|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dimethicone i silikonowo modyfikowane quaterium - ale osobiście uważam, że nie pojedyncze składniki robią Ci kuku, tylko wypadkowa całego składu
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Anoska, śliczne włosy, też chcę takie.
A moje całkiem ładne po migdałach, chociaż dzisiaj musiałam go jeszcze raz spłukiwać.
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuszki pięknowłose, serdecznie dziękuję za wszystkie komplementy, ale starczy już ich starczy, bo zacznę nos do góry z dumy zadzierać
![]() imbryka - piszę do Ciebie pw
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy widzę po raz setny notkę o podziale silikonów, gdzie zerżnięta z wizażu tabelka dalej uwzględnia cyclopentasiloxane w silikonach ciężkich do zmycia, a parafina w odżywce odkłada się w wątrobie to mnie zalewa. Mam wrażenie, że niektóre dziewczyny prowadzą bloga tylko po to, żeby dostać darmowe kosmetyki w ramach współpracy, treści w tych blogach tyle, co kot napłakał, wszystko powielone po tysiąc razy. A jak publicznie wytkniesz niekompetencję to w większości przypadków pełna obraza, bo ona wie lepiej, bo bloggerką jest. To się wyżaliłam. Cytat:
|
|
#457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kręconowłose (i ja ) myją odżywkami, OMO, łagodnymi szamponami i tymi silniejszymi - zależy co komu pasujeA kiedy myję włosy wieczorem nie pozostaje mi nic innego, jak użyć większej ilości stylizatora - też wydawało mi się to wcześniej nie-teges, ale już przywykłam ![]() anoska - dołączam się oczywiście do zachwytów, jest bossko! Nałożyłam dziś na włosy: -szybki (nawet ekspresowy ) psikacz z wody, Isany babassu i miodu-krem Isany z shea i kakao -na końcu wgniotłam trochę oliwy z oliwek (spotkanie po baaardzo długiej przerwie )Za jakieś trzy godzinki zmyję, o ile się wyrobię (z niczym się dziś nie wyrabiam) ![]() Znowu zaczęły kusić mnie potwornie nowe kosmetyki do włosów i te nie do włosów teeż
|
|
#459 |
|
Wtajemniczenie
|
Hey pomożecie? Kupiłam dzisiaj odzywkę bez spłukiwania Mrs.Potters aloes i jedwab.
Stosowała ją może któraś z was? Jakie wrażenia? I nabyłam maskę gloria ciekawe jak się spisze
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny według Waszych rad poszłam dzś do fryzjera i podcięłam swoje włoski te 10 cm
Szczerze mówiąc, muszę powiedzieć -> dziękuję Moje włosy faktycznie prezentują się teraz dużo lepiej. Fakt, no straciły trochę na długości, ale końcówki są ładne no i czuć w ręku, że jest jakaś objętość. To była dobra decyzja Podobno ma być striptizerAha no i dopadłam dzisiaj krem z biedry no ale z wiadomych przyczyn nie wypróbuje go narazie. To miłego wieczoru życzę
|
|
|
|
#461 | |||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2012-08-31 o 16:21 |
|||
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, może się wybiorę do firlita po hegrona ![]() Cytat:
![]() co to za szampon? można jakiegoś linka? i czemu taki fajny jest? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i miłej zabawy ![]() kascysko fajny wpis a wpisu z recenzją płukanki malinowej już nie ma (przynajmniej jak się z linku wchodzi)
|
|||||
|
|
|
#464 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tematu ciągnąc nie będe bo znów uslyszę że jestem wredna, czepliwa i że najeżdżam bez powodu ![]() Cytat:
![]() Baw sie dobrze! ![]() Też bym chetnie pooglądała nagie, męskie, umięsnione do granic możliwości ciało!
|
|
|
#465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też sie czaję na ten krem, wiem już że do włosów jest dobry, a do rąk??
|
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki. To postaram się do końca weekendu wstawić jakąś fotkę
Lecę |
|
|
|
#467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy są takie jak zawsze ![]() Tylko lekko się powywijały i mam fajny efekt messy hair - takie niesforne fale, podoba mi się to ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczne włosy
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobra dyskusja. I to nic personalnego do Ciebie.
Głośno krzyczeć i wytykać błędy Mniej opowieści dziwnej treści będzie.Wałkuje się na ciele ? Czy tylko ja jestem dziwoląg jakiś ? Jest coś nowego z tej serii. Taka sama butelka, tylko z dopiskiem "nowość". W składzie coś pomieszane. Mój osobisty królik doświadczalny {Psiapsiółka} próbuje i twierdzi, że ździebko lepsza niż ta poprzednia, tzn. mniejszy przyklap. Cytat:
Bo jest fajny
|
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
A ten szampon Chantal ma sles?
![]() Znalazłam "inspirację" - chcę taką długość włosów ![]()
|
|
|
|
#472 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Wytknęłyście już błędy tej blogerce, więc dajcie spokój i tego nie rozwlekajcie. Rozumiem, że zwróciłyście uwagę na ważna kwestię, ale nie ma co tutaj tego tematu rozwlekać jeszcze bardziej, dlatego napisałam aby to już skończyć. Temat jest o walce o zdrowe włosy a nie o niekompetentnych blogerkach. Codziennie stron do czytania jest wystarczająco dużo bez czytania takich postów.
|
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Klikasz zdjęcie obrazka chyba jest drugie od prawej strony, wyskakuje CI małe okienko i tam wklejasz adres zdjęcia z końcówką .jpg i pojawia się ono w poście tak jak to moje wyżej
Cytat:
Chyba właśnie o to w tym wszystkim chodzi, żeby się nawzajem poprawiać.Ja też się jakiś czas temu pytałam czy Sesa nawilży mi włosy
|
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Czytanie ze zrozumieniem... Czy ja napisałam, że nie należy na to zwracać uwagi? Napisałam, że rozumiem, że została zwrócona uwaga na ważną kwestię, ale że nie ma tego co dalej rozwlekać.
|
|
|
|
#476 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
To mój pierwszy wpis na forum, więc proszę o wyrozumiałość Od kilku miesięcy zainteresowałam się stanem moich włosów, ich kondycja nie była dobra, a tez miałam ochotę zapuścić włosy z 'boba'. Chciałam się tylko doradzić Was, jako tych bardziej "wtajemniczonych", co mogę udoskonalić w mojej pielęgnacji. Krótka charakterystyka moich włosów: naturalnie - ciemny blond, niestety od jakiś 2 lat farbowane, obecnie kolor na włosach to Syoss ProNature Naturalny Jasny Blond, uzależniona byłam dawniej od prostownicy, ale teraz włosy prostuje sporadycznie (na jakieś większe wyjście, przy ładnej, niewilgotnej pogodzie, jak mi się tam zachcę ), włosy raczej cienkie, dosyć gęste (ostatnimi czasy nieco wypadają), niestety myję codziennie.. Moja pielęgnacja opiera się na olejowaniu (obecnie Alterra limonka&oliwa, dawniej Sesa & Vatika), myję włosy zamiennie Facelle i Garnierem z Aloesem, odżywki to najczęściej Mrs Potters Aloes & Jedwab, Isana z olejkiem babassu, "maskuje się" mniej więcej 2xtydzień L'bioticą Biovax do włosów blond oraz Alterrą Granat, na końcówki najczęściej Biovax wit. A+E, z jakiś dodatkowych "specyfików" (sporadycznie stosowanych) to Elseve volume collagene ułatwiający rozszczesywanie & zwiększona objętość oraz Marion Kąpiel Odbudowująca z octem z malin (czy to o nią ostatnio był taki "szum" w tym wątku?), walczę też z wypadaniem włosów (ostatnio wzmożone..) Rzepą kuracją wzmacniającą oraz CP Mogłybyście jeszcze coś doradzić, aby pozbyć się "suszu" na końcówkach? Coś zmienić w pielęgnacji? Z góry dziękuję, pozdrawiam |
|
|
|
#477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bez jakiegoś konkretnego szału.Cytat:
![]() A szampon fajny, bo dobrze myje
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zdjęcie? co to jest za susz? tylko końcówki są suche czy całe włosy? zabezpieczasz je jakoś?
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wypadania - może alkohol w Rzepie Ci nie służy? Dobrze działa maseczka z drożdzy - drożdże rozprowadzasz wodą na papkę, nakładasz na skalp na 20 minut.Może postosuj bogate maski przed myciem z miodem, olejami, gliceryną, sokiem z aloesu? I glutek lniany do tego(1-2 łyżki niemielonych nasion siemienia lnianego, gotujemy w szklance wody 1 minut, cedzimy, czekamy, aż ostygnie, nakładamy).
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

chodizlo mi o long repair
Świnie

Szczerze mówiąc, muszę powiedzieć -> dziękuję
Moje włosy faktycznie prezentują się teraz dużo lepiej. Fakt, no straciły trochę na długości, ale końcówki są ładne no i czuć w ręku, że jest jakaś objętość. To była dobra decyzja
Podobno ma być striptizer

Chyba właśnie o to w tym wszystkim chodzi, żeby się nawzajem poprawiać.