzieję, że uda nam się jeszcze skoczyć na parę dni gdzieś.. Mravka czytałam że Robsonik ma anemię, nie martw się Kochana, na pewno się polepszy jak podacie witaminy, my już 3 miesiąc leczymy Kaję i są efekty - hemoglobina poszła w górę, w końcu! Także trzymam kciuki za Was i buziaczka przesyłam dla Roberta ![]() Gosiu, my też jesteśmy po szczepieniu swieżo i Kaja też właśnie ma rzadkie kupki, może u Eryczka to właśnie też od tego.. Mam nadzieję, że już lepiej? |
|
|
|
#3624 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenie na konsultacjii ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też używam buteleczek i smoczków z Aventu, ten trójprzepływowy to fajna rzecz!
Przeczytałam że Adaś miał urodziny ! które to? Wszystkiego najlepszego i moc buziaków
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-08-31 o 14:37 |
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecie też potrafi mocno uszczypnąć,pociągnąć za włosy,za łańcuszek :/ i jak ma nerwy to się złości.np jakmu daje pieluche by zasnął,to z nerwami ją ściąga. |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Nie poznaję mojego dziecka dziś. Jest tak marudna, że mam już dość
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- UUuu ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3630 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja az sie boje myslec o takiej predkosci, nie mowiac o tym ze takie predkosci nawet na autostradzie sa w Pl zabronione ![]() Cytat:
![]() No wiadomo, pelno jest wariatow na drogach, ja takich swirow nazywam dawcami ![]() A jak mi ktos z naprzeciwka wyprzedza i zmusza mnie do hamowania, to jak mnie mija to sie pukam w czolo, a wczesniej na maxa migam swiatlami. Bo nic mnie tak nie wyprowadza z rownowagi jak idioci na drodze, ja jezdze z dziecmi i jak sobie wyobraze ze prze ego jakiegos dupka strace dzieci to mnie nosi Cytat:
Milych plotek Konia Cytat:
Cytat:
Jesli jest to dobra przyjaciolka, sprawdzona taka, to bym sie odezwala, ale jesli tylko znajoma to bym sobie taka znajomosc odpuscila
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

. Dzis w nocy nie wyrobilam na zakrecie do pokoju i zaliczylam takiego dzwona czołem o framuge, ze az zapiszczałam...a Rob sie uciszyl i zasnal z powrotem
. 
. Ja poki co jestem zadowolona, bo raz,z e chetnie otwiera dzioba jak podaje, a dwa, ze spokojnie zasypia. Rozumiem, ze wszystkie zele przerobiliscie?
jest czym oddychac!
.
.
podszedl Ci? ps. jak tam liscie..sprawdzily sie wczoraj?

) Ale na prawie całą noc, nie widzę tego